|
|||||||
| Notka |
|
| Forum plotkowe Zapraszamy do plotkowania. Na forum plotkowym nie musisz się trzymać tematyki urodowej. Tutaj porozmawiasz o wszystkim co cię interesuje, denerwuje i zadziwia. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#1231 |
|
beach please
|
Dot.: Ludzkie zachowania i poglądy, które dziwią cz.3
A propos starszych pań, to dziwi mnie jeszcze jedna rzecz,a mianowicie ich upodobanie do mocnego i czesto jaskrawego makijażu
wygląda to komicznie i często karykaturalnie![]() Paniom w starszym wieku w temacie makijażu sprawdza się zasada "im mniej tym lepiej" dość często widywany przeze mnie zestaw to: jaskrawo różowe usta,jaskrawy róż na policzkach,jaskrawy cień na powiekach oraz czaaarnne namalowane brwi(często henną ) o różnych kształtach
|
|
|
|
#1232 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
z tym, że jedna była sporo wyżej od drugiej Komedia, strasznie to wyglądało.
|
|
|
|
|
#1233 |
|
beach please
|
|
|
|
|
#1234 |
|
Władca Wizażu
|
Treść usunięta
|
|
|
|
#1235 |
|
beach please
|
Swego czasu też próbowałam to rozkminić
![]() Doszłam do wniosku,że stosują fiolet na włosy co by sobie posrebrzyć siwą czupryne a ze go nie rozcieńczają to efekt wiadomy
Edytowane przez el_vestido_rojo Czas edycji: 2012-02-15 o 20:40 |
|
|
|
#1236 |
|
ma zielone pojęcie
|
Mnie dziwi i irytuje:
-Podawanie tylko jednego nazwiska osoby, która ma nazwisko dwuczłonowe. Jak ktoś jest Przybyłowicz-Nowak, to jest Przybyłowicz-Nowak, a nie Nowak. I jeśli np. mówimy o książce, którą ta osoba napisała, to jednak należy mówić, że autorem książki jest Przybyłowicz-Nowak, a nie Nowak ![]() -Robienie z nazwisk kobiecych nazwisk odmężowskich/odojcowskich. Nawet jak pani Kowal ma nazwisko po mężu/ojcu, to i tak nazywa się Kowal, a nie Kowalowa/Kowalówna (chyba, że używa formy Kowalowa/Kowalówna, wtedy lepiej tak o niej mówić).
|
#1237 |
|
Zakorzenienie
|
Podobają mi sie formy nazwiska -ówna, -owa. W żartach tak czasem mówię, gdy chce podkreślić fakt, ze koleżanka jest żoną czy też wywodzi sie z tej rodziny.
|
|
#1238 | |
|
beach please
|
Cytat:
śmiać mi się z tego chce jak sobie przypomnę "no to Nowakówna do tablicy". (nazwisko przykładowe )a jeszcze taki mały off top - jak już mi się przypomniała pani z matmy - jej system odpytywania był następujący: numer miesiąca,dzień miesiąca albo numer dnia tygodnia odpowiadał numerowi z dziennika w danym dniu albo numery te były przez siebie dodawane,mnożone ,dzielone etc także ewentualny delikwent nie znał dnia ani godziny
|
|
|
|
|
#1239 |
|
Rozeznanie
|
Ja jeszcze do tego zamykania drzwi:
Ostatnio jakaś kobieta (co to chodziła po wszystkich domach) dzwoni dzwonkiem i czeka pod bramką. Nie wychodzę, więc naciska klamkę bramki. Co z tego, że tabliczka informująca o psie i to, że nikt nie wychodzi - może dom otwarty to poczekam? Bramka oczywiście zamknięta, więc poszła dalej, ale jakby nie to czekałaby pod drzwiami wejściowymi, a potem może przez okna by jeszcze patrzyła, czy się nikt nie chowa? |
|
|
|
#1240 | ||
|
ma zielone pojęcie
|
Cytat:
Jak mówimy o kimś, kogo znamy, komu to nie przeszkadza, a cała sytuacja jest nieoficjalna, to problemu nie ma ![]() Mnie chodziło o sytuacje, w której jednak nie znamy osoby, o której mówimy (bo to np. autor książki). I mówienie, że to „książka Kowalowej” jest nie na miejscu, jeśli książkę wydała Anna Kowal (co innego, gdyby się podpisywała Anna Kowalowa). Tego się już robić nie powinno. Cytat:
|
|
#1241 |
|
Raczkowanie
|
większość z Was mówi, że nie wyobraża sobie niezamykania drzwi na klucz, a ja sobie nie wyobrażam zakluczania drzwi w ciągu dnia jeśli jestem w mieszkaniu. Serio, przecież to dziwne jest :p myślę, że mając tak zamknięte drzwi czułabym się jakoś tak dziwnie nieswojo
no i gdybym tak zamknęła je na klucz, rodzice popatrzyliby się na mnie jak na kosmitkę ale może właśnie o to chodzi, że mieszkam z rodzicami i czuję się bezpiecznie gdy oni są, więc drzwi nie zamykam...? ale nie, bo z drugiej strony, kiedy jestem sama to też nie widzę potrzeby zamykania się na 3 spusty... kurczę, właśnie zauważyłam, że w porównaniu do Was, jestem dziwna
|
|
#1242 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#1243 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#1244 | |
|
Ekspert od Dupy Strony
|
Cytat:
|
|
#1245 | |
|
ma zielone pojęcie
|
Cytat:
|
|
#1246 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() ja mieszkam w bloku gdzie wszystkich sąsiadów znam od dzieciństwa i raczej nikt nie otwiera drzwi do klatki żadnemu nieznajomemu człekowi, a i tak mam zawsze drzwi do domu zamknięte. ogólnie to nie znam nikogo kto miałby drzwi otwarte (niezależnie czy mieszka w domku jednorodzinnym czy bloku) |
|
|
|
|
#1247 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#1248 |
|
Zakorzenienie
|
Tu nie chodzi o bycie dziwnym czy niedziwnym. Polska to wolny kraj, masz prawo do własnych poglądów i do niezamykania drzwi, lecz.. mimo wszystko jest to niebezpieczne. Jeżeli hipotetycznie do Twojego domu wtargnął morderca, to nawet jak będą rodzice, to sytuacja nie będzie ciekawa. Ja wiem, że takie historie często się nie zdarzają, ale ja np wolę dmuchać na zimne. Jeżeli nie zamykasz drzwi, to prędko może ktoś to nawet dostrzec i np już mieszkanie jest łatwym łupem.
|
|
|
|
#1249 |
|
Raczkowanie
|
nie no, w nocy mam zamknięte. zamykamy zazwyczaj około 22 kiedy siostra wraca do domu. zresztą drzwi są otwarte, bo często wpada siostra z dzieciakami, albo same dzieciaki i zazwyczaj tylko zapukają i od razu wchodzą, ale to bliska rodzina więc nam nie przeszkadza. cała reszta normalnie puka i czeka aż ktoś z domowników podejdzie i im te drzwi otworzy
mieszkam w starym budownictwie, sąsiadów raczej znam, więc raczej nigdy w tym problemu nie widziałam. chociaż tak teraz się zastanawiając, mieszkam na parterze, a te takie drzwi główne od klatki (brama) jest aktualnie rozwalona, bo ktoś zamek popsuł. kurczę, zaczynam się bać ![]() Ciri nie strasz mnie, tym bardziej będę miała koszmary senne
|
|
#1250 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Zielińskówna? Cytat:
), a oczy - tuż przy linii rzęs turkus, wyżej biel, jeszcze wyżej róż, a pod łukiem brwiowym znów biel, grrruba krecha eyelinerem i sztuczne rzęsy.Byłam w szoku. |
||
|
|
|
#1251 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
|
||
|
|
|
#1252 | |
|
beach please
|
Cytat:
Oczywiście są też młode osoby,które nie potrafią się malować,i owszem to też wygląda karykaturalnie,jednak nie dziwi aż tak bardzo jak w przypadku starszych pań Miałam na myśli to, że można zrobić delikatniejszy makijaż i wygladać z klasą Mnie zadziwia jeszcze jedna rzecz w tym temacie: jak widzę te grube, czarne krechy (brwi) tych pań,to się zastanawiam, co za kosmetyczka im zrobiła taką krzywdę chyba taka wiekowa, bo jakoś nie chce mi się wierzyć,że młoda(w zawodzie) kosmetyczka zrobilaby coś takiego a przecież widuje też panie z brązową delikatna henną i wygląda to naprawdę dobrze Edytowane przez el_vestido_rojo Czas edycji: 2012-02-16 o 06:38 |
|
|
|
|
#1253 |
|
ma zielone pojęcie
|
Nic, takie nazwisko już jest urobione. Czerwiński-Czerwińska, Zieliński-Zielińska, Mroziński-Mrozińska. Tj. dawniej chyba córka to była Czerwińszczanka. Zielińszczanka i Mrozinkowsczanka, ale pewna nie jestem. Później to w ogóle wyszło z użycia i została forma znana do dzisiaj (żona i córka mają nazwisko zakończone na -ska).
|
#1254 |
|
beach please
|
|
|
|
|
#1255 |
|
Władca Wizażu
|
Treść usunięta
|
|
|
|
#1256 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#1257 | |
|
Konto usunięte
|
Mnie dziwią ludzie, którzy nie chcą wziąć tabletki przeciwbólowej, nawet gdy coś ich bardzo boli i ból nie ustępuje.
Nie dotyczy to oczywiście sytuacji, gdy ktoś jest uczulony na jakiś lek, czy bierze inne leki i się boi interakcjii, tylko w ogóle, normalny ,,zdrowy ''człowiek np. boli go głowa, ale tabletki kategorycznie odmawia. Dla mnie jest to jakieś dziwne, głupie, jakieś udawanie superbohatera-bo ja wytrzymam, no nawet masochizm. ---------- Dopisano o 10:13 ---------- Poprzedni post napisano o 10:09 ---------- Cytat:
Zielińskówna- raczej nie, tak jeszcze nie słyszałam, by ktos tak moje nazwisko, przeinaczał Co do reszty u mnie w Urzędzie Gminy siedzi babka po 50 i ma taki oto makijaż: _czarna gruba krecha na górnej powiece -czarna gruba- na dolnej (oczu prawie nie ma) Jakby tego było mało, to pod tą dolna czarna kreską, gruba srebrna krecha!!!! Normalnie bal karnawałowy |
|
|
|
|
#1258 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#1259 |
|
Konto usunięte
|
Kto wie
|
|
|
|
#1260 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
![]() |
Nowe wątki na forum Forum plotkowe
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 01:21.

wygląda to komicznie i często karykaturalnie

z tym, że jedna była sporo wyżej od drugiej
Komedia, strasznie to wyglądało.