Myślenie, planowanie, staranie, brzuszków głaskanie - DZIDZIUŚ 2012-2015 cz. 6 - Strona 36 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2012-02-14, 19:36   #1051
zaaaabcia
Zakorzenienie

Dot.: Myślenie, planowanie, staranie, brzuszków głaskanie - DZIDZIUŚ 2012-2015 cz. 6

Cytat:
Napisane przez kaska87 Pokaż wiadomość
muszę się z Wami czymś podzielić
wczoraj mój małż mówi, że mam nie iść spać, bo chce ze mną porozmawiać to ja już: o co chodzi? przyszedł do pokoju i przemawia, że on w ostatnich dniach tak sobie myślał, że fajnie by było mieć bejba że on już jest gotowy i wiecie co? wystraszyłąm się że jak, że już, zaraz?! ale ostudziałm go bo planujemy ten wyjazd, a z dzieckiem to trudniej
Hahaha to Cie ladnie zaskoczyl To moze jednak dzidzia bedzie wczesniej niz za 2.5 roku

My to na noc zostawiamy otwarte auta z kluczykami w srodku I wszystkimi dokumentami.

Olivia 2.07.2014
zaaaabcia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-14, 19:42   #1052
kaska87
Zakorzenienie

Dot.: Myślenie, planowanie, staranie, brzuszków głaskanie - DZIDZIUŚ 2012-2015 cz. 6

Cytat:
Napisane przez Today_Tommorow Pokaż wiadomość
Kaska Ty tez w USA
niestety nie jeszcze nie-ale bywam

kaska87 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-14, 19:56   #1053
Today_Tommorow
Wtajemniczenie

CIEZARNE moze byscie brzuszki pokazaly duuuzo juz sie was zrobilo.

Today_Tommorow jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-14, 20:01   #1054
Bika83
Zakorzenienie

GG do Bika83

Cytat:
U mnie nie ma na co patrzeć syrop z cebuli mi się robi i herbatka z sokiem malinowym, z cytrynką, z imbirem..... tylko miód się skończył....
07.02.2012 II
21.10.2012 Emilka
20.04.2014 II
17.12.2014 Jaś

Emilka
Jaś

Bika83 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-14, 20:08   #1055
Baobabek
Zakorzenienie

GG do Baobabek Send a message via Skype™ to Baobabek

fajny kalkulator ciążowy znalazłam: http://www.familie.pl/kalkulator-ciazowy#result

Baobabek jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-14, 20:10   #1056
Today_Tommorow
Wtajemniczenie

Mezus wraca iec ide sobie. Moze zajrze pozniej

Today_Tommorow jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-14, 20:13   #1057
xxKasiax
Wtajemniczenie

ja ostatnio sie chwalilam swoim malutkim brzuszkiem
ale naprawde patrzac na nasza liste, to duzo juz ciezarnych, nawet chyba wiecej niz starajacych sie, a to oznacza,ze dobrze nam idzie
xxKasiax jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-14, 20:26   #1058
Amani
Zakorzenienie

[1=a2fc2be9cd8d1027f8cb90d 936276c49cf807c7d_6559504 24f87d;32304518]
A Wy z TŻ jesteście w podobnym wieku czy też Was spora różnica dzieli?[/QUOTE]
Tylko rok TŻ jest starszy on był bardzo wczesnym, a ja bardzo późnym dzieckiem swoich rodziców

Cytat:
my też planujemy wyjazd, a o jakie wizy się staracie bo my z tego łączenia rodzin czy jakoś tak, ale to trochę potrwa
my teraz lecimy na turystycznych (już oboje mieliśmy i teraz jedziemy po nowe), a potem jeśli wcześniej nie dostanę zielonej karty to zmienię turystyczną na studencką i będę się "stać" w kolejce po zieloną kartę dzięki mojej siostrze. A wy jakich krewnych macie w USA? bliskich? bo jeśli bardzo bliskich to poza kolejnością

Cytat:
Napisane przez zaaaabcia Pokaż wiadomość
Ciekawe czy zniosa te wizy do stanow
No ciekawe, ciekawe... zaoszczędziło by to trochę papierologii ogólnie to nigdy nie wierzyłam, że zniosą, ale teraz jak zbliżają się wybory to kto wie jest światełko w tunelu!
Cytat:
Napisane przez blonde_hair Pokaż wiadomość
napewno,aczkolwiek nigdy o tym nie mowila ale ona jest bardzo silna kobieta, została sama ze mna i starszym o 7 lat bratem, ale sobie znakomicie poradziła i za to ja bardzo podziwiam i kocham
podziwiam

Cytat:
muszę się z Wami czymś podzielić
wczoraj mój małż mówi, że mam nie iść spać, bo chce ze mną porozmawiać to ja już: o co chodzi? przyszedł do pokoju i przemawia, że on w ostatnich dniach tak sobie myślał, że fajnie by było mieć bejba że on już jest gotowy i wiecie co? wystraszyłąm się że jak, że już, zaraz?! ale ostudziałm go bo planujemy ten wyjazd, a z dzieckiem to trudniej
łaaaaał ale super tak z własnej inicjatywy powiedział, super

A nam Vattenfall chciał zafundować romantyczne walentynki i prądu nie mieliśmy przez jakieś pół godziny ale nie skorzystalismy, bo siedziała z nami siostra TŻa Zamówiliśmy pizzę i czekamy na nią, nie chciało nigdzie nam się iść na miasto A TŻ stwierdził, że wymarzone walentynki, bo mu się przypomniało, że dziś gra Barcelona, więc stwierdził, że pizza+mecz=jego ulubione walentynki
EDIT: Jeny, jest nowy odcinek Gotowych na wszystko! coś czuję, że to też będą moje ulubione walentynki

-26kg

Edytowane przez Amani
Czas edycji: 2012-02-14 o 20:29
Amani jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-14, 20:59   #1059
gucia6
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez xxKasiax Pokaż wiadomość
Ja tez juz po wizycie. Musielismy dlugo czekac, bo bylo kilka osob przed nami i sie przeciagnelo. Cisnienie w porzadku, hemoglobina tez mi troszke spadla z 16,6 na 14,8. Dzisiaj mialam USG przez brzuszek juz , malenstwo takie spokojne, wcale sie nie poruszylo, chyba spalo Pani dr. pojezdzila troche po brzuszku i co sie okazalo... ze bedziemy mieli synusia ale sie zdziwilam, kazdy mowil ze bedzie dziewczynka, a tu taka niespodzianka dostalismy chyba 5 zdjec i filmik ciesze sie bardzo, ze juz znamy plec
gratulacje

Cytat:
Napisane przez tomalinka Pokaż wiadomość
No tylko uważaj bo szpinak jest zdrowy ale nie w dużych ilościach..
Cytat:
Napisane przez Madzialenka12344321 Pokaż wiadomość
dlaczego??
Cytat:
Ze względu na dużą zawartość kwasu szczawiowego muszą uważać osoby z częstym zapaleniem pęcherza. Wiem, że utrudnia przyswajanie wapnia i nie polecany jest dla osób z remautyzmem, zapaleniem stawów i kamicą nerwkową. Szpinak źle wpływa też na osoby, które mają problemy z tarczycą (chyba utrudniania przyswajanie jodu). Tyle co pamietam.
nie tyle, ze utrudnia przyswajanie wapnia, tylko kwas szczawiowy buduje z wapniem nierozpuszczalne krysztaly, ktore moga odkladac sie w nerkach i prowadzic lub zaostrzac kamice nerkowa

Cytat:
Ostatnio dużo osób myśli o wyjeździe albo do Niemiec albo do USA.. ja chyba nigdy bym się na to nie odważyła. A tak w ogóle to też jestem ze śląska
a my wlasnie z Niemiec chcemy sie "ulotnic" za jakis czas

Cytat:
Napisane przez Bika83 Pokaż wiadomość
No dużo się nie pomyliłyście niestety - więc tak ogólnie to umieram! Przeziębienie, do tego mdłości, zawroty głowy, senność i to wszystko jak grom z nieba akurat dziś
kuruj sie kochana

Cytat:
no ja ostatnio pokazywalam
Stary 2012-02-14, 21:10   #1060
kaska87
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Amani Pokaż wiadomość
my teraz lecimy na turystycznych (już oboje mieliśmy i teraz jedziemy po nowe), a potem jeśli wcześniej nie dostanę zielonej karty to zmienię turystyczną na studencką i będę się "stać" w kolejce po zieloną kartę dzięki mojej siostrze. A wy jakich krewnych macie w USA? bliskich? bo jeśli bardzo bliskich to poza kolejnością
niestety, nie będzie poza kolejnością siostra P. tam mieszka ale siora to niby dalsza rodzina i długo się czeka
a może masz jakieś rady jak to przyśpieszyć czy coś?
ja też jadę po nową turystczną, ale też już miałam

kaska87 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-14, 21:23   #1061
Malensstfo
Zakorzenienie

Wróciłam!!

Nie wiem od czego zacząć...generalnie chyba sushi mi nie przypadło do gustu Albo akurat złe typy dziś wybraliśmy strasznie mulące jak dla mnie...a już w ogóle wybór męża mnie tak zmulił, że myślałam, że wypluje to wszystko

Deser..hmm...wypobrażałam sobie go nieco inaczej...smakował całkiem nieźle...ale również mnie zmulił i mąż musiał dokończyć

Za to smakowałą mi zielona herbatka z wiśnią, podana w czajniczku z takimi czarkami do picia! Rewelka, w ogóle mnie zauroczył ten zestaw!! Chce taki dzbanuszek z czarkami!!

Lokal ogólnie też całkiem fajny i kelnerzy mnie rozwalali, bo non stop przpraszali za wszystko tylko nawet nie tak z winy, co z uprzejmości...może wrócimy jeszcze tam na coś innego...

Ale wypad fajny...miło poznać coś nowego ufff
Malensstfo jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-14, 21:33   #1062
stokrotka24
Zakorzenienie

Dobry wieczór
Ja wasze walentynkowe wieczory?

Mrowinko jesteś tylko starsza o 2 lata ode mnie. Moi rodzice tez mnie późno mieli. Mama ma teraz 64 lata a tato zmarł 2,5 roku temu a miałby teraz tyle co mama. Babć i dziadków nie mam żadnych już niestety, zmarli jak byłam mała. Tz ma tylko babcię jedną.
Co do starań to już za pól miesiąca nie będziesz sama, więc będziemy miały temat wspólny

kaska87 super, że twój tz oznajmił, że jest już gotowy. kto wie, może wasze starania się przyśpieszą

zabcia nie martw się o kryzys 7 roku w waszym związku, u was jest inna sytuacja spodziewacie się dzidzi i to was na pewno jeszcze bardziej zbliży a co do otwartych drzwi domowych i samochodów to jestem w szoku, ja bym ze strachu spać nie mogła jakbym zostawiła drzwi otwarte

xkasiaXX gratuluje synusia

bika zdrówka życzę. tez jestem ciekawa ile się okaże serduszek u was

coś jeszcze miałam komuś odpisać tylko zapomniałam co

zaraz kładę się spać chociaz zjadła bym jeszcze coś dobrego, jakaś pizza mi się marzy albo fryty

"dwa serca jedno bicie, tylko Ty i Ja na całe życie"

Łukaszek
stokrotka24 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-14, 21:37   #1063
kotekk81
Zakorzenienie

Cytat:
moj tata zmarl jak mialam 4 lata

Cytat:
cześć
czytałam Was w pracy ale na niezalogowanym
bestiaaaa z Ciebie hihi

Cytat:
Mój Tata zmarł 7 lat temu.. ale wciąż mi bardzo smutno z tego powodu. Czas leci
dokladnie czas leci niesamowicie a ja mam wrazenie jakby to stalo sie wczoraj

Cytat:

A nam Vattenfall chciał zafundować romantyczne walentynki i prądu nie mieliśmy przez jakieś pół godziny ale nie skorzystalismy, bo siedziała z nami siostra TŻa Zamówiliśmy pizzę i czekamy na nią, nie chciało nigdzie nam się iść na miasto A TŻ stwierdził, że wymarzone walentynki, bo mu się przypomniało, że dziś gra Barcelona, więc stwierdził, że pizza+mecz=jego ulubione walentynki
EDIT: Jeny, jest nowy odcinek Gotowych na wszystko! coś czuję, że to też będą moje ulubione walentynki
haha jakbym mojego slyszala Tyy moze oni powinni razem ten wieczor spedzic tylko u nas nie bedzie pizzy a pomidory z mozarella

Podczas gdy obrabiasz mi tyłek nie zapomnij mnie w niego pocałować

Edytowane przez kotekk81
Czas edycji: 2012-02-14 o 21:38
kotekk81 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-14, 22:53   #1064
zaaaabcia
Zakorzenienie

Cytat:
No wlasnie pokazywac

Cytat:

No ciekawe, ciekawe... zaoszczędziło by to trochę papierologii ogólnie to nigdy nie wierzyłam, że zniosą, ale teraz jak zbliżają się wybory to kto wie jest światełko w tunelu!

Mam nadzieje ze cos ruszy

To super walentynki

Cytat:
Napisane przez Malensstfo Pokaż wiadomość
Wróciłam!!

Nie wiem od czego zacząć...generalnie chyba sushi mi nie przypadło do gustu Albo akurat złe typy dziś wybraliśmy strasznie mulące jak dla mnie...a już w ogóle wybór męża mnie tak zmulił, że myślałam, że wypluje to wszystko

Deser..hmm...wypobrażałam sobie go nieco inaczej...smakował całkiem nieźle...ale również mnie zmulił i mąż musiał dokończyć

Za to smakowałą mi zielona herbatka z wiśnią, podana w czajniczku z takimi czarkami do picia! Rewelka, w ogóle mnie zauroczył ten zestaw!! Chce taki dzbanuszek z czarkami!!

Lokal ogólnie też całkiem fajny i kelnerzy mnie rozwalali, bo non stop przpraszali za wszystko tylko nawet nie tak z winy, co z uprzejmości...może wrócimy jeszcze tam na coś innego...

a co dokladnie zamowiliscie? Jadlas te California rolls?
Wiesz nie kazdemu musi smakowac Najwazniejsze ze wypdak sie udal

Cytat:
Napisane przez stokrotka24 Pokaż wiadomość

zabcia nie martw się o kryzys 7 roku w waszym związku, u was jest inna sytuacja spodziewacie się dzidzi i to was na pewno jeszcze bardziej zbliży a co do otwartych drzwi domowych i samochodów to jestem w szoku, ja bym ze strachu spać nie mogła jakbym zostawiła drzwi otwarte

Nie no na noc zamykamy Ale przez dzien jak jestesmy w pracy albo poza domem to jest normalnie otwarty W autach cala noc sa kluczyki zostawione z dokumentami. Na samym poczatku ciazy jak bylam taka senna pracowalam raz do 1 w nocy i jak wrocilam do domu zapomnialam dobrze zamknac drzwi maz rano wstaje a tu drzwi otwarte Dobrze ze nic nie wlazlo do domu

Olivia 2.07.2014
zaaaabcia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-15, 07:36   #1065
emigra
Zakorzenienie

Moj tez mi wczoraj walnal, zebysmy poszli do knajpy mecz ogladac bo na naszym dekoderze nie puszczali no i niestety ale wczoraj sie posprzeczalismy troche ale szybko sie pogodzilismy a dzisiaj jak mnie budzil to przepraszal wiec jest ok

czuje sie jak rojzechana zaba dzisiaj ... boli mnie znowu spojenie, nie umialam spac w nocy bo przewracajac sie z boku na bok czulam bol i ciagniecie a teraz meczy mnie zgaga i mi niedobrze
07.03.2012, 20:35
3270g, 47 cm
emigra jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-15, 08:05   #1066
Amani
Zakorzenienie

Cytat:
niestety, nie będzie poza kolejnością siostra P. tam mieszka ale siora to niby dalsza rodzina i długo się czeka
a może masz jakieś rady jak to przyśpieszyć czy coś?
ja też jadę po nową turystczną, ale też już miałam
A siostra P. ma obywatelstwo? ja właśnie muszę zweryfikować pewną informację, bo czytałam, że inna kolejka jest jak starasz się o zieloną kartę z Polski przez rodzeństwo (b.długa kolejka), a krótsza jest jeśli już jesteś na innej wizie w USA i składasz wniosek do konkretnego Stanu (automatycznie ta kolejka jest krótsza, bo rozbita na poszczególne Stany). Muszę się jeszcze dokładnie dowiedzieć. My dziś kończymy wypełniać wniosek i dzwonimy do konsula.

Cytat:
Napisane przez Malensstfo Pokaż wiadomość
Wróciłam!!

hehe sushi zamulające? może trafiliście na nie najlepszą jakość... mnie raczej sushi kojarzy się z takim lekkim posiłkiem. Zależy też oczywiście ile go zjesz ja ze względu na tą rybę itd. jestem w stanie przełknąć jakieś 6 rollsów ja najbardziej lubię te delikatne-- z łososiem, ogórkiem itd., nie hardcorowe sushi

Cytat:
Napisane przez stokrotka24 Pokaż wiadomość

zaraz kładę się spać chociaz zjadła bym jeszcze coś dobrego, jakaś pizza mi się marzy albo fryty
Jezu, ja mam obsesję na temat zamykania wszystkiego wściekam się jak TŻ zostawi choć na chwilę kluczyki albo portfel w aucie stojącym na placu pod domem... no ale tam to inna inkszość

My wczoraj czekaliśmy 2h na pizzę, a jak zadzwonił kurier, to poczułam ostrą chęć na fryty

Cytat:
Napisane przez kotekk81 Pokaż wiadomość
haha jakbym mojego slyszala Tyy moze oni powinni razem ten wieczor spedzic tylko u nas nie bedzie pizzy a pomidory z mozarella
hahahah a Twój też jest za Barcą? bo inaczej nie ma szans to pizze byśmy im dały a same wzięły pomidory, bo mój jest anty-warzywo

Cytat:
Napisane przez zaaaabcia Pokaż wiadomość
a co dokladnie zamowiliscie? Jadlas te California rolls?
Wiesz nie kazdemu musi smakowac Najwazniejsze ze wypdak sie udal

Nie no na noc zamykamy Ale przez dzien jak jestesmy w pracy albo poza domem to jest normalnie otwarty W autach cala noc sa kluczyki zostawione z dokumentami. Na samym poczatku ciazy jak bylam taka senna pracowalam raz do 1 w nocy i jak wrocilam do domu zapomnialam dobrze zamknac drzwi maz rano wstaje a tu drzwi otwarte Dobrze ze nic nie wlazlo do domu
Też uwielbiam California Rolls! mojej siostry ulubione i moje już też . są takie najbardziej "normalne" wręcz słodkie, mm...

zazdroszczę, też bym chciała mieszkać w takiej super spokojnej okolicy żebyśmy z TŻem mieli niedaleko do pracy, żeby było bezpiecznie.... tylko wtedy bym była w pełni szczęśliwa.

Bika - życzę szybkiej poprawy samopoczucia

ja ledwo dotarłam do pracy w tą zawieję, masakra. miałam opaskę na uszy, do tego zakryta szczelnie kominem i i tak musiałam się co chwilę odwracać od śniegu. Przyszłam do pracy to wyglądałam jak Yeti, a makijaż spłynął mi do samej brody...
A dziś jeden kolega z pracy się zreflektował, bo wczoraj zapomniał o walentynkach i dziś przyniósł nam po czekoladzie i to trafił w moją ulubioną truskawkową milkę a jutro tłusty czwartek.suuuper, jak tu zacząć się odchudzać?!?!

-26kg

Stary 2012-02-15, 08:20   #1067
onyks
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez xxKasiax Pokaż wiadomość
Ja tez juz po wizycie. Musielismy dlugo czekac, bo bylo kilka osob przed nami i sie przeciagnelo. Cisnienie w porzadku, hemoglobina tez mi troszke spadla z 16,6 na 14,8. Dzisiaj mialam USG przez brzuszek juz , malenstwo takie spokojne, wcale sie nie poruszylo, chyba spalo Pani dr. pojezdzila troche po brzuszku i co sie okazalo... ze bedziemy mieli synusia ale sie zdziwilam, kazdy mowil ze bedzie dziewczynka, a tu taka niespodzianka dostalismy chyba 5 zdjec i filmik ciesze sie bardzo, ze juz znamy plec
Gratuluję synusia

Cytat:

Zaaabcia
moze i ja sie kiedys tam do Ciebie wprosze.[COLOR=Silver]
Ja jestem druga w kolejce

Cytat:
Tylko rok TŻ jest starszy on był bardzo wczesnym, a ja bardzo późnym dzieckiem swoich rodziców

Amani, ja marzę o Stanach, a mój tż jeszcze bardziej. A gotowe na wszystko uwielbiam szkoda, że to ostatnia seria

Cytat:
Napisane przez emigra Pokaż wiadomość
Moj tez mi wczoraj walnal, zebysmy poszli do knajpy mecz ogladac bo na naszym dekoderze nie puszczali no i niestety ale wczoraj sie posprzeczalismy troche ale szybko sie pogodzilismy a dzisiaj jak mnie budzil to przepraszal wiec jest ok

czuje sie jak rojzechana zaba dzisiaj ... boli mnie znowu spojenie, nie umialam spac w nocy bo przewracajac sie z boku na bok czulam bol i ciagniecie a teraz meczy mnie zgaga i mi niedobrze
Już niedługo

Mrowinka, w pełni popieram to co mówiły dziewczyny! Pisz co Ci leży na sercu

Tomalinka, ta książka o zołzach, słyszałam,. że jest świetna!

Agnusek pokazuj okulary!

Kotek,było pyszne, wyszło tyle, że jeszcze dziś na obiad mi zostało

Bika, bidulko zdrówka dużo Ci życzę
onyks jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-15, 08:51   #1068
agnusek22
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez mona_ja Pokaż wiadomość
super, mam nadzieję że też będę miała taką motywację bo zawsze się na coś napalam a potem wychodzi doooopa. A powiedz widzisz jakieś efekty?
Widzę Choć nie trzymam specjalnie redukcyjnej diety. Ciało jest jędrne i takie w ogóle fajne

[1=a2fc2be9cd8d1027f8cb90d 936276c49cf807c7d_6559504 24f87d;32303104]
Ciągle zapominam, że Wy tu wszystkie takie młode Ja mam rodzeństwo w wieku Waszych rodziców pewnie.[/QUOTE]

Ja może i młoda Ale byłam bardzo późnym dzieckiem i mam rodziców w wieku dziadków. Dziadków już nie mam...w sierpniu straciłam babcię...a dziadków ze strony taty w ogóle nie zdążyłam poznać.

A jeśli coś się trapi, to odzywaj się, bo nie jesteś sama!

Cytat:
Napisane przez onyks Pokaż wiadomość
A gotowe na wszystko uwielbiam szkoda, że to ostatnia seria

Agnusek pokazuj okulary!
Ja też jestem fanką Gotowych, a poniedziałkowy odcinek mnie rozśmieszył i jednocześnie rozczulił

Co do fotek, to walczę z rozmiarem zdjęć, ale zrobię album prywatny, bo nie chcę się tak wszystkim pokazywać Nie ma na co patrzeć. Więc wysyłajcie zaproszenia, a ja dam znać jak się z foto uporam.

Bika kuruj się!!!

Ja się witam w środę! walentynki były udane i romantyczne - mąż mnie zawsze jakoś zaskoczyć

Zawsze będę wierzyć...

agnusek22 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-15, 09:07   #1069
blonde_hair
Zakorzenienie

Cytat:
oj doskonale pamietam te ostatnie nieprzespane noce...ja juz wrecz spalam na siedzaco tak bylo ciezkoJeszcze troszeczke

Cytat:
A dziś jeden kolega z pracy się zreflektował, bo wczoraj zapomniał o walentynkach i dziś przyniósł nam po czekoladzie i to trafił w moją ulubioną truskawkową milkę a jutro tłusty czwartek.suuuper, jak tu zacząć się odchudzać?!?!
milo
No wlasnie ajk, jak tu same pokusy
Ja mimo diety paczkiem jutro nie pogardze

Dzien dobry
Stary 2012-02-15, 09:21   #1070
onyks
Zakorzenienie

Widzę, że wszystkie w różnym wieku jesteśmy Ja mam 29 lat, nie mam ani babci, ani dziadka, w sumie to mam tylko mamę i jej 2 siostry, są bardzo zżyte ze sobą. Mam z ich strony zapewnioną pomoc przy dziecku bo my obydwoje pracujemy.
A moja mama ma 58 lat, za dwa idzie na emeryturę to obiecała, że wnuczkiem lub wnusią też będzie się zajmować

Stokrotka jesteśmy w tym samymwieku i prawie w tym samym czasie zaczynamy starania, Ty przetrzesz szlak
Stary 2012-02-15, 09:29   #1071
kotekk81
Zakorzenienie

Cytat:
A siostra P. ma obywatelstwo? ja właśnie muszę zweryfikować pewną informację, bo czytałam, że inna kolejka jest jak starasz się o zieloną kartę z Polski przez rodzeństwo (b.długa kolejka), a krótsza jest jeśli już jesteś na innej wizie w USA i składasz wniosek do konkretnego Stanu (automatycznie ta kolejka jest krótsza, bo rozbita na poszczególne Stany). Muszę się jeszcze dokładnie dowiedzieć. My dziś kończymy wypełniać wniosek i dzwonimy do konsula.

ale Wam zazdroszcze bede mocno trzymac kciuki zebyscie dostali wize a potem nas sciagniecie taki mam plan

hehe sushi zamulające? może trafiliście na nie najlepszą jakość... mnie raczej sushi kojarzy się z takim lekkim posiłkiem. Zależy też oczywiście ile go zjesz ja ze względu na tą rybę itd. jestem w stanie przełknąć jakieś 6 rollsów ja najbardziej lubię te delikatne-- z łososiem, ogórkiem itd., nie hardcorowe sushi

mam dokladnie takie same odczucia co do sushi

hahahah a Twój też jest za Barcą? bo inaczej nie ma szans to pizze byśmy im dały a same wzięły pomidory, bo mój jest anty-warzywo
noo baa tylko BARCA i w sumie uklad pomidory za pizze mi pasuja

Cytat:

Kotek,było pyszne, wyszło tyle, że jeszcze dziś na obiad mi zostało
cieszy mnie to bardzo

Cytat:
milo

Dzien dobry

no wlasnie dieta to co moze zaczynamy dietowac w ....poscie??

Podczas gdy obrabiasz mi tyłek nie zapomnij mnie w niego pocałować
kotekk81 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-15, 09:32   #1072
blonde_hair
Zakorzenienie

Cytat:
A moja mama ma 58 lat, za dwa idzie na emeryturę to obiecała, że wnuczkiem lub wnusią też będzie się zajmować
to super

---------- Dopisano o 09:32 ---------- Poprzedni post napisano o 09:31 ----------

Cytat:

Stary 2012-02-15, 09:52   #1073
emigra
Zakorzenienie

Blonde, no jeszcze chwilke jakos zaczynam miec stracha a z drugiej strony juz bym chciala byc ta mama i wiedziec jak nam idzie

Od kilku dni jakos dziwnie kluje mnie pracy cyc... i ciagle stoi mi antenka ale oczywiscie ginowi zapomnialam powiedziec

Aaaa Kasia, gratuluje syncia

Bika, jak zdrowko?
3270g, 47 cm
Stary 2012-02-15, 09:53   #1074
agnusek22
Wtajemniczenie

Foty dodane

A pogoda przeboska :/

Zawsze będę wierzyć...

Stary 2012-02-15, 09:55   #1075
Amani
Zakorzenienie

Cytat:
Amani, ja marzę o Stanach, a mój tż jeszcze bardziej. A gotowe na wszystko uwielbiam szkoda, że to ostatnia seria
Mój TŻ też zakochany w Stanach od zawsze, zanim się poznaliśmy. Zabierając go tam na wakacje spełniłam podobno jego największe marzenie ale sama zawsze powtarzałam, że Stany na wakacje - tak, na zawsze - nie. Więc gdyby nie TŻ to pewnie nie myślałabym o przeprowadzce, chyba, że w życiu by mi się wyjątkowo nie poukładało... A po "Gotowych..." też chyba będę płakać nie ma drugiego takiego serialu...

Cytat:
milo
Ty też na diecie... ale mi wstyd, że tylko ja tu mam taki słomiany zapał!
w sumie chętnie bym ten tłusty czwartek zamieniła na czekoladowy piątek albo lodową sobotę...

Cytat:
Widzę, że wszystkie w różnym wieku jesteśmy Ja mam 29 lat, nie mam ani babci, ani dziadka, w sumie to mam tylko mamę i jej 2 siostry, są bardzo zżyte ze sobą. Mam z ich strony zapewnioną pomoc przy dziecku bo my obydwoje pracujemy.
Panie Boże pobłogosław ciotki ja mam jedną ze strony mamy i teraz jak moja mama wyjechała, to ciotka jest dla mnie mamą zastępczą

Cytat:
noo baa tylko BARCA i w sumie uklad pomidory za pizze mi pasuja

cieszy mnie to bardzo

Dzięki za kciuki i jak wszystko się uda, w miarę się ustabilizujemy i będziemy mieli swoje lokum, to zapraszam naprawdę! moja siostra dostała wieeele pomocy w życiu od praktycznie obcych ludzi i jest tak wdzięczna, że chce przekazywać tą pomoc dalej i też komuś pomóc ułożyć sobie życie chce nam pomóc, zawsze jej dom jest otwarty na gości, my też w ten sposób planujemy żyć

Co do rozpoczęcia diety w post - hmm, kochane powiedzenie "od poniedziałku!" mi pasuje

-26kg

Stary 2012-02-15, 09:59   #1076
emigra
Zakorzenienie

my w 37 tygodniu
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg 2012-02-15 09.30.46.jpg (66,5 KB, 30 załadowań)
3270g, 47 cm
Stary 2012-02-15, 10:00   #1077
Amani
Zakorzenienie

Cytat:
my w 37 tygodniu
piękna idealna piłeczka

-26kg

Stary 2012-02-15, 10:10   #1078
agnusek22
Wtajemniczenie

Cytat:
my w 37 tygodniu
Boski brzusio

Zawsze będę wierzyć...

Stary 2012-02-15, 10:19   #1079
blonde_hair
Zakorzenienie

Cytat:
Blonde, no jeszcze chwilke jakos zaczynam miec stracha a z drugiej strony juz bym chciala byc ta mama i wiedziec jak nam idzie

Od kilku dni jakos dziwnie kluje mnie pracy cyc... i ciagle stoi mi antenka ale oczywiscie ginowi zapomnialam powiedziec

Bedzie dobrze, napewno sobie poradzisz

Cytat:
my w 37 tygodniu
slicznie i ja nie widze tych kg o których piszesz

---------- Dopisano o 10:19 ---------- Poprzedni post napisano o 10:17 ----------

Cytat:

Ty też na diecie... ale mi wstyd, że tylko ja tu mam taki słomiany zapał!
w sumie chętnie bym ten tłusty czwartek zamieniła na czekoladowy piątek albo lodową sobotę...

Co do rozpoczęcia diety w post - hmm, kochane powiedzenie "od poniedziałku!" mi pasuje
ja jestem na diecie,,od zawsze,,
Generalnie raczej staram sie uwazac na to co jem i omijac pokusy, aczkolwiek nie zawsze mi to wychodzi

Ja zazwyczaj zaczynam... od jutra
Stary 2012-02-15, 10:33   #1080
onyks
Zakorzenienie

Cytat:
Mój TŻ też zakochany w Stanach od zawsze, zanim się poznaliśmy. Zabierając go tam na wakacje spełniłam podobno jego największe marzenie ale sama zawsze powtarzałam, że Stany na wakacje - tak, na zawsze - nie. Więc gdyby nie TŻ to pewnie nie myślałabym o przeprowadzce, chyba, że w życiu by mi się wyjątkowo nie poukładało... A po "Gotowych..." też chyba będę płakać nie ma drugiego takiego serialu...

My marzymy właśnie o wycieczce do samego NY, lub wschodnie wybrzeże. Kiedyś już prawie doszło do skutku, ale życie trochę zmieniło nasze plany. W każdym razie plan jest do realizacji i wierzę, że kiedyś się uda zobaczć to wymarzone miejsce

---------- Dopisano o 10:33 ---------- Poprzedni post napisano o 10:31 ----------

Cytat:

Ja zazwyczaj zaczynam... od jutra
Ja też przecież na stepperze już od kilku tygodni ćwiczę, tyle że od jutra
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości