|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#2641 | |
|
Wtajemniczenie
|
Dot.: Luty już mamy więc na pierwsze dziecko czekamy! Mamcie III-IV 2012
Cytat:
Nigdy mi nigdzie nie bylo za niego wstyd, tzn jak czasami sie widzi ataki wscieklosci dzieci w sklepach itp! Ale ja mysle ze duzo wynika z charakteru, on po prostu taki jest , gdyby mi sie rzucal na podloge w spozywczym bo mu czegos nie kupie to szcerze mowiac nie mam pojecia co bym zrobila i jak wtedy nalezy zareagowac ![]() U nas Viktoria musi byc bo juz adas jesliby byl dziewczynka mial miec tak na imie Kumkura, a co konkretnie mu sie nie podobalo? Wyszly skurcze czy co? Aguska, kciuki za wizytke! Ja mam wogole propozycje jesli Wam sie chce to wpiszcie w podpisie, w ktorym jestescie tygodniu obecnie, ja tak zrobie bo mysle ze duze to dla nas ulatwienie, ja czesto sie zastanawiam kto w ktorym tygodniu i nie zawsze szczerze mowiac chce mi sie isc zajrzec na I strone Gucia, jaka ta Twoja cora jest sliczna! Emigram tez mi sie wydaje ze brzuszek wcale nie duzy, ale oczywiscie bardzo ladny, okraglutki
|
|
#2642 | |
|
Zakorzenienie
|
ale do smarowania, czy do lykania ?
Cytat:
w kazdym razie trzymam mocno zeby bylo dobrzeNo i dziekuje za komplementy pod adresem cory i pokoiku ![]() A co do torby, to mi brakuje tylko, zeby wrzucic kosmetyczke, a kosmetyczke wczesniej uzupelnic o szczoteczke do zebow i szczotke do wlosow ![]() I wczoraj wybralam sobie w koncu zestaw muzyki jaki mialabym ewentualnie ochote posluchac podczas porodu ![]() Dobra laseczki... ide podmalowac oko i zaraz zmykam na spotkanko z babkami z sr... trzeba sie troche zrelaksowac i spotkac z ludzmi ![]()
"what doesn't kill me makes me feel alive" Edytowane przez gucia6 Czas edycji: 2012-02-15 o 13:44 |
|
|
|
|
#2643 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
gorzej dla jego przyszłej partnerki... oj tam okropne chłopaczyska, ale jednak kochane skoro z nimi jesteście
|
|
#2644 |
|
Zadomowienie
|
dzien dobry
) ja jestem zasypana i nigdzie sie juz dzis nie rusze.Wizyta udana, KTG trwało niecałe 15 minut ,polozna stwierdzila ze wystarczy bo mały wiercił sie ostro i srednia ruchów wyliczyla ta maszynka 90 na godzine. Dzis mam wdg om 32t6 dni Mateuszek wazy 2500, ma długaśne nogi na 35t3 dni i termin nadal z usg wychodzi 21-23 marzec, ale nawet na to nie licze.Badania tez wnormie, hemoglobina 12. dziewczyny współczuje niefajnych sytuacji z rodziną, u mnie jedyna osoba której jakos nie moge strawić jest mój szwagier, tysiąc razy tłumaczyłam sobie ,zeby sie nim nie przejmowac, ale nie potrafie jak go widze to mi cisnienie skacze, jakos trzeba z tym zyc. ja tez jestem za noblem dla tego co słodycze wynalazł )) ja dzis zjadłam kwałek wuzetki i kawałek ciasta galaretkowego z pianka![]() ja tantum rosa rozpuszczac bede w butelce ze spryskiwaczem i psikac sobie co jakis czas. pochwale sie ze dzis obiad zjadłam na mieście w zanjomej knajpce, pierogi ruskie, z brokułami, ze szpinakiem , surówka z kiszonej i marchewki i popiłam cola , a co! ![]() nadrabiam dalej
26.03.2012 Mateuszek 21.09.2014 Piotruś Edytowane przez tynka88 Czas edycji: 2012-02-15 o 13:54 |
|
|
|
#2645 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
No oby tylko partnerka jego nie była o Ciebie zazdrosna Hehe A moja teściowa też ryba więc ja z każdej strony rybami otoczona jestem, bo jeszcze mój tatuś rybka - i jest identyczny z charakteru jak mój mąż A kobieta ryba to już wogóle ciężka sprawa Czyli moje dziecko będzie podobne do mojej teściowej |
|
|
|
|
#2646 |
|
Zadomowienie
|
witamina D codziennie jedna kaspułka, a wit K wiem ze od 8 dnia , ale czy kazde dziecko musi ta k to nie wiem, ale to wszystko dostaniemy w zaleceniach przy wypisie, tak mówiła położna ze szpitala, tez kupilam narazie tylko D, bo w szpitalu treba miec swoje.
Emigra zgrabny masz brzucholek ![]() Mnie tam imie Zuzia podoba sie bardzo i u nas cały czas miala byc zuzia, no ale jest Mateusz, Dla dorosłej osoby wdg mnie tez pasuje Zuza ![]() Znam jedna Emilke, jedynaczke, ale ma tyle energii w sobie, samozaparcia ,ze drugiej takiej osoby nie znam, a imie tez bardzo mi sie podoba. Najbardziej działaja mi na nerwy moi rodzice, zwlaszcza moja mama , która po milion razy pyta sie: naprawde to imie to juz tak macie wybrane?? ze niby jej i ojcu nie pasuje, mówie do niej a co moze mam Heniek albo Jurek po dziadkach dac albo Ignacy( akurat to imie podoba mi sie, ale mi nie pasuje i juz) to ojciec ze tak ignaś super, z TZ teraz cały czas do moich rodziców mówimy żeby uważali bo Igansia albo małego Henia sobie zrobia ![]() swoja droga jezeli bedziemy sie keidys spodziewac drugiego dziecka, to o imieniu poinformujemy po narodzinach... Gucia ,ale sliczny kotecek ))moja szyjka troszke sie skróciła, chyba ze to bład pomiaru bo na innym aparacie robione , ost miala 43 mm dzis 37 , skurczy na KTG zero. mnie od 2-3 dni niektóre ruchy troszke bolą, dzis w nocy bardzo tego nie czułam bo twardo spałam, syn tak skopał po lewym boku, ze jak wstalam na siku to bolalo mocno,boli mnie tez w kosciach biodrowych tam mnie boksuje. Konia, Kumkura trzymam kciuki za wasze niuńki, które juz niedługo beda z wami )
26.03.2012 Mateuszek 21.09.2014 Piotruś Edytowane przez tynka88 Czas edycji: 2012-02-15 o 14:18 |
|
|
|
#2647 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
|
|
#2648 |
|
Zadomowienie
|
od 3 dni mam znowu na maxa zwiekszony apetyt ,zjadłabym konia z kopytami, wiec zaszalalam
![]() mój ojciec jest ryba i jest bardzo ciężka sprawą, jesli chodzi o charakter
|
#2649 | |
|
Zakorzenienie
|
Próbowała któraś Makaronową Patelnie kurczak curry?
---------- Dopisano o 14:27 ---------- Poprzedni post napisano o 14:26 ---------- Cytat:
![]() Więc u mnie jest Michałek - po teściu dostanie imię Miał być Patryk, ale jednak nie... ![]() ---------- Dopisano o 14:28 ---------- Poprzedni post napisano o 14:27 ---------- dokładnie ja miałam okazje nie jedną taką fałszywą osobę poznać
|
|
|
|
|
#2650 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Ja tez dzisiaj po wizycie dokonczylam serniczek z brzoskwiniami od wczoraj A skad taka butelke bedziesz miala? Bo tez bym chciala Ja bardzo lubie (prawie kocham A zasypani to i my jestesmy ![]() A ciekawe co sie dzieje z iw32 i nowaken chyba dawno sie nie odzywala ![]() Taka cisza u nas poznanianek sie zrobila, koni brak, ale pewnie dzisiaj juz napsize z domku jak tylko sie nacieszy nina swoja
|
|
#2651 |
|
Zakorzenienie
|
Muszę dziś wygotować laktator, butelki i inne pierdołki - więc mam pytanie mam to gotować czy wystarczy sam wrzątek?
|
|
|
|
#2652 | ||||||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Chociaz czasem cos w tym jest, albo na sile probujemy dopasowac cechy do imienia. Cytat:
Wiesz ze na 100% nigdy nie mozna byc pewnym hihi wiec zawsze jeszcze moze byc Szymon ![]() Bede miala okazje sprawdzic Szymonka jesli takie imie damy w ostatecznosci. Jednak Filipa juz mam a lobuziakiem nie jest ![]() Ale uparciuszkiem i przekorna bestyjka Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
Bo jesli nie, to dres moze Ci przywiesc maz w dniu wyjscia. ![]() Cytat:
![]() Cytat:
Bardzo sie ciesze ![]() Cytat:
|
|
#2653 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
#2654 | |
|
Zakorzenienie
|
yhhh czemu jak zawsze robię obiad to nigdy nie mam na niego ochoty od razu chyba najadam się samym zapachem i widokiem, ale musiałam troszkę podjeść by dziecie nie było głodne a teraz pije pyszną gorącą czekoladę
---------- Dopisano o 14:35 ---------- Poprzedni post napisano o 14:33 ---------- Cytat:
|
|
|
|
|
#2655 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Aguska, mi tez niedawno sie snilo ze syna urodzilam
07.03.2012, 20:35 3270g, 47 cm |
|
|
|
|
#2656 |
|
Zakorzenienie
|
hihihi lol
ja mialam ten sen juz dawno jak bylysmy na poczatku ciazy, ale nie pisalam Ci o nim ![]() A jakie masz przeczucia?
|
#2657 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#2658 |
|
Zadomowienie
|
butelke ze spryskiwaczem kupilam w sklepie ogrodniczym
,ale mozna sobie umyc ,wyparzyc po jakims płynie do szyb i chyba tez bedzie ok?![]() ja dla odmiany powiem ze mnie sie snilo dwa razy ze core urodzilam
|
#2659 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Aguska, ja tez nie bardzo wierze w znaczenie imion i w horoskpoy tez nie Masz racje ze wychowanie i plus moim zdaniem charakter z ktorym juz sie rodzimy! To od razu widac czy dzieciaczek ma mocny charakter czy jest raczej spokojny. I bylam dzisiaj w rossmanie i kupilam sobie pierwsza paczke pieluszek pampers i chusteczki babydream
|
|
#2660 |
|
Rozeznanie
|
Oj Rybeńko nie gniewaj się
|
|
|
|
#2661 |
|
Zakorzenienie
|
|
#2662 |
|
Wtajemniczenie
|
pospalam sobie od 9 do 11, przez te 2 godz spania przed poludniem jestem bardziej wypoczeta niz po nocy
![]() odkurzylam troche, poscieralam kurze, ugotowalam obiadek i jeszcze cos bym porobila ale sie zmeczylam i musialam sie polozyc na godzinke. Brawa za udane wizyty i kciuki za dzisiejsze wizyty!!! Kumkura powodzenia!!! gkatarzynka u nas tez bedzie Hania, miala byc Maja albo Kaja ale bedzie Hania ..no chyba ze okaze sie ze wyjdzie maly Piotrus![]() dotarl do mnie masazer do glowy, jak wyprobowalam na Tz to az mu ciarki po calym ciele przeszly ![]() Moja corcia dzis spokojna az musialam ja obudzic, poodyzwala sie troche i chyba dalej spi? a wlasnie zaczelam dzis 36 tydzien mam faze na porzadki generalne, ale jeszcze 2 tyg sie wstrzymam.
|
|
|
|
#2663 |
|
Rozeznanie
|
Zaraz Wam pokaże, jakiego mam psa obrońcę
Padłam jak ją dzisiaj zobaczyłam w salonie
|
|
|
|
#2664 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
bo ten obrońca odpoczywa przed akcją
|
|
|
|
|
#2665 |
|
Rozeznanie
|
No to chyba niezła akcja jej się szykuje, bo już tak od 3-4h odpoczywa
I to jeszcze nie pójdzie na swoje posłanie tylko sama sobie poduszki rozwaliła po kanapie i na nich się położyła Co ja się z nią mam
|
|
|
|
#2666 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
moje futra dzisiaj też tylko z kanapy na kanapę się przemieszczają ![]() tylko u mnie jet ta różnica, że jak się duży tak "rozwali" po całości swojego ciałka, to już niewiele dla innych miejsca zostaje |
|
|
|
|
#2667 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Moja chociaż trochę miejsca dla mnie zostawia chociaż w obecnym stanie te trochę miejsca nie wystarcza i zawsze ją muszę przesadzać z miejsca na miejsce Co za śpiochy okropne
|
|
|
|
|
#2668 |
|
Zadomowienie
Lokalizacja: To stąd, to stamtąd, a czasem jeszcze skąd indziej;-)
|
Hejka!
Ja zmęczona i rozmemłana po słabo przespanej nocy...dalej do siebie dochodzę. Malutka chyba także odsypia, bo w nocy to mi spać nie dawała, wierciła się i kopała niestety było to bolesne Dziś tylko parę razy z rana się przeciągnęła, a od tego czasu w brzuszku cisza...Powiem wam, że dziwnie się czuję, gdy nic mi się w środku brzucha nie wierci, nie kopie i jest spokojnie. Nie panikuję jednak, bo już tak miałam, a jutro mam wizytę u lekarza. Na obiadek upicgciłam warzwa z kurczakiem i ryżem w sosie curry, zaraz wezmę się za pieczenie bułek i potem długi spacer, bo pogoda dopisuje. Jeszcze muszę obdzwonić rodzinkę i koleżanki hahah coś mi pewnie długo z tym zejdzie, tak czuję ![]() A co do imion, to my mamy Matyldę, ale jeszcze podobają nam się Emilka i Alicja, i stwierdziliśmy, że zobaczymy które z nich pasuje już po porodzie, jak córeczka będzie na świecie! Mnie się podoba także imię Basia, ale Tż kręci nosem, bo ma skojażenie z naszą wspólną znajomą. A dla chłopaka planowaliśmy Sebastianek, no i tak właśnie zwracaliśmy się do naszej córeczki w brzuszku przez dobrych kilka mieś. aż wyszło na USG, że moje matyczyne przeczucie odnośnie płci, ewidentnie się myli
|
|
|
|
#2670 | ||||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
I oby był bardzo lekki!! Cytat:
myślałam, że się pod ziemię zapadnę Cytat:
Cytat:
Śliczna jest. Podobają mi się takie domowe pupilki ale niech mi dzieci podrosną bo niedawno musiałam pochować moją suczkę- pekińczyka. Mój syn do dzisiaj się wypytuje gdzie jest jego Tosia i gdzie się podział jej koszyczek. Dziewczyny jak ja dzisiaj skończyłam 35 tyg to powinnam na dole wpisać, że to tydzień 35 czy 36? Aguśkaa powodzenia na wizycie oby wszystko było bez zmian ![]() desia super, że u małej Vicky nerki się nie powiększają
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 22:31.

Ale zdarzają się wyjątki. Mi dla chłopca bardzo podobało się imię Ignacy- Ignaś albo Remek- Remigiusz 

Zapytał tylko, czy jestem w stanie dojechać szybko gdyby coś się działo..A że ja tutejsza, to uspokoił się trochę
zeby bylo dobrze
Ale to dla rybek charakterystyczne jest