|
|||||||
| Notka |
|
| Forum ślubne Forum ślubne - zanim staniecie na ślubnym kobiercu, możecie tutaj podyskutować na tematy jak: suknie, stroje dla świadków, wybór wizażystki i fryzjerki itd. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#271 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Suknie się szyją, buty kupują - kolejne PMki niedługo ślubują - PM 2012 cz. XIX
Cytat:
|
|
#272 | |
|
Wtajemniczenie
|
Dot.: Suknie się szyją, buty kupują - kolejne PMki niedługo ślubują - PM 2012 cz. XIX
Cytat:
Co do zaproszenia nie wnikam w sytuację o co im poszło, ale ciotka chyba sama nie wie czego chce.. W oggóle tak sobie myślę, co to jest w ogóle wymuszanie czy w ogóle życzenie sobie drugiego inaczej wypisanego zaproszenia? Czy ludzie nie zdają sobie sprawy że zaproszenia nie dostajemy za darmo, że domówić później jedno i jeszcze personalizowane jest niemożliwe bo zamawia się większą ilość od razu?
|
|
#273 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
no comment poprostu, a skąd ty miałaś wiedziec jak ciotka zareaguje, równie dobrze mogłoby byc tak że dałabyś jej zaproszenie z wypisanym tym wujkiem i byłby płacz bo oni nie są ze sobą że odszedł od niej itd
|
|
#274 | |||||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() Co do ciotki, to historia nie skończyła się na wizycie u niej. Poszliśmy potem do mojej drugiej ciotki, która też poruszyła ten temat, ale ona poszła jeszcze dalej w swoich kombinacjach. Stwierdziła, ze muszę zaprosić wujka, bo to mąż mojej chrzestnej (od siedmiu boleści) i skoro mój chrzestny nie żyje,to on powinien go zastąpić. Tej to już powiedziałam, ze niech się nie wtrącają bo nikt się mnie nie zapytał, co my chcemy i że nie życzę sobie by z naszej uroczystości robic argument do kolejnej wojny. Dodałam, że to dla mnie nie jest żaden wujek, bo jak go ostatnio spotkałam i powiedziałam mu dzień dobry, to chłop z przerażenia nie wiedział co z sobą zrobić. Jakby mógł to by uciekł na drugą stronę ulicy.... Ze względu na moją mamę decyzję o wypisaniu nowego zaproszenia dla ciotki pozostawiłam rodzicom. Jesli powiedzą aby wypisać, to to zrobię. Chociaż i tak wiem, że wujek na 100% się nie pojawi na ślubie ani weselu. ---------- Dopisano o 12:21 ---------- Poprzedni post napisano o 12:20 ---------- Cytat:
|
|
|
#275 | |||
|
Zakorzenienie
|
Witajcie Gaduły
Cytat:
Cytat:
![]() Powodzenia i udanej zabawy weselnej życzę Cytat:
Zdaję sobie z tego sprawę... Normalnie szok ![]() Dziś tłusty czwartek, a ja pączków dla odmiany nie piekę... bo mama moja miała wczoraj urodziny, ale była do późna w pracy, więc dzisiaj przyjdzie rodzeństwo mamy i moja sis i będziemy świętować. A i wiadomość dnia- Gosza kupiła bieliznę do ślubu
|
|
#276 |
|
Zakorzenienie
|
Ahh moja ulubiona część... zaproszenia
![]() Też mam takiego jednego wujka co niby mieszka razem z ciotką, ale... małżeństwo dawno już nie instnieje, mimo że jako małżeństwo nadal figurują.... Nikt z mojej rodziny nie lubi tej kobiety i też mam mętlik jak rozwiązać sprawę z zaproszeniem...
|
#277 |
|
Podróżniczka
|
Niestety mniejszym złem jest zawsze wypisanie wspólnego zaproszenia. Mieliśmy taką samą sytuację z wujkiem TŻta, który bez rozwodu mieszka nadal ze swoją żoną, ale każdy w rodzinie wiem, że nie są razem, wręcz są skłóceni. Ale mama TŻta zadecydowała, żeby wypisać im razem zaproszenie. Okazało się, jak pojechaliśmy ich prosić, że sytuacja się zmieniła i znowu ze sobą dobrze żyją... Juz widzę co by się działo jakbyśmy zaprosili wtedy tylko wujka... Pewnie działoby się to samo co u Ciebie
|
|
|
|
#278 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Cytat:
|
|
#279 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Jagata ciotka serio nie wie czego chce... masakra, dobrze zrobilas ze przemilczalas sprawe. |
|
|
|
|
#280 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
widzę, że najbardziej Wam się podobają te z Apartu. No mnie również, ale boimy się, że dla T będą zbyt zdobne.
|
|
#281 |
|
Podróżniczka
|
Ale to w każdym przypadku nie wiadomo jakby się to skończyło. Przecież u nas też wujek mógłby różnie zareagować. Nie jesteśmy w stanie tego przewidzieć, co człowiek to inne zachowania. Z tym, że dając wspólne zaproszenie zawsze można się wytłumaczyć, że nie wypadało dawać zaproszenia dla jednej osoby, w końcu ciągle są małżeństwem (mieszkają razem ? ) i w dobrym tonie jest dać im razem - cokolwiek nie powiedzą i chociaż my myślimy inaczej.
|
|
|
|
#282 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Poka bieliznę Widzę jakieś obrączki ale na telefonie małe te zdjęcia mi wyskakują więc się nie wypowiem
|
|
#283 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
|
#284 | |
|
Zakorzenienie
|
Zaglądam tak na szybko w pracce, bo urwanie glowy normalnie dzisiaj
Ale dwa pączki już zjadłam ![]() Cytat:
|
|
|
|
|
#285 |
|
Zakorzenienie
|
Hejo!
Pokazuj! Na sobie! ![]() ![]()
|
#286 | |
|
Podróżniczka
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#287 |
|
Zakorzenienie
|
E87 kupiłam w Racku na Ogrodowej w takim małym sklepiku z bielizną. Polecam z czystym sumieniem!!!!!!!
No tak, przecież bez pokazania Wam zakupu nie zaznam spokoju. Wiec tak. Tu macie linka do stanika http://sklep.samanta.pl/sklep.php?fl...prod&prod=1801 . Do tego majciochy kupiłam i na nich trochę finansowo popłynęłam. Ale najważniejsze, że bielizna jest ![]() edt. Przypominam, że mam suknię z ramiączkami i dekoltem V, dlatego nie kupiłam bardotki, a coś w stylu push upa.
Edytowane przez gosza_m Czas edycji: 2012-02-16 o 12:52 |
|
|
|
#288 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Ja musze miec bardotke do sukni. Ile dalas za majcichy z 70-80?
|
|
|
|
|
#289 | |||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Cytat:
Wracając do sprawy, już się nie odwróci. Dałam zaproszenie bez wujka, a jak rodzice powiedzą zeby jednak dać jej drugie zaproszenie, to je wypiszę i dam. Niech się dzieje co chce. ---------- Dopisano o 13:01 ---------- Poprzedni post napisano o 12:58 ---------- gosza - normalnie będziesz sexi fleksi ![]() Cytat:
|
|
|
#290 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
gratuluje ja po wczorajszych zakupach bielizny czule sie tak samo jak po zamowieniu sukni - fruwam , bo spedzalo mi to sen z powiek Aaaaa.. rosnie mi ciasto Wracam do Was za jakis czas z paczkami i mam nadzieje ze zdana nie odmowi
|
|
#291 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Za gacie po rabacie 30% dałam 50 zł Ale cóż, raz się ma ślub
|
|
#292 |
|
Zadomowienie
|
Dzień dobry - nadrobiłam
![]() nena: dziękuję za radę co do tuniki Ale impreza zapowiada się na bardziej "posiadówkę" więc chyba będzie ok ![]() niuto: paznokcie swoje i to w takim kolorze będą piękne!! audrey: Współczuję z powodu pieska seagirl: ale Ci zazdroszczę!! Oby pogoda dopisała i wszystko się udało sztuczka: super butki Dziewczyny wczoraj byłam w Douglasie na makijażu i poradach i trafiłam na znajomą koleżanki, więc nie dość, że zrobiła mi cudowny makijaż to jeszcze dokonała niemożliwego: dobrała mi podkład idealny i tusz do rzęs, który dał takie efekty o jakich zawsze marzyłam I nie było naciągania na produkty koniecznie z Douglasa, bo można tańsze znaleźć, dostałam też kartę z Douglasa, próbki kosmetyków i ogólnie genialnie ![]() Paznokcie: wiecie co mi się stało? Nie mam już długich pazurków, bo się zbuntowały i ciągle łamią... Wracam do kuracji witaminowej i odżywek, bo czuję się z tym fatalnie No i zauważyłam, że mam dylemat z pazurkami na ślub, bo zawsze chciałam french, a spodobały mi się nude - właśnie na takie sobie pomalowałam i dla mnie (gdyby nie długość) byłyby idealne. TŻ nie cierpi pazurków nude, więc nie wiem, co z nimi zrobić |
|
|
|
#293 |
|
Zakorzenienie
|
Seagirl - ale to zleciało, już kolejna PM będzie żoną. Nie zapomnij o nas i koniecznie zreferuj swój wielki dzień
tak daleko zalatwiacie odwóz? Ja bym chyba jednak załatwiła noclegi na Waszym miejscu. My własnie zalatwiamy noclegi dla gości, którzy mieszkają dalej niż 50 km od nas. Taniej nas to wynosi. Niektórych nocuję ja, niektórych TŻ, a niektórych bliskich kładę "po rodzinie" (u mojej chrzestnej, babci i siostry). |
|
|
|
#294 | ||
|
Podróżniczka
|
Cytat:
![]() Cytat:
Witaminy oczywiście też łykam, bo generalnie mam problem i z włosami i z paznokciami więc to nie jest jednorazowa kwestia, ale ta odżywka bardzo pomaga.
|
||
|
|
|
#295 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Spadam do pracy, a mi się nie chce... Dramat
|
|
|
|
|
#296 | |
|
Rozeznanie
|
Mnie się najbardziej podobają te!
![]() Cytat:
|
|
#297 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ale jak to gratis? a skąd ty się o tym dowiedziałas, bo szukam i szukam na stronie i nie ma takiej informacji.
|
|
#298 |
|
Rozeznanie
|
Witam się w nowym wątku
a teraz zabieram się za nadrabianie Was.. W sobotę mam nadzieje,że w końcu kupię już suknie..bo już najwyższy czas..
|
#299 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#300 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Całej sytuacji z zaproszeniem współczuję... Sama nie wiem jak bym coś takiego rozegrała - chyba bym napisała "z os. towarzyszącą" i niech ciotka sama decyzduje czy się chce z "wujaszkiem" kontaktowac czy nie. Nie w porzadku jest prac swoje brudy Waszym wyjątkowym dniu... nie przejmuj się - jeszcz się taki nei urodzil co by wszystkim dogodził... Cytat:
Ja mam okropne problemy z pazurkami i raz w zyciu mi pomogła odżywka - "Herome". Paznokcie wręcz bolaly jak nałożylam ją grubiej, ale w życiu nie mialam tak ładnej płytki... no i mi sie skończyła a ty mnie zainteresowałaś ta Micro Cell ;p ![]() ---------- Dopisano o 14:34 ---------- Poprzedni post napisano o 14:28 ---------- Cytat:
Ja owszem pogadałam sobie dosyć dłuuuugo z pania wizażystką, ale jeśli nie mają tzw. dnia otwartego makijażowego (kolejki jak stąd do Idaho), to kasują 70 PLN o ile dobrze pamietam... Ale porada faktycznie nic nie kosztuje i można sie paru ciekawych rzeczy dowiedzieć. Ja sama się maluje, więc dla mnie priorytetem był dobry podkład - więc oprócz różnych opinii moglam też liczyć na próbki tych które mnie zainteresowały. <mówię o Douglas w Arkadii w WWie>
![]() |
Nowe wątki na forum Forum ślubne
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 14:43.

) i to jest jego wina, że nie chce należeć do tej rodziny... normalnie ręce mi opdały jak to usłyszałam... nic jej nie powiedziałam i wyszliśmy od niej.

nie wnikam w sytuację o co im poszło, ale ciotka chyba sama nie wie czego chce.. 

Nasza przyjaźń jest specyficzna, ostatnio debatowałyśmy nad tym na ile wystarcza depilacja bikini, której włosy szybciej rosną 

a ty mnie zainteresowałaś ta Micro Cell ;p