|
|||||||
| Notka |
|
| Forum plotkowe Zapraszamy do plotkowania. Na forum plotkowym nie musisz się trzymać tematyki urodowej. Tutaj porozmawiasz o wszystkim co cię interesuje, denerwuje i zadziwia. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#4171 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Biedronka - produkty godne polecenia cz. XII
Cytat:
|
|
|
#4172 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Zdognie z perzporawdzomyni baniadmai nie ma zenacznia kojnolesc ltier przy zpiasie dengao solwa. Nwajzanszyeim jest, aby prieszwa i otatsnia lteria byla na siwom mijsecu, ptzosałoe mgoą być w niaedziłe i w dszalym cąigu nie pwinono to sawrztać polbemórw ze zozumierniem tksetu. Narysuj mi coś 23/6 |
||
|
|
|
|
#4173 |
|
Zadomowienie
|
Dziewczyny a czy z Biedronek wycofali damskie "perfumy", te Biedronkowe? Mam kilka Biedronek w mieście i nie wiem jak w innych, bywam tylko w mojej bo do niej mi po drodze i od kilku miesięcy (październik/listopad) tych "perfum" brak. Są tylko te małe takie, o pojemnosci chyba 15 ml. A tych większych ani widu ani słychu, a poluje na jedne i nic, pytalam raz panią co wykladala towar ale nie wiedziala dlaczego ich nie ma i czy będą. Jak u Was jest?
|
|
|
|
|
#4174 | |
|
Moderator
|
Cytat:
|
|
|
|
|
|
#4175 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Dzisiaj odwiedziłam biedronkę, która nie była mi zupełnie po drodze, jednakże zarówno bankomat, jak i market, w którym miałam robić zakupy, były nieczynne, więc przejechałam się do owej biedroneczki - takiej większej. Niestety pustki w niej były niemiłosierne, jedyne co było pod dostatkiem, to chemia. Zauważyłam w tej biedronce, iż występuje kilka rodzajów podpasek i wkładek - o tym nie wiedziałam. Do rzeczy; wydałam niespełna 100zł na: - karmy dla psów (zbiórka w moim zakładzie pracy), - zupki Culineo małe (kubkowe) i duże (obiady); - przyprawy kamisa niestety (myślałam, że znajdę tańsze ale nie było); - chipsy (tż dorwał jeszcze smaki karnawału - jakieś orientalne czy coś); - zgrzewkę mleka; - jogurty wyśmienite; - ciastka paryskie wiśniowe; - mleczko do demakijażu bebeauty; - herbata assuan; - kawa d'or (któraś pisała, że po 9,99, ja niestety płaciłam ponad 13zł); - 2 chleby po złoty coś; - batoniki Ewusia (takie sobie). Tym oto sposobem wyszło do zapłaty ile wyszło. Zawiodłam się troszeczkę, bo tak naprawdę płacimy więcej za tę samą zawartość koszyka.. Inną sprawą jest fakt, że tak duża biedronka świeciła pustkami, a chciałam kupić swojemu ten kubek termiczny euro (plakat był lecz kubków ani jednego). Czy ktoś jest zorientowany, czy są może jakieś nowe zapaszki jeśli chodzi o świeczki i podgrzewacze zapachowe? Nie zdążyłam zobaczyć. |
|
|
|
|
|
#4176 |
|
Zakorzenienie
|
Tylko jak ma się sklepik pod nosem, a potrzebuje tylko jakiejś wody czy chleba to nie opłaca się benzyny wlewać do baku i jechać kilka\kilkanaście km do biedrony czy innego marketu. A starszą osobą będąc to w ogóle czasami strach iść daleko po oblodzonych chodnikach. Więc i małe sklepiki mają rację bytu..Wczoraj córcia zwróciła mi uwagę, że przepłaciłam za jogurt to uświadomiłam jej, że ten jogurt kosztowałby mnie ponad 10 zł gdybym podjechała do biedronki doliczając paliwo
![]() A dzisiaj oddałam już trzecią dotykową lampkę. Nigdy więcej tego badziewia. No i tę pastę, którą polecałyście wzięłam na spróbowanie. Edytowane przez laisla Czas edycji: 2012-02-14 o 22:53 |
|
|
|
|
#4177 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
|
#4178 | |
|
Moderator
|
Cytat:
Kauflanda czy Tesco mam daleko, więc jeżdze tam na takie zakupy jakby "na zapas", raz na 2 tygodnie, wydaję niemiłosiernie duzo kasy ale potem wyjadam tez to długo ![]() No ale wyobrazić sobie tlyko że nasz dziadek płaci 2zł za butelke wody a Biedronke ma tak samo blisko jak i nie bliżej, a robi to z powodu "Aaaa bo zawsze tam chodzę, tyyyle lat" I wchodzi do sklepu Społem, gdzie jak zobaczyłam paragon jezuuuuu chyba poczuł w końcu po kieszeni po tych podwyzkachMałe sklepiki maja racje bytu jak dla mnie tlyko "jak coś zabraknie a inne zamknięte", no pieke ciasto i cos mi wyszło, ew jest święto i wszystko pozamykane. Mówie tu tylko z perspektywy "mieszczucha". Co innego w małym miejscowościach i wsiach, tam to współczuje, nie ma alternatywy jakby Edytowane przez alamirka Czas edycji: 2012-02-14 o 23:06 |
|
|
|
|
|
#4179 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
dziewczyny pisały o swieczce pomarancza z wanilią
|
|
|
#4180 |
|
Moderator
|
U mnie nowych zapachów świeczek brak
No ale nie wiem po co mi to skoro sama zapowiedziałam DOŚĆ świeczkom z Biedronki no ale kurcze poki co to mam cene jeszcze poniżej 5zł, jeszcze po 4.95 są
|
|
|
|
|
#4181 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Tata był dzisiaj w biedronce po przemianie jego słowa "zorientowałam się w połowie biedronki, że niewiem gdzie jest sok, cofnęłem się do początku a tam szok - warzywa, no ale przestrzenniej i więcej lodówek". muszę się jutro wybrać, choćby polookać
|
||
|
|
|
|
#4182 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
A co do past to z suszonymi pomidorami z Lisnera jest w Auchan i mi osobiście ona nie smakuje. |
|
|
|
|
|
#4183 |
|
Moderator
|
No co ty, aż?!
O matko, nasz dziadek tam pewnie ze 40 lat chodzi,to jest "jego" sklep i nie ma innych! Zatrzymał sie na czasch kiedy faktycznie takiego wyboru sklepów nie było Ale nawet nie wiedzielismy że mają tam cos takiego Pewnie jeszcze za krótko ich odwiedza że mu nie zaproponowano
Edytowane przez alamirka Czas edycji: 2012-02-14 o 23:20 |
|
|
|
|
#4184 |
|
Konto usunięte
|
Niestety, nasi dziadkowie są przyzwyczajeni do tego reliktu PRL-u i chyba nic się z tym nie da zrobić. Chociaż z kolei moja babcia to tylko do Lidla popyla
|
|
|
|
|
#4185 | |
|
Moderator
|
Cytat:
Tak, to racja. Ja raz co raz znajduję jakis produkt z logo Biedronki u dziadka, nie wiem, może się tych nowych reklam naoglądał, a może pare lat nakładania do głowy w końcu daje efekt ![]() Ale ostatnio patrzę a tam michałki za 29.99 za kg na paragonie ![]() Jak mu mówię że w Tesco są aktualnie za 18.90 i że mu kupię, to mówi że niemozliwe i że się musiałam pomylić ![]() Mój otworzył właśnie te chipsy co sa teraz karnawałowe orientalne czy jakos tak i drze się że smakuja jak przyprawa jakaś No ale on to tam dziwny jest, same papryczki piri piri by jadł i juz smaku nie ma ![]() Ja ich nie probowałam, to nie potwierdzam
Edytowane przez alamirka Czas edycji: 2012-02-14 o 23:36 |
|
|
|
|
|
#4186 |
|
Raczkowanie
|
Byłam dziś w innej Biedronce i pustki tam straszne... Widzę przynajmniej po tym co piszecie, że nie tylko u mnie :P past chyba nie jest mi dane wypróbować.
|
|
|
|
|
#4187 |
|
Zakorzenienie
|
wszystkiie o pustkach piszecie a u mnie jakoś tak..normalnie jest..
![]() nie zauważyłam jakiś większych braków.. ps.powiedzcie mi czy płatki kukurydziane te takie w paczce 500gr są podobne w smaku do oryginalnych corn flakes?
|
|
|
#4188 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Akurat mnie smakują
|
|
|
|
|
|
#4189 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
) za to do marketów bez samochodu to już nie ma sensu się ruszać bo daleko.. A co do dziadka i w ogóle starszych ludzi to w tych sklepikach (aby jakoś też utrzymać się na rynku) naopowiadają im cudów jakie to nieświeże, zagraniczne badziewie tam wciskają, że taki dziadek już w ogóle boi się spróbować. A Społem to taki wyjątek, przeżytek starych czasów Plus jeszcze to, że w sklepiku starszy samotny człowiek ma okazję pogadać, ponarzekać..a w markecie..nawet się spakować przy kasie nie zdąży a już nawrzucają mu produkty następnego klienta z kolejki..wszystko na tempo![]() ---------- Dopisano o 00:53 ---------- Poprzedni post napisano o 00:36 ---------- Cytat:
|
||
|
|
|
|
#4190 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
#4191 |
|
BAN stały
|
ja pracuję często dla ludzi bardzo zamożnych i wiem, że mają kasę, ale niektórzy kupują np. tylko w delikatesach, a mają np. dyskont pod nosem, jakby ten sam serek Danio dla dyskontu był gorszy niż np. dla Almy itp. nie wiem skąd się bierze takie podejście.
fajne te długopisy z Euro? dobrze piszą? kupił je może ktoś? Edytowane przez magda_2514 Czas edycji: 2012-02-15 o 07:43 |
|
|
|
|
#4192 | ||
|
Moderator
|
Cytat:
![]() Ale laysy jakieś kurczakowe kiedyś kupiliśmy na imprezke i wszyscy pluli pod niebiesa, takie to ohydne było. smakowało identycznie jak przyprawa z Lidla do kurczaka..o rzyggg No ale nie wiem czy ty o tych samych mówisz, wydaje mi się że te laysy co ja mówię to jakiś pieczony kurczak czy coś, a może i nie. Nie wiem, na szczęście jadam chipsy tylko przy imprezkach ![]() ---------- Dopisano o 08:15 ---------- Poprzedni post napisano o 08:12 ---------- Cytat:
|
||
|
|
|
|
#4193 |
|
Raczkowanie
|
Ja robię zakupy w Biedronce najczęściej dlatego, że obok mojego bloku są dwie. Nie ukrywam jednak, że zaglądam czasem do Lidla - właśnie w poniedziałek (20.02) będzie akcja Błysk i koniecznie muszę kupić płyny do mycia kabin prysznicowych (5,99zł). Pani z Lidla powiedziała mi kiedyś, że ta akcja jest 2 razy do roku i zawsze wtedy bierze 4 płyny na zapas bo są najlepsze z wszystkich. W poniedziałek się tam wybieram
|
|
|
|
|
#4194 |
|
Raczkowanie
|
[QUOTE=whenee;32302895]W zalezności co chcesz odkamienić? Prysznic, kafelki, wanne to lepiej fist. Bo do kibelka się nie nadaje, próbowałam.Jak chcesz odkamienić dno muszli klozetowej to zasypać wodę kwaskiem cytrynowym i sodą oczyszczoną i doprawić octem, zostawić na chwile i pozniej wyczyscic szczotką. Ja tak robiłam u siebie i pomogło.
A agent max taki typowo kibelkowy. Ale jak dla mnie jest on za rzadki i wolę domestos zero kamienia lub zwykły domestos. Dzięki, kupię Fist
Edytowane przez kaaren84 Czas edycji: 2012-02-15 o 08:59 |
|
|
|
|
#4195 | |
|
Moderator
|
Cytat:
|
|
|
|
|
|
#4196 |
|
Raczkowanie
|
Miałam na myśli ścianki kabiny prysznicowej - tylko i wyłącznie
![]() W niektórych sklepach te płyny są nawet po 20kilka zł. - masakra cenowa. Skoro poleca go kilka osób i schodzą w mgnieniu oka to coś w tym jest. Edytowane przez patorchidea Czas edycji: 2012-02-15 o 09:01 |
|
|
|
|
#4197 | |
|
Moderator
|
Cytat:
A że za jakieś 2 tygodnie wparowuje tam i zaczynam sprzątanie to akurat mi sie przyda, więc dzieki
|
|
|
|
|
|
#4198 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 09:11 ---------- Poprzedni post napisano o 09:06 ---------- U mnie były po 4.45 zł ale ogórki podrożały. Były po 5 zł są po 6
|
|
|
#4199 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
No na niepowtarzalny smak i jest tańczy o całego złocisza od orydzinalnego ![]() Jesssu dziewczyny pogrzało mnie totalnie..o 8 byłam w Biedronce na zakupach ![]() Kupiłam: -pasty na kanapki: jajeczna, suszone pomidory, mozarella.. -2 serki Delicate w plasterkach z papryką i ziołami - ser podlaski mierzwiony -ser gouda w kawałku -jogurty naturalne -parówki kurczakowe - paluszki mięsne po 1,99zł -ogórek -pomidory -mandarynki -jabłka -pistacje - 4 słoiczki deserku dla młodego i... 100zł pękło Co do babć i dziadków.. moja babcia dziś ze mną robiła zakupy bo jest uzależniona od bazarku i Biedronki ![]() Idę spać. Jest zawieja śniegowa. Amen. Dobranoc ![]() ---------- Dopisano o 09:25 ---------- Poprzedni post napisano o 09:24 ---------- Cytat:
|
|
|
#4200 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
![]() |
Nowe wątki na forum Forum plotkowe
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 21:23.

![:]](http://static.wizaz.pl/forum/images/smilies/krzywy.gif)

Pamietam wzięłam wtedy pęto kiełbasy i jakis nieziemsko drogi majonez tam 

No ale nie wiem po co mi to skoro sama zapowiedziałam DOŚĆ świeczkom z Biedronki