|
Notka |
|
Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#3992 |
Zakorzenienie
|
Dot.: Rok skończyło nasze dziecię, bocian drugie już nam niesie-mamy maj-czerwiec 200
katrin straszne to co pisesz , najgorszeze kobieta zdana tylko sama na siebie
|
![]() ![]() |
![]() |
#3993 |
Zakorzenienie
|
Dot.: Rok skończyło nasze dziecię, bocian drugie już nam niesie-mamy maj-czerwiec 200
Tak, dziewczyny zdrowie , zwłaszcza dzieci , jest najważniejsze.
Nie pieniądze, nie rzeczy materialne , ale właśnie zdrowie !!!! Zawsze powtarzam mojemu synowi, że po pierwsze ma dbać o siebie w sencie zdrowia, po drugie zdobywać wiedzę , po trzecie umieć mądrze pomagać innym, bo pieniądze to rzecz nabyta, jednego dniu są drugiego dnia możemy ich nie mieć, a żyć trzeba. Ja dzisiaj jakaś przybita. Od trzech i pół godziny slęczę przy komputerze. Łeb mi napitala, musiałabym zrobić sobie przerwę, bo juz nie wiem co piszę, ale jeszcze chwilę musze wytrzymać. Wpadłam do was w celu odstresowanai ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3994 |
Zakorzenienie
|
Hej
![]() Kathi, u mnie te wyliczenia się nie sprawdziły na pewno w przypadku Aleksa, a z Aniką już nie pamiętam ale chyba też wyszło na odwrót ![]() Katrin, okropne ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3995 |
Wtajemniczenie
|
Katrin wrzesnień fajny, przecież ostatnio mieliśmy wiosnę az do końca listopada
![]() To napewno trudne patrzeć na swoje chore dziecko i nie móc mu pomóc.. Kathi o biedna ![]() ![]() Seona moje dziecko śpi jeszcze po 1,5-2 godziny, ale czasami go nie kładę jak widzę że jest w dobrym humorze. Marika żyje ![]()
#3996 |
Zakorzenienie
|
to niech się odezwie, bo miała się odezwać, szukała pracy i zniknęła
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3997 |
Zakorzenienie
|
Dzis odczulam jak bardzo potrafi meczyc jednoczesne mycie podlogi i gadanie przez telefon hihi, az kolezanka sie zapytala co robie ze mam taka zadyszke
![]() Ostanio bardzo odczowam ta koncowke ciazy , chyba taka sloniowata to przy zadnym dziecku nie bylam , a tu chodze jak pingwin i tylko postekuje , jak mala zacznie pedalowac to mam wrazenie ze urodze tak kopie po dole macicy ,a zeby bylo milo to upodobala sobie moj jeden bok i sie wypina. Ciagle spac mi sie chce ,tylko jak sie poloze to zasnac nie moge kolko graniaste ![]() |
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#3998 |
Wtajemniczenie
|
Wróciłam
![]() Jestem w domu od czwartku wieczorem, ale dopiero teraz mogę napisać bo wcześniej Antoś dawał czadu, a teraz jest z tatusiem u babci. Nie chcieli nas wypisać do domu bo Łukaszek ma problemy z oddychaniem. Miał bardzo zapuchnięte śluzówki w nosku. Teraz jest lepiej, ale musimy chodzić na kontrole do szpitala. W szpitalu byłam tydzień w jednoosobowej sali, myślałam że pypcia dostanę. Mały jest cudny, kochany i jak na razie spokojny. ![]() Jana drugi dzień, ba nawet w ten sam dzień co rodziłam mogłam wracać do domu, tak się dobrze czułam ![]() Jak Antoś pójdzie w poniedziałek do żłobka to wstawię zdjęcia i napiszę więcej. Dziś mamy pierwszych gości ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3999 |
Zakorzenienie
|
Malgosia to cudnie ze jestescie juz w domu i powoli dochodzicie do siebie . Wazne ze maly ma super opieke . CO do bycia samej w pokoju to kurcze czlowiek mysli ze to tak fajnie a w efekcie koncowym nudy na pudy
![]() CZekam na foteczki |
![]() ![]() |
![]() |
#4000 |
Zadomowienie
|
jak dobrze, że już w domu
![]() a jak Antoś zareagował na brata? ucieszył się, że mama wróciła? ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4001 |
Zakorzenienie
|
Małgosia, super że już w domku
![]() |
![]() ![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#4002 |
Zakorzenienie
|
No to jestem juz po ostaniej wizycie u ginekologa , mala wazy cos okolo 3 kilo , lekarz wrozy ponad 4 przy porodzie i nic sie nie zmienilo , jest glowa do gory i ma malo miejsca, tak wiec nawwet jak fiknie to bedzie cud a jak fiknie to glowqa jest juz w tej chwili tak duza ze i tak i tak cesarka
Tak wiec spokojnie przygotowuje siE NA 5 MARCA |
![]() ![]() |
![]() |
#4003 |
Zakorzenienie
|
Kathi, to pewnie cc Cię czeka. Moja chyba dość późno się odwróciła, coś koło 33 tc
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4004 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4005 |
Rozeznanie
|
A co tu tak cicho? Gdzie się wszystkie podziały?
Smacznych pączków dziewczynki! Ja zżarłam już jednego i teraz mnie mdli, mam za swoje ![]() Kathi, no to czekamy, dwa tygodnie zostały, ale ci zazdroszczę, ja już bym chciała się rozpakować a tu jeszcze 7 miesięcy ![]() Małgosia, czekamy na wieści, buźka dla Łukaszka ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4006 |
Zakorzenienie
|
Katrin mi się ta ciąża masakrycznie dłużyła i nie mogłam doczekać się porodu, a w poprzedniej to tak uwielbiałam swój brzuch, że deprecha mnie dopadała na samą myśl, że go nie będzie
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4007 |
Rozeznanie
|
Seona, dobre
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4008 |
Zadomowienie
|
hej Laski
![]() u nas bez zmian, nadal w dwupaku, ale już powoli pakuje torbę do szpitala ![]() ![]() dziś zabrałam się za robienie faworków, bo od pączków mam mamę ![]() ![]() ciasto na faworki chłodzi się w lodówce, a w piekarniku robią się bezy, żeby nie zmarnowały się białka ![]() aż mi się nie chce wierzyć, że to już końcówka ciąży i niedługo zobaczymy Dorotkę ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4009 |
Zakorzenienie
|
katrin to ja wlasnie tak sie czuje , do tego zawiasy mi siadaja i to te dowcipne.
W poprzednich ciazach czulam jak mi sie rozlaza biodra w panewkach a teraz normalnie pachwiny mi rozsadza rumiankowa oj pora pora ty 11 a ja 17 a moze na mnie poczekasz ![]() Moge na faworki wpasc i paczki , ja nic nie robie , kupilam 3 paczki i juz ich nie ma , ale swojskie smakuja inaczej buuuuuuuuuu |
![]() ![]() |
![]() |
#4010 |
Zakorzenienie
|
Hej
![]() ![]() Katrin, mnie druga ciąża zleciała znacznie szybciej niż pierwsza, tylko pierwszy okres był dłuuugi. A odkąd się dowiedziałam że to córa to już leciało ![]() Rumiankowa, to czekamy ![]() Kathi, oj współczuję, w ogóle nie znam takiego bólu. |
![]() ![]() |
![]() |
#4011 |
Zadomowienie
|
u nas bez zmian
![]() ![]() ![]() wczoraj obiadłam się faworkami i obwarzankami, dzis kontynuuję ![]() dziś na obiad Małż zrobił pizzę ![]() ![]() Kathi, ja chętnie urodzę na początku marca, bo ja sama z 2 ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4012 |
Rozeznanie
|
Cześć dziewczyny, a co tu taka cisza?
Wiecie, że u mnie czuć wiosnę? Wprawdzie śniegu jest mnóstwo, ale słoneczko świeci i temp na plusie, więc rano poczułam zapach topniejącego śniegu i mokrej ziemi, nie mogę się juz doczekać wiosny, wysiałam już pomidorki do doniczek i wczoraj posiałam kiełki w kiełkownicy ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4013 |
Zakorzenienie
|
Katrin u mnie też czuć wiosnę
![]() ---------- Dopisano o 09:53 ---------- Poprzedni post napisano o 09:53 ---------- jak sie czujesz? |
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#4014 |
Rozeznanie
|
No przynajmniej Seona się objawiła, bo pustki straszne
![]() Tę ciążę znoszę znacznie gorzej niż poprzednią, mam przez cały czas dziwne mdłości, coś na kształt zgagi, ale to nie zgaga, takie dziwne uczucie w ustach, zawroty głowy, często jakieś duszności. Wieczorem o 20 padam na pysk, nic mi się nie chce robić, nie mam w ogóle energii. I już czuję się ciężko, chociaż przytyłam ok. 1,5 kg jak na razie ![]() ![]() ![]() No, ale nie moge narzekać, bo jak do tej pory nie męczą mnie porane mdłości i nie wymiotuję a tego się najbardziej bałam, bo nie wiem jak w pracy bym sobie z tym poradziła. Na razie jeszcze nie powiedziałam szefowej, niebawem muszę to zrobić, bo brzuch zaczyna być widoczny znacznie szybciej niż w poprzedniej ciąży. |
![]() ![]() |
![]() |
#4015 |
Zadomowienie
|
ja dziś byłam w szpitalu na kontroli, wszystko pozamykane, szyjka długa, szybko nie urodzę
![]() ![]() wcale nie czuję, że to końcówka ciąży ![]() ![]() ![]() poza tym, że ciągle zasypiam razem z Gosią ![]() ![]() dziś spakowałam wreszcie torbę do szpitala ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4016 |
Zakorzenienie
|
Hellou
katrin wsüolcuje urokow poczatku ciazy ![]() ![]() rumiankowa dopiero torbe spakowalas ??? Odwazna dziewczyno !! To sie zapowiada ze bedziemy rodzic razem ![]() Wczoraj przyszedl do mojego meza list ze przekroczyl predkosc jadac z Polski do wiednia , okazalo sie ze mandat bedzie w granicach 150 -250 euro a ze to juz drugi takowy w tym roku a mamy luty to troche sie zdenerwowalam , a raczej wpadlam w szal. Efektem byly skorcze , mala przestala mi sie ruszac a my wyladowalismy w szpitalu. Ktg wyszlo dobre , skorcze nieregularne ale silne - przetrzymali mnie do wieczora i na moja prosbe puscili do domu z zaznaczemiem ze mam lezec i zero stresu bo bedzie dzidzia wczesniej na tym swiecie . W razie kolejnych nieregularnych skorczy i tak silnych nie beda mnie pytac o zdanie tylko potna Najbardziej sie smiala polozna jak jej powiedzialam ze ja musze do domu bo dzieci maja nastepnego dnia bal karnawalowy i kto je przebierze??? Do tego to ja jeszcze okien nie pomylam ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4017 |
Zakorzenienie
|
Kathi dobre
![]() Katrin mi tez bardzo szybko w drugiej ciazy brzuch wywalilo ![]() ![]() Qrcze, problem mamy w domu, mój Tata 10 lat temu chorował na raka płuc, ma wycięte jedno płuco jest na rencie, ale od tamtej pory wszystko było super, żadnych nawrotów nic. I ostatnio coś mu "wyrosło" na ręce, najpierw myślał, że się gdzieś uderzył i że to taki guz i siniak od uderzenia o coś, ale nie znikało i poszedł zrobić badania i biopsja źle wyszła i teraz w marcu idzie do szpitala na dalsze badania ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4018 |
Zakorzenienie
|
Hej
![]() Katrin, obstawiam dziewczynkę ![]() Rumiankowa, to czekamy spokojnie ![]() Kathi, nieźle, uważaj na siebie ![]() Seona, trzymam kciuki za tatę ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4019 |
Rozeznanie
|
Kathi, oszczędzaj się, dwa tygodnie zlecą szybko i już będziesz za swoją Laurką
![]() Seona, przykro mi, mam nadzieję, że wszystko będzie dobrze, trzymam kciuki ![]() Rumiankowa, życzę więc szybkiego i bezbolesnego porodu ![]() Gosikk, oby się sprawdziło twoje obstawianie ![]() ![]() ![]() Jakoś mi dzisiaj jest strasznie duszno, tylko zerkam na zegar, żeby do domku iść a tu jeszcze 4,5 godziny ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4020 |
Zakorzenienie
|
Seona tak mi przykro
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 10:15.