![]() |
#1 |
BAN stały
|
Czy to jest DUŻO alkoholu - Waszym zdaniem?
hej,
wczoraj z Tz robilismy sobie walentynki bo dzis on do pozna w pracy. Dzien spedzilismy mega ![]() fashionmedia. pl/2011/02/13/walentynki-cincin/ nie pilismy wczesniej tego, wiec Tz stwierdzil ze jeszcze skoczy na wszelki wypadek jesli bylo by nieodbre po jakies normalne, zwykle wino. Zgodzilam sie, bo by bylo juz zachomikowane na inna okazje, jesli cin ciny byly ok.. Kupil 2 normalne wina, biale i czerwone. Cin ciny okazaly sie mega, pilismy do kolacji i po niej po rowno, wiec wyszlo ze po 1 cin cin na glowe. Przyznaje ze mnie wzielo, mimo ze to 11% to jednak mnie chwycilo dosyc, glownie tez ze bylam zmeczona.. No i walentynki skonczyly sie dla mnie smutno, bo Tz wypil te dwa wina ktore kupil awaryjnie, mimo ze mu mowilam ze nie powinien juz pic oraz ze ja nie bede, bo mam dosyc alkoholu juz... eh..dzis rano przed wyjsciem mowilam mu ze moim zdaniem sporo za duzo wypil, zbyl mnie tylko ze jak na faceta to nie jest duzo i ze mega przesadzam.. dlatego prosze zebyscie Wy na to spojrzaly obiektywnie.. czy dla faceta, 22 lata w tym roku konczy, taki dosc masywny (tzn ma nadwage lekka) jest za duzo jak wypil: - 1 cin cina - 1 biale wino - 1 czerwone wino.. (oczywiscie wszystko do dna sam) z jednej strony nie chce wywolywac kłotni jakis o nic, z drugiej nie chce przeoczyc momentu, gdy Tz miałby miec jakis problem z % a ja bym tego nie widziała ![]() sama nie wiem, ja wypilam 1 calego cin cina i mialam dosc, az zalowalam ze wypilam calego a Tz cin cina plus te wina, ale fakt, to facet.. jak myslicie? Edytowane przez KittenFromHeaven1989 Czas edycji: 2012-02-14 o 14:49 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Zadomowienie
|
Dot.: Czy to jest DUŻO alkoholu - Waszym zdaniem?
tak, to jest DUŻO alkoholu i DUŻE buractwo nawalanie się przy własnej kobiecie
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
BAN stały
|
aj, nie do konca wyjasniłam - nawalona jak juz bylam ja
![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
![]() |
#5 |
BAN stały
|
eh tego sie własnie obawiałam
![]() i o to mi wlasnie chodzi.. czy ta ilosc to jakas masakra - bo dla mnie 1 cin cin i 2 wina to mega masakra jak na 1 osobe nawet jesli to facet i to duzy.. bo co do jego zachowania nie mam nic do zarzucenia, to predzej po mnie bylo widac ze wypilam ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#6 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]()
![]() |
![]() |
#7 | |
BAN stały
|
hehe mi dzis rano nic nie bylo
![]() no Tz dzisiaj jechal do pracy autem o 9, skonczyl pic o 2.. mowilam mu, on caly czas swoje, ze to przeciez "tylko wino" i ze on sie czuje jakby nic nie pil i ze jest facetem a ja wpadam w paranoje na punkcie picia.. ![]() Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#8 | |
.
|
Cytat:
jak dla mnie 3 butelki wina to bardzo duzo. a do tego jako zakonczenie romantycznego, walentynkowego wieczoru - dno.
![]() |
![]() |
#9 |
Zakorzeniona
|
Tak, moim zdaniem to jest bardzo dużo za dużo.
Tak, wybacz za wyrażenie, ale Twój TŻ jest idiotą, skoro pojechał 7 godz. po piciu takiej ilości alkoholu samochodem do pracy. Idiotyzm. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#10 | |
BAN stały
|
i calego dnia.. eh bylo tak cudownie, kino, jakies mizianki, swieczki.. caly dzien i wieczor (do pewnego momentu)byl mega ale Tz skutecznie spieprzyl mi cala te radosc wypijajac po calej butelce cin cina (ktory de facto jest szampanem, wiec przy okazji pomieszal) dwie cale butelki wina.. eh..
i owszem, zwracalam wczesniej uwage.. konczylo sie zazwyczaj klotnia i moim przekonaniem ze przesadzam, bo w koncu to "mlody facet".. Cytat:
---------- Dopisano o 16:23 ---------- Poprzedni post napisano o 16:22 ---------- wiem ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#11 |
Zakorzeniona
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#12 |
BAN stały
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#13 |
Zakorzeniona
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#14 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
Twój TŻ prawdopodobnie przyzwyczajony jest do picia mocniejszych trunków, skoro wino nie zrobiło na nim wrażenia, stąd też te ilości.
![]() |
![]() |
#15 |
Zakorzenienie
|
Facet , który potrafi wychlać 3 butelki wina może mieć serce ze złota i być najsłodszy, ale taki facet to przyszły duuuuży PROBLEM i tyle.
Aha i ty możesz sobie problem "wyłapywać", ale i tak NIC nie zrobisz, dopóki on sam nie zauważy, ze wychlanie 3 butelek wina JEST problemem. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#16 |
Przyczajenie
|
uuuh...
Jednak lepiej być singielka i olać walentynki |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#17 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Podajac za Wikipedia: Biorąc pod uwagę, że napoje alkoholowe zwyczajowo sprzedawane są na miary objętościowe (litry lub mililitry) – wartości alkoholu w typowych jednostkach handlowych wynoszą:
Jazda samochodem na kacu to jazda samochodem po alkoholu, skrajny debilizm. ![]()
![]() |
![]() |
#18 |
BAN stały
|
dla mnie tez
![]() no tak, on wodke i tequile tez pije niestety.. tzn ja tak samo, wypije czasem drinka, tyle ze on pije wiecej niz ja, zdecydowanie.. ja wodke pije raz max 2 razy w miesiacu w ilosci 2-3 SŁABE drinki a Tz 1x w tyg obowiazkowo wodka z kumplami.. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#19 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Masz faceta z problemem. |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#20 |
BAN stały
|
moim zdaniem za czesto, jego zdaniem ja świruje
![]() ostatnio mielismy troche kłótni o %. wiec tak, Tz pije od jakis 2 lat tak: - 1 -2 x w tyg (raczej raz w tyg ale bywaja i 2x) piwko ze mna, dla mnie jest to jedno piwko - bardzo je lubie w smaku, pije glownie dla smaku i sie delektuje tym 1, rzadko (baaaaaardzo) w porywach wypije 1,5 piwa lub 2, ale w 90% u mnie jest to 1 piwo. U tz zawsze 5-6.. - 1x w tyg widzi sie z kumplami gdzie pija wodke lub tequile, zdarzaja sie tez piwka, ale jednak na wiekszosci spotkan jest to wodka i driny.. nie wiem ile pija za kazdym razem, czasem Tz mowi ze mieli 3/4 na 3 facetow, wiec faktycznie nie tragedia ale bywa ze on sam te 3/4 wypije (np tydzien temu) wiec tu jest kiepsko.. - pracuje jako kelner (chociaz jest w trakcie szkolenia na barmana i chce zostac barmanem) i wiem ze na weselach szefowa czasem im polewala zeby sie lepiej pracowalo, nie wiem, jak jest teraz, on tiwerdzi ze w pracy alkoholu nie pije.. - dosc czesto ma spotkania, imprezy rodzinne typu imieniny kogos, urodziny, rocznice (ma bardzo liczna i bartdzo zżyta rodzine) gdzie ogolnie jest bardzo fajnie, ale alkohol jest zawsze |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#21 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#22 |
BAN stały
|
nie uwazam ze normalne, ale mielismy o to juz troche klótni, w ktorych Tz odwrocil kota ogonem i ja wyszlam na te najgorsza, czepiajaca sie o pierdoły i powodujaca bezsensowne klotnie w zwiazku..
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#23 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Zacznij od poczytania sobie o tym, jak tworzy się mechanizm uzależnienia, bo wiele osób ma tylko wyobrażenie, że alkoholik to ten menel spod budki z piwem- a tak nie jest. W opisanej sytuacji powiem tak: autentycznie przeszkadzałby mi tak częsty smród alkoholu z gęby faceta; bo alkohol jest dla ludzi, nie ma nic złego w piciu, ale nie tak często, nie w takich ilościach. Edytowane przez madana Czas edycji: 2012-02-14 o 16:35 |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#24 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]()
![]() |
![]() |
#25 | ||
BAN stały
|
ja o tym doskonale wiem, tak sie tez sklada ze jestem dda. wiem jak wyglada uzaleznienie i jego mechanizmy.
i widze, ze Tz zaczyna miec problem.. ale bylo tyle rozmow, z ktorych zawsze robily sie klotnie ![]() nie wiem jak mu to uswiadomic, bo on tego nie widzi, a jeszcze chce zostac barmanem, robi jakies kursy na to ;( (zeby nie bylo nie widze absolutnie nic zlego w zawodzie barmana, ale nie dla Tz ..) Cytat:
---------- Dopisano o 17:38 ---------- Poprzedni post napisano o 17:37 ---------- staram sie juz dlugo.. bywaly momenty, ze przyznawal mi racje, bywalo potem lepiej z tym piciem, ale chwilowo.. ![]() Cytat:
|
||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#26 |
Zakorzeniona
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#27 |
Zakorzenienie
|
Jeśli jesteś DDA, i WIESZ, jak wygląda życie z alkoholikiem, to musiałabym na głowę upaść, aby związać się z facetem z pociągiem do chlania i to tak częstego- fundujesz sobie powtórkę z "rozrywki" i tyle. Utraciłaś instynkt samozachowawczy?
Dla mnie to, czy facet ma pociąg do chlania, czy też nie był absolutnie jednym z kryteriów weryfikujących kandydata na życiowego partnera (obok skłonności do agresji). Mężatką jestem długo, nigdy męża nie widziałam pijanego, zdarzy mu się czasem wypić piwo, czasem wypijemy sobie lampkę wina; Dla mnie podałaś straszne ilości % wypijane regularnie.Nie umiałabym być z związku z TAK pijącym facetem. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#28 | ||
BAN stały
|
nie powiedziałabym ze ma w nosie
![]() Cytat:
---------- Dopisano o 17:51 ---------- Poprzedni post napisano o 17:47 ---------- tak, wiem.. ale kocham go ponad zycie dlatego mimo tego go nie zostawie, przenigdy. mimo ze wiem, w co sie prawdopodobnie pakuje.. co do agresji - Tz nie jest agresywny po alkoholu.. rok temu zdarzyly sie z 3,4 razy sytuacje (po imprezach ze wspolnymi znajomymi) ze byl agresywny do mnie ale slownie, tylko i wylacznie, tzn zwyzywal mnie od najgorszych i nie pamietal, strasznie zalowal - to udalo mu sie zmienic i z czystym sumieniem moge napisac ze Tz niewazne ile wypije agresywny ABSOLUTNIE nie jest.. Cytat:
|
||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#29 | |
Zakorzeniona
|
Naprawdę? Twoje wcześniejsze wypowiedzi:
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#30 |
Zakorzenienie
|
jeśli chodzi o mnie i cin cina, to wermut np. nie bardzo wchodzi mi do głowy, tzn. potrafię wypić go dużo i nie czuję się wstawiona. Zwłaszcza w połączeniu ze Sprite i cytrynką
![]() co innego wódka, dlatego max. 3 kieliszki i stopuję ![]() dlatego jestem w stanie zrozumieć, że jak na faceta to winko nie jest jakimś strasznym wyczynem, o ile pije tylko okazyjnie, a nie np. codziennie czy w jakichś regularnych odstępach czasu.
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 23:12.