Mamusie Lipcowo-Sierpniowe 2012 - część IV - Strona 50 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2012-02-17, 15:09   #1471
Irmusia81
Zakorzenienie

Dot.: Mamusie Lipcowo-Sierpniowe 2012 - część IV

Cytat:
Napisane przez chmielinka Pokaż wiadomość
i ja! i ja! :d
Super

U nas jak się potwierdzi, że będzie chłopak to nastanie w domu równowaga Bo na razie my z sunią jesteśmy górą
Irmusia81 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-17, 15:09   #1472
hanjah
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez nel_a Pokaż wiadomość
ja się tak ost. zastanawiałam że ost. sami chłopcy się u mnie w rodzinie rodzą.
U siostry męża już jest chłopak a drugi w drodze.
Moi 2 kuzyni mają łącznie 3 synów.
Ostatnio moja kuzynka też urodziła synka.
Oj przydałby się dziewuszka
O tym samym dziś myślałam Jak dwa lata temu rodziłam Dorotkę, to wszystkie koleżanki też rodziły córki A w tym roku na początku lutego u znajomych syn, u mojej kuzynki przedwczoraj syn (drugi) i jeszcze w marcu syn u brata tż Też bym się chciała znaleźć wśród takich mamusiek
hanjah jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-17, 15:12   #1473
agunia82
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez sas Pokaż wiadomość
to sa fachowcy ze spoldzielni...mii tez speprzyl dzien dzis, ale juz pisalam tylko mnie naprawde rzadko zauwazacie nie wiem chyba taka nudna jestem ale spoko nie marudze juz.... znikam na razie, ale pewnie bede was podczytywac
sas słonko, co za doły Cię łapią ostatnio? Co to za bzdurki, że Cię rzadko zauważamy? Ej, się znowu o lanie prosisz Nie smutaj się

agunia82 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-17, 15:17   #1474
ivoncia16
Wtajemniczenie

ale mi sie ziewa !
Który Los rzucił nam... "

Nasza Księżniczka !
ivoncia16 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-17, 15:18   #1475
sas
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez agunia82 Pokaż wiadomość
sas słonko, co za doły Cię łapią ostatnio? Co to za bzdurki, że Cię rzadko zauważamy? Ej, się znowu o lanie prosisz Nie smutaj się
hehe mozecie mnie zlac jakis mam taki okres..mam nadzieje, ze przejsciowy proboje sie jakos tu wbic ale mi nie wychodzi nie wiem czemu.... jeszcze tz daje wkosc taka swoja obojetnoscia..mam nadzieje, ze szybko mi to minie..czekam na wizyte u lekarza i sama nie wiem czy ja w koncu czuje te ruchy czy nie pesymizm na maxa... ehhh ..a propo lepszych wiesci gotuje wlasnie fasolke po bretonsku
sas jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-17, 15:23   #1476
karolka110
Wtajemniczenie

Hejkawróciłam z zakupów tylko z ręczniczkiem kąpielowym z kapturkiem - koloru białego z obszyciem w beżową krateczkę, nie wklejam linka, bo nie ciekawie wygląda na stronce...byłam pozaglądać na butelki, smoczki i inne gadżety, ale najbardziej to mi się dziewuszkowe ciuszki podobają
od kiedy można ubierać takie cudeńka:
http://www.c-and-a.com/de/de/shop/pr...Hemden/75750/1

http://www.c-and-a.com/de/de/shop/pr...20Sets/80215/1

wzrost najmniejszy na 62, ale pytam doświadczone Mamusie-kiedy??bo to śliczne??
Stary 2012-02-17, 15:29   #1477
agunia82
Zakorzenienie

Cytat:
hehe mozecie mnie zlac jakis mam taki okres..mam nadzieje, ze przejsciowy proboje sie jakos tu wbic ale mi nie wychodzi nie wiem czemu.... jeszcze tz daje wkosc taka swoja obojetnoscia..mam nadzieje, ze szybko mi to minie..czekam na wizyte u lekarza i sama nie wiem czy ja w koncu czuje te ruchy czy nie pesymizm na maxa... ehhh ..a propo lepszych wiesci gotuje wlasnie fasolke po bretonsku
chyba zimowa deprecha dopada ponoć przełom stycznia/lutego to najgorszy okres w roku Mi małż też się daje w kość, ale i tak są postępy - jak widzi, że mam kiepski humor to przychodzi i przytula, bo bywało, że nawet tego nie zauważał
Co do ruchów - poczekaj kilka dni i będziesz miała pewność, ja na początku też sama nie byłam pewna czy to "to"

Ale będziesz gazować po tej fasolce

Stary 2012-02-17, 15:46   #1478
prince_polo
Zakorzenienie

ale mam lenia!!
spac mi sie chce jak cholera
mama dzwoniła z ekupila mi jakies 2 pary spodni i sweterek długi ciekawe czy mi sie spodobaja no i czy w spodnie wejde

---------- Dopisano o 15:46 ---------- Poprzedni post napisano o 15:30 ----------

Ćwiczę
Zapuszczam naturalki!

Edytowane przez prince_polo
Czas edycji: 2012-02-17 o 15:47
prince_polo jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-17, 15:51   #1479
Kasik_12
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez prince_polo Pokaż wiadomość
super

JA wlasnei skonczylam sprzatac. nie wiem czy obiadek sobie robic czy nie, bo jakos glodna nie jestem

przyjdzie dzis moja psiapsia znowu bo ma wolne i jest akurat u rodzinki (tak to nie jest stad) przyniesie mi pena z filmami

Lubie mojego tz wkurzac mówie mu ze musze o siebie dbac by na lato byc sexi mamą ze bede miała duzy cyc z dekoldów bedzie wystawał, ubiore sie łądnie i bede smigac w szpileczkach z wózeczkiem na spacerki

i mówie mu ze czasem dziecko bedzie chcialo jesc w trakcie spaceru to bede musiała wyciagnac cyc i nakarmic a on do mnie
jaaaasne, nie bedziesz swiecic cyckami , bedziesz z namiotem chodziła

mowie mu ze jak leniu nie bedzie ci sie chcialo z nami an spacer chodzic to zobaczysz jak bede sie stroic i bede sexi mama a on ze chyba chora jestem jak mysle ze sama bede chodzic

lubie go draznic
Prince Tobie także wielkie gratulacje, a chciałaś córcię czy synka?
Kasik_12 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-17, 16:02   #1480
Linka25
Zakorzenienie

Cytat:
chyba zimowa deprecha dopada ponoć przełom stycznia/lutego to najgorszy okres w roku Mi małż też się daje w kość, ale i tak są postępy - jak widzi, że mam kiepski humor to przychodzi i przytula, bo bywało, że nawet tego nie zauważał
Co do ruchów - poczekaj kilka dni i będziesz miała pewność, ja na początku też sama nie byłam pewna czy to "to"
Dla mnie też luty to najgorszy miesiąc roku - znużenie zimą, chłodem, brakiem słońca + brak świąt itp.

Agunia, kiedy masz połówkowe?
Linka25 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-17, 16:15   #1481
Mandragorrka
Zakorzenienie

Cześć Kobietki
Witam dzień po tłustym czwartku Zostały nam jeszcze oponki i gniazdka. Nie są już takie dobre jak wczoraj, no ale trzeba coś z nimi zrobić
Idę poczytać co tam naskrobałyście zaś w ilościach hurtowych

---------- Dopisano o 16:13 ---------- Poprzedni post napisano o 16:05 ----------

Cytat:
Napisane przez ajka89 Pokaż wiadomość
Masakra..mogłam zostać ginekologiem
Doszłam do tych samych wniosków odkąd jestem w ciąży Ale może moje dzieciątko zechce zostać ginekologiem

Cytat:
Napisane przez ajka89 Pokaż wiadomość
Kurcze, ja miałam w 13 tygodniu i ginekolog mi powiedziała, że jeszcze mam się nie pytać, bo ona nie wie
U mnie w 13 tc, też nie było widać. Zależy od dzieciaczka więc ja płci jeszcze nie zanm

Cytat:
Napisane przez branzoletka Pokaż wiadomość
Nie mogę, co czytam i cytuje, to nie mam siły odpisywać już Ale jeszcze z 10 stron i będe już na bieżąco
Jutro jedziemy na weekend w górki i może uda mi się netka od kogoś wysępić, bo jak nie to chyba w tej części wątku prawie mnie nie będzie
Ad1. Może mniej teraz piszesz, ale i tak o Tobie pamiętamy

Ad2. Udanego wypoczynku w górach

Cytat:
Napisane przez blueberry88 Pokaż wiadomość
Pisała do mnie po południu, że ma piątą kroplówkę i nie chcą jej dać pączka, tylko ryż na wodzie...
Biedna Soleika, ma przymusową dietkę...

Cytat:
Napisane przez mrowka88 Pokaż wiadomość
Dzień dobry bardzo
Wstawać śpiochy!
Tak jak przewidziałam...tak wczoraj było. Nie mogłam zasnąć Rozmyślałam nad imieniem i tak mi zeszło do północy, aż w końcu zasnęłam. A o 4 nad ranem już się obudziłam i myślałam o imionach dalej
Pół biedy gdyby coś z tego rozmyślania konstruktywnego wyszło...ale nadal nie wiem, które imię najbardziej mi się podoba. Tż chce Piotrusia, ale ja chciałabym jakieś mniej popularne
Znaczy, że jednak nie dobrze, że znasz płeć. Kilka następnych nocek nieprzespanych No chyba, że wymyślicie imię

anna99302 Przepis na szarlotkę...dla mężczyzny jest boski Czytałam już kiedyś, ale i tak się nieziemsko uśmiałam

Cytat:
Napisane przez depoison Pokaż wiadomość
Hello,

Dwa. Ale za to Quarkbällchen (te takie kulki twarogowe, nie wiem, czy to w PL też jest) chyba z.. ehem.. siedem

uwierzycie, że ja tego do tej pory nie zrobiłam? proszę, niech nikt nie pisze, co mi za to grozi, bo aż nie chcę wiedzieć
tzn. nie - dowód wymieniłam Łaskawie. Po ponad dwóch latach od ślubu pojawiłam się w USC z informacją, że za mąż za granicą wyszłam, nazwisko teraz podwójne, blablabla. Bałam się trochę, że mnie opieprzą, ale usłyszałam (na szczęście) "eee, myśmy tu już nie takich zawodników spotykali"
Ad 1. Kulek twarogowych u nas raczej nie ma. Przynajmniej ja nigdy nie jadłam, a na pewno pyszne

Ad 2. Grunt, że masz dowód wymieniony. Resztę da się załatwić

---------- Dopisano o 16:15 ---------- Poprzedni post napisano o 16:13 ----------

Cytat:
Soleika pisała ze

czeka na obchód, bo nic nikt jej nie mówi oprcz tego z epo niedzieli wydjzie.Wczoraj dali jej 5 kroplowek po 1 litrze z czego 2 były z potasem i myslala ze jej zyly pekną az ja szczeka bolała.
Juz jej lepiej nie mdli jej, głodna jest
to chyba albo wirus albo zatrucie . Z dzidza wszystko ok, robili jej usg to wstydnis sie nie chciał ujawnic co ma miedzy nogami. Ulozony jest buzią do narzadów dlatego nie czuje ruchów.
Dobrze, że z Soleika lepiej. Szkoda, że zostaje na weekend, ale niech się tam kuruje.

"To nie my daliśmy Ci życie...
To życie dało nam Ciebie..."

Mandragorrka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-17, 16:21   #1482
natee
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Irmusia81 Pokaż wiadomość
W takim razie spokojnie czekamy. Nie martw się, może po prostu dzidziuś się odwrócił i dlatego go nie czujesz
dzis rozmawialam z kolezanką co ma mame pielęgniarke i drugą co przechodzila grype w ciąży, oby dwie mi powiedziały, ze jak kobieta w ciazy choruje i jest osłabiona to i dziecko tak sie czuje dlatego słabną ruchy. moze maja racje, biore witaminy i musze cierpliwie czekac.

Cytat:
Napisane przez KarolinaPW Pokaż wiadomość
JAk Cię to uspokoi to idź gdzies na usg, ale przede wszystkim sie nie denerwuj
gdybym miała taką możliwosc juz bym siedziała u lekarza...

nie che sie chwalic , ale u mnie dzis typowo wiosenna pogoda 10 stopni, zero wiaterku, ptaszki ćwierkają

natee jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-17, 16:23   #1483
blueberry88
Zakorzenienie

Cytat:
Nie smutaskuj się Ja czytam wszystko co piszesz i jestem pewna, że dziewczyny też

Cytat:
Napisane przez Linka25 Pokaż wiadomość
Dla mnie też luty to najgorszy miesiąc roku - znużenie zimą, chłodem, brakiem słońca + brak świąt itp.
Za to krótki...

A mnie dopadł ból brzucha i leżę... Nieco przerażona i głodna... ale nie mam siły nic sobie zrobić...
blueberry88 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-17, 16:37   #1484
Mandragorrka
Zakorzenienie

Cytat:
prawie zemdlałam w kuchni........ czułam taki samolot ze ledwo doszłam do pokoju........ masakra. Pierwszy raz mi sie to zdazyło.......

ja juz uszykowana. Za jakies 20 minut wychodze do gina
Mam nadzieję, że to nic poważnego A jak będziesz wychodzić gdzieś na dłużej to dobrze by było, żeby ktoś był z Tobą. Tak w razie W

Cytat:
Napisane przez nel_a Pokaż wiadomość
a mogę Wam się pochwalić co przed chwilą wygrałam na allegro ?
tadammmm http://img11.allegroimg.pl/photos/40.../78/2115877806

używany, za 16.50
Boskie i fantastyczna cen

Cytat:
Napisane przez anna99302 Pokaż wiadomość
Hmm co do płci to my mamy zagwostkę... bo wzięliśmy płytę z badania i kurcze mam wrażenie, ze widzę na niej siusiorka. Lekarz za bardzo nie zwrócił na to uwagi bo maluch był źle ułożony, ale jak ja w domu na spokojnie sobie obejrzałam to tak mi się wydawało. Chyba, ze to pępowina?? Czy pępowinę widać na USG?
Bardzo możliwe, że jest to pępowina. Tym bardziej, że na początku siusiak i pipka wyglądają tak samo. Ale kto wie, może rzeczywiście dobrze widzicie i będzie kolejny chłopak

Cytat:
Napisane przez ewka5891 Pokaż wiadomość
bardzo lubie takie zakupy. one chyba bardziej ciesza niz te z normalnego sklepu czasami
Moja siostra ma dar do takich zakupów. Zawsze upoluje coś ekstra. Ja niestety takiej umiejętności nie posiadam i w lumie nigdy nic nie widzę

Cytat:
hejka
ja wlasnie sie doczłapałam do domu

na usg wszystko dobrze ,serduszko ładniutko bije, dzidzia bardzo ruchliwa w nosie dłubała!!!!!!!!!
i lekarz szukał szukał i nie znalazł pitola wiec prawdopodobnie dziewczynka

mwoilam mu o tym wycieku to sie zmartwił ale srawdził dlugosc szyjki i jest wszystko prawidłowo i wód tez mam prawidłowa ilosc . Ale nasteonym razem jesli sie cos takiego zdarzyc mam przyjechac na oddzial.

Dzidzia jest o 2 dni starsza
Super No i gratuluję, że prawdopodobnie znacie płeć
Dobrze, że mimo porannych zawrotów spokojnie dotarłaś do domu.
I pamiętaj, że masz jechać na oddział w razie wycieku, bo jak nie...

"To nie my daliśmy Ci życie...
To życie dało nam Ciebie..."

Mandragorrka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-17, 16:45   #1485
blueberry88
Zakorzenienie

Wuja wstawił mi pizzę do piekarnika - dobry człowiek
Na leżąco ciężko się pisze. Heh, wzięłam nospę, czekam na działanie.
Stary 2012-02-17, 16:54   #1486
kejtigda
Wtajemniczenie

Paula 1500zł za poród w prywatnej klinice? U nas w swissmedzie- to chyba ogólnopolska sieć? to koszt CC to ok 6tys!! Ja się zdecydowałam na CC w państwowym ponieważ po 1 koszta, po 2 znam tam lekarzy i kilka pielęgniarek plus chce wynająć pokój że będę tam sama

Ja zaszalałam na zakupach w związku z tym pochłonęłam obiad na mieście, niezdrowego devolaia z frytkami Kupiłam piękną sukienkę w zarze za grosze, kocham przeceny

Ja sie boje polowkowego, ze jakies wady tam wyjdą czy cos

Któraś mnie pytał, jestem w połowie 18tyg i brzuch mam od paru dni !

Edytowane przez kejtigda
Czas edycji: 2012-02-17 o 16:58
kejtigda jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-17, 16:57   #1487
agunia82
Zakorzenienie

Cytat:

Agunia, kiedy masz połówkowe?
w poniedziałek się będę z ginem umawiać, podejrzewam, że mnie umówi na następną sobotę

Cytat:

A mnie dopadł ból brzucha i leżę... Nieco przerażona i głodna... ale nie mam siły nic sobie zrobić...
biedactwo

Cytat:
Napisane przez 201704110948 Pokaż wiadomość
Treść usunięta
U nas to samo... a na jutro 2 stopnie na plusie zapowiadają. Teraz pomykam w śniegowcach dzięki czemu mogę z psem w największe zaspy wchodzić a gumiaki też czekają w pogotowiu jak coś

Stary 2012-02-17, 16:59   #1488
blueberry88
Zakorzenienie

1500zł za poród to mało. Nawet NFZ płaci 1600zł szpitalowi od porodu - przynajmniej u nas.
Stary 2012-02-17, 16:59   #1489
Linka25
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez kejtigda Pokaż wiadomość
Ja sie boje polowkowego, ze jakies wady tam wyjdą czy cos
Ja też sie boję troche
Dzis czytałam opinie o różnych lekarzach i co chwila natykałam sie na wpisy o tym, ze jakiś tam lekarz nie wykrył wady na badaniach, chodziło o różne wady m.in. zespół downa A niby dobrzy lekarze..
Stary 2012-02-17, 17:02   #1490
sas
Wtajemniczenie

Cytat:
Nie smutaskuj się Ja czytam wszystko co piszesz i jestem pewna, że dziewczyny też

Za to krótki...

?
pewnie tak...tylko nie ma co odp jak tam brzuszek?? moze zjesz troszke fasolki?? chociaz nie wiem czy to wskazane przy bolach brzucha
Cytat:

Ale będziesz gazować po tej fasolce
oj bede bede teraz moja kolej hehe: mam nadzieje, ze ta deprecha minie szybko bo juz mam dosc

Cytat:
Treść usunięta
proboje ale ciezko fasolka gotowa zapraszam
sas jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-17, 17:04   #1491
Linka25
Zakorzenienie

Cytat:
w poniedziałek się będę z ginem umawiać, podejrzewam, że mnie umówi na następną sobotę
fajnie juz niedługo
Stary 2012-02-17, 17:05   #1492
agunia82
Zakorzenienie

Cytat:
Ja też sie boję troche
Dzis czytałam opinie o różnych lekarzach i co chwila natykałam sie na wpisy o tym, ze jakiś tam lekarz nie wykrył wady na badaniach, chodziło o różne wady m.in. zespół downa A niby dobrzy lekarze..
przede wszystkim dziewczyny - nie martwcie się na zapas, bo maluszek to odczuwa!

A co do tego niewykrywania wad - to tak naprawdę nie zawsze przez USG da się wszystkie wady wykryć. I trzeba o tym pamiętać, że to tylko jeden ze sposobów diagnostyki, jeden z lepszych, ale nie doskonały i nie ma 100% gwarancji, że jak podczas USG nie zostaną wykryte wady to maluszek się urodzi bez żadnych wad. Taka prawda, i dobrze jest mieć tego świadomość (ale nie po to, żeby do porodu zamartwiać się, czy wszystko ok, bo to niczemu nie służy)

Stary 2012-02-17, 17:06   #1493
agunia82
Zakorzenienie

Ależ ja się dzisiaj fatalnie czuje nie wiem czy przez pogodę to czy jak...

Stary 2012-02-17, 17:08   #1494
Norniczka
Rozeznanie

Cytat:
Treść usunięta
Tez to oglądałam, dramat normalnie . Mój TŻ to nie wiedział czy śmiać się czy płakać.....
Stary 2012-02-17, 17:10   #1495
blueberry88
Zakorzenienie

Cytat:
?
pewnie tak...tylko nie ma co odp jak tam brzuszek?? moze zjesz troszke fasolki?? chociaz nie wiem czy to wskazane przy bolach brzucha
Chyba jest trochę lepiej. To już nie chodzi o ból, ale od razu jak mnie tak dopada to się martwię. Już wyluzowałam, grzecznie leżę. Żołądek mnie nie boli - dawaj fasolkę

Cytat:
Ależ ja się dzisiaj fatalnie czuje nie wiem czy przez pogodę to czy jak...
Stary 2012-02-17, 17:11   #1496
agunia82
Zakorzenienie

Cytat:
Treść usunięta

no mam nadzieję, bo czeka nas znowu pakowanie... a jak mi tak będzie głowę rozsadzać jak dzisiaj i jak będę taka rozbita, to marnie to widzę. Ale może przynajmniej się wyśpię

Stary 2012-02-17, 17:14   #1497
depoison
Zadomowienie

jednak nie darmo się mówi, że jak kobieta w ciąży, to rozkojarzona. Pierwszy raz w życiu udało mi się zapomnieć posolić makaron Coś mi ewidentnie nie pasowało w jego smaku, ale co - zorientowałam się przy ostatnich kęsach

Cytat:
Napisane przez karolka110 Pokaż wiadomość
Hejkawróciłam z zakupów tylko z ręczniczkiem kąpielowym z kapturkiem - koloru białego z obszyciem w beżową krateczkę, nie wklejam linka, bo nie ciekawie wygląda na stronce...byłam pozaglądać na butelki, smoczki i inne gadżety, ale najbardziej to mi się dziewuszkowe ciuszki podobają
od kiedy można ubierać takie cudeńka:
http://www.c-and-a.com/de/de/shop/pr...Hemden/75750/1
http://www.c-and-a.com/de/de/shop/pr...20Sets/80215/1
wzrost najmniejszy na 62, ale pytam doświadczone Mamusie-kiedy??bo to śliczne??
nie należę do doświadczonych mamuś, ale wszystkie koleżanki zawsze mi powtarzają, żeby takie "dorosłe" ciuszki kupować nie wcześniej, niż na dziecko półroczne-roczne. Mniejszemu też, oczywiście, możemy sprawić komplecik czy dwa, i ubrać od wielkiego dzwonu, ale na pewno nie na co dzień
Cytat:
Ja też sie boję troche
też się boję (a to już we wtorek)
no i właśnine - z tymi wadami nigdy nie ma gwarancji, już nie raz czytałam o przypadkach, gdy na usg nie było widać żadnych nieprawidłowości, a dziecko mimo to rodziło się z wadą

kejtigda, pokaż sukienkę!

Le roi est mort, vive le... reine!

depoison jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-17, 17:16   #1498
Linka25
Zakorzenienie

Cytat:
przede wszystkim dziewczyny - nie martwcie się na zapas, bo maluszek to odczuwa!

A co do tego niewykrywania wad - to tak naprawdę nie zawsze przez USG da się wszystkie wady wykryć. I trzeba o tym pamiętać, że to tylko jeden ze sposobów diagnostyki, jeden z lepszych, ale nie doskonały i nie ma 100% gwarancji, że jak podczas USG nie zostaną wykryte wady to maluszek się urodzi bez żadnych wad. Taka prawda, i dobrze jest mieć tego świadomość (ale nie po to, żeby do porodu zamartwiać się, czy wszystko ok, bo to niczemu nie służy)
no tak wiadomo, wykrywalność usg 85 %
ale nie ma co - trzeba myśleć pozytywnie

Tylko dziwi mnie podejście, ze ktoś po USG mówi: dzidziuś jest zdrowy. Tak jak mi lekarz powiedział: badania badaniami a pewność będzie gdy dziecko sie urodzi
Stary 2012-02-17, 17:18   #1499
Alexandraaa88
Raczkowanie

Cytat:
hejka
ja wlasnie sie doczłapałam do domu

na usg wszystko dobrze ,serduszko ładniutko bije, dzidzia bardzo ruchliwa w nosie dłubała!!!!!!!!!
i lekarz szukał szukał i nie znalazł pitola wiec prawdopodobnie dziewczynka

mwoilam mu o tym wycieku to sie zmartwił ale srawdził dlugosc szyjki i jest wszystko prawidłowo i wód tez mam prawidłowa ilosc . Ale nasteonym razem jesli sie cos takiego zdarzyc mam przyjechac na oddzial.

Dzidzia jest o 2 dni starsza
Świetnie Gratuluję córeczki

Cytat:
Napisane przez Kasik_12 Pokaż wiadomość
Cześć mamuśki

Niedawno wróciłam od lekarza, z córeczką wszystko w porządku waży już 350 g , grubasek Dzisiaj było to badanie połówkowe , lekarz sprawdzał m.in długość szyjki i miękkość macicy oraz wiele parametrów dziecka( długość główki, kości udowej itp.). Za tydzień idę na2 godzinny test glukozowy i moge mieć cytrynkę . Malutka jest ruchliwa i ma charakterek , bo gdy lekarz chciał zrobić wyraźne zdjęcie twarzyczki odwróciła się do nas tyłem
To tyle jestem bardzo szczęśliwa i pozdrawiam Was wszystkie
Super!

Cytat:
Paula no właśnie moze Ty mi coś doradzisz, moja sytuacja jest nastepujaca:
1) mam wadę wzroku dość dużą, nie wiem jeszcze czy będzie to wskazanie do cesarki czy nie, jestem przed konsultacją w tej sprawie
2) pieniądze nie są problemem mogę je wydać na prywatna klinikę
3) jestem z gatunku "panikar" niestety, a wiem ze to nie ułatwia porodu naturalnego, im więcej lęku tym gorzej
4) rodząc będę miała prawie 30 lat; ponoć skurcze u 30, 30paro latki tez nie są już tak silne jak u 20latki

Do prywatnych klinik zraza mnie jedno: że nie mają tam specjalistycznego sprzętu - w razie problemów... (chociaż nie wiem na 100% takie jest moje wyobrazenie, ale na bank nie maja tam takiego sprzętu jak np. w Centrum Matki Polki, gdzie mogłabym rodzić.
A z jakiego jesteś województwa? Bo ja będę rodzić w prywatnej klinice. Nie jest tam drogo i z tego co się orientuję mają tam specjalistyczny sprzęt od jakiegoś czasu.
Stary 2012-02-17, 17:21   #1500
Linka25
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez depoison Pokaż wiadomość
też się boję (a to już we wtorek)
no i właśnine - z tymi wadami nigdy nie ma gwarancji, już nie raz czytałam o przypadkach, gdy na usg nie było widać żadnych nieprawidłowości, a dziecko mimo to rodziło się z wadą
wszystko prawda, ale nam pozostaje tylko myśleć pozytywnie

czy są tu jakieś dziewczyny z Łodzi??

---------- Dopisano o 17:21 ---------- Poprzedni post napisano o 17:19 ----------

Cytat:
Napisane przez Alexandraaa88 Pokaż wiadomość
A z jakiego jesteś województwa? Bo ja będę rodzić w prywatnej klinice. Nie jest tam drogo i z tego co się orientuję mają tam specjalistyczny sprzęt od jakiegoś czasu.
jestem z Łodzi

czytałam ze na Śląsku są b. dobre kliniki
ja chyba jednak zdecyduję sie państwowo - na Centrum Matki Polki - ponoć najlepszy sprzęt i lekarze

Edytowane przez Linka25
Czas edycji: 2012-02-17 o 17:23
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości