|
|||||||
| Notka |
|
| Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#2101 | |||||
|
Rozeznanie
|
Dot.: Drżą rodzice, dziadkowie, sąsiadka, bo za chwilę BUNT DWULATKA! III-IV 2010
Cytat:
Tv u nas leci cały dzień, ale leci by lecieć, ona na niego nie zerka, no chyba, że są reklamy, to wtedy zatrzymuje sie na chwilkę w swojej bieganinie Cytat:
![]() Cytat:
nawet nie wiecie jak ja się bardzo cieszę, że nie mam z nim juz kontaktu ![]() Cytat:
Cytat:
![]() - budzi sie co 1-1,50 siada na swoim łózku i krzyczy mamusia, mamusia - zasypia tylko jak powiem kładź sie spać jestem tutaj i mnie zobaczy - czasem marudzi czasem nie marudzi, ale nie chce sie bawić -w dzień śpi około 2 godzin < od 2 dni dodatkowo zasypia koło 17.30 i spi jeszcze 5 minut> - w nocy nie je czasem prosi o picie, ostatni posiłek zjada na 30 minut przed spaniem - kładzie sie spać najpóźniej o 21, ale przeważnie o 20.30 już śpi, no chyba, że zrobi sobie 5 minutową drzemkę to zasypia koło 22-23, ale to leży w łóżku i jej czytamy bajki albo opowiadamy sobie co robiliśmy w ciagu dnia i ja sie przyłączam do pozdrowień z 5 pączusiów na liczniku a jeszcze mam 3 paczki po 4 sztuki, któraś chętna na pączusia? zapraszam ale mamy straszną zimę wczoraj ledwo co do domu dojechałam, moje dziecko miało frajdę, bo oglądało jak sąsiad ciągnikiem odśnieża nam podwórko a dzisiaj do pracy busikiem jechałam w dodatku sie wściekłam, bo sie spóźnił i ja nie wiedziałam, czy to on sie spóźnia czy ja i podreptałam 2 km na drugi przystanek i okazało sie, że to ten busik sie spóźnił prawie 50 minut a jak wsiadłam, to kierowca się mnie pytał dlaczego pod domem nie wsiadałam tylko szłam taki kawał drogi poradźcie mi co mam zrobic Juli urosła stopka o jakięs dobre milimetry na początku zimy kupiłam jej jedne butki zimowe o rozmiar większe i teraz okazuje sie, że te butki są tez na nią małe i ne wiem czy kupowac drugie, czy moge jej na nóżki zakładać jeszcze jedne podróbki emu < nie wiem czy są ciepłe, bo one takie cienkie są> sam materiał z futerkiem i mi by było w takich zimno bo co jak śniegi stopnieją, to mamy takie wiosenne lekko ocieplane na wczesną wiosnę, to moge jej chyba juz zakłdać, a jak nie stopnieją? to co wtedy? w sumie te butki jak wyciągłam ta wkładkę, to ma na styk, tak jakby jej podbicie sie jeszcze podniosło do góry, bo nie można stopy łatwo wsunąć i zawsze obie się umęczymy co radzicie?teraz nosi butki rozmiar 26, to 27 chyba bym musiała wziąć
|
|
#2102 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Drżą rodzice, dziadkowie, sąsiadka, bo za chwilę BUNT DWULATKA! III-IV 2010
Drcorn
, wyprzedarze po kolezankach jak masz jakies , moze ktoras ma , nawet bym brala chlopiece , jak sie okaze ze za cisne to chyba wyjscia nie ma, Chyba ze w domu bedziesz z nia siedziec i rpzeczekasz snieg i kupisz takie pol buty juz i grubsza skarpete.---------- Dopisano o 15:05 ---------- Poprzedni post napisano o 14:56 ---------- Drcon patrz jakie tanie jak chcesz to ci je zamowie http://www.sportsdirect.com/campri-s...lcode=03608791 te juz drozsze http://www.sportsdirect.com/karrimor...lcode=03607790 , bo rozumiem ze szkoda ci manianki wydawac na miech., dlatego takie tanie wklejam Edytowane przez monka23 Czas edycji: 2012-02-16 o 14:13 |
|
|
|
#2103 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Kuzynka taki projekt oglądała.. dach wynosił duzo wiecej niz sam stan surowy przelicz to a sama zobaczysz.. wybraliście układ najdroższy z mozliwych .. chodzi o dachy.. Ale wiesz to tylko moje zdanie.. chodx domek łądny.. nie wyadałąbym kasy na taki ddach.. chyab że taki projekt z tym dachem ale parter i pietro wtedy taki dach.
|
|
|
#2104 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
#2105 |
|
Zakorzenienie
|
sara niezłe brzuszki ma rodzina
madziwinia - masz rację że koszt dachu może być dużo większy niż przy piętrowym domu do tego dochodzi działka, która musi byc większa a do tego trzeba się swoją zabudową dostosować do otoczenia (wg planów zabudowy czy jakoś tam). Przy parterowym za to jest niższy koszt ocieplenia ścian zewnętrznych. Ja po każdej wizycie u teściów cieszę się że nasze mieszkanko jest na jednym poziomie. To ciągle latanie po schodach, teraz jeszcze uważanie na małe dzieciaki a później "brak kontroli" nad starszymi. Wsopmnę jeszcze tylko że łatwiej jest się poruszać po parterowym domu jak nie daj boże kogoś z domowników dosięgnie cieższa choroba, albo poprostu na starosć jest łatwiej. Każdy domek ma swoje dobre i złe strony.
|
#2106 |
|
Zakorzenienie
|
madziwnia tylko ze my nie chcemy zadnego pietra, tylko wlasnie typowa parterowke,wiec obojetnie jaki dom nie wybierzemy tak wlasnie bedzie.
Nie chcemy wybierac domu bo dach za drogi czy bo okna bo to czy tamto,tylko jak juz sie budowac to miec taki jaki sie podoba i jaki sie chce,moze to dluzej potrwac-owszem,ale bedzie wymarzony a nie wybierany pod cene dachu. A po drugie nie potrzebne mi poddasze z kolejnymi pokojami,bo sprzataczka nie jestem :P a jak dzieciaki beda chcialy sie wyprowadzic to szczesliwie zostaniemy sobie sami np w 6 pokojach ?;/ co ja z tym zrobie?yorki hodowac zaczne?:P a tak na powaznie to tez madziwnia uda sie zaoszczedzic jakas kase i na budowie i na wykonczeniu bo tz zrobi wszystko sam,okna drzwi tez dostaniemy bez marzy(chrzestny moj ma firme swoja zajmujaca sie tymi rzeczami) wiec nie chodzi nam o to zeby patrzec na to ze dach za drogi,tylko na to zeby mieszkac tak,jak chce sie mieszkac ![]() ---------- Dopisano o 14:42 ---------- Poprzedni post napisano o 14:40 ---------- madziwnia wiesz...jakby nie bylo budowlanca mam w domu,wiec to nie jest tak ze sie pakujemy w cos o czym nie mamy pojecia, a postawienia gory ,wykonczenie kolejnych pokoi,schody, ocieplenie pietra itd....tez swoje robi.Przy czym kolejna lazienka by na pietrze musiala byc a ja bym zapierdzielala ze szmata wiecznie...:P
|
|
#2107 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Dom parterowy jest tańszy.Oczywiście zależy to również od tego z jakich materiałów się wszystko robi.Bo można mieć parterówkę droższą 100 razy od piętrowca. Same schody tanie nie są,a gdzie reszta ---------- Dopisano o 14:48 ---------- Poprzedni post napisano o 14:45 ---------- Zresztą teraz ceny dachów tak poszły w dół,że naprawdę to nie jest jakiś wielki koszt-przy tej całej budowie domu.
Mój najpiękniejszy uśmiech "Kiedy decydujesz się na dziecko,zgadasz się,że od tej chwili Twoje serce będzie przebywało poza Twoim ciałem"Katharine Hadley Edytowane przez anakazar Czas edycji: 2012-02-16 o 15:03 |
|
|
|
|
#2108 |
|
Zakorzenienie
|
zgadza sie,tz sie zastanawia nad piaskowcem,ale to sie jeszcze okaze,cos wybierzemy,w kazdym badz razie jego matka sypnela taki tekst ostatnio,ze powiedzial,ze chocby mial swoje mieszkanie sprzedac kiedys tam gdyby kasy brakowalo to sprzedamy je po to zeby zrobic sobie wymarzony domek, wiadomo ze bedziemy ceny materialow porownywac,ale nie bedziemy patrzec na to jaki dom chcemy pod wzgledem dachu
![]() chce taki i koniec;p wolimy po prostu nawet odwlec to w czasie ale miec taki jak sie chce.
|
|
#2109 |
|
Zakorzenienie
|
oliwka ja jestem jestem tylko wbic sie nie moge;/
darusia ale wiesz ze pierwszy dom buduje sie i tak dla wroga :P |
|
|
|
#2110 |
|
Zakorzenienie
|
mloda tz mowi,ze jak nasz najwiekszy wrog zostanie przez nas przywieziony na miejsce docelowe to dostanie zawalu:P to tak z serii dobrego czarnego humorku;D
|
|
#2111 |
|
Wtajemniczenie
|
Daria ja zgadzam sie z Pop ze 4 pokoje to minimum. Dziewczynki będą starsze i każda chciałaby miec swój pokój. Wiem ze w jednym by sie zmiescily, ale jak juz budować to dużo drożej nie wyjdzie Wam jeden pokój więcej
wiesz będą miec inne koleżanki, zainteresowania, chłopaków albo a nóż postaracie sie jeszcze o synka i juz ciasno sie zrobi - kto wie młodzi jesteście
|
#2112 | |
|
Wtajemniczenie
|
a ja jeszcze żadnego pączusia nie zjadłam
musze podjechac do cukierni jak będe wracała tylko czy jeszcze pączki będą![]() Cytat:
![]() Darusia ja nie mogę jak u Was wszystko się zmienia z dnia na dzień,jeszcze niedawno była taka lipa, z Twoją pracą z tż-a pracą plus zdrowie a tu rach ciach już 2 dziecko jest i zaraz będziecie się budować-podziwiam i pogratulować
|
|
|
|
|
#2113 |
|
Zakorzenienie
|
gmyrelka ale tam sa 2 pokoje dla dziewczynek, plus sypialnia dla nas,wiecej dzieci nie planuje ,jesli by sie trafilo to zawsze mozna cos przerobic z czegos zrezygnowac ale poki co 2 dzieci na prawde wystarczy
wiec kazdej po pokoju plus sypialnia to jest nie wpadlabym na to zenby laski w domku 1 pokoj mialy
|
|
#2114 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
No chyba,że sypialnia będzie sypialnią,a gości będziecie zapraszali do któregoś z pokoi dziewczynek
|
|
#2115 |
|
Zakorzenienie
|
przeciez jest salon to jak z sypialni pokoj dzienny?
jest duzy salon,sypialnia 2 pokoje,jak ktos przyjedzie czyli np tesciu badz moja kuzynka wiecej przyjezdnych nie mamy,spokojnie te 2 nocki czy 3 mozemy w salonie przekimac...
|
|
#2116 |
|
Zakorzenienie
|
Dziewczyny ale z tego co ja widziałam na tym projekcie to tam są właśnie 4 pokoje. Są 2 mniejsze, sypialnia i salon. A moze mi się co innego wyświetla ?
|
#2117 |
|
Zakorzenienie
|
Ana- Domu nie buduje sie pod gosci, tylko pod siebie. Ile tych gosci moze byc, i jak czesto? raz na rok wpadna, albo i wcale. Kazdy buduje dom na jaki go stac. Ja osobicie tez bym wolala miec 4 pokoje , albo 5
|
|
|
|
#2118 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
A szczególnie chodziło mi o to co zle zrozumiałam,czyli tylko o 3 pomieszczenia przy dwójce dorosłych i dwójce dzieci-to był dla mnie nonsens. Dużo osób mieszka tak,że pokój dzienny,gościnny i sypialnia to jedno pomieszczenie.Jak jest możliwość zrobienia sypialni to świetnie,bo ja w sypialni mogę sobie na środku kupę zrobić i nikomu nic do tego,bo nikt tam nie wchodzi oprócz mnie i tż.Mogę mieć łóżko niepościelone itd...to jest taki komfort sypialni właśnie-jest ona dla mnie tylko i już.
Mój najpiękniejszy uśmiech "Kiedy decydujesz się na dziecko,zgadasz się,że od tej chwili Twoje serce będzie przebywało poza Twoim ciałem"Katharine Hadley Edytowane przez anakazar Czas edycji: 2012-02-16 o 16:33 |
||
|
|
|
#2119 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ja nigdy nie widzialam zeby ktos budujac dom zrobil same pokoje bez salonu .Ludzie mieszkaja tak bo poprostu nie maja wyjscia i to nie jest ich wina tego nie kumam. W blokach masz pelno mieszkan 2 pokojowych i jest tak jak piszesz i tutaj nie ma czasem mozliwosci wyboru czy miec 2 pokojowy czy 3 pokojowy, zeby byl salon. Kiedys bylo ciezej dostac mieszkania i ludzie brali co dawali. Teraz zmienia sie myslenie, ludziom zyje sie niby lepiej, maja latwiejszy dostep do kredytow, maja w czym wybierac i wybieraja pokoje plus salon o ile ich na to stac. Wazne tu tez jest ile jest czlonkow w rodzinie, wiec to nie jest tak hop siup .Dziewczyny jaki macie juz licznik pochlonietych paczkow ???? U mnie dalej dupa - 0, ehh Edytowane przez monka23 Czas edycji: 2012-02-16 o 16:49 |
|
|
|
|
#2120 |
|
Zakorzenienie
|
dla mnie ten domek to bajka jesli chodzi o pomieszczenia http://gotowe-projekty-domow.pl/dp_bukowo_5.htm
|
|
|
|
#2121 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Tyle pokoji to by mi styklo , na dole jeden pokoj jako silka, a drugi sauna , a na gorze sypialnie i ta garderoba .
|
|
|
|
|
#2122 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Nie. Zresztą pogrubiłam,że"jeśli jest możliwość zrobienia"sypialni-tu miałam na myśli budujące się osoby. Nie wszyscy mają możliwość mieszkania tak jak chcą i to wiemy wszyscy.Mi tylko chodzi o tych co się budują=mają wybór.
|
|
#2123 |
|
Zakorzenienie
|
no ja bym te 2 pokoje na dole polaczyla i zrobila studio... ciezko jest znalesc projekt z jedenym wiekszym dodatkowym pokojem na parterze
|
|
|
|
#2124 | |
|
Zakorzenienie
|
Ana , alez oczywiscie ze nie napisalas ze to ich wina, ja tez nie napisalam ze tak myslisz
. Tylko napisalam ze to nie ich wina hehe---------- Dopisano o 18:11 ---------- Poprzedni post napisano o 18:07 ---------- Cytat:
jakie studio
|
|
|
|
|
#2125 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Ja zrozumiałam,że Daria chcę mieć tylko 3 pokoje:sypialnie dla siebie i tż plus 2 pokoje dla swoich dwóch córek. No to zonka wyłapałam,bo myślałam,że ta sypialnia ma być pokojem dziennym,gościnnym i sypialnią własnie.I tu uderzyłam w to,że dlaczego nie zrobią 4 pomieszczenia,żeby mieć coś dla ewentualnych gości-no miałam na myśli salon jednym słowem
Mój najpiękniejszy uśmiech "Kiedy decydujesz się na dziecko,zgadasz się,że od tej chwili Twoje serce będzie przebywało poza Twoim ciałem"Katharine Hadley Edytowane przez anakazar Czas edycji: 2012-02-16 o 17:15 |
|
|
|
|
#2126 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#2127 |
|
Zakorzenienie
|
Ana tez mam czasem takie zacmienia
, szukanie dziury w calym i sie sama zamotam. Ja jakos intuicyjnie wiedzialam ze salon ma byc , bo tak sie poprostu ludzie buduja I do glowy by mi nie przyszlo ze mozna budowac sie bez salonu czy sypialni, no i dlatego sie zdziwilam ---------- Dopisano o 18:22 ---------- Poprzedni post napisano o 18:19 ---------- aaaaa , a juz myslalam, ze .... hehehe |
|
|
|
#2128 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Chciałam Darii przemówić do rozsądku i uzmysłowić jaki błąd robi nie robiąć salonu hehe
Mój najpiękniejszy uśmiech "Kiedy decydujesz się na dziecko,zgadasz się,że od tej chwili Twoje serce będzie przebywało poza Twoim ciałem"Katharine Hadley Edytowane przez anakazar Czas edycji: 2012-02-16 o 17:24 |
|
|
|
|
#2129 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Być moze jak już się kiedyś dzieciaki wyprowadzą a my będziemy na emeryturach to sobie zorganizujemy sypialnię i będziemy tak robić bałagan ![]() ---------- Dopisano o 17:46 ---------- Poprzedni post napisano o 17:45 ---------- Ilość zjedzonych pączków - 0 a teraz wychodzę i może dopiero wieczorem na mnie poczekają
|
|
#2130 |
|
Zakorzenienie
|
Młoda świetny domek!!!! ilość pokoi mniam mniam!!!
![]() ![]() ![]() na dzień dzieiejszy nasze pomieszczenia któe dostaliśmy to salon ok33m2 kuchnia ok 15m2 i pokój/sypialnia 18m2.. a po remoncie z tego pokoju bedzie łazienka i mniejszy pokoik dla Michaliny ![]() aha jeszcze mmay korytarzyk i spiżarnię
![]() |
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 17:56.

Masakryczny zaścian.
Brak pampka na noc to dla nas abstrakcja - po nocy pęka w szwach 

wczoraj ledwo co do domu dojechałam, moje dziecko miało frajdę, bo oglądało jak sąsiad ciągnikiem odśnieża nam podwórko 

musze podjechac do cukierni jak będe wracała tylko czy jeszcze pączki będą
tego nie kumam. W blokach masz pelno mieszkan 2 pokojowych i jest tak jak piszesz i tutaj nie ma czasem mozliwosci wyboru czy miec 2 pokojowy czy 3 pokojowy, zeby byl salon. Kiedys bylo ciezej dostac mieszkania i ludzie brali co dawali. Teraz zmienia sie myslenie, ludziom zyje sie niby lepiej, maja latwiejszy dostep do kredytow, maja w czym wybierac i wybieraja pokoje plus salon o ile ich na to stac. Wazne tu tez jest ile jest czlonkow w rodzinie, wiec to nie jest tak hop siup