|
|
#2521 |
|
Wtajemniczenie
|
Dot.: Mamusie wrześniowo-październikowe 2012
no ja jednak oponki serowe bede robiła dzis miałąm nic nie robic ele zejde jak nie zjem no!
|
|
|
|
#2522 | ||||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Ja pierwszą wizytę mam we wtorek. I to zostałam "wciśnieta" na ten termin z wielką łaską pani pielęgniarki robiącej zapisy. Ona twierdziła, że to za wcześnie i chciała zapisać mnie na polowe marca! Ale powiedziałam, że nie wytrzymam i muszę wiedzieć czy wszystko w porządku, więc mam wizytę we wtorek. Dodam jeszcze, że to będzie prawdopodobnie 8tc więc w połowie marca będzie 11tc. A własnie czytam o becikowym: "Warunkiem koniecznym otrzymania świadczenia będzie pozostawanie przez matkę dziecka pod opieką medyczną nie później niż od 10 tygodnia ciąży." ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
Ale cytrusy toleruje i właśnie narobiłaś mi ogromnego smaka na pomelo... Chyba czas sie odpasztecić i ruszyć do biedrony!
|
||||
|
|
|
#2523 |
|
Zakorzenienie
|
maggie123 bo wiesz jak sie milo slucha,ze mlode matki na garnuszku rodzicow,bez wyksztalcenia itd. Nikt niewie jak jest naprawde i z gory ocenia. Wszyscy mysla ze mlode matki maja w glowie dyskoteki.A ja wiem,ze te starsze niekiedy sobie nie daja rady-znam kilka przykladow. Dlatego moim zdaniem jezeli dziewczyna decyduje sie na dziecko to jest gotowa,a nawet jezeli wpadnie to w ciazy uaktywni sie jej macierzynstwo.
Ja jestem mloda mama i nie jestem na garnuszku rodzicow,moj maz jest kierowca,wiec dobrze zarabia,teraz wynajmuje mieszkanie bo czekam az dostane mieszkanie na siebie.Ucze sie zaocznie i radze sobie moim zdaniem naprawde dobrze. Wiec nie wazne czy matka ma 18 czy 40 lat-kazda mama kocha swoje dzieci nie zaleznie od wieku i tyle na ten temat.
|
|
|
|
#2524 | |||
|
Zakorzenienie
|
wstałam z nadzieją wiosny za oknem ... nie powiodło się
![]() Cytat:
a ja Ci nie powiem ;p nie no powiem CI ... musisz sobie edycję podpisu walnąć ... i tam wklejasz link do suwaczka ... lub np piszesz Nasze serduszko zaznaczasz tekst dajesz na globusik i wówczas wklejasz link do suwaczka i masz piękny podpisik ![]() Cytat:
ciocia Konczi wie co robi dzidzia najedzona dzidzia szczęśliwa ![]() Cytat:
zapraszam do nas .. małż wczoraj upichcił w całym domu śmierdziało więc przez Twoje oponki zaliczyłam klozecik ale wyszły bardzo smakowe ---------- Dopisano o 16:40 ---------- Poprzedni post napisano o 16:01 ---------- mamuśki chce mi się kawy ![]() mdli mnie niemiłosiernie ...
|
|
#2525 |
|
Raczkowanie
|
|
|
|
|
#2526 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
|
|
#2527 |
|
Zadomowienie
|
no wlasnie nie wiem jak to jest z ta kawa ale ja sobie pozwalam do czasu do czasu wypic rozpuszczalna z mleczkiem
|
#2528 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ja odstawiłam zupełnie ale tak bardzo mi się chce ... może właśnie taką delikatną z mleczkiem chociaż ....
|
|
#2529 |
|
Zakorzenienie
|
Ja piję właśnie taką rozpuszczalną(kawa naturalna+ zbożowa)z mleczkiem. Są takie kawy co nie posiadają 100% kawy rozpuszczalnej tylko przewage zbożowej i ja taką piję raz dziennie
|
|
|
|
#2530 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
a jak się Twoja kawa nazywa ??
|
|
#2531 |
|
Raczkowanie
|
Dla mnie kawa cudnie działa na zatwardzenia, więc trudno mi z niej zrezygnować całkowicie
ciekawe czy taka zbożowa sprawdziłaby się w tym zadaniu |
|
|
|
#2532 |
|
Zakorzenienie
|
Kochana to jest z firmy Cafe Prima ''Śniadaniowa''
---------- Dopisano o 17:42 ---------- Poprzedni post napisano o 17:40 ---------- No ta moja jest taka delikatna z mleczkiem ona ma 20 % kawy rozpuszczalnej i 80% zbożowej a smakuje dobrze |
|
|
|
#2533 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() A ja właśnie wstałam i... mdli mnie.
|
||
|
|
|
#2534 | |||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
ale usilnie próbuje wytrzymać do jutra ![]() Cytat:
![]() Cytat:
. A teraz? Kładę się tak jak w tygodniu wcześniej (troszkę wolnego mam ) czyli o 22 i.. wstaję o 8 wypoczęta .
|
|||||
|
|
|
#2535 |
|
Rozeznanie
|
Witam dziewczynki. Wszystko nadrobiłam i nie mam juz siły coś naskrobać. Jeśli chodzi o kawe to ja czasami pozwalam sobie na rozpuszczalną. Miłego wieczorku dziewyczynki, ja dziś pochłonełam cały słoiczek oliwek
|
|
|
|
#2536 |
|
Konto usunięte
|
ja tez właśnie nadrobiłam.wypiłam dziś pierwszą kawe odkąd dowiedziałam się że jestem w ciąży,raz na jakiś czas to sobie można pozwolić i zjadłam pyszną soczewice
uwielbiam i mogłabyć wcinać na okrągło |
|
|
|
#2537 |
|
Zadomowienie
|
Czemu ja mam takiego pecha do lekarzy ???
Myślałam że po pierwszej "spierdzielonej ciąży" mój lekarz się zmobilizuje i obejmie bardziej wnikliwą opieką, ale widzę, że poprzednia wpadka w postaci mnie jako pacjentki niczego go nie nauczyła.. BYyłam dziś na wizycie, jutro zaczynamy 12tydzien i wyobraźcie sobie że dupek nie zrobił mi USG!! gdzie teraz to najważniejsze USG w całej ciąży po przezierność karkowa do zbadania, gdzie za 2 tyg juz bedzie nie do ocenienia! a on kazał przyjsc wlasnie za dwa tyg na USG, bo dziś wykupiłam sobie normalną wizytę a nie USG! założył mi karte ciąży w której nawet nie wpisał informacji z pierwszego USG, cytologie powiedzial ze zrobimy za 6 tygodni, chociaz badał mnie to mógł dziad pobrac material do cyt juz bym przeciez zaplacila w okienku te 2dychy wiecej! Lekcewazy dupek wszystko a miałam nadzieje że po przejsciach 2 lata temu będzie bardziej się starał. żaluje ze do niego poszłam z tą ciążą, ale serio myslalam ze bedzie lepiej. umowilam sie juz do najbardziej obleganego gina w Lublinie wizyta za tydzien udalo mi sie jakims cudem wcisnąć. buuuu ---------- Dopisano o 18:59 ---------- Poprzedni post napisano o 18:51 ---------- Do tego zgubiłam telefon ;/ na pocieszenie robie kopiec kreta
|
#2538 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ja przy każdej wizycie w toalecie publicznej NIGDY nie siadam, podkładam papier, bo to jest najgorsze. Raczej też nie przedobrzam, bo czytałam, że przez to mogą ginąć dobre bakterie i organizm nie może sobie poradzić ze złymi. Podmywanie codzienne, to standard, irygacje robiłam tylko 3 jeszcze przed ciążą, teraz na pewno nie zrobię, bo nie wolno, więc żaden racjonalny powód nie przychodzi mi do głowy, oprócz tego, że przeszło mi od TŻta. Kurcze dziewczyny, ale mam doła Tak się strasznie boję, że przez te grzyby mogę stracić maleństwo, że pół dnia przeryczałam Niby się nic nie dzieje złego, ale tyle się nasłuchałam, że przez grzybicę można poronić, szczególnie w tym okresie, w którym teraz jestem, że nie mogę sobie poradzić ![]() Boję się, że po tych globulkach, które teraz dostałam nic mi nie przejdzie, bo bardzo długo się nie mogłam wyleczyć silnymi, więc słabe mogą tym bardziej nie dać rady, a poza tym lekarz mówił, że z każdym razem jest gorzej pozbyć się tego świństwa, bo się przyzwyczaja i uodparnia na leki |
|
|
|
|
#2539 |
|
Raczkowanie
|
[QUOTE=Sojka1990;32328329]Czemu ja mam takiego pecha do lekarzy ???
Myślałam że po pierwszej "spierdzielonej ciąży" mój lekarz się zmobilizuje i obejmie bardziej wnikliwą opieką, ale widzę, że poprzednia wpadka w postaci mnie jako pacjentki niczego go nie nauczyła.. BYyłam dziś na wizycie, jutro zaczynamy 12tydzien i wyobraźcie sobie że dupek nie zrobił mi USG!! gdzie teraz to najważniejsze USG w całej ciąży po przezierność karkowa do zbadania, gdzie za 2 tyg juz bedzie nie do ocenienia! a on kazał przyjsc wlasnie za dwa tyg na USG, bo dziś wykupiłam sobie normalną wizytę a nie USG! założył mi karte ciąży w której nawet nie wpisał informacji z pierwszego USG, cytologie powiedzial ze zrobimy za 6 tygodni, chociaz badał mnie to mógł dziad pobrac material do cyt juz bym przeciez zaplacila w okienku te 2dychy wiecej! Lekcewazy dupek wszystko a miałam nadzieje że po przejsciach 2 lata temu będzie bardziej się starał. żaluje ze do niego poszłam z tą ciążą, ale serio myslalam ze bedzie lepiej. umowilam sie juz do najbardziej obleganego gina w Lublinie wizyta za tydzien udalo mi sie jakims cudem wcisnąć. Kochana jeśli możesz podaj nazwisko tego obleganego lekarza bo jestem zianteresowana?? |
|
|
|
#2540 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Mnie narazie mój pasuje Za każdym razem robi mi USG, daje zdjęcia, więc nie myśle o zmianie. Tylko że ma strasznie nieregularne ceny za wizyty. Zależy ile się u niego siedzi... raz 100zł raz 130. Tyle tylko, że płace po wizyci, no i za każdym razem mam USG. Tak się kiedyś zastanawiałam, po co te wizyty u lekarza jak USG nie robi. Rozumiem wyniki badań omówić, zmierzyć ciśnienie, wagę. Ale wydaje mi się, że jak już u niego jestem to powinien USG zrobić, żebym wiedziała, że wszystko jest ok.
|
|
|
|
|
#2541 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
To jutro sobie zobaczę na tę kawusię, może faktycznie taką zbożówkę sobię zapodam i będzie mi dobrze Cytat:
Ja również odstawiłam z marszu jak test wyszedł pozytywny a było to w hmmm początku 4 tyg ... więc ponad miesiąc jestem bez i dzisiaj pierwszy raz mi sie jej zachciało ... Cytat:
co za patafian! nie lubię takich lekarzy, może jednak warto go zmienić? gbur cholerny jakiś się trafił, ja mam co wizytę aby sprawdzić dzidziolka .....mąż wrócił z końca świata masakra jakaś śniegu napadało jutro nie wyjedziemy ... dobrze że wziął sobie dwa dni urlopu to razem posiedzimy ... tęsknię za nim bo tylko wieczorami mam Go na chwilkę, wcześnie wstaje późno wraca i taka atrakcja ... ale teraz 4 dni nasze Ugotował mi pyszną zupkę pomidorową .... wiecie że nasze zwykłe wafle takie okrągłe tortowe mogą być słodkie albo nie w szoku byłam, przytachał zakupy na górę no i moje wafle koniec za słodkie ... i tyle .... muszę jutro do biedronki podjechać bo tam są właśnie te które mi odpowiadają
[*] .. dzieli nas już tylko czas ... Edytowane przez Konczita Czas edycji: 2012-02-15 o 19:58 |
|||
|
|
|
#2542 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Poleciła mi go przyjaciółka, która studiuje medycyne, zresztą w necie nie znalazłam o nim ani jednej złej opinii. ponoć rewelacyjny.
|
|
#2543 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#2544 |
|
Zadomowienie
|
Dziewczynki, z góry przepraszam, że nie komentuję, ale padam na pysk i idę spać, obiecuję, że jutro napiszę co u nas
![]() Mam tylko takie małe pytanie, bo oczywiście mam gonitwę myśli, chodzi o betę. 8.02 robiłam i wyszedł wynik 144, kolejną robiłam 13.02 i wynik 845. Czy to jest wystarczający przyrost? Z tego co czytałam, to powinno rosnąć m.in. 66% co 48 h, czy tak? Jestem straszna noga matematyczna
|
#2545 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
do około 60 000 podwaja się później spowalnia .. tak mi tłumaczyli w laboratorium tylko Ty pewnie masz w innych jednostkach tak mi się wydaje ale przyrost bardzo ładniutki )
[*] .. dzieli nas już tylko czas ... Edytowane przez Konczita Czas edycji: 2012-02-15 o 20:15 |
|
|
|
|
#2546 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
gdy dopadają mnie okropne bóle głowy (z powodu niskiego ciśnienia) robię sobie latte z ekspresu z normalnej nierozpuszczalnej kawy (taka i tak jest zdecydowanie zdrowsza niż to rozpuszczalne świństwo) Cytat:
A mnie jakieś przeziębienie chwyta. Tż przyniósł do domu i kicha, prycha i rozsiewa zarazki i już oczywiście musiał się z nami podzielić. Na dodatek dziad jeden się obraził i się nie odzywa po tym, jak mu po raz n-ty zwróciłam uwagę, żeby chociaż po sobie naczynia do zlewu odstawił i pomógł mi trochę w domowych obowiązkach.. Myślałam, że wróci z pracy i już mu przejdzie. Nic. Siedzi cicho. a ja głupia jeszcze mu obiad pod nos podstawiłam... i nawet "dziękuję" nie usłyszałam
|
|
|
#2547 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#2548 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
#2549 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Nie wiecie może gdzie wysłać TŻta, żeby sprawdził, czy ma grzybicę? Do urologa??? |
|
|
|
|
#2550 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
kalpana najlepiej tak ale ja pamiętam że mój gin przepisał leki także memu mężowi i razem je braliśmy ... może porozmawiaj o tym z ginem jak on to widzi ....
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 22:36.

ale za to od razu usg będę miała
i jutro też jadę do mojej siostry i zostanę do soboty włącznie, tzn. wrócę wieczorem w sobotę. Odpocząć nie odpocznę, bo na głowie będę miała i swoje dziecko i rok starszą siostrzenicę
ale za to odpocznę od teścia
Ja pierwszą wizytę mam we wtorek. I to zostałam "wciśnieta" na ten termin z wielką łaską pani pielęgniarki robiącej zapisy. Ona twierdziła, że to za wcześnie i chciała zapisać mnie na polowe marca! Ale powiedziałam, że nie wytrzymam i muszę wiedzieć czy wszystko w porządku, więc mam wizytę we wtorek. Dodam jeszcze, że to będzie prawdopodobnie 8tc więc w połowie marca będzie 11tc. A własnie czytam o becikowym: "Warunkiem koniecznym otrzymania świadczenia będzie pozostawanie przez matkę dziecka pod opieką medyczną nie później niż od 10 tygodnia ciąży." 
na dzien dobry dostal
Na nic nie mam ochoty. Troche poskubie i juz mam mdłości. Przy naszym stanie powinno sie jeść normalnie, a tu taki klop, że wszystko mnie obrzydza. 

ciekawe czy taka zbożowa sprawdziłaby się w tym zadaniu 
wszędzie mówią o tych pączkach ze jutro będą a ja chce juz dzisiaj jednego chociaż bosze zesram sie autentycznoie jak nie zjem pączka!!!!!
ale usilnie próbuje wytrzymać do jutra