|
|||||||
| Notka |
|
| Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
Pokaż wyniki sondy: Czas na wybór tytulu do kolejenj części. Do dzieła Mamuśki! )
|
|||
| Uśmiechamy się radośnie, bo zaraz witamy wiosnę. |
|
1 | 2,00% |
| Ząbek tu, ząbek tam , ale jeszcze czadu mamie dam! |
|
6 | 12,00% |
| Dietka rozszerzona, mama zadowolona a ja poznaje nowe smaki, bo już nawet jem buraki |
|
1 | 2,00% |
| Poznajemy smaki nowe i jesteśmy przez to zdrowe ! |
|
1 | 2,00% |
| RosnąRączki,RosnąNóżkiTo też czas zębowej wróżki, baba,baba wciąż słyszymy i na wiosnę sie cieszymy. |
|
10 | 20,00% |
| Pół roczku już mamy i siadać, pełzać zaczynamy! Mamusie VII-VIII. |
|
0 | 0% |
| Czworaczki, pełzaczki- coraz bardziej ruchliwe te nasze dzieciaczki. |
|
14 | 28,00% |
Raczkujemy i wstajemy, przez co mamie smukłą sylwetkę utrzymać dajemy
|
|
1 | 2,00% |
| W końcu wiosna wyczekana- cieszy się kazdy bobas i jego mama. |
|
16 | 32,00% |
| Głosujący: 50. Nie możesz głosować w tej sondzie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#721 |
|
Raczkowanie
|
Dot.: Masze maluchy śliczne, radosne, a my plotkując czekamy na wiosnę :) Mamusie VII
|
|
|
|
#722 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Masze maluchy śliczne, radosne, a my plotkując czekamy na wiosnę :) Mamusie VII
Cytat:
![]() A sprawdzam i na tych w książeczce zdrowia, i na tych: http://siatkicentylowe.edziecko.pl/ Jest idealnie na 25
|
|
#723 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#724 | ||||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
za wageCytat:
Cytat:
eeeee tam, nie ma sie co wstydzic, tu sami swoi No i zostalysmy same ![]() ---------- Dopisano o 22:50 ---------- Poprzedni post napisano o 22:46 ---------- Cytat:
Sprawdzilam te siatki co Brumek podala i wyszlo ze Wiki jest na 97 centylu ![]() Na naszym watku dzis pustaki produkuja. Na pasku 3 osoby Edytowane przez Stronczek27 Czas edycji: 2012-02-16 o 23:51 |
||||
|
|
|
#725 | |
|
Zakorzenienie
|
To chociaż grzywką się pochwal
ja zawsze marzyłam o grzywce, a mieć nie mogę, bo przy moich włosach (kręcone), to by głupio wyglądał ![]() Cytat:
![]() A chrzciny może będziemy mieć w podobnym terminie, jak tak dalej (u nas) pójdzie
|
|
#726 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Czas najwyzszy diabelka wygonic |
|
|
|
|
#727 |
|
Zakorzenienie
|
Faktycznie pusto tu dzisiaj
|
#728 | |||||
|
Zakorzenienie
|
dzień dobry
![]() Cytat:
![]() Cytat:
oby było dobrze wszystko!!! a z Hanią to nieźle....swją drogą dużo lekarzy pakuje antybiotyk "na wszelki wypadek" Cytat:
![]() ![]() Cytat:
Coś o maluszkach to nam kilka wątków zajmuje, więc najlepiej poczytać ![]() Cytat:
http://www.who.int/childgrowth/stand.../en/index.html
|
|
|
#729 |
|
Rozeznanie
|
Dzień dobry
![]() piąteczek ![]() przepraszam, że dopiero dzisiaj: wszystkiego najlepszego dla Agatki i Izuni miałam w planach do Was wczoraj dotrzeć, ale Tż wrócił do domu z puzzlami, no i przepadłam ![]() Brumek mały przedszkolak sprawował się super wzięłam jej matę i rozłożyłam na podłodze, więc trochę przeleżała. Dzieciaki obsiadły ją naokoło, a ona zachwycona nie wiedziała, w którą stronę się patrzeć. Potem trochę pobyła na rękach u cioć przedszkolnych. Przed wyjściem się nakarmiłyśmy i w drodze powrotnej zaliczyłyśmy spacer.Muffinki przedszkolakom smakowały i mam cichą nadzieję, że nie tylko z powodu m&m'sów ![]() dla wszystkich w potrzebiedobra lecę wciskać ferajnę w kombinezony i odstawić starszą do przedszkola ![]() miłego dnia
|
|
|
|
#730 |
|
Wtajemniczenie
|
Cześć Dziołchy.
Dziś też nocne przygody od 3ej. Pojękiwało to moje dziecię co chwilę aż do 7mej. Nawet chyba gorzej niż wczoraj ![]() Sny też gorsze: romans z doradcą ubezpieczeniowym oraz III wojna światowa ale tylko w Poznaniu, na stadionie. W ogóle to nigdy nie byłam w Poznaniu. ![]() Fakt, że w moim śnie "wracając z wojny" złapała Nas policja za "niemanie" pasów, pominę . Na szczęście jednym z gliniarzy był mój kolega ![]() Spanie na raty nie służy mojemu zdrowiu psychicznemu ![]() Miłego dnia
|
#731 | ||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Cytat:
a nocki współczujęA u nas noc fajna.. Hania dzisiaj pospała do 8:17 ![]() Lecę po kawkę |
||
|
|
|
#732 |
|
Rozeznanie
|
Nataszkaa dobrze, że z Hanią już lepiej i choróbsko zostało wypędzone. Ta wysypka jednak dobrze wskazywała na trzydniówkę. Ala też już raz miała klacid, ale dla mnie zapach i smak tego antybiotyku cuuudo
Kojarzy mi się z moim dzieciństwem (dziwne skojarzenia mam z dzieciństwem, ale tego typu smaki leków lubiłam) Jacieee co za snyy wyobraźnia działa![]() Bella dla dziewczynek za wyścigi w pełzaniu![]() Więcej nie dam rady napisać. Znikam do małej, ząbek jest już bliżej niz dalej, no i malutka potrzebuje mamusi. MIłego dnia!!!! |
|
|
|
#733 | ||||||||
|
Zakorzenienie
|
Witam!!
nadrabiam Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Artur dobry jest - mial race chlopak Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
jaki spryciarz, nie chcial sie ujawniacCytat:
|
||||||||
|
|
|
#734 |
|
Zakorzenienie
|
przybywam pochwalić się, że waga w końcu drgnęła
i wskazała dziś 52,9 kg a moja wielka córka waży równe 7 kg
|
#735 |
|
Zakorzenienie
|
I Ja się witam.
Brumek a Tymcio za nie długo będzie też miał 6 miesięcy, prawda? BO kryzys laktacyjny jest w 6 miesiącu, więc możliwe że już go teraz przechodzisz...ale myślę, że po prostu piersi sobie trochę "odpoczywają" ![]() ![]() Bella właśnie wczoraj pytałam ortopedy o chodzenie, bo moja Emi wstaje i drepta nogami, chce iść do przodu, ale trzeba ją trzymać i pytam się czy coś tym robić, czy nie za szybko...odp mi " każde dziecko rozwija się inaczej, nie wymuszać tylko od dziecka aby już chodził" w sumie powiedział co wiedziałam. I doszłam do wniosku, że chodzi o chodziki i o to żeby jej samej nie stawiać tylko wtedy kiedy ona będzie się podnosiła. Wiecie co? Weszłam na wagę. Załamałam się. Mam obawy że to przez anty, waga zamiast mi spadać to idzie w górę. Ja pierdziele.. będę jak baleron nie wchodzę w gacie które kupiłam na Chrzciny, więc jest coś nie tak nie ? U mnie znowu pada. Muszę jechać do miasta. Kto mi odgarnie śnieg z auta
|
|
|
|
#736 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#737 | ||||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
A Domino pieknie wyglada taki opatulony i jaki usmiech na buzi. Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
|
||||||
|
|
|
#738 |
|
Zakorzenienie
|
nadrabiam, zlaktatoruje sie (kinga w zlobku) i lece na lumpki. i pochwale sie - kinga wczoraj pierwszy raz lizala sobie stopy
|
|
|
|
#739 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
ten lekarz to jakas pała ![]() za pierwsze slowka ![]() Cytat:
![]() witaj a my po nocy przespanej jak mi dziekco padlo o 20 tak spało do 6 rano z jednym przebudzneim na łyk picka ok.4.30 tak to ja moge spac ![]() Teraz drzema jak sie obudzi mam sie bierze za sprzatanie ...... nie chce mi sie ![]() dzisiaj jest post??? ![]() :conf used:
|
||
|
|
|
#740 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#741 |
|
Zakorzenienie
|
post od srody popielcowej
|
#742 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
ooo monia jak bedziesz na lumpkach to moglabys sie rozejrzec za przescieradełkiem do łożeczka??? for me??? jakby bylo jakies to bys mi wziela co ??? to bysmy sie rozliczylybo ja sie ruszyc nie moge |
|
|
|
|
#743 | |||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
a Ty chyba zastrzyki masz, tak? moniaczek witaj Nataszka, jak samopoczucie? i jak mama się czuje? Natka widzę,że z Domkiem lepiej, bo juz nma dworze byliście, dobrze,że już za Wami to cholerstwo brumek a co u Was?? Kajool i jak zastanowiłas się co do planów? wiesz o co chodzi bella Twoje dziewczynki są sliczne i takie juz duże dziubek jak tam u Ciebie dietka? a ja się witam z nad kubka kawy zbożowej ![]() Nati usnęła, a ja mam chwilkę dla siebie, chociaz musze pranie wstawić ale to za chwilkę
Edytowane przez agadus Czas edycji: 2012-02-17 o 10:39 |
|||
|
|
|
#744 |
|
Zadomowienie
|
dzien dobry!
wchodze sobie na watek, patrze a tu jakies niskie numery stron! przygladam sie blizej, a to juz NOWY watek! ![]() wobec tego troche spozniona zglaszam sie i ja no i co? chcialam cos napisac, a mala maruda juz drze sie z pokoju... ![]() moje najnowsze marzenie: dzien bez dzieci - ".. i nie godzine ani dwie, wystarczy jeden dzien.." (pamieta ktos jeszcze ta piosenke?? )
|
|
|
|
#745 |
|
Wtajemniczenie
|
Nie przegapiłaś
Ja poprostu nawet nie miałam czasu o tym napisać.A. w środę o 5 rano złapał silny ból w dole pleców ( korzonki ) i poszedł do kuchni po przeciwbólowe i zemdlał... Uderzył tyłem głowy w lodówkę. Ja w tym czasie karmiłam Szymona - odłożyłam go do łóżeczka i pobiegłam do kuchni - nie mogłam ocucić męża Wkońcu się ocknął - dałam wody do picia i wrócił na czworaka do łóżka. W ciągu dnia ból się tak nasilił, że nie był w stanie ruszyć się nawet o 1 cm na łóżku pomimo przeciwbólowych - poprosiłam szwagra żeby wezwał pogotowie, bo u mnie kiepsko z angielskim i przyjechali. A. nie był w stanie dojść do karetki więc podali mu gaz rozweselający - dostał takiego humorku, że ho ho. W szpitalu dostał jakieś leki, zatrzymali na obserwacji i nad ranem puścili do domu. Dostał receptę na diclofenac sodium i jakiś silny przeciwbólowy z kodeiną.Mamie już lepiej dzisiaj prawdopodobnie zostanie wypisana do domu - dziękuję za kciuki Ja również trzymam kciuki za wszystkich potrzebujących! Dzień dobry.
|
#746 |
|
Wtajemniczenie
|
kobiety w ciąży i karmiące nie obowiązuje post
|
|
|
|
#747 |
|
Zakorzenienie
|
Agadus w ulotce wszytko pisze i pisze zaburzenia metabolizmu i odżywiania - zmiany masy ciała, nasilenie cukrzycy. Ja zawsze lubiłam jeść, ale nigdy nie miałam z wagą problemu, nigdy nie ważyłam tyle ile teraz ważę - nie liczę ciąży. Jak odstawię anty to jaki czas jest żeby organizm się oczyścił z hormonów ? żeby wrócić do swojej wagi ?
|
|
|
|
#748 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
no bo waga może rosnąć od hormonów, |
|
|
|
|
#749 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
najpierw muszę iść do endo i zrobić badania TSH itd. A Ty jakie bierzesz anty? plastry? Wiem, że może i mam wrażenie że z anty mi rośnie |
|
|
|
|
#750 | |||||||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() Cytat:
dla obuCytat:
Chętnie bym Ci odśnieżyła ten samochód - przynajmniej ruchu bym trochę miała ![]() Cytat:
a pytałam się Ciebie o żłobek![]() Cytat:
![]() Cytat:
Mama ma się dobrze.. przynajmiej tak mi mówi ![]() A ja byłabym chętna na te serum a możesz wkleić zdjęcia które to dokładnie?Cytat:
Panna walnęła kupę, że zapach zabija na kilometr.. i jak ja mam to przebrać? ktoś chętny?
|
|||||||
|
![]() |
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 00:07.

)

za wage
jam wstydliwa babaaa

dla wszystkich w potrzebie

"bo mnie tez tata kocha a kwiatka nie dostalem!". musielismy dlugo tlumaczyc ze chlopaki dziewczynom kwiaty kupuja...