|
|||||||
| Notka |
|
| Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#2191 | |
|
Wtajemniczenie
|
Dot.: Drżą rodzice, dziadkowie, sąsiadka, bo za chwilę BUNT DWULATKA! III-IV 2010
Cytat:
|
|
#2192 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Drżą rodzice, dziadkowie, sąsiadka, bo za chwilę BUNT DWULATKA! III-IV 2010
Fotki
młody z pizzą zamiast pączka(oczywiście misi być sos czosnkowy ![]() reszta pokój chłopców, na jednym ze zdjęc mój mlodociany wspinający się na parapet :P Ta czerwona amerykanka jutro jedzie na strych bo niepotrzebnie miejsce zajmuje ![]() Wczoraj mój młody pobiegł do siasiadki , bo ona ma dwie córeczki i fajnie się z nim na korytarzu bawią, ten im się do mieszkania władował. I jak poszłam do niego. Sobie z kobietą rozmawiam że śniegu dużo trzeba iść na sanki, to ona że nie może bo wczoraj jedna córa wymiotowała dzisiaj druga, bo jakiś wirus panuje
Edytowane przez pl_madzia Czas edycji: 2012-03-27 o 07:35 |
|
|
|
#2193 |
|
Raczkowanie
|
pop- trzymamy kciuki!!
dusiaka- zdrowia dla małej.. ech trochę cieplej sie zrobiło i znowu dzieci choruja;/ minka- to nie sa przesądy... po ślubie jak się tu przeprowadzałam to z mieszkania na blokach przywieźliśmy talerze garnki itp przybory kuchenne... zwoziliśmy to we wrześniu październiku.. a w maju mrówki nam chodziły po domu... i teściowa się pytała czy nie przywieźliśmy tych mrówek z bloków... dodam tylko że tu mieszkamy na parterze a na blokach (gdzie mieszkaliśmy tylko miesiąc) na dziesiątym piętrze!! a teraz jak ten grzyb nam wyszedł to ja się śmieje (chociaż nie jest mi do śmiechu) że pewnie też z bloków przywiozłam... ręce opadają;/ monka- ja na prawdę nie jem pączków za często więc w ten jeden dzień w roku mogę nie liczyć a poza tym ktoś to musi zjeść jak chłop tyle nakupił! ja ostatnio usłyszałam od Kali że 'mama jest ciapa' a wczoraj jak jej powiedziałam że nie umiem zaśpiewać piosenki z Myszki Miki to mi powiedziała 'jesteś gagan, idz tam!' i palcem pokazała na drzwi! do marcina mówi albo tatusiu (on wtedy wymięka i wszystko dla niej zrobi co ona chce) albo jak ja go wołam po imieniu to też woła Marcin... do mojej mamy już jeszcze roku nie miała to mówiła Ania... pl-madzia- ale masz pomysłowych synów... przy takich to trzeba mieć oczy dookoła głowy co? a starszemu możesz kupić taki baldachim na łóżko z ikei... http://allegro.pl/ikea-baldachim-ser...111700652.html chociaż nie wiem czy on już nie jest za duzy na takie coś ![]() libra- ja tort też chce zrobić babeczki mi się aż tak nie podobają w formie tortu jak to się robi... tort to podstawa musi być jak babeczki mi wyjdą to się pochwale a jak nie wyjdą to nawet o nich nie wspomnę
|
|
|
|
#2194 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Twoje chłopaki mają naprawdę fantastyczne pomysły. Mój Tż kiedyś ładnie powiesił na lampie do suszenia koszulę na wieszaku. Coś nam śmierdziało i szukaliśmy po całej chałupie co jest. Zupełnie przez przypadek spojrzałam do góry a tam się wieszak drewniany ładnie tlił . Dorośli ludzie![]() Cytat:
Cytat:
Zosia trochę lepiej się ostatnio zachowuje ale to chyba dlatego że zauważyłam niedawno dodatkowy ząb. Coś niestety dłubie w japie więc pewnie znowu coś tam się zbliża i znowu będzie jęczenie .Zosia bardzo aktywnie uczestniczyła w składaniu rowerka. Najbardziej ją bawiło kręcenie kółkiem ![]() Cytat:
|
|
#2195 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() zdrówka dla Oli ![]() my albo w sobotę albo w niedziele jedziemy na targi. Później będe wiedziała, to napisze, jeżeli tż pójdzie do pracy jutro to w niedziele jedziemy, a jak nie to jutro. Cytat:
do tż tata bo nie umie jeszcze mówić jego imienia do mojej siostry też po imieniu, na szwagra Endriu woła ( Andrzej), ja kiedyś go wołam i krzyczałam Endriu i zapamiętała Cytat:
![]() Madzia- niezłe pomysły mają twoje chłopaki dobrze że zauważyłaśEvitka napisz o tym kominiarzy i daj znać jak rowerek.
|
|
|
#2196 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]()
|
|
#2197 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Pokój mi się podoba a Erwin już sobie doskonale radzi z wchodzeniem .Jakie macie wymiary pokoju ?
|
|
#2198 |
|
Wtajemniczenie
|
Madzia niezły cukierek z twojego synka
|
#2199 | |
|
Zakorzenienie
|
ja też
.. bo na dzien dzisiejszy mieszkamy tylko w tym najwiekszym pokoju.. reszta jest w remoncie... ehhhhhh il u nas sie juz to ciagnie... az zygac sie hcce od tych remontów![]() Cytat:
wiec nie wyobrażam sobie teraz nie miec a mi sie wydaje że Oliwka urodziła sie ok 28-29 tydzien
|
|
|
#2200 |
|
Zakorzenienie
|
Dokładnie nie pamiętam jaki wymiar ale około 2,5m na 4,5m bo troszkę ponad 11m2
|
|
#2201 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() W 25 tygodniu to na pewno Pop nie urodziła 28-29 jakoś tak. Pop rozwiej nasze wątpliwości,bo się kłócić będziemy
|
|
#2202 |
|
Zakorzenienie
|
izazula chrzciny mamy 8 kwietnia.
|
|
#2203 |
|
Zakorzenienie
|
Darusia to razem chrzciny i urodziny
to jak juz fotki chlopcow pokoju dalam to propoonujcue cos w dodatkach,firanki lub zaslony,dywam(chyba wlochacz zoelone jabluszko) i nie wiem czy im pasuje fototapeta,lub jakies naklejki przy lozku,bo beda dziury dwie po przewieszeniu szafki,zagipsuje dzisiaj ale jednak brak koloru trzeba zakryc
|
|
#2204 |
|
Zakorzenienie
|
mi się wydaje że w 28 tygodniu Pop urodziła Oliwke
---------- Dopisano o 10:51 ---------- Poprzedni post napisano o 10:48 ---------- Madzia- fajne łóżko, a Erwinek jaki akrobata
|
|
#2205 |
|
Zakorzenienie
|
ja nie pamietam w ktorym tyg pop byla,nieduzo wczesniej pare dni zaledwie przed jej porodem dolaczylam do was.
POP ODEZWIJ SIE ![]() No zamowilam w koncu telefon,ale nie z orange,przedluzylam dalej umowe w t mobile. Kolo wtorku,srody kurier przywiezie ![]() dzieciaki spia,obiad sie gotuje, chata posprzatana,swiety spokoj
|
|
#2206 |
|
Rozeznanie
|
P0P - odezwij się, co słychać?
Piszecie, że zaczął się czas chorób i u nas tak właśnie jest - w nocy Mała kiepsko spała, budziła się, płakała. Oczywiście spi z nami. Ale nie miała już gorączki i nad ranem wstała całkiem zadowolona. Musiałam jej podać leki, ale nie chciała nic jeść, no i efekt był taki, że wymiotowała antybiotyk. Teraz dzwoniłam do mojej mamy, która z nią została- wymiotowała jeszcze raz. Jeść nic nie chce, do tego dwa razy zrobiła luźniejszą kupę pl_madzia- fajne te Twoje chłopaki i pomysłowi ![]() sara- mój TŻ na pewno pracuje w sobotę, więc pojedziemy na targi w niedzielę. madziwnia- masz doświadczenia, jak to jest mieszkać w ciągłym remoncie. Ja też swoje dwupokojowe mieszkanie wykańczałam etapami. Dla mieszkańców ciasnych bloków, dom 3 krotnie większy od mieszkania to wystarczający luksus. Luksus, za który przyjdzie mi płacić raty do końca życia, który trzeba wykończyć (najlepiej od razu, nie latami), wyposażyć, utrzymać, ogrzać, sprzątać- a to wszystko jest uzależnione m.in od metrażu... Zazdroszczę tym, których stać na marzenia o posiadaniu dużego domu. Pocieszam się, że w mniejszym domku chyba też może mieszkać szczęście
02.04.2010 Marriage is a relationship in which one person is always right, and the other is a husband ![]() Dzienniki budowy: http://forum.muratordom.pl/showthrea...ghlight=anatol http://www.anatol.mojabudowa.pl/ Edytowane przez dusiaka Czas edycji: 2012-02-17 o 11:38 |
|
|
|
#2207 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
#2208 |
|
Zakorzenienie
|
dusiaka w kawalerce 12m2 tez moze mieszkac szczescie,tylko to czy szczescie bedzie czy nie nie zalezy od wykonczenia,metrazu,czy podlog ani komina,wyboru pieca czy plaszcza wodnego-A ZALEZY TYLKO I WYLACZNIE OD NAS SAMYCH i od naszych wspollokatorow.
![]() Jak ktos jest nieszczesliwy w 1 czy 2 pokojach,to domek moze podniesc mu troche samoocene ze dal rade i poprawic humor,ale szczescia sam z siebie nie przyniesie
|
|
#2209 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
na pewno będzie mieszkało szczęście mój tata zawsze marzył o swoim domu i wieku 35 lat moi rodzice zaczęli się budować. Tata zawsze nam powtarzał, nie pakujcie się w bloki tylko własny domek
|
|
|
#2210 |
|
Rozeznanie
|
Nie wiem, czy zostałam dobrze zrozumiana.
W kontekście tego, o czym wczoraj czytałam - że warto by był większy, miał x pokoi, etc- uważam, że szczęście można znaleźć i w mniejszym domku. Nie uzależniłam szczęścia od metrażu, wręcz napsiałam, że w mniejszym też można być szczęśliwym.
02.04.2010 Marriage is a relationship in which one person is always right, and the other is a husband ![]() Dzienniki budowy: http://forum.muratordom.pl/showthrea...ghlight=anatol http://www.anatol.mojabudowa.pl/ |
|
|
|
#2211 |
|
Zakorzenienie
|
no dokladnie,ja sie z toba zgadzam,tylko napisalas ze sie pocieszasz dlatego tez napisalam ze mozemy byc szczesliwe w malutkim pokoiku jak i wielkiej willi i nieszczesliwe rowniez w tych samych metrazach
|
|
#2212 |
|
Zakorzenienie
|
Dziewczyny które mają rolki, na co zwracać uwagę przy kupnie? Pokażcie jakie macie
chce sobie kupić ale nie mam pojęcia jakie
|
|
#2213 | ||
|
Zakorzenienie
|
madzia - kiedyś widziałam takie fototepety np. bramka piłkarska, taka duża na całą ścianę. Bardzo mi sie podobała bo wyglądała realistycznie i optycznie powiększała pomieszczenie bo się miało wrażenie jakby dalszej części za nią.
darusia - to nieźle, święta, urodziny i chrzciny, tzn. jedno po drugim Cytat:
Ja sobie pomarzę o niewielkim domku ale pozostanę narazie przy swoich (bankowych) 48 m2 .Biedna Olcia, strasznie ją choróbsko męczy. Oby szybko przeszło Cytat:
Obowiązkowe są też dla mnie ochraniacze na nadgarstki, kolana i łokcie. W przypadku złamań kości nadgarstka cieżko się zrastają wiec wolę mieć rękę złamaną wyżej. Wiem przeprażliwiona jestem . No i kask też by się przydał (ja nie mam ). One są trendy---------- Dopisano o 13:22 ---------- Poprzedni post napisano o 13:14 ---------- Libra - jaki robiłaś torcik na urodzinki Mikołaja ? albo ciastko ?
|
|
#2214 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() popik, podłączam się pod pytania monki madzia, fajny pokoik mają i erwi boski diabełek W kwestii kominiarzy: Najpierw się z dziadami pokłóciłam, bo mieli zadzwonić i się umówić jak M. będzie, a wparowali z partyznata i w dodatku jak lenka spała. A jak wiadomo ciężko się gada o sprawach, których się nie rozumie i jeszcze potem staremu powtórzyć.... No nic. Najpierw zajęli się kratkami w kuchni i łazience, gmerali gmerali w domu i na strychu cos tam mierzyli. wyszło na to że: jest to wina pieca (czyli tego naszego junkersa dwufunkcyjnego), bo pobiera tlenu tak dużo, że coś tam-coś się odwraca jakieś podciśnienie się wytwarza ble ble i kratki zamiast ciągnąć powietrze to na zew. do komina to ono się jakby wraca i dmucha do chaty. Można sobie zrobić inny piec z tzw. zamknięta komorą spalania i wtedy on nie pobiera tlenu z zew. tylko wystarczą mu rozyle.szczelnione okna. Ale takiej inwestycji nie planujemy, bo jak wam mówiłam planujemy sprzedaż tej rezydencji. Inna super propozycja była wypierdzielić dziurę w ścianie na zew, względnie w drzwiach wejściowych (o odpowiedniej wielkości, nie małej) żeby był przewiew to wtedy nie wiało by z kratki. Tylko się go pytam tak-mam sobie wypieprzyć dziurę w ścianie w chacie żeby mi wiało po nogach zamiast po głowie? idiotyzm. A on no tak, no tak nie ma idealnego rozwiązania....taka wada tego typu pieców, to nie jest przemyślane urządzenie itp. (dodam, że piec ma kilka lat dopiero). A czemu wali dymem-no bo powietrze się czasem cofa, bo ciśnienie no i ogólnie to jest ostatnie piętro więc do końca komina blisko jest. Pytałam madzia o te okapy-i powiedział, że teoretycznie jest to możliwe. I tyle. Więc generalnie stanie na tym że w największe mrozy kratka będzie przysłonięta, ale nie tak całkiem, tylko że folijka jest przyklejona tylko do górnej krawędzi kratki, i sobie dynda,więc jak powietrze chce wyjść to może, a jak wiatr to się zatrzyma (nie wiem czy dobrze wytłumaczyłam). W momencie kiedy nam tylko do środka wieje wiatr to w razie "w" i tak nam taka kratka bezpieczeństwa nie zapewni. W drugiej sprawie-czadu w naszym pokoju (tam przebiega komin), posprawdzali które mieszkania mogą być do tego komina podłączone, ale akurat nie wszyscy byli w chacie, więc mam wziąć od nich tel. wysłać mu i on nas poumawia żeby zrobić próbę szczelności komina (wiecie-jeden zatyka komin, ludzie palą w piecach, a drugi mierzy stężenie tych syfów itp.). Także tak się sprawy mają. gnojek wstał, także muszę iść. Rowerek poskładałam i fajny jest, ale lenki na razie nie przymierzę, bo dostanie na urodzinki dopiero
|
|
|
#2215 | |||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() teraz tylko stopniowe urządzanie nam zostało ![]() Cytat:
A czy ten czerwony fotel on zostaje tam na stałe? bo ja bym w jego miejsce wmontowała stolik z krzesełkiem dla Erwinka, i nad stolik jakieś półki z zabawkami, żeby dodać koloru i troszkę udziecinnić ten pokoik, bo teraz jest taki bardzo dorosły ![]() ale strasznie mi sie podoba ![]() Kiedyś czytałam, że pokój tramwaj jest najciężej umeblować ![]() Cytat:
w domu mogę zobaczyć jakie mam, bo w arhiwum allegro nie moge sprawdzić, bo w pracy mam allegro zablokowane Julia do taty woła "Tomaś" a jak jest zła to "Tomek" na mnie przeważnie mamusia, ale też "Palinka" jak sie przedstawia to mówi "Julia Kepińska" słodko wtedy to brzmi nie umie powiedzieć ile ma latek, ale za to rozpoznaje 3 kolory jak widzi w łazience różowy ręcznik to mówi:"ten jest róźowy," pokazuje biały i mówi"biały" i jeszcze zielony umie nazwać, ale często z żółtym jej się myli. Pop trzymajcie się tam zdrowo i sie nie denerwuj, odpoczywaj ile się da a mnie wczoraj pająk w pracy ugryzł jak brałam drzewo, żeby do pieca dorzucić taki dość duży zielony i od wczoraj mnie boli dłoń od nadgarstka po stronie małego palca, aż do tego palca i mam wciąż uczucie odrętwienia
|
|
#2216 | ||||||
|
Zakorzenienie
|
Ufff... wreszcie skonczyłam Was nadrabiać. Idziecie jak burza ostatnio.
Cytat:
Co do czytania to Wercia od zawsze lubiła książeczki. Wiecznie trzeba było z nią siedzieć a ona tylko pokazywała paluszkiem z odgłosem"yyy?" i trzeba było wszystko nazywać. Od czasu jak uczyliśmy ją samodzielnego zasypiania- wprowadziliśmy czytanie bajek przed snem. i ona to uwielbia. Wie, ze po kapieli jest mleko, mycie ząbków i bajka. Wtedy biegnie po swoje ulubione (aktualnie od świąt o Mikołaju). Wtula sie we mnie i slucha do konca. sama zamyka książkę ze słowami "koooonieeec" i smiga do pokoju spać żegnając się po drodze z zabawkami machając im papa. Mówi "papa lale, papa misie, papa anioł, papa tatuś" itd... co jej w oko wpadnie ![]() W ciagu dnia rownież przynosi ksiązki by jej czytać. ostatnio uwielbia "w aeroplanie" Tuwima. Przynosi książkę i mówi "citamy o babci. mama citaj". A najlepsza jest jak sama "czyta". Bierze książkę, kartkuje strona po stronie i zaczyna adać po swojemu i tak fajnie akcentować jakby naprawdę czytała. Przekomicznie to wygląda Cytat:
Nie popelniałabym tylu błędów które wiem, ze popelniałam z Wercią. Ale to, że będzie lepiej pewna byc nie moge wiec jednak się nie zdecyduje. Bo ceśli trafi mi się znów "męczacy" egzmplarz? A ja sie chcę wkońcu wyspać!! Takze chyba Cytat:
Zyję ![]() A co do malowania po ścianach. Moja już kilka razy próbowała. zawsze konczy się to tłumazeniem, że nie wolno itd i zabraniem sprzetu. o ile kredki da się zmyc to długopisem zaznaczyła nam już scianę (na szczęście w niewidocznym miejscu). I dlugopisu juz nie dostaje nigdy. czasem cos popisze np. swoje krzeseło ale zawsze sie sprzeda. Biegnie i woła "nunu" ciągnie za rękę i pokazuje. Wie, że to jest złe. Od jakiegoś czasu już jej się nie zdarza... Cytat:
U nas ostatnio lepsze noce. Budzi sie koło 5 na mleko i śpi dalej. Ale juz nie do 7 czy 8 tylko znów do 6-6.30 zasypia miedzy 20 a 21 choć wczoraj padła bez kąpania o 19.30.Pisz jak po wizycie kominiarzy. Cytat:
Trzymam mocno kciuki. czekamy na wieści- DOBRE!! Cytat:
![]() Zdrówka dla Olusi ---------- Dopisano o 13:43 ---------- Poprzedni post napisano o 13:39 ---------- Aaaa... jeszcze co do imion. Wymienia wszystkich zdrabniając przy tym "dziadziuś andziejek, dziadzius lelon, babunia bozienka, babunia jolka/jolusia, mamusia Asia, tatuś Piotl". natomiast Wercia nie umie powiedziec. jak mówimy, żeby powiedziala Werusia to mowi "olusia". Ale i tak na siebie mowi "ja" Pytam np. Kogo to lala? odpowiada- ja ![]() Nazwiska od niej nie wymagam bo jest ciężkie do wymówienia... ale wie ile ma lat- pokazuje i mówi -jeden, a jak spytam "a niedługo"? ona- dła ![]() ---------- Dopisano o 13:53 ---------- Poprzedni post napisano o 13:43 ---------- A co się dzieje z Ferrou??
Weroniczka (05.04.2010r) "Ktoś" ( tp. 3.12.2014 ) Edytowane przez ASIULEK_23 Czas edycji: 2012-02-17 o 13:51 |
||||||
|
|
|
#2217 |
|
Zakorzenienie
|
evi - noa ja pier... kominiarze że niech ich najbliższe drzwi ścisną
![]() Oczywiście nie ma to jak zwalić wszystko na coś co nie jest od nich zależne, czyt. Wasz piec. Z dziurą to już po bandzie pojechali, nie se w tyłkach takowe wywiercą
|
#2218 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#2219 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
dziękuje![]() Cytat:
![]() ja dalej nie wiem jaki wziąć, tż z wyglądu nie bardzo się podoba. ten wasz ma wysokość siedzenia 33cm chyba. Mi się podoba inny ale ma siedzenia 41 cm, ale chyba będzie dużo za wysoki, bo jak mierzyłam jej nóżki to wychodzi ok 34 cm. Cytat:
![]() nienawidzę pająków
Edytowane przez sara 85 Czas edycji: 2012-02-17 o 14:05 |
|||
|
|
|
#2220 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Podejrzewałam,że tak będzie. Szkoda,że w ogóle wam kazali wiercić,szybciej i prościej przecież jest zostawić okno otwarte na 24/h
![]() |
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 10:23.

Módego rowerek jak zabraliśmy w góry to kuzyn tz go nosił bo to był bardzo zły pomysł
Dobrze że w porę zauważyłam bo by mieszkanie z dymem puścił. Już reklamówa się rozpuszczała
. Dorośli ludzie
.