|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#3121 |
|
Zadomowienie
|
Dot.: Luty już mamy więc na pierwsze dziecko czekamy! Mamcie III-IV 2012
ja tez pewnie bede miala ze 20 kg do zrzucenia, moja wymarzona waga to 62 kg ,ale jak bedzie juz 65-67 to bedzie dobrze
![]() mnie to chyba ratuje to ze jestem wysoka, bedziemy sie wspierac to i szybciej pojdzie
|
#3122 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Ivonka gratulacje fajnie że już masz córeczkę przy sobie ![]() Ja jak zwykle nockę aktywną tzn 5x siusiu.... tylko to mi chyba w ciąży najbardziej przeszkadza no i czasem kręgosłup. |
||
|
|
|
#3123 |
|
Zakorzenienie
|
Hej
![]() Zaraz Was poczytam, ale napisze najpierw, ze bylam na badaniach krwi i moczu i oczywiscie jak przyszlam byla kolejka, wiec pytam ludzi grzecznie czy do zabiegowki? Tak.. to czy moge wejsc przed panstwem? A ludzie cisza! hehe wiedzialam ze tak bedzie Jeden Pan cichutko sie zgodzil...Ale ja mowie: no ja tylko za 2 tyg. rodze. ![]() Podziekowalam za ochocze przepuszczenie mnie. No w styczniu jeszcze czekalam w kolejce przez 1,5 godziny ale dzis juz sie tak czuje zle ze mowie, nie obchodzi mnie nic, wchodze przed wszystkimi.
|
#3124 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Karolca kciuki! obudziłam sie o 6 i jak zwykle spalam do 10
|
|
|
|
|
#3125 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Mi się wydaje że on bardziej przejmuje sie rybami niż mną .... bo jak jakaś ryba jest chora to biega skacze koło niej cuduje na wszystkie sposoby aby ją wyleczyć, ale jak ja się czasem w ciąży źle czuję to słyszę "jeszcze tylko parę tygodni" lub "a co dziś robisz na kolację" ![]() Eh Cytrynka może po urodzeniu dziecka coś się zmieni i zaczną zauważać Nas i w ogóle to że mają dzieci. |
|
|
|
|
#3126 |
|
Zadomowienie
|
![]() Dzis T.w biurze,wiec nie jestem odcieta od netu ![]() Przede wszystkim gratulacje dla swieżo upieczonej mamusi i Ewci!!! ![]() agnes99 no Ty Kochana juz coraz blizej U nas kompletowanie rzeczy w toku, wczoraj zakupilismy przewijak. Dla odmiany wczoraj odebralam wyniki GBS i oczywiscie mam to dziadostwo ..dostala m antybiotyk i za 7 dni na powtorke wymazu.Dzis zaopatruje sie w susz malin i olejek do smarowania TAM..pora sie zaczac przygotowywac ![]() Rozmawiałam wlasnie z polozona z którą będe rodziła i wczoraj miała mega szybki poród. Zadzwonila dziewczyna,ze ma skurcze co 15 min. po przyjezdzie do szpitala okazało się, że ma 8cm rozwarcia..no wiec poszło szybko Tez tak chce. Jak powiedziałam o tym T.to stwierdził...to moze pojedzmy wczesniej..np.w poniedziałek ( w sumie 3 tyg przed czasem to tez wczesnie;p)Lenka dziękuje za podpowiedz, na pewno sie na cos wybiore...bo potem juz szybko nigdzie nie wyjdziemy chyba,ze na spacerkarolca jak tam nastroje męża, juz Mu humorki zelżały? Jakie ładne zdjęcia na mailu!
"Życie składa się z rzadkich, oddzielonych momentów najwyższego znaczenia i nieskończonej liczby przerw pomiędzy tymi momentami. A ponieważ cienie tych momentów unoszą się w trakcie tych przerw nieustannie wokół nas, więc warto dla nich żyć." J.Wiśniewski |
|
|
|
#3127 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Aguskaa i bardzo dobrze że się wepchnęłaś grzecznie nawet ze zmywaniem naczyń mam problem ![]() Tak wogóle to dzień dobry, ja dziś do 10 pospałam bo wczoraj miałam problem z zaśnieciem, wierciłam się i ja i mały oj było ciężko A dziś 38 tydzień zaczynamy więc ciąża już donoszona nie wiem jak ja uniose ich siedzenie bo oni nawet do 1 w nocy lubią siedzieć, najwyżej pójde w kime niech się bawią sami
|
|
#3128 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Jak sie zapre to dam rade, ale mysle ze jak dojde do 65 mniej wiecej to juz bede mega zadowolona! Lena, ja nie znam wiecej sposobow niestety na opuchlizne wiec nie pomoge
|
|
#3129 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 10:47 ---------- Poprzedni post napisano o 10:45 ---------- Cytat:
ale 65kg tez mnie pewnie zadowoli bo teraz waze 73 |
||
|
|
|
#3130 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
bede szkac, bo jeden chce wziac jakis.Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
![]() Hej mamuski
|
||||
|
|
|
#3131 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
) Ale w 38 tygodniu to bym sie sprzeciwila, no ewentualnie piwko do kolacji to nie ma problemu!Ale mysle sbie ze nawet jesli moglabym wziasc taksowke do porodu gdyby popil akurat, to jak ja z nim pojade na porodowke ![]() No wiec nie- i mysle ze gdyby juz taka sytuacja byla ze mamy gosci czy cos to by sie ze mna zgodzil bo powiem Wam ,ze mi sie wydaje, tzn ja to wiem ze faceci naprawde czasami nie pomysla 5 min do przodu! My kobiety mamy inne spojrzenie na wazne sprawy niz oni i czasami po prostu trzeba im przetlumaczyc na spokojnie o co biega A co do TZ-ow , ktorzy niezbyt sie angazuja w przezywanie ciazy to dziewczyny mi sie wydaje ze dla nich jest to tak na maksa nierealne i nie do wyobrazenia ze Oni (pewnie nie wszyscy ale wielu) nie potrafia zrozumiec o co takie halo. Ja tak mialam z moim w ciazy z adasiem i ciagle tez chodzilam na niego zla, ale wybaczylam i zrozumialam jak urodzilam , wtedy naprawde spisal sie na medal , nosil wieczorami jak adas plakal bez konca, usypial, chodzil na spacery i duzo mi naprawde pomagal! Wiec mysle ze tak bedzie i z Waszymi Po prostu oni musza wiedziec jakie jest zadaznie , co robic i przede wszytskim trzeba im na to pozwolic. Napewno dla wielu przyszlych tatusiow jest to mega frustrujace ze to my jestesmy za wszytsko odpowiedzialne teraz, tylko my w zwiazku z dzieckiem sie liczymy i wszystko dla dziecka robimy a ich rola skonczyla sie (jak to moj zartuje) po 5 przyjemnych minutach ![]() No to troche tych naszych facetow pobronilam
|
|
#3132 | |||||||
|
Gang Iren
|
Dzien dobry! Nocka nieprzespana,ale to sie czesto zdarza.Budze sie i mysle o dziecku,planuje co i jak,wyobrazam sobie jak to bedzie.I czy Wiki nie bedzie zazdrosna.Niby sie nie zanosi na to,ona jest duza i madra,no ale... Cytat:
Cytat:
Nie zeby jakos specjalnie sie bronil ![]() Ale ostatnio mialam focha jak mi powiedzial "znooowu-daj pospac".To mu wygarnelam,ze mnie nie chce,bo jestem gruba i sie poryczalam. Cytat:
Cytat:
No moj tez sie nie wtraca.Chociaz chcialabym czasem,zeby wykazal zainteresowanie.Ale jest tez plus-nie sprawdza ile co kosztowalo ![]() Gdyby to robil,to chyba zaczalby sie udzielac,a raczej ograniczac mnie finansowo ![]() [QUOTE=emigra;32362717] Desia, masz racje, my trzy tutaj to takie wielorybki - latwiej przeskoczyc niz obejsc a jaka jest Wasza wymarzona waga? Ja najpierw marze o tej sprzed ciazy a potem chce isc za ciosem i dojsc do 65 kilo .... ![]() /QUOTE] Dasz rade!Przez pierwsze miesiace po porodzie na pewno zejdziesz do wagi sprzed ciazy.A jak corcia zacznie raczkowac i biegac,a ty za nia,to dojdziesz i do swojej wymarzonej wagi ![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
Moj ma zapowiedziane,ze miesiac przed(czyli juz niedlugo)nie pije.Bo w razie czego nie bede szukac transportu,skoro samochod jest.Ja moge nie pic tyle czasu,to on moze ten miesiac dac sobie spokoj z piciem.
|
|
#3133 |
|
Raczkowanie
|
od kumkury
dzis rano o 7.25 przyszla na swiat sn. Agatka - 4300 g, 59 cm. Pozdrawiam wszystkie mamuski, buziaki. Kumkura
|
#3134 | |
|
Zakorzenienie
|
desia obyś miała racje co do tzow
![]() ---------- Dopisano o 11:02 ---------- Poprzedni post napisano o 11:01 ---------- Cytat:
![]() ![]() gratulacje!!! |
|
|
|
|
#3135 |
|
Zadomowienie
|
Kumkura gartulacje, ale duza córa
wszystkiego dobrego dla Ciebie i Agatki![]() ide ogarnąc domek i czekam na TZ az wróci.
|
#3136 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
myślałam o tym diosminexie, i o herbatce z pokrzywy jeszcze, ale niektórzy twierdzą że w ciąży lepiej uważac z tym.. Już sama nie wiem co robic, aż mnie bolą te łapy.. |
||
|
|
|
#3137 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
No to kolejna mamusia ma swojego Skarba przy sobie |
|
|
|
|
#3138 |
|
Rozeznanie
|
Gratulacje dla dzielnej mamy!
|
|
|
|
#3139 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
no duża dziewczynka mamy kolejną mamuśkę no to zaczyna Nam się sypać
|
||
|
|
|
#3140 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Aguska dobrze zrobilas ![]() Gosiu ja oczywiscie tez sie martwie czy adas nie bedzie zazdrosny albo co gorsze bedzie czul sie jakos pokrzywdzony w glebi serduszka nie okazujac tego! Bedzimy musialy wykazac sie duza cierpliwoscia i sprytem zeby te nasze starsze dzieciaczki nie czuly sie odrzucone! Co do szpitala to ja nie mam jakiejs wielkiej awersji, moge polezec, ja tam jestem cykor i jednak wole aby malutka byla pod okiem specjalistow kilka pierwszych dni A wiesilek podobno wplywa na nawilzenie tkanek i zmniejsza prawdopodobienstwo pekniecia przy porodzie, wiec ja mysle ze warto lykac, ja bede.
|
|
#3141 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#3142 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
też mnie nie boli to że w razie w taksówką się dostane do szpitala ale nie wyobrażam sobie męża na porodówce śmierdzącego alkoholem, wręcz nie pozwole mu ze mną rodzić, wygonie go nie spada i bede mu to chyba do końca życia wypominać ![]() No to dla kumkury i jej dużej dzieczynki, to która teraz następna chyba konia no nie ?
|
|
#3143 | ||||||
|
Zakorzenienie
|
A dzis mi sie snilo i to byl bardzo realny sen, ze wstalam do wc i odeszly mi wody i bardzo krwawilam ale obudzilam sie no i po czasie doszlam do siebie
![]() Cytat:
![]() Co do badan: hbs nie trzeba byc na czczo, tego drugiego badania nie znam? Cytat:
A Ty masz twardnienie brzuszka?Cytat:
Tobie sie skrocila szyjka na tym etapie ciazy do 2 cm, a ja od 33 tc mam szyjke 7 mm hihih ale jazda Ale juz teraz jestem spokojna, krazek trzyma szyjke![]() Cytat:
Jeszcze troszke kochana Cytat:
![]() No i co ten Filipek nie chce jeszcze wyskoczyc z brzuszka? ![]() Cytat:
Gratuluje 38 tygodnia, teraz juz mozesz byc spokojna ![]() Podziwiam Cie, ze zgadzasz sie na impreze i drinkowanie meza, wiesz w kazdej chwili moze Ci sie rozkrecic akcja. Ja bym juz teraz nie pozwolila.
FILIPEK SZYMONEK Edytowane przez Aguśkaa83 Czas edycji: 2012-02-17 o 11:09 |
||||||
|
|
|
#3144 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Duza Agatka, a kumkura chyba raczej malutka byla o ile dobrze pamietam! SERDECZNIE GRATULUJE MAMUSI I MASE BUZIAKOW DLA AGATKI ![]() ![]() klask i:
|
|
#3145 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
gratuluję kochana
godzina 16:30 najszczęśliwszy dzień w moim życiu narodziny syna Filipa!!! |
|
|
|
|
#3146 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() Musimy sie przyzwyczaic ze od marca to chyba codziennie bedzie jakas wiadomosc o narodzinach GRATULACJE KUMKURA! A mialas pierwsza termin... Duuuuza dziewczynka!
|
|
|
#3147 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() idziemy dziś do lekarza to może dowiemy się coś ciekawego
|
|
|
|
|
#3148 |
|
Zakorzenienie
|
Aguśka, dobrze, że nie czekałaś.. Kurcze, swoją drogą nie lubię strasznie takich sytuacji i przykro mi że ludzie są tacy mało wyrozumiali czasem. Ja od początku ciąży nie spotkałam się z takimi przypadkami (wręcz przeciwnie wszyscy miustępowali itp.) aż do pewnego momentu, kiedy starsza pani fuknęła na mnie gdy poprosiłam kasjerkę o kogoś do kasy uprzywilejowanej (bo akurat ta była zamknięta). Kasjerka stwierdziła że na razie nikt tam nie może przyjśc, więc ona mnie bez kolejki obsłuży. Starsza pani była obużona! aż przykro że kobieta kobiety nie zrozumie..
|
|
|
|
#3149 |
|
Zadomowienie
|
Wow, Kumkura, wielkie gratulacje!!!
|
|
|
|
#3150 | ||
|
Gang Iren
|
Cytat:
Dorodna dziewczynka ! Cytat:
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 20:27.

jedynie to mialam chwilowa ulge jak maz gadal do Julki i glaskal brzuszek 
fajnie że już masz córeczkę przy sobie 
nawet ze zmywaniem naczyń mam problem 

ale 65kg tez mnie pewnie zadowoli bo teraz waze 73 

wszystkiego dobrego dla Ciebie i Agatki
klask i: