Drżą rodzice, dziadkowie, sąsiadka, bo za chwilę BUNT DWULATKA! III-IV 2010 - Strona 64 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Odchowalnia - jestem mamą

Notka

Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2012-02-14, 23:39   #1891
monka23
Zakorzenienie

Dot.: Drżą rodzice, dziadkowie, sąsiadka, bo za chwilę BUNT DWULATKA! III-IV 2010

Cytat:
Napisane przez pl_madzia Pokaż wiadomość
Monka pokaz fotke tego pietrowca

Dusiaka mala super ma te wloski,no i jakich przyjaciol do paroweczki

izazula pokaz rowerek

Ja dzisiaj torcik hiszpanski zrobilam z truskawkami. Troche czasu zajmuje bo i upiec biszkopt i tezenie galaretek,a zjedlismy w gora 10min:/

Co do deszczowki to moi rodzice placa od kilku lat,ale za 260m2wyszlo im okolo 8zl chyba na rok.ale pewnosci nie mam jutro sie spytamm
Nie wiem czy mi chyci,bo mam tak ten pokoj malenki i nie wiem z ktorej strony miala bym je zrobic. Jak mi sie uda to wkleje. A TY jakie zakupilas?

Cytat:
Napisane przez Darusiaaaa Pokaż wiadomość
dusiaka prowadz dziennik prowadz!!
sliczny domek,my to juz od jakiegos czasu wiemy jaki chcemy

mam nadzieje ze wszystkie plany wypala i do wrzesnia dzialka bedzie.

Madzia ja sie czuje fatalnie, chce mi sie wymiotoeac niemal azdego wieczora,4 dni i 4 noce boli mnie juz glowa ,dzisiaj to ledwo co zyje;/
Cytat:
zaraz sie klade i usne albo mnie dobijcie!!!!
od 2 godzin mi sie odbija czuje cos jakby gule w gardle i w brzuchu,jest mi okropnie nie dobrze,do tego ziewam,chce mi banie rozsadzic nawet nie wiem czy dobrze pisze bo prawie nie widze....;/
Bierzesz jakies tabletki na bol glowy? moze cie jakis wirus zlapal, mowilas ze Oliwka tez sie meczyla to i na ciebie przeszlo. Scisla dieta i moze szybko przejdzie.

Cytat:
Napisane przez ania p Pokaż wiadomość
ja mam dwa sterowane auta jedno ma świecące światła i tym się szymek bawi i szybko załapał . Drugiego nie dostaje tak na codzień do zabawy - to TZ sobie kupił zabawkę
I co na tym drugim TZ jezdzi? hehe czy tylko tak sie bawi , ilo osobowe jest to auto?

Cytat:
Napisane przez libra777 Pokaż wiadomość
Witam
Była u nas awaria i od soboty nie mieliśmy internetu dopiero dzisiaj włączyli , nadrobiłam was ale nie będę się do żadnego tematu odnosić bo już i tak są stare
Napiszę tylko że dziewczyny i chłopaki piękne i wyglądają na starsze.

Dusiaka Twój dziennik przejrzałam ,domek świetny bardzo mi się podoba i nie rezygnuj ze spiżarni ,ja tez mam przy kuchni i nie wyobrażam sobie to wszystko upchać w kuchni
PoP no niestety jak sie kupuje grające zabawki to trzeba się liczyć z nieznośnymi dźwiękami
Ja nie kupuję ,chyba że niestety ktoś przyniesie to czekam na chwilę nieuwagi i cichcem usuwam z otoczenia

Przykra sytuacja u nas dzisiaj była w wiosce ,chłopaki palili chyba papierosy i podpalili dom , sami poparzeni w szpitalu a dom gasiło kilka jednostek , i dalej pewnie gaszą
Jak mlodzi? a rodzicow rozumiem ze nie bylo? kurcze ale im sie sprawy pokomplikuja ,nie zazdroszcze

Cytat:
Napisane przez lindsley Pokaż wiadomość
Byłam na weekend u rodziców i od wczoraj Was nadrabiam

Monka witaj

Asiulek ale przeżycia miałaś. Na szczęście Wercia Cię posłuchała, Misiek na bank by mi nie otworzył tylko cwaniak by się cieszył...
Mam nadzieję, że już Wercia zdrowieje i niedługo będziemy mogli wpaść na kawkę

Tego bałaganu z życzeniami dla Mika pewnie ja narobiłam, złożyłam życzenia w sobotę bo wyjeżdżaliśmy ale nikt pewnie nie przeczytał całego mojego postu tylko życzenia

Co do posyłania 6ciolatków do szkoły ja mam mieszane uczucia. Ja poszłam jako 5latek do zerówki z założeniem że pochodzę tam 2lata... Ale moi starsi bracia się ze mnie śmiali że będę "kiblować" w zerówce i chciałam iść do szkoły - przeszłam wszystkie badania psychologiczne i poszłam. W klasie był jeszcze jedne chłopak z mojego rocznika - on z lutego ja z marca więc sporo młodsi od rówieśników byliśmy ale poza tym że ja jako ostatnia okres czy stanik miałam chyba różnicy nie było widać. Czasem mi ktoś dowalił że małolata jestem. Co do nauki - kolega skonczył szkołę jako pierwszy w klasie - ja też nie najgorzej A uczenia się w domu czasem nie da się uniknąć- moje rodzeństwo robiło swoje...
Siostrzenica poszła teraz jako 6cio latek do szkoły i sobie chwali i radzi dobrze - mimo że jest strasznie rozpieszczona...

Pokaż jaki domek?

Zdrówka...

Chyba nie wszystko mi pocytowało

Dzieci wszystkie superaśne

Chorym życzę zdrówka

Ciastolinę w biedronce kupiłam bez dodatków- same duże pudełka. Rok temu wzięłam cukiernię - w tym roku jest fajniejsza - więcej elementów ma...
Układanki kupiliśmy dwie - wczoraj taką z cyferkami - za trudna jednak i nie dorobiona, muszę papierem ściernym troszkę poprawić. Dziś wzięliśmy taką co ma w środku 6-cioelementowe puzzle a wokół pojazdy Michaś zadowolony ale sam nie potrafi jeszcze ułożyć.

Mamy kryzys z siusianiem... Ciągle w majtki, nie chce siadać na nocnik... O kupach już nie napiszę bo jest coraz gorzej Nie mogę wyjść na prostą z praniem Ale to chyba nasza wina, ciągle gdzieś jeździmy i Mały pół dnia w pieluszce jest... Może teraz będzie lepiej bo spokojniejsze dni będą

Zrobcie sobie przerwe , poczekaj miech, albo do wiosny. Mi sie tez tak wydaje ze mu mieszacie, albo poprostu je jego moment . Za zimno jest zeby ryzykowac na zewnatrz i puscic szkraba bez pampka. Ja jakos nie mam na to cisnienia , przyjdzie wiosna wtedy lajtowo zaczniemy.
monka23 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-14, 23:48   #1892
lindsley
Zakorzenienie

Dot.: Drżą rodzice, dziadkowie, sąsiadka, bo za chwilę BUNT DWULATKA! III-IV 2010

Cytat:
Napisane przez monka23 Pokaż wiadomość
Zrobcie sobie przerwe , poczekaj miech, albo do wiosny. Mi sie tez tak wydaje ze mu mieszacie, albo poprostu je jego moment . Za zimno jest zeby ryzykowac na zewnatrz i puscic szkraba bez pampka. Ja jakos nie mam na to cisnienia , przyjdzie wiosna wtedy lajtowo zaczniemy.
Michał od początku roku bez pieluchy w domu chodzi. Nie będę odpuszczać, nie chce do pieluch wracać, tylko trzeba lepiej plan dnia układać. Już nawet wołał jak miał pieluchę i u kogoś byliśmy - Asiulek potwierdzi że Misiek siusiu u nich do wc robił A przez ostatni tydzień trochę się pokomplikowało Wyjdziemy na prostą...

Dobranoc

Michaś
lindsley jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-15, 00:09   #1893
P0P70
Zakorzenienie

U nas tez progresu nie ma w nocnikowaniu. Jak nie ma pieluchy to lata i sika na nocnik chyba ze się zapomni wtedy coś jej tam pocieknie po nogach. Ale gdy chce kupę to prosi o pampersa - nie potrafi zrobić na siedzaco. A ja wole aby kupka była zrobiona wiec zakładam jej pampersa. Na nocniku siedzi i się męczy a w pampersa zrobi w dwie minuty.

P0P70 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-15, 07:35   #1894
pl_madzia
Zakorzenienie

GG do pl_madzia

Cytat:
Co do posyłania 6ciolatków do szkoły ja mam mieszane uczucia. Ja poszłam jako 5latek do zerówki z założeniem że pochodzę tam 2lata... Ale moi starsi bracia się ze mnie śmiali że będę "kiblować" w zerówce i chciałam iść do szkoły - przeszłam wszystkie badania psychologiczne i poszłam. W klasie był jeszcze jedne chłopak z mojego rocznika - on z lutego ja z marca więc sporo młodsi od rówieśników byliśmy ale poza tym że ja jako ostatnia okres czy stanik miałam chyba różnicy nie było widać. Czasem mi ktoś dowalił że małolata jestem. Co do nauki - kolega skonczył szkołę jako pierwszy w klasie - ja też nie najgorzej A uczenia się w domu czasem nie da się uniknąć- moje rodzeństwo robiło swoje...
Siostrzenica poszła teraz jako 6cio latek do szkoły i sobie chwali i radzi dobrze - mimo że jest strasznie rozpieszczona...
No właśnie strach z tym posyłaniem dzieci za dużyJa mojego puściłam, i chodzi do szkoły z uśmiechem na ustach, sam sie wyrywa czy już, czasami, dzwoni do mnie że wróci później bo jeszcze chce w szkole zostać i się pobawić
Do przedszkola zawsze z płaczem, i marudzeniem chodził, to były 3-lata naszego koszmaru
Najważniejsze żeby dziecko miało swoje obowiązki i ich przypilnować, wtedy i w domu i w szkole łatwiej. Ja najbardziej się bałam o to ciągłe bicie(dzieciaki jak zwierzęta trenują bicie)a mój taki z dobrym serduszkiem, że nawet pchnąć kogoś nie umie bo widzi w każdym dobro, tylko w matce i ojcu tyrana.Teraz się nauczył unikać takich sytuacji. choć czasami jeszcze skarży się że ktoś go szturchnął, ale zawsze sam sobie winny bo zamiast odejść musi odpyskować, a bić się nie umie :P
Ta rozmowa czy puszczać, czy nie puszczać i tak nie miała sensu, bo już przesądzone
Cytat:
Napisane przez libra777 Pokaż wiadomość
Przykra sytuacja u nas dzisiaj była w wiosce ,chłopaki palili chyba papierosy i podpalili dom , sami poparzeni w szpitalu a dom gasiło kilka jednostek , i dalej pewnie gaszą
nieciekawie na zime zostać bez domu
Cytat:
Napisane przez P0P70 Pokaż wiadomość
TylkoOliwka - przyszedł nam dzisiaj ten samochodzik świecący. Fajny jest ale ja po jednym wieczorze już go nienawidzę. Chodzi mi szczególnie o te okropne dźwięki. Oliwce bardzo się podoba sterowanie nim. JEszcze nie wszystko załapała ale od razu pilot ją bardziej zainteresowała niż sam samochodzik.
ja zawsze taśmą izolacyjną głośniczki zalepiam, zawsze troche ścisza
Cytat:
Nie wiem czy mi chyci,bo mam tak ten pokoj malenki i nie wiem z ktorej strony miala bym je zrobic. Jak mi sie uda to wkleje. A TY jakie zakupilas?

.
ja pokój chłopców też nie zawielki, wogle troche się obawiam że jak wszystko poustawiam na jednej ścianie to się taki korytarz zrobi długi i chudy, bo na początku będzie to łóżko, potem zestaw mebli,(szafa , biurko i podwójne regały zamykane) i to od drzwi do okna przestrzeń zamknie. Teraz mają łóżko Eryka z jednej strony, a Erwina z drugiej Chyba jak już ustawię to łóżko i meble przesuniemy bliżej okna to może wstawię fotki żeby dziewczyny pomogły w dodatkach, myślę że jakiś kolorowy dywan dużo by dał, bo narazie maja taki kawałek wykładziny z ulicami, ale i tak się tym nikt nie bawi No i Eryk chce mieć firanki, co ja jestem temu przeciwna ze względu na jego astme, no ale może jakieś takie mniej kurzące się znajdę

"Życie trzeba przeżyć tak żeby wstyd było opowiadać, ale przyjemnie wspominać"
pl_madzia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-15, 09:01   #1895
madziwnia
Zakorzenienie

Send a message via Skype™ to madziwnia

Cytat:

Madzia ja sie czuje fatalnie, chce mi sie wymiotoeac niemal azdego wieczora,4 dni i 4 noce boli mnie juz glowa ,dzisiaj to ledwo co zyje;/
Daria.. kurka u mnie to samo od soboty własciwie juz.. teraz pozostały takie jakby lekkie bóle zołądka i mdłości.. ból głowy 1-2 razy dziennie się pojawia..

Pola ur. 3 czerwca 2014!
madziwnia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-15, 09:25   #1896
minka26
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez madziwnia Pokaż wiadomość
Daria.. kurka u mnie to samo od soboty własciwie juz.. teraz pozostały takie jakby lekkie bóle zołądka i mdłości.. ból głowy 1-2 razy dziennie się pojawia..
mam to samo, może bez mdłości, ale głowa, flaki i brak apetytu
Stary 2012-02-15, 09:45   #1897
Darusiaaaa
Zakorzenienie

GG do Darusiaaaa Send a message via Skype™ to Darusiaaaa

tz po nocy wymiotowal,ja od rana,gania mnie do wc non stop.jak do was pisze to z zacisnietymi zebami bo nawet kostki na palcach mnie bola, do tego wrocil ten okropny bol plecow,tz do pracy nie poszedl mimo ze sam zle sie czuje to musi mi pomagac wstacnawet do wc sama nie dojde,mala od rana robi co jej sie podoba,sajon i syf....massakra
A.Camus
Darusiaaaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-15, 10:10   #1898
anakazar
Zakorzenienie

Cytat:
Cytat:
Napisane przez minka26 Pokaż wiadomość
Cytat:
tz po nocy wymiotowal,ja od rana,gania mnie do wc non stop.jak do was pisze to z zacisnietymi zebami bo nawet kostki na palcach mnie bola, do tego wrocil ten okropny bol plecow,tz do pracy nie poszedl mimo ze sam zle sie czuje to musi mi pomagac wstacnawet do wc sama nie dojde,mala od rana robi co jej sie podoba,sajon i syf....massakra
Jeju dziewczyny jakiś syf was złapał.Wracajcie do zdrowia.

Darusia fuck znowu plecy?

"Kiedy decydujesz się na dziecko,zgadasz się,że od tej chwili Twoje serce będzie przebywało poza Twoim ciałem"Katharine Hadley
anakazar jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-15, 10:17   #1899
sara 85
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez evitka21 Pokaż wiadomość
dzięki,ja jeszcze nie wybrałam. A nie lepiej z chamulcem wziąć? kurde już sama nie wiem

Cytat:
Mamy kryzys z siusianiem... Ciągle w majtki, nie chce siadać na nocnik... O kupach już nie napiszę bo jest coraz gorzej Nie mogę wyjść na prostą z praniem Ale to chyba nasza wina, ciągle gdzieś jeździmy i Mały pół dnia w pieluszce jest... Może teraz będzie lepiej bo spokojniejsze dni będą
Zosia w tamtym tyg przez 4 dni sikała w majtki, teraz wszystko wróciło do normy. Może to takie chwilowe, ja Zosie cukierkami przekupiłam

Cytat:
U nas tez progresu nie ma w nocnikowaniu. Jak nie ma pieluchy to lata i sika na nocnik chyba ze się zapomni wtedy coś jej tam pocieknie po nogach. Ale gdy chce kupę to prosi o pampersa - nie potrafi zrobić na siedzaco. A ja wole aby kupka była zrobiona wiec zakładam jej pampersa. Na nocniku siedzi i się męczy a w pampersa zrobi w dwie minuty.
Pop a nie boisz się że później ciężko jej będzie zrobić kupę bez pampersa. Zosia na początku w majtki robiła, ale pieluchy jej nie założyłam.
Tż chrześnica ma teraz 4,5 roku i dalej robi w pieluchę. Siku na kibelek a kupa w pieluchę, okropny widok jak dziecko prawie 5 lat, stoi w pokoju w kącie z pieluchą i kupę robi

u nas śniegu bardzo dużo nasypało, wiatr wieje, na drogach ślizgawica;/

Franio 24.07.2014 r.
sara 85 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-15, 10:50   #1900
monka23
Zakorzenienie

Cytat:
Michał od początku roku bez pieluchy w domu chodzi. Nie będę odpuszczać, nie chce do pieluch wracać, tylko trzeba lepiej plan dnia układać. Już nawet wołał jak miał pieluchę i u kogoś byliśmy - Asiulek potwierdzi że Misiek siusiu u nich do wc robił A przez ostatni tydzień trochę się pokomplikowało Wyjdziemy na prostą...

Dobranoc
To przetrzymajcie ten czas i moze znowu sie nawroci, oby szybko, albo ogranicz wyjazdy o ile to mozliwe i w domu siedzcie , wtedy spokojnie sobie przypomni.

Cytat:
Napisane przez pl_madzia Pokaż wiadomość
No właśnie strach z tym posyłaniem dzieci za dużyJa mojego puściłam, i chodzi do szkoły z uśmiechem na ustach, sam sie wyrywa czy już, czasami, dzwoni do mnie że wróci później bo jeszcze chce w szkole zostać i się pobawić
Do przedszkola zawsze z płaczem, i marudzeniem chodził, to były 3-lata naszego koszmaru
Najważniejsze żeby dziecko miało swoje obowiązki i ich przypilnować, wtedy i w domu i w szkole łatwiej. Ja najbardziej się bałam o to ciągłe bicie(dzieciaki jak zwierzęta trenują bicie)a mój taki z dobrym serduszkiem, że nawet pchnąć kogoś nie umie bo widzi w każdym dobro, tylko w matce i ojcu tyrana.Teraz się nauczył unikać takich sytuacji. choć czasami jeszcze skarży się że ktoś go szturchnął, ale zawsze sam sobie winny bo zamiast odejść musi odpyskować, a bić się nie umie :P
Ta rozmowa czy puszczać, czy nie puszczać i tak nie miała sensu, bo już przesądzone

nieciekawie na zime zostać bez domu

ja zawsze taśmą izolacyjną głośniczki zalepiam, zawsze troche ścisza

ja pokój chłopców też nie zawielki, wogle troche się obawiam że jak wszystko poustawiam na jednej ścianie to się taki korytarz zrobi długi i chudy, bo na początku będzie to łóżko, potem zestaw mebli,(szafa , biurko i podwójne regały zamykane) i to od drzwi do okna przestrzeń zamknie. Teraz mają łóżko Eryka z jednej strony, a Erwina z drugiej Chyba jak już ustawię to łóżko i meble przesuniemy bliżej okna to może wstawię fotki żeby dziewczyny pomogły w dodatkach, myślę że jakiś kolorowy dywan dużo by dał, bo narazie maja taki kawałek wykładziny z ulicami, ale i tak się tym nikt nie bawi No i Eryk chce mieć firanki, co ja jestem temu przeciwna ze względu na jego astme, no ale może jakieś takie mniej kurzące się znajdę
Moze poszukaj jakis inspiracji w necie na zagospodarowanie malych pokoji . Ja w tym malym zrobie tylko chlopakom sypialnie- nrazie. Wstawie tylko komode namajciory i wsio. Mam dla nich jeszcze jeden pokoj do zagospodarowania, ale ciut wiekszy. Strasznie do dupy sa tu domy , takie male klitki

Cytat:
Idz do lekarza z tym bolem, ja sie mecze od porodu mlodego, dopiero tydz temu bylm bo tez nie wyrabiam, narazie zrobil mi badania krwi i za 10 dni wizyta. Ja juz sie zdiagnozowalam , czekam tylko na potwierdzenie , bol mam przz 24 h , dzien w dzien. Nie mecz sie tak jak ja.

Cytat:
Napisane przez sara 85 Pokaż wiadomość
dzięki,ja jeszcze nie wybrałam. A nie lepiej z chamulcem wziąć? kurde już sama nie wiem

Zosia w tamtym tyg przez 4 dni sikała w majtki, teraz wszystko wróciło do normy. Może to takie chwilowe, ja Zosie cukierkami przekupiłam

Pop a nie boisz się że później ciężko jej będzie zrobić kupę bez pampersa. Zosia na początku w majtki robiła, ale pieluchy jej nie założyłam.
Tż chrześnica ma teraz 4,5 roku i dalej robi w pieluchę. Siku na kibelek a kupa w pieluchę, okropny widok jak dziecko prawie 5 lat, stoi w pokoju w kącie z pieluchą i kupę robi

u nas śniegu bardzo dużo nasypało, wiatr wieje, na drogach ślizgawica;/

Sara mi sie wydaje ze z hamulcem lepiej. Szok z ta dziewczynka, ale mysle ze nie ma co Pop jeszcze straszyc,jej mala ma dopiero 2 latka, na wiosne w lecie zalapie, pogoda sie zrobi to latwiej bedzie.

Maly przespal nocke ufff , raz chyba ok 22 sie przebudzil z rykiem, ale szybko padl , potem juz chyba kimal do rana
Stary 2012-02-15, 11:11   #1901
megi-megi
Zakorzenienie

Witam Kochane,
wczoraj szalałam w piłkach z Igorem i na całym placu zabaw dla dzieci i ...mam zakwasy.

Pochorowałyście się, a ja zdrowa jak wół, ale za to jakieś przesilenie ziomowe mam i czuję się jak wyprute flaki.

I love nasze dzieciaczki... 2 lata... jak to zleciało.
A Zosia jaką kitę ma. No i Oleńka - mała pyza, ona będzie miała chyba piękne, grube włosy.
megi-megi jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-15, 11:15   #1902
Darusiaaaa
Zakorzenienie

monka ja mialam rwe kulszowa,nie wiem czy to nie nawrot...
A.Camus
Stary 2012-02-15, 11:26   #1903
sara 85
Zakorzenienie

Cytat:
Sara mi sie wydaje ze z hamulcem lepiej. Szok z ta dziewczynka, ale mysle ze nie ma co Pop jeszcze straszyc,jej mala ma dopiero 2 latka, na wiosne w lecie zalapie, pogoda sie zrobi to latwiej bedzie.

Maly przespal nocke ufff , raz chyba ok 22 sie przebudzil z rykiem, ale szybko padl , potem juz chyba kimal do rana
nie chciałam straszyć, wiem że nasze dzieci jeszcze malutkie ale później może być ciężko. A widok takiego dużego dziecka nie jest za miły

Franio 24.07.2014 r.

Edytowane przez sara 85
Czas edycji: 2012-02-15 o 11:32
sara 85 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-15, 11:30   #1904
blistex
Rozeznanie

Cytat:
zaraz sie klade i usne albo mnie dobijcie!!!!
od 2 godzin mi sie odbija czuje cos jakby gule w gardle i w brzuchu,jest mi okropnie nie dobrze,do tego ziewam,chce mi banie rozsadzic nawet nie wiem czy dobrze pisze bo prawie nie widze....;/
Cytat:
Cytat:
Napisane przez minka26 Pokaż wiadomość
Jak by to złapało jedną z was, to bym pomyslała, że zafasolkowała, ale przy takiej ilości, to pewnie jakis wirus w powietrzu jest mnie tez cos muli od rana, ale ja to sama sobie jestem temu winna bo nikt normalny na śniadanie nie zjada całej tabliczki czekolady i 2 paczek delicji a teraz chodzi za mną ogórek kiszony albo kapusta taka świeżutka

a nas dzisiaj zasypało na maxa ledwo do pracy dojechałam z jednej strony byłam szczęśliwa, bo w połowie drogi okazało się, że hamulce mi się skończyły i 10 km do pracy jechałam hamując biegami, Tż i mój tato opierdziel przez telefon zebrali, bo oni wczoraj mi auto robili
a jak bym tak jechała z Julą i by coś się stało ubiję go dzisiaj jak wrócę do domu
Stary 2012-02-15, 11:37   #1905
madziwnia
Zakorzenienie

hej dziewczyny.. nie mam czarnego tuszu i drukarka coś nawala.. a program który ściągnełam z neta do rozliczenia Pit-a miał mozliwośc wysyłki tego zeznania droga elektroniczna skorzystałam wiec.. dostałam urzedowe poświadczenie odbioru.. i chyba wszytsko???
Czy któas juz wysyłała droga elektronicza deklaracje?? czy to opóźnia czy przyspsiesza..a może nie ma różnicy?

---------- Dopisano o 11:37 ---------- Poprzedni post napisano o 11:35 ----------

drcron ty sie uspokój z tymi fasolkami.. matko!!!
Ja ciagle twierdze że gorzej juz byc nie może!! no ale jesli tak by sie zdarzyło.. to juz chyba gwóźdz do trumny

Ale u ciebie to chyba ze dwie fasolki siedzą

Pola ur. 3 czerwca 2014!
Stary 2012-02-15, 11:42   #1906
megi-megi
Zakorzenienie

Wirus jakiś szaleje (Patryk tez leży nieżywy). A Wy wredoty fasolkami się straszycie :P
Stary 2012-02-15, 11:42   #1907
minka26
Wtajemniczenie

Cytat:

Amelka pomimo tego, że już tyle czasu bez pieluch, miewa do tej pory dni buntu i nie woła, tylko sika w gacie

a wczoraj normalnie szatan wstąpił mi w dziecko. W ogóle się nie słuchała, nic na nią nie działało i ryk cały dzień. Modliłam się, żeby w końcu nastąpiła godzina przyjazdu tz'ta. Jak już przyjechał to mi tłumaczył, że to tylko dziecko sratatata... a po godzinie pobytu w domu sam rwał sobie włosy z głowy mam nadzieje, że dziś będzie normalna
wczoraj nawet poodkręcała kurki od gazu dobrze, że łaziłam za nią krok w krok, bo tak pewnie bym się nawet nie kapnęła

Ja już troche opanowałam swoje samopoczucie, okazało się, że nie mogę odkręcac grzejników na chacie, bo od tego ciepła łeb mi pęka. A jak już zacznie boleć, to nawet tabletki nie pomagają a co do żołądka to muszę lekko jeść i nie spożywać jajek mam problemy z woreczkiem żółciowym a jajka wywołują ból
Najważniejsze, że znalazłam przyczynę moich dolegliwości. Dziś trzeci dzień jak nic mnie nie boli
Stary 2012-02-15, 11:46   #1908
megi-megi
Zakorzenienie

Minka - dbaj o siebie. Chociaż jak pomyślę, że Igor może będzie wiódł szczęśliwe życie bez teściowej, to już nie wiem No ale jak już będziemy babciami, to przyda się też Twoja pomoc przy wnukach

No i skoro w Amelkę diabeł wstąpił, to już widzę, że z Igorem będą dobraną parą
Stary 2012-02-15, 11:49   #1909
Darusiaaaa
Zakorzenienie

minka zazdroszcze my lezymy jak trupy doslownie,mama ci cole w puszkach przyniosla ,tragedia!!!najbardziej jednak plecy mecza bo nawet Amelki nie moge podniesc,tz wszystko przy niej robi....ciekawie bedzie jutro jak mi nic nie przejdzie a tz musi juz bankowo isc do pracy...no przeciez tesciowa nie przyjdzie mimo urlopu ktory ma do konca tygodnia...
A.Camus
Stary 2012-02-15, 12:00   #1910
blistex
Rozeznanie

Cytat:
hej dziewczyny.. nie mam czarnego tuszu i drukarka coś nawala.. a program który ściągnełam z neta do rozliczenia Pit-a miał mozliwośc wysyłki tego zeznania droga elektroniczna skorzystałam wiec.. dostałam urzedowe poświadczenie odbioru.. i chyba wszytsko???
Czy któas juz wysyłała droga elektronicza deklaracje?? czy to opóźnia czy przyspsiesza..a może nie ma różnicy?

---------- Dopisano o 11:37 ---------- Poprzedni post napisano o 11:35 ----------

drcron ty sie uspokój z tymi fasolkami.. matko!!!
Ja ciagle twierdze że gorzej juz byc nie może!! no ale jesli tak by sie zdarzyło.. to juz chyba gwóźdz do trumny

Ale u ciebie to chyba ze dwie fasolki siedzą
a daj mi boże nawet 3 albo i 4 nie no 4 to za duzy tłok by był w domu
ale bym nie narzekała na fasolki hihi

Cytat:
Napisane przez megi-megi Pokaż wiadomość
Wirus jakiś szaleje (Patryk tez leży nieżywy). A Wy wredoty fasolkami się straszycie :P
nas to jeszcze mogę podejżewać za wspólne forumowe zafasolkowanie, ale Patryka nie no to chyba jednak wirus

zdrówka dziewczyny

Madziwnia ja w ubiegłym roku elektronicznie sie rozliczałąm, i Pani z US zadzwoniła do mnie 3 dni po wysłaniun pita,żebym przyjechała wyjaśnić zeznanie podatkowe hehe takie kolosalne sumy powpisywałam i nawet nie wiem skąd ja je wzięłam ale na koniec okazało się, że i tak tyle zwrotu mam dostać

a w tym roku jestem załamana bo niedość, że nie możemy odpisać sobie raty kredytu za mieszkanie, to tak na prawdę gówno z remontu odpiszemy i szlak mnie trafia, bo tyle kasy wydaliśmy, a z moich obliczeń wychodzi, że dostaniemy zwrotu niecałe 900 złotych bo wielu rzeczy juz nie mozna sobie odpisać, a takie różne gówna, na które nie braliśmy faktur można
Stary 2012-02-15, 12:19   #1911
Darusiaaaa
Zakorzenienie

my tez z tz sie musimy za to wziac w koncu....w tamtym roku nam wyszlo jakos 1500zl z groszem...

---------- Dopisano o 12:19 ---------- Poprzedni post napisano o 12:18 ----------

w tym tez bedzie mniej takze drcron nie jestes sama...
A.Camus
Stary 2012-02-15, 12:21   #1912
megi-megi
Zakorzenienie

Drcron - a masz jakieś linki do fajnych artykułów o ulgach w pitach?
Myślę, czy mogę odliczyć od swoejgo pita, jak f-ra wystawiona na męża. On ma działalność i nie może tego odliczyć, a ja pewnie nie mogę, bo faktury są na niego.

I dupa
Stary 2012-02-15, 12:28   #1913
monka23
Zakorzenienie

Cytat:
monka ja mialam rwe kulszowa,nie wiem czy to nie nawrot...
Ja chyba mam to samo, tylko mnie tak jeszcze nie zmalalo zebym z lozka nie wstala, u mnie bol jest raz wiekszy raz mniejszy. Czasem chodze na pol zgieta bo tak boli, a nogi to bym czasem poodcinala . Czytalam ze maty masujace pomagaja .

Cytat:
nie chciałam straszyć, wiem że nasze dzieci jeszcze malutkie ale później może być ciężko. A widok takiego dużego dziecka nie jest za miły
chyba nie bedzie az tak zle z naszymi dzieciakami, nie chciala bym tak duzego dziecka robiacgo kupy swiadomie do pampka,
Stary 2012-02-15, 12:40   #1914
Darusiaaaa
Zakorzenienie

monka rwa okropna jest,ja sie na ulicy w sumie na chodniku wywrocilam z bolu w ciazy...
A.Camus
Stary 2012-02-15, 13:10   #1915
ASIULEK_23
Zakorzenienie

Witam
Nadrobilam i nie wiem od czego zacząć...

agnieszka- nowy pokoik śliczny ja również uwielbiam twój gust zawsze wszystko tak ladnie urządzone, no i Wy tak ladnie wyglądacie- taka szczęśliwa rodzinka z obrazka

sara- super fotki. Zosia to Twoja kopia

dusiaka- Olka jest przesłodka- te loczki Ona wygląda na bardzo grzeczne dziecko... jest tak?? czy tylko pozory??

lind- mała wraca do zdrowka ale jeszcze troszkę ma katarku i pokasłuje, jak tylko całkiem wyzdrowieje to na pewno sie odezwiemy

tak- potwierdzam- Misu siusiał do naszej toalety

Widze, ze jakiś wirus panuje. My go złapaliśmy w górach- najpierw ja, potem Wercia a na koniec tż i moja mama. Ale u nas to była taka "jednodniówka". U mnie trwała ajkrócej bo pół dnia ale za to najgorzej przeszlam bo i góra i dołem jednocześnie no i zemdlałam do tego...
Powrotu do zdrowka dla chorowitków

Wszystkie kupujecie te rowerki biegowe a ja się zastanawiam czy nie kupić zwyklego z pedałami. jakoś tak u nas jeszcze mało chyba znane te rowerki. Bo jak obserwowalam latem to tylko jeden chłopczyk codziennie na nim smigał a reszta dzieci na zwyklych i mi jakos tak go zal było... nie wiem... że dziecaki zasuwały na zwyklakach a on musiał zachrzaniać na nogach sama nie wiem... jakiś teraz taki hit na nie sie zrobił. Ja chyba nawet jesli kupię biegowy to zwykły tez... więc nie wiem czy jest sens wydawać na dwa rowerki ale jeszcze mam trochę czasu bo zamierzam jej kupić na 2 latka.

dusia- projekt domu przesliczny- moje marzenie

izz- moja po spacerach w gorach też miala popękana skórę na policzkach. jak ją potem kremowałam to się darła jak nie wiem... strasznie ją szczypało. Ale na szczęście szybko się zagoiło.

"Ktoś" ( tp. 3.12.2014 )
ASIULEK_23 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-15, 13:12   #1916
tylkooliwka
Wtajemniczenie

GG do tylkooliwka

Minka ja nie chcę Cie straszyć ale idź zrobić sobie usg,moja ciocia miała bóle głównie wieczorem ja poszła to się okazało,ze ma kamień na woreczki 2cm,szybko operacja i o mało zapalenia otrzewnej nie dostała,a ją tylko tak bolało,ze leki pomagały i sobei lekceważyła,jak się to już tak długo ciągnie to lepiej sprawdź sobie

Dusiaka,piszesz wszystko po staremu a tu tyle rzec zy się wydarzyło
Oleńka bardzo urosła,śliczne ma te loczki,musi przyjechac do cioci i Danielka

Sara-Zosieńka piękna gwiazdeczka i do mamy bardzo podobna

ja tez kombinuje co tu Danielowi kupić i nie wiem,zastanawiałam się nad autem,takim sterowanym na pilota co dziecko w śreodek wsiada ale wydaje mi się,że będzie kolejny mebel

Cytat:
TylkoOliwka - przyszedł nam dzisiaj ten samochodzik świecący. Fajny jest ale ja po jednym wieczorze już go nienawidzę. Chodzi mi szczególnie o te okropne dźwięki. Oliwce bardzo się podoba sterowanie nim. JEszcze nie wszystko załapała ale od razu pilot ją bardziej zainteresowała niż sam samochodzik.
mnie tez drażni ta muzyczka czasami on tak go włączy to nie gra dopóki w coś nie walnie,tż ma to jakoś rozłączyć,a dzisiaj wziął do pracy żeby naprawić bo już antenkę urwał

co do sikania to martwię się jak to będzie do września musi to opanowac bo przedszkole go czeka

u nas dzisiaj napadał śniegu chyba 1 raz tej zimy był śnieg na ulicy,jak wrócę to śmiagam z nim na saneczki
tylkooliwka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-15, 13:42   #1917
madziwnia
Zakorzenienie

drcron.. ale remont to rozliczasz osobno nie z dochodem... my z wzm-ek bedziemy mieć łacznie ok 2500 tys ale z tego ku..do biura podatkowego musiałam zapłącic 480 zł... a wczoraj odezwała się znajoma ze jej kuzynka by mogła mnie za 100-200 z roziczyc.. KU.. NIE DOSC ŻE KASY BRAK TO TA RYCHŁO W CZAS MI MÓWI.,. A WIEDZIAŁA ŻE SIĘ ROZLIZCAMY!!! WRRRRRRRRRRRRRRRRRRRR przepraszm caps sie włączył...

wiec na czysto ok 2tys.. i nie wiemy w co to włozyc.. w sensie ten remont za czarna folią co sie toczy.. na bank pojdzie na materiały

---------- Dopisano o 13:42 ---------- Poprzedni post napisano o 13:41 ----------

my własnie wróciłysmy z podwórka.. zrobiłam bałwana.. sie nadźwigałam tch kul!! mega mokry snieg jest i ciezko się chodzi..
ale Michasię do domu tylko wizja lizaka ściągneła

Pola ur. 3 czerwca 2014!
Stary 2012-02-15, 13:45   #1918
Baobabek
Zakorzenienie

GG do Baobabek Send a message via Skype™ to Baobabek

załąmałam się.... dzowniłam dzisiaj do prywatnego przedszkola, zapytać jakie mają wymogi itp. przedszkole super, 2 języki, basen, konie, balet, szachy, itd. (drogo ale kij z tym), no i tam od 2,5 roku bez problemu przyjmują, ale dziecko MUSI samo wołać siku i kupę (robi albo na swój własny nocnik albo do małego kibelka) i MUSI mówić choć podstawowe wyrazy... muszą umieć się z nim dogadać.... no i lipa, ja mam niemowę do tego srającą i lejącą w pieluchę, na nocnik to on nie usiądzie, a na nakładkę na wc i owszem, ale zleje się dopiero jak zejdzie Mogę mieć pretensje tylko do siebie... mój ojciec go tego nie uczył, bo i po co... a ja powinnam siedzieć w domu to dziecko już by coś mówiło i lało tam gdzie trzeba

Baobabek jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-15, 13:48   #1919
agnieszka09
Wtajemniczenie

ASIULEK dziekuje my z tz uwielbiamy zmiany i czystosc w domu.niestety przy dwojce dzieci to jest ciezko utrzymac chate w pionie wiec juz tak strasznie nie sprzatam jak kiedys.
ja lubie zmieniac sobie w mieszkaniu,ukladac itp. ale jak poukladam to i tak mi sie nie podoba wiec za jakis czas znow przestawiam

moje maluszki spia.Karinka chora.ma infekcje ucha i gardla.dostala antybiotyk na penicylinie i syropek na gardelko.bidulka mocno ja rozlozylo.caly czas na raczkach u mnie siedzi...

http://s6.suwaczek.com/201003261565.png

ADRIANEK 11.10.2011

NASZ SLUB 11.08.2012
agnieszka09 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-15, 13:51   #1920
Darusiaaaa
Zakorzenienie

my sie nie ruszamy,

asiu u nas sie zaczelo od niedzieli jak mala wymiotowala(tez 1 dzien) ja juz ogolnie nie wymiotuje i nie latam na kibelek,tz tez nie ale doslownie wszystkie kosci mnie bola,jego tez plus jeszcze te moje plecy;/dzisiaj spie na podlodze...

---------- Dopisano o 13:51 ---------- Poprzedni post napisano o 13:48 ----------

agus zdrowka dla Karinki.

Aga twoj maly tez non stop spal?moja ma zaraz 3 miechy a jej dzien wyglada tak wstaje kolo9-10 je,spi,wstaje za jakies 3-4 godziny je-spi,wstaje-pije herbatke,popatrzy sobie gdzies na zabawki czy cos,spi...i tak mija..o 20 dostaje mlesio -spi wstaje kolo5-6 je i tak to wyglada;p

spokojniusia,sama sobie lezy,nie potrzebuje na rekach ani nic,non stop usmiechnieta jak sie do ludzi smieje to wszyscy wymiekaja;p mowia ze jeszcze wiesza smieszka niz oli o ile tak sie da.
A.Camus
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości