Mamusie wrześniowo-październikowe 2012 - Strona 84 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2012-02-15, 13:08   #2491
Almariel
Zakorzenienie

Dot.: Mamusie wrześniowo-październikowe 2012

Cytat:
Napisane przez katrin1 Pokaż wiadomość
Tak jak większość z was też jestem wciąż śpiąca, ale nie tak bardzo jak w pierwszej ciąży, wtedy to po prostu podałam na pysk. Z dolegliwości ciążowych mam coś na kształt zgagi, choć to nie jest zgaga, takie kwaśne odbijanie i uczucie kwaśnościw gardle cały dzień. Masakra, wszystko mi smakuje, ale zaraz po zjedzeniu juą się zaczyna jazda. Jem co godzinę, dwie, jakiś owoc, kanapkę, wafle ryżowe, bo jak czuję głód jest mi słabo i niedobrze. Mam nadzieję, że to minie, bo po prostu nie mogę funkcjonować. Ale i tak powinnam się cieszyć, bo inne dolegliwości mnie nie męczą, do tejj pory nie wymiotowałam, tak samo było w pierwszej ciąży, tyle że od 3 miesiąca non stop miałam potworną zgagę i niewiele mogłam jeść. Wieczorem padam na pysk o 20, chociaż przy moim trzylatku to nierealne, bo dokazuje do 22-giej.
Poza tym nie mogę się już doczekać wiosny, może słoneczko i ciepło jakoś mnie rozrusza, bo najchętniej po pracy leżałabym pod kocykiem i nic nie robiła.
Mnie też właśnie męczy odbijanie, praktycznie cały dzień mi się odbija. A mdli mnie najbardziej przed wstaniem z łóżka, kiedy mam pusty żołądek.
Almariel jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-15, 13:08   #2492
lukrecja_25
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Agnes!84!! Pokaż wiadomość
Ja jestem w 7t i 3 dc. Na usg idę w poniedziałek, ciekawe ile mój będzie miał mm A domyślasz się kiedy dokładnie doszło do" szczęśliwego strzału"?

Cześć madziar_ka
hahaha nie bo w styczniu bzykaliśmy się pełną parą tomprzypominało tą laske z lejdis co chciała miec dziecko co dziennie w dni płodne a w niepłodne co drugi dzień az do 16.01 kiedy to zaczęły mnie piersi boleć dzisiaj jestem w 7t 2 d c se myśle ze 9 stycznia musiałam zajść bo miałąm wtedy owulacje
lukrecja_25 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-15, 13:11   #2493
Konczita
Zakorzenienie

dzień dobry
co za dzień ! też Was tak zasypało? masakra jakaś!

Cytat:
Napisane przez Bafi@Home Pokaż wiadomość
Konczi - to chyba nie tylko u ciebie była bezsenna nocka. Ja poszłam spać standardowo 21, obudziłam o 24 i zero spania, to siedziałam i medytowałam. Do tego dobijało mnie suche powietrze i dzisiaj na bank jak wrócę z roboty robię przewiew żeby zawilgocić powietrze - bo wysuszona śluzówka gardła nie daje mi komfortu spania i mnie normalnie dusi.

---------- Dopisano o 07:49 ---------- Poprzedni post napisano o 07:47 ----------

A tak w ogóle to dzień dobry w ten śnieżny dzień

o i widzę, że nie tylko ja mam przypadłości noce ... tylko oby się często nie powtarzały !

Cytat:
Napisane przez Sojka1990 Pokaż wiadomość
uhhh wczoraj wieczorem tylko was doczytałam, ale nie miałam już nawet siły nic pisać..

Dzisiaj o 17 USG, trzymajcie kciuki a wczoraj chłop kupił podgrzewacz do butelek

.
to ja już trzymam !

Cytat:
Napisane przez lukrecja_25 Pokaż wiadomość
hmmmm.....

śliczności jestem pięknie
13.08.2012 godz 15:01
2532g i 50 cm naszej miłości
[*] .. dzieli nas już tylko czas ...
Konczita jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-15, 13:17   #2494
nynka87
Zakorzenienie

GG do nynka87 Send a message via Skype™ to nynka87

Cytat:
Napisane przez Konczita Pokaż wiadomość

Martyś, a może porozmawiajcie z teściami? skoro dom duży to miejsca dla Was przecież wystarczy ... myślę że rozmowa to podstawa a gdy nic nie wskóracie to ... to wówczas bilans prosty ....
rozmowy już były żeby się nie wtrącała ale to na dwa dni pomagało... co do oddzielenia się to już raczej postanowione ale oni dowiedzą się jak już będziemy zaczynali to robić, nie chcemy kilka ędo przodu burzy wywoływać...
Cytat:
Napisane przez colds Pokaż wiadomość
My zaczęliśmy wczoraj 11tydzień i chodzę tylko w leginsach . W inne już się nie mieszczę. .
Całkiem niedawno problemy ze spodniami miałam tylko pod wieczór. Od najedzenia wtedy brzuszek wyskakiwał ,a teraz to już rano nawet się pokazuje .
AAAAAAAle wczoraj miałam okazję się zważyć i okazało się, że mimo wszystko jeszcze nic nie przytyłam. No może 0,5kg . Choć to i tak pewne nie jest, bo na wadze wyskoczyło 50,5, a zawsze waga mi się wahała między 49, a 51.
Mamka się śmiała, że jem za pięcioro , a o tyciu ani mowa
Cytat:
Napisane przez gda Pokaż wiadomość
Ja jestem końcówka 9 tygodnia i też właśnie odłożyłam do pudła wszystkie swoje dżinsy... Wszystkie mam mega obcisłe i z wysokim stanem i mój brzuszek się nie dopina A tak to schudłam 2 kilo, zawsze miałam w okolicach 55 kg, a teraz przez ostatnie dni jak się ważyłam wychodziło 52,9.

Aż się z ciekawości dziś zważyłam i teraz wyszło 54 kg

A tak w ogóle u lekarza waga ostatnio pokazała 57 kg i pani mi to wpisała do karty ciąży! A sprawdzałam na kilku innych wagach u mamy i babci i wychodziło tak jak w domu, więc nie wiem co o tym myśleć...

Wskoczyłam też w legginsy, oczywiście obowiązkowo rajstopy pod spodem, ale to nawet pod spodnie noszę... I zamówiłam piękne dżinsowe rurki z gumką już, żeby mieć co nosić
ja jutro zaczynam 13 tydzień i zero brzucha, normalnie w jeansy wchodzę mogę prosić o namiary na te spodnie? za jakiś czas już się pewnie przydadzą
Stary 2012-02-15, 13:22   #2495
lukrecja_25
Wtajemniczenie

o haaj konczi widze ze wstałas JUZ

---------- Dopisano o 13:22 ---------- Poprzedni post napisano o 13:17 ----------

dziewczyny no brzuchy rosną kazdemu inaczej na galeri brzuchowej siedze i oglądam i mi sie smiać chce ze jedna dziewczyna np 1 26 tygodniu z bliźniakami ma taki brzuch jak inna w 15 z jednym dziecjkiem a mniejwiecej podobnej budowy ciała są popatrzcie sobie tu
http://forum.28dni.pl/discussion/241...-usg-maluszki/
Stary 2012-02-15, 13:23   #2496
maggie123
Zakorzenienie

dołączam do tych, które bezsennie spędzają noce... już nawet bieganie do kibelka 3-4 razy nie jest denerwujące, tylko to, że za nic nie mogę zasnąć. i jak tak ok 3 nad ranem zasypiam to później do 10 nie mogę się dobudzić.
Dziś dzień senny i mało przyjemny. Brzuchol znów mnie przeokropnie boli...

Cytat:
To ja od swoich znajomych mam zupełnie inne relacje, już kiedyś tu o tym pisałam. Te które chodziły do szkoły rodzenia, mówiły że baardzo im się przydały ćwiczenia na oddech, bo wiedziały jak się zachowywać w trakcie skurczy. Ich facetom też się to przydało, bo wiedzieli jak masować krzyż, żeby im troche ulżyć. Poza tym znały położne, z którymi rodziły, to też duży plus. A po porodzie oboje z partnerem wiedzieli jak się zająć noworodkiem (też ze szkoły rodzenia)
jak najbardziej wybieram się do szkoły rodzenia.
Cytat:
Napisane przez zielona1911 Pokaż wiadomość
ja mam 23lata,tz 24,od 3 lat jestem mama Oskara,a od prawie dwoch zona mojego meza teraz czekamy na kolejnego dzidziusia bo uwazam ze 4 lata miedzy rodzenstwem to dobry czas.
Nie uwazam ze macierzynstwo w tak mlodym wieku jest czyms zlym.Nie raz spotkalam sie z tym ze mlode matki sa duzo lepsze od tych "starszych"ktore sa alkoholiczkami,nie dbaja o dzieci itd. Dla mnie to nie jest nic dziwnego ze 20tka lata z brzuchem. A i dla dziecka pozniej jest fajnie,ze ma mloda mame-pelna energii.Moja mama mnie urodzila jak miala 18,jak szla do mnie na wywiadowke to bylam cala w piorkach jaka ja mam mloda i ladna mame a inni takie stare.Bylam bardzo dumna potem moja mama znalazla sobie o 10lat straszego feceta i ma z nim corke,ktora ma 8 lat-a jej tata niecale 50- i ta moja siostra strasznie wstydzi sie w szkole jak tata po nia przychodzi bo wszyscy mowia ze to dziadek.Wiec na chowa sie przed nim i ucieka i generalnie zawsze rano przed wyjsciem do szkoly prosi mame aby ona po nia przyszla a nie jej tata.
no wiesz zielona, to chyba z deka uogólniłaś i przesadziłaś! wyszło, że my mamy ok 30tki mamy w dupie nasze dzieci... moim zdaniem nie ma to, jak świadome i dojrzałe macierzyństwo a nie robienie sobie dziecka w wieku nastu lat, bez żadnych perspektyw (no chyba, że ma się b. dobrze zarabiajacego męża lub bogatych rodziców). A jak się samemu do wszystkiego dochodzi, kończy studia, pracuje, bierze kredyt, żeby mieć szanse na własne mieszkanie i nie wisieć na garnuszku rodziców...

Lukrecja, piękna Fasolinka

Cytat:
Napisane przez weronika_91 Pokaż wiadomość
Ja chodzę na NFZ i lekarz mi powiedział, że zdjęcie musi zostać dla dokumentacji...
też chodzę na nfz i dostaję fotki z każdego usg
Cytat:
Napisane przez weronika_91 Pokaż wiadomość
no niby jest tak na NFZ że są tylko 3 USG w ciągu całej ciąży... no chyba, że jest zagrożona to co innego.
bzdura. zależy od lekarza i jego zaangażowania.

Witaj Madziarka w naszym skromnym gronie

http://sukcespisanyszminka.com

Zapraszam
maggie123 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-15, 13:23   #2497
Konczita
Zakorzenienie

Cytat:
o haaj konczi widze ze wstałas JUZ

Hanka gdzie ja dzisiaj nie byłam koniec świata za oknem był - ale przeżyłam
Stary 2012-02-15, 13:27   #2498
gda
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez nynka87 Pokaż wiadomość
ja jutro zaczynam 13 tydzień i zero brzucha, normalnie w jeansy wchodzę mogę prosić o namiary na te spodnie? za jakiś czas już się pewnie przydadzą
To chyba zależy od budowy ciała i np. mięśni brzucha. Ja miałam zawsze zupełnie płaski brzuch, ale zupełnie bez mięśni, więc jak macica się powiększa, to mam taką górkę. Zresztą przed ciążą jak np. się najadłam, albo byłam przed okresem, to też z trudem się dopinałam, ale chodziłam w takich obcisłych mocno. A teraz nie chcę już za bardzo uciskać tego brzuszka, bo mi od razu gorzej

A spodnie zamówiłam takie - http://www.asos.com/ASOS-Maternity/A...clr=Indigo&r=2
gda jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-15, 13:31   #2499
Konczita
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez maggie123 Pokaż wiadomość
dołączam do tych, które bezsennie spędzają noce... już nawet bieganie do kibelka 3-4 razy nie jest denerwujące, tylko to, że za nic nie mogę zasnąć. i jak tak ok 3 nad ranem zasypiam to później do 10 nie mogę się dobudzić.
Dziś dzień senny i mało przyjemny. Brzuchol znów mnie przeokropnie boli...

jak najbardziej wybieram się do szkoły rodzenia.

no wiesz zielona, to chyba z deka uogólniłaś i przesadziłaś! wyszło, że my mamy ok 30tki mamy w dupie nasze dzieci... moim zdaniem nie ma to, jak świadome i dojrzałe macierzyństwo a nie robienie sobie dziecka w wieku nastu lat, bez żadnych perspektyw (no chyba, że ma się b. dobrze zarabiajacego męża lub bogatych rodziców). A jak się samemu do wszystkiego dochodzi, kończy studia, pracuje, bierze kredyt, żeby mieć szanse na własne mieszkanie i nie wisieć na garnuszku rodziców...

maggie myślę, że jednak te senne przypadłości będą naszym urokiem ... tylko że ja już o 7 byłam na nogach

Myślę, że świadome macierzyństwo to dość indywidualna sprawa ...

My mamy foteczki od 5 tygodnia ... już 4 fotografie w galerii
Stary 2012-02-15, 13:33   #2500
Kalpana
Zakorzenienie

Hej

Byłam dzisiaj porobić badania i jeszcze jutro chyba pojadę, bo na ustalenie grupy krwi trzeba dwa razy. Mało brakło a bym zemdlała, bo się nastawiłam, że wbije strzykawkę i już, a tu niespodzianka, bo wbiła mi igłę z wenflonem i podstawiła pojemniczek, żeby nakapało Następnym razem zapytam czy może strzykawką, bo wiem, że niektórym tak pobierają Na szczęście jutro chyba dużo nie będzie potrzebne, bo tylko na grupę.....

Kupiłam sobie kwas foliowy i krem na rozstępy, bo słyszałam, że najlepiej używać od samego początku, żeby były jakieś efekty.....

Odkąd się dowiedziałam, że jestem w ciąży budzę się w nocy i mam jakieś dziwne sny Dzisiaj było tragicznie, bo obudziłam się ok.3.30 i za chiny ludowe nie mogłam z powrotem zasnąć. Udało mi się chyba dopiero koło 5, a po 7 już musiałam wstać i teraz chodzę taka niedobita Ale wolę nie robić sobie drzemki, bo na pewno w nocy będzie powtórka z rozrywki A tak to może całą noc prześpię Myślę że ta dzisiejsza bezsenność była przez to, że się bardzo martwię, że mam grzybicę I że maleństwu coś się może przez to stać A przed ciążą bardzo długo się leczyłam i dopiero silne leki dały sobie z nią radę, więc nie wiem jak to teraz będzie, bo lekarz może mi przepisać tylko łagodne, które nie zagrożą maleństwu

K

Sz
Kalpana jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-15, 13:38   #2501
Baobabek
Zakorzenienie

GG do Baobabek Send a message via Skype™ to Baobabek

cześć
Lukrecja - piękna dzidzia i gratuluję wizyty
Ja chyba jako jedyna jeszcze porządnej wizyty nie miałam...dopiero w poniedziałek idę, ponad miesiąc czekania na mój termin i to wszystko prywatnie ale za to od razu usg będę miała jutro odbieram wyniki z 2 badań na betę i jutro też jadę do mojej siostry i zostanę do soboty włącznie, tzn. wrócę wieczorem w sobotę. Odpocząć nie odpocznę, bo na głowie będę miała i swoje dziecko i rok starszą siostrzenicę ale za to odpocznę od teścia
Synek śpi, zapiekanka w piekarniku się robi, już zapach się rozchodzi a tu do powrotu tż muszę czekać aż ją zjemy

Baobabek jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-15, 13:38   #2502
LadyBeatta
Zadomowienie

hejka mnie tez meczy wstawanie w nocy siusiu, choc raz musze w nocy wstac, bo brzuchol potem boli.
lukrecja sliczny maluch
my z TZem w tym roku skonczymy 25 lat, tyle ze on w czerwcu, a ja w grudniu we wrzesniu bedzie 6 lat jak jestesmy razem
Stary 2012-02-15, 13:45   #2503
lukrecja_25
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Kalpana Pokaż wiadomość
Hej

Byłam dzisiaj porobić badania i jeszcze jutro chyba pojadę, bo na ustalenie grupy krwi trzeba dwa razy. Mało brakło a bym zemdlała, bo się nastawiłam, że wbije strzykawkę i już, a tu niespodzianka, bo wbiła mi igłę z wenflonem i podstawiła pojemniczek, żeby nakapało Następnym razem zapytam czy może strzykawką, bo wiem, że niektórym tak pobierają Na szczęście jutro chyba dużo nie będzie potrzebne, bo tylko na grupę.....

Kupiłam sobie kwas foliowy i krem na rozstępy, bo słyszałam, że najlepiej używać od samego początku, żeby były jakieś efekty.....

Odkąd się dowiedziałam, że jestem w ciąży budzę się w nocy i mam jakieś dziwne sny Dzisiaj było tragicznie, bo obudziłam się ok.3.30 i za chiny ludowe nie mogłam z powrotem zasnąć. Udało mi się chyba dopiero koło 5, a po 7 już musiałam wstać i teraz chodzę taka niedobita Ale wolę nie robić sobie drzemki, bo na pewno w nocy będzie powtórka z rozrywki A tak to może całą noc prześpię Myślę że ta dzisiejsza bezsenność była przez to, że się bardzo martwię, że mam grzybicę I że maleństwu coś się może przez to stać A przed ciążą bardzo długo się leczyłam i dopiero silne leki dały sobie z nią radę, więc nie wiem jak to teraz będzie, bo lekarz może mi przepisać tylko łagodne, które nie zagrożą maleństwu
a twój partner też się leczy??

---------- Dopisano o 13:45 ---------- Poprzedni post napisano o 13:38 ----------

ja badania będę sobie robiła jakoś w przyszłym tygodniu bo ide do tego endokrynologa to mi pewnie tysz jakieś badania zleci to po co mam chodzić dwa razy? to za jednym razem mi zrobią co nie? no
Stary 2012-02-15, 13:46   #2504
Kalpana
Zakorzenienie

Cytat:
a twój partner też się leczy??
Mój gin przepisywał dla niego jakieś tabletki. Ale wydaje mi się, że skoro ja się wyleczyłam całkowicie i uważałam jak szalona, żeby się nigdzie nie zarazić, a teraz się okazuje że znowu mam to cholerstwo, to może TŻ nie był do końca wyleczony.... Tylko nie wiem co mam z tym zrobić. Jestem zła na mojego lekarza, bo mnie przepisał globulki, ale TŻowi nic Jest to też moja wina, że mu nie przypomniałam, ale byłam zestresowana i podekscytowana wizytą, że nie pomyślałam o tym. A to w końcu on jest lekarzem i powinien o takich rzeczach pamiętać, zwłaszcza, że teraz chodzi o dziecko

K

Sz
Kalpana jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-15, 13:46   #2505
Konczita
Zakorzenienie

idę w poduchy mam wsio gdzieś spać mi się chce i wiosny !
Stary 2012-02-15, 13:55   #2506
lukrecja_25
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Kalpana Pokaż wiadomość
Mój gin przepisywał dla niego jakieś tabletki. Ale wydaje mi się, że skoro ja się wyleczyłam całkowicie i uważałam jak szalona, żeby się nigdzie nie zarazić, a teraz się okazuje że znowu mam to cholerstwo, to może TŻ nie był do końca wyleczony.... Tylko nie wiem co mam z tym zrobić. Jestem zła na mojego lekarza, bo mnie przepisał globulki, ale TŻowi nic Jest to też moja wina, że mu nie przypomniałam, ale byłam zestresowana i podekscytowana wizytą, że nie pomyślałam o tym. A to w końcu on jest lekarzem i powinien o takich rzeczach pamiętać, zwłaszcza, że teraz chodzi o dziecko
ja z racji mego doświadczenia drożdżowego ( taka ma natura ze łapię średni dwa razy w roku TO ) powiem ci że ja brałam glubulki dopochwowe ( ale nie w ciąży) i do tego doustne tabletki a TŻ przepisał krem clotrimazol( ja mam uczulenie to nie stosuje) i tez te same tabletki doustne co mi. To bardzo ważne żeby partnera wyleczyc bo u faceta nie daje to zadnych objawów zewnętrznych a ma bakterie i tak i chociaz ty sie doleczysz do konca to on zawsze będzie cie zarażał. Moze on nie brał tych tabletek lub nie wybrał do końca?
Moze za bardzo Ty uwazasz zeby sie nie zarazić i np zbyt dbasz o higienę intymną? bo to niestety tez ma takie same skutki w postaci drożdży i grzybic różnych... moze wywołują to u ciebie tetergenty tak jak w moim przypadku? mnie nawet wkładki higieniczne uczulają co kończy się drożdżami.
Stary 2012-02-15, 14:13   #2507
katrin1
Rozeznanie

GG do katrin1

Dziewczyny, nie ma któraś w planach budowy domu? Bo mogę załatwić dowolny, oryginalny projekt domku (Archon, Archeton, Murator i wiele innych firm projektowych) jakieś 25 procent taniej

1 maj 2009- Marcelek
9 wrzesień 2012- Igorek
katrin1 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-15, 14:14   #2508
lukrecja_25
Wtajemniczenie

no dobra to teraz proszę mnie poinstrułować jak się wkleja suwaczek ????gdyż ponieważ nie mogę juz sie dogrzebać w naszym wątku jak ktoś pisał jak
Stary 2012-02-15, 14:16   #2509
nynka87
Zakorzenienie

GG do nynka87 Send a message via Skype™ to nynka87

Cytat:
Napisane przez Sojka1990 Pokaż wiadomość

Dzisiaj o 17 USG, trzymajcie kciuki a wczoraj chłop kupił podgrzewacz do butelek
ja mam o 18.40
Cytat:
Napisane przez anusiaaniaanusia Pokaż wiadomość
Mam kolegę, który ma 25 lat, a jego ojciec 65. Jak przyjeżdza jakiś klient to zawsze o dziadka pyta mówi, że się przyzwyczaił
mój TŻ kończy w tym roku 28, jego matka ma 67 a ojciec 73... w tym wypadku to jest przepaść między stylem życia poglądami i w ogóle chyba wszystkim...
Cytat:
To chyba zależy od budowy ciała i np. mięśni brzucha. Ja miałam zawsze zupełnie płaski brzuch, ale zupełnie bez mięśni, więc jak macica się powiększa, to mam taką górkę. Zresztą przed ciążą jak np. się najadłam, albo byłam przed okresem, to też z trudem się dopinałam, ale chodziłam w takich obcisłych mocno. A teraz nie chcę już za bardzo uciskać tego brzuszka, bo mi od razu gorzej

A spodnie zamówiłam takie - http://www.asos.com/ASOS-Maternity/A...clr=Indigo&r=2
fajne
Stary 2012-02-15, 14:32   #2510
sandra23s
Zadomowienie

hej dziewczynki!!!
mnie od trzech dni znowu spanie w dzien meczy.ostatnio snilo mi sie ,ze moj małż mnie zdradza ze swoja byłą.obudzilam sie z placzem i cala spocona.mial szczescie ,ze nie lezal obok mnie bo by chyba piąche na dzien dobry dostal(he he ale by sie zdziwil).

dziewczyny ja tez sie martwie,bo ja bylam u lekarza 2.01 a ostatnia @ mialam 24.11,powiedzial mi wtedy,ze pecherzyk ciazowy jest ale nic jeszcze nie widzi,bo ciaza mala.kazal miprzyjsc za 2 tyg.ale ja mu powiedzialam ze musze wyjechac za granice i ze wroce dopiero w marcu.no to on ,ze ok ale jakby sie cos dzialo to mam isc tu do lekarza.narazie(odpukac) jest wszystko ok,zadnych plamien,czasami lekkie bole jak na @ ale 10 razy slabsze,wiec musze czekac jeszcze miesiac na wizyte a to bedzie juz jakis 15/16 tydzien od ostatniej @.dopiero bede miala robione wszystkie badania etc.

a co do spodni to ja tez juz sie ledwo dopinam.przytylam poltora kg,ale sie boje bo w pierwszej ciazy przytylam az 22 kg

Wiktor 1.09.2007,g.9:10,3600g 54cm

Pola 5.09.2012, g.0:03,4090g 53cm
sandra23s jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-15, 14:37   #2511
Almariel
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez nynka87 Pokaż wiadomość
mój TŻ kończy w tym roku 28, jego matka ma 67 a ojciec 73... w tym wypadku to jest przepaść między stylem życia poglądami i w ogóle chyba wszystkim...
Mój mąż ma 27 lat a jego tata 80, mama 66 Mimo takiej różnicy, z rodzicami ma świetny kontakt, zresztą ja też bardzo lubię teściów. Mimo swojego wieku są "na czasie". byle by tylko jak najdłużej byli z nami, a póki co zdrowie dopisuje, więc jest ok.
Stary 2012-02-15, 14:41   #2512
lukrecja_25
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez sandra23s Pokaż wiadomość
hej dziewczynki!!!
mnie od trzech dni znowu spanie w dzien meczy.ostatnio snilo mi sie ,ze moj małż mnie zdradza ze swoja byłą.obudzilam sie z placzem i cala spocona.mial szczescie ,ze nie lezal obok mnie bo by chyba piąche na dzien dobry dostal(he he ale by sie zdziwil).

dziewczyny ja tez sie martwie,bo ja bylam u lekarza 2.01 a ostatnia @ mialam 24.11,powiedzial mi wtedy,ze pecherzyk ciazowy jest ale nic jeszcze nie widzi,bo ciaza mala.kazal miprzyjsc za 2 tyg.ale ja mu powiedzialam ze musze wyjechac za granice i ze wroce dopiero w marcu.no to on ,ze ok ale jakby sie cos dzialo to mam isc tu do lekarza.narazie(odpukac) jest wszystko ok,zadnych plamien,czasami lekkie bole jak na @ ale 10 razy slabsze,wiec musze czekac jeszcze miesiac na wizyte a to bedzie juz jakis 15/16 tydzien od ostatniej @.dopiero bede miala robione wszystkie badania etc.

a co do spodni to ja tez juz sie ledwo dopinam.przytylam poltora kg,ale sie boje bo w pierwszej ciazy przytylam az 22 kg

nie martw się okropne jest czekanie ale jak nic sie nie dzieje oprócz tych bóli co mamy tu w większej większości to jak zrobisz pierwsze USG to bedzie dzid na cały monitor moze ci zrobi 4 d np w kolorze to bedziesz miała portret ja sie doczekac nie mge usg w tym okresie

---------- Dopisano o 14:41 ---------- Poprzedni post napisano o 14:38 ----------

Bosze pragnę pączka wszędzie mówią o tych pączkach ze jutro będą a ja chce juz dzisiaj jednego chociaż bosze zesram sie autentycznoie jak nie zjem pączka!!!!!
Stary 2012-02-15, 14:44   #2513
Almariel
Zakorzenienie

Cytat:

Bosze pragnę pączka wszędzie mówią o tych pączkach ze jutro będą a ja chce juz dzisiaj jednego chociaż bosze zesram sie autentycznoie jak nie zjem pączka!!!!!

Gdyby mnie nie odrzucało od słodyczy, to też bym pewnie chciała. A póki co, to coś bym zjadła, ale sama nie wiem co
Stary 2012-02-15, 14:44   #2514
Hatti
Rozeznanie

Czesc mamuski,ja z tych co to podczytuja codziennie a malo co pisza
A to dlatego,ze wizyte u poloznej mam na20 marca dopiero a po niej dopiero pierwsze usg.
U mnie 7t i 3dni leci.Od paru dni nawiedzaja mnie mocne mdlosci-dzis bede eksperymentowac z imbirem..Mam nadzieje,ze pomoze

W nocy mnie tylko nie 'muli',ale za to spac nie moge,niesamowite glupoty sie snia i to wstawanie na siku...No 3razy to norma.

Co do wieku jeszcze...Mam 32 lata,Tz 36,w pelni swiadomie podjelismy decyzje o dziecku rok temu.Instynkt odezwal sie gdy mialam tak ok29lat.Moze to dziwne,ale wczesniej nie wyobrazalam sobie siebie w roli mamy(teraz tez sie troche boje-przeciez kruszyna przewroci cale nasze zycie do gory nogami i dumam sobie jak to bedzie,ale mysle,ze Wy moze tez tak macie?Chyba zawsze pojawiaja sie takie obawy gdy jest to pierwsza ciaza).

Plan na dzis-lezenie plackiem

Konczita,wywolalas u mnie pierwsza zachcianke jedzeniowa-zrobilam wczoraj leczo
Stary 2012-02-15, 14:46   #2515
Sara_m7
Rozeznanie

A ja wcinam Pomelo - nic innego chwilowo mi nie wchodzi Na nic nie mam ochoty. Troche poskubie i juz mam mdłości. Przy naszym stanie powinno sie jeść normalnie, a tu taki klop, że wszystko mnie obrzydza.
Sara_m7 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-15, 15:02   #2516
Anusia479
Zakorzenienie

GG do Anusia479

Ja to się depresji w tej ciąży nabawie,bo nawet do toalety mnie nie ganiamam nadzieję,że wszystko wporządku jest mimo wszystko.
Mąż kupił mi truskaweczki i zjadłam wszystkie. A później wciągnęłam ziemniaczki z sosikiem. Ale jeszcze bym coś zjadła heheheh. Mieliśmy iść na sanki,ale wieje tak,że nie da rady wyjść

Gracjanek

Fabianek
Anusia479 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-15, 15:07   #2517
lukrecja_25
Wtajemniczenie

bosze ja w ciągu dnia tez nie sikam często wcale w nocy wstaje raz ale dlatego ze pije na noc sporo
Stary 2012-02-15, 15:17   #2518
Almariel
Zakorzenienie

No to czas na drzemkę.
Miłego popołudnia
Stary 2012-02-15, 15:18   #2519
lukrecja_25
Wtajemniczenie

to dobranoc ja nie spie w dzien chociaz chce mi sie ale jak spałam w dzien to miałąm tak jak wy bezsenne noce a jak sie przemęcze to ide spac o 21 22 i wstaje o 6 wyspana i zadowolona
Stary 2012-02-15, 15:24   #2520
sandra23s
Zadomowienie

mnie tez pecherz w nocy budzi.przweaznie o 1 i o 4.
wlasnie zrobilam pączuszki serowe juz na jutro..ale ja zaraz do herbatki zjem ze 2 bo mi jezyk do d... ucieknie

Wiktor 1.09.2007,g.9:10,3600g 54cm

Pola 5.09.2012, g.0:03,4090g 53cm
sandra23s jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości