Myślenie, planowanie, staranie, brzuszków głaskanie - DZIDZIUŚ 2012-2015 cz. 6 - Strona 32 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2012-02-14, 15:29   #931
blonde_hair
Zakorzenienie

Dot.: Myślenie, planowanie, staranie, brzuszków głaskanie - DZIDZIUŚ 2012-2015 cz. 6

Cytat:
Napisane przez tomalinka Pokaż wiadomość
Ale się dzisiaj zaskoczyłam jak otworzyłam skrzynkę na listy. Tam... czerwona koperta z kartką walentynkową od mojego męża..
Potrafi mnie czasem zaskoczyć

`
Stary 2012-02-14, 15:30   #932
Malensstfo
Zakorzenienie

Question Dot.: Myślenie, planowanie, staranie, brzuszków głaskanie - DZIDZIUŚ 2012-2015 cz. 6

My pierwszy raz idziemy U nas w mieście są chyba 2 takie miejsca gdzie robią sushi...zobaczymy
Malensstfo jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-14, 15:37   #933
Gucia0987
Zakorzenienie

Dot.: Myślenie, planowanie, staranie, brzuszków głaskanie - DZIDZIUŚ 2012-2015 cz. 6

Cytat:
Napisane przez Malensstfo Pokaż wiadomość
My pierwszy raz idziemy U nas w mieście są chyba 2 takie miejsca gdzie robią sushi...zobaczymy
To tym bardziej jestem ciekawa Twojej reakcji

Agnusek poka się, poka! Nie wstydź się!
Ja też mam takie napady na szpinak. z lidla nigdy nie jadłam, ale z hortexu smakuje mi ten w sosie serowym, tym bardziej, że ja do niego dodaje jeszcze lazura i fetę, więc dodatkowy ser mi nie przeszkadza. A ten w sosie śmietanowym używam tylko do tej lazani co Magda podawała.

I ostatnio kupowałam z bonduele i był rewelacyjny Liściasty mi najbardziej smakuje, choć rozdrobnony też używam do kilku dań

"Księżna: (...)ale oświadczam Ci, od dzisiaj w ogóle już nie boję się pająków!
Marion: Niemniej jednak tego zabiłaś
Księżna: Cóż, ktoś musiał zapłacić za te, które całe życie mnie straszyły"

Gucia0987 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-14, 15:39   #934
tomalinka
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez agnusek22 Pokaż wiadomość
Ja jem szpinak przynajmniej raz w tygodniu A czasem mam takie fazy, że jem codziennie przez kilka dni Świeży jest też pyszny, za to nie przypasował mi ten z lidla ze śmietaną. Najbardziej lubię hortexu w brykietach.
No tylko uważaj bo szpinak jest zdrowy ale nie w dużych ilościach..
tomalinka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-14, 15:43   #935
Madzialenka12344321
Zakorzenienie

Cytat:
dlaczego??

Madzialenka12344321 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-14, 15:46   #936
agnusek22
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Gucia0987 Pokaż wiadomość
To tym bardziej jestem ciekawa Twojej reakcji

Agnusek poka się, poka! Nie wstydź się!
Ja też mam takie napady na szpinak. z lidla nigdy nie jadłam, ale z hortexu smakuje mi ten w sosie serowym, tym bardziej, że ja do niego dodaje jeszcze lazura i fetę, więc dodatkowy ser mi nie przeszkadza. A ten w sosie śmietanowym używam tylko do tej lazani co Magda podawała.

I ostatnio kupowałam z bonduele i był rewelacyjny Liściasty mi najbardziej smakuje, choć rozdrobnony też używam do kilku dań
Zobaczymy, może się odważę

Cytat:
A, nie jem go kilogramami Paczkę mam na 2 dni

Lecę się walentynić z mężulem

Baj!

Zawsze będę wierzyć...

agnusek22 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-14, 15:48   #937
tomalinka
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Madzialenka12344321 Pokaż wiadomość
dlaczego??
Ze względu na dużą zawartość kwasu szczawiowego muszą uważać osoby z częstym zapaleniem pęcherza. Wiem, że utrudnia przyswajanie wapnia i nie polecany jest dla osób z remautyzmem, zapaleniem stawów i kamicą nerwkową. Szpinak źle wpływa też na osoby, które mają problemy z tarczycą (chyba utrudniania przyswajanie jodu). Tyle co pamietam.
Stary 2012-02-14, 15:51   #938
Madzialenka12344321
Zakorzenienie

Cytat:
Ze względu na dużą zawartość kwasu szczawiowego muszą uważać osoby z częstym zapaleniem pęcherza. Wiem, że utrudnia przyswajanie wapnia i nie polecany jest dla osób z remautyzmem, zapaleniem stawów i kamicą nerwkową. Szpinak źle wpływa też na osoby, które mają problemy z tarczycą (chyba utrudniania przyswajanie jodu). Tyle co pamietam.
oo to nawet nie wiedziałam. Ake to pewnie jakby się go bardzo często jadła, a raz na jakiś to spoko. Tak mi się wydaje.

Stary 2012-02-14, 15:59   #939
tomalinka
Wtajemniczenie

Cytat:
oo to nawet nie wiedziałam. Ake to pewnie jakby się go bardzo często jadła, a raz na jakiś to spoko. Tak mi się wydaje.
No dokładnie. Ja wiem po sobie, że raz na jakiś czas mogę sobie pozwolić ale muszę uważać bo od razu mnie pęcherz boli..
Stary 2012-02-14, 16:02   #940
Madzialenka12344321
Zakorzenienie

Cytat:
No dokładnie. Ja wiem po sobie, że raz na jakiś czas mogę sobie pozwolić ale muszę uważać bo od razu mnie pęcherz boli..
Tak od razu po zjedzeniu??

Stary 2012-02-14, 16:14   #941
Amani
Zakorzenienie

Cytat:
Ale się dzisiaj zaskoczyłam jak otworzyłam skrzynkę na listy. Tam... czerwona koperta z kartką walentynkową od mojego męża..
Potrafi mnie czasem zaskoczyć
ale czad

Cytat:
Jejku gdzieś mi to uciekła w natłoku postów.. gdzie wyjeżdżasz?
o ile dostaniemy wizy i wszystko pójdzie ok, to wyjeżdżamy do stanów chociaż czasem mam etapy, że ani nie chcę zostać w Polsce, ani wyjeżdżać

Dziewczyny, jest to możliwe, że mnie ciągle boli miejsce po cytologii? mam wrażenie że non stop je czuje

-26kg

Amani jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-14, 16:18   #942
tomalinka
Wtajemniczenie

Cytat:
Tak od razu po zjedzeniu??
No nie dosłownie od razu ale np. na drugi dzień. Ale ja ogólnie z pęcherzem mam często problemy więc trochę przewrażliwiona jestem na tym punkcie
Stary 2012-02-14, 16:19   #943
mona_ja
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez agnusek22 Pokaż wiadomość
Dzięki za brawa Są piękne i moje
Ja też lubię sobie czasem sama pochodzić

Gratuluję synka

Ja mam takie momenty, że mam kasę i chęci a nic mi się nie podoba i chodzę taka sfrustrowana, ale generalnie zawsze mi coś wpadnie w oko

Ja skaczę co drugi dzień już chyba 3 lub 4 miesiące (jako alternatywa dla biegania). Zaczynam 5 min rozgrzewką-rozciąganiem i skaczę teraz między 20-40min (zależy ile mam czasu) i kończę rozciąganiem. Skaczę zawsze w butach!!! Zaczynałam chyba od 200podskoków, ale szybko nabiera się kondycji
Jesli masz jeszcze jakieś pytania, to wal śmiało
super, mam nadzieję że też będę miała taką motywację bo zawsze się na coś napalam a potem wychodzi doooopa. A powiedz widzisz jakieś efekty?

Cytat:
Napisane przez Amani Pokaż wiadomość
ale czad

o ile dostaniemy wizy i wszystko pójdzie ok, to wyjeżdżamy do stanów chociaż czasem mam etapy, że ani nie chcę zostać w Polsce, ani wyjeżdżać

Dziewczyny, jest to możliwe, że mnie ciągle boli miejsce po cytologii? mam wrażenie że non stop je czuje
mnie nigdy nic nie boli, nawet nie czuję jak mi ginka pobiera wymaz.

Nasz Ślub 30.05.2009
mona_ja jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-14, 16:19   #944
tomalinka
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Amani Pokaż wiadomość
ale czad

Ostatnio dużo osób myśli o wyjeździe albo do Niemiec albo do USA.. ja chyba nigdy bym się na to nie odważyła. A tak w ogóle to też jestem ze śląska
Stary 2012-02-14, 16:21   #945
Madzialenka12344321
Zakorzenienie

Ja kiedyś na 2 lata wyjechałam do HOlandii

Stary 2012-02-14, 16:22   #946
tomalinka
Wtajemniczenie

Cytat:
Ja kiedyś na 2 lata wyjechałam do HOlandii
A to z góry wiedziałaś że na 2 lata czy po prostu chciałaś wrócić do Polski?
Stary 2012-02-14, 16:24   #947
Madzialenka12344321
Zakorzenienie

Pojechałam na wakacje ale mi się spodobało i tak zostałam. I ciężko było wrócić, bo się zawsze ten powrót przekładało. Niestety nabawiłam się kontuzji ręki (juz do konca życia - zespól napięcia mięśniowego w nadgarstku) i w końcu jak już w ogóle nie mogłam ścisnąć ręki w pięśc to wróciliśmy. Akurat męża dziadek zmarł i wtedy decyzję podjęliśmy w ciągu kilku godzin. Spakowaliśmy wszystko i wróciliśmy.

Stary 2012-02-14, 16:33   #948
zaaaabcia
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Swarovska Pokaż wiadomość
Witam was na nowym wątku w tamtym udzieliłam się tylko raz ale mam nadzieje, że w tym się to zmieni

oficjalnie z tż rozpoczęliśmy starania, planuje zajść w ciąże przed ślubem. Teraz jest to ciężki dla nas czas bo przeprowadzamy się z miasta to mniejszego miasta, ja rezygnuje z pracy bo tż dostał bardzo dobrą ofertę pracy w dużej firmie gdzie będzie się rozwijał i sam będzie zarabiał tyle co tu my oboje. Aktualnie regularnie zażywam tran i wit. C i od dziś kwas foliowy. No i nic na siłe jak będzie to będzie
To mój pierwszy cykl starań ostatnia @ była 6 lutego, kolejną przewiduje na 11 marzec, mam nieregularny cykl mniej więcej 35dniowy.
Pozdrawiam wszystkie staraczki!
trzymam kciuki za owocne starania

Cytat:
Napisane przez stokrotka24 Pokaż wiadomość

ja w tamtym roku miała 7 lat z moim tz i faktycznie był to chyba najgorszy rok między nami. Tak od maja prawie do końca roku było niebardzo między nami. Oczywiście nie cały czas, ale odsunęliśmy się wtedy od siebie. Teraz już wszystko wróciło do normy
kurcze mam nadzieje ze u nas sie nie sprawdzi

Cytat:
Napisane przez Gucia0987 Pokaż wiadomość
Żabcia, albo do Warszawy, i to jest najbardziej prawdopodobna wersja, bo znajomi nas już zapraszają od jakiegoś czasu, albo do Holandii do mojej przyjaciółki, ale tu TŻ mniej chętny. Pięknie szalejesz z zakupami!
Bo wiesz .. jak cos to zapraszam do NY Ale fajnie napewno duzo Wam da taki wyjazd oderwiecie sie troszke od pracy

Cytat:
Napisane przez aaby Pokaż wiadomość
zaaabcia, u nas najgorszy był szósty rok. Miałam takie okresy, jak pisałyście - wręcz nie mogłam na TŻa patrzeć. Teraz, z perspektywy czasu wiem, że spory wpływ na nasze relacje miały tabletki (później plastry). Od czasu ślubu i od kiedy odstawiłam hormony jest idealnie!
Najwazniejsze ze wszystko juz wporzadku

Cytat:
Napisane przez mona_ja Pokaż wiadomość
testowałam, niestety test negatywny, nawet cień cienia nie ma, pozatym zaczyna mi się plamienie więc pewnie za 2-3 dni przyjdzie @

przytulam

Cytat:
Napisane przez Tusia_90 Pokaż wiadomość
hej dziewczyny dawno się nie odzywałam, ale jestem wmiare na bieżąco. Jakoś nie mam weny napisanie...z Dziadkiem coraz gorzej, przedemną 2 poprawki, weekend w pracy. @ powinna byc w sobotę i raczej przyjdzie, bo starania w tym cyklu były marne. Raz w ciągu dni płodnych a ja na walentynki ostałam płytę mojego ulubionego zespołu i dziś rano jak tz wrócił z pracy przywiózł mi bukiet róż
kto wie moze ten jedyny raz wystarczyl

Cytat:
Napisane przez emigra Pokaż wiadomość

My po wizycie, na ktg moje dziecie sobie smacznie spalo bo ani razu sie leniuch nie ruszyl :mdeleje: ale przed ktg i po owszem, szalala co nie miara nie mialysmy usg, ginek zbadal tylko manualnie i twierdzi ze ''wszystko w porzadku'' cokolwiek to oznacza. Ten wymaz co mi bral ostatnio wyszedl dobrze, on nadal nazywal to ''rakowy'' wiec spytalam co to konkretnie i powiedzial ze taki cytologiczny wymaz, czyli chyba zwykla cytologia Mialam tez badania hbs i jest negatywne, nadal bialko w moczu, spadla mi hemoglobina na 10.5 (ostatnio bylo 11.3) ale nie kazali nic brac. Nastepna wizyta w przyszly czwartek, nie wiem czemu tak szybko. A jakby cos sie dzialo to mam jechac do szpitala, bo gin do przyszlej srody ma urlop, ale stwierdzil ze nie powinnam urodzic do przyszlego czwartku tez mi nowosc wypowiedzial
super ze wszystko ok

Cytat:
Napisane przez xxKasiax Pokaż wiadomość
Ja tez juz po wizycie. Musielismy dlugo czekac, bo bylo kilka osob przed nami i sie przeciagnelo. Cisnienie w porzadku, hemoglobina tez mi troszke spadla z 16,6 na 14,8. Dzisiaj mialam USG przez brzuszek juz , malenstwo takie spokojne, wcale sie nie poruszylo, chyba spalo Pani dr. pojezdzila troche po brzuszku i co sie okazalo... ze bedziemy mieli synusia ale sie zdziwilam, kazdy mowil ze bedzie dziewczynka, a tu taka niespodzianka dostalismy chyba 5 zdjec i filmik ciesze sie bardzo, ze juz znamy plec
gratuluje udane wizyty i gratuluje synka Nastepny kumpel dla Dominika

Cytat:
Ostatnio dużo osób myśli o wyjeździe albo do Niemiec albo do USA.. ja chyba nigdy bym się na to nie odważyła. A tak w ogóle to też jestem ze śląska
Teraz to chyba coraz mniej ludzi przylatuje do stanow wrecz na odwrot duzo m oich znajomych wrocilo do Polski ...

magda - super ze wyniki wporzadku

A gdzie sie bika podziewa? Chyba wczoraj jej nie bylo na watku?

Witajcie

Olivia 2.07.2014
zaaaabcia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-14, 16:35   #949
Malensstfo
Zakorzenienie

Bika przeziębiona, więc pewnie się kuruje w łóżeczku
Stary 2012-02-14, 16:35   #950
a2fc2be9cd8d1027f8cb90d936276c49cf807c7d_655950424f87d
Konto usunięte

Cytat:
oficjalnie z tż rozpoczęliśmy starania
To mój pierwszy cykl starań ostatnia @ była 6 lutego, kolejną przewiduje na 11 marzec, mam nieregularny cykl mniej więcej 35dniowy.
Pozdrawiam wszystkie staraczki!
Dopisałam Cię do listy

Cytat:
Napisane przez stokrotka24 Pokaż wiadomość
jakoś na początku marca (ok1-5) powinna dostać @ i po zaczynamy
To już niedługo

Cytat:
hej co planujecie ze swoimi tżami w ten walentynkowy dzień?
my planujemy wyjście na lodowisko na łyżwy a potem może jakaś kolacyjka z winem, romantyczny wieczór
Ja niestety będę sama prawie do 22, więc nigdzie nie wyjdziemy.

Cytat:
Napisane przez Ana*** Pokaż wiadomość
Moi rodzice też mi opłacają studia tyle, że całość, bo właśnie powiedzieli, że oni mnie kształcą do końca zresztą u męża to samo
Fajnie masz Ja sama płacę za swoją naukę. Zresztą rodzice od dawna nas nie wspomagają, my zarabiamy więcej niż oni mają emerytury.

Cytat:
testowałam, niestety test negatywny, nawet cień cienia nie ma, pozatym zaczyna mi się plamienie więc pewnie za 2-3 dni przyjdzie @
Szkoda... Na kiedy masz termin @, na dzisiaj? Może jeszcze nic straconego

Cytat:
oj przyjdzie, ja to czuję
ja już nie wiem co dalej, zrobić badania hormonów w tracie @ i z wynikami pójść do ginki czy najpierw pójść do niej żeby sama zdecydowała co jak i kiedy.
Lepiej niech lekarz Ci powie, jakie badania zrobić
a2fc2be9cd8d1027f8cb90d936276c49cf807c7d_655950424f87d jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-14, 16:37   #951
zaaaabcia
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Malensstfo Pokaż wiadomość
Bika przeziębiona, więc pewnie się kuruje w łóżeczku
aaa no tak pewnie maz tak kolo niej skacze

mrowinka - co tam u Ciebie?

Olivia 2.07.2014
Stary 2012-02-14, 16:40   #952
Konto usunięte

Cytat:
Pani dr. pojezdzila troche po brzuszku i co sie okazalo... ze bedziemy mieli synusia
Gratuluję

Cytat:
Oliver
wlasnie dla chlopczyka od samego poczatku mielismy, a dla dziewczynki zadne nam sie nie podobalo
Dopisać do listy imię czy na razie napisać tylko, że będzie chłopczyk?

Cytat:
My 7 rok mamy teraz.. ale póki co jest ok. Raz lepiej raz gorzej;p.
Z tego, co czytam, wynika, że każda z Was ma tu spory staż. My dopiero trzeci rok jesteśmy razem, gdzie nam do siódmego

Cytat:
Napisane przez zaaaabcia Pokaż wiadomość
mrowinka - co tam u Ciebie?
Żabciu, nic nowego. Dlatego rzadko piszę, co będę Wam tu smucić w wątku. Kiedyś się sobie nawzajem z Biką żaliłyśmy, a teraz już nie mam z kim
a2fc2be9cd8d1027f8cb90d936276c49cf807c7d_655950424f87d jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-14, 16:44   #953
zaaaabcia
Zakorzenienie

[1=a2fc2be9cd8d1027f8cb90d 936276c49cf807c7d_6559504 24f87d;32302179]
Z tego, co czytam, wynika, że każda z Was ma tu spory staż. My dopiero trzeci rok jesteśmy razem, gdzie nam do siódmego

Żabciu, nic nowego. Dlatego rzadko piszę, co będę Wam tu smucić w wątku. Kiedyś się sobie nawzajem z Biką żaliłyśmy, a teraz już nie mam z kim [/QUOTE]

Zobaczysz zaniedlugo bedziecie mieli 25lecie razem

Wlasnie zauwazylam ze malo sie udzielasz Ale rozumiem Cie doskonale. Trzymam mocno kciuki zebys szybko nam sie tutaj pochwalila II kreseczkami

Olivia 2.07.2014
Stary 2012-02-14, 16:46   #954
mona_ja
Wtajemniczenie

[1=a2fc2be9cd8d1027f8cb90d 936276c49cf807c7d_6559504 24f87d;32302068]

Szkoda... Na kiedy masz termin @, na dzisiaj? Może jeszcze nic straconego

Lepiej niech lekarz Ci powie, jakie badania zrobić [/QUOTE]
termin @ był wczoraj ale owu miałam później więc @ też się przesunie.
Teraz ze mną możesz się żalić

Nasz Ślub 30.05.2009
Stary 2012-02-14, 16:48   #955
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez zaaaabcia Pokaż wiadomość
Zobaczysz zaniedlugo bedziecie mieli 25lecie razem

Wlasnie zauwazylam ze malo sie udzielasz Ale rozumiem Cie doskonale. Trzymam mocno kciuki zebys szybko nam sie tutaj pochwalila II kreseczkami
Żabciu, tak mało tu zostało staraczek, że rzadko jest z kim pogadać o staraniach A jak Wy tu macie takie miłe tematy: brzuszki, imiona dla dzieci, kupowanie ciuszków - to gdzie ja się będę z moimi smutkami wciskać
Cytat:
termin @ był wczoraj ale owu miałam później więc @ też się przesunie.
Teraz ze mną możesz się żalić
Obyśmy żaliły się jak najkrócej.
Robiliście już jakieś badania?

Edytowane przez a2fc2be9cd8d1027f8cb90d936276c49cf807c7d_655950424f87d
Czas edycji: 2012-02-14 o 16:51
Stary 2012-02-14, 16:51   #956
Malensstfo
Zakorzenienie

mrowinka ja też jeszcze czekam...
Stary 2012-02-14, 16:53   #957
tomalinka
Wtajemniczenie

[1=a2fc2be9cd8d1027f8cb90d 936276c49cf807c7d_6559504 24f87d;32302383]Żabciu, tak mało tu zostało staraczek, że rzadko jest z kim pogadać o staraniach A jak Wy tu macie takie miłe tematy: brzuszki, imiona dla dzieci, kupowanie ciuszków - to gdzie ja będę z moimi smutkami tu się wciskać

Robiliście już jakieś badania?[/QUOTE]
Ale właśnie to najpiękniejsze jest w tym wątku. Jest trochę przyszłych Mam, które rozmawiają o wózkach, ciuszkach itd; kilka dziewczyn, które dopiero rozważają staranie się (o czym my gadamy??) no i Wy dziewczyny, które już starają się krócej bądź dłużej. Dlatego pisz, żal siię, wylewaj smutki - po to tu jesteśmy
Stary 2012-02-14, 16:53   #958
zaaaabcia
Zakorzenienie

[1=a2fc2be9cd8d1027f8cb90d 936276c49cf807c7d_6559504 24f87d;32302383]Żabciu, tak mało tu zostało staraczek, że rzadko jest z kim pogadać o staraniach A jak Wy tu macie takie miłe tematy: brzuszki, imiona dla dzieci, kupowanie ciuszków - to gdzie ja się będę z moimi smutkami wciskać

Rozumiem Ale i Wy wszystkie ktore sie staracie zaniedlugo bedziecie nam swoje brzuszki pokazywac

I mozecie sie zalic do wali , wkoncu po to tutaj jestesmy

Olivia 2.07.2014
Stary 2012-02-14, 16:55   #959
mona_ja
Wtajemniczenie

[1=a2fc2be9cd8d1027f8cb90d 936276c49cf807c7d_6559504 24f87d;32302383]Żabciu, tak mało tu zostało staraczek, że rzadko jest z kim pogadać o staraniach A jak Wy tu macie takie miłe tematy: brzuszki, imiona dla dzieci, kupowanie ciuszków - to gdzie ja będę z moimi smutkami tu się wciskać

ja byłam we wrześniu u gin, powiedziałam o staraniach więc mnie kompletnie zbadała wraz z usg, powiedziała że wszystko ok. Ostatni cykl korzystałam z testów owu, wykazały ją 4 dni później niż zakładałam.Nie robiłam jeszcze badań hormonów, tż tez sie nie badał.
Nigdy nie myślałam że tak ciężko zajść w ciąże

Nasz Ślub 30.05.2009
Stary 2012-02-14, 16:56   #960
Madzialenka12344321
Zakorzenienie

Mrowinko zgadzam się z dziewczynami, możesz się żalić ile ci potrzeba

Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości