|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#2461 |
|
Raczkowanie
|
Dot.: Luty już mamy więc na pierwsze dziecko czekamy! Mamcie III-IV 2012
[/QUOTE]Dziewczyny też macie takie uczucie kłucia szyjki? Jakby ktoś Wam igłe wbijał? bo ja od jakiegoś czasu tak mam, ale Pani doktor w piątek powiedziała że wszystko jest w porządku. Najgorzej jest wieczorami. Czy jak się zaczyna poród to to kłucie się nasila? Bo szczerze mówiąc wydaje mi się że ciężko to będzie wytrzymać
[/QUOTE]Mi też się często takie kłucie zdarza i jest to baaardzo nieprzyjemne uczucie ale na ostatniej wizycie mój lekarz powiedział że kłuciem się nie przejmujemy
|
#2462 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#2463 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
ale warto masz rację |
|
|
|
|
#2464 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Mnie bole porodowe zaczely sie o 2:30 w nocy i tak przechodzilam je po domu do 9 rano, wtedy tez wyjechalismy z domku do szpitala. O 10 bylam na izbie przyjec, wtedy wlasnie tak jak pisalam odeszly mi wody, bylo 4cm rozwarcie a o 11:55 urodzilam. Ale jak jechalismy w aucie to te skurcze co 6 a potem juz co 5 minut byly dosc mocne ze musialam sie trzymac drzwi ![]() A te po odejsciu wod to dopiero byla jazda bez trzymanki.
|
|
#2465 | |||||||
|
Gang Iren
|
Cytat:
![]() No ale dobrze,ze to nic powaznego. Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
|
|
#2466 |
|
Wtajemniczenie
|
Aguska mi tez tak powiedzieli jak natce, tylko ze ja mam dzwonic na porodowke najpierw jak skurcze beda co 3-4 minuty i jak powiedza aby jechac to dopiero jechac!!, tutaj jak przyjedziesz za wczesnie to zawracaja do domu, ale ja ich pierdziele jak juz bede tam to do domu nie wracam aby po chwili znow jechac, tak jak niektorzy znajomi mieli ze powiedzieli im w szpitalu zeby wracali do domu bo jeszcze troche potrwa, oni wrocili napili sie herbaty i musieli wracac na porodowke. a w samochodzie spedzac 30min w jedna strone to tak srednio musi wygodnie ze skurczami co 3 minuty.
Aguska co do porzadku w domu to ja chyba troche wyluzowalam i Tz sobie olal troche, fakt ze odkurza i chodzi z psem na spacery, ale w ten weekend i tak nie odkurzyl, wiec musze sie troche za niego wziac. a ja mam kochana 4 pokoje zapuszczone dosc, lazienka i kuchnia moze byc, ale tez trzeba by ogarnac porzadnie.do tego przeszlam sie dzis pierwszy raz od 2 miesiecy po swoim ogrodzie (bo mamy dwa wejscia do domu i teraz uzywamy frontowe a ogrod jest od wejscia tylnego - to typowe w UK), i ogrod wyglada pozal sie Boze, co taki pies moze w ogrodzie zrobic to sie w glowie nie miesci, dziury, po kwiatkach nie bedzie w tym roku nic, a przed ciaza doprowadzilam ogrod do takiego stanu ze lsnilo, mnosto pieknych kwiatow bylo, ladne doniczki, trawnik zadbany, bylo naprawde bardzo ladnie, jak znajde jakies zdjecie to wkleje. i zajrzalam do silowni i jeszcze jednego pomieszczenia - oj zbierze Tz opieprz dzis jak nie wiem co, i jeszcze jedst jedno pomieszczenie z frontowej strony domu, tam tez nie jest lepiej. oj dzisiaj swojego Tz nie lubie i to bardzo. |
|
|
|
#2467 |
|
Zakorzenienie
|
Dziewczyny wrocilam wspomnieniami do pierwszego porodu
![]() Uczestniczylam wtedy w watku mamus majowo-czerwcowych 2009 ![]() ![]() I teraz odnalazlam ten watek na ktorym pisalam od godzin nocnych jak sie czuje gdy zaczynal mi sie poród.... super tak poczytac ![]() Jak chcecie to zobaczcie sobie: https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=326637&page=29 Moja pierwsza wypowiedz z 16 maja 2009 jest z godziny 03:42 ![]() "Jestem tu az dziwne ze o tej godzinie.... ale nie moge spac od jakiegos czasu bo obudzily mnie skurcze i bol jak na okres...;/ Brzuszek twrdnieje mi od jakiegos czasu co pare minut i przy tym boli jak na okres ale skurcze sa nieregularne, bo: 2:28, 2:38, 2:45, 2:53, 03:06, 03:13, 03:22, 03:30, 03:36.... Juz sama nie wiem co robic ale wiem ze jak skurcze sa nieregularne to nie ma sensu jechac do szpitala, wiec na razie czekam az ewentualnie sie ureguluja i wtedy....???![]() Jestem przerazona, bo plecy mnie bola na dole i przy kazdym skurczu rwie mnie tak od plecow do dolu brzuszka..." hihihhi ![]() ![]() A smsa napisalam do kolezanki takiego: "Sms od Aguśki: o 11:55 z waga 3400 i dlugoscia ciala 56 cm przyszedl na swiat moj cudowny synek Filipek. Dostal 10 pkt w skali Apgar, ale na razie lezy w inkubatorze, bo musi sie ogrzac. Boli mnie tylek, alejestem bardzo szczesliwa! Tz rodzil ze mna i byl mocno przerazony, ale dal rade. Buziaki dla Was!"
FILIPEK SZYMONEK Edytowane przez Aguśkaa83 Czas edycji: 2012-02-14 o 16:02 |
|
|
|
#2468 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
A tak serio to ja niestety jak mąż sprząta to chodze za nim i go kontroluje i sprawdzam i pytam czy wszystko zrobił aż sie dziwie że on to wytrzymuje i się śmieje że zmuszam go do rzeczy ktorych ja nigdy nie robiłam
|
|
#2469 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
![]()
|
||
|
|
|
#2470 |
|
Wtajemniczenie
|
oj Aguskaa widzę że na wspomienia ci sie zebrało
![]() fajnie że znalazłaś te wpisy na pewno miło poczytać o emocjach jakie się wtedy przeżywało
|
#2471 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ja dalam rade bez a jestem baaaardzo wrazliwa na bol![]() Cytat:
Wlasnie bylam ciekawa co wtedy pisalam, bo juz tak dokladnie nie moglam sobie przypomniec
|
|
#2472 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() "Boli mnie tyłek"
|
|
#2473 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Noi z łaską sie zgodzila mnie zbadac i kiedy bralam sie za sciaganie getrow do badania to nagle wtedy chlusnely mi wody, ona sie wystraszyla i wtedy szybko zbadala okazalo sie ze juz 4cm rozwarcie i szybko na porodowke. Blada byla. Ale czemu sie dziwic, jak chciala mnie odeslac do domu, to by narobila, ze w aucie bym urodzila. Co do balaganu domyslam sie, ze psiak jak male dziecko ![]() Ale jeszcze troszke i w ramach gimnastyki bedziemy dbaly o nasze domki jak chcemy i jak lubimy ![]() ---------- Dopisano o 16:11 ---------- Poprzedni post napisano o 16:10 ----------
|
|
#2474 |
|
Zakorzenienie
|
a podlewanie kwiatków muszę już dzielić na kilka mniejszych butelek z wodą
jednej dużej nie daję rady przytrzymać na wysokości pasa
|
#2475 |
|
Zadomowienie
|
Aguśka fajnie tak sobie powspominać.
A dziś termin ma kumkura, ciekawe czy coś się u niej ruszyło
|
|
|
|
#2476 |
|
Zakorzenienie
|
Znalazlam jeszcze wpis z 25 maja, maly mial 9 dni a ja juz na forum powrocilam i pisalam:
"Ja na sekundke bo maly spi, zaraz ide szykowac do kapieli i wybudzanko a potem znow karmionko odbijanko, przebieranko i czasem znow jedzonko odbijanko spanko lub od razu spanko....potem odciaganko i moje spanko wkoncu ![]() potem za jakies 3 godzinki budzonko karmionko, odbijanko, przebieranko i odciaganko i moje spanko i tak wkolko ![]() ![]() "
|
#2477 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#2478 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
super że wizyta OK i dzidzia szczęśliwa ![]() Cytat:
na razie jest mi dobrze jak jest ![]() Cytat:
![]() Właśnie dostałam od TŻ różę, kartkę Walentynkową, delicje i zaproszenie na kolację do restauracji |
|||
|
|
|
#2479 |
|
Zakorzenienie
|
Oj bedzie ciekawie
Nikii zazdroszcze, Twoj maz sie postaral
|
#2480 |
|
Zakorzenienie
|
Hej hej ja tylko na chwile bo bardzo zmeczona jestem
Moje dziecie glowa do gory i pan doktor stwierdzil ze ma tak malo miejsca a tak duza glowe ze sie nie przekreci wazy kolo 3 kilo wiec jak to gin stwierdzil bedzie powyzej 4 kilo napewno , tak wiec sie juz ciesze . Jak to stwierdzil moge rodzic kiedy chce bo mala wystarczajaco ladnie rozwinieta ale im pozniej tym lepiej Po wizycie bylam u kolezanki i dopiero wrocilam z dziecmi do domu i padam na twarz a jeszcze dzieciom deser z mascarpone obiecalam |
|
|
|
#2481 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#2482 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
A masz jakas date konkretna cesarki?
|
|
#2483 | |||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
ja też mam katar od ponad tygodnia, zwłaszcza rano taki przeźroczysty, przedtem jeszcze z krwią, ale teraz już raczej bez i nie mogę się go pozbyć Cytat:
wystarczył błyszczyk, przy trądziku trochę pudru i make up gotowy, ale... później była masakra, bo jak już skończyłam uzupełniać i te wszystkie rzęsy sztuczne mi wypadły razem z moimi to zostały tylko moje nowe odrośnięte, takie króciutkie i mnie to wkurzało, bo tuszować prawie nie było czego... i teraz też się nad tym zastanawiałam, bo to super wygodna sprawa, ale jak pomyślę o tym odrastaniu później to mi się trochę odechciewa, muszę podpytać koleżanki czy coś nie nie wymyślili nowego, bo ja to robiłam 1,5 roku temu![]() Cytat:
|
|||
|
|
|
#2484 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#2485 |
|
Wtajemniczenie
|
natka super ze po wizycie ok i fajnie ze malz sie postaral
![]() Nikki no moze nie bede krzyczec na niego dzisiaj jednak, zreszta juz przeszla zlosc, co nie znaczy ze nie zwroce mu uwagi ze ma tak nie balaganic, bo ja jego sluzaa nie jestem i nie bede. ''full time mum'' nie bede cale zycie a tylko 10 miesiecy wiec niech sie nie przyzwyczaja. udanej kolacji ![]() Aguska ale fajne te Twoje posty pewnie milo tak powspominac.ps. ja tez sie zawrocic do domu nie dam a przynajmniej dopoki mi rozwarcia nie sprawdza.Aguska pisalas wczesniej ze bedziesz brala laktator i butelke na wszelki wypadek do szpitala. czy w razie potrzeby uzycia bedziesz jakos wyparzac w szpitalu, czy wystarczy jak sie w domu wyparzy i zapakuje? bo ja juz swoj mam wyparzony wiec pytanie moje jest czy jeszcze raz bedzie trzeba wyparzac czy bezposrednio przed uzyciem czy nie? Edytowane przez MoniaHan Czas edycji: 2012-02-14 o 17:10 |
|
|
|
#2486 |
|
Zakorzenienie
|
A moje Walentynki są dziś do du*y
przez stukniętą matkę czemu ja muszę przez to wszystko przechodzić ta kobieta jest nienormalna ;/ szkoda słów. TŻ wrócił po 14 z kursu i przywiózł mi piękny bukiet czerwonych róż oraz czekoladki - mówił, że na szybko bo się śpieszył i w weekend ma mi coś dać jeszcze ale nie ważne niestety już musiał pojechać do pracy więc Walentynki spędzam sama, ale za to w sobotę sobie odbijemy będzie kolacyjka, dla TŻta %%% dla mnie bez procentów coś, do tego może Nasza gra ![]() teraz wszamałam kawałeczek serniczka taki malusi bo obiadek był mizerny - ze złości na matke ![]() Mam straszną ochotę na coś gazowanego najlepiej pepsi cytrynową ale nie mam yhhh...
|
|
|
|
#2487 |
|
Raczkowanie
|
|
|
|
|
#2488 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Chociaż sama nie wiem bo do mojego brata czasami przychodzi taki chłopaczek i często u Niego śpi ma może z 6lat niby grzeczny itp. ale jak ja to dziecko widzę to mnie nosi dosłownie nosi !! nie trawie tego dzieciaka choć nic mi nie zrobił---------- Dopisano o 17:24 ---------- Poprzedni post napisano o 17:22 ---------- Aaaaa dokładnie o tą mi chodzi ![]() ---------- Dopisano o 17:30 ---------- Poprzedni post napisano o 17:24 ---------- Nas chyba czeka przeprowadzka do teściów bo tutaj u moich rodziców już po prostu wytrzymać nie możemy matka zmieniła się strasznie pod wpływem swojego fagasa z dnia na dzień jest coraz gorzej nie dość, że płacimy matce co miesiąc pieniądze za to, że mieszkamy i do rachunków to sami się żywimy i śniadania, obiady, kolacje to teraz jeszcze od paru dni jest taka atmosfera, że już nawet musimy mieć swój własny cukier, czy olej - bo wcześniej kupowaliśmy na zmiane takie rzeczy raz ja raz matka - paranoja. I co najlepsze ta kobieta nigdy nie potrafi powiedzieć czegoś wprost. TŻ na pocieszenie jeszcze powiedział, że jak urodzi się dziecko będzie gorzej taka prawda w sumie bo wtedy pewnie będzie narzekać, że dziecko non stop płacze, że spać nie mogą, że za dużo piore, że za często dziecko kąpie i naciągam na wode - szkoda mi słów ale trzyma Nas tu tylko praca TŻta Na swoje własne coś czy na wynajem nie stać Nas za bardzo przy jednej wypłacie. Nic tylko iść pod most. ---------- Dopisano o 17:37 ---------- Poprzedni post napisano o 17:30 ---------- Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 17:37 ---------- Poprzedni post napisano o 17:37 ---------- Wogóle co tu tak pusto ?? chyba wszystkie świętują Walentynki
|
||
|
|
|
#2489 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
dobre dobre Aguśka fajnie tak wracać wspomnieniami Ja się dzisiaj mało udzielam, bo jeszcze trochę spraw uczelnianych mam m.in. wzięłam się za pisanie pracy licencjackiej bo nie długo muszę oddać część, no i kilka egzaminów mi zostało. Lenia mam strasznego, ale póki coś chęci jeszcze mam to piszę. Ale musiałam przerwę zrobić bo plecy mnie już bolały, więc teraz leżę i latam po wizażu
|
|
#2490 |
|
Zakorzenienie
|
ja trochę sprzątałam, przygotowałam obiad
![]() Mała uwiera mi na żebra :/ Cottonpuma pojechała do lekarza, on profilaktycznie wysłał ją do szpitala. Prawdopodobnie już jutro wyjdzie. Mała wazy 1800 g, a na KTG wyszły mikroskurcze Pozdrawia wszystkie
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 23:36.

[/QUOTE]

ale warto masz rację 

ale wiem ze jak skurcze sa nieregularne to nie ma sensu jechac do szpitala, wiec na razie czekam az ewentualnie sie ureguluja i wtedy....???

jednej dużej nie daję rady przytrzymać na wysokości pasa 
Nie złość się, oby zaraz przeszło

nie trawie tego dzieciaka choć nic mi nie zrobił