|
|||||||
| Notka |
|
| Forum ślubne Forum ślubne - zanim staniecie na ślubnym kobiercu, możecie tutaj podyskutować na tematy jak: suknie, stroje dla świadków, wybór wizażystki i fryzjerki itd. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#241 | |
|
Wtajemniczenie
|
Dot.: Suknie się szyją, buty kupują - kolejne PMki niedługo ślubują - PM 2012 cz. XIX
Cytat:
zresztą w przypadkach skrajnych zawsze można podpytać
|
|
#242 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Suknie się szyją, buty kupują - kolejne PMki niedługo ślubują - PM 2012 cz. XIX
Cytat:
![]() ale opisałam wyżej sytuacje dokładnie ![]() edit: btw- żartujesz z tymi tunikami? ja rozumiem wielką balową księżniczkę, ale trzymacie sobie tuniki?
Edytowane przez niut0 Czas edycji: 2012-02-16 o 11:16 |
|
|
|
|
#243 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#244 |
|
Zakorzenienie
|
MAsakra. Strasznie duże koszta.
Ja całe szczęście mam kieckę w której dam radę sama skorzystać z toalety
|
|
|
|
#245 |
|
Zakorzenienie
|
spod Pułtuska
|
#246 |
|
Zakorzenienie
|
Ja większość wypisałam z osoba towarzyszącą. Ostatnio dowiedziałam się że moja koleżanka która była już zaręczona mieli se hajtać miesiąc po nas rozstali się. Tak samo inna znajoma do lipca była z facetem kilka lat ale jej się znudził. Więc nigdy nic nie wiadomo
|
#247 |
|
Rozeznanie
|
|
|
|
|
#248 | ||||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() ![]() Nie spodziewałam się, że aż tyle... M A S A K R A !!!! Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
|
|
#249 |
|
Wtajemniczenie
|
hmmm to my będziemy "wyrodni" pod tym względem... noclegów mamy bardzo malo na sali weselnej - coś koło 12 pokoi (150 PLN za jeden). tam położymy najbliższą rodzinke TŻa która mieszka 150 km ode mnie, oraz Świadków. Między Bogiem a prawdą - 150 km po trasie to max 2h drogi. Każdy samochód ma - a nawet jeśli chce sobie chlapnąć, to nic nie staje na przeszkodzie, żeby się zorganizowac i podjechac w 4 sosby czy wziąć chętnego kierowcę. U nas w rodzinie nie wymagamy by ktoś nam organizował nocleg czy transport ale powoli zaczynam zauważac że to sie robi standardem. Do Warszawy z mojej sali będzie jakieś 30 min. trasą więc też sobie nie wyobrażam, żeby kłaść naszych znajomych i gości... Oczywiście, podczas wręczania zaproszeń będziemy komunikować, że u nas krucho z noclegami (na obecną chwilę ciężko mi sobie wyobrazic żeby ktoś mial z tym jakiś większy problem).
|
#250 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
kierowca przejedzie przez moją miejscowość zgarniając gości w konkretnych punktach, reszta sobie do tej miejscowwości dojedzie autami czy coś, ale 80% gości mamy z bliska więc to nie problem, max 10km. później 15 km z mojej miejscowości do kościoła, tam kierowca czeka aż ślub się skończy i wiezie gości na sale weselną jakieś 5km. Więc zajmie to wszystko pewnie ok 2-3 h i tyle nam powiedział... Nie żartuję Nasza przyjaźń jest specyficzna, ostatnio debatowałyśmy nad tym na ile wystarcza depilacja bikini, której włosy szybciej rosną ![]() A jak się jest na imprezie, i ma się tunikę sięgającą za tyłek i 15 cm obcasy i trzeba w łazience siknąć na małysza, trzymać się ścianek żeby do tego kibla nie wpaść, to jednak dobrze jest jak ktoś te szmatki trzyma
|
|
#251 |
|
Podróżniczka
|
Zakupione/zaklepane/szyjące się suknie PMek 2012 niekoniecznie chronologicznie ![]() + kicia - klik 1 and klik 2 + magdziaS - klik 1 and klik 2 + Evoonia86 - klik 1 and klik 2 + Vesna84 - klik + Jamee - klik + Lubcia- klik 1 and klik 2 and klik 3 + Nattiv - klik + eimear - klik + gamariel - klik + Madziuniusia - klik + maruda80 - klik + sztuczka_magiczka - klik + Oriflame_Rybnik - klik + kooocur - klik + M_ilkaa - klik +ahankara - klik + MARGIDA - klik + paulinka009 -klik + Lilith890502 - klik + jagodzia133 - klik 1 and klik 2 + Ania_M - klik and klik + Ewusia_marchew - klik + kindziulindzia - klik + niut0 - klik and klik + E87 - klik + Magdzia0108 - klik and klik + magduś2 - klik + megan713 - klik + Czarnooka_Paula - klik + patiss89 - klik and klik + mały_człowieczek - klik and klik + Blacky - klik oraz suknia nr 2 - klik and klik + Zubi89 - klik + beat@ - klik and klik and klik + Brydzia_ - klik + Gorska_Kozica - klik and klik and klik + malwus20 - klik and klik + Palulitka - klik and klik and klik + marylka80 - klik and klik + ewika19 - klik + gosza_m - kilk + party_girl7 - klik and klik and klik and klik and klik + Kessi_86 - klik + Talaaa87 - klik + Chatka - klik + tenebrosa - klik + _Paulinka_ - klik + ewuszkaaa - klik and klik + madzia2306 - klik and klik and klik and klik and klik + misiak17 - klik and klik + Kabriela - klik + Wiktusiaczek - klik and klik and klik + kasioonya - klik and klik + Dancing_Lady - klik and klik + Seagirl - klik and klik + moniq_87 - klik and klik and klik and klik + adoosienka - klik and klik and klik + a u d r e y - klik and klik and klik and klik + karolinka85 - klik Na dzień dzisiejszy mamy 60 szczęśliwych posiadaczek sukni ![]() Edytowane przez magdziaS Czas edycji: 2012-02-27 o 20:53 |
|
|
|
#252 |
|
Zakorzenienie
|
MadziuS kilka stron temu Seagirl dodała swoją suknię i prosiła o dodanie do zestawienia
|
#253 |
|
Wtajemniczenie
|
Witam się z Wami w nowym wątku!
Widziałam, że większość z Was fajnie spędziła Walentynki - ja natomiast cały dzień pracowałam i skończyło się tylko na pysznej tortilli przygotowanej przez TŻta i wyśmienitym australijskim winku do obiadu. Dopiero wczoraj zrobiłam mu słodką niespodziankę w postaci tortu malinowego w kształcie serca Ja z kolei dostałam od niego komplet pięknej kryształkowej biżuterii, ale nie mam jak Wam wstawić, bo nie umiem zrobić dobrego zdjęcia. Mi się w każdym razie bardzo podoba ![]() U nas kolejna ślubna umowa podpisana - mamy kwartet smyczkowy do kościoła! Poza tym chciałam się Wam pochwalić moim ślubnym zakupem - zamówiłam personalizowany długopis do księgi gości i właśnie przyszedł Moja Mama stwierdziła, że to już perfekcjonizm w czystej postaci zamawiać takie pierdółki Przyszła mi też gilotyno-bigownica do papieru, więc lecę na miasto dokupić tylko tusz i wkrótce zaczynam drukowanie naszych zaproszeń Jeszcze muszę tylko przepatrzeć z Mamusią listę gości, co by się nam jakieś błędy do druku nie wkradły.Pozdrawiam gorąco Was wszystkie!
Edytowane przez tenebrosa Czas edycji: 2012-02-16 o 11:38 |
|
|
|
#254 | |
|
Podróżniczka
|
Cytat:
Pisałyście o transporcie dla gości. Powiem szczerze, że jestem w szoku tych cen (niutku). Nam zaśpiewali 200 zł za kurs, przy czterech planowanych przez nas kursach zapłacilibyśmy 800 zł - bez względu za ilość km. A myśleliśmy, że to jest dużo
Edytowane przez magdziaS Czas edycji: 2012-02-16 o 11:34 |
|
|
|
|
#255 |
|
Zakorzenienie
|
hej
![]() Nadrobiłam stary wątek, ale tego już teraz nie zdążę, bo zaraz wychodzę do pracy, więc nadrobię Was później ![]() Dziewczyny, trzymajcie żeby dziś nie było kontroli w pracy, a przynajmniej nie na mojej zmianie, bo znając mnie, to ze stresu coś sknocę... ![]() Miłego dnia i do później
|
|
|
|
#256 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Za kwartet smyczkowy za wszelakie inne weselno-ślubne zakupy
|
|
#257 |
|
Zakorzenienie
|
My też będziemy dawać wszystkie zaproszenia z "osobami towarzyszącymi". My mimo że byliśmy juz zaręczeni i między czasie bylismy na pięciu weselach- na żadne nie dostaliśmy takiego, w którym oboje byśmy byli wymienieni z imienia i nazwiska.
|
#258 |
|
Raczkowanie
|
Witajcie pączusie
![]() My mamy prawie wszystkich gości przyjezdnych i to zza Warszawy (okolice Pszasnysza), Włocławka, Poznania, Wrocławia. Każdy przyjedzie swoim samochodem i do kościoła i na salę, a myśle o busiku, który odwoziłby gości po weselu do mnie do domu i do mojej rodzinki, która mieszka w miejscowość obok i tak samo jeśli chodzi o rodzinkę mojego.
Razem: 9 czerwca 2004 Zaręczeni: 25 lipca 2010 Zakopane Ślub: 9 czerwca 2012 o godzinie 16:00
|
|
|
|
#259 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#260 |
|
Zakorzenienie
|
|
#261 | ||
|
Podróżniczka
|
Cytat:
(chociaż różne się rzeczy dzieją na świecie ) więc dostali zaproszenia oni wraz z i tu imię i nazwisko dziewczyny ---------- Dopisano o 11:40 ---------- Poprzedni post napisano o 11:40 ---------- Cytat:
![]() Staram się Was na bieżąco nadrabiać, ale łatwe to nie jest, nie dysponuje w tym okresie dużą ilością czasu
|
||
|
|
|
#262 |
|
Zakorzenienie
|
1500 post
i 99% napisanych u Was ![]() No to jestem zadomowiona
|
#263 |
|
Wtajemniczenie
|
No to wklejam zdjęcia obrączek. Nie są dobrej jakości ale może coś dojrzycie
Nie patrzcie też na szerokości bo jak mówiłam to takie na próbę. Ogólnie ja będę mieć 4,5 mm a T 5 mm. a i ja będę miała kamyczek.zdjęcie 1i 2 to są zwykłe, ścięte, gładkie obrączki. zdjęcie 3,4 gładkie, ścięte z rowkiem zdjęcie 5 matowe, ścięte zdjęcie 6 matowe, ścięte z rowkiem zdjęcie 7,8 to są te z Apartu. Kolega ściął nam boki. no i które tu wybrać
|
#264 |
|
Zadomowienie
|
Co do transportu to u nas na szczęście nie załatwia się tego
. Goście są w miarę na miejscu- najdalej mieszka para oddalona od mojego miejsca zamieszkania 20km . Obsypywanie Młodej Pary... Ja tego strasznie nie lubię. Ryż wpada w włosy, a zbieranie grosików- kojarzy mi się z tym, że całe życie potem będziemy te grosiki zbierać. Na szczęście u nas raczej tylko najbliższa rodzina obsypuje, ale ich uprzedzę, że tego nie chcemy. No a jeśli się zdarzy jakiś przypadek, że ktoś inny obsypie nas- no to trudno. (Płatki róż nie są u nas powszechne, dlatego na ich temat nie mam zdania ;D). Zaproszenia dajemy różnie. Raz z osobą towarzyszącą, a raz wypisanego partnera/ke. To zależy od tego na jakim oni są etapie. A nawet mam 2 przypadki, że mam zaproszenie do jednej osoby w dwóch wersjach (z osobą towarzyszącą i wypisane dane partnera). Ale to dotyczy mojej 45 letniej cioci, która spotyka się z pewnym panem, na razie jest ok między nimi ale nigdy nie wiadomo... A drugi przypadek dotyczy kuzynki która jest już dosyć długo z swoim partnerem ale jakoś wolałam się przygotować gdyby jednak ich związek nie przetrwał... Dziwne przeczucia miałam zamawiając zaproszenia Seagirl- tak bardzo Ci zazdroszczę, ja troszkę ponad pół roku muszę czekać. Suknie masz cudowną. Mam nadzieję, że śnieg nie stopnieje i będziesz miała super pogodę .
|
|
#265 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Cytat:
|
||
|
|
|
#266 |
|
Zakorzenienie
|
tenebrosa gratuluje kwartetu i długopisu. Kurcze nie wpadłabym na taki pomysł no ale do perfekcjonizmu to mi bardzo daleko
![]() U nas zaproszenia będą imienne dla par, które są starsze, mieszkają razem itd. A dla "młodzieży" będą z os. tow. Swoją drogą wczoraj uporządkowaliśmy listę gości tak by wszystko było odmienione i gotowe do druku i teraz myślę które zaproszenia zamówić. |
|
|
|
#267 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Cytat:
|
|
#268 | |||||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() A i zauważyłam, że akces ma nowy sklep firmowy w Krakowie. Chyba tam sie przejadę i obejrzę co mają w ofercie. Bo tak przez neta i bez mierzenia to się boję zamawiać.... Cytat:
Cytat:
Chyba będzie dobrze. ![]() Cytat:
Cytat:
Byliśmy u ciotki w niedzielę z zaproszeniem i ona jak zobaczyła, że nie ma jej "męża", to w płacz, że jej przykro, że ona wolałby żeby on tam był wypisany itp. itd. Ja już w☠☠☠☠ na całego, ale ugryzłam się w język i czekałam co bedzie dalej. No i ciocia jako argument za tym by wypisac jej nowe zaproszenie z wujkiem podała następujący: bo wiesz, mogłabym pójśc do niego i pokazać mu, że rodzina go nie odtrąca (jasne ) i to jest jego wina, że nie chce należeć do tej rodziny... normalnie ręce mi opdały jak to usłyszałam... nic jej nie powiedziałam i wyszliśmy od niej.
|
|
|
#269 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
A skąd jedziesz do Lbn, ile masz km ? My zaproszenia tam gdzie wiemy, że osoby są dłużej ze sobą to dajemy imienne reszcie z osobą tow. |
|
|
|
|
#270 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Razem: 9 czerwca 2004 Zaręczeni: 25 lipca 2010 Zakopane Ślub: 9 czerwca 2012 o godzinie 16:00
|
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Forum ślubne
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 09:47.

zresztą w przypadkach skrajnych zawsze można podpytać

My wynajmujemy autobus pod kościół, żeby przewieźć gości i płacimy za to 300 zł, a rozwozem gości zajmą się koledzy mojego brata (2) będą jeździć Naszymi dwoma autami i jak goście będą mieć potrzebe jechać do domu to kierowcy będą do dyspozycji.
No nie zrobiłabym im tego więc wymyśliliśmy dwa busiki po 24 osoby - jeden gościu nam za to zaśpiewał 3 800zł
Szukaliśmy gdzieś indziej, ale nikt nie ma busów po 24 osoby, max 20. Kombinowania było na pierdyliard sposobów. Nie będę was zanudzać, ale uwierzcie- koszmar. W końcu stanęło na tym, że będą 3 busiki (9os, 16os i 20os) wtedy idealnie goście się mieszczą, nawet ze 3 miejsca zostaną. Za taką przyjemność płacimy, o ile paliwo nie zdrożeje
26.11.2011
19.05.2012 

żeby dziś nie było kontroli w pracy, a przynajmniej nie na mojej zmianie, bo znając mnie, to ze stresu coś sknocę... 
Za kwartet smyczkowy