|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#2491 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Luty już mamy więc na pierwsze dziecko czekamy! Mamcie III-IV 2012
Aguska fajne sa takie wspomnienia
![]() Jolka wspolczuje atmosfery w domu ![]() nam tesciowe przyniesli czekoladki na walentynki i juz polowy ![]() opakowania nie ma a maz w pracy dluzej dzis niestety ![]() Cottonpuma kciukasy trzymam
Edytowane przez Cytrynka_Wawa Czas edycji: 2012-02-14 o 17:59 |
|
|
|
#2492 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Tak wiec 3 tygodnie mi zostaly Jutro ide z synem do dentysty i mam nadzieje ze bedzie dzielny Moj maz dostanie nowa maszynke do golenia bo mu stara padla a ja z tego co wiem kosmetyczke w piatek co mi ma stopy zrobic , peciny wydepilowac i cos tam z twaza Wieczorem pewnie maz wpadnie z jakims slodkim dla wszystkich ale jeszcze go nie ma Dzieci dostaly po malym prezenciku a wieczorkiem rozpusta bo zrobilam krem macsarpone z owocami |
|
|
|
|
#2493 |
|
Zakorzenienie
|
maz mi sma napisal zebym sie sexi ubrala itp tylko ja sie w nic juz nie mieszczę
|
|
|
|
#2494 |
|
Zakorzenienie
|
hej
Troche mialam nadrabiania, bo wczoraj zapracowana bylam, dzis tez mam co robic...ale jakos nie mam weny... tak czy siak musze sie wziac, bo jak czytam o tych waszych skurczach, wizytach szpitalnych to mi sie zdaje, ze i ja zaraz urodze ![]() Mezus dzis obudzil mnie buziakiem Mravka i pempek sliczne macie pokoiki dla dzieciaczkow ![]() U nas tez corcia bedzie miala swoj pokoik, ale na poczatek bedzie spala w naszej sypialni, maz upodobal sobie kolyske i idzie po nia w sobote. Ja wczoraj zamowilam kilka rzeczy dla pokoju malej, m.in. naklejki z kubusiem (Gosia spapugowalam od Ciebie Czas zajac sie pokoikiem corci, bo juz pora...Wiecie co, jakos w 25-30tc mialam sporo tych twardnien, a teraz ustapily Zdarzaja mi sie w ciagu dnia, moze ze 2-3 razy na dzien.Nie pamietam co jeszcze mialam napisac |
|
|
|
#2495 | |||
|
Zakorzenienie
|
Moj maz wrocil ze sklepu z malym z zakupow i dostalam 12 herbacianych różyczek z okazji dzisiejszej rocznicy 12 lat razem
Takze zaskoczyl mnie bardzo milo ![]() ale ja mu kiedys zrobilam lepsza niespodzianke: zaprosilam go do eleganckiego motelu na noc hehe Teraz pojechali z malym na sanki ![]() Cytat:
Mysle, ze kobieta czuje....Odnosnie laktatora, ja wygotowalam te czesci ktore mozna gotowac, wysuszylam dobrze, zapakowalam w folie i biore do szpitala. W szpitalu tylko wyparze wrzatkiem przed pierwszym uzyciem. Nie wiem jak jest u Was, ale u nas w pl lezy sie w szpitalu conajmniej 3 doby, ja lezalam 4 dni bo Filipowi przedluzala sie zoltaczka i musial byc naswietlany. A w 2 lub 3 dniu po porodzie jest nawal pokarmu (ja mialam w 2 dobie po porodzie) u kazdej kobiety to sie dzieje, piersi sa bardzo gorace jak z kamienia. I nawet jesli maluszek je z cycusia, to i tak troszke trzeba odciagnac, bo małe zje troszke a pokarmu w piersiach jest sporo, wiec troszke trzeba odciagnac. Niektore kobiety radza sobie recznie, dla mnie to reczne odciaganie (bo probowalam) bylo bolesne i nie umialam sobie dac rady, wiec uzylam laktatora i w koncu poczulam ulge. Ale czasem dzidzia (tak jak moj syn) nie ciagnie dobrze z cyca, nie chce jesc z cyca mleka, wiec wtedy odciaga sie porcje do poczucia ulgi w piersiach i wtedy tez buteleczka o ktora pytalas rowniez moze sie przydac (ja biore taka malutka 150 ml). Wtedy daje sie odciagniete mleczko butelka. Chociaz zalecane jest zeby dawac dziecku z kieliszka odciagniete mleczko, lub lyzeczka, zeby nie uczyc go uzywania smoka, jednak realnia sa rozne i nie wszedzie da sie ta metode praktykowac. Cytat:
![]() Cytat:
|
|
#2496 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Zycze synkowi powodzenia! Cottonpuma, oby wszystko bylo jak nalezy! Trzymam kciuki! Jolka wspolczuje Ci bardzo, mnie to zawsze dziwilo, (napatrzylam sie na takie sytucaje w szwecji gdzie rozwody sa czesto ,gesto praktykowane) jak matka moze wziasc strone swojego nowego partnera przeciwko swoim dzieciom, zrodzonym z jej krwi i kosci ![]() Jolka jedyne co to bedziesz wiedziala jakich bledow nie popelniac przy wychowywaniu wlasnych dzieci. Tak to napisalam bo chcialam znalezc cos pozytywnego w calej tej sytuacji Aguska, jak fajnie znalezc swoje stare wpisy No od takich wlasnie wpisow dziela nas juz nawet nie tygodnie ale dni - co niektore z nas w kazdym razie
|
|
#2497 | ||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Cytat:
Może i dobrze, że pojechała do szpitala...sprawdzą wszystko dokładnie i będzie spokojna o maluszka
|
|
#2498 |
|
Rozeznanie
|
A ja właśnie wróciłam ze sklepu, bo chlebek mi się skończył
Mężulo zakupił mi piękny bukiet kwiatków i pyta mnie: "Kochanie a czy nadal Cię coś boli?" Ja mu na to, że już nie. A on z jednej kieszeni wyjmuje Toffifee i mówi, że to jest na bolącą krostkę No to ciekawy wieczór się zapowiada - słodko czekoladowy W takim razie doliczam już na zapas 2 kg do mojej obecnej wagi ![]() ---------- Dopisano o 19:11 ---------- Poprzedni post napisano o 19:09 ---------- A ciasto jakie robiłam to był taki biszkopt a do tego dodałam serek homogenizowany i mandarynki Hehe To co miałam pod ręką, ale blaszk już praktycznie pusta jest Więc chyba smakowało mężulowi
|
|
|
|
#2499 |
|
Zakorzenienie
|
w związku z tym, że dziś Walentynki a TŻ w pracy
+ mam zły humor przez matkę pozwoliłam sobie na 2 kawałki piernika z budyniem i dalej mam na niego ochotę - oj brakowało mi takiej słodkości.
|
|
|
|
#2500 |
|
Wtajemniczenie
|
Aguska , chyba Ty pisalas o tantum rosa po porodzie i ze mialas taki irygator?
Ale jak to sie robi? Bo ja szukam i znalazlam ze to sie wprowadza jak najglebiej do pochwy ![]() A tak swiezo po porodzie to wydaje mi sie to troche niewykonalne
|
#2501 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Śliczne różyczki ![]() Ja w tamtym roku TŻ na Walentynki zafundowałam weekend w apartamencie nad morzem było Cudnie |
|
|
|
|
#2502 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Edytowane przez Cytrynka_Wawa Czas edycji: 2012-02-14 o 19:22 |
||
|
|
|
#2503 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 19:22 ---------- Poprzedni post napisano o 19:21 ---------- Cottonpuma oby wszystko dobrze! Trzymam kciuki
|
|
|
|
|
#2504 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#2505 | ||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 19:29 ---------- Poprzedni post napisano o 19:24 ---------- Cytat:
Oby na naszym wątku takie relacje się znalazły
|
||
|
|
|
#2506 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
U Nas zawsze było inaczej tak nie rodzinnie ![]() Zazdrościłam i dalej zazdroszczę tym którzy trzymają się tak ciepło ze swoją rodziną - u Nas tak nie ma ![]() Matka niczym się nie interesuje, ani razu nawet nie zapytała mnie jak się czuję czy coś. - przykre to Teściowa co dzwoni to zawsze pyta o mnie, jak przyjeżdżam tam to również zawsze zapyta i wogóle Napewno nie wychowam swoich dzieci tak jak wychowała mnie matka, chcę mieć normalną kochającą się rodzinę i aby panowała ta rodzinna atmosfera. Jeszcze dodam, że brat wrócił z miasta (23lata) przyszedł do mnie na pogaduchy, pogadaliśmy o Walentynkach itp. i wyżaliłam mu się on o tym nie wiedział nawet, on przez matke jest inaczej traktowany niż ja choć nie tak dobrze ale lepiej. I tak gadamy gadamy i matka przyszła do Nas na chwile dać mi kwitek z ubezpieczenia. A ten do niej od razu z tym co ja mu się wyżaliłam widziałam, że trochę jej było głupio, ja jeszcze zaczęłam ryczeć jak dziecko Zresztą ja zawsze płaczę jak mówie o tym co mnie boli nawet jak Wam tu pisze to ciekną mi łzy. Matka jedyne co powiedziała to to, że mam męża i niech On mnie utrzymuje i nic więcej zmieniła temat. Powiedziałam co miałam powiedzieć i na ile mi pozwoliła bo zaraz coś innego gadała - czy coś się zmieni zobaczymy. Ale póki co w domu czuję się jak intruz. ---------- Dopisano o 19:31 ---------- Poprzedni post napisano o 19:30 ---------- Cytat:
ja niestety muszę to znosić a szkoda bo brakuje mi normalnej rodziny---------- Dopisano o 19:34 ---------- Poprzedni post napisano o 19:31 ---------- Cytat:
Ja już mam w nosie swoją wage nie będę sobie odmawiać słodkości jak debil jakiś. Dziś objadam się ciastem, a w czwartek pączkami ![]() Po urodzeniu chyba jest zakaz słodyczy tak? Bo na mleko szkodzą? ---------- Dopisano o 19:36 ---------- Poprzedni post napisano o 19:34 ---------- ja miałam podobne do tego robione z tego kupnego "Piernika Kętrzyńskiego" i zrobione pół na pół (pół blachy jest z masą budyniową a pół z budyniową + marmolada i oczywiście całość polana czekoladą i orzeszkami ![]() ---------- Dopisano o 19:39 ---------- Poprzedni post napisano o 19:36 ---------- ja jakiś miesiąc temu jeszcze się wciskałam ale nie we wszystkie, a teraz myślę że nie dałabym rady z tym brzuchem Ja nie wiem o której mój Mąż wraca czy po 2 czy po 6 więc nie będę fisiować z jakąś bielizną my w sobote sobie wszystko odbijemy ![]() ale dziś zrobię przymiarke czy się w jakąś mieszcze ![]() ---------- Dopisano o 19:40 ---------- Poprzedni post napisano o 19:39 ---------- Musiała zostać w szpitalu, karolca pisała |
|||
|
|
|
#2507 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() A co do slodyczy po porodzie, ja mam zamiar jesc, nie slyszalam, zeby slodycze na mleko szkodzily. Jedynie co to mowi sie, ze czekolada moze uczulac, ale ja mam zamiar jesc i dopiero jak cos sie bedzie dzialo to eliminowac po jednym produkcie.
|
|
#2508 |
|
Rozeznanie
|
Witam Walentynkowo
Dziś mój termin porodu..i oczywiście nic, no nie licząc małych skurczyków, które występują juz od kilku wieczorów/nocy...i tych przeraźliwie bolesnych kłóć w szyjce Dziś dzwoniłąm do poradni i mam się stawić jutro na oddziale, by pogadać z moją lekarką (wróciła z urlopu-ufff), a ta pewnie zleci ktg, może mnie zbada...zobaczymy, jutro z małżem i Adamem pakujemy się do autka i do szpitala Nie biorę torby....jakby co, wrócimy się, ale przewiduję odesłanie mnie z kwitkiem
|
|
#2509 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() z tym, że do morza mamy blisko więc nie trzeba było jechać nie wiadomo gdzie, no i oferta Walentynkowa trafiła się za okazyjną cene a ja myślałam, że słodycze są zakazane po porodzie, ale jak nie są to ok
|
|
|
|
|
#2510 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
też miałam trochę przebojów z moją mamą...z ojcem to już nawet nie mowię, bo nie mieszkaliśmy z nim długi czas i też zawsze sobie myślałam, że chciałabym mieć normalną rodzinę... ![]() Mama odeszła 8 lat temu...powiem Ci, że teraz pamiętam tylko te dobre chwile...mimo że było ich tak niewiele ![]() Masz tżta w którym masz oparcie i jego rodzinę, która z tego co piszesz jest ok, więc główka do góry...nie ma co tracić nerwów...
|
|
#2511 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
może to i lepiej? a może trzeba im powiedzieć sama nie wiem.Zobaczymy co będzie jak przyjdzie dziecko na świat. |
|
|
|
|
#2512 |
|
Wtajemniczenie
|
Jolka biduko wspolczuje sytuacji w domu;(
Cottonpuma - trzymam kciuki!! Aguska dziekuje za wyjasnienie odnosnie laktatora i dolaczam sie do pytania desi odnosnie irygatora tantum rosa, jak kupie saszetki to moge jakos inaczej sobie przemywac? aby tylko nie irygatorem!!! ![]() no i Aguska sliczne roze i Wszystkiego Najslodszego z okazji 12-stej rocznicy!!! a mi Tz napompowal pilke duza i sobie siedzialam i ogladalm tv i musze powiedziec ze na spojenie to wygodnie, ale na plecy tak srednio...no ale nie mozna miec wszystkiego przeciez poszlam sobie troche pochodzic i nakarmilam ptaszeta kolacja sie w piekarniku piecze i zaraz sobie zjemy a pozniej moje seriale![]() ps. doczytalam wczesniejszy post odnosnie irygatora - dzieki ![]() Aguska tzn ze po porodzie zaraz normalnie rozrobilas tantum rosa z woda i przemywalas jak woda? tak? Edytowane przez MoniaHan Czas edycji: 2012-02-14 o 19:54 |
|
|
|
#2513 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
U nas rodziny jednak pozostaja rodzinami, jakkolwiek zle by sie nie dzialo, wiec kobiety raczej nie staja przed wyborem - moj nwoy facet a dziecko, a wierz mi ze czesciej niz bys sie spodziewala to babki wlasnie wybieraja faceta ![]() A ze inni maja tak pieknie i cudnie to tez nie zawsze tak jest, wydaje mi sie ze nie wszyscy mowia o takich sprawach! Cottonpuma ma chyba tez nieciekawa relacje z mama o ile dobrze pamietam ( jesli sie mysle to przepraszam bardzo) Tak czy siak jolka slabe to pocieszenie, walsciwie to zadne chyba. Dobrze ze masz wsparcie w mezu i mam nadzieje ze mama sie opamieta ---------- Dopisano o 19:55 ---------- Poprzedni post napisano o 19:52 ---------- Cytat:
co my bysmy tutaj na forum bez Ciebie zrobily
|
|
#2514 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ale dla mnie to jest chore aby zmienić się przez faceta tak okropnie by nie myśleć o swoich dzieciach bo kij tam ze mną jestem dorosła, ale mój młodszy brat (11lat) szok już kiedyś wspominałam to nie będę się powtarzać. Ale cóż życie czasami bywa okropne i brutalne trzeba się z tym jakoś pogodzić.Po dwóch kawałkach ciastka humor mam lepszy
|
|
|
|
|
#2515 |
|
Zakorzenienie
|
oooooo ja tylko na teraz tyle,że do domu jutro idę na urlop, wracam w środę do szpitala i ( jeśli nic się wcześniej nie wywiąże samo) 23 lutego 2012 powitamy Kaję na świecie
![]() ps. no chyba że będą jakieś okoliczności nieprzewidziane, ale takie termin przed chwilą z lekarzem ustaliłam ![]() aaaa i sama sobie będę robić te zastrzyki ciekawe jak mi pójdzieidę nadrabiać
Edytowane przez koniakonia Czas edycji: 2012-02-14 o 20:02 |
|
|
|
#2516 | |
|
Zadomowienie
|
Aguśka piękne kwiaty
wszystkiego najlepszego z okazji 12 rocznicyCytat:
|
|
|
|
|
#2517 | |||
|
Gang Iren
|
Cytat:
Cytat:
[QUOTE=Jolkaaa;32306211]Szczerze ja nigdy nie widziałam takich sytuacji u kogoś U Nas zawsze było inaczej tak nie rodzinnie ![]() Zazdrościłam i dalej zazdroszczę tym którzy trzymają się tak ciepło ze swoją rodziną - u Nas tak nie ma ![]() Po urodzeniu chyba jest zakaz słodyczy tak? Bo na mleko szkodzą? /QUOTE] Wspolczuje ci Ja to znam niestety. Co do slodyczy to mozna je jesc.Chociaz wiadomo,ze zdrowe nie sa,wiec nie ma co przesadzac.Nie ma zakazanych produktow,tylko takie na ktore trzeba bardziej uwazac,bo moga(ale nie musza)byc przyczyna problemu u dziecka. Cytat:
|
|
#2518 | ||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
jak dobrze, że ktoś kiedyś wymyślił ciasta i słodycze! ![]() człowiekowi od razu lepiej... Cytat:
|
|
#2519 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
07.03.2012, 20:35 3270g, 47 cm |
|
|
|
|
#2520 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ale staraj się nie denerwować bo to dzidzi szkodzi. Też w swoim czasie ciągle ![]() Cytat:
nie trawie tego dzieciaka choć nic mi nie zrobił" |
||
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 13:18.

opakowania nie ma a maz w pracy dluzej dzis niestety 

tak czy siak musze sie wziac, bo jak czytam o tych waszych skurczach, wizytach szpitalnych to mi sie zdaje, ze i ja zaraz urodze
Czas zajac sie pokoikiem corci, bo juz pora...
Zdarzaja mi sie w ciagu dnia, moze ze 2-3 razy na dzien.
nie trawie tego dzieciaka choć nic mi nie zrobił