|
|||||||
| Notka |
|
| Włosy kręcone: pielęgnacja, fryzury, inspiracje Forum dla osób z kręconymi włosami. Rozmawiamy o stylizacji i pielęgnacji loków. Wejdź, podziel się doświadczeniem, zadaj pytanie. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#56941 | ||||
|
Wtajemniczenie
|
Dot.: Pielęgnacja loków, loczków i fal - XII część zakręconej opowieści
Cytat:
Ponownie te same zdjęcia co rok temu w wakacje ? Pracuję jako au pair, mieszkam z brytyjską rodziną, więc to nie tak jak u siebie w domu, że mogłam w łazience siedzieć godzinami i pielęgnować moje włosy, testować kosmetyki i siedzieć na forum bardzo często. Nie będę się zniechęcać, dziś rodzinka jedzie na weekend do znajomych, dom wolny, więc robię sobie małe SPA wieczorem, długą kąpiel, maseczkę na włosy (mam tylko L'bioticę ), potem odżywki i wrzucę zdjęcia moich obecnych włosów. Dzięki za motywację. ![]() Cytat:
Ja też mam ten problem, że widzę pełne półki kosmetyków do pielęgnacji włosów, a nie wiem czy się nadają do CG. Na niektórych na szczęście jest na przodzie opakowania napisane, że bez silikonów. Ja podcięłam dopiero po 5 miesiącach, bo wtedy byłam w PL i poszłam do mojej fryzjerki. Kiedyś miałam śliczne, długie włosy, aż do pasa, a od 2 lat nie potrafię ich w ogóle zapuścić. Bo ciagle jakieś farbowanie, potem ścinanie i tak w kółko. A marzą mi się ponownie długie włosy, bo nigdy jeszcze nie miałam długich i do tego pokręconych. Chciałabym zobaczyć efekty CG na takich długich włosach. Cytat:
Dodam zdjęcia wieczorem. Ach, jak dobrze być tu z powrotem ! ![]() ---------- Dopisano o 16:22 ---------- Poprzedni post napisano o 16:19 ---------- Cytat:
Poczekam, może się tutaj odezwie, a jak nie, to znowu napiszę na PW.
"Eat clean, train hard and surround yourself with those on the same mission as you". Aparatka: 16.08.2007-10.09.2009 11.03.2015-? Walczę: 82,6 kg --> 80,2 kg --> 75,9 ? cel I: 79 kg cel II: 75 kg cel III: 71 kg "Per aspera ad astra". |
||||
|
|
|
#56942 |
|
Raczkowanie
|
Witam wszystkie zakręcone
Pisze z cicha nadzieja, że przyjmiecie mnie do swojego grona. Zacznę od tego, że kiedyś miałam długie, proste włosy. Tak było do czasów gimnazjalnych, gdzie zaczęło się rozjaśnianie, pasemka, farbowanie i prostowanie. Moje włosy były coraz krótsze i coraz bardziej zniszczone. W końcu zdecydowałam się na radykalne ciecie i tym sposobem wróciłam do naturalnego koloru. Jednak z prostowania do końca nie zrezygnowałam. Jednak od jakiegoś czasu zaczęłam dbać o włosy. Przeczesałam internet w poszukiwaniu sposobu na piękne włosy. W ruch poszły biovaxy, oleje, odstawiłam sls-y, odżywki z silikonami, a moje włosy nadal się buntowały. Aż trafiłam na ten wątek. Na razie przeczytałam pigułkę, FAQ, wertuje poprzednie wątki i inne związane z kręconymi włosami. Dodaję zdjęcia: 1. Tak było kiedyś 2. pasemka blond, potem pasemka czarne i blond, nawet borsuk byl ![]() 3. różne odcienie brązów, jednak nigdy nie trafiłam na ten idealny 4. malowane na zbliżony kolor do naturalnego (już nawet nie pamiętam jak ja do zrobiłam, ze tak szybko je rozjaśniłam) 5. ostre cięcie, baaardzo żałowałam.... 6. włoski mi rosły, kilka razy podcinałam, zdjęcie z kwietnia tamtego roku 7. zdjęcia z dziś (minęło ponad1,5 roku od ścięcia) - od 2 dni pielęgnacja zgodna z cg i plunking ![]() Teraz chyba powinnam trochę wystopniować włosy, obcięte są aktualnie na prosto. Co o tym myslicie? |
|
|
|
#56943 | ||
|
Strażnik Wizażu
|
Cytat:
Cytat:
poka włosy ![]() Na to pierwsze zdjęcie patrzeć nie mogę Ale faktycznie, włosy się zmieniły bardzo może jeszcze komuś takie zdjęcia pomogą już zapomniałam jak wyglądały włosy myszki a jeszcze tu była dziewczyna...deraa bodajże to dopiero była zmiana chyba jej zdjęcia się nie zachowały po awarii...niestety ![]() Te samiutkie a wieczorem nowe z dzisiaj, zobaczymy czy naprawdę jest źle (nie sądzę) ![]() Dobrze mieć Cię z powrotem A masz tam taki łatwy dostęp do świetnych kosmetyków o tu zobacz KLIK! zazdroszczę (chociaż rozumiem, że mogą to być za drogie kosmetyki dla Ciebie...)---------- Dopisano o 15:30 ---------- Poprzedni post napisano o 15:29 ---------- Podejrzyj w codzienniku co stosuje/stosowała
Edytowane przez DMkAnia Czas edycji: 2012-02-17 o 15:34 |
||
|
|
|
#56944 |
|
Zadomowienie
|
Może z olejów i olejków.
Ok, zrobię fotę jak tylko znajdę aparat
|
#56945 | |
|
Wtajemniczenie
|
Myślę, że jesteś na dobrej drodze teraz.
Odpowiednia pielęgnacja, wytrwałość i zobaczysz efekty. ![]() Cytat:
Właśnie w nocy znalazłam to forum, przeglądałam kilka produktów i ceny raczej nie są niskie (dla mnie, biednej au pair). Ale być może uda mi się coś kupić. ![]() Ach, dziękuję, czuję się znowu jak w domu, hehe. No to macie, 2 zdjęcia tego afro ! I jeszcze jedno zdjęcie z października 2011, ciągle było (i jest) CG, ale prostowałam kilkanaście razy.
"Eat clean, train hard and surround yourself with those on the same mission as you". Aparatka: 16.08.2007-10.09.2009 11.03.2015-? Walczę: 82,6 kg --> 80,2 kg --> 75,9 ? cel I: 79 kg cel II: 75 kg cel III: 71 kg "Per aspera ad astra". |
|
|
|
|
#56946 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
co ja bym dała za taką długość i takie włosy...
|
|
|
#56947 | |
|
Kazar Lady
|
Cytat:
BTW śliczna jesteś |
|
|
|
|
#56948 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Szczególnie jak zepnę włosy w ananasa na noc ![]() ---------- Dopisano o 16:04 ---------- Poprzedni post napisano o 15:57 ---------- Cytat:
|
|
|
#56949 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#56950 |
|
Rozeznanie
|
Z tego co pamiętam to zawijała pasma w folie spożywczą i szła chyba tak spać, a rano odwijała
Dużo dziewczyn chyba tego potem próbowało |
|
|
|
#56951 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Motywacja świetna ![]()
|
|
|
#56952 | |
|
Kazar Lady
|
Cytat:
![]() edyta07 na suchych włosach przeswit mniejszy ale włosy dziwnie mi sie układają na czubie MUSZE cos wymyślić - dziś podpinałam inaczej i wyszło tak samo - no może jeden kukuryk bardziej odstający jako ze nie działa u mnie wciąż podgląd albumu wrzucę tu swoje sprzed i po ( CG od 1,5 miesiaca) Edytowane przez Miskaa78 Czas edycji: 2012-02-17 o 16:15 |
|
|
|
|
#56953 |
|
Raczkowanie
|
Miśka dziękuje
ojp o matko afro piękne! ![]() ![]() dodawaj zdjęcia z dziś wieczór jeśli będziesz miała jak zrobić, jak będziemy widziały aktualny stan włosów to na pewno coś razem zaradzimy! ![]() ed. Miśka łał! Ogromna zmiana, błyszczące, nawilżone i jaki skręt! I to jest następna motywacja dla wielu z nas.
Edytowane przez iga_s Czas edycji: 2012-02-17 o 16:17 |
|
|
|
#56954 |
|
Kazar Lady
|
zrób fotki jak podepniesz
zgapię potem jak wyjdzie
|
|
|
|
#56955 |
|
Raczkowanie
|
|
|
|
|
#56956 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Bo na suchych nie było żadnego efektu.Claudiin, nosisz na głowie moje marzenie, razem z agatką Napakuje shea zaraz na łebek, bo w planie jutro mycie SLSem - stosunkowo dawno peelingu nie było ![]() Bratanice mnie przegoniły po galeriach, umieram Ale są kiecki i bluzki W końcu coś niewłosowego![]() Angielski, bezboleśnie - 16:0 ![]() ![]()
|
|
#56957 | |
|
Kazar Lady
|
Cytat:
gratulacje !! zakupy zrobiłyśmy podobne
|
|
|
|
|
#56958 |
|
Zadomowienie
|
Miśka co Ty robisz, że w ogóle nie masz puchu? śliczne te włosy
![]() Moje czują już powoli brak porządnego ścięcia fryzjerskiego;/ Nie chcą się ładnie układać wiadomo-swoje pseudościęcie to nie to. Być może też trochę wina moich nożyczek Rosmannowskich. Ale nie ma teraz bata, obiecałam sobie,że profesjonalnie ścięte zostaną dopiero przed weselem mojego kuzyna w połowie czerwca. BTW z mojego zapuszczania nie wiele widać. Co zetnę ten 1 cm to włosy chyba unoszą się i nie widać żeby rosły. Mają śmieszne różne długości. Wkurza mnie to. Najbardziej mnie boli jak sama podcinam końcówki i wtedy dokładnie widzę, jak są mocno wycieniowane w środku nigdy już tego błędu u fryzyjera nie popełnię. Jeśli cieniowanie to tylko pierwszej warstwy. Nie dam się już zabjerować, że dzięki wewnętrznemu cięciu będą się lepiej układać. Może Jantarek coś zaradzi Obecnie wcierałam go dziś 3 dzień i 1 dzień z nim był równoznaczny z malowaniem i dziś już mam ok 3 mm odrosty Wiem dobrze, bo jestem ciemną blondynką a farbuję na blond. W sumie dobrze, bo moja zdradzona farba mi się nie podoba to szybciej może wrócę to wcześniejszej.
|
|
|
|
#56959 | ||||||||||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
Może opiszesz dokładniej swoją pielęgnację?Cytat:
Na tym zdjęciu z października włoski są ładne ale pamiętam, że stać je na więcej![]() Jesteś bardzo podobna do mojej koleżanki Cytat:
Żartuje wielka zmiana i to w tak krótkim czasie. Jest pięknie![]() Kascysko gratuluję egzaminu Zdolniacho
|
||||||||||
|
|
|
#56960 | |||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
mierzyłam przyrost - jeden cm w ciągu 2 tygodni, czyli wszystko w normie ![]() dziewczyny, mam pytanie. czy farbowanie na olej koleżance, która w ogóle nie ma nic wspólnego z cg, będzie dobrym pomysłem? nie przeszkodzi to w "chyceniu" farby? włoski ma poniszczone, a nakładamy czerwień i chcemy jak najbardziej zminimalizować zniszczenie
|
|
#56961 | ||
|
Kazar Lady
|
w codzienniku są dokładne opisy, mycie odżywką d/s b/s żel lniany - ideał
Cytat:
Cytat:
w życiu bym nie pomyslała, że moge mieć takie fale
|
||
|
|
|
#56962 |
|
Raczkowanie
|
Dopiero pochłaniam wiedzę na temat pielęgnacji
od 2 tygodni nakładam olej, zaczęłam od mieszanki oliwy z oliwek i kokos (to akurat miałam w domu), wczoraj kupiłam alterrę z granatem i nałożyłam na noc (ma niestety straszny zapach zaglądałam do dziennika pielęgnacji i po weekendzie wybiorę się na zakupy
|
|
|
|
#56963 |
|
Zakorzenienie
|
laski boskie wloski..
a moje dziś sie kompletnie nie chcą układać ani czesać spiełam w warkocz i do widzenia
|
#56964 |
|
Rozeznanie
|
Przed chwilą mierzyłam włosy i wyszło, że urosły tylko 1cm
To ja nawet nie chcę wiedzieć jak mi rosły bez CP Chyba zacznę pić jeszcze tran, od kilku dni piję też siemię lniane ![]() Nałożyłam wszystkie oleje (po za rzepakowym) jakie miałam (bd, himalaya, orzech i oliwa), bo przez nowy tydzień będzie pielęgnacja minimalistyczna Nie wiem co z tego wyjdzie, ale nawet jak wygląd nie będzie ten to chociaż się odżywią Ale zawsze olej nakładałam lejąc go po włosach i strasznie dużo mi go schodziło, dziś przelałam do psikacza i zeszło dużo mniej
|
|
|
|
#56965 |
|
Przyczajenie
|
Włosy falowane
Witam wszystkich użytkowników forum. Mam 19 lat i chciałbym prosić o radę. Od pewnego czasu zapuszczam włosy, i moim największym problemem jest ze są one po prostu pofalowane ( niestety ani nie kręcone ani nie proste ) i chciałbym zapytać czy istnieją jakieś skuteczne kosmetyki które albo by sprawiły aby moje włosy były proste albo kręcone ? Bardzo dziękuję za odpowiedz i pozdrawiam. |
|
|
|
#56966 | ||||
|
Rozeznanie
|
Talka87 jest potencjał
Opisz pielęgnację i może uda Ci się określić typ włosów? Z cieniowaniem bym się wstrzymała, ale ja jestem nie obiektywna, bo właśnie walczę z cieniowaniem ![]() Cytat:
![]() Przypomnij nam jak to cudo zrobiłaś? Cytat:
Prawda, że zdjęcia przed i po robią piorunujący efekt? Jakby one zawsze tak lśniły to mogłabym im wybaczyć brak skrętu, byle by była długość i objętość
|
|
|
#56967 | |
|
Raczkowanie
|
Zdolniacha!
prawdę mówiąc, to ja wiedziałam, że tak będzie! ![]() Cytat:
|
|
#56968 | |
|
Kazar Lady
|
ja też ..!!
Cytat:
dziękuję !! |
|
|
|
|
#56969 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 17:06 ---------- Poprzedni post napisano o 17:03 ---------- Zrobiłam maskę z żółtka jajka z kilkoma kroplami olejku rycynowego i trzymam już ok. 2 godziny po czepkiem i turbanem z ręcznika, zaraz idę zmyć. Myślicie, ze sama odzywka wystarczy czy użyć szamponu?
|
|
|
#56970 | ||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() Cytat:
jaka wspaniała zmiana i to po tak krótkim czasie pielęgnacji !
![]() |
Nowe wątki na forum Włosy kręcone: pielęgnacja, fryzury, inspiracje
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 4 (0 użytkowników i 4 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 00:51.

swoją drogą mogłabyś wrzucić tu ponownie te zdjęcia 

a jeszcze tu była dziewczyna...deraa bodajże
to dopiero była zmiana
chyba jej zdjęcia się nie zachowały po awarii...niestety 

Bo na suchych nie było żadnego efektu.

![:]](http://static.wizaz.pl/forum/images/smilies/krzywy.gif)

ZUMBA