|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
| Pokaż wyniki sondy: Jaki wybieramy tytuł V cz. naszego wątku? | |||
| Nogi mocno zaciskamy, pierwsze porody jeszcze przed nami. |
|
0 | 0% |
| Na nasze maleństwa czekamy, póki co nogi zaciskamy. |
|
0 | 0% |
| Jeszcze z brzuszkami pobiegamy, do porodów trochę czasu mamy. |
|
0 | 0% |
| Pobiegamy jeszcze z brzuszkami, zanim przywitamy się z maluszkami. |
|
2 | 3,39% |
| Wyprawkę powoli kompletujemy, w maju-czerwcu powijemy. |
|
2 | 3,39% |
| Najpóźniej za 3 miesiące powitamy nasze brzdące. |
|
4 | 6,78% |
| Brzuszki mocno podskakują, maluszki na świat się już szykują. |
|
22 | 37,29% |
| Koniec już zimowych chłodów, coraz bliżej do porodów. |
|
15 | 25,42% |
| Już zimy końcówka, teraz czeka porodówka. |
|
6 | 10,17% |
| Wiosna juz za pasem, niedługo pierwsze spotkanie z bobasem. |
|
8 | 13,56% |
| Głosujący: 59. Nie możesz głosować w tej sondzie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#1321 | |
|
Zadomowienie
|
Dot.: Luty, marzec, kwiecień, maj - w czerwcu będzie komplet mam! Mamusie V-VI 2012 c
Cytat:
|
|
#1322 | |
|
Wtajemniczenie
|
Dot.: Luty, marzec, kwiecień, maj - w czerwcu będzie komplet mam! Mamusie V-VI 2012 c
Cytat:
Ja robię tak samo też angażuję, nie na siłę, ale tak jak chce pomóc, to pomaga a cieszę się bardzo, bo zawsze chce fajnie, jak taki maluch się cieszy, że będzie miał braciszkaA mój to z kolei taki delikatny coś, słabiutko kopie, coś tam pobryka troszkę, ale tak subtelnie mały leniuch chyba i śpioch dzisiaj na USG tez pani doktor szturchała go głowicą i kazała mi kaszleć, żeby troszkę się poruszał, a on na końcu nakrył się łapką i po prostu poszedł sobie spać starszy brat dawał mi wycisk już w brzuchu, a potem była jedynie kontynuacja, a tu na razie coś bardzo spokojnie u mnie w środku nieprzyzwyczajona jestem do takiego spokoju
Edytowane przez SzmaragdowyKotek Czas edycji: 2012-02-15 o 21:40 |
|
|
|
|
#1323 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 21:55 ---------- Poprzedni post napisano o 21:40 ---------- ucięłam sobie drzemkę i teraz pewnie nie zasnę
Aniołek (06-2011)[*] Aniołek (11-2010)[*] Po szklistych oczach je poznasz, po chwiejnym głosie Po marzeniach w pył obróconych, po kołysankach nie wyśpiewanych Po imionach nie nadanych, po smutku lepiej lub gorzej skrywanym Po tym wszystkim poznasz Aniołkowe mamy.... |
|
|
|
|
#1324 |
|
Wtajemniczenie
|
I nici z mojego dzisiejszego robienia pączków i faworków...nie chciało mi się
![]() Jutro może się wezmę. Mam jakąś dziwną kluchę w gardle od kilku dni Trochę mi to przeszkadza, ale lepsze to niż zgaga, której nigdy w życiu nie miałam.
|
|
|
|
#1325 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() aż za dużo mama mi ich spakowała Cytat:
na kiedy masz termin? ślubowałyśmy w tym samym dniu
|
||
|
|
|
#1326 |
|
Zakorzenienie
|
Ja myślałam nad faworkami, ale uznaliśmy, że nam się nie chce z tym męczyć i palić kuchni
. Moja mama nam obiecała, że będą na Wielkanoc. Za pączkami nie przepadam jakoś zbytnio, to mi ich nie brakuje. Jutro sobie pewnie coś słodkiego zjem i pewnie skończy się na jakimś ciastku z orzechami i jakimś tajemnym niderlandzkim nadzieniem |
|
|
|
#1328 |
|
Wtajemniczenie
|
dobranoc
|
|
|
|
#1329 |
|
Rozeznanie
|
Witam z rana
Nadrobiłam wczoraj posty. Trzymam kciuki za mamusie w szpitalach. Dziś tłusty czwartek więc wypadałoby po "ponczusiu". Ja właśnie jem śniadanko Edytowane przez blueelektron Czas edycji: 2012-02-16 o 08:14 |
|
|
|
#1330 | |
|
Raczkowanie
|
Dziewczynki doczytałam was
Ostatnio coś ,źle się czuję i jakoś tak na kompa nie siadałam. Wczoraj byłam na SR i była mowa o tym masażu krocza,i położne powiedziały ,że to raczej nic nie daje. One ponoć prowadziły taką ankietę wśród rodzących i zarówno te co masowały i te co nie miały taki sam odsetek cięć,więc chyba zrezygnuję z tego bo jakoś mi się nie uśmiecha tam grzebać Ale wiadomo jak ktoś chce to nie zaszkodzi Drugim tematem były monitory oddechu i sie zdecydowałam kupić,ale nie taki pod łóżeczko tylko przenośny http://allegro.pl/sklep-snuza-monito...124721568.html coś takiego Miała może któraś styczność z takim czymś? Ja to kupuję dla swojego spokoju bo pamiętam ,ze z Nikolą to co 0,5 godz. budziłam się i sprawdzałam czy oddycha, taka panikara ze mnie![]() ---------- Dopisano o 08:20 ---------- Poprzedni post napisano o 08:19 ---------- Cytat:
Ponoć w tłusty czwartek nie tuczą
|
|
|
|
|
#1331 | |||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
Ja pączków kupować nie będę, ale kupować. Dzisaij mam znowu pracowity dzień. Lecę na zakupy i do sądu po księgę wieczystą i do banku i do pracy na chwilkę i normalnie caly dzień zleci. A dzdziuś też jakiś taki aktywny,. Dzisiaj jak się obudziłam o 3 to narmlanie tak czułam ruchy, że przez to usnać nie mogłm, bo mi szkoda było tego nie czuć.
|
|
#1332 |
|
Zakorzenienie
|
Cześć!!!!
ja już po 3 pączkach na śniadanie
|
|
|
|
#1333 |
|
Wtajemniczenie
|
Dzień dobry.
Paweł rano kupił mi świeże bułeczki i ROGALIKA ![]() Zaraz biorę się za faworki, później MOŻE pączki. Nie wiem, czy będzie mi się chciało... Jeśli chodzi o monitory oddechu, to ja też się zastanawiałam nad zakupem tego urządzenia. Poczytałam opinie na ten temat i jednak się rozmyśliłam. Po pierwsze mam dosyć małe mieszkanie, a malutka i tak będzie spała z nami w sypialni, po drugie ten monitor to jest tylko maszyna, która czasami zawodzi, a usypia czujność rodziców- opinia położnej. Życzę wszystkim udanego, naprawdę TŁUSTEGO czwartku
|
|
|
|
#1334 |
|
Zakorzenienie
|
Witam i ja!
![]() Dziś wizyta, dziś wizyta.... A ja na pączka muszę poczekać do wieczora....
|
|
|
|
#1335 |
|
Wtajemniczenie
|
Ciekawe czy te dzisiejsze pączki wpłyną jakoś na badanie glukozy jutro rano, bo się wybieram...
Tacca, powodzenia
|
|
|
|
#1336 |
|
Zakorzenienie
|
Smacznego Wam życzę
. Ja jakoś nigdy nie świętowałam nie wiadomo jak tego dnia. W tym roku też szału nie przewiduję.Dzisiaj muszę się sama kopnąć w tyłek i jechać do hotelu położniczego się zarejestrować, bo potem zostanę z ręką w nocniku. No i skoro ja za to nie płacę z własnej kieszeni, to zostaję tam jak najdłużej ustawa przewiduje, czyli chyba z 10 dni. Niech koło mnie latają, a co . A Mąż zawsze może mnie odwiedzić, zostać, ewentualnie w domu sobie poradzi
|
|
|
|
#1337 |
|
Zakorzenienie
|
zrobiłyśmy z mamą coś koło 90. przyniosłam do domu chyba z 20. mama mi zapakowała tyle.
![]() 4 zaraz wrzuciłam do zamrażarki ![]() mniam....
|
|
|
|
#1338 |
|
Zakorzenienie
|
SzmaragdowyKotku - gratulację - to musiało być niesamowite uczucie zobaczyć dziecko na 4D
ja gotowa do dalszej części wojaży - kolejne urzędy dzisiaj, jeszcze jutro lekarz i wizyta znajomych - jupi... ![]() dzisiaj tłusty czwartek - a ja świętuje go owsianką na śniadanie
|
|
|
|
#1339 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Pewnie po 18stej ju z nie powinnaś ich jeść... ![]() Ja pytałam przy okazji robienia analizy moczu, czy na glukozę mam przynosić coś swojego i pani w laboratorium powiedziała, że nic nie trzeba. Tylko trzeba przyjść najpóźniej o 9.30. Pewnie gin dziś mi zleci badanka. ![]() Cytat:
![]() Ja też jakoś nigdy się nie przejadałam. 2 najwyżej 3 pączki w ciągu dnia. Mąż nadrabia. Cytat:
Domowe pewnie lepsze. Ja zauważyłam, że te kupcze są zazwyczaj pieczone poprzedniego dnia i w Tłusty Czwartek są zwyczajnie nieświeże... Może dlatego się nimi nie zapycham. Cytat:
|
||||
|
|
|
#1340 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Może poznasz płeć swojego szkraba ![]() Ja co roku też jakoś średnio świętowałam tłusty czwartek. Ale pamiętam czasy, kiedy Mama robiła pączki i pachniało w całym domu. Ten zapach mnie rozczula. W ogóle jakaś taka "domowa" się zrobiłam
|
|
|
|
|
#1341 | |||
|
Wtajemniczenie
|
Dzień dobry
![]() Cytat:
Cytat:
Tacca, powodzenia na wizycie (a tak w ogóle, wiesz już gdzie będziesz rodziła?)Ja też dziś do lekarza, ale do ogólnego po zwolnienie. ---------- Dopisano o 09:09 ---------- Poprzedni post napisano o 09:07 ---------- Cytat:
|
|||
|
|
|
#1342 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
No i właśnie. Sprawdzałam w MOPSIe info odnośnie becikowego. Jeszcze nie ma w rozporządzeniu informacji o ograniczeniu dochodów do 85 tys. brutto. Więc jest ok.
|
|
#1343 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Ja pamiętam z dzieciństwa jak babcia robiła pączki... Zawsze były pyszne... I zawsze pomagałyśmy z siostrą przy robieniu faworków... Miło tak sobie powspominać...Cytat:
Mam lekarza z PSK4 i pewnie tam się udam. Jakby mnie jednak nie chcieli przyjąć, to najbliżej na Lubartowską. Byle nie Kraśnickie i nie Staszica. do tych szpitali mam ogólny uraz... Na Kraśnickiej długi czas leżała moja babcia a na Staszica moją mamę "leczyli"... Też miałam zwolnienie do wczoraj - gin coś się o jeden dzień pomylił... Muszę mu powiedzieć, żeby nowe wypisał od dzisiaj. ---------- Dopisano o 09:17 ---------- Poprzedni post napisano o 09:15 ---------- Cytat:
Na wodzie nie lubię... Dla mnie cały smak owsianki to w tym mleku...
|
|||
|
|
|
#1344 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
a my z mężem jesteśmy łakomczuchy. jak zostaną to zamrożę jeszcze :P |
|
|
|
|
#1345 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Ja myję zaraz głowę,prostuję i też mykam na macanko do gina-oby tam było wszystko ok. Kism gdzie się podziałaś? ![]() Pączuś a nawet dwa zjedzone do porannej kawki. |
|
|
|
|
#1346 |
|
Konto usunięte
|
Cześć
Życzę udanych wizyt i pysznych pączków ![]() Ja kupiłam 8, ale może zostaną do jutra, zobaczymy. I byłam już na badaniu krwi, więc dzień rozpoczęty. |
|
|
|
#1347 |
|
Wtajemniczenie
|
anulka, oby było wszystko dobrze
![]() Dwie róże od P pochyliły główki Muszę się nimi zająć. Tacca, ja tak z ciekawości, ile masz sztuk kwiatków doniczkowych w domu?
|
|
|
|
#1348 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Nawet nie potrafię sobie wyobrazić 90 pączków... ![]() Cytat:
Musi być dobrze! ![]() Ja dopiero na 16.20. Idę coś porobić bo już czuję jak mi poziom adrenaliny wzrasta... [1=ecd9a68db8379fc22aec146 35aa2645aca7c721b_6070dc9 9c9f91;32338314]Cześć Życzę udanych wizyt i pysznych pączków ![]() Ja kupiłam 8, ale może zostaną do jutra, zobaczymy. I byłam już na badaniu krwi, więc dzień rozpoczęty.[/QUOTE] Dzięki! Jakie badania miałaś? ---------- Dopisano o 09:43 ---------- Poprzedni post napisano o 09:40 ---------- Cytat:
W każdym razie mąż już nie widzi jak jest coś nowego w tym tłoku... Nawet metrowego ficusa nie zauważył... Zygopetalum drugie na all licytuję, tylko szaaa o tym...
|
|||
|
|
|
#1349 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
jesteś nie mozliwa.W sumie tak jak jest ich 300 to 301 nie zauważy
|
|
|
|
|
#1350 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
A jaki macie metraż mieszkania? Czujecie się jak w dżungli? Podziwiam!!!A skąd u Ciebie taka pasja? Jak Ty zapamiętujesz te wszystkie nazwy kwiatów? Jak kwitną Ci jakieś storczyki, to cyknij zdjęcia i chwal ban się tutaj. Edytowane przez Gaabbi Czas edycji: 2012-02-16 o 09:56 |
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 13:29.

droczy sie ze mna strasznie.Ostatnio M też to zauważył.i nie mam pojęcia czy on tak reaguję na drugie dziecię czy bunt przechodzi.A taki był fajny zawsze,nie droczył się,słuchał się.
też angażuję, nie na siłę, ale tak jak chce pomóc, to pomaga
mały leniuch chyba i śpioch
dzisiaj na USG tez pani doktor szturchała go głowicą i kazała mi kaszleć, żeby troszkę się poruszał, a on na końcu nakrył się łapką i po prostu poszedł sobie spać
Trochę mi to przeszkadza, ale lepsze to niż zgaga, której nigdy w życiu nie miałam.

Muszę się nimi zająć.
jesteś nie mozliwa.W sumie tak jak jest ich 300 to 301 nie zauważy
A jaki macie metraż mieszkania? Czujecie się jak w dżungli?