![]() |
#2911 |
Zakorzenienie
|
Dot.: Razem schudniemy 20 kg! Zapraszam!
A teraz mnie zabijcie
![]() Mimo że nie piszę, to was czytam i podglądam na ile pozwala mi czas ![]() ![]() Niestety mam duuużo nauki i nie wyrabiam ze wszystkim, książki, prace reportaże itp. Mam nadzieję, że mi wybaczycie ![]() Do dziennikarek ![]() ![]() ![]()
#2912 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Ja jeszcze dopiszę, że dziś waga pokazała u mnie 67,9kg, co oznacza, że osiągnęłam swój pierwszy cel. Widzę też różnicę w ciuchach, nareszcie są luzy w workach na kartofle i zaczynam (narazie jeszcze na siłę) wchodzić w ciuchy z lepszych czasów. O tych z bardzo dobrych czasów jeszcze nawet nie marze, ale to kwestia czasu mam nadzieję ![]()
start 1 lipiec 2015 - 79,8 kg ![]() ![]() ![]() cel I - 75 kg ![]() cel II -71kg ![]() cel III - 68 kg ![]() cel IV - 65 kg ![]() cel V - 62 kg ![]() Wzrost 168 cm start79,8-79-78-77-76-75-74-73-72-71-70-69-68-67-66,9-66-65-64-63-62 Edytowane przez Winnie the Pooh Czas edycji: 2012-02-15 o 15:40 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2913 |
Raczkowanie
|
No to prawda, że jak się mieścimy w ciuchy sprzed paru lat to to od razu motywuje
![]() a co to ten klub femmefatale?:p bo ja jakoś zupełnie nie wiem o co chodzi ..<pomóż> |
![]() ![]() |
![]() |
#2914 |
Zadomowienie
|
Hej piękne moje!jestem u mamy wracam w niedzielę i z góry wielkie sory za literówki ale pisze z tel.;-)I wpadam się pochwalić wam moje kochane że jest 9 z przodu:-D a dokładnie 99.5kg!!nawet nie wiecie jaka jestem szczęśliwa :-D czekałam na tą 9 z utęsknieniem
![]()
#2915 |
Raczkowanie
|
Cześć dziewczyny nie było mnie parę dnia, wymyśliłam sobie mały remont w mieszkaniu i nie za bardzo był czas. Ale już wszystko zrobione więc wracam.Z dietą nie było za ciekawie , nie liczyłam kalorii bo za bardzo nie miałam jak.
Od jutro biorę się ostro za siebie i będę wrzucać jadłospisik ![]()
#2916 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Akasha, nic nie mów... u nas (w Gda) tak przysypało, że musiałam do domu taksówką jechać. Trzymam kciuki za dobre warunk w nowej pracy! Asiu, to ta pogoda tak działa depresyjnie ![]() lordi, dobrze, że znowu jesteś ![]() Puchatku, królica dostała kolejny zastrzyk, za tydzień niestety powtórka + przez cały tydz. smarowanie i tabletki z witaminami, w sob. kąpiel w specjalnym szamponie. Na zakupy wybieram się jutro i może też pojutrze ![]() Brawa za osiągnięcie pierwszego celu!! ![]() ![]() ![]() Czarna, supeeeeer!! ![]() Frutti, ![]() Opcji jest wiele - możesz wiadomości uporządkować chronologczne lub dziedzinami, możesz zrobić to wedle ich wartości (najpierw najważniejsze wydarzenia tygodnia) lub na początek coś, co przyciąga uwagę, jest ciekawe, na koniec najmniej interesujące, albo najbardziej nudne. Tak, jak pisałam - to zależy od Twojego nauczyciela. Laski, jutro znowu będzie mnie tu mało - lecę do babci, później do dentysty i na zakupy. Przewiduję, że około 16 wrócę do domu. Pobudka o 6 ![]()
![]() |
#2917 |
Zakorzenienie
|
Bottega, dzięki
![]() ![]()
#2918 | |||
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() Powiem tak - niższe zarobki spoko te 200 zł mniej mogę przeżyć przez 3 miesiące na okresie próbnym ale nie mogę zejść poniżej pewnego poziomu. Niestety kredyt we frankach w tej chwili jest okropny.. Zobaczymy co zaproponują na 1 rozmowie podałam swoje min. teraz jadę już niby dokumenty podpisywać więc zakładam, że mniej niż moje min. mi nie zaproponują, chociaż już taki przypadek miałam. Wszystko sie wyjaśni ![]() ---------- Dopisano o 09:04 ---------- Poprzedni post napisano o 07:57 ---------- Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() ![]()
![]() |
#2919 |
Rozeznanie
|
No no Czarna rządzisz
![]() ![]() Winnie the Pooh idziesz jak burza ![]() ![]() Bottega życzę żebyś ze wszystkim się sprawnie uwinęła - wracaj szybko do Nas ![]() Frutti dobrze, że znów jesteś ![]() akasha83 powodzenia ![]() ![]() ![]() ![]() misia077 do dzieła - wiosna coraz bliżej ![]() Cały czas się zastanawiam gdzie reszta Dziewczyn (nie będę podawała wszystkich nicków, bo jak przed chwilką chciałam je zliczyć to ho ho ho) Laski co się z Wami dzieję ![]()
160cm - start 80kg - 11.11.11r. 75kg - I cel osiągnięty 08.12.2011 69,9kg - II cel osiągnięty 27.03.2012 65kg - III cel osiągnięty 31.05.2012 obecnie- 59,6 KG ![]() 60 kg - IV cel 56kg - marzenie ![]() pozostało - 3,6kg |
![]() ![]() |
![]() |
#2920 |
Rozeznanie
|
Czyżby z okazji TŁUSTEGO CZWARTKU wszystkie Dziewczyny o diecie zapomniały
![]() Ale tu cichutko ![]()
160cm - start 80kg - 11.11.11r. 75kg - I cel osiągnięty 08.12.2011 69,9kg - II cel osiągnięty 27.03.2012 65kg - III cel osiągnięty 31.05.2012 obecnie- 59,6 KG ![]() 60 kg - IV cel 56kg - marzenie ![]() pozostało - 3,6kg |
![]() ![]() |
![]() |
#2921 |
Zakorzenienie
|
Witajcie, przegladalam rozne watki bo planuje schudnac.
Bylam na watku 1200kcal i zauwazylam tam kolezanke Bottege. Weszlam na wasz watek i widze ladne sukcesy. Czy moglaby ktoras z Was napisac mi o co chodzi w waszej diecie i czy realne jest ze w ciagu 2 miesiecy an tej diecie schudne 6 kg? Prosze o odpowiedz jesli to nie bylby problem |
![]() ![]() |
![]() |
#2922 |
Zadomowienie
|
Andziusia-podejrzewam że przy diecie takiej jaką my tutaj stosujemy na 100% pozbędziesz się te 6 kg w 2 miesiące chodź moim zdaniem masz prawidłową wagę ale to już twoja indywidualna decyzja;-)
Rzeczywiście chyba każda obchodzi tłusty czwartek bo straszna cisza;-) (nie przesadzajcie tam kobietki) Dziękuję moje kochane za gratulacje:-*Dziś byłam z siostra na zakupach i kupiłam 2 ładne bluzeczki i o dziwo rozm.L leży jak ulał:-D swoją droga góra jest nawet nawet nie miałam z nią problemów najgorszy jest dół:-(typowa figura gruszki jasna cholerka;-( ale jak będzie 75 to będzie git majonez :-D i do tego muszę dążyć ![]()
#2923 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
Rany jak mi się chce pączka chociaż 1 ![]()
![]() |
#2924 | |||||
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() ---------- Dopisano o 16:10 ---------- Poprzedni post napisano o 16:06 ---------- Cytat:
![]() ![]() ---------- Dopisano o 16:11 ---------- Poprzedni post napisano o 16:10 ---------- Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 16:15 ---------- Poprzedni post napisano o 16:11 ---------- Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 16:19 ---------- Poprzedni post napisano o 16:15 ---------- Cytat:
![]()
start 1 lipiec 2015 - 79,8 kg ![]() ![]() ![]() cel I - 75 kg ![]() cel II -71kg ![]() cel III - 68 kg ![]() cel IV - 65 kg ![]() cel V - 62 kg ![]() Wzrost 168 cm start79,8-79-78-77-76-75-74-73-72-71-70-69-68-67-66,9-66-65-64-63-62 |
|||||
![]() ![]() |
![]() |
#2925 |
Raczkowanie
|
Andziusiaech powinnaś dać radę. Wiem, że pod koniec odchudzania organizm bardzo wolno oddaje kalorie, szczególnie gdy ktoś chce zejść tak nisko jak Ty - takie przeciąganie liny przynajmniej u mnie. Wszystko zależy od Twojego zaparcia i grzeszków - u mnie się trafiają,, no ale to moja wina.
Dzięki dziewczyny za wsparcie - przyjęłam ich ofertę - targowaliśmy się o durne 200 zł brutto - masakra, ale się zgodziłam. Teraz nie wiem, jak po 5 latach powiedzieć szefowi że odchodzę - a jutro muszę to zrobić bo w nowej firmie chcą mnie już natychmiast.
![]() |
#2926 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() Wtorek: 1.2 kromki chleba ze sliwką na miodzie+23g serka do smarowania Turek 5%+63g jabłka - 286 kcal 2.serek wiejski 3%(150g)+cebula(25g)+pomi dor(95g)+1 Wasa - 172 kcal 3.ryż na mleku ![]() 4.klops z kurczaka+100g ziemniaków+110g warzyw na patelnię Hortex(cukinia, papryka, marchew, itp) - 286kcal 5.jog.Ale gratka truskawk(115g) - 90 kcal W sumie 1062 kcal Środa: 1.40g płatków Nestle Fruttina+200g mleka Ale 2% - 230 kcal 2.jog.Activia naturalny ze zbożami(125g)+1pomarańcza (235g) - 194 kcal 3.1 i 1/2 klopsa z kurczaka+100g ziemniaków+150g warzyw na patelnie Hortex - 381 kcal 4.sernik na zimno ![]() ![]() W sumie 1201 kcal Dodam jeszcze, że dzis tłusty czwartek, i juz jestem po białym ryżu na mleku i rozmyślam nad jakimś mini wypiekiem ![]()
start 1 lipiec 2015 - 79,8 kg ![]() ![]() ![]() cel I - 75 kg ![]() cel II -71kg ![]() cel III - 68 kg ![]() cel IV - 65 kg ![]() cel V - 62 kg ![]() Wzrost 168 cm start79,8-79-78-77-76-75-74-73-72-71-70-69-68-67-66,9-66-65-64-63-62 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2927 |
Zakorzenienie
|
Mój podpis jest nieaktualny, teraz waże 66,5
![]() Dziewczyny a co to za dieta, ograniczenie kalorii czy jak.[COLOR="Silver"] ---------- Dopisano o 18:23 ---------- Poprzedni post napisano o 18:21 ---------- Edytowane przez Andziusiaech Czas edycji: 2012-02-16 o 17:29 |
![]() ![]() |
![]() |
#2928 |
Rozeznanie
|
dziewczyny....nie było mnie straaaaaaasznie długo.
przez sesję, to moja pierwsza i powiem szczerze było trudno. tak się rozleniwiłam po maturze, że strasznie ciężko wrócić do nauki tylu materiału. ale jestem już wolna, przynajmniej na te 3 miesiące i wszystko zdane do przodu. co do diety to nie było żadnej diety. wróciło wszystko co spadło. starałam się jak mogłam, ale mój problem słodyczowy mnie pogrąża. nie będę pisać jak mi źle z tym i takie tam, bo wiadomo, ale jak widzę siebie w lustrze, to już w ogóle tragedia. zobaczymy, mam nadzieję, że tym razem się nie poddam, bardzo wierzę w to, że mogę schudnąć, ale jest mi strasznie ciężko. nie mam czym się zająć, żeby oderwać myśli od jedzenia. witam wszystkie nowe dziewczyny, życzę powodzenia ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2929 |
Zadomowienie
|
Akasha 200zł to nie jest tak ogromna suma do stracenia,ale pomyśl że podniesiesz swoje kwalifikacje (mam nadzieję że w lepszej firmie) i będziesz spełniona w 100% a jak dobrze pójdzie to przecież są podwyżki także nie żałuj swojej decyzji będzie dobrze
![]() ![]() I muszę się wam przyznać do grzechu!wpieprzyłam 2 pączki i obfity obiad :P i wiecie co wam powiem mam to gdzieś nie mam zamiaru mieć żadnych wyrzutów! w końcu człowiek nie skała swoje potrzeby ma ![]() ![]()
#2930 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() |
#2931 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]()
![]() |
#2932 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Moim zdaniem to realny cel - szczególnie dla osób, które dopiero zaczynają się odchudzać. Jaka dieta? Najzdrowsza, najzwyklejsza, najprostsza, sprawdzona MŻ + WR ![]() ![]() Czarna, gratuluję zakupowych sukcesów! ![]() Puchatku, femme fatale ![]() ![]() Akasha, życzę dużo siły ![]() arsenal, kochana.. bardzo chciałabym Ci pomóc... obawiam się jednak, ze na odległość niewiele jestem w stanie zdziałać, skoro masz aż taki problem... Moim zdaniem powinnaś sięgnąć po pomoc fachowca - psychologa, wspólnie dojść do tego dlaczego to jesz, co zajadasz,dlaczego nei możesz się opanować. To ma raczej podłoże psychiczne, bo gdyby to był tylko problem uzależnienia, to już dawno byś sobie z tym poradziła (no chyba, ze masz naprawdę słabą wolę - a nad tym możesz pracować). Ja zaczynając dietę byłam uzależniona od słodyczy - nie mogłam spokojnie iść obok mcdonalds i nie wejść po mc flurry, nie mogłam wyjść ze sklepu bez snickersa czy batonika z karmelowym nadzieniem. Kiedy przychodziłam po zajęciach, zmęczona i zła rzucałam się na słodycze - miałam głupie wrażenie, że one mnie uratują, że poczuję się pełna sił, szczęśliwsza, mniej zmęczona i zdołowana. Udało mi się to zwalczyć. Nie odpuściłam w 100% słodkiego - bo i po co? Teraz, kiedy już wyrobiłam sobie silną wolę, wiem, że raz na jakiś czas mogę pozwolić sobie na coś z listy "niedietetyczne", ale RAZ NA JAKIŚ CZAS, a nie dzień w dzień czy co 2 dzień. Jak się wpadnie w taki wir, to ciężko się z niego wydostać, a im więcej razy próbujesz i znowu ci się nie udaje, tym kolejny raz jest trudniejszy. MUSISZ coś z tym zrobić. Dla siebie. U mnie dziś duuuuuuuuuuuuuuuużo (praktycznie cały dzień, bo jednak dopiero godzinę temu wróciłam) chodzenia i jedzeniowo tak: I (u babci): jajecznica z 2 jajek, pół bułki razowej z odrobiną margaryny, 200g pomidorów II: 1 kiwi, 1 jabłko III: filet z dorsza bez skóry (w przyprawach) na odrobinie oliwy, 150g rzodkiewki, 100g pomidora,120g marchewki; pączek z budyniem IV: ok. 200g truskawek V: 200g marchewki, 50g twarogu 0%, 1 łyżka jogurtu nat. Kalorii nie liczyłam, ale nie było źle ![]() ![]() w ogóle ![]() ![]() ![]() Zakupowo: -granatowy sweterek New Yorker - rozmiar M (mieściłam się w S, ale M była dłuższa nieco, więc ją wzięłam) - jeansy granatowe H&M (te same co kupiłam jakoś 1,5 miesiąca temu ![]() ![]() ![]() - czarne legginsy z H&M rozmiar M - rajstopy czarna 40den H&M - rajstopy czarne 40den Biedronka ![]() - odżywka do włosów Dove ![]() A tak w ogóle, to jutro do ok. 15 raczej się nie odezwę - znowu pobudka o 6 ;/ fajne ferie :/ badania (pobieranie krwi - TSH czyli tarczycowe, prolaktyna przed i po podaniu metoclopramidu, żelazo), odebrac prawko (po ponad 7 miesiącach od zdania xDD), odebrać wyniki jednych badań wcześniejszych, później do babci, zakupy obuwnicze, dentysta ponownie (ciotka nie zdążyła dziś zrobić mi wszystkiego - u mnie sporo kosmetyki w tym wszystkim niestety, sama praca pod mikroskopem). Wieczorem z kolei jedziemy na zakupy jedzeniowe żebym miała co jeść na stancji ![]() Meeeeeeedziu?
Keep calm and stay legendary Edytowane przez Bottega Czas edycji: 2012-02-16 o 20:58 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2933 |
Raczkowanie
|
Silvia09 czarnaDama2394 Zgadzam się, od 1 pączka świat się nie zawali i to w tłusty czwartek. Lepiej zjeść i więcej poćwiczyć
![]() ![]() ja też się skusiłam pączkom, ale za to wypiłam z 5 kubków czerwonej herbaty i 2 zielonej:P Wiem że mnie to nei usprawiedliwia no ale cóż... w sumie ja sie w ogóle urodziłam w tłusty czwartek, tylko ten który przypadał na 27 lutego 92 roku ![]() Jak to się nie odzywamy? ![]() ![]() Tylko moich postów chyba nie widzicie ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2934 |
Raczkowanie
|
Ja wczoraj żadnego pączka nie zjadłam - jak się okazało mój mąż też nie.. w pracy nie ruszył a do domu nawet nie kupiłam.
Trudno. Wczoraj miałam ok. 1100 kcal, ale dokładnie nie chciało mi się wszystkich warzyw ważyć więc nie wiem. Ogólnie było dobrze - mój mąż też dzisiaj złoży wypowiedzenie.. szok - zaskoczył mnie wczoraj - myślał o zmianie, ale okazało się że chciał zostać a obecna firma powiedziała mu spadaj nawet 100 zł podwyżki mu nie chcieli dać żeby go zatrzymać a zmieni o 1000 zł więcej płatną.. Masakra - ja dzisiaj od rana nerwówka.. jak powiedzieć mojemu szefowi o odejściu.. ciekawa jestem jak zareaguje od roku mam listę dlaczego chcę odejść.. ale to zupełnie co innego niż faktycznie zrobienie tego. No cóż dzisiaj do 16 muszę przez to przejść.. a żołądek robi mi salta z nerwów.. Dzisiaj standardowo płatki + jogurt 0% na obiad mam warzywka (marchewka, kalafior, groszek trochę kukurydzy) ok. 100 g mintaja ---------- Dopisano o 08:35 ---------- Poprzedni post napisano o 08:34 ---------- Widzimy ![]() ![]() Powrzucaj kilka banalnych tekstów i to zniknie,
#2935 |
Rozeznanie
|
Dziewczyny zacznę od pochwalenia się na wadze spadek
![]() ![]() I to po jakim menu (wczoraj) : Ś: 2kromki razowe + wędlina i masa warzyw + kawa z mlekiem IIŚ: Pączek + kawa z mlekiem !!! O: Pączek !!! + wafel ryżowy z serkiem czosnkowym P: kilka migdałów K: 2/3 mozarelli light + 150g pomidorka + 20g chlebka z czosnkiem + 20g wędliny drobiowej I słuchajcie wczoraj rano było 71,9kg dziś rano jest 71,1kg - wchodziłam i schodziłam z wagi chyba kilkanaście razy (również zmieniałam położenie wagi). SUPER taki dzień "obżarstwa" jednak się przydał ![]() arsenalfan26014 dla mnie nie ważne co było - ważne że teraz jesteś - wracasz i mam nadzieję zmotywowana na 100% !!! ![]() CzarnaDamo, Silvia09ja tez nie mam wyrzutów sumienia za wczoraj ![]() ![]() Bottega zazdroszczę zakupów, ale jeszcze bardziej tego rozmiaru ubrań - ale jestem pełna optymizmu i wierzę, że ja też kiedyś (oby jak najszybciej) w taki rozmiar się wbiję ![]() Asia_199 urodzić się w tłusty czwartek - to zobowiązuję ![]() akasha83 to niezła rewolucja u Was w domu ![]() ![]() ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#2936 |
Raczkowanie
|
hej! tlusty czwartek minal pod znakiem 1 paczka i kulku faworkow, ale ze bylam w pracy i nie bylo obiadu to powiedzmy ze sie wyrownalo
![]() teraz bede miec kilka nocek pod rzad wiec wiekszosc dni bede po prostu przesypiac, nie bede cwiczyc bo nie dam fizycznie rady ale diete utrzymam ![]()
Czas się wziąć za siebie! Odwielorybiam sie... Bylo: 86 kg ![]() Jest: 66 kg /mniej o 20 kg ![]() Ciąża bliżniacza ![]() 8tydz : 67,5kg 20tydz : 70,3kg 30tydz : 77,5kg w dniu porodu : 79,7kg 2tyg po porodzie: 66,6kg |
![]() ![]() |
![]() |
#2937 |
Raczkowanie
|
Mój szef to burak na całego...
nawet go nie interesował gdzie dokąd, dlaczego.. podał mniej więcej kiedy mnie łaskawie puści i wyszedł.. Miałam wyrzuty sumienia, ale właśnie się ich pozbyłam.
#2938 |
Zakorzenienie
|
Dziewczynki kochanee
![]() ![]() Jeśli możecie, to proszę was o kilki ![]()
#2939 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]()
|
![]() ![]() |
![]() |
#2940 |
Raczkowanie
|
Niestety Winnie masz 100% rację- wiesz, po 5 latach nie spodziewałam się łez i rwania włosów z głowy, ale takie totalne olanie..
no trudno. Mam tylko nadzieję, że pozwoli mi odejść w dobrym terminie a tamta firma się nie rozmyśli w międzyczasie.
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 06:44.