Katalogi Avonu - Strona 604 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Forum plotkowe

Notka

Forum plotkowe Zapraszamy do plotkowania. Na forum plotkowym nie musisz się trzymać tematyki urodowej. Tutaj porozmawiasz o wszystkim co cię interesuje, denerwuje i zadziwia.

Pokaż wyniki sondy: Czy kupię go powtórnie?
Tak 1 100,00%
Nie 0 0%
Głosujący: 1. Nie możesz głosować w tej sondzie

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2006-12-10, 11:06   #18091
Anka :)
Wtajemniczenie

Dot.: Katalogi Avonu

Witam w niedzielny poranek

Mam pytanko odnośnie tego korektora w płynie z netto do k02 tak sobie pomyślałam że mogłbaym sobie sprawić bo mam takie cienie pod oczami
No i tu prośba do was: Fajny jest? prosze o jakieś opinie i o opis kolorków (Medium, Fair ) na KWC znależć nie mogę...
Stary 2006-12-10, 11:22   #18092
ancia19
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez justyce Pokaż wiadomość
Mnie się coś obiło o uszy, wydaje mi się, że to bardzo, bardzo staaaaary zapach. Ale dziwi mnie też, że nie ma napisu Avon.

http://auntjudysattic.com/Avon_Facts.htm

Tu jest informacja:
Women of Earth : Replaced by Rare Gold, Perceive

I tyle - wsio jasne
Na zachodnich aukcjach (Ebay) trochę tego jest, ale nie kupowałabym tego - to mocno "przeterminowany" zapach.
w polskim AVONIE ten zapach był baaaaardzo dawno temu, tak około 1998 roku, ale w brytyjskim, czy amerykańskim - nadal jest. Dziwię się, że u nas go wycofali, bo zapach był bardzo popularny i naprawdę ładny!!!
ancia19 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2006-12-10, 11:43   #18093
Kalex
Zakorzenienie

GG do Kalex

Cytat:
Napisane przez anCcik Pokaż wiadomość
a czy któraś kupila elegancką paletke cieni do powiek Secret Duo Eye Shadow?
nie, bo nie ma ich od poczatku w sprzedaży
Kalex jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2006-12-10, 12:06   #18094
drum_girl
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez lemoorka Pokaż wiadomość
Ja mam ten zestaw i nie wiem czy jestem taka silna, że rozwaliłam to plastikowe opakowanie przy pierwszym otwarciu. Uzywam jedynie pędzielka do ust, bo nie lubie się smarowac szminka Juz raz o tych pędzelkach pisałam na forum Szczerze za ta cenę mogłoby byc lepsze.

Mam też ten zestaw i powiem ze nie sa najgorsze małe zgrabne do torebki.Mysle ze warto je kupic uzywam ich dziennie i jeszcze sa cale sa bardzo male i dla niektorych moga byc nieporeczne

Ja mam pytanie po raz 2. Która z Was ma zestaw mini-błyszczykow?? Jakie to sa kolory w świetle dziennym??
Mam też ten zestaw i powiem ze nie sa najgorsze małe zgrabne do torebki.Mysle ze warto je kupic uzywam ich dziennie i jeszcze sa cale sa bardzo male i dla niektorych moga byc nieporeczne
A co do zestawu 3 blyszczykow powiem ze nic nadzwyczajnego ,nie kupilabym ich ponownie kolory takie sobie nic specjalnego i sam blyszczyk jakis taki dziwny
Stary 2006-12-10, 12:20   #18095
majula
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Anka :) Pokaż wiadomość

Mam pytanko odnośnie tego korektora w płynie z netto do k02 tak sobie pomyślałam że mogłbaym sobie sprawić bo mam takie cienie pod oczami
No i tu prośba do was: Fajny jest? prosze o jakieś opinie i o opis kolorków (Medium, Fair ) na KWC znależć nie mogę...
Moja klientka byla ogolnie zadowlona(stwierdzial ze jej juz nic nie pomorze ja tez mam te cienie ) z niego miala kolor medium zreszta fair jest do bardzo jasnej cery ja te zgo mialam i tez ogolnie bylam zadowlona i z tego co czytalam to ma on bardzo dobra opinie ja go biore na bank i to 2 sztuki kolor medium
majula jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2006-12-10, 12:22   #18096
Wtajemniczenie

dzieki
a jaką masz cere? bo ja jestem bledziuchem
Stary 2006-12-10, 12:25   #18097
agusiia69
Zakorzenienie

ja też mam worki pod oczami i czy jest jakiś dobry cień lub puder a może krem na cienie pod oczami?? oczywiście z avonu
agusiia69 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2006-12-10, 12:26   #18098
majula
Zakorzenienie

Cytat:
dzieki
a jaką masz cere? bo ja jestem bledziuchem
bardziej pod jasna obecnie nic ciemna ale ogolnie nie super blada bo cos tam sie oplalam i ciezko mi napisac ktory na twoim miejscu bym wziela chyba jednak fair ale to tez zalerzy, a wlasnie na tym watku przeczytalam o tym korektorze ze jest dobry
Stary 2006-12-10, 12:34   #18099
Wtajemniczenie

mi też sie Majulka wydaje ze dla mnie to FAIR tym brdziej że on taki zółtawy a ja też tak mam...ale mam nadzieje ze on nie bedzie jakiś znowu zólty nienaturalnie...
Stary 2006-12-10, 12:35   #18100
MagdaP
Zadomowienie

A jak z dostepnoscia paletki do ust?
MagdaP jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2006-12-10, 12:39   #18101
Ulaczek
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez Kalex Pokaż wiadomość
nie, bo nie ma ich od poczatku w sprzedaży
a ja mam pytanko: wczoraj zadzownila klientka i podała mi zamówienie składające się z 3 paletek szminek i 2 szkatulek i co ja mam je zamowić(a wiem że sa w brakach zarówno szminki i szkatułki) i jak potem sie liczy to zamówienie>?????
Ulaczek jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2006-12-10, 13:09   #18102
lemoorka
Zakorzenienie

Witam w niedzielne leniwe południe

Cytat:
Napisane przez nutka85 Pokaż wiadomość
Co do tych błyszczyków...
Sama ich nie mam,ale widziałam jeden u koleżanki - to był ten "cielisty" kolorek...
Szczerze mówiąc, spodziewałam się fajniejszego kolorku.
myślałam, że to będzie taki "podkładowy" kremowy kolor...
a ten błyszczyk ma bardziej brązowo-pomarańczowy kolorek...
w każdym razie mi dużo bardziej podobał się w katalogu niż na żywo..
ale to oczywiście zależy od upodobań
nio i jest naprawdę MINI

niby pojemność była podana,ale spodziewałam się czegoś odrobinkę większego

Pozdrawiam i przepraszam za post pod postem,ale jak klikałam opcję edytuj to mi się stronka zawieszała
Dziekuje z ainformacje

[1=9c8d9cec639f523640ce6df 817fef7acb209e2c9_6267281 75cda8;3228557]Fakt, przed chwilą serwer padł

Te pudełko od pędzelków z CT jest spoko i cały czas jest otwierany i zamykane i nie narzeka, nie skrzywdziłam go

Przed chwilą weszłam na strefę i patrze saldo mi wzrosło A tutaj juz fakturka za brak TTA, który mi wyślą na swój koszt i dostanę jeszcze k02, który normalnie powinnam mieć ok 16.12 (dzieki OMS, bo tak całkiem normalnie yto 22.12 ) i jeszcze jakieś rzeczy typu formularz zamówień itd[/quote]

Wynika z tego,że slina kobieta jestemChciałam to otworzyć i jak nacisnęłam to mi pękło

Cytat:
Napisane przez kasiakapka Pokaż wiadomość
Ja mam pytanie po raz 2. Która z Was ma zestaw mini-błyszczykow?? Jakie to sa kolory w świetle dziennym??
Cytat:
Napisane przez kasiakapka Pokaż wiadomość
hej
ja mam ten zestaw błyszczyków. wielkościowo sa troche mneijsze od zwykłego balsamu do ust kolorki..
- brązowy - jest taki cielisty - mi bardzo sie podoba;
- jasnoróżowy - delikatny - cukierowaty troxhe;
- ciemnorózowy - z tym kolorkiem się nie polubiłam , za ciemny wg mnie i jakis taki strasznie rożowy
Wiem ze opis skormy ale inaczej nie umiem

Ktoś pytał o perelki brazujące - wczoraj kupiłam bez problemu w COKU (w krakowie) nie wiem czy to wazna informacje ale może komus sie pzyda

pozdr
Cytat:
Napisane przez drum_girl Pokaż wiadomość
A co do zestawu 3 blyszczykow powiem ze nic nadzwyczajnego ,nie kupilabym ich ponownie kolory takie sobie nic specjalnego i sam blyszczyk jakis taki dziwny
Dziękuje z ainformacje Chyba sie jednak nie skuszę

Cytat:

Cytat:
Napisane przez agusiia69 Pokaż wiadomość
ja też mam worki pod oczami i czy jest jakiś dobry cień lub puder a może krem na cienie pod oczami?? oczywiście z avonu
Na cienie pod oczmai najlepszy krem ze świetlika , dostępny za kilka złoty w drogerii Swrgo czasu miałam korektor w sztycie z Avonu i taki sobie Na trójeczkę.

L.
lemoorka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2006-12-10, 13:21   #18103
Oktawiaaa
Zakorzenienie

Witam drogie Forumowiczki Jestem tu "nowa", ale przeczytałam część Waszych postów i juz czuję, że mi się tu spodoba I jeszcze jedno pytanko, czy znajdę gdzieś tu panoramę do katalogu 2?
Oktawiaaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2006-12-10, 13:22   #18104
Wtajemniczenie

Cytat:
Na cienie pod oczmai najlepszy krem ze świetlika , dostępny za kilka złoty w drogerii Swrgo czasu miałam korektor w sztycie z Avonu i taki sobie Na trójeczkę.
a jak to wygląda ?
Stary 2006-12-10, 13:34   #18105
majula
Zakorzenienie

Cytat:

Dziekuje z ainformacje

Wynika z tego,że slina kobieta jestemChciałam to otworzyć i jak nacisnęłam to mi pękło

Dziękuje z ainformacje Chyba sie jednak nie skuszę

L.
korektor w sztyfcie tak ale w plynie podobno jest niebo leprzy klientka chwalila
Cytat:
a jak to wygląda ?
ja rowniez pytam sie o to samo?
Stary 2006-12-10, 13:43   #18106
jagoda48
Raczkowanie

Arrow Dot.: Katalogi Avonu

cześć całe trzy dni mnie tu z wami nie było, najpierw studia, potem praca. wy tu tyle naprodukowałyście... i jeszcze nowy katalog

Cytat:
Napisane przez myszka1706 Pokaż wiadomość
ja już mam chęć na taką jedną biżuterię....srebrna stylowa...z elementami czarnej koronki dosłownie bomba jak dla mnie..jest naszyjnik kolczyki i pierścionek
mnie również się podoba, chyba zamówię

Cytat:
Napisane przez annfas Pokaż wiadomość
Parasolka jest boska
mam parasolkę z logo, też jest ładna, ale już zdążyły się druty powyginać, nie wiem ile mi jeszcze ta parasoleczka posłuży ... generalnie nie polecam, jeśli chodzi o trwałość

Cytat:
Napisane przez myszka1706 Pokaż wiadomość
tangerynka cudowna myśl...z tym informowaniem na stronie o brakach..ale zanim Avon na takie coś wpadnie..to my się tu nerwowo wykończymy czekając na fakturki i wogóle
też już o tym myślałam kosztowałoby ich to trochę pracy, ale o ile luźniej byłoby na Infolinii i nie musieliby tak do nas mailować co chwilę...

Cytat:
Napisane przez basiuniaaa1990 Pokaż wiadomość
dziewczyny błagam pomóżcie!! mam zamówienie na trochę ponad 1200 zł - chodzi mi tu oczywiście o kosmetyki które wliczają się do opustu - już się cieszyłam że będę mieć 30% a tu patrzę na podgląd fakturki, a oni mi policzyli opust 25% bo w brakach jest Little Black Dress i złota szminka Iced Coffee już nie bardzo mam ochotę domawiać rzeczy na siłę czy avon doliczy mi na fakturze kwoty tych brakujących produktów do bazy opustu i będę mieć 30% czy muszę już na prawdę jescze zamawiać dla siebie bo nie chcę stracic tych 30%
tak, braki również wliczają się do bazy opustu, ja również miałam właśnie taką sytuację: brak wody Midnight, miniaturek Naturals, szkatułki i rękawiczek... miałam przez to kwotę poniżej 1200zł, ale policzyli mi 30%, w końcu to ich wina jest

Cytat:
Napisane przez Maricken Pokaż wiadomość
Vanilla

Ze mnie żadna konkurencja Nie planuję agresywnej akwizycji 5 osób mi wystarczy hehe pozdrawiam
spodobało mi się określenie "agresywna akwizycja"

Cytat:
Napisane przez asia_z Pokaż wiadomość
a ja sie wkurzyłam, bo chciałam z netto K01 zamówić krem do rąk PLANET SPA ten z masłem shea, i przeczytałam na innym forum, że jest w brakach to jest niesprawiedliwe czemu mam dzień wysyłkowy J ??
ja mam D, jeszcze się na ten krem załapałam... nie martw się, może jeszcze się kiedyś trafi

Cytat:

popieram, również kremu ze świetlika używam po 12godzinnej pracy przy komputerze koi obolałe oczęta, znaczy się powieki i okolice
jagoda48 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2006-12-10, 13:47   #18107
asia_z
Zakorzenienie

korektor w płynie jest fajny sama planuje go sobie wziąć w netto kolorek Fair, bo już go kiedyś miałam dawno dawno temu i pamiętam, że pasował do mojej bladej twarzy i nie był żółtawy z tego co dobrze pamiętam
Stary 2006-12-10, 13:55   #18108
majula
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez jagoda48 Pokaż wiadomość
cześć całe trzy dni mnie tu z wami nie było, najpierw studia, potem praca. wy tu tyle naprodukowałyście... i jeszcze nowy katalog

mam parasolkę z logo, też jest ładna, ale już zdążyły się druty powyginać, nie wiem ile mi jeszcze ta parasoleczka posłuży ... generalnie nie polecam, jeśli chodzi o trwałość

też już o tym myślałam kosztowałoby ich to trochę pracy, ale o ile luźniej byłoby na Infolinii i nie musieliby tak do nas mailować co chwilę...

tak, braki również wliczają się do bazy opustu, ja również miałam właśnie taką sytuację: brak wody Midnight, miniaturek Naturals, szkatułki i rękawiczek... miałam przez to kwotę poniżej 1200zł, ale policzyli mi 30%, w końcu to ich wina jest

ja mam D, jeszcze się na ten krem załapałam... nie martw się, może jeszcze się kiedyś trafi

popieram, również kremu ze świetlika używam po 12godzinnej pracy przy komputerze koi obolałe oczęta, znaczy się powieki i okolice
Z tego co wiem to w Ori na stronie po zalogowaniu sie bakazuja braki(tak mi mowila moja konsultantkla z Ori) Avon tez by mogl cos takiego zrobic tyle ze w Ori paczki sa pakowane dla wszytskich rowno a w avonie sa okregi prognuzjujace ale to nic mogli by sie wysilic troszke i to zrobic wiec ja jestem ZA

Co do parasolki to ja popieram mialam ta kremowa w czarne kropki po pierwszym razie sie zepsula a nie bylo az tak starsznie wiec ja jej na pewno nie wezme
Stary 2006-12-10, 14:30   #18109
lemoorka
Zakorzenienie

Cytat:
a jak to wygląda ?
Cytat:
Napisane przez majula Pokaż wiadomość
korektor w sztyfcie tak ale w plynie podobno jest niebo leprzy klientka chwalila
ja rowniez pytam sie o to samo?
Cytat:

Krem ze świetlika kosztuke kilka złotych w drogerii. Ostanio wykończyłam i miałam problemy z kupnem Ale ja to na peryferiach mieszkam Kremik jest bomba po nieprzespanej nocy
lemoorka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2006-12-10, 14:58   #18110
Kalex
Zakorzenienie

GG do Kalex

a ja właśnie 10 minut temu dostałam paczki
a miały przyjść wg harmonogramu 12.12

edit - zabieram się do oglądania i pakowania
Kalex jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2006-12-10, 15:01   #18111
Konfietka
Raczkowanie

Cytat:
Ja mam dzień C, i niestety mam Tropikalny krem w brakach. A bardzo zależało mi na tym kremie. Bardzo lubiłam tą serię, ale Avon zawsze wycofuję to co dobre. Poza tym w brakach mam tylko atomizery i wizytównik. Perfumy w kremie Always - produkt alternatywny.
Dostane szlafroczek i mleczko.

Ja też mam dostawę według harmonogramu 12.12, fajnie by było dostać paczkę już dziś.

Edytowane przez Konfietka
Czas edycji: 2006-12-10 o 15:22
Konfietka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2006-12-10, 15:34   #18112
Wtajemniczenie

Cytat:
Krem ze świetlika kosztuke kilka złotych w drogerii. Ostanio wykończyłam i miałam problemy z kupnem Ale ja to na peryferiach mieszkam Kremik jest bomba po nieprzespanej nocy
A na jakiej zasadzie to działa...? kryje czy po prostu jakoś leczy cienie pod oczami czy co? jakiej to jest firmy?
Stary 2006-12-10, 15:35   #18113
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez asia_z Pokaż wiadomość
korektor w płynie jest fajny sama planuje go sobie wziąć w netto kolorek Fair, bo już go kiedyś miałam dawno dawno temu i pamiętam, że pasował do mojej bladej twarzy i nie był żółtawy z tego co dobrze pamiętam
To jak nie był nienaturalnie żólty to może wezme
Stary 2006-12-10, 15:38   #18114
Ulaczek
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez Ulaczek Pokaż wiadomość
a ja mam pytanko: wczoraj zadzownila klientka i podała mi zamówienie składające się z 3 paletek szminek i 2 szkatulek i co ja mam je zamowić(a wiem że sa w brakach zarówno szminki i szkatułki) i jak potem sie liczy to zamówienie>?????
Ponawiam pytanko - przepraszam, że tak ciągle ale zalezy mi na tej klientce i nie wiem co robic
Ulaczek jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2006-12-10, 16:00   #18115
varda
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez Ulaczek Pokaż wiadomość
Ponawiam pytanko - przepraszam, że tak ciągle ale zalezy mi na tej klientce i nie wiem co robic
oczywiście, że zamówić. Może akurat się załapiesz. Jeśli nie to zawsze można spróbować w COKu. Nawet jeśli ich nie będzie to klientce jakoś się wytłumaczysz, a wartość zamówienia i tak wzrośnie mimo tego, że będą to braki. Możesz zawyżyć sobie opust tym zamówieniem

Ludziom przytrafia się to, co się przytrafia, a nie to, na co zasługują
varda jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2006-12-10, 16:22   #18116
nutka85
Wtajemniczenie

Ja bym na Twoim miejscu powiedziała klientce jaka jest sytuacja, powiedzieć Jej, że prawdopodobnie te rzeczy nie przyjda, ale oczywiście je dla niej zamówisz, bo może Avon się troszkę postara

Jak nie przyjdzie to bedziesz miała "podstawę" żeby się jej nie tłumaczyć (jedynie powiedziec, że jest tak jak myślałaś, że nie przyszło) a jak przyjdzie, to wszyscy bedą zadowolni.

a nawet jak nei przyjdzie to zwiększy Ci się wartość zamówienia, moze zwiększysz sobie opust...

Pozdrawiam
Stary 2006-12-10, 16:48   #18117
Maricken
Zadomowienie

Wyślij wiadomość przez ICQ do Maricken

Cytat:
Napisane przez ancia19 Pokaż wiadomość
w polskim AVONIE ten zapach był baaaaardzo dawno temu, tak około 1998 roku, ale w brytyjskim, czy amerykańskim - nadal jest. Dziwię się, że u nas go wycofali, bo zapach był bardzo popularny i naprawdę ładny!!!
Hej A ja Wam powiem coś ciekawego ;] Mam próbkę tego zapachu, hehe antyki zbieram :P Ale naprawdę bardzo ładny i przypominający dzisiejsze "Always". Tak samo Avonowi nie wybaczę wycofania Rare Pearls...to był taki stylowy zapach..

Vanilla: Nie ma sprawy, jestem za

Tak poza tym to co powiecie o podkładach Avonu? Ja osobiście nie używam ich za często, a wręcz zdradziłam Avon z MaxFactorem I ciekawa jestem czy któryś z avonowskich jest taki jak ten samodopasowujący się z MF?
Stary 2006-12-10, 18:41   #18118
Roksana S.
Raczkowanie

hej dziewczyny,
ile kosztują perfumy Extraordinary 50ml w najnowszym świątecznym katalogu? Czy jest promocja tak jak w przedostatnim tzn. 49,90? Żałuję, że sobie nie kupiłam w przedostatnim.
Dzięki za ewentualną pomoc
Roksana S. jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2006-12-10, 19:19   #18119
majula
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Maricken Pokaż wiadomość
Hej A ja Wam powiem coś ciekawego ;] Mam próbkę tego zapachu, hehe antyki zbieram :P Ale naprawdę bardzo ładny i przypominający dzisiejsze "Always". Tak samo Avonowi nie wybaczę wycofania Rare Pearls...to był taki stylowy zapach..

Vanilla: Nie ma sprawy, jestem za

Tak poza tym to co powiecie o podkładach Avonu? Ja osobiście nie używam ich za często, a wręcz zdradziłam Avon z MaxFactorem I ciekawa jestem czy któryś z avonowskich jest taki jak ten samodopasowujący się z MF?
ja tez im tego nie wybacze ze nie ma juz rare pearls a pozatym ja z podkladow avonu lubie tylko antystresowy i perfect wear
Stary 2006-12-10, 19:19   #18120
Waniencja
Raczkowanie

Dziewczyny, jeśli chodzi o braki to mam jadną wątpliwość a mianowicie: dajmy na to jest zamównienie na 600 zł. Produkty za 150 nie przychodzą,sa w brakach. Opust i tak pozostaje 25% - to wiem Ale! W kolejnym zamówieniu przychodzą wcześniejsze braki. I jak to jest? Czy one wliczają się do aktualnego zamówienia tj. aktualne zamówienie + braki i z tej sumy wylicza się opust czy za braki w tym momencie nie dostajemy nic. Po prostu jest zamówienie,z niego wyliczają opust,a braki tylko doliczają się do całej zapłaty,ale za nie już opustu nie ma tak jak pisałam wyżej... Bo jak tak,to to trochę kanciaste jest. Jedyne co mamy z tej ich miernoty to i tak wyższy opust mimo braków,ale z tej ceny opustu się nie wylicza. wiecie o co mi chodzi? Że mamy ten opust wyższy,ale tylko z tych kosmetyków które doszły,a co z wartością braków???
Waniencja jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Forum plotkowe

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości