|
|||||||
| Notka |
|
| Forum plotkowe Zapraszamy do plotkowania. Na forum plotkowym nie musisz się trzymać tematyki urodowej. Tutaj porozmawiasz o wszystkim co cię interesuje, denerwuje i zadziwia. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#4351 | |||||
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Biedronka - produkty godne polecenia cz. XII
Cytat:
![]() Też nie chcę lubić pączków Niestety gdybym sobie pozwoliła to i pięć dałabym radę wciągnąć Ciekawe która z nas jutro rekord pobije![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
|
|||||
|
|
|
|
#4352 |
|
Raczkowanie
|
|
|
|
|
|
#4353 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Chciałam zapytać czy chusteczki Mr Muscle do wycierania są tylko te w gazetce, czyli do mebli, kuchni i łazienki, czy są również te stare w stałym asortymencie? Bo miałam kiedyś jakieś uniwersalne o zapachu kwiatowym i byłam zadowolona
Edytowane przez britnay Czas edycji: 2012-02-16 o 07:17 |
|
|
|
|
|
#4354 |
|
BAN stały
|
Percival dzięki za odp. w sprawie długopisów. pączki z B mi nie smakują, ani z innych dyskontów czy z marketów, te z dyskontów są mrożone wcześniej. wiem na 100%, bo mam osobę, co pracowała w dyskoncie i szczególnie na Tłusty czwartek są one mróżone dużo wcześniej- przynajmniej u mnie w mieście, ale nie sądzę żeby w innych było inaczej. nie polecam. nawet w zwykły dzień mi nie smakują. wolę domowe, które robiła Babcia. ja ogólnie nie przepadam za pączkami.
|
|
|
|
|
#4355 | ||||||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
średnio mi podeszły, ale akurat pod względem pączków jestem bardzo wymagająca Cytat:
Cytat:
Cytat:
akurat chusteczki biorę w lidlu, takie jakieś dla mnie lepszejsze
|
||||||
|
|
|
|
#4356 |
|
Raczkowanie
|
[QUOTE=lza_slonca;32324392]Gotujesz makaron, jak ostygnie to wrzucasz na patelnie(ciut oliwy daj wczesniej) na to jajka z sola i pieprzem
![]() Dobry, śmietnikowy obiad ![]() Polecam też makaron, na to plasterek sera mierzwionego, do mikrofali, wyciagasz, polewasz co masz pod reka- sos/ketchup..no pycha ![]() ---------- Dopisano o 15:56 ---------- Poprzedni post napisano o 15:55 ---------- Śliczne dzięki |
|
|
|
|
#4357 | ||
|
Moderator
|
Cytat:
---------- Dopisano o 08:10 ---------- Poprzedni post napisano o 08:09 ---------- Cytat:
To główny powód dla którego wzięłam ten odświeżacza
|
||
|
|
|
|
#4358 |
|
BAN stały
|
,,Choć pączki z Biedronki ogólną ocenę uzyskały dość słabą, to miały one swoich wielbicieli: "znakomity - bardzo słodki", "oryginalny smak nadzienia". Inni mieli przeciwne zdanie: "sama chemia".'' za wp.pl
http://finanse.wp.pl/kat,104128,titl...wiadomosc.html Pączki na piątkę, czyli jakość (zazwyczaj) kosztuje. |
|
|
|
|
#4359 |
|
Raczkowanie
|
|
|
|
|
|
#4360 |
|
Zakorzenienie
|
byłam rano po pączki -kupiłam skromnie 6szt, a wielu klientów przede mną w kasie płaciło za 24 a nawet 48szt
|
|
|
|
|
#4361 |
|
Raczkowanie
|
Ja bardzo lubię lidlowy Serek Bałkański - ten lekko słony -mniamciu.
|
|
|
|
|
#4362 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Oj jeśli chcesz własne masełko to chyba jedynie ze śmietany nie przetworzonej chemicznie (I to powinna być chyba śmietana ze słodkiego mleka). U mnie w domu robi się takie masełko ale z prawdziwej wiejskiej śmietany. Można je zrobić za pomocą miksera, moja babcia swojego czasu robiła też w zakręconym słoiku, no a teraz robi znowu w takiej maselnicy. Dokładnych szczegółów nie pamiętam, ale mogę popytać moich ekspertów w tej dziedzinie. O tutaj znalazłam przepis na masło ze sklepowej śmietany, więc chyba się da zrobić. http://piekarnia.wordpress.com/2008/...-zrobic-maslo/ Edytowane przez ag777 Czas edycji: 2012-02-16 o 09:10 |
|
|
|
|
|
#4363 |
|
Raczkowanie
|
Więc ja już 2 pączki zaliczyłam
|
|
|
|
|
#4364 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() smietanka coś ok 2zł, idę zaraz do sąsiadki i ją wypytam bo wczoraj brała 4 sztuki do tortu ![]() ---------- Dopisano o 09:52 ---------- Poprzedni post napisano o 09:51 ---------- [QUOTE=patorchidea;3233728 5] Cytat:
|
|
|
#4365 |
|
Zadomowienie
|
|
|
|
|
|
#4366 |
|
Raczkowanie
|
Do Biedronki mam daleko, ale byłam w Kauflandzie, gdzie pączki są po 0,49zł. Ludzie biorą kartonami, tylko po co im aż tyle?
|
|
|
|
|
#4367 | ||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 09:58 ---------- Poprzedni post napisano o 09:56 ---------- Cytat:
|
||
|
|
|
|
#4368 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Oskroba- maleńkie pączkuszki- w połowie zakalce, cena za kg to 26,99zł duży pączek- 1,50zł- za słodki, ciasto takie jakieś za suche i jednocześnie..zakalcowate , od cholery lukru- BLE Tesco- tu się w sumie nie czepie choć mi nadzienie nie smakuje i mam daleko tam więc odpadają Real- tylko i wyłącznie pączek z lukrem, nadzienie z czarnej pożeczki..Ocena- maślany pączuś, mięciutki, pyszniutki, lukier w sam raz, nie za słodki nie za kwaśny..w sam raz tylko szybko się kończy Carrefour- badziew jak dla mnie- tłuste to to i nadzienia tam jak suchej powierzchni w ulewe Lildl- nie wiem czy mi się tylko tak trafiło czy co ale był..no kurde jakbym proszek ugryłza, a lukier to pachniał.. no ale człowiek głodny to na wsio się rzuci- błąd Biedronka- nadzienie ok, lukier jak i cukier puder też ok, ciasto nie za suche, nie zakalcowate, takie w sam raz... Tyle od byłej maniaczki pączkowej ![]() PS. Mój tata pojechał rano do biedronki po pączki do pracy dla Pań do kawy. Wchodzi a tam 3 Panie emerytki biją się o karton- 1 przebierała pączki mając je, 2 chciała cały karton chyba w każdym bądź razie wyrywała jej. Ochroniarz zgłupiał Tata mówi, że zapłaciły za ten karton pączków co się zmarnował. Mam nadzieje, że to coś ich nauczy..wkurza mnie to bo czasem się zdarza przy czymś, że chce wziąść a tam jakaś Pani zasłania dostęp bo a to przebiera-wybiera które ładniejsze, a to waga, a to data...i psują przyjemność z zakupów
|
|
|
#4369 | |
|
Moderator
|
Cytat:
Amen
|
|
|
|
|
|
#4370 |
|
Raczkowanie
|
|
|
|
|
|
#4371 |
|
Zakorzenienie
|
właściwie to dzisiaj są najgorsze pączki z całego roku, robione masowo na przestarzałym, śmierdzącym oleju
więc nie rozumiem jak można opychać na siłę i później opowiadać że zjadło się 10.. tylko raz w roku można dostać pączki? no błagam
|
|
#4372 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Na codzień ale raz w roku psychika działa tak: Zjem 10 bo dziś Tłusty Czwartek i nikt się śmiać nie będzie bo dziś wszyscy jedza ![]() 1 pączek i 2 małe pączuszki w połowie zjedzone oraz 1 duzy faworek ---------- Dopisano o 10:20 ---------- Poprzedni post napisano o 10:20 ---------- Cytat:
|
|
|
#4373 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
#4374 |
|
Zakorzenienie
|
Za mną 2 pączki i na dzisiaj koniec
|
|
#4375 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ja będę dziś na kocyk polować, mam nadzieję, że mi coś zostanie, bo niestety ściereczek z mikrofibry już nie ma u mnie
|
|
|
|
|
|
#4376 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
A propos: jutro będzie ŚWIATOWY DZIEŃ KOTA. Kotów nie jadam, ale je kocham
|
|
|
|
|
|
#4377 |
|
Raczkowanie
|
Dziękuję za odpowiedź dotyczącą śmietany
wzięłam w ciemno aż 3 sztuki Cenę mogę napisać wieczorem, jak przegrzebie TŻta portfel w poszukiwaniu paragonu Wczoraj wyszły nam takie duże zakupy za 150 zł,że myśleliśmy, że nie doniesiemy ![]() Edit. A propo karpia jak były świeta to TŻta kolega z pracy pojechał kupić żywego do marketu.No i pani w sklepie pakuje mu tego karpia w 10 litrowe wiadro, a On się pyta dlaczego. To ona mu odpowiada "no co Pan, nie wie? teraz weszły takie przepisy, ma być humanitarnie i musimy żywe karpie sprzedawać we wiaderkach" no i podaje mu te wiadro, a on się pyta "a wody to już tam pani nie naleje?", a ona do niego "no co Pan mysli, woda też kosztuje" i dostał żywego karpia w wiaderku bez wody
Edytowane przez karookarolina Czas edycji: 2012-02-16 o 10:31 |
|
|
|
|
#4378 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
Jeżeli chodzi o ten dzień to jest dokładnie jak z innymi tego typu dniami. Są osoby które nie lubią obchodzić walentynek, dnia kobiet itd. Każdy ma wybór. Nie chcesz nie obchodzisz, w przypadku dzisiejszego dnia nie jesz pączków. Ja zamówiłam sobie 2, mężuś przywiezie i na tym zakończę dzisiejszą konsumpcję. Swoją drogą nie pamiętam już kiedy ostatnio jadłam pączka (może z pół roku temu jak nie wcześniej). Ale niestety dzisiaj ulegam tym wszechobecnym, pięknie wyglądającym i apetycznym smakołykom
|
||
|
|
|
|
#4379 | |
|
Moderator
|
O taaaaak
![]() ---------- Dopisano o 10:31 ---------- Poprzedni post napisano o 10:27 ---------- Cytat:
"No jak to, nie zjesz pączka?!" no kurde nie zjem, cały rok nie jem to nie rozumiem czemu dzis mam jeść ![]() Jak mi sie kiedys zachce, co się jeszcze nie zdarzyło, no ale nigdy nie wiadomo, to wtedy sobie pójde i zjem ![]() Swiatowy dzien kota, oj tak. Mam nadzieje że tego dnia mamy głaskać kotki i sie z nimi bawić, nic więcej
Edytowane przez alamirka Czas edycji: 2012-02-16 o 10:33 |
|
|
|
|
|
#4380 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
![]() |
Nowe wątki na forum Forum plotkowe
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 13:49.

Niestety gdybym sobie pozwoliła to i pięć dałabym radę wciągnąć
Ciekawe która z nas jutro rekord pobije
Aj tam, dwa razy w roku można sobie poszaleć

![:]](http://static.wizaz.pl/forum/images/smilies/krzywy.gif)

do jajek uzyskam masło? przeczytała nie dawno na wizażu, że można zrobić własne masło w taki sposób ale nie wiem czy bez miksera da rade 
więc nie rozumiem jak można opychać na siłę i później opowiadać że zjadło się 10.. tylko raz w roku można dostać pączki? no błagam 

"No jak to, nie zjesz pączka?!" no kurde nie zjem, cały rok nie jem to nie rozumiem czemu dzis mam jeść