|
|
#511 | |
|
Zadomowienie
|
Dot.: Mamusie Lipcowo-Sierpniowe 2012 - część IV
Cytat:
![]() Ale dzisiaj nie jadę do firmy, juz nie denerwuję! Szykuję się na USG!!!!! Tzn dopiero po południu ale musimy wczesnie wyjechac bo drogi zasypane |
|
|
|
|
#512 | |
|
Wtajemniczenie
|
Dziewczyny tak piszecie o tych pępkach,że i ja z ciekawości obejrzałam swój. I faktycznie jest jakiś inny
. Tzn wcześniej miałam taka ładną okrągłą dziurke , a teraz jakiś płytki jest i hmm jajowaty ![]() ---------- Dopisano o 09:28 ---------- Poprzedni post napisano o 09:26 ---------- Cytat:
.Koniecznie daj znac jak będziesz już w domciu
|
|
#513 | |||
|
Rozeznanie
|
Hej ja witam się z wami jeszcze z łóżka
![]() Cytat:
rzeczywiście bardzo dobreCytat:
Cytat:
Wogóle dziewczyny jak czytam wasze posty o jedzeniu to stwierdzam, ze ze mną jest coś nie tak. Mam jakiś jadłowstręt, nie mam na nic ochoty, jem bo muszę, zachcianek zero Nie wiem czy to jest normalne
|
|||
|
|
|
#514 |
|
Zakorzenienie
|
Z ciekawości obejrzałam i swój pępek
Wydaje mi się, że jest inny ale nie umiem powiedzieć dlaczego Ale na pewno nie jest wystający-jak już, to się zrobił głębszy
|
|
|
|
#515 |
|
Raczkowanie
|
|
|
|
|
#516 | |
|
Zadomowienie
|
stęku stęku
ech, ewidentnie nie jestem stworzona do wstawania przed 7 (i doprawdy nie wiem, co to będzie, jak nam się dziecko urodzi ) - jak przez całą dotychczasową ciążę nie miałam mdłości, tak teraz aż mi się na wymioty zbiera z niewyspaniaa tempo prac nad wnękami chyba wykrakałam: przyszli o 7:30, wrzucili materiały i... poszli na śniadanie. Wrócili 10 minut temu ![]() Cytat:
) administracji, to uznaliśmy, że my się wykosztowywać nie będziemy, niech oni płacą, niech oni zatrudniają ekipę Ale czego mi brakuje: rosołu, gołąbków, bigosu, karpia w galarecie... W domu rodzinnym to ojciec był specjalistą od ich przygotowywania i wyrastałam w przekonaniu, że zrobienie takich np gołąbków to jest MĘSKA praca, a np żeberek - KOBIECA. Faszerowanych papryk - MĘSKA, zupy fasolowej - KOBIECA ![]() Lata minęły, a ja się wciąż nie mogę nadziwić, że mój mąż nie urodził się z takimi umiejętnościami. No jak to tak?... |
|
|
|
|
#517 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Cytat:
Hehehe Głębszy ??
|
|
#518 | ||||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Jednak ja jak byłam kiedyś ruda, to jakoś nie bardzo mi to pasowało. Jestem blada, ale mam raczej taki zimny typ urody. Strasznie żałuję,bo uwielbiam rudości i zielenie.Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
![]() Co ja bym dała za świeże bułki ![]() Ja muszę opróżnić lodówkę z jedzenia weselnego jeszcze, które już nie wieję świeżością. |
||||
|
|
|
#519 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
. A może Twój mąż ukrywa swoje umiejętności , a po porodzie pokaże jaki z niego Kuchcik ![]() ![]() Cytat:
Mogę Ci jedną bułeczkę wirtualnie przesłać . Dużo Wam zostało jedzenia?
|
|
#520 | ||||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Przedwczoraj kupiłam pierwsze ciuszki, wczoraj minęło 8 dni od wizyty i już zaczęłam się martwić, Od kiedy mogłabym słuchać serduszka przez stetoskop? Do zakupu i używania detektora się nie palę, ale stetoskop na pewno nie zaszkodzi. Cytat:
Cytat:
Też zdarza mi się grzać przy nich kołdrę i oczywiście plecy. Obok stoi ława, więc można się nawet położyć. Cytat:
Obniżanie pensji często wynika z nadużywania przez pracodawców ustawy antykryzysowej (chyba tak się to zwie), a przecież np. prawo do podpisywania niezliczonej ilości umów na czas określony miało przestać obowiązywać, więc może cała ustawa również. Powinien odpowiedzieć Ci ktoś, kto zna cały kodeks, a nie tylko wybrane fragmenty. natee - spokojnie, jeszcze się ułoży Cytat:
Cytat:
Po słodyczach poziom cukru gwałtownie wzrasta, ale chyba też gwałtownie maleje i stąd np. szybkie pobudzenie, a po chwili senność - coś takiego kiedyś czytałam, a w ciąży te procesy mogą przebiegać gwałtowniej. Mama zapowiedziała, że na czas ciąży pożyczy mi swój glukometr, żebym mogła częściej sprawdzać poziom cukru. Nie lubię igieł, ale na te kilka miesięcy mogę się poświęcić. Oczywiście mogło Ci też skoczyć ciśnienie, ale domyślam się, że nie chodzisz na badania ze sprzętem diagnostycznym. Mi się jeszcze zdarza słabnięcie PO silnym stresie i to jest czas dłuższy, niż kilka minut. Może spada poziom adrenaliny? Najważniejsze, że nie byłaś sama. Za 4 miesiące będzie 14 CZERWCA! Edytowane przez Maciejka__ Czas edycji: 2012-02-15 o 13:43 |
||||||
|
|
|
#521 | ||||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
po takiej ilości wreszcie można by osiągnąć idealny kształt ciała jak to mówił ś.p. mój matematyk czyli --> kuli a ja ważyłam 4200 i miałam 64 cm Cytat:
cóż... zapłacę mu następnym razem dwukrotnieCytat:
![]() ![]() a mi ostatnio doskwiera tkliwość sutków piersi w porzadku a jak dotknę sutka to zaraz mam wnerw |
||||
|
|
|
#522 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Też jestem bladzioch i aż się sobie dziwię, bo to polubiłam. Kiedyś w lato chodziłam zjarana, teraz się oszczędzam, szkoda skóry, zmarszczki itd .Ja muszę używać bloker na czoło, choć smaruję najczęściej całą buzię, bo mam przebarwienie na pół czoła. Jak jest zima i mniej słońca, to tego wcale nie widać. Jak zacznie się cieplejsza wiosna, a potem lato, to wylezie to cholerstwo. W sumie filtry nie bardzo na to pomagają. Ratuje mnie tylko dermacol. No ale jak tu łazić z tapetą na czole, jak żar leje się z nieba, ech. Cytat:
Prince drganie powieki, może być też sygnałem braku cynku lub potasu. A także wynikiem stresu. O jeeeny w dd tvn było o paczkach, taaaakich pysznych .
|
||
|
|
|
#523 |
|
Zakorzenienie
|
Oby oby
Bo jak leżę to nie mogę do niego zajrzeć Ale będę dziada obserwować ![]() Właśnie dzwoniła moja mama ze wspaniałą wiadomością-ZOSTAŁAM CIOCIĄ!!! Dziś o 7.30 urodził się Julian-syn mojej kuzynki. A ja prawdopodobnie będę chrzestną
Edytowane przez hanjah Czas edycji: 2012-02-15 o 10:16 |
|
|
|
#524 |
|
Wtajemniczenie
|
http://www.papilot.pl/ciaza/16906/Pi...NSTRUKCJE.html
A wiecie że jutro tłusty czwartek ?Mój pępek jeszcze w normie
|
#525 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
nic mi nie mów - przed chwilą w dd tvn pokazywali piękne pączusie i mi się zachciało ![]()
|
|
#526 |
|
Zakorzenienie
|
witam
![]() wpadłam przeczytać co tutaj naskrobałyście od wczoraj, trochę tego jest
|
#527 | |||||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
ja też miałam kolczyk! Wyciągnełam i mam dziurę ..słyszałam o kolczykach ciążowych. Słyszałaś o tym??? Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
|
|||||
|
|
|
#528 |
|
Rozeznanie
|
Nitka_88, wyglądałaś (wyglądaliście) super, naprawdę. Dla mnie rewelacyjny pomysł na trochę inną kreację ślubną.
Karmeelek, w 100% zgadzam się z dziewczynami -- obrączki są dla Was, a nie dla rodziców. Zresztą wiele osób z pokolenia wyżej niż nasze uważa, że obrączki to tylko proste, cienkie i z błyszczącego żółtego złota, więc nie ma sensu się przejmować tym, że mają inny gust i inne przekonania. Faktycznie jedyne co może być problemem, to że takich modeli (dwukolorowych, z kamieniami) raczej jubilerzy nie chcą powiększać/ zmniejszać. Co do wypadnięcia kamieni, zapytajcie, jaką jubiler daje gwarancję. Ja mam z kamieniami, bo taka mi się bardziej podobała, i nie ma co sobie na siłę odmawiać i żyć w stresie, że koniecznie wypadną, coś trzeba od życia mieć Jak wypadną, to się wstawi na nowo, trudno. Nie widzę zresztą powodu, dla którego z obrączek miałyby kamienie wypadać bardziej niż z innej biżuterii, a mnie się jeszcze nigdy to nie zdarzyło, więc...A propos dyskusji o kulinarnych zapędach mężów... Mój z kolei gotować uwielbia, i robi to świetnie, w ogóle bardzo lubimy coś razem robić w kuchni. Pewnie w dużej mierze jest to zasługa tego, że w jego rodzinie je się naprawdę dobrze, więc potrafi docenić dobre jedzenie, przy czym raczej go nikt nie "uczył", jakoś sam ma talent w tym kierunku. Fajnego mam męża, no
|
|
|
|
#529 |
|
Zakorzenienie
|
A ja właśnie wszamałam pączka
|
#530 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Tak w ogóle to dzień dobry . Mąż mnie rano obudził jak wstawał do pracy i juz nie zasnęłam. Ja dzisiaj idę na popołudniową zmianę, do 22. Mój pępuszek też jakiś taki dziwny jest, dalej głęboki, wydaje mi się że nawet troche szerszy się zrobił . Może będzie chłopak. Koleżanka z pracy jest w ciąży, cały czas miała przeczucie na chłopaka a okazało się że dziewczynka będzie. Ja też czuje że to chłopak, ciekawe czy się mylę .A tak z innej beczki : dziewczynom mającym prolemy z infekcjami w ciąży polecam Lacibios femina. Ja brałam już wcześniej, teraz biorę profilaktycznie 2 razy w tygodniu. Póki co jestem zadowolona.
|
|
#531 | |||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Ja to przy piecu kaflowym mogłabym cały czas przebywać ![]() Cytat:
Hahaha Gratulacje z zostania ciocią Cytat:
|
|
#532 |
|
Wtajemniczenie
|
|
|
|
|
#533 |
|
Zakorzenienie
|
Ja to chyba jutro podjadę do polskiego sklepu po pączki
Ciekawe czy zdążę zanim je wykupią![]() Dziś to mi się nigdzie nie chce ruszać, będę robić kartkę dla siostrzeńca
|
|
|
|
#534 |
|
Wtajemniczenie
|
Ja jutro lekko z 5 pochłonę
|
#535 |
|
Zakorzenienie
|
ja max. 2 ale muszę powiedzieć mamie żeby kupiła z różą
|
#536 |
|
Wtajemniczenie
|
Ja pewnie też cos koło tego
. A robię jeszcze chrusty.
|
|
|
|
#537 | |||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Po prostu każde z nich miało dania, w których byli specjalistami, niby nic w tym szczególnie dziwnego, ale ja naprawdę pół życia myślałam, że zrobienie gołąbków to taka sama 'męska' robota jak, na przykład, kopanie rowów /a mąż też ma 'swoje' dania - np. foul albo chicken curry, ale do umiejętności mojego ojca to mu, niestety, jeszcze daleko/ Cytat:
![]() Ad 2 - jacy? FLEGMATYCZNI ![]() /w kwestii kompetencji trudno coś powiedzieć, bo jest chyba jak wszędzie: można trafić na świetnych, można na koszmarnych/ Cytat:
Trochę pomagają, bo piegi są bledsze niż kiedyś (a i nowe raczej nie powstają) Edytowane przez depoison Czas edycji: 2012-02-15 o 10:29 |
|||
|
|
|
#538 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
gratuluję udajen wizyty Cytat:
![]() w końcu kuchnia to nie tylko miejsce dla kobiet ! Cytat:
ale ogólnie to nie smakuje mi tu pieczywo... Cytat:
|
|
#539 | |
|
Zakorzenienie
|
ja też chrust będę robić
(u nas to się faworki nazywa )Cytat:
|
|
#540 |
|
Zakorzenienie
|
Obiecane zdjęcie serniczków
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 17:00.

. Tzn wcześniej miałam taka ładną okrągłą dziurke
.Koniecznie daj znac jak będziesz już w domciu 

Nie wiem czy to jest normalne

) administracji, to uznaliśmy, że my się wykosztowywać nie będziemy, niech oni płacą, niech oni zatrudniają ekipę ![:]](http://static.wizaz.pl/forum/images/smilies/krzywy.gif)

Też zdarza mi się grzać przy nich kołdrę i oczywiście plecy. Obok stoi ława, więc można się nawet położyć.