|
|||||||
| Notka |
|
| Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#2131 | |||
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Drżą rodzice, dziadkowie, sąsiadka, bo za chwilę BUNT DWULATKA! III-IV 2010
Cytat:
ale dzięki ![]() co do zamałości, to na długość są dobre, tylko jak ściagam jej bucika i skarpetkę, to na stopie < na wierzchu stopy, nie wiem jak to opisać, na tej części troszke wyżej niż paluszki> ma takie czerwone odgniecenie i mi sie wydaje, że to ją ciśnie i ciężko nam sie wklada butki Cytat:
my nawet z Tż wojne toczyliśmy właśnie o sypialnię, mało do rozwodu nie doszlo bo on chciał kupic narożnik z funkcją spania a ja nie chciałam pozbywać się sypialni, i teraz nasz salon jest taki miniaturowy hehe ale za to mamy sypialnię ![]() co do projektu Darusi, jesli ma budowlańca w domu, to zawsze można coś przerobic, coś ująć i dodać poprzesuwać ściany.Ja bym jeszcze to poddasze zagospodarowała, bo tak puste pozostawić, to grzech i wlaśnie tam bym zrobiła sobie sypialnię ze schodami takimi chowanymi w suficie Cytat:
tylko, kto by to nadążył sprzątać ja pączusiow na swoim dzisiejszym kącie mam 6 jeszcze jeden się do mnie uśmiecha, ale zostawię go na noc
|
|
#2132 |
|
Raczkowanie
|
Dot.: Drżą rodzice, dziadkowie, sąsiadka, bo za chwilę BUNT DWULATKA! III-IV 2010
mrowak- dla pocieszenia powiem ci ze nasza tez jeszcze nie przespała całej nocy tak od początku do końca... najczęściej budzi się ok 1-2 i chce do nas więc ją bierzemy i śpimy dalej... i ok 5-7 się budzi i dostaje mleko i śpimy do 8-9... jak marcin wstaje do pracy to ok 5.30 robi jej mleko i na spiocha dostaje więc już się nie budzi.. ale ja musze żeby butle trzymać... a jak marcin nie zrobi mleka to kala wyrzuca mnie z lóżka miedzy 6-7 żebym jej mleczko zrobiła...
a dlaczego piszesz że jak jedno z was z nia śpi to i tak się nie wysypia?? mała tak się kręci? płacze przez sen?? my jak włożymy kale do łóżka to śpimy.. czasami jak się przebudzimy to znajdujemy ja z głową w nogach.. a czasami się wierci i nas budzi.. ale ogólnie jak już jest z nami to daje pospać! a do co domków to Darusia gratuluje podjęcia decyzji!! ja też już mam wybrany!! tylko że marcin jakoś nie widzi budowy domu... my wszytko co mamy wydalibyśmy na działkę.. więc kolejnych pare(naście) lat musielibyśmy odkładać na budowę.. bo o ile twój duuużo sam zrobi przy budowie to mój jedynie do robienia zdj się nadaje;/ więc do wszystkiego musielibyśmy firm szukać! i tak was czytam to faktycznie pierwsze co rzuciło mi sie w oczy to dach że będzie zaliczał się raczej do tych droższych... ale nie do końca zgadzam się z wami co to kosztów ocieplenia ścian... bo domek wybrany przez darusie ma prawie 150mkw a to dużo ścian... jak domek ma poddasze to ma ma mniejsze pole podstawy (wiecie o co mi chodzi?? mniej metrów kwadratowych na dole)ale jest wyższy... więc wydaje mi się ze z ociepleniem wyjdzie mniej wiecej to samo.. chociaż ja się nie znam budowlancem nie jestem!! ja wam napisze mniej więcej jaki ja bym chciała domek ![]() z użytkowym poddaszem... na dole kuchnia, salon, łazienka z prysznicem, 1pokój... a na górze 3 pokoje, duża łazienka i garderoba... pokój na dole na przyszłość jak już będziemy starzy i nie będziemy w stanie wchodzić po schodach (daj Nam Boże dożyć razem takiej starości!!) to będzie nasza sypialnia... a na 'teraz' to będzie pokój dla gości (o ile ktoś będzie u nas nocował) albo bawialnia dla dzieci (o ile jeszcze będą na etapie bawienia się) no i piwnica by się przydała przynajmniej 2 pomieszczenia bo my jednak na śląsku mieszkamy więc myślimy o grzaniu węglem... no i jeśli wybralibyśmy dom z garażem to jeszcze jedno pomieszczenie na pół-piętrze by byłoby do wykorzystania ochh chyba znowu zacznę przeglądać projekty domów i marcina tym męczyć.. tym bardziej że wyszedł nam grzyb w sypialni na ścianie!! a podłoga normalnie mokra była... ehh i gadanie teściowej już mnie dobija... bo jak jej matka tu mieszkała to nigdy grzyba nie było więc znowu jest ze ja go 'przyniosłam'.... tak jak z mrówkami było!;/ normalnie ryczeć mi się chce przez to że tu mieszkamy bez wizji na budowę swojego domku przez najbliższych kilka lat...a pączków zjadłam 4 albo 5! nie liczę... ---------- Dopisano o 19:05 ---------- Poprzedni post napisano o 18:53 ---------- http://pinterest.com/pin/11681280253369064/ patrzcie na to!! może zrobię takie na urodziny kali
|
|
|
|
#2133 | ||||||||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ale co fakt to fakt-czasem się po prostu nie chce, a czasem inne rzeczy trza zrobić i już... amelka, cudna aga, karinka jak zwykle cudny kolorowy urwis, a adi jaki mężczyzna już! taki duży Cytat:
![]() a lenka od mojej koleżanki dostanie normalny rowerek, także od mamy dostanie biegowy Cytat:
---------- Dopisano o 20:22 ---------- Poprzedni post napisano o 19:57 ---------- Cytat:
![]() moja ogląda sporo. Je dalej przy bajkach, rano jak się budzi np o 6 to butla, baja i i ogląda, a my dalej w kime, i jak wieczorem czasem mamy jej dość to jej włączamy-najlepiej u ojca w pokoju albo jak coś muszę zrobić bez jej udziału..także sporo jak widać ogląda. I tez miałam plan jak madziwnia-że tv i dziecko? tyle bajek? ![]() A teraz mi to tak już nie przeszkadza, ogląda takie "mądre bajki-ulubione to dora i diego, dużo się z nich uczy (prawdę mówiąc z diego to i ja też-tam jest dużo faktów o zwierzętach), opowiada co w nich było, śpiewa piosenki z nich, z dory podłapuje ang słówka-liczy na paluszkach, czy np.stoi przed drzwiami do biedry i krzyczy "ołpen", albo za M.chodzi i "naś tu mić ju" Także przestałam demonizować to oglądanie I jakie to wygodne-jak jest bajka którą lubi, to długo posiedzi na tyłku i mogę spokojnie coś zrobić bez jej na ogonie Cytat:
Cytat:
Cytat:
lind , ale się fajnie na śniegu michaś bawił i ma bardzo ładny kombizon Cytat:
![]() a moja się przeprosiła z buntem i zaś ładnie do nocnika wali. znaczy dalej sama nie woła za bardzo, więc ja musze pamiętać, ale i tak dobrze jest. Wczoraj sobie sama siadła, ale zapomniała, że portki ma ![]() Cytat:
, z dziecinnych rzeczy nic w ogóle (a kiedyś nawet pieluchy tetrowe prasowałam). Wszystko teraz piorę na programie "łatwe prasowanie" i tylko ręką "prasuję" ![]() Cytat:
|
|
|
#2134 |
|
Zakorzenienie
|
|
#2135 | |||||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() Ja bym spróbowała jak radziła Agnieszka przestawić jej wyro , może tam jest jakaś żyła wodna czy inne cudo ![]() . no i widać że jej bliskości z wami brakuje w nocy skoro z jednym z was dobrze śpi a temu to ja już nie mam pomysłów jak zaradzić . No i może rzeczywiście jakieś światełko na próbę takie do kontaktuCytat:
Cytat:
A ja myślałam zawsze że dla swojej bywam wredna , a ja przy Tobie to nic ![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
ide dzieciaki powalić , bo prawie mi na głowę wchodzą . Cytat:
Choć ja stawiając nie stawiałabym tak dużego domu . teściowie postawili w sumie spory , bo my mamy 108m - 40 taras , teściowa ma na dole jakieś 85 mieszkalnej plus garaż . Na poddaszu da się zrobić jeszcze z 70 mieszkalnej ( tak żeby nie było wielkich skosów bo tak jest też 108 . wsio fajnie bo my tu mieszkamy , a jak byśmy nie chcieli tu mieszkać ? Nawet jak byli we dwoje to dla nich już było za dużo .
|
|
#2136 |
|
Zakorzenienie
|
no co wy:P nie budowalibysmy domu bez sypialnii,salonu osobnego;-)
TAM NA DOLE JEST DOKLADNY ROZKLAD POMIESZCZEN. jest wc male,lazienka z prysznicem wieksza,2 pokoje dla dzieci,sypialnia,salon,ho l,garaz. Malo tego,dzisiaj rozmnawialismy z gosciem i kupimy wlasnie ten projekt,teraz czas szukac dzialki :idealnej: z idealnego DLA NAS domu,nie zrezygnujemy ![]() ana
|
|
#2137 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#2138 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
, a sprawdz moze jak wam tak ciezko idzie sciaganie, moze cos ci sie tam odczepilo, podwinelo - rozumiesz o co mi chodzi. Moze jakis dzyndzel wystaje czy cos. Ja tak mam w jednychbutach musze taki dzyndzel poprawiac bo jak tego nie zrobie to potem cierpie i podwijam. Moze ja nie boli , spytaj sie jej. Teraz zimnica to chyba nie wychodzicie, chyba ze z auta do domu itd, albo chwila na dworze, bo szkoda hajc wydawac, no chyba ze jakies tanie znajdziesz, jak ja znalazlam to kup nowe Cytat:
2. zrob podesz zdasz relacje,moje chlopaki uwielbiaja babeczki Cytat:
![]() Kurcze ty ja chyba tez mam taka opcje , a nigdy jej nie uzylam, no teraz jestem pewna ze to to , haha, moj maly dalej z pielucha spi wiec wole zeby mial wyprasowana. Cytat:
, niewazne Edytowane przez monka23 Czas edycji: 2012-02-16 o 21:16 |
||||
|
|
|
#2139 | |||||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
), czyli podział półkul mózgowych kończy się w weiku przedszkolnym, czasem do 6 roku życia. A wcześniej jakby jeszcze mózg się nie zdecydował. Może być też tak że jest się leworęcznym i np prawonożnym lub-ocznym i wtedy mówi się o lateralizacji skrzyżowanej.Moja ma zdecydowaną dominację lewej ręki, i teściow ajuż parę razy jej kazała do drugiej rączki przekładać. dostała wykład i opr i niby przetstała, ale jak po weekendzie u nich lenka jadła w domu i sama do siebie gadała "jedna rączka, a teraz do drugiej".... [QUOTE=Darusiaaaa;32332871 w koncu z tz na4 sprzatalismy na koniec dnia przyszla tesciowa,z☠☠☠ala nam dzien i poszla;/[/QUOTE]znowu? pinda Cytat:
na plecach na taśmie pewnieCytat:
Cytat:
ja się tarzam ze śmiechuCytat:
Cytat:
Cytat:
catro , super prezent ci dziewczyny zrobiły
|
|
|
#2140 | ||||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
mój tz chce dom z płaskim dachem. Mi już to wisi, oby tylko ten dom postawił tzn zapłacił, bo stawiać to pewnie będzie szwagier, bo tak jak twój tz zdjęcia zrobi, to mój co najwyżej załatwi papierkową robotę związaną z zakupem działki i pozwoleniami Cytat:
no ale co zrobić pocieszyłaś mnie, że nie tylko ja taka wyrodna brawo dla Lenki za sikanie ![]() musze obczaić te bajki na youtubie, bo moja to księżniczkę męczy, no i Elmo w piosence "I am Elmo and i know it" ![]() moja umie po angielsku powiedzieć dziesięć a z tym praniem to musze spróbowac ten program, bo czasem mam takie wyduźdane małej ciuchy, że jak tz sobie rano koszulę prasuje to mu podrzucam małej ciuchy ![]() A pączków zjadłam dziś 2, za to faworki robiłam i do tej pory czuć je na chacie
|
|
#2141 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() U nas dzisiaj tyle śniegu napadło,że Ninie sięgał do kolan.Ciężko jej było biegać po nim to sobie życie ułatwiła śmigając w nim na czworakach
|
|
#2142 |
|
Zakorzenienie
|
Jak chcecie zobaczyć co jest u dzieci dominujące ( oko , ręka ) to podajcie dziecku do ręki rolkę po papierze toaletowym .
Na tej zasadzie że kucnijcie wyciągnijcie przed siebie , poczekajcie aż podejdzie i poproście żeby zrobiło z tego lornetkę . zobaczcie która reką złapie , którą przyłoży do oka i do którego oka . wcześniej można pokazać samemu co ma zrobić , bo moga dzieciaki od razu nie zatrybić co mają do zrobienia . moje dzieciaki przy tym tescie łapały prawą ręką i przykładały do prawego oka
|
#2143 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
bo czasem tak jest jak pisałam-ze mając mniej czasu spędza się go bardziej efektywnie, i wtedy mam do siebie pretensje że nie umiem się zorganizować (znaczy ogólnie umiem, ale czasem)i mała ,jak piszesz, się za mną gdzieś w tle snuje, a ja nie poświęcam jej czasu w sposób jaki powinnam.... no i chwalę się że lenucha od dawna dość umie powiedzieć imię nazwisko i wiek
|
|
|
#2144 |
|
Zakorzenienie
|
co wy
to bysmy sie nie musieli stad wynosic,mieszkalibysmy w mieszkaniu michala i wsio,ale strasznie mneczace jest zycie bez sypialnii,dwoje dzieci w 1 pokoju,teraz jedno z nami w pokoju...i nawet przedtesciowa gdzie uciec nie ma...![]() a teraz mamy full wypas bo jadalnia ,przebieralnia,bawialnia, sypialnia,pokoj goscinny w 1;D;D;D;D
|
|
#2145 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
śmiej się śmiej ![]() ![]()
Edytowane przez sara 85 Czas edycji: 2012-02-16 o 21:55 |
|
|
|
|
#2146 |
|
Zakorzenienie
|
a co do spania z dzieckiem to dla nas to mordęga była, jeśli się takie alarmowe noce zdarzały-wszystkim ciasno, młoda się rozpychała "na jezusa" na całe łóżko,, ja w środku spałam na baczność i wszystko mi drętwiało....lipa straszna
wczoraj nam też armagedon walnęła z budzeniem i potem jeszcze na drzemkę nie poszła...a dziś o 3.40 się obudziła i siku krzyczała (i zrobiła) , a potem "mleczko mi zagrzej" i "baje mi proszę włączyć", ale ignora dostała i zasnęła na trochę jeszcze Na szczęście sama z nami nie chce chyba że chora, ale to tez nie zawsze. Jak się wczoraj o 4.40 obudziła, to chciałam ją do wyra naszego wziąć, i jak ją położyłam to zaraz krzyczała że chce spać w łóżeczku... i "ang" słówek to jeszcze często mówi "aljawiu" ze zrozumieniem. Ale częściej jednak "kocham cię mamusiu/tatusiu i się mocno przytula i daje buzi" to jest cudowne byli dziś kominiarze, ale już mi się nie chce opisywać-jutro napiszę (jeśli was to interesuje, ofkors)
|
|
#2147 |
|
Zakorzenienie
|
Evi to malo oryginalne masz dziecko
przedstawia sie,mowi ile ma latJa to mam oryginal;D wszystko ma razy 3! Ile masz nozek?-ćy Ile chcesz kanapek-ćy ile masz paluszkow?-ćy ile masz rodzicow-ćy ile masz raczek?-ćy ile masz.....---obojetnie ile ma,ZAWSZE MA ĆY!! ![]() a tak serio brawa dla Lenki
|
|
#2148 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
a wczoraj zrobiłam małej maskę na twarz, takią wiecie, jak na bale się kiedyś robiło. Zrobiłam jej kota i wycięłam dziurki na oczy. Założyłam jej i poszłyśmy do lusterka na początku się przestraszyła, bo patrzy w lustro a tam nie ma dzidzi tylko jest kot przyglądała się sobie jakąś minutę a potem zaczęła to szybko zdejmować dopiero jak ja założyłam i zdjęłam sobie kilka razy to zakumała o co chodzi. Za to tz jak wrócił to kazała mu założyć maskę i on ją ganiał
|
|
#2149 | ||
|
Zakorzenienie
|
Ja ostatnio nie mogę zrobić zdjęcia mojej Zośce. Ona ciągle się rusza i wszystko jest zamazane
![]() Dziewczyny bardzo mi się podobają te wszystkie domki . Minka - nad płaskim dachem to ja bym się poważnie zastanowiła bo zupełnie płaski być nie moze. Spad musi być - jakoś trzeba odprowadzić wodę deszczową. Śnieg trzeba zrzucać osobiście i własnoręcznie, sam się nie zsunie Cytat:
Dora gdzie leci ? Zosia też powtarza niektóre słowa z tym że niemieckie - oglądają z tatusiem Tubisie po niemiecku. Ja wychodzę a oni oglądają i później powtarza a ja nie wiem co . Najlepiej jak w sklepie piszczy "o najn o najn" itp. Prasować to też od jakiegoś czasu nie prasuję no chyba że potrzebuję coś na wyjście. Też stosuję opcję "bez zagniatania" a później tak roztrzepuję całe pranie że praktycznie nie trzeba prasować. Nawet koszule Tż wygladają jak spod żelazka. Przestałam prasować jak Zosia miała coraz dłuzsze okresy aktywaności .Cytat:
|
|
#2150 | |||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
bardzo fajny ,podobają mi się parterówki ,też jestem w szoku jak sie u was wszystko zmieniło i oby tak dalej ![]() [QUOTE=izazula;32341164] Libra - dla mnie waga rowerka ma znaczenie zwłaszcza u dziecka, które jeszcze nie umie jeździć i dopiero ma zacząć łapać równowagę. W przypadku niektórych rowerków jest to nawet połowa wagi dziecka więc jak dla mnie to zdecydowanie za dużo. Czy próbowałaś jeździć na rowerze ważącym połowę Twojej wagi ? Z wagą wózka to też nie tak do końca jest że tylko jest istotna przy wnoszeniu i znoszeniu. Popchaj pod górkę w lesie cięzki wózek a leciutki. No i osobiście nie uważam zebym miała sraczkę z tym rowerkiem. Trochę sama zapytałam w sklepie, trochę pomogły dziewczyny,Evi wstawiła linka a ja niewiele się zastanawiając (pomierzyłam dziecko) poczyniłam zakup. No i 119 pln to jeszcze nie jest jakaś powalająca kwota, koszt przesyłki już pomineliśmy bo Tż odebrał osobiście. [/QUOTE] Izazula zbyt osobiście odebrałaś moją przytyczkę.W dalszym ciągu się nie zgodzę ,już jednego nauczyłam jeździć na rowerze i nie wydaje mi sie żeby jakieś kluczowe znaczenie miała waga roweru. Ja osobiście wolę jeździć na cięższym rowerze niż np. na lekkim góralu ,bo uważam że cięższy jest stabilniejszy i od tego żeby podjechac pod górke to są przerzutki ,jeżdżę bardzo dużo od wielu lat i miałam wiele rowerów i dlatego to napisałam. Dużo zależy od konstrukcji ,to jest najważniejsze w lekkim "jechaniu". Po za tym dziecko które się będzie uczyć na pewno nie bedzie się wczłapywać z tym rowerem pod góre czy po jakichś wertepach ,uczy sie na prostej drodze. Co do wózka powtórzę to samo ,nasza spacerówka waży 15 kg czyli razem z dzieckiem to prawie 30kg a mimo to prowadzi się ją rewelacyjnie czy to pod górę czy po schodach nawet czy po leśnej czy polnej drodze ,dlatego że jest odpowiednio skonstruowana jej waga nie ma dla mnie znaczenia. Dlatego jeśli wózka/rowera nie trzeba wnosić na 4 piętro to co za różnica czy on wazy 3 kg więcej. Takie są moje argumenty i wcale nie miałam zamiaru na siłę nikogo do nich przekonywać Cytat:
i bardzo dobrze bo staropolski przesąd mówi że kto w tłusty czwartek się nie obje tłustego to go szczęście ominie![]() Cytat:
świetne są ozdobiona na wierzchu masą cukrową Cytat:
![]() Zgadzam się z Monką co do tego że Drcron większość dziewczyn zjechała że rozpieszcza Julkę a PoP już nie chociaż robi to samo.Każda z nas uważa że robi słusznie i każda później zbierze efekty ![]() U nas trochę śniegu w nocy nasypało ale nie to było najgorsze na drodze rano była szklanka jak jechałam do miasta. Byłam w biedrze i nie zachwyciły mnie te drewniane układanki jednak i nie kupiłam ,tak samo w lidlu były książeczki z puzzlami tez nie wzięłam ,w następnym tyg. mają być jakieś ubranka bluzy i dżinsy dla chłopców. Madzia i mają być fajne koszulki sportowe takie już na lato. Ja pączków zjadłam 3 ,jak tłusty to tłusty ,później będziemy pościć. Edytowane przez libra777 Czas edycji: 2012-02-16 o 22:06 |
|||||
|
|
|
#2151 |
|
Zakorzenienie
|
sara dzialek jest duzo,nawet nie o to chodzi,my po prostu nie chcemy innego domu,wiec bedziemy kombinowac nawet tak ze bedziemy czekac az sie odpowiednia dzialka znajdzie.
|
|
#2152 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Cytat:
|
|
#2153 |
|
Zakorzenienie
|
Młoda - fajny ten domek ale dla mnie trochę też za mały. Ja sam salon chciałabym mieć taki 40 m. No i na górze muszą być min. 4 pokoje, dwie łazienki duże. i dwie garderoby. I na dole jeszcze musi być jakiś dodatkowy osobny pokoik - gabinet. No i piwnica koniecznie. A i garaż na dwa samochody.
Proszę mi poszukać takiego projektu .Dziewczyny bo dla mnie to musi być dodatkowy pokoik gościnny. Sama jak jadę do kogoś to nie lubię nocować w salonie - bo to przeważnie otwarta przestrzeń. Więc ten dodatkowy pokoik musi być jak i tak buduje się dom. Więc ja napisałam o 3 pokojach bo salonu to nie liczę. PS. JA znowu wylądowałam w szpitalu. Nie jest za wesoło. Już dostałam pierszy zastrzyk na rozwój płuc. Wygląda na to że jest gorzej niż z Oliwką. Do jej terminu brakuje mi jeszcze calych 2 tygodni .
|
#2154 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
co do płaskiego dachu to tz sobie to wymyślił, ja póki co nawet się tym nie interesuję, bo jeszcze nawet działki nie mamy ![]() Najlepiej jak w sklepie piszczy "o najn o najn" itp. - to musi za☠☠☠iście wyglądać
|
|
#2155 |
|
Zakorzenienie
|
Evi - Lenka jest niesamowita.
Dla mnie spanie z dzieckiem to mordęga. Ona się wierci, ja na baczność i zdrętwiała bo się boję żeby jej nie przycisnąć. Masakra. Oczywiście zdarzało się że spała z nami ale ja byłam bardziej wykończona niż jak musiałam wstawać do łóżeczka. Nawet jak była latem chora i miała temp. to spała w swoim łożeczku bo poprostu było jej tam chłodniej. Ona czasem tak się lubi przytulić ale jednoczesnie nie można jej dotykać.
|
#2156 |
|
Zakorzenienie
|
Darusia troszkę od dupy strony zaczęliście bo zwykle się najpierw kupuje działkę a potem sie szuka pod nią odpowiedniego domu .
Napisz mi meila pustego na aniam14@interia.eu zrobiłam foty kiecek i jutro Ci wyślę
|
#2157 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
#2158 |
|
Zakorzenienie
|
PoP ja tez trzymam kciuki
|
|
|
|
#2159 |
|
Zakorzenienie
|
zupelnie sie nie znam na rowerach,mialam wzyciu tylko 3!
ale co do wozka z libra sie zgodze,quinny tez wazy kolo 13 kg spacerowka,plus latem 15 kg oliwii dawalo swoje,z brzuchem w ciazy wolalam ja targac tym wozkiem po schodach i zjezdzac nim niz mala spacerowka espiro,zdecydowanie lepiej tez mi sie prowadzi quinny niz tamten co mielismy ,mimo jego wagi a wazy 2 razy tyle co espiro.
|
|
#2160 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() i nic nie może zrobić .
![]() |
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 16:18.

, wyprzedarze
ale dzięki 
my nawet z Tż wojne toczyliśmy właśnie o sypialnię, mało do rozwodu nie doszlo
bo on chciał kupic narożnik z funkcją spania a ja nie chciałam pozbywać się sypialni, i teraz nasz salon jest taki miniaturowy hehe ale za to mamy sypialnię 

W takim tempie to zostalam bez prezentu :P a tamto dojdzie pewnie na zajączka 
, lekko chyba ustami dotknal ale zdarzylam nocnik mu wyrwac
. Wniosek taki , ze chyba juz wie ze mu sie chce siku i chyba zaczne cos z tym robic, szkoda to przeoczyc 

, a sprawdz moze jak wam tak ciezko idzie sciaganie, moze cos ci sie tam odczepilo, podwinelo - rozumiesz o co mi chodzi. Moze jakis dzyndzel wystaje czy cos.
, a nigdy jej nie uzylam, no teraz jestem pewna ze to to ,