Luty już mamy więc na pierwsze dziecko czekamy! Mamcie III-IV 2012 - Strona 104 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2012-02-16, 21:55   #3091
karo_z
Rozeznanie

Dot.: Luty już mamy więc na pierwsze dziecko czekamy! Mamcie III-IV 2012

dziękuję dziewczynki
trochę pocieszyłyście, bo czuję się jak słonik
Potrzebujesz sesji produktów czy dań? Daj znać!

kontakt@karolinanicpon.pl
karo_z jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-16, 21:55   #3092
rybka13
Zakorzenienie

karo i agabi super brzusie
Ale tajemniczej wiadomosci i sesji brak
rybka13 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-16, 22:07   #3093
MoniaHan
Wtajemniczenie

Lena_mi brawa dla meza za awans!

Jolka pytalas dlaczego kupilam i spakowalam do torby energy drink, a dlatego moja droga aby podtrzymal mnie w razie zmeczenia, tzn nie wiem jeszcze kiedy go pic tak naprawde - w domu przy pierwszych mocnych skurczach czy w szpitalu? nie wiem...dopytam. wiem ze ivonka tez brala energy drink do szpitala, pamietam jak pisala ze kupila, u nas polozne tez radza aby kupic.

u mnie paczkow w domu nie bylo,a le upieklam ciasto cytrynowe (z torebki co prawda) ale dobre bylojeszcze troche nawet zostalo, no ale blaszka malutka byla

karolca aby mezowi foch przeszedl szybko.

rybka dzieki za informacje od poloznej, wlasnie to troche glupie uwazam - bo oni w UK czasami nie skupiaja sie na tym co naprawde istotne, np: badania na cukrzyce, toksoplazmoza, paciorkowiec, moja beznadziejna polozna powiedziala ze te wymazy na paciorkowca sa bardzo drogie, ale powiedziala tez ze po odejsciu wod plodowych pobieraja wymaz i sprawdzaja, moja polozna nawet ani razu nie sprawdzila mi tetna dzidzi.nie wiem z czego to wynika moze z tego ze we wschodniej Anglii jest taki deficyt poloznych (ponoc najwiekszy w UK) i maja tyle pracy ze sie nie wyrabiaja. bo moje kazde spotkanie to 15 min (pomiar cisnienia, pomar brzucha, pomacanie brzucha, jej notatki, moich kilka pytan, jej zvywajace odpowiedzi i tp wszystko).

Dobrej Nocki Wam zycze

http://www.suwaczek.pl/cache/99ac688358.png
MoniaHan jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-16, 22:12   #3094
monika_krk
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez MoniaHan Pokaż wiadomość
Jolka pytalas dlaczego kupilam i spakowalam do torby energy drink, a dlatego moja droga aby podtrzymal mnie w razie zmeczenia, tzn nie wiem jeszcze kiedy go pic tak naprawde - w domu przy pierwszych mocnych skurczach czy w szpitalu? nie wiem...dopytam. wiem ze ivonka tez brala energy drink do szpitala, pamietam jak pisala ze kupila, u nas polozne tez radza aby kupic.
Monia, Ivonka pisała o napojach izotonicznych typu Isostar czy tam Powerade, a nie o energy drinkach... a Tobie położna mówiła o energy drinkach typu Red Bull itd? bo na puszkach jest zakaz dla kobiet w ciąży... chyba, że to tylko kwestia nazewnictwa, a Tobie chodzi o to samo
Stary 2012-02-16, 22:20   #3095
Jolkaaa
Zakorzenienie

GG do Jolkaaa

no właśnie Ivonka pisała o powerade itp a nie o energetykach a różnica raczej jest

MICHAŁEK

WYMIANA
Jolkaaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-16, 22:56   #3096
rybka13
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez monika_krk Pokaż wiadomość
Monia, Ivonka pisała o napojach izotonicznych typu Isostar czy tam Powerade, a nie o energy drinkach... a Tobie położna mówiła o energy drinkach typu Red Bull itd? bo na puszkach jest zakaz dla kobiet w ciąży... chyba, że to tylko kwestia nazewnictwa, a Tobie chodzi o to samo
Mysle, ze Monia kupila sobie lucosade, to niby energy drink, ale to taka woda z cukrem lekko gazowana. Ewelajna pila to na zbadanie cukrzycy, wiec niebezpieczne to nie jest Zreszta nas nikt by nie pogonil nawet za redbula, tu w ciazy mozna prawie wszystko...
Ja nie wiem co wezme do picia na porodowke, najlepiej podchodzi mi woda smakowa, za zwykla nie przepadam, lucosade jest dla mnie za slodka. Napojow izotonicznych tu chyba nie ma, ale musze sie jeszcze rozejrzec.

---------- Dopisano o 00:56 ---------- Poprzedni post napisano o 00:45 ----------

Cytat:
Napisane przez MoniaHan Pokaż wiadomość

u mnie paczkow w domu nie bylo,a le upieklam ciasto cytrynowe (z torebki co prawda) ale dobre bylojeszcze troche nawet zostalo, no ale blaszka malutka byla

karolca aby mezowi foch przeszedl szybko.

rybka dzieki za informacje od poloznej, wlasnie to troche glupie uwazam - bo oni w UK czasami nie skupiaja sie na tym co naprawde istotne, np: badania na cukrzyce, toksoplazmoza, paciorkowiec, moja beznadziejna polozna powiedziala ze te wymazy na paciorkowca sa bardzo drogie, ale powiedziala tez ze po odejsciu wod plodowych pobieraja wymaz i sprawdzaja, moja polozna nawet ani razu nie sprawdzila mi tetna dzidzi.nie wiem z czego to wynika moze z tego ze we wschodniej Anglii jest taki deficyt poloznych (ponoc najwiekszy w UK) i maja tyle pracy ze sie nie wyrabiaja. bo moje kazde spotkanie to 15 min (pomiar cisnienia, pomar brzucha, pomacanie brzucha, jej notatki, moich kilka pytan, jej zvywajace odpowiedzi i tp wszystko).

Dobrej Nocki Wam zycze
Monia, o ile mnie olewali na poczatku ciazy i nerwow natracilam, to teraz nie moge narzekac. W sumie 2 msc od terminu zaczely mi robic te dluzsze spotkania z omawianiem calego planu. Ale z tego co mi mowily to te rozmowy mam dlatego, ze nie chodze do szkoly rodzenia, gdybym chodzila, mialabym tylko krotkie wizyty kontrolne. Dzis szkolenie zakonczone Na nastepnej wizycie, ew.moje pytania.
Nie wiem czemu z Toba tego nie omawiaja Pewnie jest tak jak mowisz, brak czasu i zaniedbanie...
rybka13 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-17, 05:12   #3097
aaagga
Raczkowanie

ivonka serdeczne gratulacje. W zeszlym tygodniu pisalam ci przeciez ze niedlugo urodzisz. Strasznie zazdroszcze.

Ciagle pisze z komorki. Nie mam zadnych skurczy ani boli okresowych.
nie sypiam zwykle tak od3.00 snilo mi sie ze sie przeterminuje i jestem w zlym chumorze.

aaagga jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2012-02-17, 05:19   #3098
Asika21
Rozeznanie

Hej Dziewczynki! Ja właśnie ogarniam się i jadę na badania krwi do laboratorium. Wyniki pewnie dopiero po weekendzie dostanę, a jestem bardzo ciekawa czy ten mój nieszczęsny mocz w końcu wyjdzie prawidłowo. Ogólnie noc minęła mi bardzo szybko i bez żadnych większych problemów. Tylko raz się obudziłam na siusiu Właśnie próbuje męża wyciągnąć z łóżka, bo coś mu się nie spieszy dzisiaj do pracy Zresztą jak co dzień ma problem ze wstawaniem...

http://zuziulek.blogspot.com/
Asika21 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-17, 06:37   #3099
natkulec
Zadomowienie

Cześć dziewczynki
My też już nie śpimy bo wyprawiamy męża do wyjścia, ale chyba jeszcze pójdziemy z Madzią spać
Nocka minęła jak zwykle, 4x siku
Miała być dziś już odwilż, a znowu śnieg prószy
Miłego dnia mamuśki
Stary 2012-02-17, 06:52   #3100
emigra
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez agnes99 Pokaż wiadomość
czuje się wychłostana po zadku
ruszyłam do działania - psy nakarmione, makaron sojowy i grzybki mun się chłodzą, mięsko pocięte w paseczki... teraz tylko resztę posiekać, doprawić i gotowe

Cytat:
Napisane przez rybka13 Pokaż wiadomość
Dziekuje kochane za kciukasy
Ja po wizycie, wszystkie wyniki wzorowe Mala sie popisala i kopnela poloznej w przyrzad do mierzenia tetna dzidzi
Nastepna wizyta za 2 tyg. byc moze ostatnia
super ze wszystko ok
Cytat:
Napisane przez natkulec Pokaż wiadomość
Ja już po wizycie i USG, Madzia się nie przekręciła więc juz pewne że będzie cc, termin ustalimy 22.02 jak pojadę na KTG, możliwe że to będzie 1-go marca. Waży teraz 3100 i gin stwierdziła że wygląda na ciążę donoszoną
jej to juz tak blisko ... jeszcze 2 tygodnie i Ty tez usciskasz swoja niunie
Cytat:
Napisane przez gucia6 Pokaż wiadomość

A u mnie po wizycie... wynikow nt opryszczki jeszcze nie ma... beda jutro... za to mam grzybice , dostalam masc i bedziemy walczyc...
no i szyjke mam mieciutka, przez tydzien skrocila sie o 2 cm (z 5 na 3), dzis caly dzien miewam skurcze, niekiedy co 2-3 minuty, ale szybko sie uspokajaja... i dosc czesto latam z nr 2 do kibelka...
ehhh... byle do jutra, a potem niech sie dzieje co ma byc
to dalej trzymamy kciuki za te wyniki

cos mi sie wydaje ze nastepna jestes w kolejce do rozpakowania
Cytat:
Napisane przez karo_z Pokaż wiadomość
wow
Cytat:
Napisane przez aaagga Pokaż wiadomość

Ciagle pisze z komorki. Nie mam zadnych skurczy ani boli okresowych.
nie sypiam zwykle tak od3.00 snilo mi sie ze sie przeterminuje i jestem w zlym chumorze.
Niunia, sny ponoc trzeba na odwrot odczytywac usmiechnij sie, niedlugo sie rozpakujesz
Cytat:
Napisane przez Asika21 Pokaż wiadomość
Hej Dziewczynki! Ja właśnie ogarniam się i jadę na badania krwi do laboratorium.
za wyniki
Cytat:
Napisane przez natkulec Pokaż wiadomość
Cześć dziewczynki
My też już nie śpimy bo wyprawiamy męża do wyjścia, ale chyba jeszcze pójdziemy z Madzią spać
Nocka minęła jak zwykle, 4x siku
Miała być dziś już odwilż, a znowu śnieg prószy
Miłego dnia mamuśki
A u nas juz chyba po zimie dzisiaj ma byc ponoc do 8 stopni w plusie, fakt ze jest deszczowo, ale przyzwyczajona jestem - tutaj zawsze deszcz pada ale jak tak dalej pojdzie to Juleczka urodzi sie w wiosenne pogodzie a nie mrozach
07.03.2012, 20:35
3270g, 47 cm
emigra jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-17, 06:59   #3101
cziqua
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez karolca Pokaż wiadomość

Mam cały wieczór wolny.
Mąż złapał focha i poszedł spać już o 20.
mój nie musi focha strzelac a codziennie prawie o 20 leży już i chrapie

Cytat:
Napisane przez gosia261282 Pokaż wiadomość
Moj tez nie wykazuje za bardzo zainteresowania.Jakos nie umie chyba wbic sie w ten temat.Mam wolna reke we wszystkim.A jak mowie,ze moze wspolnie bysmy cos wybrali czy zdecydowali o czyms,to odpowiada mi ze on sie nie zna.

Karo_z fajne fotki,szczupla,zgrabna laseczka
no to mój sie zmobilizował i wraca dzisiaj z pracy większym samochodem żebyśmy jak jutro zrobimy zakupy nie musieli płacic za transport i sam zaczął interesowac się jaki wózek wybierzemy czy łóżeczko turystyczne czy normalne jakie butelki czytał opinie itd tylko współczuję osobie która jutro będzie z nami omawiac temat wózka tż- sprzedawca samochodów= trudny klient przynajmniej w tym przypadku wypytuje o wszystko no ale cóż przynajmniej wiem że jeśli ja o coś zapomnę spytac to on napewno nie i sam nawet wyszukiwał gdzie są w pobliżu duże sklepy z art. dla dzieci także jutro jedziemy do gliwic do kaji i lilu a później do zabrza do viki a przed wszystkim do tego znajomego co Wam kiedyś pisałam że obiecał nam dac fogtelik samochodowy kojec i jakies tam jeszcze rzeczy za free

Cytat:
Napisane przez karo_z Pokaż wiadomość
dziękuję dziewczynki
trochę pocieszyłyście, bo czuję się jak słonik

jak slonik to ja się czuję 93kg przy wzroście 164

ale pocieszam się że odkąd zaczęłam dietę cukrzycową to od 10 stycznia przytyło mi się 1,5 kg a najpierw schudło tzn nawet chyba nie przytyło bo przed zmianą żywienia ważyłam 93 , schudłam 1,5 i przytyłam 1,5 ale ogólnie to grubas jestem i zaczyna pojawiac sie kilka pierwszych rozstępików na dole brzuszka no ale mam tendencję po mamie i babci więc nie uniknę . dieta cukrzycowa niby a wczoraj zeżarłam 3 kreple ale w odpowiednich odstępach czasowych w tym jeden na noc i cukry w normie po wizycie wczorajszej u diabetologa ten obejrzał badanie kreatyniny i hemoglobiny i powiedzial że super wyniki dzienniczek cukrów też super i stwierdził że jeśli dziecko za bardzo by roslo to na pewno nie z powodu cukrów

no i za sprzątanie sie muszę zabrac bo jutro z racji planowanych zakupów nie będzie kiedy a popołudniu nie lubię sprzątac więc stwierdziłam że na spokojnie zrobię to dzisiaj kocyś dla Jasia zaczyna nabierac kształtów myślę że do poniedziałku skończę i będzie trzeba pomyślec nad następną szydełkową robótką

Filip Jan

16.04.2012
godzina 16:30
najszczęśliwszy dzień w moim życiu
narodziny syna Filipa!!!

cziqua jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2012-02-17, 07:09   #3102
desia888
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez gucia6 Pokaż wiadomość
gratulacje

brawa dla meza

A u mnie po wizycie... wynikow nt opryszczki jeszcze nie ma... beda jutro... za to mam grzybice , dostalam masc i bedziemy walczyc...
no i szyjke mam mieciutka, przez tydzien skrocila sie o 2 cm (z 5 na 3), dzis caly dzien miewam skurcze, niekiedy co 2-3 minuty, ale szybko sie uspokajaja... i dosc czesto latam z nr 2 do kibelka...
ehhh... byle do jutra, a potem niech sie dzieje co ma byc
Wow, Gucia to moze juz niedlugo!
Jakby co to melduj no i POWODZENIA

---------- Dopisano o 08:09 ---------- Poprzedni post napisano o 08:05 ----------

Cytat:
Napisane przez koniakonia Pokaż wiadomość
No nie, ja będę pisać nie tylko o kupkach itd.przy drugim dziecku to pewnie nie będzie mną to tak mocno wstrząsało emocjonalnie jak przy pierwszym to było.Ja będę czekać z Wami na Wasze Dzieciątka i Wam kibicować.

Dowiemy się co słychać u mojej macicy ( jak to brzmi) za tydzień , za tydzień będę już po
Dzieki Konia, kochana jestes!
Bedziemy Cie trzymac za slowo

Viki 28.04.2012
desia888 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-17, 07:09   #3103
tynka88
Zadomowienie

Mnie z rana powitały mdłości i ból głowy, może śniadanko cos pomoze.

miałam erotyczne sny, wykończe się, wczoraj troche sie z TZ pomizialiśmy , ale to nie to samo

dzis nie gotuje, mąż mnie pózniej podwiezie do galerii, bede spacerowac sobie po sklepach a później obiadek u mamy.

mój TZ tylko cały czas pyta kiedy mu dam syna potrzymac na rekach, kiedy dzidzia bedzie donoszona , czy jestem spakowana, czy mam juz wszystko i czy mały sie rusza, wiec chyba jest ok

miłego dnia dziewczyny

tynka88 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-17, 07:26   #3104
emigra
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez cziqua Pokaż wiadomość
u mnie 96 kilo przy tym samym wzroscie tzn juz sama nie wiem czy mam 164 czy 165 cm, ale cm w te czy druga strone nic nie robi mam 24 kilo na plusie .... az sie nie moge doczekac kiedy bede mogla cos robic zeby schudnac, bo jestem ciakwa ile mi to zajmie

Wlasnie zamowilam sobie krem na blizny - moze uda mi sie tym zredukowac choc troche moje rozstepy na ...ramionach ... bo jak nogi latem da sie ukryc, tak rak nie, a przeciez nie bede w goracu chodzic w dlugim rekawie a mam te rozstepy tak rozstawione na mniej wiecej 5-6 cm od pachy no nic, bedziemy probowac wczoraj zamowilam kolejna herbate z lisci malin, bo ta mi sie juz konczy, no i czopki przeczyszczajace i laktacyd mi sie udalo znalezc tutaj i jeszcze czekam az mi ten wiesiolek przyjdzie co mi Gucia polecila martwilam sie ze mi duzo tych kapsulek zostanie, bo opakowanie ma 200 sztuk a ja tyle napewno nie zuzyje bo bede brac po 2 dziennie a do terminu niby 3 tygodnie mamy, ale wyczytalam, ze podczas karmienia tez warto lykac wiesiolek ze wzgledu na te oleje co zawiera, ze na dziecko dobrze wplywaja. Ale to juz dopytam ginka czy bede mogla dalej lykac albo poloznej
3270g, 47 cm
Stary 2012-02-17, 07:28   #3105
Madziara 26
Rozeznanie

hej brzuchole

mój synek chyba wiedział ze tlusty czwartek wczoraj tak fikał ze myślałam ze wyskoczy

Dzielić się radością to dwa razy tyle radości, dzielić się smutkiem to połowa smutku.

http://www.suwaczki.com/tickers/f2wlj48aeu99g4kn.png
Madziara 26 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-17, 07:30   #3106
cziqua
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez emigra Pokaż wiadomość
u mnie 96 kilo przy tym samym wzroscie tzn juz sama nie wiem czy mam 164 czy 165 cm, ale cm w te czy druga strone nic nie robi mam 24 kilo na plusie .... az sie nie moge doczekac kiedy bede mogla cos robic zeby schudnac, bo jestem ciakwa ile mi to zajmie

Wlasnie zamowilam sobie krem na blizny - moze uda mi sie tym zredukowac choc troche moje rozstepy na ...ramionach ... bo jak nogi latem da sie ukryc, tak rak nie, a przeciez nie bede w goracu chodzic w dlugim rekawie a mam te rozstepy tak rozstawione na mniej wiecej 5-6 cm od pachy no nic, bedziemy probowac wczoraj zamowilam kolejna herbate z lisci malin, bo ta mi sie juz konczy, no i czopki przeczyszczajace i laktacyd mi sie udalo znalezc tutaj i jeszcze czekam az mi ten wiesiolek przyjdzie co mi Gucia polecila martwilam sie ze mi duzo tych kapsulek zostanie, bo opakowanie ma 200 sztuk a ja tyle napewno nie zuzyje bo bede brac po 2 dziennie a do terminu niby 3 tygodnie mamy, ale wyczytalam, ze podczas karmienia tez warto lykac wiesiolek ze wzgledu na te oleje co zawiera, ze na dziecko dobrze wplywaja. Ale to juz dopytam ginka czy bede mogla dalej lykac albo poloznej

no ja przed ciążą już byłam duża bo startowałam z wagą 81kg ale spoko emigra damy radę będziemy zrzucac po porodzie

Filip Jan

16.04.2012
narodziny syna Filipa!!!

Stary 2012-02-17, 07:33   #3107
emigra
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Madziara 26 Pokaż wiadomość
hej brzuchole

mój synek chyba wiedział ze tlusty czwartek wczoraj tak fikał ze myślałam ze wyskoczy
moja tak samo ... caly dzien byla aktywna, jeszcze tak nie bylo ... a co najlepsze to bylo jej obojetne czy chodzilam, czy stalam, czy siedzialam czy lezalam - nie przeszkadzalo jej nic w wyciaganiu sie, wypychaniu, wiercieniu i kopaniu mamusi jedynie to mialam chwilowa ulge jak maz gadal do Julki i glaskal brzuszek wczoraj i dzisiaj w nocy to samo ...co sie nie przebudzilam to mnie pukala ... juz jej chyba coraz ciasniej po prostu

---------- Dopisano o 08:33 ---------- Poprzedni post napisano o 08:31 ----------

Cytat:
no ja przed ciążą już byłam duża bo startowałam z wagą 81kg ale spoko emigra damy radę będziemy zrzucac po porodzie
Ja z 72 musimy dac rade, zwlaszcza po obejrzeniu wczorajszych rozmow w toku nie mozemy zostac w tyle

a tak na serio to najnormalniejsza byla chyba ta dziewczyna z synkiem co trzy tyg wczesniej urodzila i cwiczyla z dzieckiem ... i z wygladu najbardziej mi sie podobala bo ten plastik pierwszy... hm oboje z jej tz tacy niewydarzeni jacys, nawet nie wiedzieli ile kresen na tescie ciazowym powinno byc
3270g, 47 cm
Stary 2012-02-17, 07:34   #3108
desia888
Wtajemniczenie

Cytat:
mój nie musi focha strzelac a codziennie prawie o 20 leży już i chrapie

no to mój sie zmobilizował i wraca dzisiaj z pracy większym samochodem żebyśmy jak jutro zrobimy zakupy nie musieli płacic za transport i sam zaczął interesowac się jaki wózek wybierzemy czy łóżeczko turystyczne czy normalne jakie butelki czytał opinie itd tylko współczuję osobie która jutro będzie z nami omawiac temat wózka tż- sprzedawca samochodów= trudny klient przynajmniej w tym przypadku wypytuje o wszystko no ale cóż przynajmniej wiem że jeśli ja o coś zapomnę spytac to on napewno nie i sam nawet wyszukiwał gdzie są w pobliżu duże sklepy z art. dla dzieci także jutro jedziemy do gliwic do kaji i lilu a później do zabrza do viki a przed wszystkim do tego znajomego co Wam kiedyś pisałam że obiecał nam dac fogtelik samochodowy kojec i jakies tam jeszcze rzeczy za free

ale pocieszam się że odkąd zaczęłam dietę cukrzycową to od 10 stycznia przytyło mi się 1,5 kg a najpierw schudło tzn nawet chyba nie przytyło bo przed zmianą żywienia ważyłam 93 , schudłam 1,5 i przytyłam 1,5 ale ogólnie to grubas jestem i zaczyna pojawiac sie kilka pierwszych rozstępików na dole brzuszka no ale mam tendencję po mamie i babci więc nie uniknę . dieta cukrzycowa niby a wczoraj zeżarłam 3 kreple ale w odpowiednich odstępach czasowych w tym jeden na noc i cukry w normie po wizycie wczorajszej u diabetologa ten obejrzał badanie kreatyniny i hemoglobiny i powiedzial że super wyniki dzienniczek cukrów też super i stwierdził że jeśli dziecko za bardzo by roslo to na pewno nie z powodu cukrów

no i za sprzątanie sie muszę zabrac bo jutro z racji planowanych zakupów nie będzie kiedy a popołudniu nie lubię sprzątac więc stwierdziłam że na spokojnie zrobię to dzisiaj kocyś dla Jasia zaczyna nabierac kształtów myślę że do poniedziałku skończę i będzie trzeba pomyślec nad następną szydełkową robótką
No to ja kochana mialam dokladnie 93 rano dzis na wadze A mam 163 cm, no i pewnie Cie przegonie bo tak jak mowisz Ty tak szybko nie tyjesz a mi dochodzi 1 kg na tydzien ostatnio!
Widocznie tak ma byc.

Rybka podziwiam , ze nie boisz sie po 6 godzinach do domu tym bardziej ze pierwsza ciaza, ja lezala 4 dni bo po 3 dniach nie mialam mleka i mi polozne pomagaly przykladac Adasia do piersi itd, wogole to bardzo sobie cenilam ich wiedze i pomoc, tym bardziej ze mialam 100 pytan do...
A co do Tz i zaangazowania w wyprawke to u mojego jest 0 , ale rowniez mi sie nie wtraca jesli ja cos wybiore!
Dla niego jest to juz 3 dziecko i jakos go wyprawka tak juz nie jara
Zreszta ja wole jechac z dziewczynami (mama i siostra) na takie dzidziusiowe zakupy
Dobrze chociaz ze tym razem bedzie mial swoja mala ksiezniczke bo 2 chlopcow juz ma, wiem ze bardzo sie cieszy ze bedzie dziewczynka, zreszta ja tez

Cziqua, emigra bedziemy razem sie motywowac i w razie gorszych dni kopac sie po tylkach

A no i gratuluje cziqua powidzenia z dietka, z tego co dziewczyny pisza to wcale nie jest takie proste

Viki 28.04.2012

Edytowane przez desia888
Czas edycji: 2012-02-17 o 07:48
Stary 2012-02-17, 07:41   #3109
karolca
Zakorzenienie

Hej
Ja szykuję się do lekarza (GBS).
Znowu śniego dopadało więc warunki na drogach pewnie są piękne

Miłego dnia.

♥ ♥ ♥

Komentuj.
Nie obrażaj.
karolca jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2012-02-17, 07:52   #3110
agnes99
Zakorzenienie

część dziewczyny
ja po kiepskiej nocy postanowiłam przespać się z godzinkę po wyjściu małża, ale wcale nie jest lepiej... jestem teraz koszmarnie nieprzytomna, a muszę na chwile do pracy podjechać, bo moi koledzy nie radzą sobie z zastępowaniem mojej skromnej osoby
Stary 2012-02-17, 08:03   #3111
desia888
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez agnes99 Pokaż wiadomość
część dziewczyny
ja po kiepskiej nocy postanowiłam przespać się z godzinkę po wyjściu małża, ale wcale nie jest lepiej... jestem teraz koszmarnie nieprzytomna, a muszę na chwile do pracy podjechać, bo moi koledzy nie radzą sobie z zastępowaniem mojej skromnej osoby
Wspolczuje!

---------- Dopisano o 09:03 ---------- Poprzedni post napisano o 09:00 ----------

A zobaczcie to:
http://wiadomosci.onet.pl/regionalne...wiadomosc.html

Ktos jest z wroclawia z nas, ale nie pamietam kto
Masakra z tym odsylaniem do domu!

Viki 28.04.2012
Stary 2012-02-17, 08:05   #3112
MoniaHan
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez monika_krk Pokaż wiadomość
to w takim razie kwestia nazewnictwa, bo polozne mowiac o energy drinks mialy na mysli rowniez Powerade. ale tak jak mowi Rybka na Red Bull tez pewnie by nic nie powiedzialy.

Stary 2012-02-17, 08:11   #3113
emigra
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez karolca Pokaż wiadomość
Hej
Ja szykuję się do lekarza (GBS).
Znowu śniego dopadało więc warunki na drogach pewnie są piękne

Miłego dnia.

Desia, masz racje, my trzy tutaj to takie wielorybki - latwiej przeskoczyc niz obejsc ale damy rade, po pologu jak sie wezmiemy za siebie to laski bedziemy jak sie patrzy a jaka jest Wasza wymarzona waga? Ja najpierw marze o tej sprzed ciazy a potem chce isc za ciosem i dojsc do 65 kilo ....

---------- Dopisano o 09:11 ---------- Poprzedni post napisano o 09:10 ----------

Cytat:
Napisane przez desia888 Pokaż wiadomość
Wspolczuje!

---------- Dopisano o 09:03 ---------- Poprzedni post napisano o 09:00 ----------

A zobaczcie to:

zaraz bedzie o tym chyba tez w ddtvn
3270g, 47 cm
Stary 2012-02-17, 08:12   #3114
MoniaHan
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez rybka13 Pokaż wiadomość
Mysle, ze Monia kupila sobie lucosade, to niby energy drink, ale to taka woda z cukrem lekko gazowana. Ewelajna pila to na zbadanie cukrzycy, wiec niebezpieczne to nie jest Zreszta nas nikt by nie pogonil nawet za redbula, tu w ciazy mozna prawie wszystko...
Ja nie wiem co wezme do picia na porodowke, najlepiej podchodzi mi woda smakowa, za zwykla nie przepadam, lucosade jest dla mnie za slodka. Napojow izotonicznych tu chyba nie ma, ale musze sie jeszcze rozejrzec.

---------- Dopisano o 00:56 ---------- Poprzedni post napisano o 00:45 ----------

Monia, o ile mnie olewali na poczatku ciazy i nerwow natracilam, to teraz nie moge narzekac. W sumie 2 msc od terminu zaczely mi robic te dluzsze spotkania z omawianiem calego planu. Ale z tego co mi mowily to te rozmowy mam dlatego, ze nie chodze do szkoly rodzenia, gdybym chodzila, mialabym tylko krotkie wizyty kontrolne. Dzis szkolenie zakonczone Na nastepnej wizycie, ew.moje pytania.
Nie wiem czemu z Toba tego nie omawiaja Pewnie jest tak jak mowisz, brak czasu i zaniedbanie...
kupilam sobie czerwony ''neurosonic'', lucosade w tesco tez widzialam, ale wzielam ten czerwony napoj.ale moze sobie kupie Powerade.
Rybka a moze w sklepach sportowych jakies izotoniki znajdziesz jesli chcesz kupic oczywiscie.
oczywoscie zwykla wode biore tez.

a tak w ogole to dzien dobry
nocka przespana jak zwykle srednio, ale zaraz sobie odbije drzemka. ale cisnienie jakies dzisiaj srednio korzystne.
milego poranka.

Stary 2012-02-17, 08:23   #3115
natkulec
Zadomowienie

Cytat:

A u nas juz chyba po zimie dzisiaj ma byc ponoc do 8 stopni w plusie, fakt ze jest deszczowo, ale przyzwyczajona jestem - tutaj zawsze deszcz pada ale jak tak dalej pojdzie to Juleczka urodzi sie w wiosenne pogodzie a nie mrozach
Jak ja bym chciała żeby było już 8 na plusie dziś ma być 1 a jutro 3st i ma padać śnieg z deszczem, a pojutrze sam deszcze więc mam nadzieje że zmyje ten śnieg i będzie cieplej jak się Madzia urodzi

Cytat:
To ja mam 75kg przy wzroście 170cm i przybyło mi tylko 15kg

---------- Dopisano o 09:23 ---------- Poprzedni post napisano o 09:19 ----------

Dziewczynki mam pytanie, muszę zrobić w poniedziałek badania OWA i HBS, nie wiecie czy muszę być do tego na czczo tak jak do morfologii???
Stary 2012-02-17, 08:28   #3116
MoniaHan
Wtajemniczenie

hmm poczytalam sobie o tym napoju ktory kupilam i tak naprawde nie ma dobrych opinii, wiec kupie Powerade.
Rybka a znalazlam jakis artykul angielski i maja tutaj isotronic i sports drinks, energy drinks sa jednak minimalne inne.

Stary 2012-02-17, 08:33   #3117
lena_mi
Zakorzenienie

Dzień doberek!

Trzymam kciuki za wszystkie dzisiejsze wizyty!

Cytat:
Wspolczuje!

A zobaczcie to:

o rany...właśnie słucham o tym w ddtvn..

Dziewczynki, mam pytanie - jakie są sposoby na opuchliznę? Oprócz unikania soli , picia dużej ilości wody..? Są jakieś herbatki czy inne sposoby?

Dziś wstałam z tak opuchniętymi dłońmi że ledwo piszę

Edytowane przez lena_mi
Czas edycji: 2012-02-17 o 08:47
lena_mi jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-17, 08:35   #3118
mag_99
Rozeznanie

Cytat:
Wspolczuje!

A zobaczcie to:

ja jestem... i niestety mówiłam, że u nas tak jest...szczególnie właśnie w tym szpitalu, bo to jest supernowoczesna klinika oddana do użytku w zeszłym roku i wszystkie mamy chcą tam rodzić...
ja się nawet nie wybieram do tego szpitala mimo, że miałabym dużo bliżej...

zaczęliśmy dziś z Filipem 39 tydzień :P

a ja rosnę i rosnę
mag_99 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-17, 08:41   #3119
cziqua
Zadomowienie

Cytat:

Desia, masz racje, my trzy tutaj to takie wielorybki - latwiej przeskoczyc niz obejsc ale damy rade, po pologu jak sie wezmiemy za siebie to laski bedziemy jak sie patrzy a jaka jest Wasza wymarzona waga? Ja najpierw marze o tej sprzed ciazy a potem chce isc za ciosem i dojsc do 65 kilo ....

---------- Dopisano o 09:11 ---------- Poprzedni post napisano o 09:10 ----------

zaraz bedzie o tym chyba tez w ddtvn

mam taki plan jak ty kochana z wagą i jestem zdeterminowana jak nigdy

Filip Jan

16.04.2012
narodziny syna Filipa!!!

Stary 2012-02-17, 08:42   #3120
agnes99
Zakorzenienie

a ja się obejrzałam właśnie w lustrze i chyba zaczyna mi się brzuch opuszczać
do tej pory miałam go strasznie wysoko, aż mi na przeponę bardzo naciskał

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości