Luty już mamy więc na pierwsze dziecko czekamy! Mamcie III-IV 2012 - Strona 86 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2012-02-15, 09:19   #2551
gkatarzynka
Zadomowienie

Dot.: Luty już mamy więc na pierwsze dziecko czekamy! Mamcie III-IV 2012

Witajcie Dziewczyny po dłuższej przerwie
Próbuję Was nadrobić, ale to wcale nie takie łatwe, bo ponad tydzień mnie nie było, a to dlatego, że zaczęłam studia podyplomowe i miałam całotygodniowy zjazd a po zajęciach, to padałam na mordkę i po prostu szłam spać. Ale muszę przyznać, że zajęcia ciekawe więc warto było się troszkę pomęczyć. Choć cztery litery to myślałam, że mi odpadną po tygodniu siedzenia na niewygodnych krzesłach
Tak was czytam i widzę, że coraz bliżej do porodów, a ja jeszcze troszkę, bo próbujemy się do WIelkanocy razem trzymać i dopiero potem cc.Choć tak sobie myślę, że wolałabym już teraz i mieć już Maleńką przy sobie
gkatarzynka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-15, 09:35   #2552
Asika21
Rozeznanie

Dzień doberek! Jaką fatalną pogodę mamy za oknami :/ Zawierucha jak nie wiem. Dzisiaj miała do mnie przyjechać koleżanka w odwiedziny, też ciężaróweczka Ale niestety przez tą fatalną pogodę jesteśmy uziemione :/ Więc dziś zapowiada się kolejny dzień spędzony w garach, przed tv i komputerem. Ale mi się nic nie chce :/

http://zuziulek.blogspot.com/
Asika21 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-15, 09:36   #2553
cziqua
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Furczak Pokaż wiadomość
ze szczerymi chęciami Was codziennie czytam ale nigdy nie daję rady doczytać
Cziqua pisałaś coś że robisz coś dla synka- na szydełku czy na drutach ?? Bo ja też bym coś synkowi chciała zrobić ale zawsze wychodzą mi jakieś dziewczynkowe wzory a nie mam pomysłu na nic dla synka :/

Jakiś czas temu jeszcze miałam nadzieję ze nasza dzidzia w brzuchu okaże się laseczką, ale wczoraj na wizycie Pani Dr powiedziala ze jak sie urodzi dziewczynka to mozemy jej spokojnie łeb urwać a raczej życie jej miłe...

wczoraj na USG był już 31+4 więc nie ma odwołania co do płci ... a oprócz tego wszystko u nas ok. Mały waży juz ok 1850 więc nadal jest średniakiem wracam do czytania poprzednich stron....

robię na szydełku kupiłam białą bawełnę i zrobiłam wczoraj czapeczkę jak tż wróci ze szkolenia zrobie fotki ( zabrał aparat) i kupiłam włóczkę Mimoza w kolorze kremowym i robię kocyk do wózka któy jak skończę chcę polarkiem podszyc żeby nie gryzło i trzymało formę jak zostanie mi włóczki to może bamboszki dorobię

a tak w ogóle dzień dobry brzuchatki

u mnie dziś normalnie śnieżyca jak wstałam z łóżka to mało zawału nie dostałam jak spojrzałam w okno

czy wasze dzieciaczki też czasami ruszają się non stop jak siedzicie? moje to już nawet nie zasypia jak chodzę dużo kołysanie Jasia nie rusza najwidoczniej ciekawie jak będzie po porodzie

Filip Jan

16.04.2012
godzina 16:30
najszczęśliwszy dzień w moim życiu
narodziny syna Filipa!!!

cziqua jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-15, 09:42   #2554
gkatarzynka
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez cziqua Pokaż wiadomość

u mnie dziś normalnie śnieżyca jak wstałam z łóżka to mało zawału nie dostałam jak spojrzałam w okno

czy wasze dzieciaczki też czasami ruszają się non stop jak siedzicie? moje to już nawet nie zasypia jak chodzę dużo kołysanie Jasia nie rusza najwidoczniej ciekawie jak będzie po porodzie
U mnie też bielutko za oknem... a co do ruchów, to moja Mała właśnie kiedy wstanę albo usiądę jest bardziej aktywna - kiedyś usypiała podczas chodzenia, a teraz wręcz przeciwnie...tłumaczę to sobie tak, że po prostu po zmianie pozycji i Mała musi się przewiercić, żeby było Jej wygodnie...
gkatarzynka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-15, 09:47   #2555
Nikii89
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Furczak Pokaż wiadomość
ze szczerymi chęciami Was codziennie czytam ale nigdy nie daję rady doczytać
Cziqua pisałaś coś że robisz coś dla synka- na szydełku czy na drutach ?? Bo ja też bym coś synkowi chciała zrobić ale zawsze wychodzą mi jakieś dziewczynkowe wzory a nie mam pomysłu na nic dla synka :/

Jakiś czas temu jeszcze miałam nadzieję ze nasza dzidzia w brzuchu okaże się laseczką, ale wczoraj na wizycie Pani Dr powiedziala ze jak sie urodzi dziewczynka to mozemy jej spokojnie łeb urwać a raczej życie jej miłe...

wczoraj na USG był już 31+4 więc nie ma odwołania co do płci ... a oprócz tego wszystko u nas ok. Mały waży juz ok 1850 więc nadal jest średniakiem wracam do czytania poprzednich stron....
Super że jest wszystko OK Mój maluszek w 31 tyg (choć na USG wyszło 32+4) ważył 1960g.

Cytat:
Napisane przez Madziara 26 Pokaż wiadomość
konia ale fajnie a czy bedziesz miała cc i czemu przez ta krzepliwość ???? bo ja prawie cała ciąże brałam i biore zastrzyki i mam miec sn. a jakie bierzesz???

u mnie Walentynki wyszły do du... pojechaliśmy do kina do innego miasta bo u nas tego nie grali (i że cię nie opuszcze) no i tam jest 5 kin no i ja głupia kazalam tz jechac do innego kina (mi sie wydawalo ze to to) i sie okazalo ze rezerwacje mam w innym i dupa a w tym nie bylo juz miejsc
A to nie zdążylibyście podjechać do tego drugiego właściwego kina??

Cytat:
robię na szydełku kupiłam białą bawełnę i zrobiłam wczoraj czapeczkę jak tż wróci ze szkolenia zrobie fotki ( zabrał aparat) i kupiłam włóczkę Mimoza w kolorze kremowym i robię kocyk do wózka któy jak skończę chcę polarkiem podszyc żeby nie gryzło i trzymało formę jak zostanie mi włóczki to może bamboszki dorobię

Oj i to jak czasem ma długie przestoje , ale najczęściej to ciągle się rusza

Dzień dobry Wam
Ale miałam kiepską noc prawie co godzinę się budziłam a to bo siku mi się chciało jak już wróciłam do łóżka to mnie suszyło to się musiałam napić wody. Za godzinę znów siku i pić..... no masakra jakaś :/

A teraz u Nas sypie znów śnieg
Dzisiaj jedziemy po przewijak A w czwartek lub piątek robię TŻ dzień bez żony niech sobie jedzie na te narty choć raz w sezonie.

No i w końcu robię obiecane gołąbki szwagier chce się wprosić a niech się wprasza ale trochę go poszantażowałam że dostanie gołąbki jak pomoże mi je zwijać

Dzisiaj zaczynam 32 tydzień czyli już 8 miesiąc.
Stary 2012-02-15, 09:49   #2556
natkulec
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Asika21 Pokaż wiadomość
Dzień doberek! Jaką fatalną pogodę mamy za oknami :/ Zawierucha jak nie wiem. Dzisiaj miała do mnie przyjechać koleżanka w odwiedziny, też ciężaróweczka Ale niestety przez tą fatalną pogodę jesteśmy uziemione :/ Więc dziś zapowiada się kolejny dzień spędzony w garach, przed tv i komputerem. Ale mi się nic nie chce :/
Witaj w klubie, u mnie dokładnie taka sama pogoda przez to mam kiepskie samopoczucie i głowa boli kompletnie nic mi się nie chce, najchętniej poszłabym dalej spać...
Stary 2012-02-15, 09:49   #2557
MoniaHan
Wtajemniczenie

Czesc Dziewczynki,

noc taka sobie, tzn spalam a w miedzyczasie 4x siusiu, wiec wrocilam wlasnie do lozka, a wczesniej zrobilam dla nas sniadanie (Ivor ukradl z talerza dla Tz jedna kanapke, a ten stuknety jemu pozwolil ja zjesc, mowie nie rob tak - bo zawsze bedzie zabieral, a Tz mowi do mnie, ale mi go tak szkoda bo dzisiaj we snie lis go zaatakowal i balem sie czy Ivor przezyje (???), Tz wyjal mi odkurzacz i poodkurzalam w duzym pokoju ta siersc tego naszego czorta, a pozniej odkurze jeszcze korytarz i kuchnie, a reszte niech sobie Tz odkurza.

u mnie dzis +9, ale ponuro, za to ptaszki ladnie spiewaja i wczoraj jak bylam na spacerku to widzialam juz wychodza z ziemi takie te zolte kwiaty (zonkile albo kaczence), snieg juz stopnial.

Cziqua jak fajnie ze umiesz robic takie rzeczy, pamietam ze na jednym zdjeciu mialas bardzo ladny niebieski ''komin'' na szyi dziargany.
Moja Mama tez potrafi wszystko zrrobic na drutach i szydelku, uczyla mnie jak bylam w podstawowce, ale wszystko juz mi wylecialo z glowy. a teraz aby kupic recznie robiony kocyk lub narzute..to naprawde trzeba troche zaplacic.
Poczytam ''Jezyk niemowlat'' (kiedy ja skoncze ta ksiazke) i sie zdrzemne. Milego ranka Wam zycze

http://www.suwaczek.pl/cache/99ac688358.png

Edytowane przez MoniaHan
Czas edycji: 2012-02-15 o 09:52
MoniaHan jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-15, 09:51   #2558
natkulec
Zadomowienie

Cytat:

Moja mała też cały czas się wierci jak siedzę i jak chodzę też da porządnego kopniaka na szczęście w nocy śpi, a budzi się jak ja się budzę, może jej tak zostanie
Stary 2012-02-15, 09:55   #2559
emigra
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez natkulec Pokaż wiadomość
Moja mała też cały czas się wierci jak siedzę i jak chodzę też da porządnego kopniaka na szczęście w nocy śpi, a budzi się jak ja się budzę, może jej tak zostanie
Ja czasami przebudzajac sie w nocy czuje jak mala sie wierci, wiec podejrzewam ze jak spie to ona imprezy sobie urzadza
07.03.2012, 20:35
3270g, 47 cm
emigra jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-15, 09:56   #2560
karolca
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez emigra Pokaż wiadomość
dzien doberek

mam ciezka nocke za soba, kazde przewrocenie sie z boku na bok bylo bolesne, w dodatku moja corcia jakos sie po lewej stronie ulozyla, ze nie umialam lezec na lewym boku ...
No co Ty
o ile poprzednia noc była pięknie przespana o tyle ta... koszmar.
Tylko moja córcia wróciła pleckami na mój prawy bok.
Jak siedzę, mam wrażenie, że krzyż przebija mi skórę, w ogóle cały kręgosłup mnie boli od wczoraj. Koszmar.

♥ ♥ ♥

Komentuj.
Nie obrażaj.
karolca jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-15, 09:57   #2561
emigra
Zakorzenienie

nasz 37 tydzien
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg 2012-02-15 09.30.46.jpg (66,5 KB, 66 załadowań)
3270g, 47 cm
Stary 2012-02-15, 09:57   #2562
emigra
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez karolca Pokaż wiadomość
No co Ty
o ile poprzednia noc była pięknie przespana o tyle ta... koszmar.
Tylko moja córcia wróciła pleckami na mój prawy bok.
Jak siedzę, mam wrażenie, że krzyż przebija mi skórę, w ogóle cały kręgosłup mnie boli od wczoraj. Koszmar.
u mnie nie az tak zle, wiec wspolczuje
3270g, 47 cm
Stary 2012-02-15, 09:59   #2563
Madziara 26
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez Nikii89 Pokaż wiadomość

A to nie zdążylibyście podjechać do tego drugiego właściwego kina??

niestety nie

gratulacje 32 tygodnia

A ja dziś robie truskawki w bitej śmietanie

Dzielić się radością to dwa razy tyle radości, dzielić się smutkiem to połowa smutku.

http://www.suwaczki.com/tickers/f2wlj48aeu99g4kn.png
Madziara 26 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-15, 10:02   #2564
natkulec
Zadomowienie

Cytat:
nasz 37 tydzien
śliczny masz brzusio u mnie też już 37tc

moja noc też była koszmarna, siku co trochę do tego pić, masakra...
Stary 2012-02-15, 10:02   #2565
evvcia_
Wtajemniczenie

GG do evvcia_

Cytat:
Napisane przez Karo89 Pokaż wiadomość
Ja się dzisiaj mało udzielam, bo jeszcze trochę spraw uczelnianych mam m.in. wzięłam się za pisanie pracy licencjackiej bo nie długo muszę oddać część, no i kilka egzaminów mi zostało. Lenia mam strasznego, ale póki coś chęci jeszcze mam to piszę. Ale musiałam przerwę zrobić bo plecy mnie już bolały, więc teraz leżę i latam po wizażu
Daj mi trochę mocy Kochana, bo ja też muszę za licencjat się brać, a jeszcze ani zdania nie stworzyłam swojej pracy

Cytat:
Napisane przez karolca Pokaż wiadomość
Cottonpuma pojechała do lekarza, on profilaktycznie wysłał ją do szpitala. Prawdopodobnie już jutro wyjdzie.
Mała wazy 1800 g, a na KTG wyszły mikroskurcze
Pozdrawia wszystkie
za szybki powrót

Cytat:
Napisane przez koniakonia Pokaż wiadomość
oooooo ja tylko na teraz tyle,że do domu jutro idę na urlop, wracam w środę do szpitala i ( jeśli nic się wcześniej nie wywiąże samo) 23 lutego 2012 powitamy Kaję na świecie

ps. no chyba że będą jakieś okoliczności nieprzewidziane, ale takie termin przed chwilą z lekarzem ustaliłam

aaaa i sama sobie będę robić te zastrzyki ciekawe jak mi pójdzie
ale super, to już w przyszłym tygodniu a z zastrzykami to może ktoś pomoże - ja to bym się bała Buziaki dla Was

Cytat:
Napisane przez tikki85 Pokaż wiadomość
Aguśka, ale się uśmiałam z Twoich opowieści . Ale widać, że humor po porodzie dopisywał

Ja też ostatnio jadłabym słodkie non stop
Ja tak samo się uśmiałam a ciekawe jak to będzie u nas pewnie panika na zmianę ze szczęściem
Co do słodyczy to ja tak samo Te nasze babeczki z brzuszka chyba słodkie będą

Cytat:
mam ciezka nocke za soba, kazde przewrocenie sie z boku na bok bylo bolesne, w dodatku moja corcia jakos sie po lewej stronie ulozyla, ze nie umialam lezec na lewym boku ...
Łączę się w bólu... Spałam z 4 godziny, a u mnie dopiero 33tc to co będzie dalej.

Cytat:
Napisane przez Nikii89 Pokaż wiadomość
i kolejnych szczęśliwych aż do rozwiązania

Cytat:
Ja mam takie same spostrzeżenia wczoraj TŻ został mega skopany a cieszył się jak dziecko

To były jedne z najlepszych walentynek ever
Za 15 min ruszam do fryzjera, w międzyczasie muszę zatankować (jest mega śnieżyca buuu) a potem do znajomych i ich synka na 3 urodzinki prezent zawieźć przynajmniej wyjdę z domu i posłucham jakiś ciekawych opowieści ale przez tę pogodę to mi się nie chce trochę...

Razem, 19.12.04
Zaręczona, 1.01.11
Córeczka Laura, ur. 22.03.12
Będziemy ślubować 31.08.13

evvcia_ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-15, 10:03   #2566
emigra
Zakorzenienie

Cytat:
3270g, 47 cm
Stary 2012-02-15, 10:08   #2567
Nikii89
Zakorzenienie

Cytat:
niestety nie

gratulacje 32 tygodnia

No to szkoda

truskawki i to jeszcze w bitej śmietanie

Tak w ogóle to kubusewa dawno się też nie odzywała ....

Edytowane przez Nikii89
Czas edycji: 2012-02-15 o 10:12
Nikii89 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-15, 10:12   #2568
lena_mi
Zakorzenienie

Cytat:
oooooo ja tylko na teraz tyle,że do domu jutro idę na urlop, wracam w środę do szpitala i ( jeśli nic się wcześniej nie wywiąże samo) 23 lutego 2012 powitamy Kaję na świecie

ps. no chyba że będą jakieś okoliczności nieprzewidziane, ale takie termin przed chwilą z lekarzem ustaliłam

aaaa i sama sobie będę robić te zastrzyki ciekawe jak mi pójdzie

idę nadrabiać
aaa! super! Malutka Kaja już niedługo będzie na świecie
Ciekawe kiedy moja Kaja postanowi opuścic swoje dotychczasowe lokum
Dziś zaczynamy 31 tydzień..
Stary 2012-02-15, 10:12   #2569
Roksape
Zadomowienie

Witam w 35tc !

Emigra
a na tym zdjęciu to Twój brzuś wydaje się nie duży

Aguśkaa ale wczoraj się pośmiałam z tego starego forum. Popatrz jak Twój TŻ się zmienił wcześniej grał na komputerze do późna i o 3 w nocy filmy oglądał Ty zajadałaś się frytkami hehe a teraz jaki z niego odpowiedzialny człowiek A najfajniesze to jak napisałaś o tym bolącym tyłku
Naprawdę jest co powspominać Szkoda, że ja nie miałam pojęcia o wizażu jak byłam w ciąży z synkiem

A u mnie też zawieja jak świat nie widział. Pewnie do jutra żaden samochód nie będzie w stanie przejechać obok mnie. Ale mnie to jakoś nie dziwi bo u nas zawsze taka zima. Ja się śmieję, że już na Ukrainie mieszkam bo u nas zawsze jest ostrzej niż w pogodzie mówią : Także dzieci znowu będą mieć wolne

Niby z mężem nie obchodziliśmy walentynek, ale mąż to jakoś wczoraj zaczął mnie całować i przytulać aż w szoku byłam bo dawno taki czuły nie był. Skończyło się tylko na tym, bo TŻ wie, że ja teraz na seksik ochoty nie mam a ostatnio próbowaliśmy to nic z tego nie wyszło, jeszcze się bólu w podbrzuszu nabawiłam...

Maciek wczoraj tak rozrabiał, że już nic nie pomagało. Jak sobie pomyślę, że drugie może być takie skręcone ( Oby nie! ) to ja nie wiem chyba wybiorę się na kosmos bo nie wytrzymam
Roksape jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-15, 10:29   #2570
ona10101
Raczkowanie

Cytat:
Mój kazdy dzien wyglada tak samo niezaleznie od pogody. Ale moze w sobote sie gdzies rusze.

Cytat:
Napisane przez MoniaHan Pokaż wiadomość
Czesc Dziewczynki,

noc taka sobie, tzn spalam a w miedzyczasie 4x siusiu, wiec wrocilam wlasnie do lozka, a wczesniej zrobilam dla nas sniadanie (Ivor ukradl z talerza dla Tz jedna kanapke, a ten stuknety jemu pozwolil ja zjesc, mowie nie rob tak - bo zawsze bedzie zabieral, a Tz mowi do mnie, ale mi go tak szkoda bo dzisiaj we snie lis go zaatakowal i balem sie czy Ivor przezyje (???), Tz wyjal mi odkurzacz i poodkurzalam w duzym pokoju ta siersc tego naszego czorta, a pozniej odkurze jeszcze korytarz i kuchnie, a reszte niech sobie Tz odkurza.

u mnie dzis +9, ale ponuro, za to ptaszki ladnie spiewaja i wczoraj jak bylam na spacerku to widzialam juz wychodza z ziemi takie te zolte kwiaty (zonkile albo kaczence), snieg juz stopnial.
* dobry Ivor moja psinka kanapki by nie ukradła ale jakby miała w zasiegu wzroku ciastko albo czekoladke to by na pewno sie skusila
* +9? O jak ciepło u mnie w miescie tez zawierucha i -4 stopnie

Dzień dobry tak poza tym.
Wyskocze z takim pytaniem - juz kiedys mowilyscie o tym. Kazde niemowle musi brac witamine D+K czy wystarczy sama K? Bo ja zamowilam taki zestaw witamin i nie wiem czy dobrze zrobilam:
http://www.☠☠☠☠☠☠☠/apteka/p55353-VitBaby_DK_kapsulki_twist-off_30_szt

Chyba cos zle wkleilam.... Nazwa : VitBaby D+K, kapsułki twist-off, 30 szt
Adaś ur. 25.02.2012r.

Edytowane przez ona10101
Czas edycji: 2012-02-15 o 10:32
ona10101 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-15, 10:36   #2571
natkulec
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez evvcia_ Pokaż wiadomość
Daj mi trochę mocy Kochana, bo ja też muszę za licencjat się brać, a jeszcze ani zdania nie stworzyłam swojej pracy

za szybki powrót

ale super, to już w przyszłym tygodniu a z zastrzykami to może ktoś pomoże - ja to bym się bała Buziaki dla Was

Ja tak samo się uśmiałam a ciekawe jak to będzie u nas pewnie panika na zmianę ze szczęściem
Co do słodyczy to ja tak samo Te nasze babeczki z brzuszka chyba słodkie będą

Łączę się w bólu... Spałam z 4 godziny, a u mnie dopiero 33tc to co będzie dalej.

i kolejnych szczęśliwych aż do rozwiązania

Ja mam takie same spostrzeżenia wczoraj TŻ został mega skopany a cieszył się jak dziecko

To były jedne z najlepszych walentynek ever
Za 15 min ruszam do fryzjera, w międzyczasie muszę zatankować (jest mega śnieżyca buuu) a potem do znajomych i ich synka na 3 urodzinki prezent zawieźć przynajmniej wyjdę z domu i posłucham jakiś ciekawych opowieści ale przez tę pogodę to mi się nie chce trochę...
Mój też bardzo się cieszy jak go córa skopie i jeszcze powtarza "kopnij tatusia"
Stary 2012-02-15, 10:41   #2572
Cytrynka_Wawa
Zakorzenienie

Cytat:
nasz 37 tydzien
fajny masz brzuszek
ja jestem glodna, mam zgage i spac mi sie chce, musze isc na bazar zrobic male zakupy ale snieg pada i nic mi sie nie chce
do tego wczoraj moj tata poszedl na wyciecie woreczka zolciowego, takiej paniki nasial ze matka cala noc nie spala, mial wysokie cisnienie ekg mu 2 robili bo podejzewali stan przed zawalowy ehhh ci faceci w ogole nie sa odporni na bol

Edytowane przez Cytrynka_Wawa
Czas edycji: 2012-02-15 o 10:43
Cytrynka_Wawa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-15, 10:42   #2573
Mała!
Zakorzenienie

Cześć dziewczyny

Jak tam po WALENTYNKACH

U Nas było b.miło...zrobiłam mojemu kochanemu ulubiony torcik, kupiłam świeże truskawki i zamówiliśmy Pizzę ( chodziła za mną już b. długo)... oglądaliśmy sobie Avatara i rozmawialiśmy o tym, że już niedługo będzie ciężko o taki spokojny wieczór

Dostałam od mojego męża piękny bukiet tulipanów, śliwki kandyzowane w czekoladzie (które uwielbiam ) i kilka innych łakoci... i kupił dla maluszka dwa resoraki...hehehe....

* Mój synek obudził mnie dziś mocnym wciskaniem nóżki pod żebra, ale naprawdę mocnym, nie mogłam się ułożyć...

* W tym szpitalu dziwnie dużo podskoczyła mi waga...ostatnim razem spadła a teraz przez tydzień 2kg. nie wiem dlaczego... i w sumie po dzisiejszym ważeniu mam już prawie 13 na + załamka!
Ale liczę że dużo też weszło wczoraj...pizza torcik słodycze...ojojoj...teraz czekam aż pozbędę się balastu...bo znowu mam zaparcia! ( może coś z wagi ubędzie)???

* po za tym zauważyłam, że zaczynam puchnąć...dłonie a zwłaszcza paluchy są jak paróweczki ledwo wcisnę obrączkę..., stopy też troszkę...nie wiem tylko co z kostkami ale one się chyba trzymają

Kurcze zaczęło się na dobre... niedługo będzie z nami Kaja, ciekawe kto następny wyda na świat maluszka, ja sama nie wiem czy wcześniej nie urodzę... i myślę, że i tak jeszcze będzie wiele niespodzianek... Trzymam za Nas Wszystkie kciuki...

Kocham Cię syneczku...moja gwiazdo na niebie...

Edytowane przez Mała!
Czas edycji: 2012-02-15 o 10:49
Mała! jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-15, 10:44   #2574
Cytrynka_Wawa
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Mała! Pokaż wiadomość
Cześć dziewczyny

Jak tam po WALENTYNKACH

U Nas było b.miło...zrobiłam mojemu kochanemu ulubiony torcik, kupiłam świeże truskawki i zamówiliśmy Pizzę ( chodziła za mną już b. długo)... oglądaliśmy sobie Avatara i rozmawialiśmy o tym, że już niedługo będzie ciężko o taki spokojny wieczór

Dostałam od mojego męża piękny bukiet tulipanów, śliwki kandyzowane w czekoladzie (które uwielbiam ) i kilka innych łakoci... i kupił dla maluszka dwa resoraki...hehehe....

* Mój synek obudził mnie dziś mocnym wciskaniem nóżki pod żebra, ale naprawdę mocnym, nie mogłam się ułożyć...

* W tym szpitalu dziwnie dużo podskoczyła mi waga...ostatnim razem spadła a teraz przez tydzień 2kg. nie wiem dlaczego... i w sumie po dzisiejszym ważeniu mam już prawie 13 na + załamka!
Ale liczę że dużo też weszło wczoraj...pizza torcik słodycze...ojojoj...teraz czekam aż pozbędę się balastu...bo znowu mam zaparcia!

Kurcze zaczęło się na dobre... niedługo będzie z nami Kaja, ciekawe kto następny wyda na świat maluszka, ja sama nie wiem czy wcześniej nie urodzę... i myślę, że i tak jeszcze będzie wiele niespodzianek... Trzymam za Nas Wszystkie kciuki...
ja mam tak codziennie
Stary 2012-02-15, 10:52   #2575
cziqua
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez MoniaHan Pokaż wiadomość
Czesc Dziewczynki,

Cziqua jak fajnie ze umiesz robic takie rzeczy, pamietam ze na jednym zdjeciu mialas bardzo ladny niebieski ''komin'' na szyi dziargany.
Moja Mama tez potrafi wszystko zrrobic na drutach i szydelku, uczyla mnie jak bylam w podstawowce, ale wszystko juz mi wylecialo z glowy. a teraz aby kupic recznie robiony kocyk lub narzute..to naprawde trzeba troche zaplacic.
Poczytam ''Jezyk niemowlat'' (kiedy ja skoncze ta ksiazke) i sie zdrzemne. Milego ranka Wam zycze

no i ostatnio do tego komina sobie czapkę dorobiłam i mam komplet bo zostało mi trochę włóczki
Cytat:
no ja też zauważyłam że jak w nocy ide siQ to dopiero Jasiek się odzywa a tak to śpiocha ze mną za to w ciągu dnia daje popalic

Filip Jan

16.04.2012
godzina 16:30
najszczęśliwszy dzień w moim życiu
narodziny syna Filipa!!!

cziqua jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-15, 11:08   #2576
aaagga
Raczkowanie

zepsol mi laptop i tz zawiozl do naprawy. Pisze z komorki i jest to trudne bo mam za duze palce do ekranu dotykowego. Tym pikantnym jedzeniem wczoraj wywolalam sobie tylko biegunke hihi. Zazdroszcze tym co juz wiedza kiedy utula maluchy. Ale cesarek nie zazdroszcze. Niestety tz ma grzybka i musi smarowac. Dominik super aktywny.
Wczoraj byla u mnie siostra i robilysmy zdjecia brzuszkow.maly ja strasznie skopal. Ona jest w 20tc i za tydzien idzoe na 3d i sie dowie co ma. Ona powie rodzinie dopiero jak ja urodze.nie jest pewna czy chce zostac z ojcem dziecka. Okaze sie jak urodzi

.

aaagga jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-15, 11:16   #2577
Asika21
Rozeznanie

Jejku ale mam lenia dzisiaj :/ Nic mi się nie chce :/

---------- Dopisano o 11:16 ---------- Poprzedni post napisano o 11:14 ----------

Cytat:
Napisane przez Mała! Pokaż wiadomość
Cześć dziewczyny

Jak tam po WALENTYNKACH

Ale liczę że dużo też weszło wczoraj...pizza torcik słodycze...ojojoj...teraz czekam aż pozbędę się balastu...bo znowu mam zaparcia! ( może coś z wagi ubędzie)???

* po za tym zauważyłam, że zaczynam puchnąć...dłonie a zwłaszcza paluchy są jak paróweczki ledwo wcisnę obrączkę..., stopy też troszkę...nie wiem tylko co z kostkami ale one się chyba trzymają

Ja dzisiaj też się czuję taka opuchnięta, palce jak parówki mam, a w obrączce to nie chodzę już od 5 miesiąca ciąży. Normalnie chyba ta pogoda na mnie tak wpływa :/

http://zuziulek.blogspot.com/
Asika21 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-15, 11:17   #2578
Cytrynka_Wawa
Zakorzenienie

Cytat:
Jejku ale mam lenia dzisiaj :/ Nic mi się nie chce :/

---------- Dopisano o 11:16 ---------- Poprzedni post napisano o 11:14 ----------

Ja dzisiaj też się czuję taka opuchnięta, palce jak parówki mam, a w obrączce to nie chodzę już od 5 miesiąca ciąży. Normalnie chyba ta pogoda na mnie tak wpływa :/
ja od miesiąca nie zakładam obrączki i nogi mam spochniete
Stary 2012-02-15, 11:25   #2579
Aguśkaa83
Zakorzenienie

Hej mamuski!

Dzis mam wizyte, ale juz bez stresu
Byc moze to ostatnia wizyta przed porodem

Cytat:
Napisane przez tikki85 Pokaż wiadomość
Aguśka, ale się uśmiałam z Twoich opowieści . Ale widać, że humor po porodzie dopisywał
tak tak humor dopisywal bo juz bylam po
Cytat:
a jak nie to do Aguśki podjadę na ten tydzień
nie ma sprawy
Cytat:
nasz 37 tydzien
Piekny zgrabniutki brzus
Cytat:
Napisane przez Roksape Pokaż wiadomość

Aguśkaa ale wczoraj się pośmiałam z tego starego forum. Popatrz jak Twój TŻ się zmienił wcześniej grał na komputerze do późna i o 3 w nocy filmy oglądał Ty zajadałaś się frytkami hehe a teraz jaki z niego odpowiedzialny człowiek A najfajniesze to jak napisałaś o tym bolącym tyłku
Naprawdę jest co powspominać Szkoda, że ja nie miałam pojęcia o wizażu jak byłam w ciąży z synkiem
Za to teraz bedziesz miala wspomnienia na pismie
A frytki ja dalej uwielbiam a maz dalej lubi posiedziec dlugo w nocy jednak juz nie ma tyle sily co kiedys bo wiecej obowiazkow wiec czesto wybiera spanko niz siedzenie przed kompem.

---------- Dopisano o 11:25 ---------- Poprzedni post napisano o 11:23 ----------

Mała a ja w tej ciazy wyjatkowo mniej spuchnieta, nadal moge zalozyc obraczke.
16.05.2009 godz. 11:55
SZYMONEK

08.03.2012 GODZ. 18:47

Najpiękniejsze dni w moim życiu!

Edytowane przez Aguśkaa83
Czas edycji: 2012-02-15 o 11:24
Aguśkaa83 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-15, 11:30   #2580
Jolkaaa
Zakorzenienie

GG do Jolkaaa

co za pogoda śniegu tyle, że szok !! a ja nie nienawidzę śniegu !!

muszę dziś koniecznie zacząć pakowanie tej torby bo tak odkładam i odkładam

śniadanie zjedzone, teraz trzeba się ogarnąć i powoli szykować jakiś obiad...

Cytat:
Napisane przez Cytrynka_Wawa Pokaż wiadomość
to jest mysl! ale dalam rade

ja sie etz nie moge doczekac a z drugiej strony przeraza mnie ze to juz zaraz

heheheehe

znalazłam koszukle ktora ma rozciecie na brzuchu takie duze, tylko buist zaslania zdala egzamin

jak dałaś radę to bardzo dobrze

mój Mąż jak rano wrócił to ode mnie usłyszał yyyyy jakoś nie miałam ochoty

MICHAŁEK

WYMIANA
Jolkaaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości