![]() |
#31 | |
Zakorzenienie
|
Dot.: Czy to jest DUŻO alkoholu - Waszym zdaniem?
Cytat:
![]()
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#32 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Robisz głupio, znasz, JAK wygląda życie z chlejącym facetem z domu, ale mimo to ładujesz się w podobny związek jak kiedyś twoja matka i tak mamy patologiczną sztafetę pokoleń. Za ileś lat twoja córka lub syn wejdzie w te same utarte koleiny. To, co piszesz, jest tak niemądre, że nawet mi nie jest ciebie żal, że sama na własne życzenie będziesz w życiu nieszczęśliwa. BO BĘDZIESZ. I tak, ma w nosie, co do niego mówisz, bo WIE, że i tak nie zostawisz go, może chlać, może być gresywny po pijaku, wszystko może, nawet kiedyś ci wtłuc, a ty i tak z nim będziesz. Bo jesteś dda, która nie przeszła terapii. Edytowane przez madana Czas edycji: 2012-02-14 o 16:56 |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#33 | |
Zakorzeniona
|
Cytat:
Edytowane przez invisible_01 Czas edycji: 2012-02-14 o 16:57 |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#34 |
BAN stały
|
nie, bo te sytuacje z agresja - jak juz pisalam tylko slowna - mialy miejsce tylko z 3,4 razy jakis hmm ROK temu - Tz aktualnie nie jest nic a nic agresywny po %, ani slownie ani w zaden inny sposob, wiec zadna potencjalna agresja sie nie martwie.
jedynie samym piciem - piciem samym w sobie.. ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#35 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#36 | |
Zakorzeniona
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#37 | |
BAN stały
|
zamierzam na nia kiedys isc, choc czasy picia ojca zostawilam za soba, mam nowe, wlasne zycie (tzn wciaz mieszkam z rodzicami, ale tata od 3 lat ponad nie pije, jest wszystko ok..) jak sie wyprowadze i zamieszkam w koncu (jestesmy juz 3,5 roku razem) z Tz, to moze na taka terapie pojde, o ile uznam ze musze..
jesli chodzi o bycie - ja uwazam ze jak kogos kocha sie NAPRAWDE jest sie z nim nawet jak straci noge / wzrok / wyladuje na wozku / straci prace, pieniadze .. moglabym mnozyc przyklady.. wiec nie zostawie czlowieka ktorego tyle lat kocham dlatego, ze ma problem.. musze jedynie ten problem rozwiazac a jest ciezko, bo On go nie widzi.. Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Najlepsze Promocje i Wyprzedaże
![]() |
#38 |
Rozeznanie
|
Może nie róbcie z niego od razu alkoholika, ja teraz piję o wiele mniej bo czasu już nie ma itd, ale mając 22 lata też piłam co najmniej raz w tygodniu, imprezowałam i nie jestem alkoholiczką, wręcz jestem daleka od tego.
Dla mnie gorsze jest picie "piwka" dla smaczku niż wyjście na imprezę z alkoholem. Alkohol jest dla ludzi, jeden wypije 1 piwo i ma dosyć, a dla mnie wypicie jednego piwa mija się z celem, bo ani humorku po tym, to już wolę wypić sok. Szczerze powiem też, że jakbym miała faceta, który by narzekał, że spotykam się ze znajomymi co tydzień i piję to prędzej bym go wyśmiała niż się przejęła. Może trzeba się od razu położyć do grobu albo siedzieć w domku przed telewizorkiem pod kocykiem i nic nie robić? Z Twoich wypowiedzi nie wynika, żeby tż nie potrafił bawić się bez alkoholu. Bo nikt tu nie mówi o piciu codziennie, upijaniu się do nieprzytomności czy agresji lub byciu cały czas na lekkim rauszy. Przy takim problemie już bym się obawiała, ale w Twoim chłopaku nie widzę nic dziwnego szczerze mówiąc. Te trzy butle wina to dużo, ale bywało i tyle i ludzie żyją dalej.
![]() |
#39 | |
Zakorzeniona
|
Cytat:
---------- Dopisano o 18:04 ---------- Poprzedni post napisano o 18:03 ---------- Nie? To przeczytaj dokładnie wypowiedzi autorki. |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#40 |
Zakorzenienie
|
Jak przczytalam, że kupilas dwa cin ciny to pomyslalam, ze za duzo
![]() ![]() Potem czytam , że wypil. Dla mnie buractwo. Randka, romantyczna kolacja to nie impreza z kumplami, żeby sie upijac. To nie jest normalne ![]() Tak w ogole ja ze swoim tz wypijamy po lampce wina, gora po dwie. Pijemy dla smaku, do posilku. Zeby zrobilo sie milo (afrodyzjak ![]()
![]() |
#41 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#42 |
Rozeznanie
|
Już po tym jak napisałam, ona napisała, że ją wyzywał. Wczesniej pisała, że agresji nie ma. Nie lubię oceniać znając tylko jedną stronę medalu, ale fakt faktem, byłam bardzo pijana miliony razy, ale nigdy po alkoholu nie zwyzywałam nikogo kogo lubię/kocham/szanuję. Dlatego mam zawsze wrażenie, że ta osoba, która po pijaku wyzywa swoją połówkę tak naprawdę ma gdzieś ukrytą jakąś nienawiść do tej osoby, którą wyzwala alkohol. Dalej nie zmienię zdania w kwestii robienia z niego alkoholika, bardziej bym się skupiła na tej agresji.
![]() |
#43 | |
BAN stały
|
tak, te sytuacje byly straszne, ALE - na codzien obydwoje sie szanujemy i to BARDZO, tamte 3-4 sytuacje przebaczylam (choc nie bylo latwo) bo Tz absolutnie nie zdawal sobie sprawy co mowi, ba nawet nie pamietal tego.. minał juz dobry rok od tego a Tz mimo ze pije tyle co pil i tak samo czesto juz nigdy nie zachowal sie w podobny sposob po %, nie ma w nim cienia agresji nawet jak wypije sporo..
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#44 | ||
Zakorzeniona
|
Cytat:
---------- Dopisano o 18:12 ---------- Poprzedni post napisano o 18:11 ---------- Cytat:
A, i to Twoje "szanujemy się bardzo" w obliczu tego, jak on zachowuje się wobec Ciebie, brzmi jak dowcip. Edytowane przez invisible_01 Czas edycji: 2012-02-14 o 17:14 |
||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#45 | ||
BAN stały
|
źle przeczytałas chyba moj post
![]() nie ma ABSOLUTNIE nic złego w wyjsciu razem raz w tyg na impreze ze znajomymi i wypiciu wtedy nawet wiekszej ilosci. Ale Tz pije wieksze ilosci czesciej niz raz w tyg. a na IMPREZIE nie bylismy hmmm.. z rok.. (nie liczac urodzin Tz latem, co byl urodzinowy grill) nawet tegorocznego sylwka nie spedzilismy razem (to akurat nie wina Tz a Jego pracy) ale podsumowujac my na IMPREZY nie chodzimy wcale od jakiegos roku, pomijajac z 2-3 grille z jego znajomymi (a teraz naszymi wspolnymi znajomymi oczywiscie) latem no i pomijajac imprezy typowo rodzinne u rodziny Tz na ktore niekiedy mnie zabierał.. nma takie typowe imprezy - imprezy nie chodzimy wcale, ze spotkaniami ze znajomymi tez ciezko - Tz nie zna nawet moich bliskich kolezanek ze studiow, mojego najlepszego przyjaciela czy innych moich znajomych Cytat:
---------- Dopisano o 18:21 ---------- Poprzedni post napisano o 18:17 ---------- eh, niepotrzebnie wam wspominałam o tamtych sytuacjach, byly tylko/az 3 moze 4 razy ale BARDZO dawno temu i juz nic podobnego nie miało miejsca.. i nie, Tz nie wiedział (dzieki Bogu) co mowi - widziałam to po szoku na jego twarzy, jak mu to opowiadałam na drugi dzien i po niedowierzaniach i jego zalu do samego siebie. takie sytuacje nie miały juz pozniej miejsca, po alkoholu Tz nie odezwal sie do mnie źle ani razu, zawsze tak samo jak na trzezwo, wiec owszem, uwazam ze sie szanujemy ![]() Cytat:
|
||
![]() ![]() |
![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#46 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
I wiesz, co znaczy szanować się? Liczyć się z tym, co mówi do nas bliska i kochana osoba; nie raz, nie dwa mówiłaś mu, że ci przeszkadza jego picie i co? Nico- na to głęboko w zadku, bo wie, że nie musi się z tobą liczyć i tak z nim będziesz. Smutne, gdy czyta się, jak młode dziewczyny same chrzanią sobie życie. Edytowane przez madana Czas edycji: 2012-02-14 o 17:23 |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#47 |
Wtajemniczenie
|
Twój chłopak jest alkoholikiem tak samo jak twój ojciec, a ty niestety skończysz tak jak twoja matka, sad but true.
![]() |
#48 |
Zakorzenienie
|
Moim zdaniem dziewczyny mają rację, pakujesz się w kłopoty na własne życzenie. Nie chodzi o to, że masz go rzucić w te pędy bo wypił cincina i 2 wina. Kazdemu się może zdarzyć. Ja sama kiedyś mialam taką wpadkę, mialam okropny nastrój, wszystko mi się waliło więc w jeden wieczór wypiłam litr wina i litr piwa, oczywiscie nie w samotnosci, nie piję do lustra.Wiem głupota, ale bywa. Natomiast Twoj facet zachowuje się kompletnie nieodpowiedzialnie.
Po 1. wiedząc ze jestes dda powinien jeszcze bardziej liczyć się z twoim zdaniem jesli chodzi o alkohol, a on ma je głęboko. Po 2. kto po takiej ilosci alkoholu wsiada do samochodu? po3, prosze cię nie porównuj trudnej sytuacji finansowej czy problemow ze zdrowiem do naduzywania alkoholu. Myslę, że jesli mu na tobie naprawdę zalezy, to powinien uszanowac twoje zdanie, nawet jesli on uwaza ze taka ilosc alkoholu jest normalna.Potem będzie twoim męzem i bedzie przychodzil do domu ledwo trzymajac sie na nogach a ty bedziesz zalowala ze się nie wycofalas z tego ukladu w porę. po 4. jesli on cie zwyzywał po alkoholu 3-4 razy (!) to to nie jest normalne. Wielu ludziom zdarza się wypić za dużo, ale jakos nie zauwazylam zeby wtedy się tak zachowywali w stosunku do swoich połówek, sama tez nigdy tego nei doswiadczylam. Moim zdaniem powinnas postawić mu sprawę jasno, albo przystopuje albo odejdziesz. Glaszczac go jak male dziecko dajesz mu przyyzwolenie na wszystko bo on wie ze i go nie zostawisz, tak mu wygodnie, nei widzisz tego?
![]() |
#49 | |
Zakorzeniona
|
Cytat:
Po drugie - skoro niby nie wiedział, co mówi, to jakim cudem nagle przestał Cię wyzywać? Czyżby jednak zdawał sobie sprawę z tego, co wygadywał? ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#50 |
Rozeznanie
|
Pisałaś o tym, że wychodzi co tydzień na spotkanie z kolegami na whisky czy coś tam , dla mnie to już podpada pod kategorie imprezy
![]()
![]() |
#51 | ||
BAN stały
|
pisałam że PIJE z kolegami raz w tygodniu, nie ze WYCHODZA.. w 90% spotkac pija u Tz, czasem u innego z tych kumpli (we trójke, jego przyjaciele od kilku lat) ale zazwyczaj - w wiekoszsci - u Tz, nigdy poza domem (w sumie dobrze, przynajmniej moim zdaniem)
Cytat:
---------- Dopisano o 18:39 ---------- Poprzedni post napisano o 18:38 ---------- załamałas mnie w tym momencie.. ![]() Cytat:
|
||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#52 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#53 |
BAN stały
|
no pewnie masz racje, chociaz nie byla bym super zadowolona ze raz w tyg chodza potanczyc sami, we 3 facetow do jakiegos np clubu..
chociaz bardzo doskwiera mi nie chodzenie z Tz na imprezy czy spotkania ze znajomymi to juz wole to, niz zeby mial chodzic na nie beze mnie |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#54 |
Zadomowienie
|
Dla mnie to jest straszne, że kobiety na własne życzenie ciągną swój związek na dno. Ja rozumiem wino, wspólne piwo raz na jakiś czas, ale pić z własnym facetem"piwka" to dla mnie porażka
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#55 |
Zakorzeniona
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#56 |
BAN stały
|
nie, bo wiesz ja widzialam po jego reakcjach (ktore udawane nie byly, znam Tz tyle lat wiec wiem) ze on nie pamieta, co do tego mowil na 100% prawde... ale wiesz po Twoim poscie zaczelam sie bac czy on mowiac to jednak podswiadomie sobie zdawal sprawe, mimo ze nie pamietal.. nie wiem, wazne ze minelo, w koncu minał ponad rok a nic podobnego sie juz nie powtorzylo, wiec nie bede sobie zawracała glowy tym co bylo, a tym co jest
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#57 | |
Zakorzeniona
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 19:00 ---------- Poprzedni post napisano o 18:57 ---------- Jeszcze jedno. Piszesz, że go kochasz, więc odpowiedz mi na parę pytań: 1. czy byłabyś w stanie wyzwać go od najgorszych? 2. czy gdyby powiedział Ci, że po pijanemu wyzywałaś go, to czy nic byś sobie z tego nie zrobiła i piłabyś tak samo dużo jak wcześniej, czy może przemówiłoby do Ciebie i już byś się nie upijała? 3. czy gdyby Twój TŻ powiedział Ci, że się martwi, bo za dużo pijesz, to czy wyśmiałabyś go i wmawiała, że się czepia o pierdoły, czy przestałabyś pić dla niego? 4. i czy po odpowiedzi na te pytania naprawdę dalej uważasz, że Twój facet Cię kocha i szanuje? |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#58 | |||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ja chyba nie jestem romantyczką, bo samo "kocham" jakoś mi nie wystarcza.. Cytat:
Szanuje Cię ten Twój pan niesamowicie, naprawdę. Cytat:
![]() Strata nogi czy wzroku chyba nie jest tym samym co chlanie co chwilę i na własne życzenie uzależnianie sie od alkoholu. JAK Ty chcesz rozwiązać ten problem? |
|||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#59 | |
BAN stały
|
nie zostawiłabym, ale wtedy dałabym ultimatum - terapia, oczywiscie dla niego.
nie wiem jak to rozwiazac, bo On problemu nie widzi, albo widzi na chwile i mu to mija ![]() Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#60 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Głupie to, bo głupie, ale zobaczysz czy odstawi alkohol jeśli powiesz mu szczerze dlaczego tak bardzo Ci to przeszkadza. |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 04:51.