|
|
#2491 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Mamusie wrześniowo-październikowe 2012
Cytat:
A mdli mnie najbardziej przed wstaniem z łóżka, kiedy mam pusty żołądek.
|
|
|
|
|
#2492 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
dzisiaj jestem w 7t 2 d c se myśle ze 9 stycznia musiałam zajść bo miałąm wtedy owulacje
|
|
|
|
|
#2493 | ||
|
Zakorzenienie
|
dzień dobry
co za dzień ! też Was tak zasypało? masakra jakaś! Cytat:
o i widzę, że nie tylko ja mam przypadłości noce ... tylko oby się często nie powtarzały ! Cytat:
![]() pięknie
|
|
#2494 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
mogę prosić o namiary na te spodnie? za jakiś czas już się pewnie przydadzą
|
|
#2495 |
|
Wtajemniczenie
|
o haaj konczi widze ze wstałas JUZ
---------- Dopisano o 13:22 ---------- Poprzedni post napisano o 13:17 ---------- dziewczyny no brzuchy rosną kazdemu inaczej na galeri brzuchowej siedze i oglądam i mi sie smiać chce ze jedna dziewczyna np 1 26 tygodniu z bliźniakami ma taki brzuch jak inna w 15 z jednym dziecjkiem a mniejwiecej podobnej budowy ciała są popatrzcie sobie tu http://forum.28dni.pl/discussion/241...-usg-maluszki/ |
|
|
|
#2496 | ||||
|
Zakorzenienie
|
dołączam do tych, które bezsennie spędzają noce... już nawet bieganie do kibelka 3-4 razy nie jest denerwujące, tylko to, że za nic nie mogę zasnąć. i jak tak ok 3 nad ranem zasypiam to później do 10 nie mogę się dobudzić.
Dziś dzień senny i mało przyjemny. Brzuchol znów mnie przeokropnie boli... Cytat:
Cytat:
Lukrecja, piękna Fasolinka Cytat:
Cytat:
Witaj Madziarka w naszym skromnym gronie
|
|
|
#2497 |
|
Zakorzenienie
|
Hanka gdzie ja dzisiaj nie byłam koniec świata za oknem był - ale przeżyłam
|
#2498 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() A spodnie zamówiłam takie - http://www.asos.com/ASOS-Maternity/A...clr=Indigo&r=2 |
|
|
|
|
#2499 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
maggie myślę, że jednak te senne przypadłości będą naszym urokiem ... tylko że ja już o 7 byłam na nogach ![]() Myślę, że świadome macierzyństwo to dość indywidualna sprawa ... My mamy foteczki od 5 tygodnia ... już 4 fotografie w galerii
|
|
#2500 |
|
Zakorzenienie
|
Hej
Byłam dzisiaj porobić badania i jeszcze jutro chyba pojadę, bo na ustalenie grupy krwi trzeba dwa razy. Mało brakło a bym zemdlała, bo się nastawiłam, że wbije strzykawkę i już, a tu niespodzianka, bo wbiła mi igłę z wenflonem i podstawiła pojemniczek, żeby nakapało Na szczęście jutro chyba dużo nie będzie potrzebne, bo tylko na grupę.....Kupiłam sobie kwas foliowy i krem na rozstępy, bo słyszałam, że najlepiej używać od samego początku, żeby były jakieś efekty..... Odkąd się dowiedziałam, że jestem w ciąży budzę się w nocy i mam jakieś dziwne sny A tak to może całą noc prześpię Myślę że ta dzisiejsza bezsenność była przez to, że się bardzo martwię, że mam grzybicę |
|
|
|
#2501 |
|
Zakorzenienie
|
cześć
![]() Lukrecja - piękna dzidzia i gratuluję wizyty ![]() Ja chyba jako jedyna jeszcze porządnej wizyty nie miałam...dopiero w poniedziałek idę, ponad miesiąc czekania na mój termin i to wszystko prywatnie ale za to od razu usg będę miała i jutro też jadę do mojej siostry i zostanę do soboty włącznie, tzn. wrócę wieczorem w sobotę. Odpocząć nie odpocznę, bo na głowie będę miała i swoje dziecko i rok starszą siostrzenicę ale za to odpocznę od teściaSynek śpi, zapiekanka w piekarniku się robi, już zapach się rozchodzi a tu do powrotu tż muszę czekać aż ją zjemy
|
#2502 |
|
Zadomowienie
|
hejka
mnie tez meczy wstawanie w nocy siusiu, choc raz musze w nocy wstac, bo brzuchol potem boli. lukrecja sliczny maluch my z TZem w tym roku skonczymy 25 lat, tyle ze on w czerwcu, a ja w grudniu we wrzesniu bedzie 6 lat jak jestesmy razem
|
#2503 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 13:45 ---------- Poprzedni post napisano o 13:38 ---------- ja badania będę sobie robiła jakoś w przyszłym tygodniu bo ide do tego endokrynologa to mi pewnie tysz jakieś badania zleci to po co mam chodzić dwa razy? to za jednym razem mi zrobią co nie? no
|
|
|
|
|
#2504 |
|
Zakorzenienie
|
Mój gin przepisywał dla niego jakieś tabletki. Ale wydaje mi się, że skoro ja się wyleczyłam całkowicie i uważałam jak szalona, żeby się nigdzie nie zarazić, a teraz się okazuje że znowu mam to cholerstwo, to może TŻ nie był do końca wyleczony.... Tylko nie wiem co mam z tym zrobić. Jestem zła na mojego lekarza, bo mnie przepisał globulki, ale TŻowi nic
Jest to też moja wina, że mu nie przypomniałam, ale byłam zestresowana i podekscytowana wizytą, że nie pomyślałam o tym. A to w końcu on jest lekarzem i powinien o takich rzeczach pamiętać, zwłaszcza, że teraz chodzi o dziecko |
|
|
|
#2505 |
|
Zakorzenienie
|
idę w poduchy mam wsio gdzieś spać mi się chce i wiosny !
|
#2506 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Moze za bardzo Ty uwazasz zeby sie nie zarazić i np zbyt dbasz o higienę intymną? bo to niestety tez ma takie same skutki w postaci drożdży i grzybic różnych... moze wywołują to u ciebie tetergenty tak jak w moim przypadku? mnie nawet wkładki higieniczne uczulają co kończy się drożdżami. |
|
|
|
|
#2507 |
|
Rozeznanie
|
Dziewczyny, nie ma któraś w planach budowy domu? Bo mogę załatwić dowolny, oryginalny projekt domku (Archon, Archeton, Murator i wiele innych firm projektowych) jakieś 25 procent taniej
|
|
|
|
#2508 |
|
Wtajemniczenie
|
no dobra to teraz proszę mnie poinstrułować jak się wkleja suwaczek ????gdyż ponieważ nie mogę juz sie dogrzebać w naszym wątku jak ktoś pisał jak
|
|
|
|
#2509 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
|
|
#2510 |
|
Zadomowienie
|
hej dziewczynki!!!
mnie od trzech dni znowu spanie w dzien meczy.ostatnio snilo mi sie ,ze moj małż mnie zdradza ze swoja byłą.obudzilam sie z placzem i cala spocona.mial szczescie ,ze nie lezal obok mnie bo by chyba piąche na dzien dobry dostal (he he ale by sie zdziwil).dziewczyny ja tez sie martwie,bo ja bylam u lekarza 2.01 a ostatnia @ mialam 24.11,powiedzial mi wtedy,ze pecherzyk ciazowy jest ale nic jeszcze nie widzi,bo ciaza mala.kazal miprzyjsc za 2 tyg.ale ja mu powiedzialam ze musze wyjechac za granice i ze wroce dopiero w marcu.no to on ,ze ok ale jakby sie cos dzialo to mam isc tu do lekarza.narazie(odpukac) jest wszystko ok,zadnych plamien,czasami lekkie bole jak na @ ale 10 razy slabsze,wiec musze czekac jeszcze miesiac na wizyte a to bedzie juz jakis 15/16 tydzien od ostatniej @.dopiero bede miala robione wszystkie badania etc. a co do spodni to ja tez juz sie ledwo dopinam.przytylam poltora kg,ale sie boje bo w pierwszej ciazy przytylam az 22 kg
|
#2511 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
byle by tylko jak najdłużej byli z nami, a póki co zdrowie dopisuje, więc jest ok.
|
|
|
|
|
#2512 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
nie martw się okropne jest czekanie ale jak nic sie nie dzieje oprócz tych bóli co mamy tu w większej większości to jak zrobisz pierwsze USG to bedzie dzid na cały monitor moze ci zrobi 4 d np w kolorze to bedziesz miała portret ja sie doczekac nie mge usg w tym okresie ---------- Dopisano o 14:41 ---------- Poprzedni post napisano o 14:38 ---------- Bosze pragnę pączka wszędzie mówią o tych pączkach ze jutro będą a ja chce juz dzisiaj jednego chociaż bosze zesram sie autentycznoie jak nie zjem pączka!!!!!
|
|
|
|
|
#2513 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Gdyby mnie nie odrzucało od słodyczy, to też bym pewnie chciała. A póki co, to coś bym zjadła, ale sama nie wiem co
|
|
|
|
|
#2514 |
|
Rozeznanie
|
Czesc mamuski,ja z tych co to podczytuja codziennie a malo co pisza
![]() A to dlatego,ze wizyte u poloznej mam na20 marca dopiero a po niej dopiero pierwsze usg. U mnie 7t i 3dni leci.Od paru dni nawiedzaja mnie mocne mdlosci-dzis bede eksperymentowac z imbirem..Mam nadzieje,ze pomoze ![]() W nocy mnie tylko nie 'muli',ale za to spac nie moge,niesamowite glupoty sie snia i to wstawanie na siku...No 3razy to norma. Co do wieku jeszcze...Mam 32 lata,Tz 36,w pelni swiadomie podjelismy decyzje o dziecku rok temu.Instynkt odezwal sie gdy mialam tak ok29lat.Moze to dziwne,ale wczesniej nie wyobrazalam sobie siebie w roli mamy(teraz tez sie troche boje-przeciez kruszyna przewroci cale nasze zycie do gory nogami i dumam sobie jak to bedzie,ale mysle,ze Wy moze tez tak macie?Chyba zawsze pojawiaja sie takie obawy gdy jest to pierwsza ciaza). Plan na dzis-lezenie plackiem ![]() Konczita,wywolalas u mnie pierwsza zachcianke jedzeniowa-zrobilam wczoraj leczo
|
#2515 |
|
Rozeznanie
|
A ja wcinam Pomelo - nic innego chwilowo mi nie wchodzi
Na nic nie mam ochoty. Troche poskubie i juz mam mdłości. Przy naszym stanie powinno sie jeść normalnie, a tu taki klop, że wszystko mnie obrzydza.
|
|
|
|
#2516 |
|
Zakorzenienie
|
Ja to się depresji w tej ciąży nabawie,bo nawet do toalety mnie nie gania
mam nadzieję,że wszystko wporządku jest mimo wszystko .Mąż kupił mi truskaweczki i zjadłam wszystkie . A później wciągnęłam ziemniaczki z sosikiem
|
|
|
|
#2517 |
|
Wtajemniczenie
|
bosze ja w ciągu dnia tez nie sikam często wcale w nocy wstaje raz ale dlatego ze pije na noc sporo
|
|
|
|
#2518 |
|
Zakorzenienie
|
No to czas na drzemkę.
![]() Miłego popołudnia
|
|
|
|
#2519 |
|
Wtajemniczenie
|
to dobranoc
ja nie spie w dzien chociaz chce mi sie ale jak spałam w dzien to miałąm tak jak wy bezsenne noce a jak sie przemęcze to ide spac o 21 22 i wstaje o 6 wyspana i zadowolona
|
|
|
|
#2520 |
|
Zadomowienie
|
mnie tez pecherz w nocy budzi.przweaznie o 1 i o 4.
wlasnie zrobilam pączuszki serowe juz na jutro.. ale ja zaraz do herbatki zjem ze 2 bo mi jezyk do d... ucieknie
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 05:59.

A mdli mnie najbardziej przed wstaniem z łóżka, kiedy mam pusty żołądek.

A domyślasz się kiedy dokładnie doszło do" szczęśliwego strzału"?
dzisiaj jestem w 7t 2 d c se myśle ze 9 stycznia musiałam zajść bo miałąm wtedy owulacje 

.
mogę prosić o namiary na te spodnie?
za jakiś czas już się pewnie przydadzą
koniec świata za oknem był - ale przeżyłam

A tak to może całą noc prześpię
ale za to od razu usg będę miała

wszędzie mówią o tych pączkach ze jutro będą a ja chce juz dzisiaj jednego chociaż bosze zesram sie autentycznoie jak nie zjem pączka!!!!!
Na nic nie mam ochoty. Troche poskubie i juz mam mdłości. Przy naszym stanie powinno sie jeść normalnie, a tu taki klop, że wszystko mnie obrzydza.