Mamusie Lipcowo-Sierpniowe 2012 - część IV - Strona 43 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2012-02-16, 22:09   #1261
sas
Wtajemniczenie

Dot.: Mamusie Lipcowo-Sierpniowe 2012 - część IV

Soleilka - i co z nia?? wracaj do nas szybko
Cytat:
Napisane przez mrowka88 Pokaż wiadomość
Dziękuję dziewczyny, że trzymałyście kciuki...bardzo się przydały

Na początku dzidziuś odwrócony był do nas dupką, ale po uciskaniu z wszystkich możliwych stron przekręcił się na boczek i można było wszystko pomierzyć. Maleństwo jest zdrowe i rozwija się prawidłowo. Najbardziej nas rozczulił widok jak wziął sobie paluszek do buzi...pięknie to wyglądało
Na sam koniec lekarz zrobił nam zagadkę, co widzimy między nóżkami...no i nie mieliśmy wątpliwości...pitol że hoho Tż wniebowzięty bo marzył o synku. A ja się teraz muszę trochę przestawić bo byłam prawie pewna, że to będzie dziewczynka

Jestem bardzo zadowolona z wizyty! Sprzętem w gabinecie się nie zawiodłam, podczas badania cały czas w tle leciała muzyka, lekarz delikatny i odpowiadał na wszystkie moje pytania. Ja oczywiście cała się trzęsłam z nerwów czy wszystko z naszym dzieciątkiem jest w porządku, zapatrzona byłam w monitor, że aż trochę zapomniałam obserwować Tż, jak on reaguje Ale obydwoje wyszliśmy szczęśliwi i roześmiani z gabinetu...ludzie się na nas dziwnie patrzyli
Gratuluję synka:c mok:
Cytat:
Napisane przez ajka89 Pokaż wiadomość
Mi się też wydaje, że nie można mieć ani na stopach ani na dłoniach paznokci zrobionych. Ale rzeczywiście może to zależy od szpitala.

Dziewczyny, 27 lutego muszę wrócić na studia...jak mi się nie chcę
oj kochana wiem jak to jest, ja jestem w trakcie i wlasnie w weekend mam zjazd
Cytat:
Napisane przez chce_byc_mama Pokaż wiadomość
Dobrze ze nie widzieliscie angielskiego Jerrego... to jest dopiero masakra
ogladalam jak mieszkalam w Anglii - zenada
Cytat:
Napisane przez Irmusia81 Pokaż wiadomość
Już jestem po wizycie
Dziękuję wszystkim za kciuki
Z dobrych wiadomości: macica ok, kanał zamknięty, dzidzia ok (wg badania ginekologicznego). I ginka potwierdziła, że to co czuję, to ruchy maluszka

Ale... Zrobiła mi cytologię i zaczęłam bardzo krwawić Normalnie szok! Nic mnie nie bolało, a krew się polała. Ginka była w szoku, że tak dużo Powiedziała, że do jutra powinno przejść, a jakby nie, to mam do niej dzwonić Masakra! Teraz jest już lepiej, ale pobolewa mnie brzuch i krzyż A tak nie chciałam iść na tą cytologię Jakbym czuła, że to nie jest dobry pomysł. Mam nadzieję, że do jutra wszystko się unormuje
super, ze z maluszkiem ok i ze juz z Toba wszytsko dobrze
sas jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-16, 22:12   #1262
natee
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Irmusia81 Pokaż wiadomość
Już jestem po wizycie
Dziękuję wszystkim za kciuki
Z dobrych wiadomości: macica ok, kanał zamknięty, dzidzia ok (wg badania ginekologicznego). I ginka potwierdziła, że to co czuję, to ruchy maluszka

Ale... Zrobiła mi cytologię i zaczęłam bardzo krwawić Normalnie szok! Nic mnie nie bolało, a krew się polała. Ginka była w szoku, że tak dużo Powiedziała, że do jutra powinno przejść, a jakby nie, to mam do niej dzwonić Masakra! Teraz jest już lepiej, ale pobolewa mnie brzuch i krzyż A tak nie chciałam iść na tą cytologię Jakbym czuła, że to nie jest dobry pomysł. Mam nadzieję, że do jutra wszystko się unormuje
świetnie, ze z dzidzią wszystko dobrze a to krwawienie kontroluj, mam nadzieje, ze do jutra ustąpi
Cytat:

Na początku dzidziuś odwrócony był do nas dupką, ale po uciskaniu z wszystkich możliwych stron przekręcił się na boczek i można było wszystko pomierzyć. Maleństwo jest zdrowe i rozwija się prawidłowo. Najbardziej nas rozczulił widok jak wziął sobie paluszek do buzi...pięknie to wyglądało
Na sam koniec lekarz zrobił nam zagadkę, co widzimy między nóżkami...no i nie mieliśmy wątpliwości...pitol że hoho Tż wniebowzięty bo marzył o synku. A ja się teraz muszę trochę przestawić bo byłam prawie pewna, że to będzie dziewczynka

Jestem bardzo zadowolona z wizyty! Sprzętem w gabinecie się nie zawiodłam, podczas badania cały czas w tle leciała muzyka, lekarz delikatny i odpowiadał na wszystkie moje pytania. Ja oczywiście cała się trzęsłam z nerwów czy wszystko z naszym dzieciątkiem jest w porządku, zapatrzona byłam w monitor, że aż trochę zapomniałam obserwować Tż, jak on reaguje Ale obydwoje wyszliśmy szczęśliwi i roześmiani z gabinetu...ludzie się na nas dziwnie patrzyli
cudowna wizyta! tez mam cichą nadzieje na dziewczyke, wiec moze tez bede musiala sie przestawiac

natee jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-16, 22:14   #1263
ajka89
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez sas Pokaż wiadomość
oj kochana wiem jak to jest, ja jestem w trakcie i wlasnie w weekend mam zjazd
A ja miałam teraz prawie rok przerwy i się tak odzwyczaiłam, że jak sobie pomyślę o powrocie to mi się wnętrzności przewracają. Chciałabym mieć to już za sobą.
ajka89 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-16, 22:15   #1264
kejtigda
Wtajemniczenie

Dr do którego miałam iść na usg to za samą konsultację bierze 300zł więc wyjątkowo się ceni
Stary 2012-02-16, 22:17   #1265
ajka89
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez kejtigda Pokaż wiadomość
Dr do którego miałam iść na usg to za samą konsultację bierze 300zł więc wyjątkowo się ceni
Masakra..mogłam zostać ginekologiem
Stary 2012-02-16, 22:19   #1266
hanjah
Zakorzenienie

ajka-a co studiujesz?
hanjah jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-16, 22:21   #1267
chce_byc_mama
Zakorzenienie

Dziewczyny wymieszalam sobie w miseczce jagody czeresnie i truskawki i sie zajadam wiem okropna jestem :P

Amelcia
chce_byc_mama jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-16, 22:23   #1268
mrowka88
Raczkowanie

ajka to dokładnie 12t+6d, dlatego lekarz nie zaznaczył jeszcze płci, ale powiedział że na 90% chłopiec Było widać pitolka bardzo dokładnie, więc myślę, że nie zniknie do następnych USG

Dziękuję za gratulacje

---------- Dopisano o 22:23 ---------- Poprzedni post napisano o 22:21 ----------

Cytat:
Napisane przez natee Pokaż wiadomość
cudowna wizyta! tez mam cichą nadzieje na dziewczyke, wiec moze tez bede musiala sie przestawiac
Ale mi to przestawianie jakoś cudownie szybko idzie. Już myślę o swoim brzuszku jak o chłopcu

01.02.2011 inż
mrowka88 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-16, 22:26   #1269
ajka89
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez hanjah Pokaż wiadomość
ajka-a co studiujesz?
Geodezje i Kartografie
Cytat:
ajka to dokładnie 12t+6d, dlatego lekarz nie zaznaczył jeszcze płci, ale powiedział że na 90% chłopiec Było widać pitolka bardzo dokładnie, więc myślę, że nie zniknie do następnych USG
Kurcze, ja miałam w 13 tygodniu i ginekolog mi powiedziała, że jeszcze mam się nie pytać, bo ona nie wie
Stary 2012-02-16, 22:26   #1270
mrowka88
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez Mandragorrka Pokaż wiadomość
Uciekam spać. Dobrej nocy Kochane.
Szczególnie dla mrowki, żebyś zasnęła mimo dzisiejszych wrażeń
Przyda się Dobranoc

01.02.2011 inż
Stary 2012-02-16, 22:31   #1271
branzoletka
Branzoletka

Nie mogę, co czytam i cytuje, to nie mam siły odpisywać już Ale jeszcze z 10 stron i będe już na bieżąco
Jutro jedziemy na weekend w górki i może uda mi się netka od kogoś wysępić, bo jak nie to chyba w tej części wątku prawie mnie nie będzie

Cytat:
Napisane przez nitka_88 Pokaż wiadomość
O ile udało mi się załadować, to proszę
Prześlicznie Uwielbiam rudy kolor i podobają mi się rude kobiety

kejtigda Szacun za taką ekipę futrzaków Ja mam jednego i uwielbiam koty ale dwa albo trzy, to bym nie dała chyba rady

W ogóle superowe macie zwierzaki dziewczyny Ja bym mogła w zoo pracować tak kocham czworonogi

Oki lece spać, normalnie padam Ostatnio jestem notorycznie jestem zmęczona i na dodatek krzyże mi dają popalić, za moment nie wstanę z łóżka chyba Na wyjeździe będzie koleżanka rehabilitantka więc może coś zaradzi. Buziaki dla was kochane mamusie i mam nadzieje, że w końcu powrócę na wątek jako aktywna mamusia a nie tak jak teraz

15.10.2014- Leń ćwiczy

27.12.2014.

przepraszam ale pisze z klawiatòry bez polskich znakòw

13.08.12 mój mały cud
branzoletka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-16, 22:36   #1272
kejtigda
Wtajemniczenie

Branzoletka najlepiej mieć 2 koty, bo one wtedy się sobą zajmują i się nie nudzą Zazdroszczę gór
Stary 2012-02-16, 22:38   #1273
chce_byc_mama
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez branzoletka Pokaż wiadomość
Nie mogę, co czytam i cytuje, to nie mam siły odpisywać już Ale jeszcze z 10 stron i będe już na bieżąco
Jutro jedziemy na weekend w górki i może uda mi się netka od kogoś wysępić, bo jak nie to chyba w tej części wątku prawie mnie nie będzie
Ostatnio jestem notorycznie jestem zmęczona i na dodatek krzyże mi dają popalić, za moment nie wstanę z łóżka chyba Na wyjeździe będzie koleżanka rehabilitantka więc może coś zaradzi. Buziaki dla was kochane mamusie i mam nadzieje, że w końcu powrócę na wątek jako aktywna mamusia a nie tak jak teraz
kchana Ty sie nami nie przejmuj tylko tam dbaj o soebie i jak juz sie ogarniesz to wtedy wrocisz jak za dawnych czasow

Amelcia
Stary 2012-02-16, 22:50   #1274
ooolllccciiiaaa
Wtajemniczenie

dobranoc
ooolllccciiiaaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-16, 23:06   #1275
blueberry88
Zakorzenienie

Cytat:
O matko, wcale Ci się nie dziwę, tym bardziej, że zdanie na temat kąpieli w ciąży są podzielone. Mi mama zabroniła się kąpać, ale ja nie potrafię sobie odmówić. Co prawda nie siedzę długo, ani nie jest to gorąca kąpiel, ale zawsze. A jak by mi się jeszcze takie bóle przytrafiły to panika na całego by była.
Teraz chyba będę chodzić brudna do końca ciąży... Nie no, wcale nie było śmiesznie.

Cytat:
Napisane przez sas Pokaż wiadomość
Soleilka - i co z nia?? wracaj do nas szybko
Pisała do mnie po południu, że ma piątą kroplówkę i nie chcą jej dać pączka, tylko ryż na wodzie...

---------- Dopisano o 23:06 ---------- Poprzedni post napisano o 22:57 ----------

Co tu tak cicho?
Mała kopie - na szczęście!
blueberry88 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-16, 23:07   #1276
hanjah
Zakorzenienie

Moje też mnie kopie Pocieszające to bardzo
Zmykam do męża
Dobrej nocy
hanjah jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-16, 23:10   #1277
blueberry88
Zakorzenienie

Też już zmykam.
Leci Leon Zawodowiec - tż nigdy nie oglądał... Klasyka
Dobrej nocy, wyśpijcie się Mamuśki!
blueberry88 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-16, 23:13   #1278
chce_byc_mama
Zakorzenienie

ja tez lece bo padam dzis na ryj papa <3

Amelcia
Stary 2012-02-16, 23:42   #1279
depoison
Zadomowienie

Hello,
ech, cały dzień byłam jakaś nie do życia - tak się dla mnie kończy wstawanie o 7 rano. Potem snuję się bez sensu, nie potrafię na niczym skupić i podsypiam to tu to tam po pół godziny

Cytat:
A wiecie co...pijecie cole?
Ja mam taką chcice na colę, ale wiem, że to gówno wielkie i ma mnóstwo cukru. Tylko w dupę idzie, ale od paru tygodni za mną tak chodzi ten smak i w ogóle gazowane napoje, że maskara.
ja piję, tzn. - piłam. Jakieś 6-7 tygodni temu baaardzo mi smakowała i właściwie nie ograniczałam. A teraz przeszło, znów cola mogłaby nie istnieć

Cytat:
Napisane przez ewurka Pokaż wiadomość
Ja o teściowejtez miałam super zdanie z początku, teraz od jakiegoś casu pokazuje chyba jaka jest na prawdę...i nawet jej syn się od niej odsunął, a mieli bardzo dobry kontakt
Ubranka piękne
a po jakim czasie pokazała swoje prawdziwe oblicze? mam nadzieję, że u mnie nic podobnego nie nastąpi, znam moją 6 lat i nie mam się czego przyczepić (u teścia to i owo by się znalazło ), ale teściówki lepszej bym sobie nie mogła wymarzyć

Cytat:
Dziewczyny ile zjadłyście pączków?
Dwa. Ale za to Quarkbällchen (te takie kulki twarogowe, nie wiem, czy to w PL też jest) chyba z.. ehem.. siedem
Cytat:
A trochę tego jest... dowód osobisty, prawo jazdy, paszport...
i wypadałoby wszystko wymienić od razu. Zresztą i tak kiedyś trzeba. Poza tym jeszcze pozgłaszać zmianę nazwiska tu i ówdzie. Trochę jest załatwiania.
uwierzycie, że ja tego do tej pory nie zrobiłam? proszę, niech nikt nie pisze, co mi za to grozi, bo aż nie chcę wiedzieć
tzn. nie - dowód wymieniłam Łaskawie. Po ponad dwóch latach od ślubu pojawiłam się w USC z informacją, że za mąż za granicą wyszłam, nazwisko teraz podwójne, blablabla. Bałam się trochę, że mnie opieprzą, ale usłyszałam (na szczęście) "eee, myśmy tu już nie takich zawodników spotykali"

Mrowka - gratulacje!

Le roi est mort, vive le... reine!

depoison jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-17, 07:28   #1280
mrowka88
Raczkowanie

Dzień dobry bardzo
Wstawać śpiochy!

Tak jak przewidziałam...tak wczoraj było. Nie mogłam zasnąć Rozmyślałam nad imieniem i tak mi zeszło do północy, aż w końcu zasnęłam. A o 4 nad ranem już się obudziłam i myślałam o imionach dalej
Pół biedy gdyby coś z tego rozmyślania konstruktywnego wyszło...ale nadal nie wiem, które imię najbardziej mi się podoba. Tż chce Piotrusia, ale ja chciałabym jakieś mniej popularne

01.02.2011 inż
Stary 2012-02-17, 07:37   #1281
prince_polo
Zakorzenienie

hej
ale sie zle czuje..... masakra
chorobso mnie bierze,gowa mi peka od wczoraj doslownie..... gardło tez mnie boli

narazie leze, z kubkiem kawy moze xdlowa przejdzie.. a po 9 wyjde do gina. Oby wszystko bylo dobrze z dzdzią....

Cytat:

super wiesci
Cytat:
Napisane przez blueberry88 Pokaż wiadomość
[/COLOR]W wannie rozbolał mnie brzuch, a dokładniej podbrzusze, a potem plecy. Spanikowałam nieludzko. Woda wcale nie była gorąca... Może przez to, że w wannie "brzuszków" się trochę narobiłam. Leżę i się nie ruszam teraz...
mnie tez czasem w wannie tak rozboli ze wyjsc nie moge....
Cytat:
to idz do tanszego!! po co akurat do tego idziesz.

Ćwiczę
Zapuszczam naturalki!
prince_polo jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-17, 07:40   #1282
nel_a
Zakorzenienie

Hej

A my już chyba mamy imię
Mojemu niewiele się podoba na większość imion się krzywi.

A teraz czekamy na potwierdzenie płcie

nel_a jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-17, 07:52   #1283
anna99302
Zadomowienie

Na dzień dobry dla wszystkich mam - przepis na szarlotkę...dla mężczyzny:

1. Z lodówki weź 10 jajek, połóż na stole ocalałe 7, wytrzyj podłogę, następnym razem uważaj!

2. Weź sporą miskę i wbij jajka, rozbijając je o brzeg naczynia.
...
3. Wytrzyj podłogę, następnym razem bardziej uważaj! W naczyniu mamy 5 żółtek.

4. Weź mikser, wstaw do niego skrzydełka i zacznij ubijać jajka.

5.Wstaw od nowa skrzydełka do miksera, tym razem do oporu. Zacznij ubijać.

6.Umyj twarz, ręce i plecy. W naczyniu zostały 2 żółtka, dokładnie tyle potrzeba na szarlotkę.

7. Oklej ściany i sufit kuchni gazetami, meble pokryj folią, będziemy dodawać mąkę.

8. Nasyp 20 dkg mąki do szklanki, pozostałe 80 dkg zbierz z powrotem do torebki.

9. Sprawdź, czy ściany i sufit są oklejone szczelnie, przystąp do miksowania.

10. Weź szybciutko prysznic!

11. Weź 4 jabłka i ostry nóż.

12. Idź do apteki po jodynę, plaster i bandaże. Po powrocie zacznij obierać jabłka. Przemyj jodyną kciuk!

13. Potnij jabłka w kostkę pamiętając, że potrzebujemy 2 jabłek, więc nie wolno zjeść więcej niż połowę! Przemyj jodyną palec wskazujący i środkowy.

14. Jedyne pozostałe jabłko pocięte w kostkę wrzuć do naczynia z ciastem, pozbieraj z podłogi pozostałe kawałki i przemyj woda.

15. Wymieszaj wszystkie składniki w naczyniu mikserem, umyj lodówkę, bo jak zaschnie, to nie domyjesz!

16. Przelej ciasto do foremki, wstaw do piekarnika.

17. Po godzinie, jeśli nie widać żadnych zmian, włącz piekarnik.

18. Po przebudzeniu nie dzwoń po straż pożarną! Otwórz okno i piekarnik!

Po tych przeżyciach nie pozostaje nic innego jak pójść do sklepu i kupić coś z większą zawartością alkoholu. Smacznego!!!

))))
anna99302 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-17, 07:53   #1284
prince_polo
Zakorzenienie

Soleika pisała ze

czeka na obchód, bo nic nikt jej nie mówi oprcz tego z epo niedzieli wydjzie.Wczoraj dali jej 5 kroplowek po 1 litrze z czego 2 były z potasem i myslala ze jej zyly pekną az ja szczeka bolała.
Juz jej lepiej nie mdli jej, głodna jest
to chyba albo wirus albo zatrucie . Z dzidza wszystko ok, robili jej usg to wstydnis sie nie chciał ujawnic co ma miedzy nogami. Ulozony jest buzią do narzadów dlatego nie czuje ruchów.

Ćwiczę
Zapuszczam naturalki!
prince_polo jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-17, 07:59   #1285
agunia82
Zakorzenienie

Cytat:

super wieści i gratuluję chłopca!

Cytat:
Napisane przez chce_byc_mama Pokaż wiadomość

moje dziecie mnie kopie normalnie kopie !

---------- Dopisano o 20:52 ---------- Poprzedni post napisano o 20:50 ----------

albo to byly mega bulgoty w moim brzuchu ale raczej odczulam to jak cos mnie tak dzga niz jako pekajace powietrze albo cos, normalnie szok tak mocno jeszcze nigdy nie czulam, czy to mozliwe? Pytam raczej mam nieco bardziej doswiadczonych, dluzej stazem ciazowym i tych z dziecmi :P
możliwe

Cytat:
o matulu to u nas nawet ordynator (ponoć) najlepszego szpitala ginekologiczno-położniczego się tak nie ceni

Cytat:
Napisane przez branzoletka Pokaż wiadomość
to już jest uzależnienie słońce, jedź, odpoczywaj, nami się nie przejmuj. Jeszcze zdążysz z nami popisać

Cytat:
Napisane przez depoison Pokaż wiadomość
uwierzycie, że ja tego do tej pory nie zrobiłam? proszę, niech nikt nie pisze, co mi za to grozi, bo aż nie chcę wiedzieć
tzn. nie - dowód wymieniłam Łaskawie. Po ponad dwóch latach od ślubu pojawiłam się w USC z informacją, że za mąż za granicą wyszłam, nazwisko teraz podwójne, blablabla. Bałam się trochę, że mnie opieprzą, ale usłyszałam (na szczęście) "eee, myśmy tu już nie takich zawodników spotykali"
jak dowód wymieniłaś to nic ci nie grozi. Nie ma przymusu wymiany reszty dokumentów. Może być tylko problem z prawkiem, jakby Cię zatrzymali do kontroli, dobrze mieć wtedy przy sobie akt małżeństwa.

Cytat:
Napisane przez prince_polo Pokaż wiadomość
hej
chorobso mnie bierze,gowa mi peka od wczoraj doslownie..... gardło tez mnie boli

narazie leze, z kubkiem kawy moze xdlowa przejdzie.. a po 9 wyjde do gina. Oby wszystko bylo dobrze z dzdzią....
bidoku

za gina

A ja wstałam nieprzytomna totalnie, z bólem głowy i smarkam krwią, pięknie mi się piątek zaczął

agunia82 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-17, 08:13   #1286
nel_a
Zakorzenienie

Cytat:
Soleika pisała ze

czeka na obchód, bo nic nikt jej nie mówi oprcz tego z epo niedzieli wydjzie.Wczoraj dali jej 5 kroplowek po 1 litrze z czego 2 były z potasem i myslala ze jej zyly pekną az ja szczeka bolała.
to chyba albo wirus albo zatrucie . Z dzidza wszystko ok, robili jej usg to wstydnis sie nie chciał ujawnic co ma miedzy nogami. Ulozony jest buzią do narzadów dlatego nie czuje ruchów.
dobrze że już lepiej.
Szkoda że spędzi tam weekend.
Ja bym tam chyba nie wytrzymała

nel_a jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-17, 08:27   #1287
mrowka88
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez anna99302 Pokaż wiadomość
Na dzień dobry dla wszystkich mam - przepis na szarlotkę...dla mężczyzny:

1. Z lodówki weź 10 jajek, połóż na stole ocalałe 7, wytrzyj podłogę, następnym razem uważaj!

2. Weź sporą miskę i wbij jajka, rozbijając je o brzeg naczynia.
...
3. Wytrzyj podłogę, następnym razem bardziej uważaj! W naczyniu mamy 5 żółtek.

4. Weź mikser, wstaw do niego skrzydełka i zacznij ubijać jajka.

5.Wstaw od nowa skrzydełka do miksera, tym razem do oporu. Zacznij ubijać.

6.Umyj twarz, ręce i plecy. W naczyniu zostały 2 żółtka, dokładnie tyle potrzeba na szarlotkę.

7. Oklej ściany i sufit kuchni gazetami, meble pokryj folią, będziemy dodawać mąkę.

8. Nasyp 20 dkg mąki do szklanki, pozostałe 80 dkg zbierz z powrotem do torebki.

9. Sprawdź, czy ściany i sufit są oklejone szczelnie, przystąp do miksowania.

10. Weź szybciutko prysznic!

11. Weź 4 jabłka i ostry nóż.

12. Idź do apteki po jodynę, plaster i bandaże. Po powrocie zacznij obierać jabłka. Przemyj jodyną kciuk!

13. Potnij jabłka w kostkę pamiętając, że potrzebujemy 2 jabłek, więc nie wolno zjeść więcej niż połowę! Przemyj jodyną palec wskazujący i środkowy.

14. Jedyne pozostałe jabłko pocięte w kostkę wrzuć do naczynia z ciastem, pozbieraj z podłogi pozostałe kawałki i przemyj woda.

15. Wymieszaj wszystkie składniki w naczyniu mikserem, umyj lodówkę, bo jak zaschnie, to nie domyjesz!

16. Przelej ciasto do foremki, wstaw do piekarnika.

17. Po godzinie, jeśli nie widać żadnych zmian, włącz piekarnik.

18. Po przebudzeniu nie dzwoń po straż pożarną! Otwórz okno i piekarnik!

Po tych przeżyciach nie pozostaje nic innego jak pójść do sklepu i kupić coś z większą zawartością alkoholu. Smacznego!!!

))))
Uśmiałam się
I od razu sobie wyobraziłam jak mój mężczyzna robi ciasto....dokładnie tak by to wyglądało

nel_a, a pochwalisz się jakie to imiona? ;p

01.02.2011 inż

Edytowane przez mrowka88
Czas edycji: 2012-02-17 o 08:34
Stary 2012-02-17, 08:29   #1288
dottta
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez blueberry88 Pokaż wiadomość
Też już zmykam.
Leci Leon Zawodowiec - tż nigdy nie oglądał... Klasyka
Dobrej nocy, wyśpijcie się Mamuśki!
bardzo lubię ten film
Cytat:
hej

zdrowiej!

Cytat:
Soleika pisała ze

Oby szybko ją wypuścili

Nie piszcie dużo bo ja dziś cały dzień po za domem

Miłego dnia!
dottta jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-17, 08:39   #1289
agunia82
Zakorzenienie

Cytat:
Soleika pisała ze

no to dobrze

agunia82 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-17, 08:42   #1290
chmielinka
Zadomowienie

Dzień dobry mamuśki
Cytat:

Dziękuję za gratulacje

---------- Dopisano o 22:23 ---------- Poprzedni post napisano o 22:21 ----------

Ale mi to przestawianie jakoś cudownie szybko idzie. Już myślę o swoim brzuszku jak o chłopcu
Gratulcje!
a usg miałaś robione 2d czy inne? sama się już nie mogę doczekać kiedy się dowiem kogo noszę w brzuszku tak bym chciała chłopczyka

Franuś
chmielinka jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości