|
|
#1381 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Nasze Codzienne Jadłospisy XVI
Cytat:
Irish po prostu ignoruje wszystkie rady, a dostała ich już naprawdę dużo, a mimo wszystko dziwi się, że jej jadłospisy są krytykowane. Popatrz na inne, dobrze ocenione jadłospisy na redukcję i przede wszystkim przeczytaj 10 PŻ, a potem wstaw tu jakiś jadłospis, dziewczyny na pewno pomogą
|
|
|
#1382 |
|
Rozeznanie
|
Dzisiejsze U
I czubata miseczka sałatki jarzynowej (z jogurtem a nie majonezem) i kilka plastrów grillowanej wedliny z piersi kurczaka II jogurt pitny bakoma men (granat morela chyba) ;d 400g z pestkami dyni i słonecznika + spory kawałek pieczonej owsianki z jabłkiem III risotto (ryż araborio, cebulka, zielony groszek w strączkach, wędzony łosos, parmezan )IV tofu smazone z groszkiem, marchewką i dymką do picia herbata zielona, mięta, czerwona i espresso |
|
|
|
#1383 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
I gwarantuję, że wizaż tylko to pogłębia.
|
|
#1384 |
|
Wtajemniczenie
|
Ostatnie 2 jadlospisy zostaly pominiete, dodaje dzisiejszy
U: start - szkl. wody plus 2 wafle ryżowe ze szynką drobiową I: omlet cesarski (2 jaja,2 łyżki mąki, maślanka),to tego kiwi,homo naturalny z dzemem niskosłodzonym i otrebami porzeczkowymi,czarna kawa biala kawax2 II: makaron orkiszowy z cala puszka tunczyka wsw,cukinia,papryka,piecz arki, kawalek ciasta domowego pelnoziarnistego jablkowego silownia: 60 minut biezni w tym 50 interwal, silowo na rece, abs na brzuch i rozciaganie po:banan III: grillowana piers z kurczaka,mix salat,pieczarki,cebula,og orki kiszone,musztarda do smaku, wiesniak ze szczypiorkiem duzo herbaty z pokrzywy,innych ziolowych,kilka z miodem
|
#1385 |
|
Zakorzenienie
|
Moje U :
Ś: owsianka (trzy łyzki płatków, garśc orzechów, paluszek czekoladowo-kawowy, łycha serka homo, łyżeczka dżemu truskawkowego. 2Ś: mandarynka, jabłko uprażone z cynamonem i łyżką miodu O: makaron razowy (2 gniazdka) z brokułami i fetą garśc nerkowców K: 2 kromki razowca z pomidorem, masłem i solą do picia: 2xkawa, herbaty, wieczorem może mleko z miodem wpadnie |
|
|
|
#1386 |
|
Zakorzenienie
|
U.
1.2grube kromki chleba ciemnego z pestkami dyni z maslem i miodem godzina intensywnego plywania 2.miseczka salatki gyros, jablko&pomarancza 3.indyk,kasza gryczana,buraczki,ogorki konserwowe jablko,opakowanie marwitek 4.2kromki razowca z maslem,wiejski z papryka i suszem warzywnym
|
#1387 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#1388 |
|
Zadomowienie
|
wklejam moje wczorajsze R
I - grahamka (jedna połowa z szynką i rzodkiewką, druga z kabanosem wieprzowym), kawa II jabłko, 3 mandarynki, 10 plasterków szynki III warzywa na patelnię z ryżem białym(wiem że biały zły ale innego nie znoszę...) warzywa - marchewka, brokuł, kalafior, groszek, kukurydza, cukinia, fasola doprawione bazylią IV koreczki z fety, pomidorów V 2 kabanosy wieprzowe, sok marchwiowy Pysio
|
|
#1389 |
|
Raczkowanie
|
Moje Uuuu
I. owsianka z jogurtem greckim, jabłkiem, cynamonem i sokiem malinowym; zielona herbata II. grahamka podzielona na 3: - z masłem i dżemem malinowym - z masłem, serem żółtym i pomidorem - z domową pieczenią i rzodkiewką herbata czarna z sokiem malinowym III. miska kapuśniaku z ziemniakami, mięsem i suszonymi grzybami IV. duży kawałek napoleonki na krakersach; zielona herbata V. serek wiejski z rzodkiewkami i suszonymi ziołami, kromka chleba orkiszowego; zielona herbata I jak ? Tak wgl. to strasznie się tu pozmieniało.
|
|
#1390 |
|
Raczkowanie
|
Wychodze z anoreksji. Bardzo prosze o opinie, to dla mnie bardzo wiele znaczy .
Ś: bułka kajzerka z makiem, pół z serem, pół z szynką,pomidorem sałatą i ogórkiem + herbata z cytryną IIŚ: winogrona ( 2 bardzo duże garści) kajzerka z szynką i sałatą + herbata z cytryną O: zupa pomidorowa z jajkiem gołąbek bez zawijania ziemniak pieczony z foli marchew z groszkiem szklanka soku pomarańczowego P: jogurt froop, herbata z cytryną K: bułka włoska z szynką , sałatą , serem, pomidorem i ogórkiem + herbata z cytryną i jak ? błagam o opinie ! |
|
|
|
#1391 |
|
Raczkowanie
|
gosinek13 a może najlepszym wyjściem jest zostawienie forum? I jedzenie jak normalna kobieta, niebędąca na żadnej diecie. Nie patrz ile czego jesz. Przestań kontrolować. Pamiętaj o owocach, warzywach, mleku... I żyj.
|
|
|
|
#1392 |
|
Raczkowanie
|
Vinga21 to byłoby najlepsze, i daże do tego by tak właśnie sie stało. Tylko że przez chorobe zapomniałam jak wygląda normalne jedzenie więc potrzebuje żeby ktoś mi powiedział czy teraz jem dobrze , czy wciąż za mało. Mam anoreksje więc dla mnie to jest potwornie dużo i mam po tym wyrzuty więc potrzebuje kogoś kto mi powie jak jest i co zmienić.
Więc jeszcze raz bardzo prosze o ocene i z góry dziękuje za pomoc
|
|
|
|
#1393 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Oczywiście można by się przyczepić komentarzami typu: ''zamień kajzerkę na razowe'' itp. ale to ma być luźne U i jest, więc tym się nie przejmuj skoro tak wolisz. I jeszcze jedno, ten jadłospis jest ok jeśli masz wagę w normie i wszystko jest dobrze ( okres i te sprawy ) , ale jeśli dopiero wychodzisz z anoreksji i masz niedowagę to trzeba zwiększyć!!!
|
|
|
|
|
#1394 |
|
Raczkowanie
|
Niedowage mam sporą. Okresu nie mam od sierpnia. Nie wiem czy mam podawać wage i wzrost bo wiem , że nie jest to tutaj za bardzo akceptowane. Zależy mi na tym żeby moje zycie wróciło do normy dlatego pytam o rady co do jadłospisu.
|
|
|
|
#1395 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Napoleonka A dlaczego sądzisz, że strasznie się tu pozmieniało?
|
|
#1396 |
|
Zakorzenienie
|
Bezmięsne U
I duża bułka z ziarnami słonecznika na pół obie z serkiem śmietankowym, łososiem wędzonym w plastrach i pomidorem, capuccino orzechowe II 3 kromki żytniego z masłem z 2 gotowanymi swojski jajkami, pomidorem i szczypiorem, 4 kiwi III Duży talerz zupy pomidorowej z makaronem, tłuczone ziemniaki z masłem, wegetariański bigos z kiszonej kapusty (jakieś 2 czubate łychy) IV kawałek kakaowo-piernikowego ciasta marchewkowego przekładanego domową konfiturą śliwkową i masą z kaszy manny z dodatkiem wódki, orzechów włoskich, gruszka V 3 kromki żytniego z twarożkiem i ogórkiem (kostka twarogu 200 gram wymieszana z jogurtem naturlanym i wkrojonym ogórkiem zielonym), kubek herbaty z cytryną W ciągu dnia orzeszki arachidowe, duża butelka soku pysio z kiwi
|
#1397 | ||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
chociaż póki co, jutro też może być ciężko z dietą.. ;pCytat:
tak trzymaj.Moje U: I.owsianka z 5 łyżek z jogurtem naturalnym, kiwi, kandyzowanymi ananasem i papają, suszonymi figami, chipsami bananowymi, wiórkami kokosowymi II. grahamka z masłem, sałatą, pieczoną piersią kurczaka w ziołach, papryką banan III. micha (o.7 l) zupy fasolowej z ziemniakami, marchewką, pietruszką garść nerkowców IV.resztka(ok 50g) twarogu półtłustego z pomidorkami koktajlowymi i szczypiorkiem, dwie kromki razowego z masłem, sałatą, polędwicą drobiową i ogórkiem kiszonym woda, pokrzywa, herbaty zielone i czerwone |
||
|
|
|
#1398 |
|
Rozeznanie
|
U bo wczorajsze pominiete ;d
I twarożek (twaróg + troche jogurtu naturalnego)z domowymi graham nuts, płatkami orkiszowymi, nerkowcami, kawalkiem banana i pomarańczy II naleśnik gryczany z hummusem, pekinką, oliwkami i prażonymi pestkami dyni III domowa pełnoziarnista pita z chudą wołowiną, pikantnym sosem pomidorowo - paprykowym, sałatą, cebulką i ogórkiem ![]() IV 2 podpieczone kromki orkiszowego z hummusem i ajwarem / bieluchem i papryką konserwową |
|
|
|
#1399 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
co to jest ajwar? U. 1.grahamka z maslem,wiejskim,wedlina,j ajkiem,pomidorem,rzezucha i sola 2.solidna garsc migdalow,jablko&pomarancz a 3.indyk,kasza gryczana z cebulka i pieczarkami na oliwie,buraczki jablko 4. 2kromki razowca z maslem,wiejski z papryka i suszem warzywnym.
|
|
#1400 |
|
Zakorzenienie
|
Hej
dzisiejsze słodkie U : I dwie kromki ciężkiego chleba ziarnistego z masłem, szynką, pomidorem; jabłko II kawa z mlekiem i cukrem, porcja creme caramel III nuggetsy domowe z sosem a'la tzatziki (serek homo naturalny, ogórki, czosnek, pieprz, troszkę chili dla podkręcenia smaku ), ziemniaki z wodyIV serek homo gruszkowy z orzechami i rodzynkami V płatki kukurydziane i musli wymieszane z orzechami i kandyzowanymi owocami z mlekiem
|
|
#1401 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
#1402 | ||||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 01:31 ---------- Poprzedni post napisano o 01:31 ---------- Cytat:
---------- Dopisano o 01:32 ---------- Poprzedni post napisano o 01:31 ---------- Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 01:33 ---------- Poprzedni post napisano o 01:32 ---------- Cytat:
|
|
#1403 |
|
Zakorzenienie
|
Dzisiejsze U proszę o ocenę:
Ś:trzy kruche ciasteczka z orzechami i jabłkiem, owsianka z połową banana, połową batonika czekoladowo-kawowego O: dwa jajka sadzone, sałatka z pomidorów i mieszanką sałat z sosem z majonezu i serka homo. P: jabłko K: sałatka z serka wiejskiego, pomidora i papryki po kolacji pewnie 2 mandarynki |
|
|
|
#1404 |
|
Wtajemniczenie
|
Moje R (proszę o ocenę)
I: owsianka z mlekiem, masłem z orzechów nerkowca i połową dużej gruszki II: 2 kromki chleba razowego żytniego - jedna z szynką, druga z plasterkiem twarogu III: krem pomidorowy (wywar jarzynowy, pomidory w puszcze, przyprawy, dużo czosnku, oliwa z oliwek - zblendowane) z kurczakiem podsmażanym (piers z kuraka w kostke, podsmazona, żeby się zciął i hop do zupki) IV: sałatka makaronowa - farfalle, zielony groszek, tuńczyk wsw, dressing jogurtowo-musztardowo-oliwny.V: wiesniak z przyprawami i czerwoną papryką |
|
|
|
#1405 |
|
Zadomowienie
|
Witam wszystkich
Moje wczorajsze R Śniadanie : owsianka z bananem i kakaem Drugie śniadanie: 1 naleśnik pełnoziarnisty bez nadzienia, kiwi Obiad: Pierś parowana, surówka z czerwonych buraczków i ogórków kiszonych, mała szklaneczka soku pomarańczowego Podwieczorek: garść orzechów (włoskie, fistaszki) Kolacja: pasta jajeczna z 2 jajek Jak to oceniacie? |
|
|
|
#1406 |
|
Zakorzenienie
|
Wczorajsze!
Śn. 2 kromki razowego słonecznikowego z masłem, pół kostki twarogu, pieprzem, pomidor z musztardą, z 2 łyżki sałatki warzywnej konserwowej kilka pistacji II śn. kawa, kromka drożdżowej chałki z kruszonką z masełkiem przy robieniu sałatki: kawałki z piersi kurczaka usmażone, mieszanka warzywna, kukurydza-całkiem sporo O. tłusty wołowy rosołek z makaronem i furą warzyw, gotowana wołowinka z musztardą i chrzanem przekąska: plaster drożdżowego z makiem i kruszonką Podw. pomarańcza duża, 2 kruche ciasteczka z czekoladą Kol. micha sałatki : smazona pierś z kurczaka, kawałek gotowanej wołowiny, orzechy włoskie, kukurydza, brukselka, marchewka, kalafior, fasolka, sos koperkowy & tysiąca wysp Dużo herbat,wody. Do ocenki
|
|
|
|
#1407 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 09:38 ---------- Poprzedni post napisano o 09:37 ---------- Cytat:
|
|
#1408 |
|
Raczkowanie
|
Dzień dobry Wszystkim
![]() Od dłuższego czasu podglądam Wasze jadłospisy i na ich podstawie staram sie układać własny.Nie jestem jednak pewna na 100% czy moje menu jest właściwe.Moim celem jest redukcja.Chciałabym zrzucić około 5kg.Bardzo Was proszę o ocene mojego menu ![]() Śn.3 wafle ryżowe z masłem,polędwicą sopocką,ogórkiem kiszonym i pomidorkiem,jabłko IIśn.serek wiejski,łyżka nasion słonecznika,ogórek zielony O.Pół woreczka ryżu brązowego,ryba pieczona bez tłuszczu,surówka z kiszonej kapusty z marchewką,skropiona oliwą z oliwek. Podw.Sok marchwiowy jednodniowy,łyżka nasion słonecznika. K.Galaretka z kurczaka,ogórki kiszone. Wiem,że w moim jadłospisie są wafle ryżowe,których nie polecacie na redukcji.Przez pewien czas starałam sie jeść pieczywo razowe.Niestety źle się po nim czuje.Jest dla mnie zbyt ciężkostrawne.Nie wiem co w takim wypadku zrobić z tym pieczywem.Czy jeść te wafle ryżowe czy zrezygnować z nich zupełnie? |
|
|
|
#1409 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#1410 |
|
Wtajemniczenie
|
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Dietetyka
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 18:50.

Obserwuję Was i się powoli wdrażam, nie rozumiem co złego tam jest 

wiec jestem leniem, zebrać sie nie moge zeby zrzucic te koncoweczke ;d Ale jak wyzdrowieje to sie biore, obiecuje, mozecie wszyscy na mnie krzyczec
chociaż póki co, jutro też może być ciężko z dietą.. ;p