Luty, marzec, kwiecień, maj - w czerwcu będzie komplet mam! Mamusie V-VI 2012 cz. IV - Strona 45 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Pokaż wyniki sondy: Jaki wybieramy tytuł V cz. naszego wątku?
Nogi mocno zaciskamy, pierwsze porody jeszcze przed nami. 0 0%
Na nasze maleństwa czekamy, póki co nogi zaciskamy. 0 0%
Jeszcze z brzuszkami pobiegamy, do porodów trochę czasu mamy. 0 0%
Pobiegamy jeszcze z brzuszkami, zanim przywitamy się z maluszkami. 2 3,39%
Wyprawkę powoli kompletujemy, w maju-czerwcu powijemy. 2 3,39%
Najpóźniej za 3 miesiące powitamy nasze brzdące. 4 6,78%
Brzuszki mocno podskakują, maluszki na świat się już szykują. 22 37,29%
Koniec już zimowych chłodów, coraz bliżej do porodów. 15 25,42%
Już zimy końcówka, teraz czeka porodówka. 6 10,17%
Wiosna juz za pasem, niedługo pierwsze spotkanie z bobasem. 8 13,56%
Głosujący: 59. Nie możesz głosować w tej sondzie

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2012-02-15, 21:19   #1321
rozowa1987
Zadomowienie

Dot.: Luty, marzec, kwiecień, maj - w czerwcu będzie komplet mam! Mamusie V-VI 2012 c

Cytat:
Napisane przez anulka4771 Pokaż wiadomość
Widzę że nie którym humorki dopisują-poprawiacie mi humor
Nie wiem czy ten mój filip przechodzi okres buntu ale ja mam dość.Dzisiaj mało mi nie wybiegł na ulice-jak wrzasnęłam to chyba wszyscy mnie słyszeli.No i ogólnie odzywki jego i sprawdzanie jaki mam próg wytrzymałości nerwowej droczy sie ze mna strasznie.Ostatnio M też to zauważył.i nie mam pojęcia czy on tak reaguję na drugie dziecię czy bunt przechodzi.A taki był fajny zawsze,nie droczył się,słuchał się.

---------- Dopisano o 17:20 ---------- Poprzedni post napisanot o 17:19 ----------

Witaj
to znowu miałas stresa ja bym chyba umarła
Stary 2012-02-15, 21:38   #1322
SzmaragdowyKotek
Wtajemniczenie

Dot.: Luty, marzec, kwiecień, maj - w czerwcu będzie komplet mam! Mamusie V-VI 2012 c

Cytat:
Może i tak będzie-oby nie.Narazie mówi że bedzie sie dzielił zabawkami,staram się go zaangażować we wszystko co sie wiąże z braciszkiem.Nawet pomagał rozkładać łóżeczko

Często to czuję aż nawet boli...

Ja robię tak samo też angażuję, nie na siłę, ale tak jak chce pomóc, to pomaga a cieszę się bardzo, bo zawsze chce fajnie, jak taki maluch się cieszy, że będzie miał braciszka
A mój to z kolei taki delikatny coś, słabiutko kopie, coś tam pobryka troszkę, ale tak subtelnie mały leniuch chyba i śpioch dzisiaj na USG tez pani doktor szturchała go głowicą i kazała mi kaszleć, żeby troszkę się poruszał, a on na końcu nakrył się łapką i po prostu poszedł sobie spać starszy brat dawał mi wycisk już w brzuchu, a potem była jedynie kontynuacja, a tu na razie coś bardzo spokojnie u mnie w środku nieprzyzwyczajona jestem do takiego spokoju ale powiem szczerze, że gdyby tak mu zostało, to bardzo bym się cieszyła, bo mając dwójkę dzieci o temperamencie dynamitu i petardy to można skoczyć z mostu

Edytowane przez SzmaragdowyKotek
Czas edycji: 2012-02-15 o 21:40
SzmaragdowyKotek jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-15, 21:55   #1323
Dasti80
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez SzmaragdowyKotek Pokaż wiadomość
A ja dzisiaj byłam na USG 4D. Dzieć zdrowy jak nie wiem, co dwa tygodnie większy, niż wskazuje wiek ciąży, pewnie potem się wyrówna - waży już 728g/+-106g synek strasznie się cieszył, dostał od braciszka prezenty w podziękowaniu, że chciał go obejrzeć na monitorze u pani doktor, więc cały dzień czuł się dopieszczony i taaaaki ważny nie może się już doczekać braciszka
a jutro kolejny dzień lekarski - ginekolog i endokrynolog - niby wszystko dobrze, ale leukocyty mi podskoczyły do 15 tys. przy normie do 10 tys. więc trochę się martwię. Chyba w ciąży to też jest norma, ale czemu tego cholerstwa tak dużo? Mocz idealny...nie mam pojęcia, jutro się dowiem, czy już się kwalifikuję do kasacji czy jeszcze nie
Super gratulacje

---------- Dopisano o 21:55 ---------- Poprzedni post napisano o 21:40 ----------

ucięłam sobie drzemkę i teraz pewnie nie zasnę

Po szklistych oczach je poznasz, po chwiejnym głosie
Po marzeniach w pył obróconych, po kołysankach nie wyśpiewanych
Po imionach nie nadanych, po smutku lepiej lub gorzej skrywanym
Po tym wszystkim poznasz Aniołkowe mamy....

Dasti80 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-15, 22:15   #1324
Gaabbi
Wtajemniczenie

I nici z mojego dzisiejszego robienia pączków i faworków...nie chciało mi się
Jutro może się wezmę.

Mam jakąś dziwną kluchę w gardle od kilku dni Trochę mi to przeszkadza, ale lepsze to niż zgaga, której nigdy w życiu nie miałam.
Gaabbi jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-15, 22:16   #1325
niunia32
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Gaabbi Pokaż wiadomość

Robicie na jutro pączki? faworki?
Ja sobie właśnie przypomniałam, że jutro tłusty czwartek
ja robiłam pączki z mamą dzisiaj....
aż za dużo mama mi ich spakowała

Cytat:
Napisane przez benka99 Pokaż wiadomość
Hej dziewczyny
chciałabym do Was dołączyć. To moja pierwsza ciąża, poród planowany na koniec maja. Będzie syn, na 90% Maks

Mam pytanie, czy jest któraś z podkarpacia i planuje rodzić w Pro-Familii?
cześć!!!
na kiedy masz termin?
ślubowałyśmy w tym samym dniu

Malinka

Haniusia
niunia32 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-15, 22:48   #1326
MonikaFaustyna
Zakorzenienie

Ja myślałam nad faworkami, ale uznaliśmy, że nam się nie chce z tym męczyć i palić kuchni . Moja mama nam obiecała, że będą na Wielkanoc. Za pączkami nie przepadam jakoś zbytnio, to mi ich nie brakuje. Jutro sobie pewnie coś słodkiego zjem i pewnie skończy się na jakimś ciastku z orzechami i jakimś tajemnym niderlandzkim nadzieniem .
MonikaFaustyna jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-15, 23:49   #1327
niunia32
Zakorzenienie

dobranoc

Malinka

Haniusia
Stary 2012-02-15, 23:54   #1328
Gaabbi
Wtajemniczenie

dobranoc
Stary 2012-02-16, 08:12   #1329
blueelektron
Rozeznanie

Witam z rana

Nadrobiłam wczoraj posty. Trzymam kciuki za mamusie w szpitalach.
Dziś tłusty czwartek więc wypadałoby po "ponczusiu".

Ja właśnie jem śniadanko

Edytowane przez blueelektron
Czas edycji: 2012-02-16 o 08:14
blueelektron jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-16, 08:20   #1330
tahito
Raczkowanie

GG do tahito

Dziewczynki doczytałam was Ostatnio coś ,źle się czuję i jakoś tak na kompa nie siadałam. Wczoraj byłam na SR i była mowa o tym masażu krocza,i położne powiedziały ,że to raczej nic nie daje. One ponoć prowadziły taką ankietę wśród rodzących i zarówno te co masowały i te co nie miały taki sam odsetek cięć,więc chyba zrezygnuję z tego bo jakoś mi się nie uśmiecha tam grzebać Ale wiadomo jak ktoś chce to nie zaszkodzi Drugim tematem były monitory oddechu i sie zdecydowałam kupić,ale nie taki pod łóżeczko tylko przenośny http://allegro.pl/sklep-snuza-monito...124721568.html coś takiego Miała może któraś styczność z takim czymś? Ja to kupuję dla swojego spokoju bo pamiętam ,ze z Nikolą to co 0,5 godz. budziłam się i sprawdzałam czy oddycha, taka panikara ze mnie

---------- Dopisano o 08:20 ---------- Poprzedni post napisano o 08:19 ----------

Cytat:
Napisane przez blueelektron Pokaż wiadomość
Witam z rana

Nadrobiłam wczoraj posty. Trzymam kciuki za mamusie w szpitalach.
Dziś tłusty czwartek więc wypadałoby po "ponczusiu".

Ja właśnie jem śniadanko

Ponoć w tłusty czwartek nie tuczą
tahito jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-16, 08:34   #1331
aga_bre
Rozeznanie

Cytat:
Jeżeli chodzi o stomatologię dziecięcą, to ja bym polecała przede wszystkim znalezienie takiej kliniki, jak nasza "Wiewiórka" - www.wiewior-ka.pl
Tam fotele są kolorowe, same zabawki, lekarze o specjalności stomatolog dziecięcy, znieczulenie THE WAND (czyli takie, którego nie czuje się i nie widzi, bo nie ma strzykawki), nawet ubikacja jest kolorowa dziecko ogląda bajki w czasie wizyty, kolorowe plomby, są wizyty adaptacyjne a leczone jest w zależności od chęci - albo na fotelu albo na kolanach rodzica To lekarz wychodzi do dziecka, a nie my wchodzimy do gabinetu Lekarz zaprasza do gabinetu, bo tam są fajne rzeczy - dmucha na rączkę przyrządami, psika wodą i jest śmiesznie dziecko może samo powłączać lampę dentystyczną itp. same atrakcje
Mój synek jak miał mały ubytek, nie musiał mieć nawet borowania - pani wyczyściła ząbek taką specjalną łyżką, siedział na kolanach u taty, potem założyła coś w rodzaju plomby - ale to nie plomba, tylko takie specjalne tworzywo, które dodatkowo remineralizuje szkliwo. Naprawdę zero stresu i bólu u dentysty. Radzę regularnie, co 3-6 miesięcy od pierwszych ząbków chodzić na przeglądy, to dziecko jest przyzwyczajone i wie, że u dentysty zawsze jest fajnie - sa naklejki, zabawki, nagrody, jak coś trzeba zrobić, to nie ma histerii Poczytajcie sobie na stronie Wiewiórki, o co mniej więcej w takich klinikach dla dzieci chodzi i jak to wygląda i spróbujcie coś takiego znaleźć dla maluchów na przyszłość
Mnie by się taka przychodnia stomatologiczna przydała.

Cytat:
Napisane przez onething Pokaż wiadomość
Dziewczyny po raz setny o wózkach. Czy któraś coś wie o Tako Warrior? Bo znalazłam właśnie Tako Warrior i Jedo Bartatinę w dobrym stanie i dobrych cenach, więc przed zakupem wolę zapytać
Widziałam Warriora. Powiem tak - ja ogólnie nie widzę róznicy między Jumperem, Warrirem i Mohicanem i Captivą - wszystkie są tej samej firmy i wszystkie dla maja te same funkcje tylko rożnią się wzorami poszycia - to moje wnioski. Bo nawet składanie mają podobne. Captiva ma np. taki pierdo...lnik wyciągany spod budy żeby dziecku nie wiało i jest on większy niż w jumperze. To tyle moich obserwacji.

Cytat:
A ja dzisiaj byłam na USG 4D. Dzieć zdrowy jak nie wiem, co dwa tygodnie większy, niż wskazuje wiek ciąży, pewnie potem się wyrówna - waży już 728g/+-106g synek strasznie się cieszył, dostał od braciszka prezenty w podziękowaniu, że chciał go obejrzeć na monitorze u pani doktor, więc cały dzień czuł się dopieszczony i taaaaki ważny nie może się już doczekać braciszka
a jutro kolejny dzień lekarski - ginekolog i endokrynolog - niby wszystko dobrze, ale leukocyty mi podskoczyły do 15 tys. przy normie do 10 tys. więc trochę się martwię. Chyba w ciąży to też jest norma, ale czemu tego cholerstwa tak dużo? Mocz idealny...nie mam pojęcia, jutro się dowiem, czy już się kwalifikuję do kasacji czy jeszcze nie
Super, że widziałaś dzidziusia. Ja własnie czekam na wyniki moczu i glukozy i obawiam się, że niekoniecznie bedą dobre, bo strasznie mnie po tej glukozie zamuliło - jak nigdy a miałam już robioną chyba z 5 razy.

Ja pączków kupować nie będę, ale kupować. Dzisaij mam znowu pracowity dzień. Lecę na zakupy i do sądu po księgę wieczystą i do banku i do pracy na chwilkę i normalnie caly dzień zleci.
A dzdziuś też jakiś taki aktywny,. Dzisiaj jak się obudziłam o 3 to narmlanie tak czułam ruchy, że przez to usnać nie mogłm, bo mi szkoda było tego nie czuć.
Stary 2012-02-16, 08:38   #1332
niunia32
Zakorzenienie

Cześć!!!!

ja już po 3 pączkach na śniadanie

Malinka

Haniusia
Stary 2012-02-16, 08:40   #1333
Gaabbi
Wtajemniczenie

Dzień dobry.

Paweł rano kupił mi świeże bułeczki i ROGALIKA Niniejszym pierwsze śniadanko już za mną: rogalik z masłem i dżemerem

Zaraz biorę się za faworki, później MOŻE pączki. Nie wiem, czy będzie mi się chciało...

Jeśli chodzi o monitory oddechu, to ja też się zastanawiałam nad zakupem tego urządzenia. Poczytałam opinie na ten temat i jednak się rozmyśliłam. Po pierwsze mam dosyć małe mieszkanie, a malutka i tak będzie spała z nami w sypialni, po drugie ten monitor to jest tylko maszyna, która czasami zawodzi, a usypia czujność rodziców- opinia położnej.

Życzę wszystkim udanego, naprawdę TŁUSTEGO czwartku
Stary 2012-02-16, 08:44   #1334
Tacca
Zakorzenienie

Witam i ja!

Dziś wizyta, dziś wizyta....:ju pi:

Cytat:
Napisane przez niunia32 Pokaż wiadomość
Cześć!!!!

ja już po 3 pączkach na śniadanie
A ja na pączka muszę poczekać do wieczora....
Stary 2012-02-16, 08:47   #1335
rinco
Wtajemniczenie

Ciekawe czy te dzisiejsze pączki wpłyną jakoś na badanie glukozy jutro rano, bo się wybieram...

Tacca, powodzenia
rinco jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-16, 08:48   #1336
MonikaFaustyna
Zakorzenienie

Smacznego Wam życzę . Ja jakoś nigdy nie świętowałam nie wiadomo jak tego dnia. W tym roku też szału nie przewiduję.

Dzisiaj muszę się sama kopnąć w tyłek i jechać do hotelu położniczego się zarejestrować, bo potem zostanę z ręką w nocniku. No i skoro ja za to nie płacę z własnej kieszeni, to zostaję tam jak najdłużej ustawa przewiduje, czyli chyba z 10 dni. Niech koło mnie latają, a co . A Mąż zawsze może mnie odwiedzić, zostać, ewentualnie w domu sobie poradzi
MonikaFaustyna jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-16, 08:50   #1337
niunia32
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Tacca Pokaż wiadomość
zrobiłyśmy z mamą coś koło 90. przyniosłam do domu chyba z 20. mama mi zapakowała tyle.

4 zaraz wrzuciłam do zamrażarki
mniam....

Malinka

Haniusia
Stary 2012-02-16, 08:50   #1338
kapukat
Zakorzenienie

SzmaragdowyKotku - gratulację - to musiało być niesamowite uczucie zobaczyć dziecko na 4D

ja gotowa do dalszej części wojaży - kolejne urzędy dzisiaj, jeszcze jutro lekarz i wizyta znajomych - jupi...
dzisiaj tłusty czwartek - a ja świętuje go owsianką na śniadanie
kapukat jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-16, 09:04   #1339
Tacca
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez rinco Pokaż wiadomość
Ciekawe czy te dzisiejsze pączki wpłyną jakoś na badanie glukozy jutro rano, bo się wybieram...

Tacca, powodzenia

Pewnie po 18stej ju z nie powinnaś ich jeść...

Ja pytałam przy okazji robienia analizy moczu, czy na glukozę mam przynosić coś swojego i pani w laboratorium powiedziała, że nic nie trzeba. Tylko trzeba przyjść najpóźniej o 9.30. Pewnie gin dziś mi zleci badanka.
Cytat:
Napisane przez MonikaFaustyna Pokaż wiadomość
Smacznego Wam życzę . Ja jakoś nigdy nie świętowałam nie wiadomo jak tego dnia. W tym roku też szału nie przewiduję.

Dzisiaj muszę się sama kopnąć w tyłek i jechać do hotelu położniczego się zarejestrować, bo potem zostanę z ręką w nocniku. No i skoro ja za to nie płacę z własnej kieszeni, to zostaję tam jak najdłużej ustawa przewiduje, czyli chyba z 10 dni. Niech koło mnie latają, a co . A Mąż zawsze może mnie odwiedzić, zostać, ewentualnie w domu sobie poradzi
Hotel położniczy? Wow...
Ja też jakoś nigdy się nie przejadałam. 2 najwyżej 3 pączki w ciągu dnia. Mąż nadrabia.

Cytat:
zrobiłyśmy z mamą coś koło 90. przyniosłam do domu chyba z 20. mama mi zapakowała tyle.

4 zaraz wrzuciłam do zamrażarki
mniam....
Rety, aż tyle? To smacznego!
Domowe pewnie lepsze. Ja zauważyłam, że te kupcze są zazwyczaj pieczone poprzedniego dnia i w Tłusty Czwartek są zwyczajnie nieświeże... Może dlatego się nimi nie zapycham.
Cytat:
Napisane przez kapukat Pokaż wiadomość
SzmaragdowyKotku - gratulację - to musiało być niesamowite uczucie zobaczyć dziecko na 4D

ja gotowa do dalszej części wojaży - kolejne urzędy dzisiaj, jeszcze jutro lekarz i wizyta znajomych - jupi...
dzisiaj tłusty czwartek - a ja świętuje go owsianką na śniadanie
Owsianka... Pycha... Wieki nie jadłam. I niestety teraz nie zjem, bo zauważyłam, że odkąd jestem w ciąży nie mogę pić mleka ani spożywać mlecznych produktów. Zaraz jest kibelek i wielki ból głowy. Moja dziecko chyba za mleczkiem nie przepada.
Stary 2012-02-16, 09:05   #1340
Gaabbi
Wtajemniczenie

Cytat:
Witam i ja!

No to czekamy z niecierpliwością na dobre wieści Może poznasz płeć swojego szkraba

Ja co roku też jakoś średnio świętowałam tłusty czwartek. Ale pamiętam czasy, kiedy Mama robiła pączki i pachniało w całym domu. Ten zapach mnie rozczula. W ogóle jakaś taka "domowa" się zrobiłam
Stary 2012-02-16, 09:09   #1341
pola_m
Wtajemniczenie

Dzień dobry

Cytat:
Ja robię tak samo też angażuję, nie na siłę, ale tak jak chce pomóc, to pomaga a cieszę się bardzo, bo zawsze chce fajnie, jak taki maluch się cieszy, że będzie miał braciszka
A mój to z kolei taki delikatny coś, słabiutko kopie, coś tam pobryka troszkę, ale tak subtelnie mały leniuch chyba i śpioch dzisiaj na USG tez pani doktor szturchała go głowicą i kazała mi kaszleć, żeby troszkę się poruszał, a on na końcu nakrył się łapką i po prostu poszedł sobie spać starszy brat dawał mi wycisk już w brzuchu, a potem była jedynie kontynuacja, a tu na razie coś bardzo spokojnie u mnie w środku nieprzyzwyczajona jestem do takiego spokoju ale powiem szczerze, że gdyby tak mu zostało, to bardzo bym się cieszyła, bo mając dwójkę dzieci o temperamencie dynamitu i petardy to można skoczyć z mostu
hehe, To faktycznie wyluzowany

Cytat:
I nici z mojego dzisiejszego robienia pączków i faworków...nie chciało mi się
Jutro może się wezmę.

Mam jakąś dziwną kluchę w gardle od kilku dni Trochę mi to przeszkadza, ale lepsze to niż zgaga, której nigdy w życiu nie miałam.
I jak dzisiaj, masz ochotę na robienie?

Tacca, powodzenia na wizycie (a tak w ogóle, wiesz już gdzie będziesz rodziła?)

Ja też dziś do lekarza, ale do ogólnego po zwolnienie.

---------- Dopisano o 09:09 ---------- Poprzedni post napisano o 09:07 ----------

Cytat:

Owsianka... Pycha... Wieki nie jadłam. I niestety teraz nie zjem, bo zauważyłam, że odkąd jestem w ciąży nie mogę pić mleka ani spożywać mlecznych produktów. Zaraz jest kibelek i wielki ból głowy. Moja dziecko chyba za mleczkiem nie przepada.
Ja też owsiankę właśnie wszamałam. Ja nigdy nie lubiłam mleka na śniadanie, bo mnie zamula okropnie. Ale owsiankę (a w zasadzie owsianko-jaglankę z bakaliami) gotuję na wodzie. I jest pycha
pola_m jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-16, 09:15   #1342
aga_bre
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez rinco Pokaż wiadomość

Tacca, powodzenia
Wiesz co ja bym chyba nie jadła późno wieczorem.

No i właśnie. Sprawdzałam w MOPSIe info odnośnie becikowego. Jeszcze nie ma w rozporządzeniu informacji o ograniczeniu dochodów do 85 tys. brutto. Więc jest ok.
Stary 2012-02-16, 09:17   #1343
Tacca
Zakorzenienie

Cytat:
No to czekamy z niecierpliwością na dobre wieści Może poznasz płeć swojego szkraba

Ja co roku też jakoś średnio świętowałam tłusty czwartek. Ale pamiętam czasy, kiedy Mama robiła pączki i pachniało w całym domu. Ten zapach mnie rozczula. W ogóle jakaś taka "domowa" się zrobiłam
Mam ogromną nadzieję na poznanie płci... Mąż też. I wszystko jedno kto to, tylko, żeby było zdrowe i żeby już wiedzieć...
Ja pamiętam z dzieciństwa jak babcia robiła pączki... Zawsze były pyszne... I zawsze pomagałyśmy z siostrą przy robieniu faworków... Miło tak sobie powspominać...
Cytat:
Napisane przez pola_m Pokaż wiadomość
Dzień dobry

Tacca, powodzenia na wizycie (a tak w ogóle, wiesz już gdzie będziesz rodziła?)

Ja też dziś do lekarza, ale do ogólnego po zwolnienie.
Dzięki!
Mam lekarza z PSK4 i pewnie tam się udam. Jakby mnie jednak nie chcieli przyjąć, to najbliżej na Lubartowską. Byle nie Kraśnickie i nie Staszica. do tych szpitali mam ogólny uraz... Na Kraśnickiej długi czas leżała moja babcia a na Staszica moją mamę "leczyli"...
Też miałam zwolnienie do wczoraj - gin coś się o jeden dzień pomylił... Muszę mu powiedzieć, żeby nowe wypisał od dzisiaj.

---------- Dopisano o 09:17 ---------- Poprzedni post napisano o 09:15 ----------

Cytat:
Napisane przez pola_m Pokaż wiadomość
Ja też owsiankę właśnie wszamałam. Ja nigdy nie lubiłam mleka na śniadanie, bo mnie zamula okropnie. Ale owsiankę (a w zasadzie owsianko-jaglankę z bakaliami) gotuję na wodzie. I jest pycha
Zapomniałam zapytać czy Ty już jesteś na szpital zdecydowana?

Na wodzie nie lubię... Dla mnie cały smak owsianki to w tym mleku...
Stary 2012-02-16, 09:18   #1344
niunia32
Zakorzenienie

Cytat:
Rety, aż tyle? To smacznego!
Domowe pewnie lepsze. Ja zauważyłam, że te kupcze są zazwyczaj pieczone poprzedniego dnia i w Tłusty Czwartek są zwyczajnie nieświeże... Może dlatego się nimi nie zapycham.
pączków tyle zrobionych bo ja mam dużą rodzinę. mam 4 braci. DLa każdego po trochę.
a my z mężem jesteśmy łakomczuchy.
jak zostaną to zamrożę jeszcze :P

Malinka

Haniusia
Stary 2012-02-16, 09:21   #1345
anulka4771
Wtajemniczenie

Cytat:
Witam i ja!

Trzymam kciuki,trzymam kciuki

Ja myję zaraz głowę,prostuję i też mykam na macanko do gina-oby tam było wszystko ok.

Kism gdzie się podziałaś?

Pączuś a nawet dwa zjedzone do porannej kawki.

Filipek ur 28.12.2007
Szymonek ur 15.05.2012

Ćwiczę
anulka4771 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-16, 09:25   #1346
ecd9a68db8379fc22aec14635aa2645aca7c721b_6070dc99c9f91
Konto usunięte

Cześć
Życzę udanych wizyt i pysznych pączków
Ja kupiłam 8, ale może zostaną do jutra, zobaczymy.
I byłam już na badaniu krwi, więc dzień rozpoczęty.
ecd9a68db8379fc22aec14635aa2645aca7c721b_6070dc99c9f91 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-16, 09:40   #1347
Gaabbi
Wtajemniczenie

anulka, oby było wszystko dobrze

Dwie róże od P pochyliły główki Muszę się nimi zająć.

Tacca
, ja tak z ciekawości, ile masz sztuk kwiatków doniczkowych w domu?
Stary 2012-02-16, 09:43   #1348
Tacca
Zakorzenienie

Cytat:
pączków tyle zrobionych bo ja mam dużą rodzinę. mam 4 braci. DLa każdego po trochę.
a my z mężem jesteśmy łakomczuchy.
jak zostaną to zamrożę jeszcze :P
No to wszystko tłumaczy. Nawet nie potrafię sobie wyobrazić 90 pączków...
Cytat:
Trzymam kciuki,trzymam kciuki

Ja myję zaraz głowę,prostuję i też mykam na macanko do gina-oby tam było wszystko ok.

Kism gdzie się podziałaś?

Pączuś a nawet dwa zjedzone do porannej kawki.
Trzymam kciuki też! Musi być dobrze!

Ja dopiero na 16.20. Idę coś porobić bo już czuję jak mi poziom adrenaliny wzrasta...

[1=ecd9a68db8379fc22aec146 35aa2645aca7c721b_6070dc9 9c9f91;32338314]Cześć
Życzę udanych wizyt i pysznych pączków
Ja kupiłam 8, ale może zostaną do jutra, zobaczymy.
I byłam już na badaniu krwi, więc dzień rozpoczęty.[/QUOTE]
Dzięki!
Jakie badania miałaś?

---------- Dopisano o 09:43 ---------- Poprzedni post napisano o 09:40 ----------

Cytat:
anulka, oby było wszystko dobrze

Dwie róże od P pochyliły główki Muszę się nimi zająć.

Tacca
, ja tak z ciekawości, ile masz sztuk kwiatków doniczkowych w domu?
Przyznaję się bez bicia, że nie wiem... Pewnie dochodzę do 300... W każdym razie mąż już nie widzi jak jest coś nowego w tym tłoku... Nawet metrowego ficusa nie zauważył... Serio muszę dom albo większe mieszkanie sprawić kwiatkom, bo się robi ścisk a u mnie znikąd umiaru...
Zygopetalum drugie na all licytuję, tylko szaaa o tym...
Stary 2012-02-16, 09:50   #1349
anulka4771
Wtajemniczenie

Cytat:
Przyznaję się bez bicia, że nie wiem... Pewnie dochodzę do 300... W każdym razie mąż już nie widzi jak jest coś nowego w tym tłoku... Nawet metrowego ficusa nie zauważył... Serio muszę dom albo większe mieszkanie sprawić kwiatkom, bo się robi ścisk a u mnie znikąd umiaru...
jesteś nie mozliwa.W sumie tak jak jest ich 300 to 301 nie zauważy

Filipek ur 28.12.2007
Szymonek ur 15.05.2012

Ćwiczę
anulka4771 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-16, 09:54   #1350
Gaabbi
Wtajemniczenie

Cytat:

300?????????? To samo ich podlewanie zajmuje Ci chyba cały dzień A jaki macie metraż mieszkania? Czujecie się jak w dżungli? Podziwiam!!!
A skąd u Ciebie taka pasja? Jak Ty zapamiętujesz te wszystkie nazwy kwiatów?
Jak kwitną Ci jakieś storczyki, to cyknij zdjęcia i chwal ban się tutaj.

Edytowane przez Gaabbi
Czas edycji: 2012-02-16 o 09:56
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości