Drożdże - wątek dla pijaczek tego pysznego sposobu na piękne włosy......;) - Strona 166 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Uroda > Pielęgnacja włosów i fryzury > Pielęgnacja włosów

Notka

Pielęgnacja włosów W tym miejscu rozmawiamy o pielęgnacji włosów. Jeśli twoje włosy są suche, pozbawione blasku lub zniszczone i szukasz sposobu na poprawę sytuacji. Dołącz do nas.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2012-02-14, 20:12   #4951
ewcia1807
Zakorzenienie

Dot.: Drożdże - wątek dla pijaczek tego pysznego sposobu na piękne włosy......;)

Cytat:
Napisane przez leelah Pokaż wiadomość
Nie wyrywałabym, gdyby nie to że za chiny ludowe nie mogę zmierzyć inaczej ile mi urosło w miesiąc
Gdy patrzę na włosy na przedziałku, to mam wrażenie że mój naturalny kolor odrostu zlewa się z kolorem farbowanych włosów, dlatego powzięłam brutalną metodę wyrwania siwego włosa - dopiero wtedy mogę go przyłożyć do linijki Co do rośnięcia siwych włosów chodziło mi raczej o to, czy siwy odrastający włos to miara odrostu, czy też w jakiś magiczny sposób może się zmyć farba z kawałka siwego włosa, tak że suma sumarum wygląda to na prawie 2centymetrowy odrost? Mam nadzieję że nie namieszałam, po prostu nie widzę żeby mi włosy te nie siwiejące w naturalnym kolorze, odrosły przez miesiąc więcej niż z 1cm góra, ale gdy mierzę siwego, to ma 1,7cm i nie mniej co mnie tak cieszy że nie mogę w to uwierzyć, stąd moje zagmatwane pytania
Uwierz w końcu!

28-...-36-37-38-39-40-41-42-43-44-45-46 -47-48-49-50 ... 60

Zapraszam na mojego kosmetycznego bloga: www.kosmetyczny-raj.blogspot.com
ewcia1807 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-14, 20:19   #4952
leelah
Raczkowanie

Dot.: Drożdże - wątek dla pijaczek tego pysznego sposobu na piękne włosy......;)

Cytat:
Napisane przez ewcia1807 Pokaż wiadomość
Uwierz w końcu!
Ta jest!
A tak poważnie, to wiecie, trudno mi uwierzyć, że włosy mogą mi rosnąć aż tyle miesięcznie, szkoda że przed kuracją nie zmierzyłam nigdy odrostu po miesiącu, choć wątpię, by mi naturalnie rosły z taką prędkoscią.
Teraz kolejna zagwostka - CO spowodowało przyspieszenie, drożdże, Neril tonik, czy skrzypokrzywa?
Chyba przestanę dywagować, tylko jak radzi Ewcia, zacznę wierzyć i cieszyć się z przyrostu
Chyba rzeczywiście kilka metod stosowanych naraz przyspiesza wzrost włosa.
Jeszcze żeby przywrócić im dawną gęstość, lub trochę ponad naturalną grubość je pogrubić to już byłoby marzenie
leelah jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-14, 20:28   #4953
marwel33
Raczkowanie

Cytat:
czy siwy odrastający włos to miara odrostu, czy też w jakiś magiczny sposób może się zmyć farba z kawałka siwego włosa, tak że suma sumarum wygląda to na prawie 2centymetrowy odrost? Mam nadzieję że nie namieszałam, po prostu nie widzę żeby mi włosy te nie siwiejące w naturalnym kolorze, odrosły przez miesiąc więcej niż z 1cm góra, ale gdy mierzę siwego, to ma 1,7cm i nie mniej co mnie tak cieszy że nie mogę w to uwierzyć, stąd moje zagmatwane pytania
no na to pytanie to Ci Kochana nie odpowiem. Może coś w tym jest stąd slogan np na farbach do włosów "pokrywa nawet siwe włosy" może i one są cięższe do farbowania, nie wiem. Może farba się mniej trzyma. fajnie jakby ktoś pomógł Ci mierzyć włoski i brał np ostatni rząd przy karku. Ja mierzę taki jeden "inny" mam proste włosy ale jeden kosmyk za uchem po odrośnięciu 10 cm zaczyna się skręcać, więc mierzę go właśnie

Bynajmniej życzę Ci tych 2 cm !!!

---------- Dopisano o 21:28 ---------- Poprzedni post napisano o 21:23 ----------

Cytat:
Teraz kolejna zagwostka - CO spowodowało przyspieszenie, drożdże, Neril tonik, czy skrzypokrzywa?
wszystko razem zastosowałaś kurację zewnętrzno wewnętrzną, rozmowa była kilka dni temu na ten temat. Nic nie zmieniaj tylko stosuj kurację przez dwa miesiące, później przerwa i TAK BEZ KONCA

marwel33 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-14, 20:32   #4954
alex1989
Zadomowienie

Cytat:
Ja biorę ten sam kosmyk ze środka czoła ale wystarczy parę włosków wyżej złapać i różnica pomiaru to nawet 0,5cm.

Może ktoś jednak odpowie czy odrost siwy jest adekwatny i mogę przyjąć że włos się nie odbarwił z farby i tyle ile mierzy "siwość" włosa, tyle mi rosną wszystkie? Bardzo mi zależy by ktoś się wypowiedział w tej kwestii..
Tak na chłopski rozum siwy włos będzie miarodajny. No bo czemu farba miałaby się akurat wypłukiwać tylko od góry przy odroście a nie na całej długości..... ale głowy nie daję
Ja dziś zmierzyłam odrost po 2 tyg. od farbowania i mam 1,5 cm odrostu

moje włosiaki

"Może niektórych kobiet nie da się poskromić. Może potrzebują biegać na wolności, dopóki nie znajdą kogoś, tak dzikiego, aby biegał z nimi."
alex1989 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-14, 20:48   #4955
marwel33
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez alex1989 Pokaż wiadomość
Ja dziś zmierzyłam odrost po 2 tyg. od farbowania i mam 1,5 cm odrostu
klask i: woow pięknie !!!!

ja tez tak chcęęęęęęęęęęęęęęęęęęęęęę ęęęęęęęęę

Edytowane przez marwel33
Czas edycji: 2012-02-14 o 20:56
Stary 2012-02-14, 22:04   #4956
Ekstazaa
Rozeznanie

Dziewczyny, a czy któraś może się wypowiedzieć nt. wpływu drożdży na zahamowanie/zmniejszenie wypadania włosów? Albo, czy któraś coś takiego u siebie zaobserwowała?
Moje tak się sypią, że już się chwytam każdego sposobu.. I właśnie jestem ciekawa jak to z drożdżami.
Ekstazaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-14, 22:09   #4957
Z_A_
Raczkowanie

Dziewczęta a tak pytanie z innej beczki...
Może się orientujecie - jak się ma płukanie włosów octem ( wodą z octem ) do farbowanych włosów... ?
Obawiam się, czy mi koloru nie ściągnie..
Bo wczoraj zaczęłam sobie płukać, wczorajsza reakcja tragedia, po odstawieniu silikonu z odżywek busz na głowie jak nigdy, dzisiaj już lepiej włosy lśnią i są gładkie może jeszcze nie tak jakbym chciała, ale już coś

Dzisiejszy kubeczek drożdży zaliczony
W jednej ręce drożdże a w drugiej przepita
I na zmianę po łyku

75(było ) -74-73-72-71-70-69-68-67-66...

Nowy start
Z_A_ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-14, 22:22   #4958
201604301943
Konto usunięte

witam! i dołączam do wątku. chcę zapuścić włosy więc trzeba zacząć o nie dbać dziś pierwszy kubek drożdży za mną. i to kubek wypity na prawdę ze smakiem! pomyślałam, pomyślałam i doszłam do wniosku że z mlekiem najlepiej - jak zaczyn na ciasto ;P tak też zrobiłam (drożdże + woda + mleko, posłodzone lekko). i było pycha następnym razem tylko mniej wody a więcej mleka... ciekawe jak szybko mi zbrzydnie
201604301943 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-14, 22:46   #4959
lolyxp
Raczkowanie

Dziś wypiłam 10ty kubek i w miare przyzwyczaiłam się do smaku, juz tak nie odrzuca narazie zauwazyłam tylko lekki wysyp pryszczków, i... szybszą przemianę materii. Ale jestem dobrej myśli, że włoski się poprawią..
ps te drożdże to naprawdę uzalezniacz po przyjsciu ze szkoły nie moge się odczekać następnego kubka

---------- Dopisano o 22:46 ---------- Poprzedni post napisano o 22:44 ----------

Cytat:
Napisane przez zonka50 Pokaż wiadomość
Ja dziś jeszcze zamierzam popytać w aptekach o jantar, ale już jestem bojowo nastawiona, bo wszędzie dziewczyny piszą, że strasznie ciężko go dostać
Na Allegro mozna go znależć
lolyxp jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-14, 22:56   #4960
alex1989
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez marwel33 Pokaż wiadomość
klask i: woow pięknie !!!!
ja tez tak chcęęęęęęęęęęęęęęęęęęęęęę ęęęęęęęęę
dzięki
napewno będą efekty! Cierpliwości

Cytat:
Napisane przez Ekstazaa Pokaż wiadomość
Dziewczyny, a czy któraś może się wypowiedzieć nt. wpływu drożdży na zahamowanie/zmniejszenie wypadania włosów? Albo, czy któraś coś takiego u siebie zaobserwowała?
Moje tak się sypią, że już się chwytam każdego sposobu.. I właśnie jestem ciekawa jak to z drożdżami.
z tego co pisały inne dziewczyny to drodże pomagaja na wypadanie ja nie zauważyłam ale tylko dlatego że nie miałam z tym problemu

Cytat:
Napisane przez Z_A_ Pokaż wiadomość
Może się orientujecie - jak się ma płukanie włosów octem ( wodą z octem ) do farbowanych włosów... ?
Bo wczoraj zaczęłam sobie płukać, wczorajsza reakcja tragedia, po odstawieniu silikonu z odżywek busz na głowie jak nigdy, dzisiaj już lepiej włosy lśnią i są gładkie może jeszcze nie tak jakbym chciała, ale już coś

Dzisiejszy kubeczek drożdży zaliczony
W jednej ręce drożdże a w drugiej przepita
I na zmianę po łyku
Tej płukanki uzywają też dziewczyny które farbują włosy więc nie sądzę żeby ściągała kolor. Niech się jednak lepiej wypowiedzą bardziej wtajemniczone.

Cytat:
Napisane przez lolyxp Pokaż wiadomość
Dziś wypiłam 10ty kubek i w miare przyzwyczaiłam się do smaku, juz tak nie odrzuca narazie zauwazyłam tylko lekki wysyp pryszczków, i... szybszą przemianę materii. Ale jestem dobrej myśli, że włoski się poprawią..
ps te drożdże to naprawdę uzalezniacz po przyjsciu ze szkoły nie moge się odczekać następnego kubka

---------- Dopisano o 22:46 ---------- Poprzedni post napisano o 22:44 ----------

Na Allegro mozna go znależć
i tu http://www.ekostrefa.pl/

moje włosiaki

"Może niektórych kobiet nie da się poskromić. Może potrzebują biegać na wolności, dopóki nie znajdą kogoś, tak dzikiego, aby biegał z nimi."
alex1989 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-15, 08:35   #4961
zonka50
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez alex1989 Pokaż wiadomość
Dzięki za wskazówki, zamówię ten jantar tam gdzie będzie korzystniejsza przesyłka, żeby nie przepłacać

Dziś wypiłam 8. kubek i zauważyłam, że trochę nasiliły mi się problemy z cerą.

Nie jest to typowy wysyp, bo cerę mam tłustą i problematyczną od zawsze. Teraz mam kurację kwasy + oczyszczanie u kosmetyczki. Ona sama zresztą pochwala moje picie drożdży, bo mają wit. B i dużo cynku. Mam pić i nie przejmować się chwilowym pogorszeniem
Stary 2012-02-15, 08:47   #4962
Shandusia
Wtajemniczenie

GG do Shandusia

Cytat:
Dzięki za wskazówki, zamówię ten jantar tam gdzie będzie korzystniejsza przesyłka, żeby nie przepłacać

Dziś wypiłam 8. kubek i zauważyłam, że trochę nasiliły mi się problemy z cerą.

Nie jest to typowy wysyp, bo cerę mam tłustą i problematyczną od zawsze. Teraz mam kurację kwasy + oczyszczanie u kosmetyczki. Ona sama zresztą pochwala moje picie drożdży, bo mają wit. B i dużo cynku. Mam pić i nie przejmować się chwilowym pogorszeniem
Fajna babka znam kilka "kosmetyczek" które blade pojęcie mają o takich sprawach i dziwnie odnoszą się np. do picia drożdży.
Shandusia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-15, 08:51   #4963
OlilkaCQE
Zadomowienie

GG do OlilkaCQE

Cytat:
Zdecydowanie mniej wypadają przejrzyj wątek a znajdziesz więcej opinii na ten temat ja powiem Ci tyle, że teraz nawet podczas rozczesywania tracę dosłownie ze trzy włosy a wcześniej to była cała szczota włochata
OlilkaCQE jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-15, 09:03   #4964
zonka50
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez Shandusia Pokaż wiadomość
Fajna babka znam kilka "kosmetyczek" które blade pojęcie mają o takich sprawach i dziwnie odnoszą się np. do picia drożdży.
Bo to złe kobiety były

A mnie wczoraj dopadła taka migrena, że myślałam ze umrę
Raz na jakiś czas mnie łapie. A małżon oczywiście, że to na pewno "od tych Twoich drożdży"
Stary 2012-02-15, 09:19   #4965
Shandusia
Wtajemniczenie

GG do Shandusia

Cytat:
Bo to złe kobiety były

Raz na jakiś czas mnie łapie. A małżon oczywiście, że to na pewno "od tych Twoich drożdży"
haha u mnie tata nie patrzy krzywo na takie rzeczy, bo ma na codzień mamę która też robi różne mikstury ale jak mowiłam że coś mnie boli np. lub mama na coś się skarży to tata wszystko zwala na nasze mikstury
Shandusia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-15, 09:20   #4966
zonka50
Raczkowanie

Cytat:
haha u mnie tata nie patrzy krzywo na takie rzeczy, bo ma na codzień mamę która też robi różne mikstury ale jak mowiłam że coś mnie boli np. lub mama na coś się skarży to tata wszystko zwala na nasze mikstury
Dokładnie - wszystko przez te nasze WYNALAZKI
Stary 2012-02-15, 11:21   #4967
marwel33
Raczkowanie

Cytat:

jakie to proste
ja się raz tak rozchorowałam, że zemdlałam, silne tabletki na grypę dostałam, teściowa kochana powiedziała, "ale się załatwiła tą dietą" a ja pół roku po diecie

za mną 20 kubek z kakałkiem je kocham normalnie

włoski mi mniej wypadają

Stary 2012-02-15, 11:21   #4968
joracuppi
Raczkowanie

W niedzielę będzie miesiąc odkąd pije drożdże Wstawię zdjęcia przed i po dla porównania, jak znajdę kabel od aparatu Nie wiem czy coś mi urosło, bo jeszcze nie mierzyłam.

Ale moje włosy, a dokładnie końcówki domagają się obcięcia... Ich stan mnie dobija, powinnam obciąć przynajmniej 5-7 cm, ale tak mi ich szkoda, bo wrócę do punktu wyjścia Poza tym, muszę poczekać do końca kuracji żeby mieć dobry obraz tego, jak mi rosną włosy dzięki drożdżom. Nie wiem jak wytrzymam jeszcze 2 miesiące z nimi

Moja pielęgnacja włosów

Destiny is for losers. It’s just a stupid excuse to wait for things to happen instead of making them happen.
joracuppi jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-15, 11:45   #4969
20101988
Raczkowanie

Dziś mam 40 dzień z drożdżakami
Piję piję i końca nie widać...

Musze coś dopisać...włosy mi mniej wypadają więc jest git!
20101988 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-15, 11:55   #4970
marwel33
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez joracuppi Pokaż wiadomość

Ale moje włosy, a dokładnie końcówki domagają się obcięcia... Ich stan mnie dobija, powinnam obciąć przynajmniej 5-7 cm, ale tak mi ich szkoda,
Ja tleniłam włoski, więc około 14 cm będzie do ścięcia na razie o tym nie myślę

Stary 2012-02-15, 11:55   #4971
blond_i
Raczkowanie

Cytat:
Jestem po 3 miesięcznej kuracji i faktycznie widziałam różnice w ilości wypadających włosów, ale dopiero tak w okolicach 2-go miesiąca.

Cytat:
Napisane przez Z_A_ Pokaż wiadomość
Bo wczoraj zaczęłam sobie płukać, wczorajsza reakcja tragedia, po odstawieniu silikonu z odżywek busz na głowie jak nigdy, dzisiaj już lepiej włosy lśnią i są gładkie może jeszcze nie tak jakbym chciała, ale już coś ;
Na pewno ci nie ściągnie, taka płukanka jest polecana szczególni po farbowaniu bo domyka łuski włosów przez co kolor nie ma się jak wydostać. Raczej pomoże w zachowaniu ładnego koloru. Ja stosuje i jestem zadowolona
Stary 2012-02-15, 12:29   #4972
angeells
Rozeznanie

Kolejny kubeczek za mną choć przyznam dzisiaj wyjątkowo mi nie smakowało ^^

---------- Dopisano o 12:29 ---------- Poprzedni post napisano o 12:25 ----------

Dziewczyny mam jeszcze pytanie od kąd używam ziołowych szamponów moja skóra głowy jest strasznie sucha czasem swędzi no i pojawił się łupież.... :/ myślę nad jakimiś wcierkami np ze skrzypu ew. oliwa z oliwek no i zmiana szamponu bo chyba bez tego się nie obędzie choć uwielbiam ziołowe szampony bo świetnie myją włosy jaki mogłybyście polecić szampon? Tylko jakiś taki drogeryjny bo mieszkam w Norwegii a tutaj mają tylko marki typu l'oreal :/ Będę mega wdzięczna bo podejrzewam że przez te dolegliwości moje włosy lecą jak szalone

Olejek rycynowy na brwi i rzęsy
30.12.2011-> widoczna poprawa

Piję drożdże 01.02.12

Piję skrzypopokrzywę 11.02.2012
angeells jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-15, 12:40   #4973
ania smerfetka
Raczkowanie

W końcu dorwałam zootechnika, ale tylko na 3 sekundy, i spytałam o te specyfiki z drożdżami w składzie. Nasze cielutki dostają porcję 200 g, chyba codziennie, nie wiem bo mi uciekł i nie dopytałam. Wg niego my też mogłybyśmy to brać bo w składzie są same minerały, tylko że porcja dla nas musiałaby wynosić ok 20g. Czy któraś jest tak zdesperowana że się odważy? Może się wybiorę do magazynu chociaż zobaczyć jak to wygląda i pachnie
Owsiankę jem regularnie od 10.10.2011
Od zawsze się ODCHUDZAM
ania smerfetka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-15, 13:11   #4974
Indios Bravos
Zakorzenienie

GG do Indios Bravos

Cytat:
Ja już drożdże zaliczyłam za chwilę pokrzywa;p

Zdarza Wam się pić drożdże na czczo?
Na czczo piję siemię

Cytat:
Napisane przez 20101988 Pokaż wiadomość
Ja do tej pory nie mogę się zmobilizować...przecież to śmierdzi

Przemogłam się do picia czerwonej i jestem z siebie dumna
Kiedyś przyjdzie dzień że skrzyp i pokrzywę zdołam wypić,ale chyba nie dziś hihi

Ja prawie cały czas piję na czczo moje drożdżaki .
Przesadzasz

-------------------------------------

Przez kolejne posty zaraz wyjdę z siebie

Cytat:
Napisane przez plineczka003 Pokaż wiadomość
Ponawiam swoje pytanie Czy jak się zacznie kolejną kurację (po przerwie) to wysyp też występuję? Może jestem niecierpliwa, ale 23 kubki za mną i przyrostu jak nie było tak nie ma (tzn. jest 0,5cm, ale to to ja mam bez picia tego śmierdzielstwa) Trudno, przemęczę się te jeszcze ponad 2 miesiące i najwyżej koniec tego romansu

Czy tylko ja jestem taka odporna na różne mało smaczne smaki Chociaż pierwszy kubek skrzypokrzywy mnie zszokował
Przecież to Twój organizm- ponawiasz i ponawiasz pytania a co my Ci mamy odpowiedzieć? Przecież jak 90% z nas dopadnie wysyp to Ciebie może dopaść jak i nie dopaść. Po co pytać o coś takiego- jak nie ponowisz kuracji- nie będziesz wiedzieć. Proste.

Cytat:
Napisane przez lady0rchid Pokaż wiadomość
Dziewczynki, a ja mam jeszcze takie malutkie pytanko do Was, bo Wy takie obeznane w 'tych sprawach' Czy pijąc drożdże mogę jednocześnie łykać tabletki z pokrzywą i skrzypem (Humavit)? Bo wiecie... Nie chcę przesadzić z tymi witaminami...
Jesteśmy obeznane, bo czytamy wątek Jakbyś łaskawie też go przeglądnęła chociaż w części nie musiałabyś pytać o takie bzdury.
Swoja drogą- logiczna odpowiedź, bez czytania wątku, też się nasuwa

Cytat:
Napisane przez smykowisko Pokaż wiadomość
Halo, Halo... Ponawiam pytanie, może ktoś mi pomoże. Jak na tle naturalnie zalewanych drożdży wychodzą tabletki? Wie ktoś coś?
Tak samo? Po tabletkach gorzej? Po tabletkach lepiej?
Ponieważ prawdopodobnie ze względów trawienno -niewiemjakich będe musiała odstawić drożdże zalewcze:/
Post wyżej koleżanka napisała o wchłanialności Nawet to ciężko przeczytać?

Cytat:
Jest wątek o postępach po miesiącu...
Na kilku ostatnich stronach też dziewczyny chwaliły się efektami.
Wielokrotnie był podawany link do bloga Anwen ...

Mi już po prostu ręce opadają- potraficie czytać ze zrozumieniem?
------------------------------------------------------------

Cytat:
Napisane przez 20101988 Pokaż wiadomość
Dziś mam 40 dzień z drożdżakami
Piję piję i końca nie widać...

Musze coś dopisać...włosy mi mniej wypadają więc jest git!
Gratuluję

everything I do I do it for you..."

27.05.2009r.- najszczęśliwsza kobieta na Ziemi

www.radicalis.fbl.pl - strona mojego najzdolniejszego
Wybrałam kuszącą Lady Berry!

Indios Bravos jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-15, 13:30   #4975
zonka50
Raczkowanie

Ja dziś mam fryzjera - odrosty.
Chyba się obfotografuję i pomierzę, żeby mieć lepszy pogląd za miesiąc
Stary 2012-02-15, 13:32   #4976
Elph
Raczkowanie

Wczoraj zaczęłam pić, zrobiłam kakao, kurczę, ale to niedobre!
A dzisiaj dodałam jogurtu owocowego i trochę naturalnego, dosłodziłam i w miarę znośnie, w sumie nie czuć smaku drożdży więc chyba zostanę przy tej metodzie
Jak Wy dajecie radę codziennie to pić? Ja coś czuję, że nie wytrwam
Elph jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-15, 13:34   #4977
zonka50
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez Elph Pokaż wiadomość
Wczoraj zaczęłam pić, zrobiłam kakao, kurczę, ale to niedobre!
A dzisiaj dodałam jogurtu owocowego i trochę naturalnego, dosłodziłam i w miarę znośnie, w sumie nie czuć smaku drożdży więc chyba zostanę przy tej metodzie
Jak Wy dajecie radę codziennie to pić? Ja coś czuję, że nie wytrwam
Tylko mam nadzieję, że najpierw zalewasz wrzątkiem?

A mi już nawet smakują. Wieczorem nie mogę doczekać, kiedy sie napiję (piję zawsze rano)
Stary 2012-02-15, 14:07   #4978
angeells
Rozeznanie

Ekstazaa kochana i tez lecą jak nie wiem co dlatego zaczęłam pić drożdże + skrzypopokrzywe no i wcierki obowiązkowo teraz myślę nad zmianą szamponu wszystko może mieć wpływ. Ja pije drożdże od niedawna więc nie ma spektakularnych efektów ale fakt faktem tych włosków wypada odrobinkę mniej Teraz jeszcze przystępuje do kuracji Seboradinem aczkolwiek Radical chyba jest lepszy

Olejek rycynowy na brwi i rzęsy
30.12.2011-> widoczna poprawa

Piję drożdże 01.02.12

Piję skrzypopokrzywę 11.02.2012
angeells jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-15, 14:08   #4979
Z_A_
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez blond_i Pokaż wiadomość
Na pewno ci nie ściągnie, taka płukanka jest polecana szczególni po farbowaniu bo domyka łuski włosów przez co kolor nie ma się jak wydostać. Raczej pomoże w zachowaniu ładnego koloru. Ja stosuje i jestem zadowolona

No to dobrze
Po wczorajszej płukance dzisiaj włosy już fajne, nie ma siana, są miłe i gładkie Ale co najważniejsze puszyste, bo mam z natury ciężkie włosy.

75(było ) -74-73-72-71-70-69-68-67-66...

Nowy start
Z_A_ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-15, 14:48   #4980
joracuppi
Raczkowanie

A mi np. w trakcie kuracji drożdżowej, po jakichś 2,5 tyg. strasznie zaczęły lecieć włosy. Chociaż nie przypuszczam, że to akurat wina drożdży Ogólnie ostatnio mój organizm przeżywa mały kryzys, teraz jestem chora i grzecznie leżę w łożku Myślę, że to było/jest (przy ostatnim myciu mało zgubiłam włosów) spowodowane ogólnym osłabieniem
Drożdże na pewno mogą znacznie zmniejszyć wypadanie, ale nie muszą. Nie wymagam tego od nich, bo wiadomo że nie mogą być lekarstwem na wszystko, a szkoda

Dzisiejszy kubek wypity Właśnie czekam aż tata wróci z pracy i przyniesie ze sobą nową dostawę

Moja pielęgnacja włosów

Destiny is for losers. It’s just a stupid excuse to wait for things to happen instead of making them happen.
joracuppi jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Pielęgnacja włosów

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości