Luty już mamy więc na pierwsze dziecko czekamy! Mamcie III-IV 2012 - Strona 103 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2012-02-16, 21:29   #3061
karo_z
Rozeznanie

Dot.: Luty już mamy więc na pierwsze dziecko czekamy! Mamcie III-IV 2012

to się nazywa szybki poród

http://praca.wp.pl/title,Urodzila-w-...l?ticaid=1deee
Potrzebujesz sesji produktów czy dań? Daj znać!

kontakt@karolinanicpon.pl
karo_z jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-16, 21:30   #3062
karolca
Zakorzenienie

Z racji, że za jakiś czas ma się pojawić maleństwo nie chcę żadnych kwiatów na podłodze.
Wczoraj była u mnie mama pomóc trochę w porządkach. Dwa mniejsze kwiaty postawiła w kuchni na szafce, największy wzięła do siebie (nie mam serca do tej rośliny a ona chyba to czuje).
W kuchni zmieniła mi firnaki na taką dekoracyjną, krótką "zasłonkę".
Dziś mąż strzelił fochem "bo co to za prześcieradło" i "gdzie są kwiaty". Jakby się chociaż nimi zajmował.
Zamiast ułatwić mi te ostatnie tygodnie, bo naprawdę zaczynam się źle czuć fizycznie, to jeszcze mi utrudnia przetrwanie tego najtrudniejszego okresu

♥ ♥ ♥

Komentuj.
Nie obrażaj.
karolca jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-16, 21:31   #3063
koniakonia
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Zia_ Pokaż wiadomość
Agabi, slicznie wygladasz!

Lena, no ja tez sie doczekac nie moge ale szybko nam zleci, zobaczysz Oprocz 'dluzszego' czekania ciut dobijajace jest to ze teraz na bobaski Ivonki, Kumkury, Koni czeka caly zestaw rozemocjonowanych forumowych ciotek a jak my bedziemy w kwietniu rodzic to wiekszosc bedzie tlyko wpadac na moment zeby napisac ile ich maluchy spaly/zjadly Widac to dobrze na mamuskach styczniowo-lutowych

Konia, nie martw sie swoja macica na zapas Moja kumpela z pracy bedzie miec 3 cesarke w polowie marca, najwazniejsze to byc w rekach dobrych lekarzy!

Ivonka - ucaluj Ewe od nas wyszystkich !!!
No nie, ja będę pisać nie tylko o kupkach itd.przy drugim dziecku to pewnie nie będzie mną to tak mocno wstrząsało emocjonalnie jak przy pierwszym to było.Ja będę czekać z Wami na Wasze Dzieciątka i Wam kibicować.

Dowiemy się co słychać u mojej macicy ( jak to brzmi) za tydzień , za tydzień będę już po

Edytowane przez koniakonia
Czas edycji: 2012-02-16 o 21:32
koniakonia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-16, 21:34   #3064
gosia261282
Gang Iren

Cytat:
Napisane przez Jolkaaa Pokaż wiadomość
ja mam taki problem że mi zawsze zimno w stopy czy to lato czy to zima ja zawsze śpię w skarpetkach nie ma opcji abym była bez skarpetek bo zamarzam, nogi mam zawsze jak kostki lodu
jedynie w lato do japonek czy sandałów nie nosze.
A to by byl ciekawy widok: japonki i skarpetki

Cytat:
Napisane przez rybka13 Pokaż wiadomość

Opisze co nieco, moze zainteresuje dziewczyny z uk.
Dzieki za informacje
Bardzo przydatne!

Cytat:
Napisane przez natkulec Pokaż wiadomość
Ja już po wizycie i USG, Madzia się nie przekręciła więc juz pewne że będzie cc, termin ustalimy 22.02 jak pojadę na KTG, możliwe że to będzie 1-go marca. Waży teraz 3100 i gin stwierdziła że wygląda na ciążę donoszoną
Dobrze,ze juz taka duza,no i tez niedlugo powitasz maluszka.Super

Agabi super fotka,ladnie wygladasz i szczuplutka jestes.
Zdjecia z domowej sesyjki super,ale nie wiem kto to?
Stary 2012-02-16, 21:43   #3065
natkulec
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez desia888 Pokaż wiadomość
Ojejku, to juz tez niedlugo!
Dobrze ze Madzia wyglada na donoszona , przynajmniej wiesz ze w razie jakby co to spokojnie moze przychodzic na ten swiat
To już bardzo niedługo najpierw gin wspomniała o 7.03 ale z USG wyszło na 8.03 (fajnie by było w dzień kobiet ) więc stwierdziła że trzeba wcześniej. Powiedziała że może 29.02, a po chwili z uśmiechem "nie to głupia data"

Cytat:
Napisane przez karo_z Pokaż wiadomość
super, że wizyta udana i że Madzia już taka duża i donoszona fajnie, że wy już niedługo będziecie miały swoje maleństwa przy sobie!ja jeszcze muszę parę tygodni poczekać...a już sie doczekać nie mogę
też się nie mogę doczekać końcówka czekania najgorsza i najcięższa
Stary 2012-02-16, 21:46   #3066
monika_krk
Raczkowanie

Karolca widzę, że wróciłaś i widziałaś nasze posty dzięki

Cytat:
Napisane przez Jolkaaa Pokaż wiadomość
a no to równo
to ja się mogę przyłączyć, bo miałam rano +10,8 kg

Cytat:
Napisane przez natkulec Pokaż wiadomość
Ja już po wizycie i USG, Madzia się nie przekręciła więc juz pewne że będzie cc, termin ustalimy 22.02 jak pojadę na KTG, możliwe że to będzie 1-go marca. Waży teraz 3100 i gin stwierdziła że wygląda na ciążę donoszoną
to też już niedługo, no Madzia większa od Iwonkowej Ewci
a z tym przekręcaniem to nam lekarka na SR opowiadała, że miała taki przypadek, że termin CC ustalony dzień wcześniej, bo dzieciątko nieobrócone, laska przychodzi rodzić do szpitala i się okazuje, że dzieciątko główką w dół
Stary 2012-02-16, 21:51   #3067
karolca
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez monika_krk Pokaż wiadomość
Karolca widzę, że wróciłaś i widziałaś nasze posty dzięki

Mam cały wieczór wolny.
Mąż złapał focha i poszedł spać już o 20.

♥ ♥ ♥

Komentuj.
Nie obrażaj.
Stary 2012-02-16, 21:59   #3068
rybka13
Zakorzenienie

Cytat:
Hej laseczki, widze ze atmosfera sie podgrzewa i duzo z nas myslami jest dzis z Ivonka Kumkura, ty tez juz na wylocie jestes prawie Dla mnie kwietniowej mamy wciaz to wszystko takie nierealne sie wydaje. Wyprawka jeszcze nie w komplecie, torba niespakowana , sypialnia nieodmalowana
Ja w mojej wiosce na koncu swiata moge dzis poczytac tlyko o tlustoczwartkowych paczkach ale za to kupilam nutelle i wyjadam ze swiezym chlebem
Rano mialam zajecia fizjo w mojej szkole rodzenia, dzis byly opowiesci o przebiegu porodu i naturalnych metodach walki z bolem (aktywnosc, kapiele, oddychanie). Za tydzien bedzie o gazie, epiduralu i calej reszcie, oraz o parciu. Zapytalam babke ile procent pierworodek bierze w moim szpitalu epidural - 62%!!! Nie powiem, troche mnie to podlamala wiedza ze znajac wszystkie mozliwe skutki uboczne az 2/3 mam sie decyduje na to. To jak mam byc dzielna i wierzyc ze dam rade naturalnie i bez zbednych interwencji ?
Dzis popoludniu dlugo oczekiwany moment - zwiedzanie porodowki Bardzo ciekawa jestem jak tam wyglada - opisze jak wroce.
A jakie to i ile tych skutkow ubocznych jest? Bo jak ja czytalam o tym, to sa znikome i epidural nie ma praktycznie zadnego wplywu na dziecko. To dolargan jest nieciekawy jesli chodzi o skutki uboczne

Cytat:
Napisane przez Aguśkaa83 Pokaż wiadomość
rybka to super, ze takie wiesci dobre z wizyty
Co do paciorkowca, nie daje zadnych objawow. Mozna go stwierdzic jedynie poprzez zrobienie wymazu (posiewu).
Cytat:
Napisane przez karolca Pokaż wiadomość
Nie daje żadnych.
Większość kobiet jest nosicielem paciorka a może o tym nie wiedzieć. Nie jest on groźny ani dla kobiety ani dla partnera ale podczas porodu SN dla dziecka tak. Jeśli test na paciorka wychodzi pozytywny, matce przed porodem podaje się końską dawkę antybiotyku aby złagodzić przebieg zakażenia u dziecka. Nie jest powiedziane, że podczas porodu dziecko złapie paciorka, ale w PL lekarze dmuchają na zimne (tak mi dziś położna tłumaczyła).
No wlasnie, dlatego mnie to zastanowilo... i wcale nie pocieszyl mnie brak objawow, no ale nie zmusze ich do badania

Cytat:
Napisane przez desia888 Pokaż wiadomość
Ojejku, to juz tez niedlugo!
Dobrze ze Madzia wyglada na donoszona , przynajmniej wiesz ze w razie jakby co to spokojnie moze przychodzic na ten swiat

Rybka, gratuluje udanej wizyty
Po 6-u godzinach do domu, szybciutko! Ja bym tak nie chciala
Ale co zrobic skoro tak kaza!
A ja chyba chce Mi sie zdaje, ze w domu szybciej dojde do siebie.

Cytat:
Napisane przez gucia6 Pokaż wiadomość
gratulacje

brawa dla meza

A u mnie po wizycie... wynikow nt opryszczki jeszcze nie ma... beda jutro... za to mam grzybice , dostalam masc i bedziemy walczyc...
no i szyjke mam mieciutka, przez tydzien skrocila sie o 2 cm (z 5 na 3), dzis caly dzien miewam skurcze, niekiedy co 2-3 minuty, ale szybko sie uspokajaja... i dosc czesto latam z nr 2 do kibelka...
ehhh... byle do jutra, a potem niech sie dzieje co ma byc
Oj biedna Ty.... ale nie martw sie zdazysz wszystko wyleczyc nim urodzisz
rybka13 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-16, 22:01   #3069
gkatarzynka
Zadomowienie

Ja mam już 11kg na plusie... a to dopiero 31tc... masakra...
Właśnie niedawno przyjechali teściowie i znów was nie mogę nadrobić...
gkatarzynka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-16, 22:03   #3070
karo_z
Rozeznanie

dodałam zdjęcia na maila

Stary 2012-02-16, 22:05   #3071
gucia6
Zakorzenienie

Cytat:
Oj biedna Ty.... ale nie martw sie zdazysz wszystko wyleczyc nim urodzisz

na szczescie z grzybica nie ma problemu, zeby rodzic sn... najgorsze co, to dziecko moze miec plesniawki, albo ropiejace oczka, w razie gdyby sie zarazilo... zreszta grzybki sa naszymi naturalnymi wspollokatorami... jedynie ich nadmiar moze byc troche upierdliwy

Najwazniejsze, zeby sie z ta opryszczka wyjasnilo
Stary 2012-02-16, 22:14   #3072
Karo89
Zakorzenienie

Cytat:

Mam cały wieczór wolny.
focha o firankę i kwiatki? To Ci mąż niedobry

ja idę się położyć, bo już padam, przez ten katar nic mi się nie chce

Dobrej nocki, śpijcie dobrze

Karo89 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-16, 22:24   #3073
monika_krk
Raczkowanie

Cytat:

Mam cały wieczór wolny.
odbrazi się jutro
Stary 2012-02-16, 22:25   #3074
Zia_
Zadomowienie

Cytat:
A jakie to i ile tych skutkow ubocznych jest? Bo jak ja czytalam o tym, to sa znikome i epidural nie ma praktycznie zadnego wplywu na dziecko. To dolargan jest nieciekawy jesli chodzi o skutki uboczne
Rybko13, wprawdzie nie jestem lekarzem ani praktykiem jak Anagat (ktora sama 'robi' epidurale i juz troche o tym pisala) ale na moich zajeciach SR polozna i fizjoterapeutka byly zgodne co do tego ze Epidural podnosi ryzyko tego ze porod zakonczy sie cesarka lub interwencja w stylu kleszcze, naciecie. Z tego co rozumiem to glownie przez to ze moze spowolnic naturalna akcje porodowa. Plus czym wczesniej (przy mniejszym rozwarciu) sie go poda tym to ryzyko wieksze.
Dla mnie jest jeszcze bardzo niekomfortowa wizja tego ze po epiduralu nie mozna chodzic, trzeba miec cewnik i wenflon (nie cierpie wkluc). Ale oczywiscie wiem ze moze byc taki moment ze wszystkie te 'ryzyka' i dyskomforty chetnie przehandluje za obietnice szybkiej ulgi, jak widac 2/3 kobiet sie skusza
Ja nie demonizuje Epiduralu (na dolargan raczej sie nie zgodze). Mam takie nastawienie ze powalcze o naturalny porod ale jednak dobrze wiedziec ze jakby co to mowie magiczne slowo na E i mam

Karo_Z, slicznie wygladasz. Ja mam chyba podobny ksztalt brzucha , tlyko nie jestem taka szupla

Edytowane przez Zia_
Czas edycji: 2012-02-16 o 22:28
Zia_ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-16, 22:29   #3075
karolca
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Karo89 Pokaż wiadomość
focha o firankę i kwiatki? To Ci mąż niedobry

ja idę się położyć, bo już padam, przez ten katar nic mi się nie chce

Dobrej nocki, śpijcie dobrze
bo się firanka nie podoba :/ i żeby chociaż pomógł przy sprzątaniu. Nie, bo internet się skończy

---------- Dopisano o 22:29 ---------- Poprzedni post napisano o 22:26 ----------

Cytat:
Napisane przez monika_krk Pokaż wiadomość
odbrazi się jutro
firanki wiszą już te, co były wcześniej, kwiatek też już wrócił na swoje miejsce.
Jutro za to wynoisę wszystkie narzędzia do piwnicy i będę miała w nosie czy są na miejscu czy nie

♥ ♥ ♥

Komentuj.
Nie obrażaj.
Stary 2012-02-16, 22:29   #3076
Jolkaaa
Zakorzenienie

GG do Jolkaaa

karo_z, ślicznie wyglądasz, super brzuszek

MICHAŁEK

WYMIANA
Jolkaaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-16, 22:31   #3077
karo_z
Rozeznanie

Cytat:
Rybko13, wprawdzie nie jestem lekarzem ani praktykiem jak Anagat (ktora sama 'robi' epidurale i juz troche o tym pisala) ale na moich zajeciach SR polozna i fizjoterapeutka byly zgodne co do tego ze Epidural podnosi ryzyko tego ze porod zakonczy sie cesarka lub interwencja w stylu kleszcze, naciecie. Z tego co rozumiem to glownie przez to ze moze spowolnic naturalna akcje porodowa. Plus czym wczesniej (przy mniejszym rozwarciu) sie go poda tym to ryzyko wieksze.
Dla mnie jest jeszcze bardzo niekomfortowa wizja tego ze po epiduralu nie mozna chodzic, trzeba miec cewnik i wenflon (nie cierpie wkluc). Ale oczywiscie wiem ze moze byc taki moment ze wszystkie te 'ryzyka' i dyskomforty chetnie przehandluje za obietnice szybkiej ulgi, jak widac 2/3 kobiet sie skusza
Ja nie demonizuje Epiduralu (na dolargan raczej sie nie zgodze). Mam takie nastawienie ze powalcze o naturalny porod ale jednak dobrze wiedziec ze jakby co to mowie magiczne slowo na E i mam

Karo_Z, slicznie wygladasz. Ja mam chyba podobny ksztalt brzucha , tlyko nie jestem taka szupla
dziękuję
to dobrze że masz podobny kształt brzuszka bo my w sumie to na tym samym etapie ciąży jesteśmy dzień różnicy w terminie

Stary 2012-02-16, 22:32   #3078
lena_mi
Zakorzenienie

Gratuluję udanych wozyt!

Cytat:

Lena, no ja tez sie doczekac nie moge ale szybko nam zleci, zobaczysz Oprocz 'dluzszego' czekania ciut dobijajace jest to ze teraz na bobaski Ivonki, Kumkury, Koni czeka caly zestaw rozemocjonowanych forumowych ciotek a jak my bedziemy w kwietniu rodzic to wiekszosc bedzie tlyko wpadac na moment zeby napisac ile ich maluchy spaly/zjadly Widac to dobrze na mamuskach styczniowo-lutowych

Konia, nie martw sie swoja macica na zapas Moja kumpela z pracy bedzie miec 3 cesarke w polowie marca, najwazniejsze to byc w rekach dobrych lekarzy!
u mojej koleżanki z pracy podobna sytuacja, tyle, że trzecia cesarka w lipcu lekarz uspokaja i twierdzi że będzie dobrze ten sam przy każdej z cesarek

ano właśnie tak pewnie będzie, ja to już w ogóle prawie ostatnia z ostatnich
Stary 2012-02-16, 22:34   #3079
Capsta
Raczkowanie

Po pierwsze: Serdecznie gratuluję świeżo upieczonej mamusi!
To musi być fantastyczne uczucie móc wreszcie poznać tę nową istotkę.
Cytat:
Napisane przez agabi Pokaż wiadomość
u mnie w tej kwestii lipa straszna.mój tż ostatnio nie pracuje( przez te mrozy i sniegi) i z kasy się wypłukaliśmy biedny chodzi zły na cały świat.atmosfera dupowata ...marti się.ale damy radę.musimy.na szczęście wszystko dla Gabrysia już kupione, rachunki poplacone...przeżyjemy
Mój kochany też chodzi wściekły. Pracuje po naście godzin, ale często pieniędzy z tego nie ma żadnych. Po pracy siedzi np z fachowcami przy remoncie, więc nie śpi... i tak czasem 24 h pod rząd. Tam zawsze wyskakuje coś niespodziewanego, np przewiercenie się na wylot to skończonego już pokoju, koniec farby przed ostatnim metrem kwadratowym sufitu itp itd. Stale generują się dodatkowe koszty i ciągle sczyszczamy się do tego stopnia, że np w tej chwili nie mam na proszek do prania. Też staramy się myśleć pozytywnie, no bo co zmieni zamartwianie się
Też wiem, że przeżyjemy. Najważniejsze, że łóżeczko już czeka na złożenie i mamy w co dzidziusia opatulić
A propos dzidziuś nie wierci się wcale mniej, jak to czytałam w kilku publikacjach. Suwa wszystkim czym potrafi po całej powierzchni brzucha i pachwinach, a czuję to coraz... "ostrzej". Mam jakieś nieodparte wrażenie, że córunia jest bardzo chudziutka i suwa tak jakby kostkami. Dodatkowo utwierdza mnie w tym przekonaniu brzuch, który jakoś zbytnio nie urósł od ostatnich 2 tygodni. A może po prostu zaczynam popadać w delikatną (na razie) paranoję
Ze szkoły rodzenia zniosłam do domu tyle makulatury, że chyba nie będę odwlekać przejrzenia, posortowania i wyrzucenia tego co najmniej przydatne. Próbki kosmetyków pewnie się przydadzą, próbki proszków i płynów wykorzystam na pewno i to może już niedługo, ale te wszystkie broszury... W paczuszkach dostałam chyba 2 numery "Mam dziecko" i przyznam, że to fajna gazetka. Porównując z "M jak mama" (zdarzyło mi się raz kupić), wypada w moich oczach znacznie lepiej pod względem treści. Ucieszyła mnie też płyta z filmami z udziałem Pawła Zawitkowskiego. Jeszcze nie sprawdziłam co dokładnie znalazło się na płycie, ale bardzo podobają mi się filmy z tym fizjoterapeutą, które są dostępne na You Tube'ie (polecam kanał). Może ktoś już o tym kiedyś tu wspominał. Jeśli tak, przeoczyłam to

Skarbinka
Capsta jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-16, 22:34   #3080
lena_mi
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez koniakonia Pokaż wiadomość
No nie, ja będę pisać nie tylko o kupkach itd.przy drugim dziecku to pewnie nie będzie mną to tak mocno wstrząsało emocjonalnie jak przy pierwszym to było.Ja będę czekać z Wami na Wasze Dzieciątka i Wam kibicować.
fajowo by było
Stary 2012-02-16, 22:34   #3081
karolca
Zakorzenienie

a, tak w ogóle to byłam dziś w firmie. I dziewczyna, która urodziła rok temu mówi "na pewno urodzisz przed terminem"
Ciekawe skąd może wiedzieć

♥ ♥ ♥

Komentuj.
Nie obrażaj.
Stary 2012-02-16, 22:36   #3082
lena_mi
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez gosia261282 Pokaż wiadomość
Zdjecia z domowej sesyjki super,ale nie wiem kto to?
ja w ogóle nie widzę zdjęc w tej wiadomości..

gucia wygoń drania grzybka! trzymam kciuki żeby paciorka nie było!

Edytowane przez lena_mi
Czas edycji: 2012-02-16 o 22:38
lena_mi jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-16, 22:37   #3083
gosia261282
Gang Iren

Cytat:
bo się firanka nie podoba :/ i żeby chociaż pomógł przy sprzątaniu. Nie, bo internet się skończy

---------- Dopisano o 22:29 ---------- Poprzedni post napisano o 22:26 ----------

firanki wiszą już te, co były wcześniej, kwiatek też już wrócił na swoje miejsce.
Jutro za to wynoisę wszystkie narzędzia do piwnicy i będę miała w nosie czy są na miejscu czy nie
To maz chyba tak z toba odczuwa ciaze,ze i fochy ciazowe ma
Moj tez intensywnie uczestniczy,zwlaszcza w ...tyciu
Stary 2012-02-16, 22:38   #3084
Cytrynka_Wawa
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez karo_z Pokaż wiadomość
dodałam zdjęcia na maila
slicznie
Stary 2012-02-16, 22:39   #3085
karolca
Zakorzenienie

Cytat:
To maz chyba tak z toba odczuwa ciaze,ze i fochy ciazowe ma
Moj tez intensywnie uczestniczy,zwlaszcza w ...tyciu
ja mam ostatnio wrażenie, że mój się skutecznie odizolował od tematów ciążowych :/

♥ ♥ ♥

Komentuj.
Nie obrażaj.
Stary 2012-02-16, 22:39   #3086
lena_mi
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez gkatarzynka Pokaż wiadomość
Ja mam już 11kg na plusie... a to dopiero 31tc... masakra...
Właśnie niedawno przyjechali teściowie i znów was nie mogę nadrobić...
ja mam podobnie - 31 tydzień i ok. 10-11 kg do przodu czuję się jak wieloryb.. koniakonia przejęłam pałeczkę!

karo_z super wyglądasz, szczuplusio!

dziewczyny nie mam pojęcia żadnego o tych znieczuleniach -Zia pisze o tym a ja zielona jestem. Czy macie jakiegoś linka gdzie jest to zebrane w "kupę" i porównane? epidural, dolargan itp..

Edytowane przez lena_mi
Czas edycji: 2012-02-16 o 22:42
lena_mi jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-16, 22:42   #3087
gosia261282
Gang Iren

Cytat:
Napisane przez lena_mi Pokaż wiadomość
ja w ogóle nie widzę zdjęc w tej wiadomości..
!
Tez nie od razu wiedzialam jak otworzyc.
Jak otwierasz wiadomosc musisz kliknac u gory to co jest napisane szarym "kilka zdjec z sesyjki w domu" i otworza sie fotki.
No ale nie mam pojecia kto to taki.
Stary 2012-02-16, 22:42   #3088
rybka13
Zakorzenienie

Cytat:

Nie no to wszystko jasne ja dolarganowi tez mowie NIE, mam rowniez nadzieje nie skorzystac z epiduralu, nie nastawiam sie ze nie dam rady, ale wlasnie powatpiewam jak slysze o statystykach, ze bez znieczulenia to jednak sie nie da
rybka13 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-16, 22:47   #3089
gosia261282
Gang Iren

Cytat:
ja mam ostatnio wrażenie, że mój się skutecznie odizolował od tematów ciążowych :/
Moj tez nie wykazuje za bardzo zainteresowania.Jakos nie umie chyba wbic sie w ten temat.Mam wolna reke we wszystkim.A jak mowie,ze moze wspolnie bysmy cos wybrali czy zdecydowali o czyms,to odpowiada mi ze on sie nie zna.

Karo_z fajne fotki,szczupla,zgrabna laseczka
Stary 2012-02-16, 22:55   #3090
karolca
Zakorzenienie

Cytat:
Moj tez nie wykazuje za bardzo zainteresowania.Jakos nie umie chyba wbic sie w ten temat.Mam wolna reke we wszystkim.A jak mowie,ze moze wspolnie bysmy cos wybrali czy zdecydowali o czyms,to odpowiada mi ze on sie nie zna.

Karo_z fajne fotki,szczupla,zgrabna laseczka
taaa... mój też mówi "nie znam się" ale za chwilę - "za drogo" "kolor mi się nie podoba".
Z łóżeczkiem też kombinował ile się da, więc przetłumaczyłam, że mimo wszystko lepiej kupić nowe z kompletem pościeli niż prosić się po znajomych czy rodzinie a potem uważać, aby nic nie uszkodzić czy cokolwiek. A łóżeczko to połowa kosztów całego kompletu, który wam pokazywałam.

♥ ♥ ♥

Komentuj.
Nie obrażaj.
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości