|
Notka |
|
Być rodzicem Forum dla osób, które starają się o dziecko, czekają na poród lub już posiadają potomstwo. Rozmawiamy o blaskach i cieniach macierzyństwa. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#1 |
Rozeznanie
|
wóźki - mamusie, wypowiedzcie się! :)
Był wątek o trzykołówkach a ja chciałabym zapytać o "normalne", 4-kołowe.
![]() Jestem na siebie zła, bo nad zakupem wózka zastanawiałam się długo i kupując miałam wrażenie, że pomyślałam o wszystkim, jednak czas zweryfikował moją opinię. ![]() Specjalnie wybrałam wózek 3 w 1 (gondolka, spacerówka + montoanie fotelika), ale bez skrętnych kół, żeby mi nie "uciekał" na pochyłościach a teraz strasznie żałuję, bo o wiele ciężej się go prowadzi. ![]() Zastanawiam się nad sprzedażą i kupnem nowego - spędziłam ostatnie dwa dni w sieci na szperaniu - póki co przetrawiłam oferty: Bebecar, Bebe-Confort, Chicco, Bebe Jou, Implast, Deltim, Polak, Emmaljunga, Graco i... Jestem załamana. ![]() Żadna z tych firm nie ma w ofercie wózka, który spełniałby wszystkie moje wymagania, których chyba nie jest aż tak wiele? 4 koła (nie ma mowy o trójkołowcu!), przednie koła skrętne, nie za duże, ale pompowane opony (nie te ze szprychami, tylko takie mniejsze), pojemny kosz pod wózkiem nie z metalu, tylko z materiału, wywietrzniki oraz "okienko" w daszku spacerówki, żeby móc "podglądać" dziecko, w daszku gondolki wywietrzniki, w spacerówce śpiworek na nóżki, podnóżek oraz barierka przed dzieckiem, pasy 5-punktowe, ale łatwo zapinane, bez pastikowych "haczyków", bo potrzeba do ich odpięcia dwóch rąk. Mile widziana moskitiera, folia przeciwdeszczowa oraz torba/plecak w komplecie, ale to już mniej ważne, bo mam. ![]() Miło by było, gdyby była i rączka przekładana, ale przeżyję bez niej. ![]() No i - wygląd. W miarę estetyczny, bez krzykliwych kolorów. Nie mogąc znaleźć wózka 2 w 1, tzn. gondolowego zmieniającego się w spacerowy, pomyślałam, że pomęczę się z moim Chicco Tech 4 WD Duo a gdy tylko maluch zacznie siedzieć, sprzedam go i dokupię spacerówkę Graco Quatro Delux - pasuje do mojego fotelika samochodowego, ale nie o to mi chodzi, bo podejrzewm, że jak już mały wsiądzie do spacerówki (bo Graco nie ma W OGÓLE gondoli), to pewnie ani razu tego fotelika na wózku nie zamontuję. ![]() Pozostałe dwa to: -Chicco - prawie identyczny jak ten, który kupiłam, tylko że właśnie ja mam szprychowate koła nieskrętne a wymieniłabym na nieco mniejsze i skrętne - tech 6 WD Duo albo jeszcze: -Driver 4XL z Implastu. Czy któraś z Was posiada któryś z tych trzech wózków i mogłaby się podzielić wrażeniami z użytkowania? ![]() ALbo może macie jakieś inne propozycje? Może macie wózek, króry uważacie za absolutnie doskonały? Czekam na Wasze opinie i liczę na Was, Kochane! ![]() mala-czarna szukająca wygodnego wózka dla 5-tygodniowego Tonika ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Raczkowanie
|
Re: wóźki - mamusie, wypowiedzcie się! :)
W zasadzie tak:
- nie ma wózka doskonałego ![]() - jeśli kupisz ten doskonały to Ci się wydaje ![]() Ale dość żartów, ja miałam wózek włoskiej firmy Peg Pergo i byłam b. zadowolona. Był: 4-ro kołowy,skrętne mniejsze koła, koszyk siatkowy, osłona p.deszczowa, daszek z okienkiem, masa dodatkow do dokupienia - torby, koszyki, parasolka i inne bajery. Plecki opuszczały się do pozycji leżącej więc moi chłopcy szybko przechodzili do niego z gondoli, pasy miał na klik, był stosunkowo - jak na taki wózek lekki, składał się "w parasolkę", nie tak na płasko, w poziomie. Uf, to tyle co pamiętam, ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
Zadomowienie
|
Mam wózek, który spełnia prawie wszytskie Twoje wymagania jest to Bebe Confort ( sorry nie pamiętam nazwy) osobno stelaż, gondola, spacerówka i fotelik.
ma: - 4 koła, przednie skrętne z możliwościa zablokowania -nie za duże, pompowane - bardzo pojemy kosz z wytrzymałego materiału ( można odpiąc i wyprać w pralce) - brak wywietrzników - jest i budka i daszek ( wszystko do kupienia) - spacerówkę mozna montowac albo przodem albo tyłem do kierunku jazdy ( nie ma przekłądanej rączki) - jest śpiworek ( osobno do kupienia) oraz pokrycie tylko z materiału zarówno na spacerówkę jaki i gondolę - jest podnóżek - jest barierka - są pasy bezp. ale zapięcie na dwie ręce ( przynajmniej dla mnie) - dodatkowe gażety do kupienia oczywiście, jest fajna torba z przewijakiem i in. - wielki plus - bardzo łatwo się składa, jednym przycieskiem i jedą ręką - kolorystyka dla mnie bez zarzutu ( bardzo spokojna, albo jeden kolor albo subtelne paski lub krateczki) - całą tapicerkę ściągam i piorę w pralce ( oczywiście "delikatny" program!) - nic złego się nie stało - ma poręczny hamilec - ma 3 biegi wielki minus - cały zestaw jest bardzo drogi ![]() Nasz wózek to prezent od CAŁEJ rodziny, jestem z niego bardzo zadowolona.
![]() |
#4 |
Rozeznanie
|
Hej!
W Graco zwróć uwagę na szerokość oparcia. Wg mnie jest trochę za wąskie, tzn. chodzi mi o to kiedy dziecko zaśnie, to nie ma za dużo miejsca na rozłożenie rączek. W załączeniu przesyłam fotkę mojego szkraba kiedy miał 2,5 m-ca. Rączki sa opatre już o boki wózka. Nie wiem jak jest w innych, bo tylko taki miałam, jak był młodszy (teraz ma 1,5 roku i jeździ parasolką Pro Baby z pałąkiem, budką i koszem aż na 1 kg jabłek ![]() ![]() ![]() ![]() Buziaczki dla Mamuni i syneczka ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Rozeznanie
|
coś się fotka nie załączyła
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
Rozeznanie
|
No faktycznie, niewiele tego miejsca.
![]() A to był właśnie ten model? Quatro? Czy wyjęcie wkładki nic nie dawało? Nie robiło się szerzej i luźniej? ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
Rozeznanie
|
Tzn. tak jak wcześniej napisałam, to był Voyager i był od razu bez wkładki. Może w Quatro jest szerzej? Musisz sprawdzić z maluchem
![]() papa ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#8 |
Rozeznanie
|
Yolla napisał(a):
> Tzn. tak jak wcześniej napisałam, to był Voyager i był od razu bez wkładki. Może w Quatro jest szerzej? Musisz sprawdzić z maluchem ![]() > papa > ![]() Jejku, wybacz, faktycznie napisałaś a ja nie zauważyłam - to chyba ten upał. ![]() Wydawało mi się, że na zdjęciu widać wkładkę. No właśnie - podnóżek - w żadnym modelu Graco nie jest regulowany. ![]() Kurczę, kto projektuje te wózki??? I może faktycznie ta rączka jest ważna? Ale nie umiem znaleźć żadnego modelu, który miałby i przekładaną rączkę, i skrętne kółka a zdecydowanie kółka są dla mnie ważniejsze. Chyba masz rację - po prostu przejdę się do sklepu i "przymierzę" ten wózek pod małym. ![]() Ale słodziutkie to Twoje maleństwo!!! ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#9 |
Rozeznanie
|
Dziękuję za odpowiedź, chyba jeszcze raz przyjżę się tym wózkom, bo przyznaję, że początkowo zniechęciło mnie to samodzielne "składanie", tzn. kupowanie osobno stelaża, gondoli, spacerówki...
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#10 |
Rozeznanie
|
Peg Pergo jeszcze nie oglądałam.
![]() Wiem, że nie ma wózka doskonałego, ale może ktoś znalazł taki, który DLA NIEGO jest doskonały. ![]() Ja wiem, jaki musiałby być dla mnie, ale nie umiem takiego znaleźć, więc może zaufam doświaczeniu innych mam. ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#11 |
Rozeznanie
|
mala-czarna napisał(a):
> Ale słodziutkie to Twoje maleństwo!!! ![]() Dziękuję ![]() ![]() mala-czarna napisał(a): Na zdjęciu miał 2,5 miesiąca??? I już sobie tak spokojnie siedział? Hmmm... To ja chyba muszę się z tym wózkiem pospieszyć, bo przyznam, że chciałam poczekać do wiosny... ![]() > ![]() No wiesz, on wtedy tak "niezupełnie" siedział ![]() ![]() Mam nadzieję, że trochę pomogłam Pozdrawiam ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#12 |
Rozeznanie
|
No ja też jakoś zakręcona dziś - najpierw upał teraz burza
![]() Zapomniałam Ci napisać jeszcze, że mój Damian nie chciał już na płasko jeździć jak miał jakieś niecałe 4 m-ce. Dokładnie już nie pamiętam, ale wiem, że baaaaardzo protestował, jak go chciałam położyć na płasko ![]() Pozdrówki ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#13 |
Raczkowanie
|
Yolla napisał(a):
> > Zapomniałam Ci napisać jeszcze, że mój Damian nie chciał już na płasko jeździć jak miał jakieś niecałe 4 m-ce. Dokładnie już nie pamiętam, ale wiem, że baaaaardzo protestował, jak go chciałam położyć na płasko ![]() > Pozdrówki ![]() Coś jest z tym leżeniem na płasko, moja córcia jak miała nie całe 4 miesiące też protestowała, to trwało bardzo długo, dopiero teraz (prawie 3) sama każe sobie wózek opuścić ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#14 |
Raczkowanie
|
Właśnie wczoraj byłam w sklepie dla dzieci i przypadkowo zobaczyłam świetny wózek. Kosztuje 1400 zł. Podaję Ci link, ale od razu mówię - wózek jest rewelacyjny, ma amortyzatory, prowadzi się go leciutko, dzieckiem nie telepie. Oto link: http://www.x-lander.com/index3.html. Pzdr
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#15 |
Raczkowanie
|
Ja sie z misiakiem zgadzam, juz jakis czas temu odkrylam ten wozeczek tylko ja sobie kupuje 3kolke w sobote i tylko spacerowy wiec wyniesie mnie to 850 zl z pokrowcem na nogi. Studiowalam wozki 3 miesiace i ten jest the best! Polecam X-lander!
P.S. Jednak jesli ktos lubi klasyke, to moze sie nie spodobac ![]() Pzdrawiam |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 13:22.