Luty już mamy więc na pierwsze dziecko czekamy! Mamcie III-IV 2012 - Strona 96 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2012-02-16, 11:53   #2851
ewelajna25
Zadomowienie

Lokalizacja: To stąd, to stamtąd, a czasem jeszcze skąd indziej;-)
Dot.: Luty już mamy więc na pierwsze dziecko czekamy! Mamcie III-IV 2012

Dzien dobry mamusie!

Ja niestety dzien zaczelam od rozbicia naszej ulubionej maselniczki, przy szykowaniu sniadanka. Poszla w drobny mak, nie bylo co sklejac, a ja oczywiscie musialm caly ten balagan od razu posprztac. Dzis po pracy Tż( jeszcze nie wie o tym, hihi) trzeba bedzie wybrac sie po nowa maselniczke, korzystajac z faktu, ze dzis sklepy sa otwarte dluzej niz zazwyczaj.

No i nie mam maselka i na razie nie chce mi sie jechac do sklepu, bo mi brzuszek twardnieje, wiec nie biore sie za paczki. Wezme sie po poludniu-przygotuje ciasto a Tż bedzie smazyl i nadziewal, a ja jadla hahah

Ciekawe, co u Ivonki i Kumkury? Ona już po terminie, więc akcja może się zacząć w każdej chwili!
ewelajna25 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-16, 11:53   #2852
desia888
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez gosia261282 Pokaż wiadomość
Oj biedaczek!Najgorzej jak dziecku cos dolega.

No wlasnie ja chce w rozku miec na poczatku,moze na lato jakis lekki spiworek kupie,ale tez mi sie wydaje,ze takie puste to lozeczko bedzie.Pewnie zaloze kolorowy ochraniacz,chociaz na poczatku tez nie jest potrzebny.

Ja tez czesto sie martwie,ze moje biedne dziecko gra np w pilke na dworze jak zimno i wieje,a nawet pada.Ale z reguly jest tak,ze dzieci sie tym nie przejmuja i jak sa w ruchu i dobrze sie bawia,to zadna pogoda im nie straszna

Ja bardzo docenialam pomoc poloznej po porodzie.Tym bardziej,ze ani mama ani tesciowa nie wiedzialy nic na temat karmienia piersia,bo karmily z butelki.No i tak jak mowisz duzo sie zmienilo przez te lata,wiele zapomnialy itd.

Oj to fatalnie,przykro mi ze sie tak czujesz.
W razie czego chyba smecte mozna pic,ja przynajmniej pilam.Ale lepiej spytac lekarza.No i duzo wody,zeby sie nie odwodnic!

A dlaczego w szpitalu bys miala byc do porodu?Nie wiem czy pisalas na ten temat.Moze nie doczytalam.Cos sie dzieje?

Dobre!
No i nastawienie prawidlowe.Musi byc dobrze,damy rade ze wszystkim!

Wahania nastrojow sa normalne w ciazy.Ale jeszcze troszeczke i to minie.Juz niewiele ci pozostalo do porodu.Jestes wspaniala kobieta uwierz w to.A do formy wrocisz bardzo szybko po porodzie.Zobaczysz.Zjedz paczusia,slodycze zawsze poprawiaja humor

Dzieki za info o oleju.Tylko tak mysle czy zamiast 2x 500,mozna raz 1000?Bo tu w sklepach widzialam kapsulki tylko po 1000.Ale dziennie ta sama dawka wychodzi,wiec chyba mozna?
I wtedy co i liscie i olej,czy albo jedno albo drugie?

Ivonka szybkiego i bezbolesnego porodu !!
Ja bardziej sie martwie o warunki na drogach i autobus bo sniegu tak nasypalo jak to wczoraj konia pisala! Caly Poznan zasypany

Ja bede pila i herbatke i lykala olej

I chyba znowu tez szkole rodzenia dzisiaj opuszcze bo bede sie bala jechac

Aguska , to mialas nieciekawa noc biedna! Ja czekam z niecierpliwosci na ta chwile kiedy tylko Viki bedzie przybierala na wadze a nie mamusia

Evvcia, ale masz kochanego tego Tz, a slowa piekne

Ja tez dzisiaj z odkurzaczem pobiegam,ale najpierw wybieram sie na zakupy bo ambitnie zaplanowalam sobei domowe paczki dzisiaj

Dziewczyny skoro Ivonka sie nie odzywa to chyba rodzi

Viki 28.04.2012
desia888 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-16, 11:58   #2853
Asika21
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez desia888 Pokaż wiadomość
Dziewczyny skoro Ivonka sie nie odzywa to chyba rodzi
No właśnie też mi się tak wydaje O kurcze, jak tak dalej pójdzie to pod koniec lutego wszystkie marcowe mamuśki będą rozpakowane A te kwietniowe rozpakują się w marcu

http://zuziulek.blogspot.com/
Asika21 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-16, 11:58   #2854
joanaros
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez evvcia_ Pokaż wiadomość
To już lada moment
a ja dzisiaj 33 tydzień skończony dopiero i wrzuciłam fotki na e-mail.
Oby
U mnie 10kg na plusie i ciekawe czy jeszcze przybędzie.

Powiedzcie mi mamusie które już rodziły czy skurcze to się czuje w dole brzucha czy na brzuchu. Ja mam takie jakby mnie ktoś na brzuchu obręczą ściskał
joanaros jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-16, 11:59   #2855
gosia261282
Gang Iren

Cytat:
Napisane przez joanaros Pokaż wiadomość
Hej
Ale mam nadrabiania

Dziś kończę 38 tydz
Torba jeszcze nie całkiem spakowana jakoś mozolnie mi to idzie.
W poniedziałek byłam na KTG. Zapis ok ale nic nie wskazuje żeby córa wybierała się wcześniej
O to juz niedlugo bedziesz sciskac maluszka.Fajnie to wyglada 38 tydz!

Cytat:

Dziś wieczorem wychodzimy z jego znajomymi z pracy na kręgle - ja oczywiście tylko popatrzeć nie chce mi się, ale jest dla mnie tak kochany, że nie mam serca mu odmówić. Jakoś przecierpię
A moze bedzie fajnie,rozerwiesz sie troszke.
No i super zdjecia na mailu!Ja tez mam siersc

Cytat:
Napisane przez gkatarzynka Pokaż wiadomość
ehh... moja ginka powiedziała, że woli mnie położyć do szpitala niż przyjmować ze skurczami i na szybko ciąć... mam mięśniaka wychodzącego z szyjki...jest dokładnie na drodze, którą Malutka musiałaby przebyć,żeby się urodzić sn...a mięśniak jest duży i dziecko już się nie zmieści... no i powoduje skurcze, co jest niewskazane za wcześnie. Na szczęśćie szyjka narazie długa i zamknięta
Zobaczę co mi powie za tydzień, ale kazała się nastawiać na pobyt w szpitalu, chyba, że wszystko będzie jak ostatnio to mamy być na telefonie w razie czego.
No to zybys jednak nie musiala lezec i dotrwala bez tego do porodu!
Stary 2012-02-16, 11:59   #2856
monika_krk
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez ivonka7 Pokaż wiadomość
Moge tylko napisac ze u nas cos sie ruszylo,skurcze od 1 w nocy srednio co 5 do 9minut. Boli masakrycznie juz teraz... Jestesmy dobrej musli i dam znac jesli cos sie wykluje pozdrawiam!
Ivonka, no to trzymam kciuki, widzę, że się nie odzywasz więc pewnie coś się dzieje powodzonka!

Cytat:
Napisane przez Asika21 Pokaż wiadomość
Co za fatalna noc i dzień :/ Cały wieczór wymiotowałam na przemian z siedzeniem na kibelku i strasznie mnie bolał brzuszek. Po wielkich bólach zasnęłam w pozycji półsiedzącej, bo jak tylko położyłam się na płasko to znów wymiotowałam. Dzisiaj już mnie tak nie mdli, ale czuję się nieciekawie. Wogóle jakaś osłabiona jestem i opuchnięta cała. Dziś dzień przywitałam jogurtem i ciepłą herbatką, bo nic innego nie jestem w stanie strawić. Pięknie się zapowiada tłusty czwartek
biedactwo, ale Tłusty Czwartek jest co roku, więc tym się nie przejmuj, a poza tym możesz sobie za tydzień zrobić zawsze

Cytat:
Napisane przez agnes99 Pokaż wiadomość
oczywiście, że prałam
choć ja nie mam takiego klasycznego kompletu pościeli
moje dziecko na początku będzie miało tylko prześcieradło na materac + śpiworek lub rożek do spania
na początku lepiej żeby maluch spał w rożku lub śpiworku, bo się dzieciaczki często same odkrywają, a nie chciałabym wstawać co chwila i sprawdzać czy jest dalej przykryte
ja też nie mam pościeli, bo skoro maluszek nie śpi ani pod kołderką, ani podusi nie używa to nie kupowałam na razie... najwyżej jak ktoś będzie chciał mi prezent sprawić dla dzidziusia to zasugeruje pościel
a do spanka mam 2 śpiworki 0-6m, uważam, że to świetne rozwiązanie jeszcze myślę o zakupie rożka, ale w takim rożku to dziecko pewnie śpi tak z miesiąc, czy dłużej???

Cytat:
Napisane przez tynka88 Pokaż wiadomość
WR (odczyn Wassermanna)
Badanie służy wykywaniu kiły, choroby zakaźnej przenoszonej drogą płciową. Wykonuje się je dwukrotnie - na początku i pod koniec ciąży - co pozwala zapobiec kile wrodzonej, która wywołuje u dziecka nieuleczalne zmiany (kiła nabyta matki jest chorobą uleczalną i można ją leczyć nawet w czasie ciąży).
ja robiłam na początku ciąży i na razie nie kazał mi gin powtórzyć, chyba, że na następnej wizycie... na razie ma powtórzyć paciorkowca

Cytat:
Napisane przez emigra Pokaż wiadomość
co do oleju kochana
dziewczyny, a czy wy pytałyście waszych ginów co oni na te przyspieszacze typu herbatki czy olejki bo ja też bym może sobie coś aplikowała, ale nie wiem czy o takich rzeczach nie powinno się informować lekarza...

Cytat:
Napisane przez Cytrynka_Wawa Pokaż wiadomość
ja mam juz 16kg na plusie
ja na plusie dziś 10,5 kg, ale w szoku byłam bo brzuszek zmierzyłam i nagle z 92 cm zrobiło się 99 cm
Stary 2012-02-16, 12:02   #2857
Cytrynka_Wawa
Zakorzenienie

wrzucilam zdjecia na maila
Stary 2012-02-16, 12:05   #2858
gosia261282
Gang Iren

Cytat:
Oby

Powiedzcie mi mamusie które już rodziły czy skurcze to się czuje w dole brzucha czy na brzuchu. Ja mam takie jakby mnie ktoś na brzuchu obręczą ściskał
Ja rodzilam ponad 8 lat temu i...nie pamietam jak sie odczuwa skurcze
No,ale skoro wtedy je rozpoznalam,to i teraz chyba rozpoznam
Stary 2012-02-16, 12:05   #2859
Asika21
Rozeznanie

Cytat:
Oj nie taki duży ten brzuszek Mojego nie widziałaś Bardzo ładnie wyglądasz

Stary 2012-02-16, 12:06   #2860
gucia6
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez agnes99 Pokaż wiadomość
to nie jakieś wielkie porządki - tylko latanie na odkurzaczu i mopowanie podłogi w całym mieszkaniu

no trochę ponad 2 tyg. mi zostały
wiem... masz termin jeden dzien po mnie

Cytat:
Napisane przez ewelajna25 Pokaż wiadomość
No i nie mam maselka i na razie nie chce mi sie jechac do sklepu, bo mi brzuszek twardnieje, wiec nie biore sie za paczki. Wezme sie po poludniu-przygotuje ciasto a Tż bedzie smazyl i nadziewal, a ja jadla hahah
ooo... paczki domowej roboty...

Cytat:
Napisane przez desia888 Pokaż wiadomość
Ja bardziej sie martwie o warunki na drogach i autobus bo sniegu tak nasypalo jak to wczoraj konia pisala! Caly Poznan zasypany
tak piszecie o tym sniegu, ze czuje sie jakbym na Marsie mieszkala

u nas przez te cale mrozy nie bylo sniegu, wczoraj troche pokropil deszcz (bo juz mamy temp na plusie), a tak to dalej pustynia

Cytat:
Oby

a to roznie jest

ja ostatnio jak mam skurcze, to brzuch mnie boli jak na @, ciagnie mnie w krzyzu i dech troche zapiera... generalnie uczucie tak jakby ktos nagle wlal do brzucha 100kg olowiu

a kg to ja juz nie licze... bede martwic sie po porodzie ... tym bardziej, ze paczusie dzis czekaja
Stary 2012-02-16, 12:07   #2861
gkatarzynka
Zadomowienie

Cytat:

No to zybys jednak nie musiala lezec i dotrwala bez tego do porodu!
dzięki... staram się ograniczać i dużo leżeć, bo to ponoć przynosi efekty

![/QUOTE]ja też nie mam pościeli, bo skoro maluszek nie śpi ani pod kołderką, ani podusi nie używa to nie kupowałam na razie... najwyżej jak ktoś będzie chciał mi prezent sprawić dla dzidziusia to zasugeruje pościel
a do spanka mam 2 śpiworki 0-6m, uważam, że to świetne rozwiązanie jeszcze myślę o zakupie rożka, ale w takim rożku to dziecko pewnie śpi tak z miesiąc, czy dłużej???![/QUOTE]

ja też nie mam jeszcze pościeli - tylko prześcieradełka dwa... jakiś śpiworek moja mama kupiła (jeszcze go nie widziałam) no i mam trzy rożki - moja mama kiedyś szyła pościele, rożki, bety więc mam trochę zapasu - betów to całą siatkę dostałam i nie wiem czy wykorzystam, bo wydają mi się mega - niepraktyczne. Bardziej wygodne są wg mnie rożki... No i moja mama znalazła jakieś ładne materiały i powiedziała, że pościel mi uszyje więc zawsze to parę groszy do przodu
gkatarzynka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-16, 12:07   #2862
gucia6
Zakorzenienie

Cytat:
fajny brzusio

Evvcia, twoj tez
Stary 2012-02-16, 12:07   #2863
Asika21
Rozeznanie

Cytat:
To już lada moment
a ja dzisiaj 33 tydzień skończony dopiero i wrzuciłam fotki na e-mail.
Piękny brzusio a z tą sierścią to nie przesadzaj Chyba każda z nas taką ma

Stary 2012-02-16, 12:09   #2864
gucia6
Zakorzenienie

Cytat:
ja też nie mam jeszcze pościeli - tylko prześcieradełka dwa... jakiś śpiworek moja mama kupiła (jeszcze go nie widziałam) no i mam trzy rożki - moja mama kiedyś szyła pościele, rożki, bety więc mam trochę zapasu - betów to całą siatkę dostałam i nie wiem czy wykorzystam, bo wydają mi się mega - niepraktyczne. Bardziej wygodne są wg mnie rożki... No i moja mama znalazła jakieś ładne materiały i powiedziała, że pościel mi uszyje więc zawsze to parę groszy do przodu
na poczatku poscieli i tak nie bedziesz potrzebowac... dziecko i tak nie bedzie uzywac poduszki, a na kolderke przejdzie pora pozniej...
najwazniejsze, ze masz rozki i spiworki... w zupelnosci wystarczy
Stary 2012-02-16, 12:12   #2865
tynka88
Zadomowienie

Evcia my mamy ten sam termin porodu z ost miesiaczki ciekawe która bedzie pierwsza, uroczy jest twój brzuszek i jaki masz głęboki pępek

Cytrynka twój brzuchol faktycznie juz sporych rozmiarów, fajnie prezentuje sie zwlaszcza z przodu)tak pilkowato

Ja po sniadaniu (mleko i dwa pączki )mam jakis spadek formy albo ciśnienia ,bo ledwo żyje, za to mój syn wręcz przeciwnie doszedł chyba do wniosku, ze kopniaki w koncu musza przestac byc tylko przyjemne ale i bolesne, dzis upodobał sobie moje kosci miednicowe i prawe zebro

tynka88 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-16, 12:17   #2866
evvcia_
Wtajemniczenie

GG do evvcia_

Cytat:
A moze bedzie fajnie,rozerwiesz sie troszke.
No i super zdjecia na mailu!Ja tez mam siersc
Właśnie podobno jak się gdzieś nie chce iść to potem okazuje się, że jest fajnie. Mam nadzieję, że masz rację Gosia
A w pierwszej ciąży też miałaś takie włoski na brzuchu? To schodzi czy zostaje?

Cytat:
Aaaaa... Cytrynka połknęła piłkę śliczny!

Cytat:
Piękny brzusio a z tą sierścią to nie przesadzaj Chyba każda z nas taką ma
Dla mnie to jest największa nowość w ciąży, że się pojawiają takie włosy na brzuchu ja miałam zawsze gładziutką skórę na nim, a teraz to niektóre mają nawet 1,5cm! Mam nadzieję, że to zniknie

Cytat:
Evcia my mamy ten sam termin porodu z ost miesiaczki ciekawe która bedzie pierwsza, uroczy jest twój brzuszek i jaki masz głęboki pępek
No zobaczymy jeszcze Tikki jest z nami jeśli chodzi o termin ale by były jaja jak w jeden dzień byśmy urodziły Fajowo

Dziękuję za wszystkie komplementy

Razem, 19.12.04
Zaręczona, 1.01.11
Córeczka Laura, ur. 22.03.12
Będziemy ślubować 31.08.13

evvcia_ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-16, 12:18   #2867
monika_krk
Raczkowanie

Dziewczyny napisałam smska do Ivonki i nie odpisuje aaaaaa

Cytat:
fajnie pościel na zamówienie

Cytat:
Napisane przez gucia6 Pokaż wiadomość
na poczatku poscieli i tak nie bedziesz potrzebowac... dziecko i tak nie bedzie uzywac poduszki, a na kolderke przejdzie pora pozniej...
najwazniejsze, ze masz rozki i spiworki... w zupelnosci wystarczy
Gucia a ile dziecko gdzieś tak w tym rożku śpi? Wystarczy jak kupię 1 rożek (bo na tą chwilę nie ma żadnego) i mam 2 śpiworki?
Stary 2012-02-16, 12:20   #2868
Cytrynka_Wawa
Zakorzenienie

Cytat:
Oj nie taki duży ten brzuszek Mojego nie widziałaś Bardzo ładnie wyglądasz
oj tam oj tam
Cytat:
Napisane przez gucia6 Pokaż wiadomość
fajny brzusio

Evvcia, twoj tez
dziekuje
Cytat:

Cytrynka twój brzuchol faktycznie juz sporych rozmiarów, fajnie prezentuje sie zwlaszcza z przodu)tak pilkowato
Cytat:
Aaaaa... Cytrynka połknęła piłkę śliczny!
i to sporo piłkę połknęłam
Stary 2012-02-16, 12:22   #2869
tynka88
Zadomowienie

ja mam przeczucie ze urodze 1 kwietnia, dokladnie wiem kiedy bylo zapolodnienie plus 266 dni wychodzi wlasnie 1 kwietnia, no ale zobaczymy

zamierzam w ramach wolnego czasu przejrzec swoje posty i powybierac te najwazniejsze z nowinkami z zycia malucha i umiescic na papierze na pamiatke, razem ze zdjecia z usgale nie wiem czy sie zmobilizuje do tego

tynka88 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-16, 12:27   #2870
evvcia_
Wtajemniczenie

GG do evvcia_

Cytat:
ja mam przeczucie ze urodze 1 kwietnia, dokladnie wiem kiedy bylo zapolodnienie plus 266 dni wychodzi wlasnie 1 kwietnia, no ale zobaczymy

zamierzam w ramach wolnego czasu przejrzec swoje posty i powybierac te najwazniejsze z nowinkami z zycia malucha i umiescic na papierze na pamiatke, razem ze zdjecia z usgale nie wiem czy sie zmobilizuje do tego
Ja bym nie chciała urodzić 1 kwietnia, bo to moje urodziny są ale by był prezent jakby mała na świat tego dnia też przyszła.
U mnie zapłodnienie na pewno było 14 lipca
To masz ambitne plany ja kupię po porodzie taki specjalny album (jak Aguśka miała dla Filipka) i też uzupełnię fajna pamiątka to jest.

Razem, 19.12.04
Zaręczona, 1.01.11
Córeczka Laura, ur. 22.03.12
Będziemy ślubować 31.08.13

evvcia_ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-16, 12:27   #2871
karo_z
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez Jolkaaa Pokaż wiadomość
a pościel do łóżeczka pierzecie przed pierwszym nałożeniem?? i ile macie w zapasie na zmiane?
ja mam narazie tylko jeden komplet. Póki co i tak nie będe używać kołderki i podusi, więc później w razie potrzeby zaopatrzę się zapasowy.
Aha - tak, piorę.

Cytat:
Napisane przez ivonka7 Pokaż wiadomość
Moge tylko napisac ze u nas cos sie ruszylo,skurcze od 1 w nocy srednio co 5 do 9minut. Boli masakrycznie juz teraz... Jestesmy dobrej musli i dam znac jesli cos sie wykluje pozdrawiam!
aaaato już!!!
oby poszło szybko i w miarę możliwości bezboleśnie

Cytat:
Napisane przez aalegna Pokaż wiadomość
Aguśkaa83 super że jesteś zadowolona po wizycie i że nie ma dodatkowych powodów do zmartwień
karo_z też super że z Piotrusiem wszystko w porządku szkoda że musisz leżeć, ale dasz rade
a co do położnej środowiskowej to ja mam, wybrałam niedawno, bo żadnej nie miałam i teraz przyjeżdża do mnie raz w tygodniu mierzy mi ciśnienie i słuchamy serduszka. Po porodzie jest od 4 do 6 wizyt. Pierwsza jest na drugi dzień po wyjściu ze szpitala i trwa od godz nawet do dwóch bo wtedy będzie wszystko tłumaczyła o pielęgnacji i jak będziemy chcieli to zrobimy z nią kąpiel. Zawiezie nam papiery do becikowego i deklaracje do pediatry o jego wyborze. Pozatym zdejmie ew. szwy po nacięciu krocza, pomoże w karmieniu jak będą problemy, ogólnie dla mnie mnóstwo pomocy bo to moje pierwsze dziecko będzie i nie wszystko jest dla mnie jasne, a mama i teściowa rodziły już dawno temu i dużo rzeczy od tego czasu się przecież zmieniło w pielęgnacji niemowląt
Konia mam nadzieję że dziś już w końcu szczęśliwie dojedziecie do domku
ivonka7 ojej to trzymam kciuki gdyby się rozwinęło na dobre za szczęśliwe rozwiązanie

---------- Dopisano o 08:37 ---------- Poprzedni post napisano o 08:33 ----------

a tak wogóle dzień dobry ja już po 1 pączku jestem i jeszcze jednego sobie pozwole dziś zjeść
A my wczoraj byliśmy zwiedzać porodówkę, położne wydawały się miłe, okazało się że mam znajomą pielęgniarkę na noworodkach dobrze by było trafić z porodem na jej dyżur położne zapytały która następna w kolejce do rodzenia no i to niestety byłam ja się ciut przeraziłam jak zobaczyłam tą salę porodową aż mi sie tak dziwnie słabo zrobiło ale dałam rade
dam radę! aż tak dużo mi nie zostało do bezpiecznego terminu
widzę, że taka położna to bardzo przydatna się może okazać!
przed wyborem sprawdzałaś jakieś opinie czy coś? czy tak w ciemno wybierałaś?

Cytat:
Co za fatalna noc i dzień :/ Cały wieczór wymiotowałam na przemian z siedzeniem na kibelku i strasznie mnie bolał brzuszek. Po wielkich bólach zasnęłam w pozycji półsiedzącej, bo jak tylko położyłam się na płasko to znów wymiotowałam. Dzisiaj już mnie tak nie mdli, ale czuję się nieciekawie. Wogóle jakaś osłabiona jestem i opuchnięta cała. Dziś dzień przywitałam jogurtem i ciepłą herbatką, bo nic innego nie jestem w stanie strawić. Pięknie się zapowiada tłusty czwartek
Cytat:
Jeśli to jelitówka to i tak pozostaje mi siedzieć w domu i czekać jak się rozwinie akcja... Bo przecież i tak nie ma leku na grypę jelitową... Ale liczę, że może coś zjadłam co mi zaszkodziło... A wczoraj tak namiętnie wcinałam donaty, które przygotowałam na dzisiaj Może trochę za dużo ich zjadłam i mi zaszkodziły...
oby Ci się polepszyło
może jeszcze pączka wieczorem się uda wszamać? no chyba, że po tych wczorajszych donatach masz dość

Cytat:
ehh... moja ginka powiedziała, że woli mnie położyć do szpitala niż przyjmować ze skurczami i na szybko ciąć... mam mięśniaka wychodzącego z szyjki...jest dokładnie na drodze, którą Malutka musiałaby przebyć,żeby się urodzić sn...a mięśniak jest duży i dziecko już się nie zmieści... no i powoduje skurcze, co jest niewskazane za wcześnie. Na szczęśćie szyjka narazie długa i zamknięta
Zobaczę co mi powie za tydzień, ale kazała się nastawiać na pobyt w szpitalu, chyba, że wszystko będzie jak ostatnio to mamy być na telefonie w razie czego.
o kurcze, czyli wiesz na 100% że będzie cesarka?
Potrzebujesz sesji produktów czy dań? Daj znać!

kontakt@karolinanicpon.pl
karo_z jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-16, 12:31   #2872
aalegna
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez karo_z Pokaż wiadomość

dam radę! aż tak dużo mi nie zostało do bezpiecznego terminu
widzę, że taka położna to bardzo przydatna się może okazać!
przed wyborem sprawdzałaś jakieś opinie czy coś? czy tak w ciemno wybierałaś?
To jest akurat położna mojej mamy i siostry i obydwie ją chwaliły i jeszcze jedna koleżanka mi ją poleciła że naprawde przyjemna z niej babka, więc w sumie z polecenia zadzwoniłam sobie do niej i przyjechała do mnie i wypełniłyśmy wszystkie formalności
Stary 2012-02-16, 12:32   #2873
gosia261282
Gang Iren

Cytat:
Właśnie podobno jak się gdzieś nie chce iść to potem okazuje się, że jest fajnie. Mam nadzieję, że masz rację Gosia
A w pierwszej ciąży też miałaś takie włoski na brzuchu? To schodzi czy zostaje?
Tez mialam w pierwszej ciazy i zeszly potem.No i teraz mam i mysle,ze tez po ciazy zmniejszy sie to owlosienie

Zwazylam sie wlasnie.Tak przewaznie przypomni mi sie co 2 tyg.No i przez w sumie 2,5 tyg przytylam 2 kg.Mam teraz +11(czyli 61) i nie wiem gdzie je mam,bo za bardzo nie widze.Tylko maz mowi na mnie "grubasie"
W brzuszku juz prawie +30 cm(mam 94 cm)
Stary 2012-02-16, 12:32   #2874
karo_z
Rozeznanie

A mi dziś mąż kupił świeżutkie pączki po drodze z pracy rano
a ja się martwiłam, że nie będzie mi się chciało po nie lecieć do slepu

Dziś mi się nawet dobrze spało...rano się tylko obudziłam jak mąż się pakował do łóżka po nocce i nie mogłam zasnąć przez kopniaki mojego brzdąca...chyba mu na lewym boku było niewygodnie...obróciłam się na prawy bok i od razu spokój!

zaraz sobie zapodam jednego pączka i kawusię

Stary 2012-02-16, 12:32   #2875
Cytrynka_Wawa
Zakorzenienie

tynka moja babcia jest z 1 kwietnia
Stary 2012-02-16, 12:32   #2876
aalegna
Wtajemniczenie

cytrynka i evcia śliczne brzusie evcia widzę że u ciebie też "pamiątka" po wyrostku też taką posiadam
Stary 2012-02-16, 12:34   #2877
karo_z
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez aalegna Pokaż wiadomość
To jest akurat położna mojej mamy i siostry i obydwie ją chwaliły i jeszcze jedna koleżanka mi ją poleciła że naprawde przyjemna z niej babka, więc w sumie z polecenia zadzwoniłam sobie do niej i przyjechała do mnie i wypełniłyśmy wszystkie formalności
a no to fajnie, że sprawdzona!

Stary 2012-02-16, 12:34   #2878
Asika21
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez karo_z Pokaż wiadomość

oby Ci się polepszyło
może jeszcze pączka wieczorem się uda wszamać? no chyba, że po tych wczorajszych donatach masz dość
Oj ochotę na pączka to ja mam niesamowitą, ale co zrobić wolę nie ryzykować. Może wieczorem pozwolę sobie na jednego malutkiego, ale to jeszcze zobaczymy. Dziś nie mam siły na nic, wogóle jakaś taka chodzę struta
A co do pościeli ja też mam tylko jeden komplet wyprany i schowany do szafy, żeby się nie kurzyło na niego. Na początek wystarczy mi jeden, a potem i tak zamierzam kupić jeszcze jeden albo dwa komplety.

Stary 2012-02-16, 12:34   #2879
monika_krk
Raczkowanie

Cytat:
Cytat:
Ja bym nie chciała urodzić 1 kwietnia, bo to moje urodziny są ale by był prezent jakby mała na świat tego dnia też przyszła.
U mnie zapłodnienie na pewno było 14 lipca
dziewczyny a jak to policzyć bo ja mam 2 typy na zapłodnienie (9 lipca lub 14 lipca- tak jak ty Evvcia), ale nie śledziłam tego na bieżąco i teraz nie wiem który, a trochę mnie to męczy
Stary 2012-02-16, 12:39   #2880
agnes99
Zakorzenienie

Cytat:

to jakieś rasowce?
jak klikniesz w mojej stopce "FOTY" to zobaczysz jak wyglądają
mniejszy-brązowy jest 2 rasowcem, jest to mieszanka boksera z wyżłem szorstkowłosym, a to czarne w pręgi jest rasy cane corso italiano (mało znana w Polsce rasa z grupy mastifów)

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości