|
|||||||
| Notka |
|
| Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
Pokaż wyniki sondy: Czas na wybór tytulu do kolejenj części. Do dzieła Mamuśki! )
|
|||
| Uśmiechamy się radośnie, bo zaraz witamy wiosnę. |
|
1 | 2,00% |
| Ząbek tu, ząbek tam , ale jeszcze czadu mamie dam! |
|
6 | 12,00% |
| Dietka rozszerzona, mama zadowolona a ja poznaje nowe smaki, bo już nawet jem buraki |
|
1 | 2,00% |
| Poznajemy smaki nowe i jesteśmy przez to zdrowe ! |
|
1 | 2,00% |
| RosnąRączki,RosnąNóżkiTo też czas zębowej wróżki, baba,baba wciąż słyszymy i na wiosnę sie cieszymy. |
|
10 | 20,00% |
| Pół roczku już mamy i siadać, pełzać zaczynamy! Mamusie VII-VIII. |
|
0 | 0% |
| Czworaczki, pełzaczki- coraz bardziej ruchliwe te nasze dzieciaczki. |
|
14 | 28,00% |
Raczkujemy i wstajemy, przez co mamie smukłą sylwetkę utrzymać dajemy
|
|
1 | 2,00% |
| W końcu wiosna wyczekana- cieszy się kazdy bobas i jego mama. |
|
16 | 32,00% |
| Głosujący: 50. Nie możesz głosować w tej sondzie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#751 | |||||||||
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Masze maluchy śliczne, radosne, a my plotkując czekamy na wiosnę :) Mamusie VII
Dzień dobry
![]() Się wyspałam trochę, bo 6,5 godziny (pobudka przez męża, nie synka ), a wczoraj było 3,5 h (i też nie przez synka, tylko siedzenie do 3 z minutami, a wstawanie na poranne szczepienie).Cytat:
Wg tego to moja Bambaryła jest na 5o centylu ![]() Jednego tylko nie rozumiem: czemu w Polsce zawsze musi być inaczej niż w innych krajach? Inne siatki, inne schematy żywienia, w ogóle inne zalecenia ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() A z wagą łączę się w bólu niestety ![]() Cytat:
![]() Post? Zależy jaki. Taki zwykły piątkowy to jest, ale Wielki Post to dopiero od środy następnej. A dziękuję Za to ten ząb coraz bardziej działa mi na nerwy, bo już prawie jest, już nawet sterczy taki koniuszek, ale cały czas pod skórą, nie przebity A ja już bym go chciała pomacać ![]() Z balsamami nie pomogę, bo nie znoszę tych termicznych: ani chłodzących, ani rozgrzewających. (Cały czas pamiętam Twój opis po tym rozgrzewającym )Cytat:
Cytat:
Cytat:
Fajnie że to dla niej taka zabawa
|
|
#752 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Masze maluchy śliczne, radosne, a my plotkując czekamy na wiosnę :) Mamusie VII
Cytat:
Biderka - my mamy isc ok. kwietnia do kontroli (pol roku po ostatnim badaniu) ale pewnie pojde wlasnie jak zacznie chodzic, z arturem tak wlasnie mialam Edytowane przez 83monia Czas edycji: 2012-02-17 o 10:11 |
|
|
|
|
#753 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ja raczej poproszę o skierowanie do ortopedy jak dama zacznie chodzić, wolę chuchać na zimne. Moja dama poszła spać przed 9 i myślałam, że za chwilę wstanie, a ona śpi i śpi... a miała zrobić zakupy
Edytowane przez zanetaa88 Czas edycji: 2012-02-17 o 10:16 |
|
|
|
|
#754 | ||
|
Zakorzenienie
|
to zalezy - dzis piatek wiec jesli poscisz piatkowo to tak, dzis post. a wielki post to sie w srode zaczyna - czyli ze nei imprezujemy 40 dni (chyba ze ksiadz da dyspense, np. na chrzest
)---------- Dopisano o 10:18 ---------- Poprzedni post napisano o 10:17 ---------- Cytat:
---------- Dopisano o 10:22 ---------- Poprzedni post napisano o 10:18 ---------- Cytat:
ŻELE CHLODZACE NA D.PE Z CELULITEM CHETNIE ODKUPIE< PISAC NA PW, BO NIE PAMIETAM KTO O TYM PISAL |
||
|
|
|
#755 |
|
Zakorzenienie
|
Monia a u mnie osobno USG i osobno sobie bada bioderka, muszę latać po Szpitalu aby tu iść co innego zrobić i tu iść co innego zrobić. Agadus pisała o kremach.
|
|
|
|
#756 | |||||||
|
Zadomowienie
|
cześć Kuny
mój syn stosuje na mnie torturę chińską nie pozwala jeńcowi spać ja idę do niego z zamiarem wystawienia go za okno wchodzę a ten tymi oczętami się patrzy i mówi zamiast mama ammmaa i jak takiego ubić??![]() Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() mi również nie służy dziś w nocy przez sen mówię do tż "ach chciałabym, żeby przyśniły mi się świnki morskie" ten pyta a to czemu?? a ja " bo one są takie pozytywne" i zasnęłam o co mi chodziło zostanie tajemnicą ![]() Cytat:
![]() oj zboczuchy jedne otóż nie mój tż nie wietrzy pupy razem z Żbikiem znaczy czasem się nam zdarzy po wietrzyć razem - tak dla zdrowotności![]() ejj ja mam pytanie bo mi pediatra każe przychodzić z małym co dwa trzy tygodnie ze zdrowym dzieckiem ma tak też która??? Zmalowana do tablicy!! i sygine!!!
|
|
#757 | |
|
Wtajemniczenie
|
Nataszka wysłałam Ci pw, daj znac co i jak
![]() ---------- Dopisano o 10:55 ---------- Poprzedni post napisano o 10:53 ---------- Cytat:
![]() jak przestanę karmic to dopiero, bo zastanawiam sie nad plastrami |
|
|
|
|
#758 | |||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
fajna jestCytat:
nie mam pojęcia, ale zawsze inaczej.... A co Ty o tej porze już tu robisz? ![]() Cytat:
![]() Ja tak nie mam...dlaczego tak każe przychodzić?
|
|
|
#759 |
|
Wtajemniczenie
|
dziewczyny jaja jak berety( napiszę wprost, chciało mi się siku i poszłam do WC, ściagam majtki a tam co , zakrwawione, dostałam okresu, a nawet wkładki nie zalozyłam, zapomniałam rano i takie ładne majtki i do doopy, ale nic nie czuję nic mnie nie boli, zawsze to prochy brałam a teraz nawet nie poczułam jak mi poleciało, normalnie jajca)
|
|
|
|
#760 | ||||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Cytat:
za upraniona wage dla córki ![]() Cytat:
Cytat:
Dzien dobry |
||||
|
|
|
#761 |
|
Wtajemniczenie
|
monia Nataszka była pierwsza, ma mi na PW napisac co i jak jak nie będzie chciała to dam Ci znać
|
|
|
|
#762 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
no i fakt szkoda majtek |
|
|
|
|
#763 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
#764 |
|
Zakorzenienie
|
dziewczyny potrzebuję kupić odkurzać, jakiś nie drogi ale mocny
mamy odkurzać tak słaby że nie chce nic wciągać polecicie coś?
|
#765 |
|
Zakorzenienie
|
Scio,MoniaZ82,iwonap79,br umek,piwnooka77 Dziekuje za mile slowa o Marysi
Ja za troszke uciekam do fryzjera zlikwidowac swoj "pas startowy" z czubka glowy i podciac koncowki. |
|
|
|
#766 | ||||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
nie pomoge, nie mam odkurzacza i dywanow tez nie. Ale chyba zelmery sa dobre
|
|
|
#767 |
|
Zakorzenienie
|
my też nie mamy dywanów, ale ciężko mi miotłą dokładnie pozamiatać
|
#768 |
|
Zadomowienie
|
dzień dobry
ja znów o sobie... Nikodem dalej jak było,ale za to Nadinka się chyba zaraziła,wieczorem jedziemy do doktora ją osłuchać no miłego dnia dziewczęta
|
|
|
|
#769 |
|
Zakorzenienie
|
ja mam elextroluxa ale srednio wciaga
wiec nie pomoge. a nie masz zaprzyjaznionego kogos w sklepach z takim sprzetem![]() a ja zaraz jade do kolezanku ufarbowac wloski i podciac koncowki - do zobaczonka dziouchy
Edytowane przez eveewe Czas edycji: 2012-02-17 o 12:02 |
|
|
|
#770 |
|
Zadomowienie
|
Baboniku, zdrówka dla dzieciaków i cierpliwości dla Ciebie!
Przypominam się z kciukami o 14
|
|
|
|
#771 |
|
Wtajemniczenie
|
Pokaze Wam jak Wiki dzis rano ładnie sama siedziala
|
|
|
|
#772 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#773 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#774 |
|
Wtajemniczenie
|
wodagua trzymam
![]() stronczek Wiki bardzo ładnie siedzi, juz taka "dorosła" się zrobiła
|
|
|
|
#775 | |||||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
---------- Dopisano o 12:19 ---------- Poprzedni post napisano o 12:18 ---------- Cytat:
![]() w domu poodkurzane zostało mi tylko : - dac dzieciowi obiada - wyprawic na balkonowe werandowanie - skoczyc po ziemniaki - wykapac sie -czekac na Tż dziś Igi spróbuje Rybki zobaczymy czy podpasuje ...ja nie lubie ryb
Złoty krążek mi wcisną na ręce.... ![]() A ja rosnę i rosnę latem, zimą na wiosnę ![]() Jeszcze tylko..... ![]() Ząbki Igorka Edytowane przez SweetAngel1984 Czas edycji: 2012-02-17 o 12:21 |
|||||
|
|
|
#776 |
|
Rozeznanie
|
wodaqua
za operacjęwczorajsze Izunia i Agatka ![]() dzisiejsze Dominik ![]() Kurcze zamartwiam się jak ułożyć jedzonko dla małej jak do pracy wrócę... No i moja pić nic nie chce... Odciągać pokarm dla niej?... Osiwieję |
|
|
|
#777 |
|
Wtajemniczenie
|
moja Nati juz przy łózeczku jak jest to stoi, a jak jest w łóżeczku to tez łapie się szczebelek i podciąga i najpierw na kolana później na nóżki, ale przy łózku długo nie postoi bo nie ma się czego złapać
|
|
|
|
#778 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ja wczoraj marzyłam o faworkach, ale oczywiście NIGDZIE już po południu nie było Cytat:
Dzień Dobry. Julcia śpi juz 1,5h, więc niedługo pewnie się obudzi. Dzisiaj chodzimy z Tofikiem na spacery, bo maż w pracy i już się trochę ociepliło, to nie oddawalismy go teściom. Wkleję Wam mojego znudzonego psa
|
||
|
|
|
#779 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Przed ciążą najmocniejsze leki ledwo pomagały, ble.Cytat:
![]() My w niedziele mamy w końcu chrzest Natana Oby jakoś poszło.... Bez nerwów. Już bym chciała mieć to za sobą.....
|
|
#780 | |||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
Cudna i jak ślicznie siedzi
|
|||
|
![]() |
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 22:17.

)
), a wczoraj było 3,5 h
(i też nie przez synka, tylko siedzenie do 3 z minutami, a wstawanie na poranne szczepienie).
Inne siatki, inne schematy żywienia, w ogóle inne zalecenia 

)

)
)
Wiadomo co te nasze kciuki działają, więc liczę na Was Dziewczynki!