|
|
#481 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Mamusie Lipcowo-Sierpniowe 2009 część XVI :)
Cytat:
![]() zrobie napewno przy najblizszej okazji ---------- Dopisano o 18:44 ---------- Poprzedni post napisano o 18:41 ---------- Kasiu, dlugo tak maszerujesz z kijkami? Masz jakies wyznaczone dni, czy codziennie to robisz? Jakie masz kijki? Tez o tym myslałam, tylko samej mi sie nie chce a nikt sie nie dał namówic. A z drugiej strony musiałabym prosic kogos, wlasciwie to tylko moja mame zeby z dziecmi posiedziała bo małza codziennie w domu nie ma. A naprawde sport mi potrzebny bo bez tego chyba nigdy nie schudne
|
|
|
#482 |
|
Wtajemniczenie
|
nadrobiłam z grubsza ale wybaczcie nie będe cytowac, bo Zuza już nie może wysiedziec więc musze się z nią pobawic w końcu na razie ściąga mi sponki z włosów więc mam minutkę ![]() Kasia a jak zapiekanka? smakowała? czeko współczuje powodzi jeszcze zima chwilkę pociągnie więc nie prędko weźmiecie się pewnie za ten dach :/ Ola, ja bym muffinki chętnie podjadła jakbym była nauczycielką ale ja nieciastowa jestem ![]() ja naepwno bym w ciastka poszła, dzieciom bardziej podchodza moim zdaniem (pamiętam jak ja miałam )rogaliki tez mogłyby byc *** apropo piątku, pojechałam do tych Katowic ![]() zrobiłam małe zakupy w Ikei i to by było na tyle, do galerii już nie zaglądnełam bo czasu brakło :/ *** a na walentynki nie zrobiłam nic, nic nie upiekłam, nic nie ugotowałam, nawet wina nie mam, męża jeszcze nie widziałam ![]() prawde powiedziawszy miałam robic ciasteczka kruche albo te placuszki z ciasta franc z szynka i serem ale chyba nie ma sensu
|
#483 |
|
Zakorzenienie
|
Pomacham Wam tylko bo tyle piszecie, że tylko nadążam, żeby poczytać. Ten tydzień mam na drugą zmianę to później przychodzę i mniej czasu na wszystko. Czeko strasznie współczuję Buziaki wszystkim |
|
|
|
#484 |
|
Ola-Unhola
|
Ja znam pijane misie
![]() Zrobię sernik na zimno z galaretka i francuskie kwadraciki z nutella. Bartek tak chce ![]() Oglądaliśmy kanapy, małż przekonał się do brązu Ale kupimy za miesiąc pewnie
|
#485 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Oprócz tego siłownia, a właściwie cardio.Tylko bieżnia,orbi i rowerek mnie interesuje no i staram się dobrze jeść,piję "cudowne" herbaty.Grunt to systematyczność. czekam na męża.Pijemy winko i idę na kijki właśnie. Maja, tak smakowała nam zapiekanka.Robiłam z głowy bo nie zapisałam posta
Powyższy post wyraża jedynie opinię autora w dniu dzisiejszym. Nie może on służyć przeciwko niemu w dniu jutrzejszym, ani każdym innym następującym po tym terminie. Ponadto autor zastrzega sobie prawo zmiany poglądów, bez podawania przyczyny ![]() |
||
|
|
|
#486 | ||||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
no i ... codziennie kijki, siłownia i dietka :japan: Cytat:
Bartus mówi na nią Szczeniaczek albo Szyszunia, ew szyszka ![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
![]() |
||||||
|
|
|
#487 | |
|
Ola-Unhola
|
Cytat:
![]() Choc jak teraz patrze średnio mi sie ten model podoba ![]() ![]() Dobranoc
|
|
#488 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Gorgulku
|
|
#489 |
|
Ola-Unhola
|
|
#490 |
|
Zakorzenienie
|
Czeko kurde trochę lipa, bo ma padać i padać teraz A potem jak się zacznie to wszystko rozpuszczać.... Może rzeczywiście zgarniajcie ten śnieg? Trzymam kciuki, żeby nie było jednak tak źleUnholy jaką kanapę kupujecie? ![]() Dzień dobry, trochę śniegu mamy
|
#491 | |
|
Ola-Unhola
|
Cytat:
U nas pada.....zasypane wsio
|
|
#492 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
i za systematycznoścja niestety nie mam tyle zaparcia w sobie i silnej woli, więc juz po ćwiczeniach :/ ale słodkiego nadal prawie nie jemciesze się że smakowała, może w klubie wrzuce jak znajdę dłuższą chwilkę, ale ona faktycznie tak prosta że z głowy można ja robic ![]() jak Blaneczka? Cytat:
![]() krzesło jedno bo chciałam dokupic do kuchni żeby wstawic jak Zuza przestanie w foteliku jeść, jej kupiłam jeszcze lampę księżyc, tą półke zawieszana, osłonkę na doniczkę, kosz na śmieci + kubki na długopisy i jeszcze jakieś pierdołki oglądaliśmy regały i biurka bo mąż się nie mieścimy z papierami, ale to dopiero za 2-3 m-ce pewnie kupimy *** ale u nas wieje i kurzy ![]()
|
|
#493 |
|
Słitaśna and Grymaśna ;p
|
wiatrzycho u nas straszne ![]() odwiozlam Eryka do szkoly, zaraz jade wlosy robic i na poczte wiec do pozniej
|
|
#494 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
#495 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() Cytat:
Przy dwójce dzieci codzienne maszerowanie i jeszcze siłownia, podziwiamMy dalej chorujemy Wczoraj mąż siedział w domu dzisiaj znowu ja i tak na zmianę Na dodatek dzwoniłam do przedszkola i tam rzygańsko, mam nadzieję że "dzięki" temu że siedzimy w domu ominie nas ta atrakcja![]() Czeko współczuję Tak jak dziewczyny myślę że powinniście zrzucić śnieg z dachu
|
|
#496 | ||||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() u Nas się tak nie mówi...ale obiecuję że się przyzwyczaję![]() jeszcze drugie "powiedzonko" z południa którego ciągle nie potrafię zrozumieć to "pasowałoby...pasuje mi" ![]() Cytat:
![]() Cytat:
Czeko bardzo współczuję...ciągle coś Cytat:
![]() Cytat:
nic mi nie mów położyliśmy się wczoraj grubo po 1...jeszcze przez okno spojrzałam i chodniki było widać...rano wyszłam z wózkiem...a tu park zasypany na 15-20 cm...pół drogi niosłam wózek z Zu![]() jak ktoś mnie widział to musiał miec niezły ubaw ![]() Cytat:
Dzień dobry Tak jak nie obchodzę Walentynek tak mi P zrobił piękne niespodzianki...i wczorajszy wieczór był
|
|
#497 |
|
Zakorzenienie
|
dzien dobry
Wstałam dzisiaj o 7:30 bo czułam ze jak dłużej pośpię, to migrena mnie dopadnie. No i dobrze zrobiłam, jestem jakaś kołowata ale głowa mam w miarę, coś tam pobolewa, ale taki ból to ja zwalczę bez tabletek ![]() Kat no podziwiam Cię za te kijki. Ja też mam, tzn nie ja tylko to mojego taty, on chodzi czasem z nimi. W sanatorium chodzili i tak mu się spodobało. Ostatnio nawet śmiał sie z jakiejś pani, która spacerowała z kijkami, tyle że ona je bardziej ciągnęła za sobą, nie wiedziała jak je trzymać, jak rękami ruszac itp. Ja może kupie drugi komplet i razem z nim bede chodziła wieczorami, bo moj TZ to chyba raczej nie bedzie chętny. On woli rower, ale teraz na rowerze to nie bardzo. Unholy fajnie ze mąż sie przekonał do kanapy. A co do skóry to ja w życiu nie kupię. Kiedys to mi sie marzyła kanapa skórzana, moim rodzicom też, no i kupili. A teraz narzekają, że w zimie zimno siedzieć, tate zaraz krzyż boli, w lecie jak gorąco kleisz się do tego. i staneło na tym, ze na kanapie wiecznie leży kocyk. No i chyba rodzice kupią coś nowego. Ja też jak idę do nich, to bez kocyka ani rusz. W ten sposób zraziłam się do skóry. W samochodzie też mielismy kiedyś, i też na kocyku siedziałam pamietam jak rano do pracy jezdziłam i marzłam w dupke ![]() teraz jak kupowalismy samochód, to tz chciał skórę, ale nie przekonało mnie nawet to ze podgrzewana, wentylowana itp. no i wygrałam kupiliśmy ze zwykłą tapicerką. czeko współczuje przygód z dachem, moi rodzice wymieniali w wakacje, wiem co to za ból i koszty. A na strychu nie widać czy jest jakaś nieszczelność? czy nie macie strychu? |
|
|
|
#498 | |
|
Ola-Unhola
|
Cytat:
To dobrze, że migrenia nie dopadnie ![]() My mamy juz kanapę skórzaną, ale chcemy zmienic. Ew jak tapicer się odezwie obic. Powiem Ci, ze nasza jest miękka, przyjemna i te co ogladaliśmy też. Rodzice tez mają i absolutnie nie jest mi zimno jak na niej siedze ![]() Może jakąś taką błyszczaca, twarda mają ![]() Karola, sa w klubie ślimaczki? ---------- Dopisano o 09:51 ---------- Poprzedni post napisano o 09:47 ---------- Kupiłam Antoli mm, zrobiłam na nim kakao zobaczymy czy poliki wyjda czerwone. Jak tak znaczy, ze kakao, jak nie znaczy, ze uczulało mleko krowie ![]() Smaruje, go 2 razy dziennie tym balsamem LRP i skórka śliczna, pupka piekna (ale to już bephanten wczesniej pomógł) i nic go w nocy nie swędzi Pewnie po babci i wujku odziedziczył skłonnośc do przesuszania skóry i liszajów
|
|
#499 |
|
Zakorzenienie
|
nie ma czego opisywać takie to łatwe
![]() rozwijasz ciasto fr...posypujesz cukrem i cynamonem...zwijasz...pos ypujesz...zwijasz...posyp ujesz...zwijasz...kroisz w cienkie plasterki i do piekarnika ![]() ...TU przepis i obrazkowo pokazane zawijanie
NIE LUBIĘ TROLLI![]() coraz bardziej ![]() Edytowane przez Karolinak82 Czas edycji: 2012-02-15 o 10:14 |
|
|
|
#500 |
|
Zakorzenienie
|
hej kobietki
![]() nie chwalcie mnie za dużo ,bo ja po prostu mam dużo pracy nad sobą i czy chce czy nie to musze coś z sobą robić ![]() Owszem,przyznaję że nie zawsze mi się chce, ale się mobilizuję i idę a potem jestem wielce zadowolona z siebie że poszłam.No i jak wspomniałam,nie mogę sobie robić przerw i odpuszczać bo potem cięzko wbić się w rytm.
Powyższy post wyraża jedynie opinię autora w dniu dzisiejszym. Nie może on służyć przeciwko niemu w dniu jutrzejszym, ani każdym innym następującym po tym terminie. Ponadto autor zastrzega sobie prawo zmiany poglądów, bez podawania przyczyny ![]() |
|
|
|
#501 | |
|
Ola-Unhola
|
Cytat:
Ok, łatwe ![]() To zrobię, bo mam nadmiar ciasta fr ![]() Chyba jednak sasiedzi przyjda w ten piątek. Kanape zamówimy za mies., gotowa bedzie 2-4 tyg później. Głupio tak przekładać na nie wiadomo kiedy. Co innego jeden weekend, a co innego 2 miesiące. Połozymy tylko tapetę i listewki. Na kanape może jakis pokrowiec dorwę. No i teraz menu. Zupa mandarynkowa, zawijaski serowe Svi. A jakie przegryzki na stoł? U nich był seler, papryka, ser i takie tam. Może piers na wykałaczkach sos do maczania, co jeszcze? ![]() Poradźcie
|
|
#502 |
|
Zakorzenienie
|
Czesc
![]() u nas wieje i pada snieg ja chce wiosne!!!!Wojtusiu niby mamy właz zeby wejsc na poddasze ale ciezko tam wejsc, rozmawialam teraz z tata i mowi ze ta ondulina co jest na dachu to i tak nadaje sie do wymiany bo cala powyginana jest i ze pewnie gdzies tam sie snieg dostal, juz postanowil ze na wiosne zmienia pokrycie na blacho-dachówkę, oczywiscie powiedzialam ze sie dolozymy bo przeciez to jest nasz wspolny dom.........ciagle cos- chyba znowu tej lazienki w tym roku nie zrobimy
|
#503 |
|
Zakorzenienie
|
czeko, dawno dawno temu obiecałam fotki.Właśnie kabelek znalazłam od tel to zaraz wrzucam
|
|
|
#504 |
|
Ola-Unhola
|
Kasiu, sliczne warkoczyki
![]() A zdjęcia obracac to umie? ![]() Robiłyście kiedys? http://www.wielkiezarcie.com/recipe52850.html
|
#505 |
|
Zakorzenienie
|
Wczoraj kupiłam Laurze do zabawy zestaw do sznurowania firmy Anek.Tanioszka, a ile frajdy. 5 elementów podziurkowanych i 5 sznurówek.No i jeszcze stempelki jej kupiłam i kolorowanke z magicznym pisakiem-coś na zasadzie jak kolorowanki na wodę.To na następny tydzień siedzenia w domu i regeneracji przed przedszkolem.
---------- Dopisano o 10:45 ---------- Poprzedni post napisano o 10:43 ---------- umie, ale jest leniwa albo szkoda czasu
|
|
|
#506 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
|
|
#507 | |||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Piję czerwoną herbatkę, szkoda tylko że przegryzam cukierkami
|
|
#508 | ||
|
Zakorzenienie
|
dobre to to i łatwe
Cytat:
![]() Cytat:
ale fajnie wygląda i na pewno jest ![]() to nie dla mnie, ale
|
|
#509 |
|
Zakorzenienie
|
nie uwierzysz, ale L też ma liche i nierówne,ale tu idzie ładnie zebrać do kupy.Kitkę to ma mały,cienki pędzel
|
|
|
#510 | ||||
|
Zakorzenienie
|
dzień dobry
My na pole dzisiaj nie idziemy , bo tak wieje, ze masakra nawet pies nie chciał wystawić nosa za drzwi Często sie zastanawiam jak poprawić to nasze "pole" zebyście mnie dobrze zrozumiały /Sylka by wiedziała o co chodzi/ Cytat:
![]() jak dobrze pójdzie, to może kupię regał do Bartusia pokoju - taki wiecie, na zabawki muszę zacząć kupować po troche różne rzeczy ![]() u nas też Cytat:
ale macie atrakcje w tym przedszkolu ![]() Cytat:
o matko aerobik z rana ![]() małż kupił winko, ale wytrawne, a ja za takim nie przepadam osłodził mi je czekoladą Cytat:
![]() chyba lepiej, zeby to kakao było ![]() chyba przeoczyłam ten balsam ... to La Rohe Posay? Jaki dokładnie? Ja mam problem z posmarowaniem Ba czymkolwiek ... normalnie jakby go parzyło, tak nie lubi
|
||||
|
![]() |
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 16:08.

A z drugiej strony musiałabym prosic kogos, wlasciwie to tylko moja mame zeby z dziecmi posiedziała bo małza codziennie w domu nie ma. A naprawde sport mi potrzebny bo bez tego chyba nigdy nie schudne

![:]](http://static.wizaz.pl/forum/images/smilies/krzywy.gif)
... codziennie kijki, siłownia i dietka :japan: