|
Notka |
|
Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#3091 |
Rozeznanie
|
Dot.: Luty już mamy więc na pierwsze dziecko czekamy! Mamcie III-IV 2012
dziękuję dziewczynki
![]() trochę pocieszyłyście, bo czuję się jak słonik ![]()
#3092 |
Zakorzenienie
|
karo i agabi super brzusie
![]() Ale tajemniczej wiadomosci i sesji brak ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3093 |
Wtajemniczenie
|
Lena_mi brawa dla meza za awans!
Jolka pytalas dlaczego kupilam i spakowalam do torby energy drink, a dlatego moja droga aby podtrzymal mnie w razie zmeczenia, tzn nie wiem jeszcze kiedy go pic tak naprawde - w domu przy pierwszych mocnych skurczach czy w szpitalu? nie wiem...dopytam. wiem ze ivonka tez brala energy drink do szpitala, pamietam jak pisala ze kupila, u nas polozne tez radza aby kupic. u mnie paczkow w domu nie bylo,a le upieklam ciasto cytrynowe (z torebki co prawda) ale dobre bylo ![]() ![]() karolca aby mezowi foch przeszedl szybko. rybka dzieki za informacje od poloznej, wlasnie to troche glupie uwazam - bo oni w UK czasami nie skupiaja sie na tym co naprawde istotne, np: badania na cukrzyce, toksoplazmoza, paciorkowiec, moja beznadziejna polozna powiedziala ze te wymazy na paciorkowca sa bardzo drogie, ale powiedziala tez ze po odejsciu wod plodowych pobieraja wymaz i sprawdzaja, moja polozna nawet ani razu nie sprawdzila mi tetna dzidzi.nie wiem z czego to wynika moze z tego ze we wschodniej Anglii jest taki deficyt poloznych (ponoc najwiekszy w UK) i maja tyle pracy ze sie nie wyrabiaja. bo moje kazde spotkanie to 15 min (pomiar cisnienia, pomar brzucha, pomacanie brzucha, jej notatki, moich kilka pytan, jej zvywajace odpowiedzi i tp wszystko). Dobrej Nocki Wam zycze ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3094 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]()
![]() |
#3095 |
Zakorzenienie
|
no właśnie Ivonka pisała o powerade itp a nie o energetykach a różnica raczej jest
|
![]() ![]() |
![]() |
#3096 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() Ja nie wiem co wezme do picia na porodowke, najlepiej podchodzi mi woda smakowa, za zwykla nie przepadam, lucosade jest dla mnie za slodka. Napojow izotonicznych tu chyba nie ma, ale musze sie jeszcze rozejrzec. ---------- Dopisano o 00:56 ---------- Poprzedni post napisano o 00:45 ---------- Cytat:
![]() Nie wiem czemu z Toba tego nie omawiaja ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#3097 |
Raczkowanie
|
ivonka serdeczne gratulacje. W zeszlym tygodniu pisalam ci przeciez ze niedlugo urodzisz. Strasznie zazdroszcze.
Ciagle pisze z komorki. Nie mam zadnych skurczy ani boli okresowych. nie sypiam zwykle tak od3.00 snilo mi sie ze sie przeterminuje i jestem w zlym chumorze.
#3098 |
Rozeznanie
|
Hej Dziewczynki! Ja właśnie ogarniam się i jadę na badania krwi do laboratorium. Wyniki pewnie dopiero po weekendzie dostanę, a jestem bardzo ciekawa czy ten mój nieszczęsny mocz w końcu wyjdzie prawidłowo. Ogólnie noc minęła mi bardzo szybko i bez żadnych większych problemów. Tylko raz się obudziłam na siusiu
![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3099 |
Zadomowienie
|
Cześć dziewczynki
![]() My też już nie śpimy bo wyprawiamy męża do wyjścia, ale chyba jeszcze pójdziemy z Madzią spać ![]() Nocka minęła jak zwykle, 4x siku ![]() Miała być dziś już odwilż, a znowu śnieg prószy ![]() Miłego dnia mamuśki
#3100 | ||||||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() cos mi sie wydaje ze nastepna jestes w kolejce do rozpakowania ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() ![]()
![]() ![]() 07.03.2012, 20:35 3270g, 47 cm |
||||||||
![]() ![]() |
![]() |
#3101 | |
Zadomowienie
|
mój nie musi focha strzelac a codziennie prawie o 20 leży już i chrapie
![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() jak slonik to ja się czuję ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ale pocieszam się że odkąd zaczęłam dietę cukrzycową to od 10 stycznia przytyło mi się 1,5 kg a najpierw schudło tzn nawet chyba nie przytyło bo przed zmianą żywienia ważyłam 93 , schudłam 1,5 i przytyłam 1,5 ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() no i za sprzątanie sie muszę zabrac bo jutro z racji planowanych zakupów nie będzie kiedy a popołudniu nie lubię sprzątac więc stwierdziłam że na spokojnie zrobię to dzisiaj ![]() ![]() ![]()
![]() ![]() godzina 16:30 najszczęśliwszy dzień w moim życiu narodziny syna Filipa!!! |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3102 | ||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Jakby co to melduj no i POWODZENIA ![]() ---------- Dopisano o 08:09 ---------- Poprzedni post napisano o 08:05 ---------- Cytat:
Bedziemy Cie trzymac za slowo ![]()
![]() |
#3103 |
Zadomowienie
|
Mnie z rana powitały mdłości i ból głowy, może śniadanko cos pomoze.
miałam erotyczne sny, wykończe się, wczoraj troche sie z TZ pomizialiśmy , ale to nie to samo ![]() dzis nie gotuje, mąż mnie pózniej podwiezie do galerii, bede spacerowac sobie po sklepach a później obiadek u mamy. mój TZ tylko cały czas pyta kiedy mu dam syna potrzymac na rekach, kiedy dzidzia bedzie donoszona , czy jestem spakowana, czy mam juz wszystko i czy mały sie rusza, wiec chyba jest ok ![]() miłego dnia dziewczyny ![]()
#3104 |
Zakorzenienie
|
u mnie 96 kilo przy tym samym wzroscie
![]() ![]() ![]() Wlasnie zamowilam sobie krem na blizny - moze uda mi sie tym zredukowac choc troche moje rozstepy na ...ramionach ... bo jak nogi latem da sie ukryc, tak rak nie, a przeciez nie bede w goracu chodzic w dlugim rekawie ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#3105 |
Rozeznanie
|
hej brzuchole
mój synek chyba wiedział ze tlusty czwartek wczoraj tak fikał ze myślałam ze wyskoczy ![]()
#3106 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
no ja przed ciążą już byłam duża bo startowałam z wagą 81kg ![]() ![]()
![]() ![]() godzina 16:30 najszczęśliwszy dzień w moim życiu narodziny syna Filipa!!! |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3107 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() ---------- Dopisano o 08:33 ---------- Poprzedni post napisano o 08:31 ---------- Cytat:
![]() ![]() a tak na serio to najnormalniejsza byla chyba ta dziewczyna z synkiem co trzy tyg wczesniej urodzila i cwiczyla z dzieckiem ... i z wygladu najbardziej mi sie podobala ![]() ![]()
||
![]() ![]() |
![]() |
#3108 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ![]() Widocznie tak ma byc. Rybka podziwiam , ze nie boisz sie po 6 godzinach do domu tym bardziej ze pierwsza ciaza, ja lezala 4 dni bo po 3 dniach nie mialam mleka i mi polozne pomagaly przykladac Adasia do piersi itd, wogole to bardzo sobie cenilam ich wiedze i pomoc, tym bardziej ze mialam 100 pytan do... ![]() A co do Tz i zaangazowania w wyprawke to u mojego jest 0 , ale rowniez mi sie nie wtraca jesli ja cos wybiore! Dla niego jest to juz 3 dziecko i jakos go wyprawka tak juz nie jara ![]() Zreszta ja wole jechac z dziewczynami (mama i siostra) na takie dzidziusiowe zakupy ![]() Dobrze chociaz ze tym razem bedzie mial swoja mala ksiezniczke bo 2 chlopcow juz ma, wiem ze bardzo sie cieszy ze bedzie dziewczynka, zreszta ja tez ![]() Cziqua, emigra bedziemy razem sie motywowac i w razie gorszych dni kopac sie po tylkach ![]() A no i gratuluje cziqua powidzenia z dietka, z tego co dziewczyny pisza to wcale nie jest takie proste ![]()
![]() ![]() ![]() ![]() Edytowane przez desia888 Czas edycji: 2012-02-17 o 07:48 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3109 |
Zakorzenienie
|
Hej
![]() Ja szykuję się do lekarza (GBS). Znowu śniego dopadało więc warunki na drogach pewnie są piękne ![]() Miłego dnia.
#3110 |
Zakorzenienie
|
część dziewczyny
ja po kiepskiej nocy postanowiłam przespać się z godzinkę po wyjściu małża, ale wcale nie jest lepiej... jestem teraz koszmarnie nieprzytomna, a muszę na chwile do pracy podjechać, bo moi koledzy nie radzą sobie z zastępowaniem mojej skromnej osoby |
![]() ![]() |
![]() |
#3111 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 09:03 ---------- Poprzedni post napisano o 09:00 ---------- A zobaczcie to: http://wiadomosci.onet.pl/regionalne...wiadomosc.html Ktos jest z wroclawia z nas, ale nie pamietam kto ![]() Masakra z tym odsylaniem do domu! ![]()
![]() |
#3112 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#3113 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Desia, masz racje, my trzy tutaj to takie wielorybki - latwiej przeskoczyc niz obejsc ![]() ![]() ![]() ---------- Dopisano o 09:11 ---------- Poprzedni post napisano o 09:10 ---------- Cytat:
![]()
||
![]() ![]() |
![]() |
#3114 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Rybka a moze w sklepach sportowych jakies izotoniki znajdziesz jesli chcesz kupic oczywiscie. oczywoscie zwykla wode biore tez. a tak w ogole to dzien dobry ![]() nocka przespana jak zwykle srednio, ale zaraz sobie odbije drzemka. ale cisnienie jakies dzisiaj srednio korzystne. milego poranka. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3115 | ||
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 09:23 ---------- Poprzedni post napisano o 09:19 ---------- Dziewczynki mam pytanie, muszę zrobić w poniedziałek badania OWA i HBS, nie wiecie czy muszę być do tego na czczo tak jak do morfologii??? ![]()
![]() |
#3116 |
Wtajemniczenie
|
hmm poczytalam sobie o tym napoju ktory kupilam i tak naprawde nie ma dobrych opinii, wiec kupie Powerade.
Rybka a znalazlam jakis artykul angielski i maja tutaj isotronic i sports drinks, energy drinks sa jednak minimalne inne. |
![]() ![]() |
![]() |
#3117 | |
Zakorzenienie
|
Dzień doberek!
![]() Trzymam kciuki za wszystkie dzisiejsze wizyty! ![]() Cytat:
Dziewczynki, mam pytanie - jakie są sposoby na opuchliznę? Oprócz unikania soli , picia dużej ilości wody..? Są jakieś herbatki czy inne sposoby? Dziś wstałam z tak opuchniętymi dłońmi że ledwo piszę ![]() Edytowane przez lena_mi Czas edycji: 2012-02-17 o 08:47 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3118 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
ja się nawet nie wybieram do tego szpitala mimo, że miałabym dużo bliżej... zaczęliśmy dziś z Filipem 39 tydzień :P |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3119 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
mam taki plan jak ty kochana ![]() ![]() ![]()
|
![]() ![]() |
![]() |
#3120 |
Zakorzenienie
|
a ja się obejrzałam właśnie w lustrze i chyba zaczyna mi się brzuch opuszczać
do tej pory miałam go strasznie wysoko, aż mi na przeponę bardzo naciskał |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 04:20.