Drżą rodzice, dziadkowie, sąsiadka, bo za chwilę BUNT DWULATKA! III-IV 2010 - Strona 65 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Odchowalnia - jestem mamą

Notka

Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2012-02-15, 13:51   #1921
agnieszka09
Wtajemniczenie

Dot.: Drżą rodzice, dziadkowie, sąsiadka, bo za chwilę BUNT DWULATKA! III-IV 2010

BAOBABEK jak dla mnie troche dziwne wymogi taka selekcja dzieci...wiadomo,ze dziecko uczy sie szybciej w gronie dzieci wiec tym bardziej przedszkola powinny byc przystosowane do dzieci robiacych w pampersa i niemowiacych.przynajmniej tak jest u Karinki w przedszkolu

http://s6.suwaczek.com/201003261565.png

ADRIANEK 11.10.2011

NASZ SLUB 11.08.2012
agnieszka09 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-15, 13:52   #1922
Darusiaaaa
Zakorzenienie

GG do Darusiaaaa Send a message via Skype™ to Darusiaaaa
Dot.: Drżą rodzice, dziadkowie, sąsiadka, bo za chwilę BUNT DWULATKA! III-IV 2010

a tak powaznie,to gdyby nie to ze je,pije i ja przewijamy nie wiedzialabym ze jest.
A.Camus
Darusiaaaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-15, 13:53   #1923
sara 85
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Baobabek Pokaż wiadomość
załąmałam się.... dzowniłam dzisiaj do prywatnego przedszkola, zapytać jakie mają wymogi itp. przedszkole super, 2 języki, basen, konie, balet, szachy, itd. (drogo ale kij z tym), no i tam od 2,5 roku bez problemu przyjmują, ale dziecko MUSI samo wołać siku i kupę (robi albo na swój własny nocnik albo do małego kibelka) i MUSI mówić choć podstawowe wyrazy... muszą umieć się z nim dogadać.... no i lipa, ja mam niemowę do tego srającą i lejącą w pieluchę, na nocnik to on nie usiądzie, a na nakładkę na wc i owszem, ale zleje się dopiero jak zejdzie Mogę mieć pretensje tylko do siebie... mój ojciec go tego nie uczył, bo i po co... a ja powinnam siedzieć w domu to dziecko już by coś mówiło i lało tam gdzie trzeba
odnośnie mówienia to wydaje mi się że my nie mamy wpływu na to. Mojej koleżanki syn jest pół roku starszy od naszych dzieci i nic nie mówi, a koleżanka siedzi z nim w domu.
Dziwne to przedszkole że dzieci muszą mówić, bo wołać siku to muszą w każdym ale mówić

Franio 24.07.2014 r.
sara 85 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-15, 13:54   #1924
Baobabek
Zakorzenienie

GG do Baobabek Send a message via Skype™ to Baobabek

Cytat:
Napisane przez agnieszka09 Pokaż wiadomość
BAOBABEK jak dla mnie troche dziwne wymogi taka selekcja dzieci...wiadomo,ze dziecko uczy sie szybciej w gronie dzieci wiec tym bardziej przedszkola powinny byc przystosowane do dzieci robiacych w pampersa i niemowiacych.przynajmniej tak jest u Karinki w przedszkolu
tym bardziej, że pewnie przy dzieciach szybciej by coś do mówienia się garnął do państwowego to nawet nie mam się co pytać ty masz fajnie z jej przedszkolem...a to choróbsko to po przedszkolu czy coś złapałą np na polu??

Baobabek jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-15, 13:57   #1925
agnieszka09
Wtajemniczenie

DARUSIA u mnie jest to samo.Adrian w porownaniu do Karinki jak byla niemowlakeim to aniolek.spi,lezy,gada,je i smieje sie....i tak w kolko.
z Karinka byl dramat.non stop zabawiac trzeba bylo,spac nie chciala wogole,jak sie obudzila do zaraz darla sie i musialam wstawac.

Adrian tez duzo spi,przesypia nocki pieknie.ale ciut wolniej rozwija sie od Karinki.choc wporownaniu do innych dzieci to i tak super mu idzie.

ADRIANEK 11.10.2011

NASZ SLUB 11.08.2012
Stary 2012-02-15, 13:57   #1926
Darusiaaaa
Zakorzenienie

Cytat:
załąmałam się.... dzowniłam dzisiaj do prywatnego przedszkola, zapytać jakie mają wymogi itp. przedszkole super, 2 języki, basen, konie, balet, szachy, itd. (drogo ale kij z tym), no i tam od 2,5 roku bez problemu przyjmują, ale dziecko MUSI samo wołać siku i kupę (robi albo na swój własny nocnik albo do małego kibelka) i MUSI mówić choć podstawowe wyrazy... muszą umieć się z nim dogadać.... no i lipa, ja mam niemowę do tego srającą i lejącą w pieluchę, na nocnik to on nie usiądzie, a na nakładkę na wc i owszem, ale zleje się dopiero jak zejdzie Mogę mieć pretensje tylko do siebie... mój ojciec go tego nie uczył, bo i po co... a ja powinnam siedzieć w domu to dziecko już by coś mówiło i lało tam gdzie trzeba

mozna to odebrac dwojako(o ile takie slowo jest)

1:
ze na prawde cie po☠☠☠*alo!!! uwazasz ze jakbys byla w domu z dzieckiem to zapierdzielalby zdaniami?szkoda ze encyklopedii by nie czytal....a czy by sikal tez pewnosci nie masz,bo my wczesniej 1 dzien probowalismy z oli i ni bata nie dalo rady,potem jak przyszedl jej czas sama zaskoczyla.

2:
niektore matki z forum siedzace w domu nie umieja wychowac dziecka,moja tez super nie mowi, na nocnik owszem sika,ale najczesciej kiedy sie ja posadzi,nieraz wola nieraz nie...

wiekszej gluptoy nie czytalam niz to zdanie!

swoja droga dziwne wymogi;/ u nas tak nie ma z tego co wiem...
A.Camus
Stary 2012-02-15, 14:02   #1927
agnieszka09
Wtajemniczenie

BAOBABKU zadowolona jestem z przedszkola.choc cena powala....a rozchorowala sie w domu w wekend.choc po niej jeszcze widac nie bylo.w poniedzialek rano dziwnie kilka razy zakaszlala ale po tem cisza.wiec poszysmy do przedszkola i poznym wieczorem juz goraczkowala.
a dzisiaj to juz goraczke trudno mi zbic bylo wiec zaraz do lekarza tz pojechal z mala.

ADRIANEK 11.10.2011

NASZ SLUB 11.08.2012
Stary 2012-02-15, 14:02   #1928
Baobabek
Zakorzenienie

niepotrzebnie się odzywałam

Stary 2012-02-15, 14:03   #1929
ASIULEK_23
Zakorzenienie

bao- po pierwsze- nie denerwuj się bo... wiesz dlaczego Po drugie- nie możesz wiecznie się obwiniać za to, że wrociłaś do pracy. czy uważasz, że dzieci których mamy wróciły do pracy są jakieś opóźnione w stosunku do tych z mamami?? Przestań!! dziwne myslenie... mam nadzieję, ze to tylko tak napisałas w nerwach i juz przemyślałaś

darusia- Ty masz farta do dzieci- nic tylko rodzić następnego aniołka
agnieszka- dobrze, że i Tobie się tym razem przyfarciło i masz grzczne dziecko. Gdybym miala pewnośc że i u mnie tak bedzie to bym się zdecydowala na drugie ale boje sie, że drugie będzie równie absorbującym i meczącym dzieckiem jakim była wercia a tego bym nie zniosła... ona do dzisiaj nie sypia najlepiej...
Ty nie porównuj Adrianka do Karinki bo ona to była ewenementem. Z tego co pamiętam zaczynała wszystko robić najwcześniej

"Ktoś" ( tp. 3.12.2014 )

Edytowane przez ASIULEK_23
Czas edycji: 2012-02-15 o 14:07
ASIULEK_23 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-15, 14:07   #1930
agnieszka09
Wtajemniczenie

DARUSIA Ty ciety jezorze BAOBABEK na pewno tak nie mysli.
mysle,ze kazda matka chce dla swojego dziecka jak najlepiej...tez by chciala aby maly juz zaczal mowic...ja tez u swojej Karinki czekam i czekam i du.pa.
mowi kilka slow ale nie powala w gadce nakolana.belkota jak jej ulubiona malpka dzordz

ADRIANEK 11.10.2011

NASZ SLUB 11.08.2012
Stary 2012-02-15, 14:12   #1931
Darusiaaaa
Zakorzenienie

no od razu nie potrzebnie,po prostu chcialam ci pokazac jakie piszesz bzdury!
Przeciez nie nauczysz dzieciaka na sile mowic...nie ty jestes tu winna tylko przedszkole ma dziwne wymogi i tyle.

---------- Dopisano o 14:12 ---------- Poprzedni post napisano o 14:10 ----------

agnieszka no bo takie gadanie jest glupie,jakbym siedziala w domu to....:P
tak samo moge powiedziec jaka dupna mama ze mnie bo siedze w domu a moje dziecko nie mowi cudow zadnych,zdan tez nie wymawia,do tego leje w gacie jeszcze ....to to samo,chcialam bao pokazac ze na prawde napisala jakis straszny mit.
A.Camus
Stary 2012-02-15, 14:12   #1932
agnieszka09
Wtajemniczenie

ASIULEK masz racje Karina swietnie sie rozwijala ruchowo.moze dlatego w gadaniu ma teraz zaleglosci ale wiem,ze jest bardzo madra dziewczynka jak na dwulatke i bez jej gadania mozna z niej boki zrywac

ADRIANEK 11.10.2011

NASZ SLUB 11.08.2012
Stary 2012-02-15, 14:12   #1933
ASIULEK_23
Zakorzenienie

Cytat:
DARUSIA Ty ciety jezorze BAOBABEK na pewno tak nie mysli.
mysle,ze kazda matka chce dla swojego dziecka jak najlepiej...tez by chciala aby maly juz zaczal mowic...ja tez u swojej Karinki czekam i czekam i du.pa.
mowi kilka slow ale nie powala w gadce nakolana.belkota jak jej ulubiona malpka dzordz
heh, moja też uwielbia Dżordża. dzis rano jej właczyłam to krzyczała "małpka dziordź"
Moja już naprawde ładnie mówi. Z dnia na dzień coraz wiecej słów. I juz piękne zdania tworzy
A najlepiej mówi jak na imie maja babcie i dziadzio:
"babunia bozienka, babunia Jolka, dziadziuś andziejek" W ogóle wszystko ostatnio zdrabnia. Do mnie mówi tylko mamusia, do tz tatuś, babunia, dziadziuś. A wczoraj jak przyszla niania pierwszy raz po moim urlopie (ponad tydzień jej nie widziala) to zawolala "oooo... nianiusia"

"Ktoś" ( tp. 3.12.2014 )
Stary 2012-02-15, 14:15   #1934
Baobabek
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez ASIULEK_23 Pokaż wiadomość
bao- po pierwsze- nie denerwuj się bo... wiesz dlaczego Po drugie- nie możesz wiecznie się obwiniać za to, że wrociłaś do pracy. czy uważasz, że dzieci których mamy wróciły do pracy są jakieś opóźnione w stosunku do tych z mamami?? Przestań!! dziwne myslenie... mam nadzieję, ze to tylko tak napisałas w nerwach i juz przemyślałaś
na pewno dzieci tych z was które nie wróciły do pracy, są zdecydowanie lepiej rozwinięte, i tu mnie nikt nie przegada i nie przekona! Za przykłąd mam Lenkę Ewy i Michasię Madzi dziewczyny są z nimi dzień w dzień i efekty matczynego wychowania są niesamowite! Nie pamiętam, czy któraś z was zostawiła dziecko w wieku 5,5 miesiąca??? Chyba nie... a ja sobie tego nie wybaczę...to był ogromny błąd jaki popełniłam dlatego mykam na zwolnienie i biorę się za wychowanie dziecka, a drugiego nie zostawię też tak szybko do roku na pewno nie wrócę do szkoły, a pewnie i dłużej, zobaczymy jak nam odkłądanie na mieszkanie będzie szło
Oczywiście są i matki, co siedząc w domu jakoś specjalnie się do wychowania dziecka nie przyczyniają ale ja widzę po kilku dniach jak jestem teraz w domu, siedzę z nim, czytamy, wyklejamy, wydzieramy, malujemy, budujemy, skaczemy, śpiewamy, gramy balonem, gotujemy, uczę go jeść samemu - codziennie coś nowego opanowuje, więc pewna jestem, ze byłoby inne dziecko, gdybym go nie zostawiła wtedy

Stary 2012-02-15, 14:15   #1935
Darusiaaaa
Zakorzenienie

asia ale oliwia tez sie znowu w nocy przebudza,dzisiaj jak troche sily mi wroca znowu wosk przelejemy,zobaczymywtedy pare nocek spokoju bylo!
budzi sie siada i placze....i to wlanie taka przestraszona jakas...nie wiem...tz ja tuli itd ale to srednio pomaga...
A.Camus
Stary 2012-02-15, 14:16   #1936
ASIULEK_23
Zakorzenienie

Cytat:
ASIULEK masz racje Karina swietnie sie rozwijala ruchowo.moze dlatego w gadaniu ma teraz zaleglosci ale wiem,ze jest bardzo madra dziewczynka jak na dwulatke i bez jej gadania mozna z niej boki zrywac

Moj tz też uwielbia twoja karinkę. Zawsze mu pokazuje wasze zdjęcia, szczególnie jej akrobacje- to jak stoi na wozku i się wspina to nr 1 ale ostatnie zdjęcia na sankach jak zjeżdża sama i się cieszy nas powalily. Moja by chyba się bala. W ogóle sanek nie lubi. Może przez to ze raz spadła do przodu i najechały na nią sanki i sie przestraszyła... karinka to "uhahana" na tych zdjęciach- widać, ze super się bawiła.No i swoją drogą- ja chyba bym siębała moją samą puścić z górki- ja taka troche bojaca dupa jestem...

"Ktoś" ( tp. 3.12.2014 )
Stary 2012-02-15, 14:17   #1937
minka26
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez megi-megi Pokaż wiadomość
Minka - dbaj o siebie. Chociaż jak pomyślę, że Igor może będzie wiódł szczęśliwe życie bez teściowej, to już nie wiem No ale jak już będziemy babciami, to przyda się też Twoja pomoc przy wnukach

No i skoro w Amelkę diabeł wstąpił, to już widzę, że z Igorem będą dobraną parą
jak w niej ten diabeł zostanie i Igor też taki będzie, to ja po ich ślubie wyjeżdżam do Afryki

Cytat:
Napisane przez tylkooliwka Pokaż wiadomość
Minka ja nie chcę Cie straszyć ale idź zrobić sobie usg,moja ciocia miała bóle głównie wieczorem ja poszła to się okazało,ze ma kamień na woreczki 2cm,szybko operacja i o mało zapalenia otrzewnej nie dostała,a ją tylko tak bolało,ze leki pomagały i sobei lekceważyła,jak się to już tak długo ciągnie to lepiej sprawdź sobie
spoko ja jestem pod kontrolą odkąd w ciąży miałam atak, mój kamień malutki, nie kwalifikuje się do operacji, bo z takim można żyć i z nim umrzeć. Ja będę miała często ataki to wtedy mnie pod nóż wezmą. Ale póki co mam ostrożnie jeść skoro mi dokucza o ile bez jajek sobie poradzę to bez czekolady nie

Cytat:
Boa ja siedzę z małą w domu a jakoś nie gada dużo, pojedyncze wyrazy... nie sądzę żebym robiła coś źle... po prostu ona tak ma. A poza tym chciałaś go puścić do przedszkola teraz?? Bo do września to dużo może się zmienić, zdążysz go nauczyć sikać na nocnik i gadać podstawy tez na pewno zacznie
Stary 2012-02-15, 14:18   #1938
agnieszka09
Wtajemniczenie

ASIULEK moja znow krzyczy na caly dom ,,gaga gaga,, i wszyscy musza sie zleciec przed telewizor i cieszyc sie,ze gaga w telewizji leci
uwielbia ta malpke.jeden odcinek z gaga byl o skarbonce.teraz Karina codziennie przychodzi ze swoja skarbonka i prosi o pieniazka

ADRIANEK 11.10.2011

NASZ SLUB 11.08.2012
Stary 2012-02-15, 14:21   #1939
Baobabek
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez minka26 Pokaż wiadomość
jak w niej ten diabeł zostanie i Igor też taki będzie, to ja po ich ślubie wyjeżdżam do Afryki

spoko ja jestem pod kontrolą odkąd w ciąży miałam atak, mój kamień malutki, nie kwalifikuje się do operacji, bo z takim można żyć i z nim umrzeć. Ja będę miała często ataki to wtedy mnie pod nóż wezmą. Ale póki co mam ostrożnie jeść skoro mi dokucza o ile bez jajek sobie poradzę to bez czekolady nie

Boa ja siedzę z małą w domu a jakoś nie gada dużo, pojedyncze wyrazy... nie sądzę żebym robiła coś źle... po prostu ona tak ma. A poza tym chciałaś go puścić do przedszkola teraz?? Bo do września to dużo może się zmienić, zdążysz go nauczyć sikać na nocnik i gadać podstawy tez na pewno zacznie
nie, nie teraz od września...ale jakoś na progres w jego rozwoju mowy i sikania nie liczę on nadal mówi tylko: mama, tata, dada, baba, mimi (dominika), mima (ryba), nie -TYLE nic więcej nie powie

Stary 2012-02-15, 14:24   #1940
ASIULEK_23
Zakorzenienie

bao- ja np. nigdy się z tym nie zgodzę... ja wrócilam do pracy jak mała miała niespełna 6 miesięcy i nie uważam, ze dlatego jest jakaś opóźniona. Wręcz przeciwnie. Uważam, że jak na dziecko niespełna 2 letnie umie bardzo dużo i jest bardzo kumata. Od dawna je sama, pięknie już mówi, rowumie wszystko, układa już sama puzzle takie normalne- 15 elementowe. Wczoraj tż kupil jej min. te drwniane zwiarzaczki do ukladania w biedrze i ułożyla to w pół minuty i mówi "tata inna". Na szczęście drugą kupil trudniejszą- w srodku puzzle na zewnątrz zwierzęta- ta zajmuje jej jakies 5 minut
A to, ze nie robi na nocnik- nie uwazam, ze przez to, że poszłam do pracy. po prostu jeszcze nie jej czas... i tyle. A tak w ogóle to przecież Ty pracujac w szkole spedzasz sporo czasu w domu prawda?? Po pracy też mozesz się z Kubusiem bawic i go uczyć...

darusia- ale u was to sa jakies tam wyjatki a u nas wyjatkiem jest przespana noc w całości...

"Ktoś" ( tp. 3.12.2014 )
Stary 2012-02-15, 14:24   #1941
Darusiaaaa
Zakorzenienie

Bao kazde dziecko jest inne,jako nauczycielka powinnas wiedziec to najlepiej, osobiscie napisalam ze moje dziecko super nie mowi i leje jeszcze w gacie a potem przeczytalam ze sa matki ktore siedzac w domu nie przycxyniaja sie do wychowania, uwierz mi ze nie ma takich matek,bo obojetnie czy sie stara matka czy nie stara dzieciak lapie jej zachowania i to poniekad tez jest wychowanie,moze nie zbyt dobre ale jednak....poza tym sorry,ale twoj ojciec siedzi z malym pol dnia w blogim milczeniu i nic do niego nie mowi??gdyby kuba chcial to by podlapal,po prostu zacznie mowic pozniej i tyle,to nie jest zadna tragedia a pisanie ze kuba jest mniej rozgarniety to duza przesada.
Moze za duzo od niego wymagasz? akurat lenka evitki michasia madzi gabrysia mroweczki itd sa wszystkie PLCI ZENSKIEJ, moze podasz za przylad jakiegos forumowego chlopca ....przesadzasz. Mojego dziecka podstawowe slowa,mam,tata,bab,dziade k,ciocia,ciastko,kot,pies ,kaczka,daj,puść, nie chce,tak,nie,chce, pić,jeść, tapaś, myjam myjam, itp. wiec tez duuuzo jej brakuje do wielu dziewczynek z forum a siedze z nia w domu! moze ja sie nie przyczyniam za bardzo do wychowania? wyluzuj zacznie gadac ,kolezanki syn w sumie zaczal mowic z dnia na dzien a do 2,5 roku mniej wiecej nie mowil NIC
A.Camus
Stary 2012-02-15, 14:26   #1942
pl_madzia
Zakorzenienie

GG do pl_madzia

Darusia masz racje siedzenie z dzieckiem w domu nic nie zmienia,te co siedza w domu moga tez porownywac z tymi co sa w pracy. Kazde dziecko jest inne. Przy Eryku wrocilam do pracy jak mial 4mc i mowil jako 1,5roczny chlopiec wszystko mowil recytowal ksiazeczki i nie nosil pieluchy. Erwin gada niewiele,i sika w nocy. .To powinnam sobie w leb strzelic :/?

"Życie trzeba przeżyć tak żeby wstyd było opowiadać, ale przyjemnie wspominać"
pl_madzia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-15, 14:28   #1943
Darusiaaaa
Zakorzenienie

Cytat:
nie, nie teraz od września...ale jakoś na progres w jego rozwoju mowy i sikania nie liczę on nadal mówi tylko: mama, tata, dada, baba, mimi (dominika), mima (ryba), nie -TYLE nic więcej nie powie
to swietnie,ze w niego wierzysz,sorki ale mamy luty,mloda zaskoczyla nocnik ze tam sie siu robi w jeden dzien a ty wierdzisz ze on do wrzesnia nie zaskoczy?
owszem nieraz np wola si jak juz siusia ale to przeciez nic zlego,nasze dzieciaki bao maja dopiero NIECALE DWA LATA.
A.Camus
Stary 2012-02-15, 14:29   #1944
ASIULEK_23
Zakorzenienie

Moja od jakiegoś tygodnia WRESZCIE potrafi się skupić dłużej na bajkach. Potrafi obejrzec ze 2-3 krótkie pod rząd bajeczki. Ale raczej robi to na sojąco lub na leząco przewalając się po podlodze a nawet jak usiądzie to sie kreci... ale ogląda. ostatnio tak stanęła to obejrzała całą swinkę Peppe i jakąs tam po niej co leciala (nie pamietam) a my z tż tylko wielkie oczy na siebie robiliśmy że tak długo się skupia... ona lubi też stacyjkowo i własnie świnkę.

"Ktoś" ( tp. 3.12.2014 )
Stary 2012-02-15, 14:31   #1945
minka26
Wtajemniczenie

Cytat:
na pewno dzieci tych z was które nie wróciły do pracy, są zdecydowanie lepiej rozwinięte, i tu mnie nikt nie przegada i nie przekona! Za przykłąd mam Lenkę Ewy i Michasię Madzi dziewczyny są z nimi dzień w dzień i efekty matczynego wychowania są niesamowite! Nie pamiętam, czy któraś z was zostawiła dziecko w wieku 5,5 miesiąca??? Chyba nie... a ja sobie tego nie wybaczę...to był ogromny błąd jaki popełniłam dlatego mykam na zwolnienie i biorę się za wychowanie dziecka, a drugiego nie zostawię też tak szybko do roku na pewno nie wrócę do szkoły, a pewnie i dłużej, zobaczymy jak nam odkłądanie na mieszkanie będzie szło
Oczywiście są i matki, co siedząc w domu jakoś specjalnie się do wychowania dziecka nie przyczyniają ale ja widzę po kilku dniach jak jestem teraz w domu, siedzę z nim, czytamy, wyklejamy, wydzieramy, malujemy, budujemy, skaczemy, śpiewamy, gramy balonem, gotujemy, uczę go jeść samemu - codziennie coś nowego opanowuje, więc pewna jestem, ze byłoby inne dziecko, gdybym go nie zostawiła wtedy
ale co tu masz na myśli?? ja siedzę z małą i nie zawsze się z nią bawię, biegam, wyklejam itp. bo po prostu musze też robić inne rzeczy w domu. Weź pod uwagę że jak siedzisz z dzieckiem 24h na dobę to czasem po prostu masz dość zabaw z dzieckiem i chcesz porobić coś normalnego. Ty jak masz małego rzadziej to inaczej do tego podchodzisz.
No i nie kumam jeszcze jak możesz pisać, że progres w sikaniu i mówieniu nie liczysz przecież do września jeszcze ponad pół roku. Poza tym ty będziesz z nim to będziesz mogła jak piszesz dopilnować żeby sikał na nocnik.
Bao daj mu się rozwijać w swoim tempie. Moja sika na nocnik ale nie gada, czy to moja wina, bo się do jej rozwoju nie przyczyniam
Stary 2012-02-15, 14:31   #1946
agnieszka09
Wtajemniczenie

ASIULEK dziekuje,bardzo mi milo hahha smieszie musialo to brzmiec,, nianiusia,, bardzo zazdroszcze Wam tego gadania ...ale wiem,ze i ja sie doczekam.kazdy mowi nam,ze jak Karina zacznie gadac to nas przegada...bo juz gada i gestykuluje po swojemu barrrdzo duzo.
Karince na duzo pozwalam.wiem,ze niektore tu ze zgroza patrza na jej akrobacje.ale nie jestem w stanie jej upilnowac. o polowie nawet nie pisze
poza tym ja tez taka bylam .wszedzie wazlam.mala tez taka jest.wszytko musi dotknac,zobaczyc,wejsc.mi esisac temu poznawala tajniki zapalonej swieczki do tego stopnia,ze rzesy sobie spalila.mam nadzieje,ze odrosna.od tamtego czasu zapalam swieczki dopiero po jej polozeniu spac.bo nawet polozenie swieczek na szafie by nic nie pomoglo.

mala jak wrzuca pieniazka i Adrianek z pieknie podniesiona klata
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg IMG_8538 - Copy.jpg (49,7 KB, 31 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg IMG_8447 - Copy.jpg (42,8 KB, 28 załadowań)

ADRIANEK 11.10.2011

NASZ SLUB 11.08.2012
Stary 2012-02-15, 14:34   #1947
sara 85
Zakorzenienie

Cytat:
nie zgadzam się z tobą w ogóle, czyli gdy dziecko nie mówi albo wolniej się rozwija to wina matki bo się nie przykłada?

Franio 24.07.2014 r.
sara 85 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-15, 14:36   #1948
monka23
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Darusiaaaa Pokaż wiadomość
monka rwa okropna jest,ja sie na ulicy w sumie na chodniku wywrocilam z bolu w ciazy...
wiem , ze okropna , a dowiedzialas sie co jest przyczyna rwy? zeby leczyc trzeba wiedziec co jest powodem, szczescie jak ktos trafi na dobrego lekarza, bo niektorzy mecza sie z tym dlugimi latami.

Cytat:
Witam
Nadrobilam i nie wiem od czego zacząć...

agnieszka- nowy pokoik śliczny ja również uwielbiam twój gust zawsze wszystko tak ladnie urządzone, no i Wy tak ladnie wyglądacie- taka szczęśliwa rodzinka z obrazka

sara- super fotki. Zosia to Twoja kopia

dusiaka- Olka jest przesłodka- te loczki Ona wygląda na bardzo grzeczne dziecko... jest tak?? czy tylko pozory??

lind- mała wraca do zdrowka ale jeszcze troszkę ma katarku i pokasłuje, jak tylko całkiem wyzdrowieje to na pewno sie odezwiemy

tak- potwierdzam- Misu siusiał do naszej toalety

Widze, ze jakiś wirus panuje. My go złapaliśmy w górach- najpierw ja, potem Wercia a na koniec tż i moja mama. Ale u nas to była taka "jednodniówka". U mnie trwała ajkrócej bo pół dnia ale za to najgorzej przeszlam bo i góra i dołem jednocześnie no i zemdlałam do tego...
Powrotu do zdrowka dla chorowitków

Wszystkie kupujecie te rowerki biegowe a ja się zastanawiam czy nie kupić zwyklego z pedałami. jakoś tak u nas jeszcze mało chyba znane te rowerki. Bo jak obserwowalam latem to tylko jeden chłopczyk codziennie na nim smigał a reszta dzieci na zwyklych i mi jakos tak go zal było... nie wiem... że dziecaki zasuwały na zwyklakach a on musiał zachrzaniać na nogach sama nie wiem... jakiś teraz taki hit na nie sie zrobił. Ja chyba nawet jesli kupię biegowy to zwykły tez... więc nie wiem czy jest sens wydawać na dwa rowerki ale jeszcze mam trochę czasu bo zamierzam jej kupić na 2 latka.

dusia- projekt domu przesliczny- moje marzenie

izz- moja po spacerach w gorach też miala popękana skórę na policzkach. jak ją potem kremowałam to się darła jak nie wiem... strasznie ją szczypało. Ale na szczęście szybko się zagoiło.
Takie rowerki z pedalami sa dla dzieci od 3 roku zycia, wtedy dzieci nabieraja umiejtnosci pedalowania, czasem szybciej. Zwykly rowerek jest o wiele ciezszy, dzieci szybciej sie mecza, maja metlik w glowie z pedalowaniem , hamowaniem. Rowerek biegowy jest specjalnie dostosowany dla malego dziecka, tak zeby z latwoscia mogl podeprzec sie ziemi. Mialas tylko takie wrazenie ze ten chlopczyk sie meczy, a tak naprawde latwiej mu sie poruszac, szybciej pod gorkw wjedzie niz dziecko z pedalami i bocznych kolkach. Nauczy sie szybciej zlapac rownowage. To sa wlasnie rowerki z mysla o takich malych szkrabach ktore nie maja jeszcze sily na pedalowanie.
monka23 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-15, 14:36   #1949
minka26
Wtajemniczenie

Cytat:
Moja od jakiegoś tygodnia WRESZCIE potrafi się skupić dłużej na bajkach. Potrafi obejrzec ze 2-3 krótkie pod rząd bajeczki. Ale raczej robi to na sojąco lub na leząco przewalając się po podlodze a nawet jak usiądzie to sie kreci... ale ogląda. ostatnio tak stanęła to obejrzała całą swinkę Peppe i jakąs tam po niej co leciala (nie pamietam) a my z tż tylko wielkie oczy na siebie robiliśmy że tak długo się skupia... ona lubi też stacyjkowo i własnie świnkę.
moja tez wreszcie usiądzie na tyłku ogląda bajki, tzn. jedną "świat małej księżniczki" to główna bohaterka ma psa i kota, a Amelka je uwielbia

ale i tak od rana leci u nas Viva Amelka jak jest dla niej fajna piosenka to podgłasza sama, a jak ciulowa to przycisza

wstawię wam zdjęcia mojego nicponia
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg 3.jpg (72,1 KB, 30 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg 4.jpg (113,2 KB, 34 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg 5.jpg (110,0 KB, 36 załadowań)
Stary 2012-02-15, 14:38   #1950
agnieszka09
Wtajemniczenie

BAOBABKU a ja cie troszke rozumiem ...nie ukrywajmy matkie wie najlepiej i najlepiej chce dla swojego dziecka.nikt tak nie zajmie sie naszym dzieckiem jak my same
ja mysle,ze Ty masz bardziej problem emocjonalny,ze te piekne lata niemowlece szybko przelecialy i juz nie wroca,ze cos Ci umknelo.
ja Ci zycze aby Kubus teraz jak strzala przemknal przez nauke sikania i gadania...

ADRIANEK 11.10.2011

NASZ SLUB 11.08.2012
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości