|
|||||||
| Notka |
|
| Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#4441 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Dzieci pięknie nam się rozwijają i mamuśkom nudzić się nie dają. Mamy IX-X 2011
danika
|
|
|
|
#4442 |
|
Zadomowienie
|
Dot.: Dzieci pięknie nam się rozwijają i mamuśkom nudzić się nie dają. Mamy IX-X 2011
Cześć Mamuśki
Ja tylko na chwilkę, bo od wczoraj nie mam w ogóle nastroju. Jakoś ten wczorajszy dzień był do ![]() Zaczęłosię od pobudki Adasia o 5.30, potem pokłóciłam się z mamą, i stwierdziła, że nie będzie nas odwiedzać , od tz nie dostałam nic, bo stwierdził, że musimy oszczędzać i ogólnie jakoś chyba ta pogoda mnie dobijai parę innych rzeczy by się znalazło![]() To się wyżaliłam
|
#4443 |
|
Wtajemniczenie
|
danika
![]() dla gwiazduniminio jak się wali to wszystko na raz co?
|
#4444 |
|
Zadomowienie
|
No niestety
Dobrze, że dziś przychodzą dziadki moje, bo siedze cały tydz sama w domu bo tz ma 2 zmiane, to może mi się na trochę humor poprawi
|
#4445 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
dla męża za list miłosny ![]() ---------- Dopisano o 15:41 ---------- Poprzedni post napisano o 15:40 ---------- współczuję.... ---------- Dopisano o 15:43 ---------- Poprzedni post napisano o 15:41 ---------- Cytat:
|
||
|
|
|
#4446 |
|
Zakorzenienie
|
aguś
![]() minio |
|
|
|
#4447 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#4448 |
|
Zakorzenienie
|
dotarłam tylko do smyka i tam nic takiego nie było, miałam w planach Szkolaka i Kubusia ale w międzyczasie zadzwoniła druga bratowa że oni kocyka nie mają, więc kupiłam kocyk cieplutki i już do sklepów nie doszłam
|
|
|
|
#4449 | ||||||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 15:51 ---------- Poprzedni post napisano o 15:48 ---------- Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 15:54 ---------- Poprzedni post napisano o 15:51 ---------- Cytat:
![]() Ja kupiłam gotowe dania już z kaszką manną z Gerbera i Hippa. Kupiłam też kaszkę manną błyskawiczną i tak jak mi tu doradziły dziewczyny zalałam ją wrzącą wodą i dodałam do zupki. ![]() ---------- Dopisano o 15:58 ---------- Poprzedni post napisano o 15:54 ---------- Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 16:00 ---------- Poprzedni post napisano o 15:58 ---------- Cytat:
..moja to dalej leniuszek w tym temacie no ale już zluzowała w tym temacie..widać ma czas jeszcze....---------- Dopisano o 16:01 ---------- Poprzedni post napisano o 16:00 ---------- Cytat:
---------- Dopisano o 16:03 ---------- Poprzedni post napisano o 16:01 ---------- hej...bylam dzielna i dojechałam i wróciłam na zajęcia w całości...choć na rondach to zarzucało lekko...ale ja może trochę inna jestem ale lubię jeździć po śniegu, wiadomo ciężej i trudniej ale fajnie jest kocyk to też fajny prezent jest![]() A moje dziecko mialo w nocy dzień dobroci dla mamy i jak zasnęła o 21.30 to wstała o 8 aż się zdziwiłam, jak otworzyłam oczy i spojrzałam na zegarek . Coś mi rano nie chce pić mleka, tzn coś tam pije ale nigdy całą porcję..hmm. Na dworze dziś nei byłyśmy bo sypie co chwilę - Acelinko szłas sama czy z mała na spacer? A Michasia dostała dziś pierwszy raz do ręki chrupka kukurydzianego i reakcja na niego - najpierw zachwyt, potem zdziwienie jak to wsadzić do buzi, potem hmmm co to ja mam wogóle, pociumkała, coś tam odgryzła (ale zaraz jej to wyciągnęlam bojąc się zakrztuszenia) i mina wyrażająca zdziwnienie i niesmak i tyle było zachwytu![]() Słyszałyście, że tą Katarzynę ( mamę Madzi) wypuścili z aresztu? a malutka juz pochowana z godnością..r.i.p..
Edytowane przez agus1978 Czas edycji: 2012-02-15 o 16:16 |
||||||
|
|
|
#4450 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
W nocy ok, choć A. budzi się i nie śpi, ale nie płacze. Za to w dzień masakra. W grę wchodzą tylko rączki, w łóżeczku nie ma mowy na spanie - tylko na rączkach. Dziś usypiałam ją godzinę i po każdym odłożeniu płacz okropny. Po godzinie walki A. Usnęła, po czym przyszedł mój ukochany tatuś - krzyknął, a Amelka oczy jak 5zł i po spaniu. Mówię, mu tyle razy, że jak wchodzi do pokoju to niech nie krzyczy, ale mówi sie jak do ściany. Tłumaczę mu, że usypiam ją od godziny, a on do mnie, że jak jej się chce spać, to niech śpi... W każdym razie kręgsłup i ręce są już na wykończeniu. Do tego Archi nadal Amcia ma kaszel, u mnie już ok. A jak Piotruś? Na dokładkę zasypało mnie strasznie, nie wiem jak mąż wróci do domu. Opadam z sił - naprawdę. |
|
|
|
|
#4451 | |||||
|
Zadomowienie
|
danika - no, no szaleje Olga z obrotami
![]() no to więcej nas w klubie, zawsze można przyjąć wersje - "walętynek" nie obchodzę Cytat:
tylko męża wytnę [QUOTE=gerda;32322619] Cytat:
no samo zło a co do pampków jak by was zalało to będzie jak znalazł, wchłonie wszystko ![]() Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
no i na koniec moja rybcia mała
"w pewnym momencie kobieta powinna ustalić ile ma lat. I konsekwentnie się tego trzymać". M.C. Edytowane przez indygo79 Czas edycji: 2012-02-15 o 16:34 |
|||||
|
|
|
#4452 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 16:35 ---------- Poprzedni post napisano o 16:32 ---------- Rybcia przesłodka Ta minka to było własnie - "matka coś ty mi dała" hihih Edytowane przez agus1978 Czas edycji: 2012-02-15 o 16:36 |
|
|
|
|
#4453 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() a co do taty .... ręce i cycki opadają
|
|
#4454 | |||||||||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Pamietam jak bratanek mojego meza spal na weselu przy muzyce tak lupiacej, ze trzeba bylo krzyczec do siebie, zeby cos uslyszec. Nie pamietam ile wtedy mial, ale na pewno jeszcze byl lezacy.Cytat:
Moge Ci oddac jedna nasza drzemke dzienna ![]() Cytat:
Cytat:
Chyba, bo to raczej takie plamienie na razie, ale sie zdziwilam, ze to juz. Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
Ale mi sie slodkiego chce, jak w ciazy normalnie. Wlasnie wciagnelam twarozek z cukrem, bo nie mam zadnych slodyczy w domu (wszystkie pochlonelam w ciagu ostatnich kilku dni )
|
|
|
#4455 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
dziękujemy
|
|
#4456 | |||
|
Zakorzenienie
|
Mój syn przechodzi samego siebie... spać nie chce, płacze dużo nie wiem o co chodzi
![]() Ale za to mam swojskie pączki od teściowej zjadłam już cztery![]() Cytat:
ale u mnie jeszcze ani widu ani słychu![]() Cytat:
Cytat:
![]() ![]() |
|||
|
|
|
#4457 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
a co do marudzenia, ach żeby instrukcja była do dzieci... ![]() a ja jutro cały dzień sama, przy takiej pogodzie ani do sklepu z małą wyjść, no i pączka nie zjem......
|
|
#4458 | |
|
Zakorzenienie
|
agus1978 ślicznota
Cytat:
u nas to samo U nas na spanie skutkuje moja piżama zamiast przytulanki - spróbuj może![]() Oo i kolejna słodzinka |
|
|
|
|
#4459 | ||||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Cytat:
Uśmiech wspaniały. Za milion dolarów ![]() Ale czatuj dalej ![]() Cytat:
![]() Cytat:
Pamiętaj że jak już sie popieprzy to co popieprzyć się mialo, to będzie tylko lepiej
|
|
#4460 |
|
Wtajemniczenie
|
Dzięki
Tak sobie myslę o Twoim małym...a nie wiążesz jego zachowania m.in z glutenem? może mu coś nie pasuje w nim? moja po czterech dniach podawania glutenu miała etapy placzu z bólu brzuszka i pierdów...nie wiem...może sie mylę..ale tak mi się to jakoś skojarzyło z moim dzieckiem... |
|
|
|
#4461 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
o kurcze, ja dziś pierwszy raz gluten dałam i były pierdki jakby się portki darły ![]() http://www.tvn24.pl/-1,1734861,0,1,p...wiadomosc.html ale smutna historia, ale z jednej strony niesamowita....
"w pewnym momencie kobieta powinna ustalić ile ma lat. I konsekwentnie się tego trzymać". M.C. Edytowane przez indygo79 Czas edycji: 2012-02-15 o 17:36 |
|
|
|
|
#4462 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
mogę Ci podesłać![]() Cytat:
|
||
|
|
|
#4463 | ||||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
|
|
#4464 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 17:59 ---------- Poprzedni post napisano o 17:55 ---------- No mamy...ale lekarka nic nie mówiła, żeby poczekać z rozszerzaniem tylko normalnie podawać owe produkty zgodnie ze schematem. Ale widzę po małej, że ten gluten to nie bardzo jej służy narazie...poza tym ja sama nie wiem, czy ona ma tą skazę czy nie...nie ma wysypki, ciemieniucha schodzi po parafinie, nic sie jej tfu tfu nie dzieje...jak skończy pół roku to będziemy próbować na zwykłe mleko przechodzić.. Edytowane przez agus1978 Czas edycji: 2012-02-15 o 18:02 |
|
|
|
|
#4465 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#4466 | |||||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
Cytat:
![]() śliczna pływaczka Cytat:
|
|
|
#4467 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
współczuje i mam nadzieje, ze to krótkotrwały skok u Amelki mój tata też taki nierozumny w tym względzie...tez ogólnie głośno mówi i nie rozumie, że sie młoda budzi.chyba juz zapomnieli jak małe dzieci mieli Cytat:
![]() Twoja pływaczka cudna, rybka malutka |
||
|
|
|
#4468 | |||
|
Zadomowienie
|
kochane jesteście z podsyłaniem pączków
wiadomość z ostatniej chwili - teściowa oficjalnie zgodziła się opiekować Agacią od września, super bo babcia to babcia. ale mam doła "gupia" jestem wiem ale na razie aż ze strachu mnie ściska, że mam Małą zostawić...Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
|
|
#4469 | |
|
Zakorzenienie
|
Nie ponadrabiam bo zwyczajnie oczy mi sie zamykaja
![]() Danika dla Guni Cytat:
U nas dalej katar- juz ponad tydzień. A Piotrek prawie zupełnie stracił głos ![]() aha- Spray- dobrze, ze wyniki ok- ciesze się bardzo. A jak z przybieraniem Eryka? |
|
|
|
|
#4470 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
i pomyśl ze ja wracam już w maju i ściska mnie też, jak tylko pomyślewiesz co...jakby cię mąż bez pączka jutro zostawił to juz serio mu zafundujemy ![]() ![]()
|
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 14:59.

, od tz nie dostałam nic, bo stwierdził, że musimy oszczędzać
i ogólnie jakoś chyba ta pogoda mnie dobijai parę innych rzeczy by się znalazło

![:]](http://static.wizaz.pl/forum/images/smilies/krzywy.gif)

), a dzisiaj rano znalazlam dodatkowo list milosny na biurku. Nooo moze raczej notke milosna, ale i tak sie wzruszylam 

aż się zdziwiłam, jak otworzyłam oczy i spojrzałam na zegarek
W nocy ok, choć A. budzi się i nie śpi, ale nie płacze. Za to w dzień masakra. W grę wchodzą tylko rączki, w łóżeczku nie ma mowy na spanie - tylko na rączkach. Dziś usypiałam ją godzinę i po każdym odłożeniu płacz okropny. Po godzinie walki A. Usnęła, po czym przyszedł mój ukochany tatuś - krzyknął, a Amelka oczy jak 5zł i po spaniu. Mówię, mu tyle razy, że jak wchodzi do pokoju to niech nie krzyczy, ale mówi sie jak do ściany. Tłumaczę mu, że usypiam ją od godziny, a on do mnie, że jak jej się chce spać, to niech śpi...
babcia mają swój urok i tyle, musimy się z tym pogodzić.
, nie powinnam go jeść ,ale co tam
no samo zło 

)

współczuje i mam nadzieje, ze to krótkotrwały skok u Amelki