Biedronka - produkty godne polecenia cz. XII - Strona 146 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Forum plotkowe

Notka

Forum plotkowe Zapraszamy do plotkowania. Na forum plotkowym nie musisz się trzymać tematyki urodowej. Tutaj porozmawiasz o wszystkim co cię interesuje, denerwuje i zadziwia.

Odpowiedz

Narzędzia
Stary 2012-02-16, 02:42   #4351
laisla
Zakorzenienie

Dot.: Biedronka - produkty godne polecenia cz. XII

Cytat:
Napisane przez alamirka Pokaż wiadomość
No cos w tym jest. Jak się chodzi do sklepu przez bite 40 lat to i sprzedających się zna, to i ploteczki są Nasz dziadziuś akurat lubi jak z progu do niego wołają że "To co, dziś to co zwykle?"
Ano właśnie
Cytat:
Dobra cena Na szczęście, nie lubię pączków, bo juz bym nabrała
Też nie chcę lubić pączków Niestety gdybym sobie pozwoliła to i pięć dałabym radę wciągnąć Ciekawe która z nas jutro rekord pobije
Cytat:
Napisane przez Emocja20 Pokaż wiadomość
Wczoraj kupiłam rajstopy - granatowe. Ładne są, takie ciemne i były ostatnie z tego koloru Kupiłam też ser Ricotta (3,99zł) bardziej na kanapki niż do ciasta. Smakuje mi jak serek włoski z Lidla. Chciałam wino, a przypomniało mi się dopiero w sklepie, że nie będę miała go czym otworzyć No to kupiłam lody Belcanto (waniliowe z sosem adwokatowym), które były baaardzo smaczne. Pomyślałam sobie, że mogę sobie pozwolić, w końcu Walentynki, a tutaj też zapomniałam o Tłustym Czwartku Aj tam, dwa razy w roku można sobie poszaleć Potem już tylko ćwiczenia!

Cytat:
Właśnie zerknęłam na swojego hiacynta co był z wazonikiem. Wypuścił już fioletowe kwiaty U mnie stoi normalnie na oknie, na parapecie nad grzejnikiem, daje radę
Mój także zaczyna rozkwitać, na biało..chyba kolorystycznie zgrał się ze śniegiem za oknem
Cytat:
Napisane przez karookarolina Pokaż wiadomość
ale kto powiedział, że używam na całą noc? Ja jak mam @ to praktycznie wcale nie śpię, nawet kilka dni przed, standardowo 3-4 razy wstaję i udaję się do łazienki. U mnie problem jest taki, że krew mi szybko krzepnie i OB niestety nie wchłania tego, tylko to się cofa, przy innych tamponach bez tej siateczki wszystko jest ok. Więc jeśli ktoś ma normalny @ i mu nie krzepnie krew tak szybko jak mi to nie powinno być problemu U mnie szybka krzepliwość to standard, nawet przy skaleczeniach. Jakbym całą noc nie udawała się do łazienki to myślę, że zalałabym wszystko łącznie z TŻtem

Byłam dziś na zakupach w biedronie, 150 zł wydane, ledwo donieśliśmy do domu. Kupiłam kosz za 9.99, jaki on duży Używał ktoś może śmietanki 30% biedronkowej? dobra jest do ubijania?
Ja też podczas @ śpię krócej i gorzej, chyba nawet przez sen boję się, że fala zaleje wszystko dookoła
Cytat:
Napisane przez Phynn Pokaż wiadomość
czy te pasty faktycznie takie smaczne?
dziś się na nie czaiłam, ale jeśli chodzi o skład i zawartość tłuszczu to
Dzisiaj spróbowałam z łososia. Tłusta i słona
laisla jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-02-16, 03:58   #4352
Niezastapiona
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez Phynn Pokaż wiadomość
czy te pasty faktycznie takie smaczne?
dziś się na nie czaiłam, ale jeśli chodzi o skład i zawartość tłuszczu to
kupilam twarozek z mozarella i pyszna!!!!!! co rpawda starcza na dwie bulki taka pasta, ale ejst pyszna polecma ten smak
Niezastapiona jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-02-16, 07:01   #4353
britnay
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez britnay Pokaż wiadomość
a ja kupiłam tabletki do pralki i odświerzacz w sprayu magnolia cherry tree- zapach śliczny. Czy te odświerzacze będą na stałe wprowadzone?
Cytat:
Nie, tylko w ramach gazetki.
szkoda, bo zapach naprawdę ładny no i fajny atomizer bo rozpyla tylko mgiełkę Jutro chyba Tż wyślę po jeszcze jeden.

Chciałam zapytać czy chusteczki Mr Muscle do wycierania są tylko te w gazetce, czyli do mebli, kuchni i łazienki, czy są również te stare w stałym asortymencie? Bo miałam kiedyś jakieś uniwersalne o zapachu kwiatowym i byłam zadowolona

Edytowane przez britnay
Czas edycji: 2012-02-16 o 07:17
britnay jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-02-16, 07:42   #4354
magda_2514
BAN stały

Percival dzięki za odp. w sprawie długopisów. pączki z B mi nie smakują, ani z innych dyskontów czy z marketów, te z dyskontów są mrożone wcześniej. wiem na 100%, bo mam osobę, co pracowała w dyskoncie i szczególnie na Tłusty czwartek są one mróżone dużo wcześniej- przynajmniej u mnie w mieście, ale nie sądzę żeby w innych było inaczej. nie polecam. nawet w zwykły dzień mi nie smakują. wolę domowe, które robiła Babcia. ja ogólnie nie przepadam za pączkami.
magda_2514 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-02-16, 07:44   #4355
Gingeros
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez Esti10 Pokaż wiadomość
Dziewczyny czy pamietacie moze po ile sa mrozone truskawki, maslanka i te smakowe kefiry?
Z gory dzieki
truskawki mrożone bodajże 4,99

Cytat:
Napisane przez tapetka22 Pokaż wiadomość
...
lidlowe to jedna wielka klapa!!!<niestety nie mam kota i kosz się poczęstował>
ale piątnica to mój faworyt
zależy które lidlowe serek wiejski Pilos (granatowe opakowanie) miały kiedyś bardzo fajną śmietankę, smakowały rewelacyjne, odpowiednio doprawione ... dawno ich nie jadłam ... piątnicowego serka nie lubię ... przeszkadza mi ta woda

Cytat:
Napisane przez sowaaaaa Pokaż wiadomość
dobre są te pączki z biedronki?? bo w tym roku mam lenia i nie chce mi się robić :P potrzebuje jakieś 10 więc się nie opłaca robic one są z lukrem czy cukrem pudrem?
zależy kto co lubi średnio mi podeszły, ale akurat pod względem pączków jestem bardzo wymagająca odpowiedni dżem, odpowiedni lukier i takie tam, w tych biedronkowych lukier mi nie smakował, dżem najlepszy nie był, ale dało się przeżyć ... ciasto ... zdecydowanie najgorsze ... ale to zależy od indywidualnych przyzwyczajeń ;-)

Cytat:
Napisane przez karookarolina Pokaż wiadomość
Używał ktoś może śmietanki 30% biedronkowej? dobra jest do ubijania?
bardzo dobra do ubijania

Cytat:
Napisane przez carolyna86 Pokaż wiadomość
qrczę, jestem zawiedziona, bo nie dostałam dziś już mat na mokre naczynia czy którejś się poszczęściło
kilkanaście u mnie jeszcze wczoraj leżało

Cytat:
Chciałam zapytać czy chusteczki Mr Muscle do wycierania są tylko te w gazetce, czyli do mebli, kuchni i łazienki, czy są również te stare w stałym asortymencie? Bo miałam kiedyś jakieś uniwersalne o zapachu kwiatowym i byłam zadowolona
takie wilgotne? są uniwersalne w stałej sprzedaży, ale nie pamiętam ceny akurat chusteczki biorę w lidlu, takie jakieś dla mnie lepszejsze
Gingeros jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-02-16, 08:05   #4356
patorchidea
Raczkowanie

[QUOTE=lza_slonca;32324392]Gotujesz makaron, jak ostygnie to wrzucasz na patelnie(ciut oliwy daj wczesniej) na to jajka z sola i pieprzem
Dobry, śmietnikowy obiad
Polecam też makaron, na to plasterek sera mierzwionego, do mikrofali, wyciagasz, polewasz co masz pod reka- sos/ketchup..no pycha

---------- Dopisano o 15:56 ---------- Poprzedni post napisano o 15:55 ----------

Śliczne dzięki
patorchidea jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-02-16, 08:10   #4357
alamirka
Moderator

Cytat:
Napisane przez Gingeros Pokaż wiadomość
zależy które lidlowe serek wiejski Pilos (granatowe opakowanie) miały kiedyś bardzo fajną śmietankę, smakowały rewelacyjne, odpowiednio doprawione ... dawno ich nie jadłam ... piątnicowego serka nie lubię ... przeszkadza mi ta woda
My tu akurat roziawiałysmy o serku wiejskim lekkim z Lidla, tym co od niedawna jest w sprzedaży.

---------- Dopisano o 08:10 ---------- Poprzedni post napisano o 08:09 ----------

Cytat:
szkoda, bo zapach naprawdę ładny no i fajny atomizer bo rozpyla tylko mgiełkę Jutro chyba Tż wyślę po jeszcze jeden.
Ja już mam plany na użycie tego atomizera, przyda mi się bardzo To główny powód dla którego wzięłam ten odświeżacza
alamirka jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-02-16, 08:11   #4358
magda_2514
BAN stały

,,Choć pączki z Biedronki ogólną ocenę uzyskały dość słabą, to miały one swoich wielbicieli: "znakomity - bardzo słodki", "oryginalny smak nadzienia". Inni mieli przeciwne zdanie: "sama chemia".'' za wp.pl
http://finanse.wp.pl/kat,104128,titl...wiadomosc.html
Pączki na piątkę, czyli jakość (zazwyczaj) kosztuje.
magda_2514 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-02-16, 08:20   #4359
Gingeros
Raczkowanie

Cytat:
My tu akurat roziawiałysmy o serku wiejskim lekkim z Lidla, tym co od niedawna jest w sprzedaży.
no tak, teraz sie rozumie
Gingeros jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-02-16, 08:27   #4360
patusia22
Zakorzenienie

byłam rano po pączki -kupiłam skromnie 6szt, a wielu klientów przede mną w kasie płaciło za 24 a nawet 48szt
patusia22 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-02-16, 08:29   #4361
patorchidea
Raczkowanie

Ja bardzo lubię lidlowy Serek Bałkański - ten lekko słony -mniamciu.
Stary 2012-02-16, 09:05   #4362
ag777
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez beaata Pokaż wiadomość
a możesz mi powiedzieć ile kosztuje taka śmietanka?
i tutaj pytanie może nie bezpośrednio do Ciebie ale czy któraś może mi powiedzieć czy ubijając taką śmietanę trzepaczką do jajek uzyskam masło? przeczytała nie dawno na wizażu, że można zrobić własne masło w taki sposób ale nie wiem czy bez miksera da rade

Oj jeśli chcesz własne masełko to chyba jedynie ze śmietany nie przetworzonej chemicznie (I to powinna być chyba śmietana ze słodkiego mleka). U mnie w domu robi się takie masełko ale z prawdziwej wiejskiej śmietany. Można je zrobić za pomocą miksera, moja babcia swojego czasu robiła też w zakręconym słoiku, no a teraz robi znowu w takiej maselnicy. Dokładnych szczegółów nie pamiętam, ale mogę popytać moich ekspertów w tej dziedzinie.

O tutaj znalazłam przepis na masło ze sklepowej śmietany, więc chyba się da zrobić.
http://piekarnia.wordpress.com/2008/...-zrobic-maslo/

Edytowane przez ag777
Czas edycji: 2012-02-16 o 09:10
ag777 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-02-16, 09:49   #4363
patorchidea
Raczkowanie

Więc ja już 2 pączki zaliczyłam, a to dopiero 9.49
Stary 2012-02-16, 09:52   #4364
lza_slonca
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez beaata Pokaż wiadomość
a możesz mi powiedzieć ile kosztuje taka śmietanka?
i tutaj pytanie może nie bezpośrednio do Ciebie ale czy któraś może mi powiedzieć czy ubijając taką śmietanę trzepaczką do jajek uzyskam masło? przeczytała nie dawno na wizażu, że można zrobić własne masło w taki sposób ale nie wiem czy bez miksera da rade
Za chetasz się Nam koleżanko ręcznie bo to dłuższa robota niż ubijanie śmietany
smietanka coś ok 2zł, idę zaraz do sąsiadki i ją wypytam bo wczoraj brała 4 sztuki do tortu

---------- Dopisano o 09:52 ---------- Poprzedni post napisano o 09:51 ----------

[QUOTE=patorchidea;3233728 5]
Cytat:
Napisane przez lza_slonca Pokaż wiadomość
Gotujesz makaron, jak ostygnie to wrzucasz na patelnie(ciut oliwy daj wczesniej) na to jajka z sola i pieprzem
Dobry, śmietnikowy obiad
Polecam też makaron, na to plasterek sera mierzwionego, do mikrofali, wyciagasz, polewasz co masz pod reka- sos/ketchup..no pycha

---------- Dopisano o 15:56 ---------- Poprzedni post napisano o 15:55 ----------

Śliczne dzięki
sŁużę na przyszłość

Dukam po raz 2

start: 97kg
faza I od 16.11. do 24.11
koniec: 91,9kg

start II faza: 92,7 kg
faza II 25.11
lza_slonca jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-02-16, 09:54   #4365
tikutik
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez patorchidea Pokaż wiadomość
Więc ja już 2 pączki zaliczyłam, a to dopiero 9.49
Ja czekam aż mąż wróci z pracy i przywiezie ale przyznam, że już bym zjadła...
tikutik jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-02-16, 09:54   #4366
koala0617
Raczkowanie

Do Biedronki mam daleko, ale byłam w Kauflandzie, gdzie pączki są po 0,49zł. Ludzie biorą kartonami, tylko po co im aż tyle?
koala0617 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-02-16, 09:58   #4367
patorchidea
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez tikutik Pokaż wiadomość
Ja czekam aż mąż wróci z pracy i przywiezie ale przyznam, że już bym zjadła...
Tylko co będzie do końca dnia? Na odwyk pączkowy mnie wyślą. Etam, raz w roku można

---------- Dopisano o 09:58 ---------- Poprzedni post napisano o 09:56 ----------

Cytat:
Napisane przez koala0617 Pokaż wiadomość
Do Biedronki mam daleko, ale byłam w Kauflandzie, gdzie pączki są po 0,49zł. Ludzie biorą kartonami, tylko po co im aż tyle?
Dla firm kupują, tam ma kto jeść. Wchodzisz do biura a na stole kopiec z pączków czy faworków
Stary 2012-02-16, 10:07   #4368
lza_slonca
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez magda_2514 Pokaż wiadomość
,,Choć pączki z Biedronki ogólną ocenę uzyskały dość słabą, to miały one swoich wielbicieli: "znakomity - bardzo słodki", "oryginalny smak nadzienia". Inni mieli przeciwne zdanie: "sama chemia".'' za wp.pl
http://finanse.wp.pl/kat,104128,titl...wiadomosc.html
Pączki na piątkę, czyli jakość (zazwyczaj) kosztuje.
No to ja jako, że zajadałam pączki z tesco, Piekarnio-cukierni od pokoleń (1 pączek 2,60zł), biedronki, Oskroby, reala( pracowałam obok) i carrefoura oraz lidla którego wywaliłam po 1 gryzie..

Oskroba- maleńkie pączkuszki- w połowie zakalce, cena za kg to 26,99zł
duży pączek- 1,50zł- za słodki, ciasto takie jakieś za suche i jednocześnie..zakalcowate , od cholery lukru- BLE
Tesco- tu się w sumie nie czepie choć mi nadzienie nie smakuje i mam daleko tam więc odpadają
Real- tylko i wyłącznie pączek z lukrem, nadzienie z czarnej pożeczki..Ocena- maślany pączuś, mięciutki, pyszniutki, lukier w sam raz, nie za słodki nie za kwaśny..w sam raz tylko szybko się kończy
Carrefour- badziew jak dla mnie- tłuste to to i nadzienia tam jak suchej powierzchni w ulewe
Lildl- nie wiem czy mi się tylko tak trafiło czy co ale był..no kurde jakbym proszek ugryłza, a lukier to pachniał.. no ale człowiek głodny to na wsio się rzuci- błąd
Biedronka- nadzienie ok, lukier jak i cukier puder też ok, ciasto nie za suche, nie zakalcowate, takie w sam raz...

Tyle od byłej maniaczki pączkowej

PS. Mój tata pojechał rano do biedronki po pączki do pracy dla Pań do kawy. Wchodzi a tam 3 Panie emerytki biją się o karton- 1 przebierała pączki mając je, 2 chciała cały karton chyba w każdym bądź razie wyrywała jej. Ochroniarz zgłupiał Skończyło się na tym, że 1 babcia bez kartonu wylądowała w lodówce z wędliną a 2 na stosiku coca-coli..a karton na podlodze z rozrzuconymi pączkami 2 Panie puscily sie biegiem do innej alejki ale suprajs Tata mówi, że zapłaciły za ten karton pączków co się zmarnował. Mam nadzieje, że to coś ich nauczy..wkurza mnie to bo czasem się zdarza przy czymś, że chce wziąść a tam jakaś Pani zasłania dostęp bo a to przebiera-wybiera które ładniejsze, a to waga, a to data...i psują przyjemność z zakupów

Dukam po raz 2

faza II 25.11
Stary 2012-02-16, 10:13   #4369
alamirka
Moderator

Cytat:
(..) PS. Mój tata pojechał rano do biedronki po pączki do pracy dla Pań do kawy. Wchodzi a tam 3 Panie emerytki biją się o karton- 1 przebierała pączki mając je, 2 chciała cały karton chyba w każdym bądź razie wyrywała jej. Ochroniarz zgłupiał Skończyło się na tym, że 1 babcia bez kartonu wylądowała w lodówce z wędliną a 2 na stosiku coca-coli..a karton na podlodze z rozrzuconymi pączkami 2 Panie puscily sie biegiem do innej alejki ale suprajs Tata mówi, że zapłaciły za ten karton pączków co się zmarnował. Mam nadzieje, że to coś ich nauczy..wkurza mnie to bo czasem się zdarza przy czymś, że chce wziąść a tam jakaś Pani zasłania dostęp bo a to przebiera-wybiera które ładniejsze, a to waga, a to data...i psują przyjemność z zakupów
Nie dość że nie lubię pączków i całkowicie nie rozumiem czemu niby mam je dziś jeść na siłe, "Bo tak trzeba", to jeszcze jak czytam taki opis to nie mam ochoty ich polubić Amen
Stary 2012-02-16, 10:16   #4370
patorchidea
Raczkowanie

Cytat:
Nie dość że nie lubię pączków i całkowicie nie rozumiem czemu niby mam je dziś jeść na siłe, "Bo tak trzeba", to jeszcze jak czytam taki opis to nie mam ochoty ich polubić Amen
Za tydzień będzie "śledzik" - może wtedy zaszalejesz?
Stary 2012-02-16, 10:16   #4371
Klepsydra88
Zakorzenienie

właściwie to dzisiaj są najgorsze pączki z całego roku, robione masowo na przestarzałym, śmierdzącym oleju więc nie rozumiem jak można opychać na siłę i później opowiadać że zjadło się 10.. tylko raz w roku można dostać pączki? no błagam
Stary 2012-02-16, 10:20   #4372
lza_slonca
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Klepsydra88 Pokaż wiadomość
właściwie to dzisiaj są najgorsze pączki z całego roku, robione masowo na przestarzałym, śmierdzącym oleju więc nie rozumiem jak można opychać na siłę i później opowiadać że zjadło się 10.. tylko raz w roku można dostać pączki? no błagam

Na codzień ale raz w roku psychika działa tak: Zjem 10 bo dziś Tłusty Czwartek i nikt się śmiać nie będzie bo dziś wszyscy jedza

1 pączek i 2 małe pączuszki w połowie zjedzone oraz 1 duzy faworek

---------- Dopisano o 10:20 ---------- Poprzedni post napisano o 10:20 ----------

Cytat:
A tam

Dukam po raz 2

faza II 25.11
Stary 2012-02-16, 10:22   #4373
Klepsydra88
Zakorzenienie

Cytat:
Na codzień ale raz w roku psychika działa tak: Zjem 10 bo dziś Tłusty Czwartek i nikt się śmiać nie będzie bo dziś wszyscy jedza
no to współczuje jeśli komuś tak psychika działa..
Stary 2012-02-16, 10:23   #4374
LeejdiNaati
Zakorzenienie

Za mną 2 pączki i na dzisiaj koniec
Stary 2012-02-16, 10:24   #4375
joanwi
Zakorzenienie

GG do joanwi

Cytat:
Napisane przez ag777 Pokaż wiadomość
Oj jeśli chcesz własne masełko to chyba jedynie ze śmietany nie przetworzonej chemicznie (I to powinna być chyba śmietana ze słodkiego mleka). U mnie w domu robi się takie masełko ale z prawdziwej wiejskiej śmietany. Można je zrobić za pomocą miksera, moja babcia swojego czasu robiła też w zakręconym słoiku, no a teraz robi znowu w takiej maselnicy. Dokładnych szczegółów nie pamiętam, ale mogę popytać moich ekspertów w tej dziedzinie.

O tutaj znalazłam przepis na masło ze sklepowej śmietany, więc chyba się da zrobić.
http://piekarnia.wordpress.com/2008/...-zrobic-maslo/
robotem kuchennym/malakserem też się fajnie robi i tak jak mówisz najlepsza jest wiejska, tłusta śmietana

ja będę dziś na kocyk polować, mam nadzieję, że mi coś zostanie, bo niestety ściereczek z mikrofibry już nie ma u mnie

2016: 29
joanwi jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-02-16, 10:26   #4376
patorchidea
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez Klepsydra88 Pokaż wiadomość
Czyli karpia też w Wigilię nie ma co robić bo jest w sprzedaży przez cały rok? Po to są święta, żeby je w określony i charakterystyczny sposób obchodzić.
A propos: jutro będzie ŚWIATOWY DZIEŃ KOTA. Kotów nie jadam, ale je kocham
Stary 2012-02-16, 10:26   #4377
karookarolina
Raczkowanie

Dziękuję za odpowiedź dotyczącą śmietany wzięłam w ciemno aż 3 sztuki Cenę mogę napisać wieczorem, jak przegrzebie TŻta portfel w poszukiwaniu paragonu

Wczoraj wyszły nam takie duże zakupy za 150 zł,że myśleliśmy, że nie doniesiemy

Edit.
A propo karpia jak były świeta to TŻta kolega z pracy pojechał kupić żywego do marketu.
No i pani w sklepie pakuje mu tego karpia w 10 litrowe wiadro, a On się pyta dlaczego. To ona mu odpowiada "no co Pan, nie wie? teraz weszły takie przepisy, ma być humanitarnie i musimy żywe karpie sprzedawać we wiaderkach" no i podaje mu te wiadro, a on się pyta "a wody to już tam pani nie naleje?", a ona do niego "no co Pan mysli, woda też kosztuje" i dostał żywego karpia w wiaderku bez wody

Edytowane przez karookarolina
Czas edycji: 2012-02-16 o 10:31
karookarolina jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-02-16, 10:27   #4378
tikutik
Zadomowienie

Cytat:
PS. Mój tata pojechał rano do biedronki po pączki do pracy dla Pań do kawy. Wchodzi a tam 3 Panie emerytki biją się o karton- 1 przebierała pączki mając je, 2 chciała cały karton chyba w każdym bądź razie wyrywała jej. Ochroniarz zgłupiał Skończyło się na tym, że 1 babcia bez kartonu wylądowała w lodówce z wędliną a 2 na stosiku coca-coli..a karton na podlodze z rozrzuconymi pączkami 2 Panie puscily sie biegiem do innej alejki ale suprajs Tata mówi, że zapłaciły za ten karton pączków co się zmarnował. Mam nadzieje, że to coś ich nauczy..wkurza mnie to bo czasem się zdarza przy czymś, że chce wziąść a tam jakaś Pani zasłania dostęp bo a to przebiera-wybiera które ładniejsze, a to waga, a to data...i psują przyjemność z zakupów
Niezła historia... Mam nadzieję, że ktoś na magazynie nie wpadł na pomysł żeby te zebrane z podłogi pączki wystawić znowu na półki...

Cytat:
Nikt Cie przecież nie zmusza Jeżeli chodzi o ten dzień to jest dokładnie jak z innymi tego typu dniami. Są osoby które nie lubią obchodzić walentynek, dnia kobiet itd. Każdy ma wybór. Nie chcesz nie obchodzisz, w przypadku dzisiejszego dnia nie jesz pączków. Ja zamówiłam sobie 2, mężuś przywiezie i na tym zakończę dzisiejszą konsumpcję. Swoją drogą nie pamiętam już kiedy ostatnio jadłam pączka (może z pół roku temu jak nie wcześniej). Ale niestety dzisiaj ulegam tym wszechobecnym, pięknie wyglądającym i apetycznym smakołykom
tikutik jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-02-16, 10:31   #4379
alamirka
Moderator

Cytat:
Za tydzień będzie "śledzik" - może wtedy zaszalejesz?
O taaaaak Dla mnie mogliby wprowadzić jakiś "Słony dzień", tu bym zaszalała a owszem

---------- Dopisano o 10:31 ---------- Poprzedni post napisano o 10:27 ----------

Cytat:
Napisane przez tikutik Pokaż wiadomość
Nikt Cie przecież nie zmusza Jeżeli chodzi o ten dzień to jest dokładnie jak z innymi tego typu dniami. Są osoby które nie lubią obchodzić walentynek, dnia kobiet itd. Każdy ma wybór. Nie chcesz nie obchodzisz, w przypadku dzisiejszego dnia nie jesz pączków. Ja zamówiłam sobie 2, mężuś przywiezie i na tym zakończę dzisiejszą konsumpcję. Swoją drogą nie pamiętam już kiedy ostatnio jadłam pączka (może z pół roku temu jak nie wcześniej). Ale niestety dzisiaj ulegam tym wszechobecnym, pięknie wyglądającym i apetycznym smakołykom
Mylisz się, zmusząją wszędzie dookoła, praca, dom, rodzina. Nawet rano w sklepiku osiedlowym do zakupionych bułek baba mi pączki wpychała, dość natarczywie "No jak to, nie zjesz pączka?!" no kurde nie zjem, cały rok nie jem to nie rozumiem czemu dzis mam jeść
Jak mi sie kiedys zachce, co się jeszcze nie zdarzyło, no ale nigdy nie wiadomo, to wtedy sobie pójde i zjem

Swiatowy dzien kota, oj tak. Mam nadzieje że tego dnia mamy głaskać kotki i sie z nimi bawić, nic więcej

Edytowane przez alamirka
Czas edycji: 2012-02-16 o 10:33
Stary 2012-02-16, 10:32   #4380
Klepsydra88
Zakorzenienie

Cytat:
Czyli karpia też w Wigilię nie ma co robić bo jest w sprzedaży przez cały rok? Po to są święta, żeby je w określony i charakterystyczny sposób obchodzić.
A propos: jutro będzie ŚWIATOWY DZIEŃ KOTA. Kotów nie jadam, ale je kocham
karpia nie jadam bo to obrzydliwa ryba, ale co kto lubi

Nowe wątki na forum Forum plotkowe

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości