Masze maluchy śliczne, radosne, a my plotkując czekamy na wiosnę :) Mamusie VII-VIII - Strona 20 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Odchowalnia - jestem mamą

Notka

Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem.

Pokaż wyniki sondy: Czas na wybór tytulu do kolejenj części. Do dzieła Mamuśki! )
Uśmiechamy się radośnie, bo zaraz witamy wiosnę. 1 2,00%
Ząbek tu, ząbek tam , ale jeszcze czadu mamie dam! 6 12,00%
Dietka rozszerzona, mama zadowolona a ja poznaje nowe smaki, bo już nawet jem buraki 1 2,00%
Poznajemy smaki nowe i jesteśmy przez to zdrowe ! 1 2,00%
RosnąRączki,RosnąNóżkiTo też czas zębowej wróżki, baba,baba wciąż słyszymy i na wiosnę sie cieszymy. 10 20,00%
Pół roczku już mamy i siadać, pełzać zaczynamy! Mamusie VII-VIII. 0 0%
Czworaczki, pełzaczki- coraz bardziej ruchliwe te nasze dzieciaczki. 14 28,00%
Raczkujemy i wstajemy, przez co mamie smukłą sylwetkę utrzymać dajemy 1 2,00%
W końcu wiosna wyczekana- cieszy się kazdy bobas i jego mama. 16 32,00%
Głosujący: 50. Nie możesz głosować w tej sondzie

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2012-02-15, 23:42   #571
Brida
Rozeznanie

Dot.: Masze maluchy śliczne, radosne, a my plotkując czekamy na wiosnę :) Mamusie VII

Czytam te dzisiejsze posty - prawdziwa emocjonalna huśtawka, tak się dobre wieści przeplatają z tymi złymi

Babonik niech Ci rodzina zdrowieje!

Nataszka żeby było dobrze

Dziubek super wieści Szymkowe !!! To jeszcze kciuki za tatę

Brumek Ciebie też połamało ? :/
Brida jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-15, 23:42   #572
Stronczek27
Wtajemniczenie

GG do Stronczek27
Brumku
Stronczek27 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-16, 00:25   #573
MoniaZ82
Wtajemniczenie

GG do MoniaZ82 Send a message via Skype™ to MoniaZ82
Dot.: Masze maluchy śliczne, radosne, a my plotkując czekamy na wiosnę :) Mamusie VII

beata_1988 za zabka

Naataaszkaa bardzo Ci wspolczuje choroby mamy.... mam nadzieje, ze wyzdrowieje....

zaneta88 za jutrzejszego okuliste

Scio wspolczuje ze malutka sie meczy z powodu zabka...oby szybko wyszedl.... U mnie sasiad wiercil cos w scianie o 22,30

_Natka super ze ci alergia przeszla

Justyna1 rozumiem Cie jesli chodzi o siedzenie na necie... to jest zlodziej czasu.... Poki co moj tz nie narzeka bo robie to wtedy kiedy mala spi....no jak teraz...

Brumku wspolczuje migreny...moja mama sie z tym borykala przez kilka ladnych lat ale bylo to na tle nerwowym. Pamietam ze jak czasem wracalam ze szkoly to mama lezala na lozku z recznikiem na oczach bo nie mogla nawet patrzec na swiatlo dzienne... Mam nadzieje ze Ci to szybko przejdzie
i za jutrzejsze szczepienie

83monia dla corci za picie z kubka niekapka....

...wiecej nie dam rady.... wybaczcie kochane.... spokojnej nocki zycze

Edytowane przez MoniaZ82
Czas edycji: 2012-02-16 o 00:26
MoniaZ82 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-16, 00:29   #574
piwnooka77
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez brumek Pokaż wiadomość

A propos jutra: o 9.30 mamy sczepienie (ostatnia dawka tych 3 wkłuć), więc tradycyjnieprosze o kciuki

A repertuar sprawdzam na stronie multikina (mam nadzieję, że jutro podadzą co graja za tydzień w środę w ramach multibabykino)
piwnooka77 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-16, 04:33   #575
Brida
Rozeznanie

A kuku

Edytowane przez Brida
Czas edycji: 2012-02-16 o 04:35
Brida jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-16, 05:35   #576
eveewe
Zakorzenienie

GG do eveewe

Witam

---------- Dopisano o 05:35 ---------- Poprzedni post napisano o 05:09 ----------

Cytat:
Napisane przez 83monia Pokaż wiadomość
walcze z laktatorem... kinga od paru dni dostaje ra dziennie mleko MM i obiadek, wiec w sumie prawie 2 karmienia mi odpadły. UU nie rozumieja tego i produkcja w toku, piersi bola, sa pelne mleka. chyba bede dawal moje odciagniete mleko do zlobka, bo nawet juz w zamrazarce brak miejsca (zawalona zupkami i papkami kingi...)
biedne te twoje cycusie - nie rozumieja jeszcze calej sytuacji
Cytat:
Napisane przez BABONIK Pokaż wiadomość
Nikoś ma zapalenie oskrzeli,nie dosc że już miałam wszystkiego dosc,to jeszcze doszły oskrzela więc nasz dzień wygląda tak,ze palcem do d... trafić nie mogę inhalacje,sropy,antybioty k,pieluchy,smarowanie, gotowanie,sprzątanie itd... mam ostatnio dość
ucaluj Nikosia Pozdrawiamy z Marysia

Cytat:
Napisane przez patik87 Pokaż wiadomość
u mnie podobnie z pajęczynami, skąd one są?
Ale gorszy grzyb który wyłazi...normalnie nie wiem jak z tym walczyć, w zimnie i tak nie bardzo co z tym zrobić. I na dłuższą metę to szkodzi zdrowiu.
u mnie pajeczyny non stop, skad te pierony wylaza i je produkujaile bym nie odkurzala i nie zbierala zaraz sie pojawiaja.
Co do plesni - za szczelne okna. Wiem to z wlasnego doswiadczenia i w rodzinnym domu i tu u TZ. Jak byly stare i pi.z..dz.i.l.o wszsytkimi dziurami wilgoci nie bylo, przy plastikach wilgosc jest, mimo tego ze wietrze codziennie

Cytat:
Napisane przez beata_1988 Pokaż wiadomość
dokładnie mam tak samo odwiedziła mnie w sobotę znajoma w 6 miesiącu ciąży z mężem - i zatęskniłam za brzuszkiem za kopniaczkami i w ogóle
dobrze ze nie tylko ja jestem taka "pozytywnie glupia" - ale mysle ze jest to zasluga Marysi - puk puk puk od poczatku zadnych problemow

Cytat:
Napisane przez blondynkapoznan Pokaż wiadomość
Byłam na Sorze bo w domu film mi sie urwał.I się przewróciłam
ciśnienie wyszło ok ale mówili że w moim stanie lepiej na Sor jechać na badania.Byłam tam bardzo długo.Ale niby wszystko w normie.
Ost mam masę problemów i mówili że może początek nerwicy
trzymaj sie kochana - ja nie bardzo wtajemniczona we wszystko ale zdrowka.

Cytat:
Napisane przez beata_1988 Pokaż wiadomość
aha i kupiłam jeszcze i wczoraj mi przyszedł dzbanek filtrujący do wody Anna - kompatybilna w wkładami Brita i innymi - dla mnie bomba - nareszcie nie mam kamienia w czajniku
mozesz pokazac jaki to? tez rozgladam sie za czyms takim, bo u mnie kamien tragedia.

Cytat:
Napisane przez Naataaszkaa Pokaż wiadomość
Sama nie wiem czemu tak się dzieje.. moja dzisiaj odmawiała butelki cały dzień ale jak jej dawałam mleko łyżeczką to zajadała aż jej się uszy trzęsą.. a obiadkiem niestety pogardziła nie wiem co jest grane

Biedny Nikoś.. dużo zdrówka

W głowie mi się to nie mieści.. można bezkarnie porzucić niemowlaka w stercie gruzu i nic za to nie grozi.. paranoja!

Potówki to na pewno nie są.. jutro idziemy na kontrolę to się dowiem bo już sama nie wiem

za wygraną

Biedna.. trzymam kciuki za Ciebie.. będzie dobrze

Jestem załamana.. właśnie się dowiedziałam, że moja mama ma rakanic mi nie mówiła mimo, że wie od czasów kiedy byłam w ciąży.. nie chciała mnie martwić.. z jednej strony jest mi przykro, że nic mi nie powiedziała tyle czasu (tłumaczyła że byłam w ciąży, potem karmiłam i chciała mnie chronić) a z drugiej jestem kompletnie załamana.. jest po operacji wycięcia macicy (o tym wiedziałam) i teraz jest naświetlana.. nie wierzę w to wszystko
twoja mleko lyzeczka zje moja nie ma mowy
co do mamy trzymaj sie kochana - szok ja sie czlowiek dowiaduje po takim czasie, ale rozumiem twoja mama. Moj tata tez ma raka jest po pierwszej chemii, a 20 ma naswietlanie. Ale moim zdaniem lipnie to wyglada
eveewe jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-16, 06:04   #577
eveewe
Zakorzenienie

GG do eveewe

jacieeeee
Potrzebuję rady. Kupować? Dobre jakościowo się wydaje? Miał ktoś? Ładne?

http://allegro.pl/7-cz-komplet-do-ch...118116627.html

Kupiłam dziś Dominikowi strój na chrzest (sztruksowa marynarka i spodnie) ale zastanawiam się czy nie oddać i nie wziąć tego. Proszę o odzew [/QUOTE]
super ten zestaw bo masz wszystko w komplecie i cena nie jest taka najgorsza, moja mama jak Marysi kupowala ubranko to za suknie z pelerynka czapka dala 160 zl

Cytat:
Napisane przez Scio Pokaż wiadomość
Nie zgadzam się. Nie i już

Nataszko bardzomi przykro

Dziubku super ze ok.

Agata chyba ząbkuje na całego. Nie je łyżką wcale. W krzesełku zje kilka łyżek i odgina się do tyłu, sztywnieje z butli jak najbardziej. W dodatku nie moga dziś po południu usnąć. Wkońcu dałam Nurofen i chyba puściło ją troche.
Teraz wykąpana usnęła. A sąsiad stuka młotkiem jak mi ją obudzi to mu Agate zaniose i niech bawi

więcej grzechów nie pamiętam. Nie ogarniam świata.
Za komplementy dla Agatki w K. serdecznie dziękuje
Buziaki dla Agatki

Cytat:
Napisane przez jacieeeee Pokaż wiadomość
Jutro zrobię zdjęcie Chodzi mi też o to, że tu mam od razu kurtkę i ciepłą czapkę, a zestaw który ja kupiłam kosztował 115 zł i jest tylko marynarka i spodnie .

---------- Dopisano o 20:53 ---------- Poprzedni post napisano o 20:50 ----------

Cena jest dla mnie ok, bo babcia dała kasę na ubranko Chodzi mi o ogólne wrażenie, jakość, może ktoś miał coś takiego?
Cena jest przystepna moim zdaniem.

Cytat:
Napisane przez nerola Pokaż wiadomość
Brumku i Beatko to takie kapsułki z chrupek:

I Izunia z Szymciem
sweet dzieciaki i jak sie bawia ladnie.

Cytat:
Napisane przez iustyna1 Pokaż wiadomość
Nie no głupio tak tylko napisać jedno zdanie, bez cytowania. Ostatnio tylko tyle daję radę. Ja bym chciała dużo napisać a nie mam jak.Od dłuższego czasu nie wyrabiam. Do tego tż mi docina na temat neta. Głupio mi ciągle narzekać a ostatnimi czasy to jedyne co robię. Kilka mam już zniknęło i zebrałam się na odwagę poinformować, że mnie też to raczej czeka.

Na razie walczę, ale nawet wieczorami nie mam czasu/siły posiedzieć na wizażu... Dzięki dziewczyny

Jacieee nie wiem jak z jakością, ale podoba mi się ten komplet
mysle ze i ja znikne niedlugo, pewnie tylko weekendami bede sie odzywac.

Cytat:
Zastrzeliłabym za takie słowa

Crazy, dostałam dziś skierowanie do naurologa i oczywiście pójdę. ten lekarz mówił, że sprawdzić tzreba, ale żeby się nie bała zbytnio, bo nie wygląda to na coś "co może rosnąć" - to jego słowa
ZZO nie miała, na żywca rodziłam

Bidulka Pierwsze próby muszą się kończyć niekiedy interwencją mamy. W końcu jedzenie to nie lada umiejętność

Lecę czytać

Coś w tym jest skoro obie - Ty i Crazy - o tym piszecie. Do tego neurologa jutro spróbuję się zapisać. Mi ten lekarz dziś mówił, ze ciąża i poród są jednym z czynników, które sprzyjają ujawnieniu się migren, jeśli się do takowych ma skłonności.

A propos jutra: o 9.30 mamy sczepienie (ostatnia dawka tych 3 wkłuć), więc tradycyjnieprosze o kciuki
trzymam kciuki

---------- Dopisano o 06:04 ---------- Poprzedni post napisano o 05:59 ----------

Nadrobilam
Jakby sie ktos zdziwil ze ja o tej porze to moja panna o 4.50 postanowila, ze spac nie chce i "gadala" jak najeta, a pozniej stwierdzila, ze mama za dlugo spi i wywolala ja. A teraz poprosila o mleko i usnela na lezaczku.

Kochane za rade odnosnie tego lezaczka do 18 kg 3w1 - jest superowy kupilam uzywany wczoraj przyszedl i Marysia wreszcie wszystko widzi aniolek. A wogole Pani wstawila lipnej jakosci zdjecia i az bylam ciekawa co za 99 zl przyjdzie, a tu stan super.

Wczoraj byly u mnie dwie kolezanki przyjechaly na pol godziny, ale tak sie zagadalysmy ze siedzialy chyba ze 4 h , wykapaly mi Marysie, TZ ja nakarmil i uspil i poszedl spac bo na 1.20 do pracy. Ale dogadalysmy sie i idziemy do kina paczka na "I cie nie opuszcze". Taki spontan.
Stary 2012-02-16, 07:03   #578
JustPi
Rozeznanie

Dzień dobry
za oknem jeszcze/już szaro, kończę kawkę i śniadanie i niedługo zbieram się z dziewczynami do przedszkola. Idziemy dziś piec muffinki. Jestem bardzo ciekawa jak Hania wytrzyma biegające czterolatki (czy jej nie stratuja )

Naataaszkaa wszystko MUSI być dobrze

BABONIK na szczęście po cięzkich dniach przychodzą te dużo lepsze, oby jak najszybciej
za wizytę u okulisty

Betaka za pierwszego ząbka

Dziubek za wizytę u neurologa

Cytat:
monia szybko Ci poszło z tym trzecim .
Nie no żart, bo inaczej będziesz musiała piętrowe łóżko kupić
albo zacząć sprzątać piwnicę

Cytat:
Napisane przez pieleszka Pokaż wiadomość
a teraz melduję, że po 3 dniach "plażowania" (tak mój mąż określa opiekę nad Hanią) wracam od jutra do pracy i pewnie znowu przestanę być na bieżąco... ale będę się pojawiać
a Twój Tż to często się chyba nie "plażuje" skoro tak to określa

Cytat:

z migrenami mam nadzieję coś się wyjaśni, a jak nie to przynajmniej dadzą Ci spokój
na dłuższą metę takie bóle to potrafią wykończyc człowieka

Cytat:
Napisane przez Brida Pokaż wiadomość
A kuku
kruku
JustPi jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-16, 07:24   #579
alibany
Rozeznanie

Dziubek super, że u Was po wizycie wszystko ok! Szymek jest okazem zdrowia i to najważniejsze!!
Rehabilitacja po to, by oduczyć Alę tego prostowania nózek, bo to sie lekarce nie podoba i tak nie powinna robić. Rehabilitantka pewnie pokaże mi na pierwszym spotkaniu jak się z małą "obchodzić" w domku i będziemy pewnie jeździć tylko na kontrole czy są postępy. Ta lekarka po prostu wyeliminowała wzmożone napięcie z braku innych objawów, ale nie wie jakie może mieć podłoże to prostowanie nóżek, okaże się za 1-2 mce.

To sobie popisałam.....idę małej zrobić śniadanko bo już woła!!!
A i za chwilke kawka i pierwszy pączuś dzisiaj.....
alibany jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-16, 07:38   #580
jacieeeee
Wtajemniczenie

Hello ello.

Moja kręcidupka nie bardzo chciała dziś spać. Od 3 uprawiał jakiś dziwny taniec połamaniec w łóżku
W momentach kiedy udało mi się zamknąć oczy śniło mi się, że jestem w ciąży z kolejnym synem, że Dominikowi wyszły dwa zęby oraz że byłam jurorem w "Mam talent"

Nerolkowa Izunia buziaki za kolejny miesiąc

Czy ktoś mi poda sposób jak przetrwać dietę w tłusty czwartek? Bo ja kocham pączki i faforki ()

A mąż mi rano 4 przyniósł. Tłuściutkie, z różą i bitą śmietaną

Dominik 29.07.2011r
jacieeeee jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-16, 08:02   #581
beata_1988
Zakorzenienie

GG do beata_1988

Cytat:
Napisane przez eveewe Pokaż wiadomość
mozesz pokazac jaki to? tez rozgladam sie za czyms takim, bo u mnie kamień tragedia.

Moj tata tez ma raka jest po pierwszej chemii, a 20 ma naswietlanie. Ale moim zdaniem lipnie to wyglada
hej ,jadę właśnie busem do Rze na zajęcia.

Evewee - wpisz w allegro 'filtr dzbankowy anna' i ci wyskoczy, ją mam ten w wersji oval na te szersze wkłady duomax bo są też takie na okrągłe walcowate wkłady monomax ale ona mają mniejsza wydajność. Jadę busem i z tele pisze więc nie bardzo mam jak linia wkleic.

Brumek kciuki za szczepienie i oby te migreny ci przeszły

Brida a to Ty nie śpisz w nocy?

Natka super że alergie ustąpiła.

Jak już dziś zjadłam jednego paczka ale się ograniczamy i więcej już nie będzie

Evewee kciuki za tate - będzie dobrze, musi być dobrze i nie wolno myśleć inaczej.

Dwa serca po raz drugi :heart:

Edytowane przez beata_1988
Czas edycji: 2012-02-16 o 08:06
beata_1988 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-16, 08:09   #582
mamad1
Zadomowienie

dla Julii za ząbka!

Naataaszkaa na pewno z mamą wszystko będzie dobrze!

Cytat:
Napisane przez ellika Pokaż wiadomość
- Tż w domu na l4 - rwa kulszowa czyli Karolka tylko na moich rękach
- Karolka, żywe srebro, od wczoraj trenuje ba-ba dobre i to cieszę się, że zaczyna gaworzyć
-większość nocy przesypia u siebie w pokoju, dopiero koło 5tej ląduje u nas w sypialni (ale i tak ma ze 4 pobudki w nocy na papu)
-smakuje jej moja zupka
tyle
aha no i poskutkowało konsekwentne usypianie małej w łóżeczku - pierwszy raz był tragiczny, wyła strasznie, ale się nie dałam teraz zasypia w 10 minut - nie sama, muszę ją trzymać za rączkę, ale akurat jest to dla mnie przyjemne i chętnie z nią siedzę patrząc jak usypia.
Dużo zdrowia dla Tz. dla Karolki!

Cytat:
Nie no głupio tak tylko napisać jedno zdanie, bez cytowania. Ostatnio tylko tyle daję radę. Ja bym chciała dużo napisać a nie mam jak.Od dłuższego czasu nie wyrabiam. Do tego tż mi docina na temat neta. Głupio mi ciągle narzekać a ostatnimi czasy to jedyne co robię. Kilka mam już zniknęło i zebrałam się na odwagę poinformować, że mnie też to raczej czeka.

Na razie walczę, ale nawet wieczorami nie mam czasu/siły posiedzieć na wizażu... Dzięki dziewczyny
Rozumiem Pasowałoby, żeby doba miałą ze 30 godzin i człowiek nie musiał spać...

Cytat:
Napisane przez 83monia Pokaż wiadomość
W Meksyku i innych krajach Ameryki Południowej i Środkowej pielęgniarka zaraz po narodzeniu przekłuwa się dziewczynkom-noworodkom uszy. Często kilka dni po narodzeniu robi to babcia - niemal wszystkie dziewczynki noszą kolczyki od pierwszych dni życia.
Ja , gdy byłąm małą, to mi mówili, że na Słowacji (wtedy to była Czechosłowacja) też przebijali uszy dziewczynkom po urodzeniu... A my przy granicy mieszkaliśmy.

Cytat:

A my się wybieramy na szczepienie przeciw WZB... No i żelazo się kończy, to pewnie znowu będzie skierowanie na badania...
mamad1 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-16, 08:27   #583
aania_20
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez editka2022 Pokaż wiadomość
Adas najlepszego

Cytat:
Napisane przez dziubek79 Pokaż wiadomość
chodzi o posiew moczu, ma nawracające i nie do wyleczenia problemy z pęcherzem od kilku lat
mam nadzieje że będzie lepiej
Cytat:
nie pozwalam!!!
Cytat:

Cytat:
Czy ktoś mi poda sposób jak przetrwać dietę w tłusty czwartek? Bo ja kocham pączki i faforki ()
w pierwszej wersji przeczytałam że o 4 rano

Ale śniegu nasypało

aania_20 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-16, 08:29   #584
Stronczek27
Wtajemniczenie

GG do Stronczek27
Cytat:
Napisane przez Brida Pokaż wiadomość
A kuku
Stronczek27 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-16, 08:30   #585
mamad1
Zadomowienie

Cytat:
Moja kręcidupka nie bardzo chciała dziś spać. Od 3 uprawiał jakiś dziwny taniec połamaniec w łóżku
W momentach kiedy udało mi się zamknąć oczy śniło mi się, że jestem w ciąży z kolejnym synem, że Dominikowi wyszły dwa zęby oraz że byłam jurorem w "Mam talent"

Mi się z kolei śniła m.in. kolejny rozbijający się samolot U mnie, tak jak u Brumka- wojna albo katastrofa lotnicza
Ja diety nie mam, więc nie pomogę
Stary 2012-02-16, 08:39   #586
Scio
Zakorzenienie

GG do Scio

Dzięki w imieniu Agatki

Mamad ja mam zamiar nie zjesc ani jednego. Bedzie trudno, bo mam zaproszenie do sąsiadki, ale coś wymyśle.

dla wszystkch potrzebujących

W Gagatkowym świecie Mamo, połamigłówkujemy? - Logico primo
Agatka jest już z nami
Scio jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-16, 08:47   #587
aania_20
Zakorzenienie

fajna promocja na odbitki w empikfoto
klik

---------- Dopisano o 08:47 ---------- Poprzedni post napisano o 08:45 ----------

Scio, wieeeelki buziak dla Agatki!!!!!!!!!!

Stary 2012-02-16, 08:51   #588
alibany
Rozeznanie

Dziewczyny a miałam pytać, jak karmicie łyżeczką maluchy, to tymi dzieciowymi łyżeczkami, czy takimi "normalnymi"??

Wczoraj na kolacje dałam małej pierwszy raz kaszkę z serii zdrowy brzuszek nestle owsiano-pszenna ze śliwką! Super w smaku i faktycznie ułątwia pracę układu pokarmowego, od razu koopka poszła i rano też! Także polecam, jak któryś dzieciaczek ma z tym problemy!!

Idę na allegro zamówić zabezpieczenia do kontaktów!! Ala każdą szczelinę wynajdzie by dostać się do kabelków, kontaktów
Stary 2012-02-16, 08:59   #589
mamad1
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez aania_20 Pokaż wiadomość
klik
Dzięki! Włąśnie kupiłam

---------- Dopisano o 08:58 ---------- Poprzedni post napisano o 08:56 ----------

Cytat:
Napisane przez alibany Pokaż wiadomość
Dziewczyny a miałam pytać, jak karmicie łyżeczką maluchy, to tymi dzieciowymi łyżeczkami, czy takimi "normalnymi"??
Najpierw karmiłam łyżeczką do herbaty (syrop nadal nią podaję), ale ostatnio kupiłam w rossmanie te "dzieciowe" i teraz ich używam.

---------- Dopisano o 08:59 ---------- Poprzedni post napisano o 08:58 ----------

dla Agatki za 8 miesięcy!
Stary 2012-02-16, 09:00   #590
nerola
BAN stały

Jacieee a no tak

Izunia dzis kończy 9 miesięcy!!!!

Agatko Sciowa
nerola jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-16, 09:02   #591
mamad1
Zadomowienie

Cytat:

Ale zleciało!
Stary 2012-02-16, 09:10   #592
aania_20
Zakorzenienie

nerola dla Izy!

Stary 2012-02-16, 09:13   #593
eveewe
Zakorzenienie

GG do eveewe

Cytat:
Jacieee a no tak

Agatko Sciowa
sto lat
Stary 2012-02-16, 09:42   #594
eveewe
Zakorzenienie

GG do eveewe

mobilna marysia chyba chciala sie bawic w chowanego
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg m2.jpg (37,0 KB, 55 załadowań)
Stary 2012-02-16, 09:49   #595
agadus
Wtajemniczenie

Cytat:
Jacieee a no tak

Agatko Sciowa
klask i:

Cytat:

agadus jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-16, 10:11   #596
BABONIK
Zadomowienie

dzień dobry

dziekuję Wam za wszystkie życzenia dla NIkosia i wsparcie dla mnie

Dziubku super wieści

Jacieeee współczuję dnia dzisiejszego.

Aania u mnie też śniegu po pachy,a my i tak wyjść z domu nie możemy...

życzę miłego dnia

Nikoś już z nami
BABONIK jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-16, 10:11   #597
Scio
Zakorzenienie

GG do Scio

Cytat:
Napisane przez aania_20 Pokaż wiadomość
klik

---------- Dopisano o 08:47 ---------- Poprzedni post napisano o 08:45 ----------

Scio, wieeeelki buziak dla Agatki!!!!!!!!!!
Cytat:
Napisane przez mamad1 Pokaż wiadomość
Dzięki! Włąśnie kupiłam

---------- Dopisano o 08:58 ---------- Poprzedni post napisano o 08:56 ----------

Najpierw karmiłam łyżeczką do herbaty (syrop nadal nią podaję), ale ostatnio kupiłam w rossmanie te "dzieciowe" i teraz ich używam.

---------- Dopisano o 08:59 ---------- Poprzedni post napisano o 08:58 ----------

dla Agatki za 8 miesięcy!
Cytat:
Jacieee a no tak

Agatko Sciowa
Dziekujemy za pamiec
Cytat:
Napisane przez eveewe Pokaż wiadomość
mobilna marysia chyba chciala sie bawic w chowanego
super

Dopiero co meczylam sie na porodówce, a tu Agatlua siedzi mi na kolanie i za godzine skonczy 8 miesiecy

W Gagatkowym świecie Mamo, połamigłówkujemy? - Logico primo
Agatka jest już z nami
Scio jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-16, 10:12   #598
alibany
Rozeznanie

Dla Agatki i Izuni : roza:

Dziewczyny a w temacie dopajania, z którym mamy nadal problem....
Czy jak do deserków przemycam soczek i daję jej taki bardziej wodnisty to mogę uznać, że wypiła powiedzmy te 20ml?
czy jak zrobię jej taki kisielek na soczku to też mogę zaliczyć jako wypity napój? Czy musi przyjąć zupełnie płynne porcję, żeby uznać, że jest dopajana?? Chodzi mi głównie, o to by nie męczyły ją te zaparcia, bo chyba nie męczy ją pragnienie, skoro nie jest chętna do wypicia czegokolwiek!

Ala cały czas drzemie, już się chyba 2 razy przebudziła, ale nie podchodziłam do niej i zasnęła znowu!
Stary 2012-02-16, 10:15   #599
dziubek79
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez alibany Pokaż wiadomość
Dziubek super, że u Was po wizycie wszystko ok! Szymek jest okazem zdrowia i to najważniejsze!!
Rehabilitacja po to, by oduczyć Alę tego prostowania nózek, bo to sie lekarce nie podoba i tak nie powinna robić. Rehabilitantka pewnie pokaże mi na pierwszym spotkaniu jak się z małą "obchodzić" w domku i będziemy pewnie jeździć tylko na kontrole czy są postępy. Ta lekarka po prostu wyeliminowała wzmożone napięcie z braku innych objawów, ale nie wie jakie może mieć podłoże to prostowanie nóżek, okaże się za 1-2 mce.

To sobie popisałam.....idę małej zrobić śniadanko bo już woła!!!
A i za chwilke kawka i pierwszy pączuś dzisiaj.....

no to mam nadzieję,że szybciutko ćwiczenia zadziałają

Cytat:
Hello ello.

Nerolkowa Izunia buziaki za kolejny miesiąc

sny masz boskie a co do diety to zawsze można zrobić przerwę

Cytat:
Jacieee a no tak

Agatko Sciowa

dla naszej Izuni

hej mamusie

Natka o problemie z główką pisałam w K-nie chciałam na ogólnym
super,że alergia ustępuję !!!!

dziekuję Wam kochane za miłe słowa odnośnie wizyty strasznie się cieszę,że z łobuzem ok i za kciuki za tatę
tyle,że jutro jednak idzie do szpitala i umieram z nerwów

ehhh zapomniałam co chciałam jeszcze napisać

aaa KAjool nie wiem czy jeszcze temat zakupu maty aktualny ale ja bym wzięła puzzle

Brumek

Mamad

Edytowane przez dziubek79
Czas edycji: 2012-02-16 o 11:02
dziubek79 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-16, 10:15   #600
Kajool
Zadomowienie

Cytat:
Jacieee a no tak

Agatko Sciowa
Gratulacje!!!!

Witam z rana. Mam w☠☠☠☠a niezlego oczywiscie wiadomo co (praca) az ryczec mi sie chce.
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości