|
|
#2581 | |
|
Zadomowienie
|
Dot.: Mamusie wrześniowo-październikowe 2012
Cytat:
|
|
#2582 | |||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
podłogi trzeszczą i skrzypią, szafa nam się wykrzywia od takiego stania ale jak syn może nowe podłogi robić skoro te jeszcze dobre Cytat:
tak dawno ich nie jadłam... Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
my trzymamy kciuki za Was
|
|
#2583 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
I właśnie dlatego odzywam się tu sporadycznie, nie chcę Was zasmucać, straszyć. Wolę się usunąć i nie pisać wiele, bo chcę, żebyście miały dobre humory i przeżywały ten wspaniały okres, jakim jest ciąża, w radości. Trzymajcie się Dziewczyny, jak będę coś wiedzieć to sie odezwę. |
|
|
|
|
#2584 |
|
Zakorzenienie
|
ja już mam za sobą 2
![]() adunia89 - będzie dobrze, musi być ![]() czyli, co? jak ja do lekarza jade dopiero w 12t5d to, to co? zaczynam panikować . mi lekarz nic nie mówił o tym.. i zresztą, teraz wyjeżdża. mam na własną rękę coś kombinować czy ze spokojem wytrwać do wizyty?
|
|
|
|
#2585 |
|
Zadomowienie
|
Anusia479 podziwiam Cię, ja bym chyba nie wytrzymała samego smażenia pączków tzn. zapachu
![]() Dziewczyny dzisiaj jest mój najlepszy dzień od 3 tyg. Mogłam wstać rano bez mdłości i zjeść po raz pierwszy kanapkę z chleba razowego z masłem, sałatą lodową i wędliną!! normalnie święto!! do tego mogę pić wodę mineralną nawet i mężulek kupił mi pączki i może nawet zjem jednego ![]() Jak do tej pory jadłam suchą bułkę na śniadanie i zupę na obiad w najlepszym wypadku, to naprawdę jest się z czego cieszyć
|
#2586 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 10:53 ---------- Poprzedni post napisano o 10:52 ---------- czyli po prostu na wizycie zapytam doktorka o ta przeziernosc karku. edit: nawet zerknelam na Jego strone i widze, ze ma sprzet odpowiedni do tego
Edytowane przez colds Czas edycji: 2012-02-16 o 10:54 |
|
|
|
|
#2587 |
|
Zakorzenienie
|
Adunia, trzymam za Was kciuki i wierze ze wszystko będzie dobrze
![]() Ja ostatnio nic nie bazgram bo z telefonu pisze i zapominam co komu mam odpisac ![]() Jakoś dzisiaj zero humoru. Chłop mnie tak wbiurwia że nie mam nawet sily na niego sie wydrzeć. Zjadłam jednego pąka na pocieszenie ale cos kurde nie pomogło. Może potem drugi pączek pomoże. A w ogóle przytyłam 1kg, a całkiem niedawno sie cieszyłam że schudłam no i dupa, się wzieło i wyrównało szybko.Co do badań prenatalnych to mnie to w przeciągu 2-3 tygodni też będzie czekało, a w poniedziałek badanie moczu musze zrobić i z wynikami wizyta u gina i USG Już sie doczekać nie moge, a miałam wytrzymać do końca lutego.Nie dałam rady, 3 tygodnie bez usg to i tak dla mnie sukces że wytrzymuje buziaki
|
|
|
|
#2588 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Powiedział żebym się zapisała na te badania prenatalne miesiąc wcześniej- są duże kolejki, bo jak u niego będę na kolejnej wizycie, to już będzie za późno żeby się zarejestrować na te badania, bo to już będą okolice 12 tyg. Może sam sprawdzi na swoim usg, a gdyby miał jakieś wątpliwości, to chciał żebym miała już umówioną wizytę tak czy siak jest b. dokładny i dobrze. u niego będę na wizycie w 12 tyg, a prenatalne mam w 13 tyg (można zrobić od 11-14 tyg)
|
|
#2589 |
|
Zakorzenienie
|
nie lubię zimy ... zakopałam się jak tylko chciałam ruszyć ... wypchali mnie prawie z parkingu ale co z tego jak stanęłam w poprzek i finał ... no baba za kierownicą jakby nie było nie? chciałam ich pogryźć ... dobrze że wróciłam już do domu i nigdzie nie będę się ruszać ...
jestem zła
|
#2590 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
żeby było wszystko dobrze jednak |
|
|
|
|
#2591 |
|
Rozeznanie
|
Dziewczyny w drugiej ciąży, czy u was brzuszek też jest już tak widoczny jak u mnie? W pierwszej do 4 miesiąca nie było u mnie nic widać, teraz (9 tydzień) mam brzuch taki jak w 17 tygodniu w poprzedniej
. Fakt, że zaczęłam tę ciążę o 4 kg cięższa niż poprzednią (nie udało mi się zrzucić) ale trochę to dziwne, że mam taki duży brzuch, szczególnie wieczorem. A może tak jest, że w drugiej ciąży brzuch szybciej staje się widoczny? . Chciałabym poczekać jeszcze z miesiąc zanim powiem w pracy o ciąży, ale jak tak dlej pójdzie nie da się dłużej tego ukrywać .
|
|
|
|
#2592 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Pisz o swoich obawach i przykrościach. |
|
|
|
|
#2593 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
ale u mnie małą pozostałość flaczka na brzuchu, który wciągnięciem brzucha można było skutecznie ukryć, tak teraz wciągnąć się nie da i efekt jest![]() mam już wyniki bety, właśnie mi tż podrzucił: z dnia 09 lutego: 12121,18 mlU/ml a z dnia 13 lutego: 33558,35 ,lU/ml
|
|
#2594 |
|
Raczkowanie
|
Dzień dobry Dziewczyny!
Przed wczoraj byliśmy u lekarza Dzidziulek urósł ponad 2 razy ma teraz 5,33 cm (to 12 tydz.) ma maleńkie rączki i nóżki...coś niesamowitego. Prof. powiedział, że wszystko jest z nim super i wysłał nas na badania prenatalne. Jedyne co mnie martwi to mocz, mam złe wyniki (białe krwinki w moczu) mam powtarzane badania i jeśli będą takie same będe musiała przyjmować jakieś leki... czy któraś z Was Kochane miała taki problem i wie o co chodzi? Ach i jeszcze jedno: z lekkim falstartem ale zaczęłam już brać Femibion Natal 2, ale słyszałam wiele opinii, że co miesiąc powinno się zmieniać witaminy. Czy któraś z Was zna się na tym i potrafi powiedzieć, które są najlepsze? Femibion Natal 2, Prenatal czy może Elevit ...?
|
#2595 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
fotki superco do witamin ja brałąm wcześniej feminatal (dzisiejszy femibion) a później przeszłam na prenatal classic i do tego dha
|
|
#2596 |
|
Rozeznanie
|
Adunia z całych sił trzymam za Ciebie kciuki i życzę Ci dużo siły. Ja też się martwie, bo ja nie miałam robionego badania przeziernosci karkowej, ostatnia wizyta była w 12 tc, kolejna bedzie w 16 tc wiec ja już nie wiem. Miłego dnia dziewczyny, ja dziś padam poprostu.
|
|
|
|
#2597 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
fasoluchna ![]() Cytat:
|
||
|
|
|
#2598 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() nas poinformował o możliwości zrobienia badań prenatalnych ale zastanawiam się czy jest sens ![]() ja od 6 tc biorę femibion classic, nie słyszałam że trzeba zmieniać
|
|
#2599 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#2600 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
u mnie tez juz brzunio sie pojawia ale w pierwszej ciazy tez szybko sie uwidocznil.pamietam jak wszyscy sie mnie pytali kiedy rodze a ja ze za 4 mies. to mi nikt nie wierzyl bo wygladalam jakbym wlasnie na porodowke szla...
|
|
#2601 |
|
Wtajemniczenie
|
|
|
|
|
#2602 |
|
Rozeznanie
|
Hm, a moja ginka mi powiedziała, że witaminy bierze się od 2 trymestru, teraz kazała tylko Folik łykać
.Miss Monika, ja w poprzedniej ciąży od 5 miesiąca do końca praktycznie miałam wciąż problemy z białymi krwinkami w moczu, brałam Furaginum aż do samego porodu. Kup sobie preparat z żurawiną w aptece, można to przyjmowac w ciąży. |
|
|
|
#2604 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Śliczna fasolka ![]()
|
|
#2605 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Trzymam za Was kciuki mocno i wierzę ze wszystko będzie dobrze i odzywaj się do nas jak najczęściej. Cytat:
Biedactwo Cytat:
Ale śliczny dzidziol Gratulacje ![]() Ja jak codziennie mdłości,wymioty,nie mogę za dużo jeść,na nic nie mam ochoty,mam nadzieję że jeszcze 3 tygodnie i przejdą te dolegliwości i będę dumnie chodzić z brzuszkiem,nie mogę już się doczekać jak będę go miała ale na razie ani widu ani słychu. Zjadłam jednego pączka i mam dość,nie podchodzą mi,ciekawe jak tam moje dzidzi jak mama odżywia się tylko serkiem topionym. Teraz zrobię sobie popołudniową drzemkę a po popołudniu do koleżanki na ploteczki.
|
|
#2606 |
|
Zakorzenienie
|
Nie mam pojęcia...m ja mam ujemne.
[QUOTE=katrin1;32345213]Hm, a moja ginka mi powiedziała, że witaminy bierze się od 2 trymestru, teraz kazała tylko Folik łykać .U mnie jest tak samo
Jaśko Edytowane przez weronika_91 Czas edycji: 2012-02-16 o 13:48 |
|
|
|
#2607 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Wcześniej brałam folik+magneb6 i było wszystko w porządku
|
|
#2608 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Będzie dobrze
|
|
#2609 |
|
Zakorzenienie
|
strasznie wkurza mnie to, ze na wynikach nie podaja norm.
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 16:12.

byle by tylko jak najdłużej byli z nami, a póki co zdrowie dopisuje, więc jest ok.
podłogi trzeszczą i skrzypią, szafa nam się wykrzywia od takiego stania ale jak syn może nowe podłogi robić skoro te jeszcze dobre
tak dawno ich nie jadłam... 

my trzymamy kciuki za Was

. Fakt, że zaczęłam tę ciążę o 4 kg cięższa niż poprzednią (nie udało mi się zrzucić) ale trochę to dziwne, że mam taki duży brzuch, szczególnie wieczorem. A może tak jest, że w drugiej ciąży brzuch szybciej staje się widoczny?

fotki super