|
Notka |
|
Ginekologia Miejsce, w którym rozmawiamy o ginekologii. Tutaj znajdziesz pytania i odpowiedzi związane ze zdrowiem intymnym kobiety. Rozmawiamy np. o antykoncepcji. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#391 | |
Zakorzenienie
|
Dot.: Już po antykoncepcji hormonalnej...
Cytat:
![]()
![]() |
#392 | |
BAN stały
|
Cytat:
szczerze rozbawil mnie ten post. tabletki antykoncepcyjne jak sama nazwa wskazuje sa srodkiem zapobiegajacym ciazy. i to jest wlasnie najbardziej konkretna podstawa. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#393 |
Zakorzenienie
|
dokladnie ich podstawa jest zabezpieczanie i nie wazne czy jest sie ze stalym partnerem czy nie,zaleznie od stylu zycia itp bo ty masz swiadomosc ze jestes zabezpieczona i nawet jesli do tego uzywasz inne zabezpieczenie mechaniczne z obawy na aids i inne choroby to przynajmniej ty czujesz sie pewniejsza ze gdyby co,to masz to zabezpieczenie i taki konsensus tej dyskusj mysle
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#394 | |
BAN stały
|
Cytat:
nie potrzebuje "swiadomosci, ze jestem zabezpieczona", jesli nie uprawiam seksu. a poniewaz nie wpuszczam do lozka byle kogo, nie chodze po swiecie z nadzieja "moze sie cos trafi" i rozsadnie podchodze do seksu, nie biore hormonow "po nic". proste myslenie dojrzalego czlowieka. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#395 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() Ale branie tabletek tylko po to zeby miec swiadomosc, ze jest sie zabezpieczonym w razie wyjscia z imprezy z przypadkowo poznanym panem, jest faktycznie glupota i zgadazam sie w tm z Toba w 101% ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#396 |
Wtajemniczenie
|
ja odstawilam juz tabletki 1,5roku odkad skonczylam znajomosc z moim bylym chlopakiem psychicznie zaczelam sie czuć coraz lepiej myśl ze nie faszeruje sie tabletkami byla znacząca no cóż moze nie od razu ale sobie troche przytylam od tamtego czasu
![]()
![]() |
#397 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
No wlasnie nie twoja sprawa.....u mnie stalo sie to nagle, ale widze ze ty juz przed zerwaniem wiesz kiedy nastapi koniec ![]()
![]() |
#398 |
Raczkowanie
|
Ehhhh bo tak tu czytam o tych tabletkach, braniu, niebraniu.... To ja Wam napiszę mój przypadek. Zaczęłam brać tab we wrześniu zeszłego roku z powodu torbieli na jajniku. Brałam je 3 miesiące, potem zaprzestałam albowiem musiałam mieć laparoskopie, bo niestety tab nie pomogły. W maju dostałam znów profilaktycznie, później jednak się okazało że znów pojawiła się torbiel pomimo brania tab, zaczęłam brać inne - lecznicze. Po trzech miesiącach miałam przerwę miesiąc aby sprawdzić co z tą torbielą. Oczywiście paskudztwo dalej rośnie, ale mniejsza z tym. Całe to branie i niebranie nie było z mojej inicjatywy tylko gostka, który ma profesora przed nazwiskiem, więc chcąc nie chcąc zaufałam mu. Ciekawe czy mi to wyjdzie teraz na dobre :-/
pozdrawiam ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#399 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
Twoja odpowiedz jest po prostu ponizej pasa, i obrazasz mnie mowiac o mnie<glopia baba> ![]()
![]() |
#400 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Wiesz, ja post vretki odczytałam jako cyniczny, ale nie skierowany do ciebie tylko do coccinelle, w odpowiedzi na jej zarzuty w Twoim kierunku Przeczytaj jeszcze raz z dystansem ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#401 | ||
Zakorzenienie
|
Nadia, przepraszam jeśli Cię uraziłam
![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Bo nie wiem, czy śmieszne jest to, że niektóre kobiety mają problemy np. z okresem i lekarze przepisują im tabletki w celu uregulowania go. Czy może to, że tak jak napisała hooba, mogą stanowić środek w leczeniu torbieli? A może rozśmieszyło Cię to, iż uważam, że jeśli nie występują podstawy medyczne do stosowania antykoncepcji hormonalnej ani nie ma się stałego partnera, nie powinno się decydować na tabletki antykoncepcyjne?
R 08.2013, K 09.2016 Edytowane przez jaga_2001 Czas edycji: 2007-04-27 o 00:30 Powód: post pod postem |
||
![]() ![]() |
![]() |
#402 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() ![]() PS: laurka23 dzieki za uswiadomienie.
![]() |
#403 | |
BAN stały
|
Cytat:
dlaczego rozsmieszylo mnie to stwierdzenie? coz...juz to wyjasnilam: tabletki te sa srodkiem antykoncepcyjnym i to wlasnie skuteczna antykoncepcja jest konkretna przyczyna, dla ktorych wiekszosc kobiet je zazywa. ty natomiast w swoim poscie stwierdzilas, ze jesli tylko po to bierze sie tabletki, to jest to niepotrzebne faszerowanie sie chemia. jest wielka bzdura. srodki antykoncepcyjne uzywane zgodnie ze swoim przeznaczeniem to nie jest "faszerowanie sie chemia bez potrzeby". |
|
![]() ![]() |
![]() |
#404 |
Zakorzenienie
|
oj dziewczyny, dziewczyny. nie kłóćcie się, bo od mikołaja rózgę dostaniecie
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#405 |
BAN stały
|
ja bynajmniej rozgi nie dostalam
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#406 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() |
#407 |
BAN stały
|
umiejetnosc formulowania logicznych wypowiedzi rowniez jest dosc cenna.
|
![]() ![]() |
![]() |
#408 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]()
![]() |
#409 |
BAN stały
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#410 |
Zakorzenienie
|
i jeszcze ja sie wtrace bo tak jak napisalam na samym poczatku i tak jak to jest w moim i przypadku hooby bierzemy tabletki przedewszystkim ze wzgledu na zdrowie.Owszem zgadzam sie ze faszerowanie sie tabletkami jesli uprawiasz seks rzadko i tylko ze raz na jakis czas ci sie trafi i chcesz sie czuc zabezpieczona nie jest zbyt dobrym wyjsciem napewno, ale co zrobic jesli dajmy na to nie masz stalego partnera a jednak kochasz sie czesciej niz raz na jakis czas( wszak nie trzeba miec stalego partnera by uprawiac seks) kobiety sa rozne! Zreszta kazda sama decyduje o sobie i tym czy chce brac tab czy nie i jaki ma sens tego,i czy to sie oplaca biorac pod uwage skutki uboczne.
|
![]() ![]() |
![]() |
#411 |
BAN stały
|
zaczac sie szanowac. a przede wszystkim...poczytac o chorobach przenoszonych droga plciowa.
|
![]() ![]() |
![]() |
#412 |
Rozeznanie
|
Dot.: odstawienie tabletek
A czy po 1 opakowaniu (całym) można odstawić hormony? Gospodarka hormonalna nie powariuje od tego?
#413 |
Zadomowienie
|
Dot.: odstawienie tabletek
mozesz je odstawić kiedy chcesz i jak bedziesz chciała znów do nich powrócić to po prostu to zrobisz ich działanie sie nie zmieni
asia27 |
![]() ![]() |
![]() |
#414 |
Zakorzenienie
|
Hej, widze, ze tu sie niezle pole walki zrobilo
![]() A ten temat brzmi 'Juz po antykoncepcji hormonalnej' ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#415 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]()
![]() |
#416 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() Na twarzy powoli udaje mi sie go opanowac. Najgorszy jest dekold, szyja i plecy. Musialam kupic bluzki bez dekoldow, bo wszystkie mam z dekoldem ![]() Wlosy nadal myje codziennie. To moj trzeci cykl bezpigulkowy. Ile to jeszcze potrwa ? ... |
|
![]() ![]() |
![]() |
#417 |
Raczkowanie
|
![]()
Odstawiłam tabletki 2,5 m-ca temu, psychicznie czuję sie super
![]() ![]() ![]() Dziewczyny myslicie żę powinnam czekać czy zrobić badania hormonalne i wywołać okres sztucznie? Pozdrawiam ![]()
#418 |
Przyczajenie
|
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#419 |
Zakorzenienie
|
wiesz walkirie to moze byc przyczyna tabletek ale nie musi.Dobrze byloby to jakos sprawdzic,ja nie przypominam sobie takich objawow u siebie no chyba ze sie denerwuje
![]() A dziewczyny co do przetluszczajacych sie wlosow to ja biore tabletki i tez wlasciwie musze myc wlosy codzien ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#420 |
Wtajemniczenie
|
Ehhh...ja ciągle mam waham się czy przestać brać pigułki czy nie...
![]() Dziewczyny czy rzeczywiście libido wraca do normy po odstawieniu???i jak wygląda okres?bardzo się różni od tego "z odstawienia"? |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 05:26.