|
|||||||
| Notka |
|
| Włosy kręcone: pielęgnacja, fryzury, inspiracje Forum dla osób z kręconymi włosami. Rozmawiamy o stylizacji i pielęgnacji loków. Wejdź, podziel się doświadczeniem, zadaj pytanie. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#56701 | |
|
Zadomowienie
|
Dot.: Pielęgnacja loków, loczków i fal - XII część zakręconej opowieści
Cytat:
Zreszta zwal jak zwal, ja stosuje albo takie pigulkowe OMO (odzywka myjaca, szampon na skalp, odzywka), albo OOMO (olej, odzywka myjaca, szampon na skalp, odzywka), albo OMO takie jak piszecie (olej, szampon na calosc, odzywka) ![]() Ja mysle ze jednak dla moich wlosow wskazane jest tez solidnie je odzywic na etapie drugiego O bo sa suche... Wy macie wloski zdrowe
|
|
|
#56702 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
W sumie ja robię właśnie tak, jak zrozumiałaś, bo z Glorii do mycia na długosć przy plączącym BD nie umiem zrezygnować. Stosuję, stosuję maski po myciu -właśnie jako drugie O-napisałam że Garnier i Bingo, ale zapomniałam dodać, ze je wzbogacam półproduktami i pod czepek, bo jakieś to oczywiste mi się zdało. Tylko ostatnio jakoś nic nie dodałam, bo zaraz po hennie keratyny unikam, a na nic innego nie miałam pomysłu (w lodówce stoi niacynamid, hydromanil, żel hialuronowy, panthenol, NMF, kilka olejów i coś tam jeszcze,ale wiekszosć humektanty-prócz olejów- i nie wiem, co zrobią przy takiej aurze). I maski po myciu nakłądam właściwie zawsze. Czasem nawet jak myję samą odżywką, też nałozę maskę-w zależności od tego, ile mam czasu. Oczywiście, potem zawsze płukanka lniana, jak uzupełnila Miśka-b/s(u mnie dodatkowo krem z biedry) i stylizator (np. żel lniany). Nie wiem, czy jaśniej. W razie czego, pytaj. ![]() Malinko, zapomniałam dodać: Ależ urosły!!! I pokaż sie w kręconych!
|
|
#56703 |
|
Zadomowienie
|
Nie było w moich drogeriach Joanny Naturii bez spłukiwania, więc wzięłam balsam Joanny (miód i mleko). Myślicie, że to była dobra decyzja, on jest dobry?
|
#56704 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Jak dla mnie to i loczki mogłyby z tego wyjśc przy odpowieniej pielęgnacji i genach Młoda zadowolona, to najwazniejsze Ciekawe tylko jak będzie wyglądać po podróży w czapce w tą pogodę... Ale i tak sa plusy: umie odgniatać, skumała, żeby nie dotykać, nie grzebać itp. jak tylko będzie chciała, to zawsze jej pomogę - a jak się spodoba to może i mamusia posłucha? ![]() A ja znów "dredy" Się zbijają z pięć loków i wyglądam jak nimfa. Ale chyba pojawiają się bejbihery - więc choć cos dobrego ![]() I cos mi intuicja mówi, żeby wrócić do oliwy z rycyna (zamiast Alterry)... Zerknę w kalendarz jak długo stosuję Alterrę i chyba wrócę do dawnego. A jak będzie to samo, to spróbuję jeszcze krócej olejować - może to pomoże? |
|
|
|
|
#56705 |
|
Zakorzenienie
|
Dobrze - na jutro planuje hennowanie. Bede pierwszy raz uzywac henny z Mazidel, wiec mam lekka treme
jak wypadnie kolorek. Jeszcze sobie dzis poczytam instrukcje hennowe z Mazidel. Ukrecilam sobie serum do lokow wg syrenki i receptariusza , na keratynie, mleczku pszczelim i hydrolacie rozanym, i jutro sobie zaaplikuje kuracje przed myciem. Szperajac w internecie trafilam na ciekawa stronke o stosowaniu wywaru z kozieradki na wypadanie, porost i regeneracje wlosow. Tak sie sklada, ze mam torebke zmielonych nasion kozieradki - kupilam wprawdzie, zeby wyprobowac jako naturalny srodek na powiekszanie biustu ![]() , ale nie zaszkodzi i na wlosy zastosowac. Bede gotowac wywar i testowac, a tu wkleje recepture - tylko juz jutro. Akurat mam wolny dzien .
|
|
|
|
#56706 |
|
sentimental animal
|
czy hydrolat aloesowy to to samo co wyciąg z aloesu? (mówię o hydrolacie z mazideł)
|
#56707 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Przypuszczam, że w lecie też się nie spisze z tego powodu, skoro alkohol wysusza, a promienie słoneczne dodatkowo będą to robić |
|
|
|
|
#56708 | ||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Cytat:
a ja dziś mam piękne włosy wczoraj nałożyłam alterre morelową i też świetnie naprawdę ona podkręca bardziej włosy
Zakręcona WŁOSOMANIACZKA CG od 1 lipca 2011 Zapuszczam włosy - długość włosów w skręcie 62 cm Nie prostuję od lipca 2010 Moje włosy Edytowane przez milena798 Czas edycji: 2012-02-15 o 18:14 |
||
|
|
|
#56709 | |
|
Kazar Lady
|
Cytat:
nie pisałam nic o szamponie na całość, dokładnie jest tak jak piszesz i AgRafka również.pierwszym O może byc odżywka myjąca, w pigułce jest też mowa o oleju ale wtedy chyba trzeba go zmyć ta odżywką myjącą, skoro szamponu po płukaniu nie puszcza sie po długości to wychodzi OOMO ![]() Dla mnie lepszą opcja jest mycie odżywka, więc na własnym przykładzie nei bardzo moge sie odnieść. Milena, u mnie też suuodko bez większego wysiłku mam calkiem niezły fryz, musze sie tylko nauczyć podpinać odpowiednio włosy, wydawało mi się, ze dobrze podpięłam a na zdjęciach wychodzi gniazdo mycie isana babassu płukanka lniana b/s joaśka żółta plunking żel lniany i trochę graffiti białego |
|
|
|
|
#56710 |
|
Raczkowanie
|
Super włoski Miśka!!!
|
#56711 |
|
Zadomowienie
|
Invissible, będzie, będzie
Z tego, co dziewczyny pisały, to Isana jest dosyć ciężka i może puszyć, bo zawiera glicerynę.Iwoona, jantar, krem, żel. Krem ma służyć do zabezpieczenia końcówek i zmniejszyć puszenie (o ile się nie mylę). d/s to odżywka do spłukiwania, którą nakładasz i spłukujesz b/s nakładasz na mokre włosy i zostawiasz. Maliniarko, jakie Ty masz gęste, błyszczące i zdrowe włosy. Piękne. Eloe, próbowałam lnianego, kokosa, oliwy z oliwek, ze słodkich migdałów i z czarnuszki. Problem w tym, że kombinuję z wszystkim na raz i nie wiem, co mi służy, a co nie. Jak najlepiej sprawdzać? Czy jako stała niezmienna (na razie podstawa)może być wybrany olej na noc, mycie pottersem, mycie żelem BD, odżywka Alterra z granatem, joaśka b/s? Czy już po jednym razie będzie widać, że dany olej mi nie pasuje, czy lepiej używać tego samego zestawu przez trzy kolejne mycia? Jak nakładacie żel do włosów i krem z biedronki? Rozsmarowujecie na dłoniach i ugniatacie? Miskaa, aaaaale zazdroszczę połysku, braku puchu i ładnego skrętu. Edytowane przez martysek Czas edycji: 2012-02-15 o 18:46 |
|
|
|
#56712 |
|
Zakorzenienie
|
Miskaa78!!!!! A przyszłaś tu na forum z lekko falującymi włosami! Świetnie wyglądają!
Zaraz mnie dogonisz w skręcie
|
#56713 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
|
|
#56714 | ||
|
Mod-Śnieżynka
|
Odpisuję na szybko.
Cytat:
Cytat:
Ostatnio zapytałam TŻ jak wyglądają moje włosy po ostatnim cięciu. Wydukał, że ok, ale z jednej strony mam krócej, a z drugiej dłużej. Powiedziałam, że mu się wydaje i się nie zna . Oj, zna się, zna. Po tygodniu (dopiero) sama to zauważyłam. Nie wiem jak to się stało, ale różnica jest bardzo widoczna (w pracy nikt nie zauważył). Nie będę poprawiała, bo za dużo musiałabym dociąć. Pokazałam koleżance, powiedziała, żeby zostawić, bo na kręconych można mieć krzywo, a co ![]() ---------- Dopisano o 19:52 ---------- Poprzedni post napisano o 19:52 ---------- Misska, na ostatnim zdjęciu Twoje wyglądają jak czarna wersja Benka. Bosko |
||
|
|
|
#56715 |
|
Raczkowanie
|
Aha jeszcze chciałam Wam napisać, że użyłam tego psikacza z Green Pharmacy- powcierałam w skalp i na koniec popsikałam całe włosy, pougniatałam i cały puch który był zniknął!
nieźźźźle!
|
#56716 | |||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
kurczę, widzę że im dłużej ktoś stosuje się mniej więcej do cg, tym loczki bardziej zdefiniowane i takie gładziutkie, bez puchu..bardzo dobra motywacja do działania!
|
|
#56717 |
|
Zakorzenienie
|
Maliniarko urosły! czekam na twoje fale
u mnie dziś takie troche nie wiadomo co wyszło.. ale nie marudze, zaczynają znowu falować, mimo, że tył za słabo wystylizowałam i jakiś prostszy został, a boki nawet nawet. lewa strona chyba zaczyna ruszać (obyy )chora jeszcze jestem i nie mam siły ani chęci na olejowanie itd. E: Miśka wow ! piękne! Edytowane przez 86Paula Czas edycji: 2012-02-15 o 19:07 |
|
|
|
#56718 | ||
|
Kazar Lady
|
jest super ale nie solo
jak go nakładałam bez lnianego miałam nisko skręt i włosy na głowie jakby przeczesane, chyba w codzienniku wrzucałam zdjecia obrazujące ten efekt. a teraz nakładam go na lniany - juz drugi raz i w ten spobób efekt jest fajny i trwały Cytat:
![]() Cytat:
Twoj skręt jest nie do podrobienia pokazuj swoje suuodziaki |
||
|
|
|
#56719 |
|
Zadomowienie
|
dziewczyny, a co do olejowania - ile oleju nakładacie?1/4 szklanki? włosy są całe nasiąknięte olejem czy raczej nie?
|
#56720 | ||
|
Kazar Lady
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 20:31 ---------- Poprzedni post napisano o 20:23 ---------- Cytat:
Nie wiem jak to mozliwe, ale teraz mam równo ![]() do Benka to mi daleko ![]() dziękuję, tez mi sie podobają
|
||
|
|
|
#56721 | ||||
|
Rozeznanie
|
Ewcia a ja różnicę widzę
i są cudowne![]() Miskaa piękne Martek świetny progres ![]() Cytat:
przykreCytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
rosną maleństwa![]() Olej z orzecha włoskiego jest świetny |
||||
|
|
|
#56722 |
|
Zadomowienie
|
kamki dziękuję
Maliniarka w takim razie ja Ciebie za takie zdrowe włosy DMkAnia, Miskaa78 widać są osoby, którym takie coś sprawia przyjemność Miskaa78 oczywiście wspaniałe Moje dziś ok, nałożyłam na noc żel lniany, spałam w sucharkach, utzrymał się wczorajszy efekt, nawet mniej puchu było. Dziś planuję nałożyć maskę z drożdży. Ciężko je zmyć ? Planuję dać do nich tylko olejek rycynowy. |
|
|
|
#56723 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
|
|
#56724 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
aaaaaaaaale urosły! i jakie piękne, proste teeeż... Cytat:
Na prawdę niedaleko Ci do Benka a jeszcze niedawno do swoich przyrównywałam...na moje oko niet, w hydrolacie będzie dużo więcej wody, mniej aloesu..
|
|
|
#56725 | |||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() P.S. Dopiero teraz dopatrzyłam się, że Ty masz Miskka w loginie. Ja Cię sobie Miśką nazywam, a może tyś od Miss? (no bo miska raczej nie )Cytat:
Cytat:
), zapomniałam, że przeciez jutro nie idę do pracy i nie muszę myc dzisiaj, posiedzi sobie całą noc zatem.
|
|
#56726 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
I to jeszcze bez wysiłku, a u mnie pusz straszn już sama nie wiem co żle robie chyba to przez pogodę |
|
|
|
|
#56727 | ||
|
Kazar Lady
|
dziękuję
się cieszę ![]() Cytat:
![]() Cytat:
dziękuję |
||
|
|
|
#56728 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Ja widziałam z pestek winogron i lniany. Nie jestem pewna czy z pestek dyni też nie widziałam.
|
|
|
|
|
#56729 |
|
Zakorzenienie
|
I teraz już w ogóle nie używasz szamponu? Nawet od czasu do czasu?
|
#56730 |
|
Zakorzenienie
|
dziewczyny! zwolnijcie plisss!
pare godzin mnie niema a wy szalejecie ![]() claudinn-- dzieki tez sie ciesze a ten szampon sls to jaki dokladnie..? ja mam alverde hibiskus to chyba OK ? w ogole bylam dziś w rossmanie po zakupy. wiadomo zel do wc, papier itp.. i zobaczylam ze rossman strasznie zawyża ceny... niby promocja za 1,99euro a pod spodem stara cena.. 1,99 hahah normalnie ale mi promocja!i produkty alterra są duzo drozsze od alverde ojeki kosztują 4,95/ 3,95 a alverde 2,95! i mają mały wybór niestety
Nowe wątki na forum Włosy kręcone: pielęgnacja, fryzury, inspiracje
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 2 (0 użytkowników i 2 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 17:39.

czyli takie OOMO 
Jak dla mnie to i loczki mogłyby z tego wyjśc przy odpowieniej pielęgnacji i genach
Się zbijają z pięć loków i wyglądam jak nimfa. Ale chyba pojawiają się bejbihery - więc choć cos dobrego
, ale nie zaszkodzi i na wlosy zastosowac. Bede gotowac wywar i testowac, a tu wkleje recepture - tylko juz jutro. Akurat mam wolny dzien

przykre![:]](http://static.wizaz.pl/forum/images/smilies/krzywy.gif)