Offtopowe zapuszczanie XL - Dalej wspólnie zapuszczamy, mamy włosy jak z reklamy - Strona 27 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Uroda > Pielęgnacja włosów i fryzury > Pielęgnacja włosów

Notka

Pielęgnacja włosów W tym miejscu rozmawiamy o pielęgnacji włosów. Jeśli twoje włosy są suche, pozbawione blasku lub zniszczone i szukasz sposobu na poprawę sytuacji. Dołącz do nas.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2012-02-14, 19:27   #781
Chardon
Zadomowienie

Dot.: Offtopowe zapuszczanie XL - Dalej wspólnie zapuszczamy, mamy włosy jak z reklam

Cytat:
Cytat:
Napisane przez Chardon
Proszę bardzo. Myślę, że możemy je potraktować jako bardzo offtop, albo zazdrościć im futerka

Słodkie
Zaczynam się zastanawiać na jakie ja tu towarzystwo trafiłam Niewiele osób mówi "słodkie" jak się przyznaję, że mam szczury.

Cytat:
Spryciula
No a co. I teraz go będę pilnować Albo przekonam żeby się na wizażu zalogował

Edytowane przez Chardon
Czas edycji: 2012-02-14 o 19:31
Chardon jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-14, 19:38   #782
Yoasia435
Raczkowanie

Dot.: Offtopowe zapuszczanie XL - Dalej wspólnie zapuszczamy, mamy włosy jak z reklam

Cytat:
Napisane przez Chardon Pokaż wiadomość
Zaczynam się zastanawiać na jakie ja tu towarzystwo trafiłam Niewiele osób mówi "słodkie" jak się przyznaję, że mam szczury.

No a co. I teraz go będę pilnować Albo przekonam żeby się na wizażu zalogował

Szczurki są ok, ale przy mojej córci tżycia by nie miały Pilnuj, pilnuj, mój TŻ miał kręciołki jak był mały a teraz ma proste, chociaż kto wie jakby zapuścił dłuższe co by się pokazało
Stary 2012-02-14, 19:40   #783
Maryha_ah
Zakorzenienie

Cytat:
Ha, jestem lepsza niż Wy :P Ja z okazji walentynek dostałam chałwę od taty, czekoladę od mamy i książkę od TŻta

I udało mi się lubego przekonać do zadbania o włosy Ma potencjał chłopak na piękne, kręcone, ciemne włosy, ale dbać mu się o nie nie chciało. A dzisiaj zrobiłam mu (sobie? ) prezent na walentynki i dostał olejek Alterry z papają i migdałem. I podrzuciłam mu do łazienki szampon i balsam zgodne z CG. Jak mu się skręt poprawi to mu cyknę zdjęcie i się nim pochwalę
Ja konsekwentnie nie obchodzę od zawsze, nie dla zasady, jakoś tak bo nie widzę sensu. Chyba nie będę tłumaczyć dlaczego, bo mogę kogoś urazić, ktoś mnie źle zrozumie, mam dość... ekscentryczną teorię na temat tego święta.

TŻ będzie olejował włosy? serio będzie używał? ojejjj ja nie mogę mojego nawet na odżywkę namówić w żaden sposób, a co dopiero olejek.. nie możliwe.. Też muszę o swojego zadbać, bo przecież sam się myje cały ( z włosami... ) żelem pod prysznic i to koniec kosmetyków (wiadomo, dezodorantów, perfum używa,ale o kremach nie pomyśli..) Efekty: skóra na buzi wysuszona na wiór, włosy wysuszone na szopę. Dramat. Muszę mu coś kupić, żeby na niego czekało jak wróci za tydzień.

Cytat:
:
No co Ty, szczury są ekstra, sama nie mam bo pies by mi go pożarł,ale poza tym bardzo lubię wszelkie gryzonie
Stary 2012-02-14, 19:45   #784
201612231846
Konto usunięte

Hejka!

---------- Dopisano o 19:45 ---------- Poprzedni post napisano o 19:43 ----------

Wszystkiego najlepszego z okazji walentynek
201612231846 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-14, 19:48   #785
pattix3
Raczkowanie

Jutro wrzucę aktualne zdjęcie moich włosów .
pattix3 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-14, 19:52   #786
Ula_87
Wtajemniczenie

Szczurki są fajne
Też kiedyś miałam szczurzycę.
Tylko Mama bała się wchodzić do pokoju
Ula_87 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-14, 19:54   #787
201612231846
Konto usunięte

Jak wam mijają walentynki? . Dzisiaj jestem sama. Niestety TŻ nie mógł do mnie przyjechać . Słucham muzyki . Wczoraj nie miałam czasu zajrzeć na wizaż . Zrobiłam zakupy. Kupiłam 4 maseczki. 3 z perfecty i jedną z ziaji. Użyłam wczoraj z perfecty tą :
https://wizaz.pl/kosmetyki/produkt,4...wilzajaca.html

Efekt zadowający . W ogóle to przeszłam na dietę. Szukam jakiś przepisów na dietetyczna dania
Stary 2012-02-14, 20:08   #788
kocurzyca
Zakorzenienie

My też nie obchodzimy walentynek.
Ja zwyczajnie nie rozumiem tego święta. Może gdzybym była młodsza i wychowała się z walentynkami to byłoby inaczej. A ja jestem wiekowa kobieta, walentynki w pewnym momencie zwyczajnie pojawiły się znikąd, wraz z całą swoją chińską , tandetną otoczką i nagle mam zacząć je obchodzić.

Ja wyznaję noc świętojańską i 1 dzień wiosny, a nie komercyjne, narzucone na siłę walentynki i halloween.
Tam skąd sie wywodzą te święta niech sobie będą, ale w Polsce mi się wcale nie podobają. Zabijają naszą własną kulturę, która uboga nie była. Ale gadżety związane z polskimi świeta i nie są masowo produkowane w chinach, więc trzeba wytępić, bo nie przynoszą dochodu.

Podczas gdy reszta gatunku pochodzi od małpy,
rude pochodzą od kotów.

Start 13.09.2011
61.5 -66.5 ... 70 -73-75 - 77- 79,5 - 80 - 82 15.04.2013

kocurzyca jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-14, 20:13   #789
Ula_87
Wtajemniczenie

Śpiąca strasznie jestem, poczekam do 21 i kładę się spać

Jutro idę do kina na "Artystę" - ciekawa jestem tego filmu

Chcę jeszcze zobaczyć "Żelazną Damę" i "Idy Marcowe"
Ula_87 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-14, 20:18   #790
Smerfetkaa
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Maryha_ah Pokaż wiadomość
Ja konsekwentnie nie obchodzę od zawsze, nie dla zasady, jakoś tak bo nie widzę sensu. Chyba nie będę tłumaczyć dlaczego, bo mogę kogoś urazić, ktoś mnie źle zrozumie, mam dość... ekscentryczną teorię na temat tego święta.
Ja nigdy nie obchodziłam tego "święta", czy też dnia. Ale widzę sens w tym dniu Raz, że jest to swego rodzaju pewien bodziec konsumpcyjny - parę ludzi może zarobić. Święto nieobowiązkowe - jak ktoś chce, to się w to bawi, jak nie to nie i nikomu nic do tego czy obchodzi, czy nie.
Wiele osób argumentując przeciwko temu świętu podaje takie hasło, że niby ci co obchodzą ten dzień, kochają się raz w roku (nie chodzi mi o fizyczny sens) a cały rok się kłócą itp, że kochać się powinno cały rok - takie uogólnienie, jakże próżne.
Inni z kolei na ataki osób, które nie obchodzą tego dnia odpowiadają (chodzi szczególnie o nieobchodzących singli), że gdyby mieli z kim, to by obchodzili i inne różne przedziwne argumenty według których ludzie się dzielą, bo lubią i tu - na obchodzących i nieobchodzących. I tu kolejne zawody - jedni chcą być mądrzejsi, lepsi od drugich, tudzież pokazując swą niby mniejszą skłonność do manipulacji i konformizmu. - Tak ja to widzę

Według mnie ten dzień, jest taki jak dzień kobiet, mężczyzn (nie uznaję dnia chłopaka, chyba że wejdzie też dzień dziewczyn) babci, dziadka, mamy, taty itp - nie jest tak, że TYLKO w ten dzień ludzie pamiętają o kobietach, mężczyznach, babciach dziadkach, teściowych, pluszowych misiach i innych. Chodzi raczej o to (w moim odczuciu), żeby przystopować w tym jakże szybkim, coraz szybszym życiu, przystanąć na chwilę, odetchnąć i znaleźć chwilę dla tej właśnie jednej osoby, ukochanej. Spędzić z nią miły dzień, wieczór, bądź noc Co nie oznacza, że ta reszta dni w roku poza tym jednym ma być odwrotna. Dzień Walniętego jest raczej tak dla przypomnienia jak ważna jest dla ludzi miłość itp. Oczywiście każda para może obchodzić taki wyjatkowy dzień kiedy indziej i w takiej częstotliwości jak chce - acz nie każdego stać na zbyt częstą pomysłowość, tudzież większy prezent, tak więc utarł się ten 14 lutego. Ten konkretny dzień w roku i kupcy i sprzedawcy wiedzą, co gdzie jak i za ile i jest słitaśnie Wzrost gospodarczy itp Duża sprzedaż pierdół i pierdółek
Mnie to nie razi, no może trochę, jak za dużo tego, ale ze wszystkim tak jest. Co do dnia nic nie mam. I tak w kwestii wydawania kasy w błoto na niepotrzebne rzeczy święta cmentarne biją Walniętynki na głowę.

Chyba wszystko co chciałam napisać chyba

Edytowane przez Smerfetkaa
Czas edycji: 2012-02-14 o 20:19
Smerfetkaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-14, 20:30   #791
Maryha_ah
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez kocurzyca Pokaż wiadomość
My też nie obchodzimy walentynek.
Ja zwyczajnie nie rozumiem tego święta. Może gdzybym była młodsza i wychowała się z walentynkami to byłoby inaczej. A ja jestem wiekowa kobieta, walentynki w pewnym momencie zwyczajnie pojawiły się znikąd, wraz z całą swoją chińską , tandetną otoczką i nagle mam zacząć je obchodzić.

Ja wyznaję noc świętojańską i 1 dzień wiosny, a nie komercyjne, narzucone na siłę walentynki i halloween.
Tam skąd sie wywodzą te święta niech sobie będą, ale w Polsce mi się wcale nie podobają. Zabijają naszą własną kulturę, która uboga nie była. Ale gadżety związane z polskimi świeta i nie są masowo produkowane w chinach, więc trzeba wytępić, bo nie przynoszą dochodu.
Może ty mnie zrozumiesz. Dla mnie to smutny dzień. Nie dlatego że jest pełno singli, oooo nie, dlatego że szłam dziś przez rynek i widziałam dziesiątki par z jedną różą bez wstążeczki. Te pary wyszły dziś bo tak trochę wypada, wszyscy tak robią, dziewczyny się pomalowały a faceci przynieśli jedną zdechłą różę. To święto nieszczęśliwych par. Tych, które wychodzą do kina od święta, spędzają ze sobą czas od święta, a dziewczyny dostają od święta jedną różę bez wstążeczki. Szkoda mi ich,naprawdę. Gdyby mój TŻ kiedykolwiek przyszedł do mnie z jedną różą bez wstążki chyba bym go wyrzuciła. Nie chce żeby ktoś mnie źle zrozumiał, ale szczęśliwe pary tego nie potrzebują. Szczęśliwe pary świętują na co dzień, i kino i kwiaty, kolacja czy seks to dla nich żadna sensacja. Rozumiem że są też szczęśliwe pary obchodzące walentynki, ale ich nie widać na ulicach snujących się z tą cholerną różą, bo zajmują się czymś ciekawszym, oryginalniejszym, bądź wymagającym więcej wkładu osobistego w świętowanie. Gdybym miała obchodzić, to tylko z ☠☠☠☠☠☠☠.nięciem. Ale przeraża mnie ten tłum, kicz, hałas. Uczucia lubią spokój, odosobnienie, nastrój, a nie wszechobecny hałas i tandetę. Przynajmniej moje

Edytowane przez Maryha_ah
Czas edycji: 2012-02-14 o 20:32
Maryha_ah jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-14, 20:37   #792
Smerfetkaa
Zakorzenienie

Cytat:
Może ty mnie zrozumiesz. Dla mnie to smutny dzień. Nie dlatego że jest pełno singli, oooo nie, dlatego że szłam dziś przez rynek i widziałam dziesiątki par z jedną różą bez wstążeczki. Te pary wyszły dziś bo tak trochę wypada, wszyscy tak robią, dziewczyny się pomalowały a faceci przynieśli jedną zdechłą różę. To święto nieszczęśliwych par. Tych, które wychodzą do kina od święta, spędzają ze sobą czas od święta, a dziewczyny dostają od święta jedną różę bez wstążeczki. Szkoda mi ich,naprawdę. Gdyby mój TŻ kiedykolwiek przyszedł do mnie z jedną różą bez wstążki chyba bym go wyrzuciła. Nie chce żeby ktoś mnie źle zrozumiał, ale szczęśliwe pary tego nie potrzebują. Szczęśliwe pary świętują na co dzień, i kino i kwiaty, kolacja czy seks to dla nich żadna sensacja. Rozumiem że są też szczęśliwe pary obchodzące walentynki, ale ich nie widać na ulicach snujących się z tą cholerną różą, bo zajmują się czymś ciekawszym, oryginalniejszym, bądź wymagającym więcej wkładu osobistego w świętowanie. Gdybym miała obchodzić, to tylko z ☠☠☠☠☠☠☠.nięciem. Ale przeraża mnie ten tłum, kicz, hałas. Uczucia lubią spokój, odosobnienie, nastrój, a nie wszechobecny hałas i tandetę. Przynajmniej moje
Dla mnie nie ma znaczenia czy róża ze wstążką czy bez
Od pierwszego byłego róże zaczęłam dostawać dopiero po ostatnim rozstaniu Także tego.

Maryha, ale Ty nie wiesz jak te pary obchodzą resztę roku, w sensie jak wygląda ich związek - więc myślę, że to trochę niesprawiedliwa ocena, bo nie wiesz jak wygląda ich życie.
Ja dziś i już od kilku dni zwróciłam tylko uwagę na brzydkie maskotki w supermarkecie, czerwoność bijącą po oczach itp. Każdy ma swoje sposoby na obchodzenie przeróżnych świąt, ale po co przepłacać za bombonierkę w kształcie serca z deczkiem słodyczy w środku jak można kupić Nussbeissera

Mnie to ani ziębi, ani grzeje, ale na pewno ucieszyłabym się jakbym dostała coś słodkiego Każda okazja dobra
Stary 2012-02-14, 20:38   #793
otako
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Smerfetkaa Pokaż wiadomość
Chcesz trochę?

Od rana świdruje mi w głowie jedna piosenka. A teraz słucham ciągne na yt

"Za oknem minus pięć, nie kocham Cię już..."
Uwielbiam ten teledysk

A ja po powrocie z pracy strzeliłam sobie grzańca i teraz mi tak przyjemnie i błogo.
Wczoraj piwo, dzisiaj piwo, szaleję

otako jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-14, 20:40   #794
19agusia91
Zakorzenienie

My jakoś super Walentynek nie obchodzimy, ja Tz co prawda wysłałam dziś kilka miłych maili, ale nie znaczy to,że tak nigdy ich nie dostaje. Ot, rano jak zwykle miłego dnia, niech Ci szybko praca zleci, nawet się dziś nie widzieliśmy. Kompletnie nie rozumiem za to tych ludzi na facebooku którzy zamieścili dzis po kilkanaście postów z tekstami typu "nienawidzę walentynek" itp, robiąc więcej szumu niż Ci, którzy je obchodzą.
Hula Hop
440/5000 minut
19agusia91 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-14, 20:42   #795
Smerfetkaa
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez otako Pokaż wiadomość
Uwielbiam ten teledysk

A ja po powrocie z pracy strzeliłam sobie grzańca i teraz mi tak przyjemnie i błogo.
Wczoraj piwo, dzisiaj piwo, szaleję
Prawdziwe Walę-drinki

No ja na teledysk nie patrzyłam, ale piosenka bardzo prawdziwa...
Ja już chyba się nie zdecyduję na żaden alkohol dziś, bo pora się zacząć ogarniać do snu
Stary 2012-02-14, 20:43   #796
kocurzyca
Zakorzenienie

Cytat:
Zapewne z jednymi parami jest tak jak piszesz, inne zupełnie sie nad istotą święta nie zastanawiają. Jest święto, się je obchodzi i tyle. Takie nic nie znaczący dzień, w którym wszystko ma być słitaśne.
Wydaje mi sie, że wśród obchodzących walentynki są też całe rzesze szczęśliwych par, niektóre świętują nie tylko w ten dzień.

Każdy kształtuje swoje opinie na podstawie obserwacjo swojego otoczenia. Twoje obserwacje sa takie jak napisałaś.
Dla mnie z kolei to święto jest zwyczajnie obce. Nie wzrastałam z nim. Pojawiło sie nagle i nikt tak naprawdę nie wiedział jak je obchodzić. Było świętowane "na siłę". A ja nie robie nic na siłę. Jeśli ten dzień nigdy nie miał dla mnie znaczenia i nagle ktoś powiedział, ze to jakieś święto, to nie zmieni to moich uczuć do dnia 14 lutego. Dla mnie to zwykły dzień.
Gdyby wlentynki były obchodzone w Polsce od mojego urodzenia, gdybym z nimi wzrastała, to może patrzyłabym na nie inaczej. A ponieważ pojawiły się nagle, znikąd, nie budzą u mnie żadnych emocji.
W przeciwieństwie do pierwszego dnia wiosny, który kochałam, a został brutalnie zgładzony, bez powodu.

rude pochodzą od kotów.

Start 13.09.2011

Stary 2012-02-14, 20:43   #797
Maryha_ah
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Smerfetkaa Pokaż wiadomość
Dla mnie nie ma znaczenia czy róża ze wstążką czy bez
Od pierwszego byłego róże zaczęłam dostawać dopiero po ostatnim rozstaniu Także tego.

Maryha, ale Ty nie wiesz jak te pary obchodzą resztę roku, w sensie jak wygląda ich związek - więc myślę, że to trochę niesprawiedliwa ocena, bo nie wiesz jak wygląda ich życie.
Ja dziś i już od kilku dni zwróciłam tylko uwagę na brzydkie maskotki w supermarkecie, czerwoność bijącą po oczach itp. Każdy ma swoje sposoby na obchodzenie przeróżnych świąt, ale po co przepłacać za bombonierkę w kształcie serca z deczkiem słodyczy w środku jak można kupić Nussbeissera

Mnie to ani ziębi, ani grzeje, ale na pewno ucieszyłabym się jakbym dostała coś słodkiego Każda okazja dobra
Oczywiście że nie wiem. Dlatego mówiłam, że nie chce nikogo urazić. Że to tylko moja ekscentryczna opinia. To moje obserwacje. Często wystarczy się przyjrzeć im. Bacznie poobserwować. A ja akurat lubię to robić

Dla mnie jest jasne, jeśli super świętowanie to spacer po rynku w tłumie i zdechła róża to jak jest jak się nie świętuje?Dla większości ludzi tak jak dla Kocura to święto jest obce, trochę nie wiedzą jak je obchodzić, automatycznie robią to co inni z okazji walentynek. Opinia jest niesprawiedliwa i zdaje sobie sprawę, ale nie mogę się od niej odwieść w żaden sposób, po prostu spacerowałam dziś po rynku, obserwowałam, i widziałam dziesiątki potwierdzeń mojej teorii.

Edytowane przez Maryha_ah
Czas edycji: 2012-02-14 o 20:46
Maryha_ah jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-14, 20:44   #798
19agusia91
Zakorzenienie

Mi się kojarzą z tymi szkolnymi walentynkami, jak w drugiej klasie podtsawówki taki chłopak z klasy, któremu wiecznie musiałam dopisywać notatki, tak nauczycielka kazała dał mi pustą kartkę walentynkową z tekstem" masz, napisz sobie sama, ja nie umiem"
Hula Hop
440/5000 minut
Stary 2012-02-14, 20:45   #799
otako
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez 19agusia91 Pokaż wiadomość
Kompletnie nie rozumiem za to tych ludzi na facebooku którzy zamieścili dzis po kilkanaście postów z tekstami typu "nienawidzę walentynek" itp, robiąc więcej szumu niż Ci, którzy je obchodzą.
Ja też nie rozumiem. Podejrzewam, że ci wszyscy, którzy tak narzekają pewnie w głębi duszy tak na prawdę zazdroszczą innym, którzy dzisiaj świętują. No bo co zmienia takie narzekanie? Mam wrażenie, że to takie oszukiwanie siebie

Stary 2012-02-14, 20:47   #800
19agusia91
Zakorzenienie

Kurde, top my z Tż coś za dużo świętujemy , choidzmy na spacerki, robimy niespodzianki i w ogóle takie rzygi tęczą jak to mawia ciocia Marysia

---------- Dopisano o 20:47 ---------- Poprzedni post napisano o 20:45 ----------

Otako, argument" nie, ja nie marudzę, ale to można dzień w dzien okazywać". No ale przecież tak jak Smerf pisała Dzień Matki, Ojca itp też jest raz w roku i to nie znaczy,że ten raz w roku mamy być dla nich mili.
Hula Hop
440/5000 minut
Stary 2012-02-14, 20:48   #801
201612231846
Konto usunięte

A według mnie walentynki to takie święto jak mówiła koleżanka Smerfetka, Obchodzimy je by przypomnieć sobie o tym ,że ukochana osoba jest ważna. Ale też fajnie by było gdyby za 30 lat mój mąż przyniósł mi kwiatki z okazji walentynek. Nie oszukujmy się. Teraz rzadko ,który facet pamięta by coś kupić swojej dziewczynie ot tak. Znam dziewczyny ,które po ślubie nic nie dostawały i nie dostają
Stary 2012-02-14, 20:49   #802
otako
Zakorzenienie

Cytat:

Otako, argument" nie, ja nie marudzę, ale to można dzień w dzien okazywać". No ale przecież tak jak Smerf pisała Dzień Matki, Ojca itp też jest raz w roku i to nie znaczy,że ten raz w roku mamy być dla nich mili.
A ciekawe czy w Dzień Matki mówią: sorry mamo, ale dzisiaj nie dostaniesz bukietu kwiatów, bo przecież w inne dni mogę Ci okazywać miłość i szacunek, akurat dzisiaj nie muszę, nie będę dawał zarobić kwiaciarniom...

Stary 2012-02-14, 20:50   #803
kocurzyca
Zakorzenienie

Swięto samo z siebie jest miłę. Jak każde świeto. Ale jak w przypadku, każdego święta, wkurza mnie komercjalizacja. Nastawienie na wyciągnięcie możliwie największej ilości kasy z ludzi. A cześć ludzi ślepo daje się omotać.
Wszelkie swięta dawno straciły swój sens. Są jedynie dla zysku.

rude pochodzą od kotów.

Start 13.09.2011

Stary 2012-02-14, 20:52   #804
19agusia91
Zakorzenienie

Cytat:
które po ślubie nic nie dostawały i nie dostają
To marnie sobie chłopa wychowały.
Hula Hop
440/5000 minut
Stary 2012-02-14, 20:53   #805
201612231846
Konto usunięte

Cytat:
Mi się kojarzą z tymi szkolnymi walentynkami, jak w drugiej klasie podtsawówki taki chłopak z klasy, któremu wiecznie musiałam dopisywać notatki, tak nauczycielka kazała dał mi pustą kartkę walentynkową z tekstem" masz, napisz sobie sama, ja nie umiem"
A dzisiaj kolega synka mojej szefowej (2 klasa podstawówki) napisał do koleżanki walentynkę :,,Pobzykamy się?''. Podpisał ją imieniem synka szefowej. Chłopczyk zadzwonił ,powiedział co i jak. Szefowa zadzwoniła do syna koleżanki i pyta :
-Dawidku czy wysyłałeś Adzie dzisiaj walentynkę?
-No tak.
-A dlaczego podpisałeś ją imieniem Patryka?
Pomyślał chwilę i odpowiedział
-Pomyliło mi się. Myślałem wtedy o Patryku
Stary 2012-02-14, 20:54   #806
Smerfetkaa
Zakorzenienie

Ja nie wiem jak wyglądają Walentynki u innych. W moim najbliższym otoczeniu to gruchają jak zwykle, tyle że dochodzą jakieś upominki, a słodko jest jak zwykle - aż mdli.

Ja ogólnie nie obchodziłam nigdy, czy obchodzić będę - to zależy, jak ktoś miałby dla mnie coś słodkiego -to ależ oczywiście! Nie odmówię
Ale nigdy nie zastanawiałam się nad obchodzeniem jakoś tego dnia. Do kina nie ma po co bo tłumy ludzi - nienawidzę tłumów. Kolacji nie miałabym zamiaru robić, no bo zwyczajnie by mi to nie pasiło, nie mam czasu. Mogę zrobić kiedy indziej, a najlepiej żeby mi zrobiono w dowolny, albo w każdy dzień Jakbym miała coś dać z tej okazji czy dostać, to najchętniej słodycze - i to też w zasadzie żaden wyjątek, bo słodycze lubię dostawać przy każdej okazji i bez okazji.

Walentynki to impuls pobudzający nieco konsumpcję itp. Nie zaszkodzi. Kogo nie stać na duperele, prezenty i kina - robi ciastka w domu albo nic nie robi. Róbta chceta

Ja w życiu dostałam dwie kartki walentynkowe w podstawówce. I to cała moja kariera walentynkowa Wtedy zakończyło się moje powodzenie u płci męskiej
Stary 2012-02-14, 21:00   #807
Maryha_ah
Zakorzenienie

Cytat:
ja dostałam serce wycięte z zeszytu na szybko z odwróconym krzyżem i pentagramem od kolegi w gimnazjum. Ale takie wtedy mieliśmy poczucie humoru. Zachowałam ją do tej pory

Cytat:
Ja też nie rozumiem. Podejrzewam, że ci wszyscy, którzy tak narzekają pewnie w głębi duszy tak na prawdę zazdroszczą innym, którzy dzisiaj świętują. No bo co zmienia takie narzekanie? Mam wrażenie, że to takie oszukiwanie siebie
ja nie narzekam publicznie, bo i po co,ale zawsze mam drobny niesmak co do tego święta. w tym roku nawet się cieszę że tak wyszło i TZ jest w innym mieście,bo zaciągnął by mnie gdzieś siłą pomimo tego że wiem co o tym myślę.

Cytat:
Kurde, top my z Tż coś za dużo świętujemy , choidzmy na spacerki, robimy niespodzianki i w ogóle takie rzygi tęczą jak to mawia ciocia Marysia [COLOR="Silver"]
A my też trochę tak rzygamy tęczą na co dzień nie będę się w szczegóły wdawać, bo tu mogą być nieletni

Cytat:
Swięto samo z siebie jest miłę. Jak każde świeto. Ale jak w przypadku, każdego święta, wkurza mnie komercjalizacja. Nastawienie na wyciągnięcie możliwie największej ilości kasy z ludzi. A cześć ludzi ślepo daje się omotać.
Właśnie. Boli mnie to bardzo.

Cytat:
To marnie sobie chłopa wychowały.
Dokładnie!

Mój TŻ za to dostał od mamy na walentynki patelnie tefala do naszego nowego domku jjjjjjjjaaa ale się cieszę, patelni nie mamy, a czerwiec się zbliża, trzeba dary gromadzić.. całkiem to śmieszne że dostał patelnie, bo on patelnią to może co najwyżej po łbie dostać nie wiem czy potrafi jej inaczej używać kiedy ja jestem w pobliżu chciałam coś sama kupić ale na tefala raczej bym nie wyskrobała.. a tu proszę z nieba spadła
Stary 2012-02-14, 21:05   #808
Smerfetkaa
Zakorzenienie

Cytat:
A ciekawe czy w Dzień Matki mówią: sorry mamo, ale dzisiaj nie dostaniesz bukietu kwiatów, bo przecież w inne dni mogę Ci okazywać miłość i szacunek, akurat dzisiaj nie muszę, nie będę dawał zarobić kwiaciarniom...
Bardzo dobrze powiedziane
Cytat:
Komercjalizacja to naturalne zjawisko w obecnych czasach, więc mnie to jakoś ie razi. Wszędzie mamy z tym do czynienia.
Jeśli ktoś chce kupować pierdółki i wydawać na nie kasę - proszę bardzo, jego kasa, jego problem. Nie wszyscy uciekają sie do takich "pomysłów" i sami coś tam robią - ciastka i inne słodkości (ja już chyba mam cukry proste w mózgu a nie szare komórki).

Ogólnie pierdoły te nie są artykułami pierwszej potrzeby, więc nikt nie musi ich kupować. Jak kupi - wyda kasę, da komuś zarobić, ten ktoś potem sobie za to jedzenie kupi, albo coś słodkiego i tak w kółko Obrót pieniądza na rynku i jest ok

Też nie rozumiem tego narzekania. Bo jedni na fb piszą, że mają wyyebane na to głupie święto, a na gg napiszą, że im przykro patrzeć na inne pary. Jedna rada - nie patrzeć

Tez lubię obserwować ludzi, to moje jedno z głównych zajęć
Stary 2012-02-14, 21:06   #809
Chardon
Zadomowienie

Hmm, my z TŻtem niby obeszliśmy tegoroczne walentynki, ale tak z przymrużeniem oka. Nie było standardowej róży czy kolacji. On mi książkę dom kolekcji (obiecaną dawno temu zresztą ), ja mu kurację na włosy.
Chyba czułabym się nieszczęśliwa gdybym miała raz w roku wychodzić z nim na romantyczną kolację, a we wszystkie pozostałe dni ja do garów, on na kanapę. Ale mimo wszystko jakoś mi miło jak w dzień, w którym co rusz mijam dziewczynę z kwiatkiem i ja usłyszę "buzi, moja walentynko"

Cytat:
Napisane przez dominikaw
-Dawidku czy wysyłałeś Adzie dzisiaj walentynkę?
-No tak.
-A dlaczego podpisałeś ją imieniem Patryka?
Pomyślał chwilę i odpowiedział
-Pomyliło mi się. Myślałem wtedy o Patryku
Omamomamo Uwielbiam dzieci.

Cytat:
Napisane przez Maryha-ah
TŻ będzie olejował włosy? serio będzie używał?
Właśnie śmignął pod prysznic żeby zmyć olej po 2 godz. I zanim wyszedł stwierdził, że jutro też się "posmyra:, bo włsoy mu pachną
Stary 2012-02-14, 21:06   #810
19agusia91
Zakorzenienie

Maryha, a nie może mama Tż wysłac mojemu Tż? Też ma marną patelnię. Ale w sumie, mieszkanie studenckie, mogłoby patelni w ogóle nie być, a ja marudzę.

Cytat:
ja dostałam serce wycięte z zeszytu na szybko z odwróconym krzyżem i pentagramem od kolegi w gimnazjum. Ale takie wtedy mieliśmy poczucie humoru. Zachowałam ją do tej pory
w gimnazjum to kartek nie dostawałam. Ostatnia chyba w 4 klasie szkoły podstawowej. Później miałam samych nieśmiałych wielbicieli, o.
Hula Hop
440/5000 minut
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Pielęgnacja włosów

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości