|
|||||||
| Notka |
|
| Forum ślubne Forum ślubne - zanim staniecie na ślubnym kobiercu, możecie tutaj podyskutować na tematy jak: suknie, stroje dla świadków, wybór wizażystki i fryzjerki itd. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#4471 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Nie ważne gdzie, lecz ważne jak, kolejne z nas powiedzą TAK!- PM 2012 cz XVIII
3mce;]
|
#4472 | |
|
Zadomowienie
|
Dot.: Nie ważne gdzie, lecz ważne jak, kolejne z nas powiedzą TAK!- PM 2012 cz XVIII
Cytat:
audrey - pilnuj żebym nie przechodziła koło Twojego tżta bo nie ręczę
|
|
#4473 |
|
Zakorzenienie
|
W poniedziałek mam przymiarkę- właśnie potwierdziłam termin
W czwartek muszę zakupić stanik.
|
#4474 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Mi stuknie 6 marca Już się nie moge doczekać aż przyjdą zaproszenia... To mnie tak znowu ślubnie nastroi. Bo trochę mój nastrój przygasł w ostatnim czasie.
|
|
|
#4475 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
I zdjecia chcemy!
|
|
#4476 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
oj działo ![]() ale fajnie ja tam się cieszę
|
|
#4477 | ||||||||||
|
Zakorzenienie
|
no i doczytalam Was
Cytat:
![]() Cytat:
i tak powinno byc! Cytat:
![]() Cytat:
http://aliner.blox.pl/2008/08/Kulki-rafaello.html prosze ja bede je robic jak mi TZ z Polski wafle przywiezie bo tutaj przeszlam 3 razy sklep i nie znalazlam:P Cytat:
bedzie dobrze!Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
Ja tez pracuje ale wieczorami zawsze podczytuje i staram sie cos napisac - uzaleznienia![]() Cytat:
![]() a welon jak przyjdzie to pokaze ![]() a looknijcie na moje przykladowe menu - 160zł /os Propozycja menu na wesele Tradycyjne powitanie Pary Młodej chlebem i solą Obiad: Rosół Kura w potrawce (ryż, biały sos) Zrazy Kotlet de volaille Kotlet schabowy Indyk w sosie porowym Filet z kurczaka po parysku Filet z kurczaka po skandynawsku Pieczeń Ziemniaki Surówka z białej kapusty Surówka z czerwonej kapusty Surówka z marchwi Marchew z groszkiem Buraczki zasmażane Przekąski: Pstrąg w galarecie Łosoś w galarecie Kurczak faszerowany (galantyna) w galarecie Schab ze śliwką w galarecie Indyk w sosie maltańskim Sałatka grecka Sałatka z kurczakiem Sałatka warzywna Półmisek śledzi (w oleju, po francusku, po żydowsku) Łosoś wędzony Półmisek szwedzki Rolmopsy Półmisek na kwaśno Pieczywo Masło Owoce gratis !!! a wieczorem … Prosiak gratis !!! Gorąca kolacja : Zraziki nadziewane pieczarkami Szaszłyk drobiowy po północy … Gorąca kolacja : Barszcz z pasztecikiem Pierś z kurczaka zawijana boczkiem Udko smażone z kurczaka |
||||||||||
|
|
|
#4478 |
|
Wtajemniczenie
|
No to super, czekamy na fotki.
|
#4479 |
|
Zakorzenienie
|
Kupiłam hugo bossa, pachnie obłędnie
![]() Sztuczko, ja te 'błony' też wyobrażałam sobie całkiem inaczej i myślałam, że są większe. Na takie szczerze nawet bym nie zwrócila uwagi i tym bardziej nie wysylała TŻ na zaden zabieg. No ale skoro Wam to przeszkadza ![]() Lecę jeszcze po winko do sklepu, bo zapomniałam kupić I później Wam pokaże jaką kartke kupiłam TŻowi, Strasznie mi sie spodobała
|
|
|
|
#4480 | |
|
Zakorzenienie
|
moj pierwszy raz u Was odbyl sie 30.11 wiec juz niedlugo moze bede miala szanse
Cytat:
![]() a po stanik jade jutro
|
|
#4481 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#4482 |
|
Rozeznanie
|
O której nasza marylka miała dziś ślubować ? Bo na Punta Cana jest teraz 11.00 rano.
|
|
#4483 | |
|
Zakorzenienie
|
Sztuczka
Cytat:
![]() Nawet jakiś tydzień temu pytałam się o nowy odcinek... A z trzy miesiące temu pisałam z Jamee, że mi sie bardzo aktor z Na dobre i na złe podoba ![]() Więc sorry, ale przecież cały czas o serialach nadaję ![]() Oczywiście jestem za tytułem nr 3- z propozycji Neny. Bo się wcześniej nie wypowiedziałam.
|
|
#4484 |
|
Konto usunięte
|
a ja nie wiem kiedy mi stuknie albo może już stuknąło...lubie z wami tu być nie zawsze sie udzielam (ze względu na brak czasu)ale zawsze czytam co piszecie ,korzystam z waszych rad
ja też czekam na zaproszenia coś długo idą;(
|
|
|
|
#4485 |
|
Zakorzenienie
|
a tak reasumujac menu - to ile bedziecie mialy dan goracych poza obiadem? bo widze ze niektorzy maja 3, a inni 4, ja mam 4, a mama caly czas marudzi ze za malo
|
#4486 |
|
Zakorzenienie
|
hej laski dziękuję za wszystkie odpowiedzi w sprawie menu. nie bedę wszystkich cytować, ale każdą uważam za cenną. chyba rzeczywiście muszę się spotkać i pogadać z właścicielką. W umowie mamy wprawdzie napisane, że cena może wzrosnąć ale o max 10%. Więc możliwe że weźmiemy menu za 155 lub 170 zł. To ostatnie odpada, bo się raczej nie opłaca. stołu wiejskiego i tak nie rozważałam, a ciasta chyba lepiej zamówić w cukierni niż liczyć na salę, zwłaszcza że mamy upatrzoną świetną cukiernię, w której będziemy zamawiać tort no i chcemy dodatkowo porcje ciasta dla gości na odchodne, a nie wiem czy to akurat sala by zapewniła.
przyszedł mi welon kolor jest świetny - identyczny z suknią, ale nie mam bladego pojęcia jak go zamontowac na łbie Szpilkami nie umiem się za bardzo posługiwać. Dostałam też gratis grzebyczek, więc w ostateczności go chyba przymocuję na grzebyku. Ale generalnie welon jest super, własnie o taki efekt mi chodziłoa właśnie poczyniłam kolejny zakup ślubny (pamiętacie, jak się chwaliłam, że prawie już wszystko mam do ślubu kupione ?? ![]() Sztuczuś, witaj |
|
|
|
#4487 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
No jest tak jak piszesz - niby nic i w życiu się TŻ nie spotkał z tym, żeby ktoś się go pytał: "o jeeeny ale masz dziwne palce!" hehehe i sam się nad tym nie zastanawiał dopóki nie zaczęliśmy mierzyć obrączek Sorry że w paintcie (dorobiłam nawet blinki na TŻa pięknej, przyszłej obrączce z polerowanego białego złota ) ale tak mniej więcej prezentuje się obrączka na TŻa dłoni Hahaha mam nadzieję, że po ślubie będę Wam mogła wstawić zdjęcie z prawdziwą obrączką w odpowiednim miejscu
|
|
#4488 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
O ile sie nie myle to pierwszy raz zawitalas u nas: 2012-01-15, 20:59 ---> https://wizaz.pl/forum/showpost.php?...&postcount=279 ![]() Szybko zleci
|
|
#4489 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Hm.... sama mam taką rękę i jakos nigdy mi nie przyszło do głowy, zebym nie mogła pierscionka/obrączki na serdecznym palcu nosić normalnie noszę, jest tylko przekrzywiony (pierscionek), ale żeby przez takie cos iść na operację....?
|
|
|
#4490 |
|
Wtajemniczenie
|
Jakoś nie umiem
|
|
#4491 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#4492 |
|
Konto usunięte
|
i takie pyt mam nadzieje że ktoś mi odp.ślub w czerwcu przymiarka 5 maja troche późno ;/bo tak czytam i większość z was już miała je albo mieć bedzie .czy w takim razie nie lepiej jak zadzwonie do nich i powiem że szybciej chce przymiarkę? ja nie moge jeszcze kupić stanika bo ciężko mi utrzymać wage-szybko chudne i nie wiem czy uda mi sie utrzymac wage do wesela no a biust chudnie mi w 1 kolejności.i jeszcze 1 pyt.suknia bez ramiączek na przymiarce miałam bardotkę ztriumpha taką z silikonowymi paskami w środku trzymała sie nie spadała tylko że biust nie wyglądał za fajnie.co zrobić aby jakoś b go wyeksponowac?stanik to musi byc bardotka raczej i to taka która bedzie sie trzymała.
|
|
|
|
#4493 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Nie bądźcie złe, ale to jest 1 przymiarka. Koronka pewnie w niektórych miejscach w ogóle nie będzie dopasowana, przyszyta, bo dopiero będziemy na tej przymiarce ustalały szerokość na dole (taki tyci tyci rybka), tak samo z gorsetem, głębokością dekoltu. Wiem, że dla Was to niepojęte. Ale praktycznie to będzie przymiarka podszewki, dopasowanie do biustu, bioder i takie tam. Czyli nie coś takiego jak w salonie, że przychodzicie suknia gotowa, tylko zaznaczają ile skrócić, ile zwęzić, co wywalić, a co dodać. I pani krawcowa powiedziała mi bym zarezerwowała sobie więcej czasu. Przybij piąteczkę
|
|
#4494 | |||||
|
Zakorzenienie
|
nas to bardzo cieszy
![]() Cytat:
tak się teraz firmą zajęłam że mi mózg się spowolnił ;pCytat:
nam się zawsze możesz wygadaćCytat:
przecież każda z nas była kiedyś nowa musiałyśmy przejść przez te same etapyCytat:
Cytat:
|
|
#4495 |
|
Zakorzenienie
|
Jgodzia: w skrócie: Podpadł mi i podjęłam decyzję, że koniec. ze ślubem i nami.
|
#4496 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
TŻowi po prostu niewygodnie jak przymierzał obrączkę... ledwie mógł zgiąć palec, leży w takiej powiedzmy nawet, że niebezpiecznej pozycji... Poza tym nie demonizuj tak - przecież to byłby drobny zabieg a nie tam jakaś wielka operacja TŻ chce mieć szeroką obrączkę i nie chce właśnie żeby była przekrzywiona - przecież Tobie nikt nie każe tego zmieniać ![]() Nenuś Oj cudowne są takie lampiony, efekt będzie rewelacyjny Sama chciałam robić z nimi dekoracje, ale po konsultacji z TŻem doszliśmy do wniosku, że jednak za droga jak dla nas taka zabawa... Także tym bardziej się cieszę, że będę mogła podziwiać je na zdjęciach z Waszego pięknego dnia Jeśli chodzi o welon... to czy mogłabyś wrzucić jakiegoś linka? Fotkę? Pamiętam, że jeden welon-mgiełkę już zamawiałaś, taką nie dłuższą niż do pasa?
|
|
#4497 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
O staniki pytaj Tenebrossy, Ona dużo rozmawiała na ten temat
|
|
#4498 |
|
Zakorzenienie
|
dziewczęta, mam problem związany ze ślubem, pomożecie??
![]() zaczęło się właśnie od tego wczorajszego menu. A w skrócie chodzi o to, że mój tato to jest taki trochę "zastaw się a postaw się". On wszystko musi mieć najlepsze i najdroższe. To się też przejawia w życiu. On np. nigdy nie "zniżyłby" się do poziomu kupowania samochodu używanego. To jest jeden z wielu przykładów, ale najlepiej go obrazuje. Poza tym, to oczywiście jest kochany i w ogóle, ale ta jego cecha dała nam się ostatnio mocno w kość w związku z weselem. M.in. z tego też względu postanowiliśmy, że sami z Tżtem sfinansujemy sobie wesele. Nie będzie to może ślub a'la Zia, ale klasyczne, polskie wesele. I tu zaczęły się schody. Bo o ile ojciec jakoś tę wiadomość przełknął, stwierdził że to co miał nam dać na wesele da nam na urządzenie domu, to jednak on sobie nie wyobraża, że na naszym weselu nie będzie przykładowo: - wódki Finlandii albo Smirnoffa czarnego (cena to pewnie ok 30 zł za pół litra) - prosiaka - najdroższego tortu - oczywiście wczoraj powiedział, że tylko najdroższe menu powinno wchodzić w grę. Wino też już wybrał, butelka za 25 zł. Kupił dziś jedno i rozlał przy obiedzie, niby to dla spróbowania. aha jasne. Niby nie jest drogie, ale my planowaliśmy wydać ok 15 zł na butelkę. Co przy 30 butelkach daje już jakąś tam kwotę. Podobnie jest ze wszystkim. tłumaczę mu, że szkoda nam kasy na wybieranie droższych opcji, bo to nie ma sensu, wesele to impreza jednodniowa, a wódka za 17 zł smakuje tak samo jak ta dwa razy droższa. No więc on oczywiście, że nam kupi tą przysłowiową wódkę. Tylko nie tu tkwi problem. Jakbyśmy chcieli, to byśmy sobie sami ją kupili. Nie wiem już jak mam mu tłumaczyć. Z jednej strony nie chcę, żeby tata sobie pomyślał, że w ogóle nie liczymy się z jego zdaniem. Nie wiem co mam robić, może odpuścić chociaż to wino Co byście zrobiły na moim miejscu, może macie podobne doświadczenia jako jedyne córeczki tatusiów.no i tyle, przepraszam że się rozpisałam. |
|
|
|
#4499 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#4500 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Jeśli okaże się, że zabieg jest niemożliwy bo ścięgno jest za blisko czy coś to przecież nie będziemy podejmować ryzyka "pomimo wszystko" to chyba jasne Ale skoro się da to dlaczego nie?A u Ciebie Jagodziu też pierścionek zatrzymuje się tuż nad stawem tak że ledwo zginasz palec?
![]() |
Nowe wątki na forum Forum ślubne
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 2 (0 użytkowników i 2 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 21:57.

Ile trzeba z Wami być aby mieć dostęp do poczty? Chciałabym się przedatawić fotograficznie i TŻta, wiec nie mogę się doczekać już 

bo nie ręczę
To mnie tak znowu ślubnie nastroi. Bo trochę mój nastrój przygasł w ostatnim czasie.
19.05.2012 
Pani napisała mi, że takie torty robi się z masy marcepanowej i kosztuje to 60zl za kg. Licząc 90 osób tort powinien wg niej ważyć prawie 11 kg czyli 66ozl za sam tort. Do tego mają ciasto w cenie średnio 22zł za kg, a paczki dla gości po 11zl.

normalnie noszę, jest tylko przekrzywiony (pierscionek), ale żeby przez takie cos iść na operację....?
18.08.2010 - zaręczyny