Mamusie Lipcowo-Sierpniowe 2012 - część IV - Strona 51 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2012-02-17, 17:26   #1501
Linka25
Zakorzenienie

Dot.: Mamusie Lipcowo-Sierpniowe 2012 - część IV

Cytat:
Napisane przez 201704110948 Pokaż wiadomość
Treść usunięta
no tak, ale dzidzus z wadą nie jest zdrowy i tylko o to mi chodzi

ale nie ważne, odpuszczamy te tematy - nie ma co analizować za mocno, trzeba zrobić te badania które mozna zrobić i nie wariować bo będzie co ma byc
Linka25 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-17, 17:26   #1502
kejtigda
Wtajemniczenie

http://allegro.pl/zara-piekna-elegan...148492522.html dziewczyny ta sukienka, tyle ze przeceniona z 289zł na 49zł Tyle że lekkomyślnie wziełam S, wiec jest mocno obcisła, a przy moim wzroście ultra mini do tego no ale kolor ma piękny, bardziej żywy niż na zdjęciu
Stary 2012-02-17, 17:29   #1503
Linka25
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez kejtigda Pokaż wiadomość
http://allegro.pl/zara-piekna-elegan...148492522.html dziewczyny ta sukienka, tyle ze przeceniona z 289zł na 49zł Tyle że lekkomyślnie wziełam S, wiec jest mocno obcisła, a przy moim wzroście ultra mini do tego no ale kolor ma piękny, bardziej żywy niż na zdjęciu
ładna, a cena super...
moze teraz w S nie za dlugo pochodzisz, ale po ciąży znów sie przyda
Stary 2012-02-17, 17:31   #1504
Alexandraaa88
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez Linka25 Pokaż wiadomość
wszystko prawda, ale nam pozostaje tylko myśleć pozytywnie

czy są tu jakieś dziewczyny z Łodzi??

---------- Dopisano o 17:21 ---------- Poprzedni post napisano o 17:19 ----------

jestem z Łodzi

czytałam ze na Śląsku są b. dobre kliniki
ja chyba jednak zdecyduję sie państwowo - na Centrum Matki Polki - ponoć najlepszy sprzęt i lekarze
Ja sobie upatrzyłam klinikę w Bielsku Białej, tam z cesarką nie robią żadnych problemów no i kosztuje 470zł I ma bardzo dobre opinie
Stary 2012-02-17, 17:36   #1505
kejtigda
Wtajemniczenie

Kupiłam też marynarki, np z 400 na 100zł lub z 280 na 69ale zdjęcia wrzucę później bo na allegro ich nie ma a nie chce mi się wstawać Tyle że S więc dopiero po ciąży, bo moj biust ledwo w L się obecnie mieści
Stary 2012-02-17, 17:41   #1506
Mandragorrka
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez prince_polo Pokaż wiadomość
mój lekarz mówi wspolzyje pani? a ja mwoie ze nie w ogole ze juz tam zarastam chyba bo ciezko mi palca z luteina wsadzic i lekarz potem bada mi szyjke chce wsadzic to cos w srodek i nie moze a ja mówie móiłam ze zarastam jak dziewica lekarz sie zaczal smiac

Cytat:
Napisane przez chce_byc_mama Pokaż wiadomość
uciekam sie szykowac do pracy papa
Podobno praca uszlachetnia, niemniej współczuję. Na pewno ciężko wrócić po dłuższej przerwie

Cytat:
Napisane przez natee Pokaż wiadomość
dziewczyny ja zaczynam wariować... dzis tez nie czuje ruchow... juz 3 dzien... od tego wirusa co mnie dopadł ... wczoraj nie moglam zasnąć, ciągle o tym myslalam...
Poczytałam dalej, że dzwoniłaś do lekarza i powiedział, że nie ma powodu do paniki. Mam nadzieję, że go posłuchasz i się uspokoisz.

Cytat:
Napisane przez Kasik_12 Pokaż wiadomość
Cześć mamuśki

Niedawno wróciłam od lekarza, z córeczką wszystko w porządku waży już 350 g , grubasek Dzisiaj było to badanie połówkowe , lekarz sprawdzał m.in długość szyjki i miękkość macicy oraz wiele parametrów dziecka( długość główki, kości udowej itp.). Za tydzień idę na2 godzinny test glukozowy i moge mieć cytrynkę . Malutka jest ruchliwa i ma charakterek , bo gdy lekarz chciał zrobić wyraźne zdjęcie twarzyczki odwróciła się do nas tyłem
To tyle jestem bardzo szczęśliwa i pozdrawiam Was wszystkie
Rewelacja Cieszę się, że wszystko jest w porządku

anna99302 i kathrinaaaaa za 14 tydzień
Cytat:
Treść usunięta
E tam w ciąży jesteś, co będziesz się przejmować ograniczeniami... O tym pomyślimy wszystkie po porodach

Cytat:
Napisane przez prince_polo Pokaż wiadomość
Lubie mojego tz wkurzac mówie mu ze musze o siebie dbac by na lato byc sexi mamą ze bede miała duzy cyc z dekoldów bedzie wystawał, ubiore sie łądnie i bede smigac w szpileczkach z wózeczkiem na spacerki
i mówie mu ze czasem dziecko bedzie chcialo jesc w trakcie spaceru to bede musiała wyciagnac cyc i nakarmic a on do mnie
jaaaasne, nie bedziesz swiecic cyckami , bedziesz z namiotem chodziła
mowie mu ze jak leniu nie bedzie ci sie chcialo z nami an spacer chodzic to zobaczysz jak bede sie stroic i bede sexi mama a on ze chyba chora jestem jak mysle ze sama bede chodzic
lubie go draznic
Oj Ty niedobra... Ciekawe czy się zmobilizuje

Cytat:
Napisane przez ewka5891 Pokaż wiadomość
moj TZ za to kiedys stwierdzil, ze to on bedzie chodzil na spacery z wozkiem, bo podobno inne kobiety to kreci jak widza takiego ojca z malenstwem ... powiedzialam mu, ze moze sobie chodzic na takie spacery, ale napewno nie z moim dzieckiem
Ah Ci faceci

"To nie my daliśmy Ci życie...
To życie dało nam Ciebie..."

Mandragorrka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-17, 17:42   #1507
Paula SHIN
Zakorzenienie

Cytat:
Kupiłam też marynarki, np z 400 na 100zł lub z 280 na 69ale zdjęcia wrzucę później bo na allegro ich nie ma a nie chce mi się wstawać Tyle że S więc dopiero po ciąży, bo moj biust ledwo w L się obecnie mieści
Zakupoholiczka jedna

Bardzo, bardzo, bardzo szczesliwa
Nasze Drugie Dziecko

Paula SHIN jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-17, 17:43   #1508
sas
Wtajemniczenie

Cytat:
Treść usunięta
czekam i czekam a tu ani paczkow ani Ciebie a kawa i fasolka stygna

Cytat:
Napisane przez blueberry88 Pokaż wiadomość
Chyba jest trochę lepiej. To już nie chodzi o ból, ale od razu jak mnie tak dopada to się martwię. Już wyluzowałam, grzecznie leżę. Żołądek mnie nie boli - dawaj fasolkę

nio to jemy
sas jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-17, 17:46   #1509
Alexandraaa88
Raczkowanie

Cytat:
Treść usunięta
Dokładnie Od stycznie jeżdżę tam na wizyty Pani doktor bardzo miła, wszystko wyjaśni, wytłumaczy Polecam
Stary 2012-02-17, 17:54   #1510
Linka25
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Alexandraaa88 Pokaż wiadomość
Ja sobie upatrzyłam klinikę w Bielsku Białej, tam z cesarką nie robią żadnych problemów no i kosztuje 470zł I ma bardzo dobre opinie
tak tanio..? wow

Cytat:
Treść usunięta

może spotkacie sie na porodówce

Cytat:
mój biust ledwo sie dopina nawet w kurtce
brzuch sie dopina a cycki z trudem
Stary 2012-02-17, 17:56   #1511
kejtigda
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Paula SHIN Pokaż wiadomość
Zakupoholiczka jedna
Po prostu oszczędzam, będą idealnie na jesień 450zł... nie kumam jak to możliwe
Stary 2012-02-17, 18:01   #1512
linzey
Rozeznanie

Cytat:
Ponoć nie jest
Boje się o swoje oczy trochę bo mam naprawdę duży astygmatyzm i sporą krótkowzroczność do tego.
Jeśli pójdę do okulisty prywatnie i on da jakieś tam zalecenie: do cc lub nie, to oni tj. szpital to respektuje??
Z tego co wiem to tak i radziłabym Ci jeżel się jednak na cc zdecydujesz to iść tą drogą.Albo pogadaj z ginem , lepiej jemu dopłacić za zaświadczenie .
Myśle że przy takiej wadzie powinnaś pewnie miec zaświadczenie ze wskazaniem do cc ale sprobuj to skonsultować z okulistą.
Ja jestem "zwolenniczką " porodu sn ale czasem gdy zagrozenie jest zbyt duze to nie ma sensu.
Ja mysle raczej optymistycznie ale wychodze z zalożenia że wole mieć 3 dziewczyny w pokoju i gorszą lazienkę ale porządny oddział neonatologiczny musi byc i dlatego bede rodzic w publicznym szpitalu a nie w klinice. Ok karetki wrazie w. mają ale ja nie zaryzykuje.

Cytat:
Napisane przez karolka110 Pokaż wiadomość
Hejkawróciłam z zakupów tylko z ręczniczkiem kąpielowym z kapturkiem - koloru białego z obszyciem w beżową krateczkę, nie wklejam linka, bo nie ciekawie wygląda na stronce...byłam pozaglądać na butelki, smoczki i inne gadżety, ale najbardziej to mi się dziewuszkowe ciuszki podobają
od kiedy można ubierać takie cudeńka:
http://www.c-and-a.com/de/de/shop/pr...Hemden/75750/1

http://www.c-and-a.com/de/de/shop/pr...20Sets/80215/1

wzrost najmniejszy na 62, ale pytam doświadczone Mamusie-kiedy??bo to śliczne??
Ja miąłam dla Zosi pare takich malutkich cudeniek ale to raczej od dzwonu bo tak nawet nie wygodnie dziecku jak leży. Ale od niedzieli to dlaczego nie
Jak już dzidzia siedzi to lepiej czyli 68-74
linzey jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-17, 18:06   #1513
hanjah
Zakorzenienie

Tż wrócił wcześniej do domu Oficjalnie zaczynamy weekend

Nacisnął dwa guziki na dekoderze i znów mam kolorową telewizję
hanjah jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-17, 18:06   #1514
Irmusia81
Zakorzenienie

Cytat:
nie che sie chwalic , ale u mnie dzis typowo wiosenna pogoda 10 stopni, zero wiaterku, ptaszki ćwierkają
Ale super! Zazdroszczę

Cytat:
Na leżąco ciężko się pisze. Heh, wzięłam nospę, czekam na działanie.
Też nie umiem pisać na leżąco. Mam nadzieję, że już lepiej się czujesz

Cytat:
Ja sie boje polowkowego, ze jakies wady tam wyjdą czy cos
Ja też się boję A mam już w środę... Trzeba myśleć pozytywnie

Cytat:
Napisane przez agunia82 Pokaż wiadomość
Ależ ja się dzisiaj fatalnie czuje nie wiem czy przez pogodę to czy jak...
Oj...

Cytat:
Chyba jest trochę lepiej. To już nie chodzi o ból, ale od razu jak mnie tak dopada to się martwię.
Mam to samo. Nawet nie chodzi o ból, bo ten jest zwykle do zniesienia. Tylko zaraz zaczyna się myślenie: czy z maluszkiem jest wszystko ok
Irmusia81 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-17, 18:09   #1515
Linka25
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez linzey Pokaż wiadomość
Z tego co wiem to tak i radziłabym Ci jeżel się jednak na cc zdecydujesz to iść tą drogą.Albo pogadaj z ginem , lepiej jemu dopłacić za zaświadczenie .
Myśle że przy takiej wadzie powinnaś pewnie miec zaświadczenie ze wskazaniem do cc ale sprobuj to skonsultować z okulistą.
Ja jestem "zwolenniczką " porodu sn ale czasem gdy zagrozenie jest zbyt duze to nie ma sensu.
Ja mysle raczej optymistycznie ale wychodze z zalożenia że wole mieć 3 dziewczyny w pokoju i gorszą lazienkę ale porządny oddział neonatologiczny musi byc i dlatego bede rodzic w publicznym szpitalu a nie w klinice. Ok karetki wrazie w. mają ale ja nie zaryzykuje.

Też chyba w publicznym szpitalu będę spokojniejsza. W razie czego (odpukać) mają zaplecze w postaci sprzętu i specjalistów, a szczególnie sprzętu.
Co do cc, to troche mi zal odpuszczać p.naturalny (co jest raczej głupim podejściem) ale na bank nie będę sie kłócić z lekarzem jeśli zaleci cc. Ciekawy artykuł jest teraz w Twoim Stylu - polecam (temat: cc czy poród naturalny). Są tacy którzy twierdzą ze poród naturalny to tortura. A są tacy którzy twierdzą że jeśli natura by chciała żebyśmy rodziły przez cc to wyposażyłaby nas w suwaki na brzuchu

Edytowane przez Linka25
Czas edycji: 2012-02-17 o 18:10
Stary 2012-02-17, 18:09   #1516
nel_a
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez hanjah Pokaż wiadomość
Tż wrócił wcześniej do domu Oficjalnie zaczynamy weekend

jeden ruch i naprawione, mój też ma takie zdolności
jak oni to robią

nel_a jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-17, 18:12   #1517
Mandragorrka
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez chmielinka Pokaż wiadomość
i ja! i ja! :d

ale się wściekłąm właśnie wyobraźcie sobie że wynajmujemy w bloku garaż od spółdzielnii płacimy za niego grubą kasę, a teraz od tych ostatnich mrozów wybrzuszyło nam asfalt bezpośrednio pod drzwiami garażu tak, że nie da się ich otworzyć. No i jesteśmy uziemieni bo w środku auto.... mąż już sprawę zgłaszał 2 razy w administracji, ale zero odzewu wkurzył się wczoraj i poszedł do spółdzielni do działu technicznego i obiecali że wezmą się za leni w administracji i co... odzewu zero! dzisiaj już się mąż tak nabuzował że poszedł do prezesa spółdzielni i powiedział że płacić za garaż nie będziemy bo nie możemy z niego korzystać. Teraz jest w pracy, a tu nagle przychodzi jakiś cieć z administracji i chce żeby mu otworzyć ten garaż. Ubieram się, ide na dół, otwieram mu zamek, ale mówię że nie będę się szarpac z drzwiami i niech sam zobaczy, że się otworzyć nie da... no a ten d***** wziął i na siłę wytargał te drzwi i mówi że da się otworzyć i dyskutuje ze mną że takie rzeczy to się latem zgłasza.. co za burak powiedziałam mu że jak ma snuć takie ruskie filozofie to ma mi natychmiast ten garaż teraz zamknąć i niech lepiej spada bo mu coś zrobie
fachman jeden
mąż po pracy może coś znowu wskóra u tego prezesa nie mam już siły
Ad 1. za 14 tydzień

Ad 2. Kiepsko macie z garażem i ze spółdzielnią. Niestety wszyscy tego typu magicy działają tak samo Można dzwonić kilkanaście razy i nic. Ciągle tylko odpowiadają, że coś zrobią albo dają głupie rady właśnie typu: poczekać do wiosny. Przytulam

Cytat:

My kupiliśmy mieszkanie 4 miesiące temu i do dziś nie jesteśmy zapisani w spółdzielni, bo sprzedający nie ma czasu, a kolo z biura nieruchomości nie odbiera... A jak odbiera, to obiecuje, że "jutro"...
No masakra, kolejny co robią łaskę ale może na wiosnę coś się ruszy i nadejdzie "jutro"

Cytat:
Napisane przez nel_a Pokaż wiadomość
ja się tak ost. zastanawiałam że ost. sami chłopcy się u mnie w rodzinie rodzą.
U siostry męża już jest chłopak a drugi w drodze.
Moi 2 kuzyni mają łącznie 3 synów.
Ostatnio moja kuzynka też urodziła synka.
Oj przydałby się dziewuszka
U mnie i Tż same dziewczynki

Cytat:
Napisane przez KarolinaPW Pokaż wiadomość
1500 za prywatna klinike to bardzo tanio, w Wawie najtańsza opcja porodu w prywatnej klinice (obecna tylko położna, lekarz tylko w razie komplikacji) kosztuje 6000, za cesarkę trzeba zapłacić dodatkowo
Wow rzeczywiście taki poród to luksus

Cytat:
Napisane przez sas Pokaż wiadomość
hehe mozecie mnie zlac jakis mam taki okres..mam nadzieje, ze przejsciowy proboje sie jakos tu wbic ale mi nie wychodzi nie wiem czemu.... jeszcze tz daje wkosc taka swoja obojetnoscia..mam nadzieje, ze szybko mi to minie..czekam na wizyte u lekarza i sama nie wiem czy ja w koncu czuje te ruchy czy nie pesymizm na maxa... ehhh ..a propo lepszych wiesci gotuje wlasnie fasolke po bretonsku
Jesteś straszną i niereformowalną pesymistką
Dziewczyny na moje posty też nie zawsze odpowiadają. Nie sposób jest na wszystko odpowiedzieć - tym bardziej jak nadrabia się 10 stron. A poza tym bardzo często jest tak, że cytuje się post do odpowiedzi, a potem gdzieś go wcina

Cytat:
Treść usunięta
Metroseksualni
Mam takiego jednego kolegę... Niby ma dobre modne ciuchy, zawsze zadbany czysty i pachnący ale jakiś taki... bleee

Cytat:
Hmm to bardzo tanio. Jakoś ciężko mi uwierzyć, że to za prywatny poród. Prędzej wierzę w cenę którą podała KarolinaPW czyli 6000 (poród z pobytem, opieką położnej itd.)

Cytat:
Masz fantastyczne oko do promocji Ciuchy przydadzą Ci się na po porodzie

Stary 2012-02-17, 18:15   #1518
KarolinaPW
Zadomowienie

Cytat:
dzis rozmawialam z kolezanką co ma mame pielęgniarke i drugą co przechodzila grype w ciąży, oby dwie mi powiedziały, ze jak kobieta w ciazy choruje i jest osłabiona to i dziecko tak sie czuje dlatego słabną ruchy. moze maja racje, biore witaminy i musze cierpliwie czekac.

gdybym miała taką możliwosc juz bym siedziała u lekarza...

nie che sie chwalic , ale u mnie dzis typowo wiosenna pogoda 10 stopni, zero wiaterku, ptaszki ćwierkają
No to cierpliwie czekamy
Jak Ci tej wiosny zazdroszczę u mnie ciągle tak sypie, że juz nie zliczę ile razy odśnieżałam i na nowo zasypane, a drogi szkoda gadać
Cytat:
Treść usunięta
Ad 1. też to widziałam, na widok takich kolesi budzą sie we mnie mordercze instynkty, normalnie bym wytłukła
Ad2. ja też dojadłam wczorajszy pyszniutki makaron ze szpinakiem, ale mało już go zostało, muszę coś jeszcze dorobić

Cytat:
no tak wiadomo, wykrywalność usg 85 %
ale nie ma co - trzeba myśleć pozytywnie

Tylko dziwi mnie podejście, ze ktoś po USG mówi: dzidziuś jest zdrowy. Tak jak mi lekarz powiedział: badania badaniami a pewność będzie gdy dziecko sie urodzi
Taka jest prawda, usg nie da 100% pewności, ale to nie powód do zamartwiania, trzeba się pozytywnie nastawić , bo inaczej zwariujemy. Będę to tłukła do wyrzygania: nie denerwujcie się mamusie, to do niczego nie prowadzi i w niczym nie pomaga a wręcz przeciwnie
And you’re crying
When you’re by my side
There is no defence
I forget to sense I’m dying"

KarolinaPW jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-17, 18:16   #1519
linzey
Rozeznanie

Cytat:
Są tacy którzy twierdzą ze poród naturalny to tortura. A są tacy którzy twierdzą że jeśli natura by chciała żebyśmy rodziły przez cc to wyposażyłaby nas w suwaki na brzuchu
Dokładnie
Ja nie jestem jakas odporna na ból ale dla mnie to naprawde do przeżycia także dziewczyny troche wiary w siebie i nature.
linzey jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-17, 18:18   #1520
hanjah
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez nel_a Pokaż wiadomość
jeden ruch i naprawione, mój też ma takie zdolności
jak oni to robią
Nie mam pojęcia Ale dobrze że mamy takich fachmanów
Próbował mi to wytłumaczyć przez telefon i niby coś tam robiłam, tylko zapomniałam zaakceptować zmiany
Także dziś miałam tv jak w PRL, ale więcej kanałów
hanjah jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-17, 18:19   #1521
Mandragorrka
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez hanjah Pokaż wiadomość
Jak mój małż zostawi jakieś inne ustawienia w TV albo w dekoderze to już nie umiem sobie z tym poradzić Ale nie rozpaczam z tego powodu - dla mnie tv i tak jest tylko tłem bo i tak na ogół siedzę na wizażu Chociaż zdecydowanie kolorowe filmy i bajki są lepsze niż czarno-białe

Stary 2012-02-17, 18:22   #1522
Linka25
Zakorzenienie

Cytat:
Dokładnie
Ja nie jestem jakas odporna na ból ale dla mnie to naprawde do przeżycia także dziewczyny troche wiary w siebie i nature.
Linzey napisalam to co przeczytałam w Twoim stylu .
Sama naczytałam się o mrożących krew w żyłach historiach, ale np moja mama miała 3 porody naturalne i mówi ze to łatwe jak ... kichniecie ) Róznie to bywa, każdy przypadek jest inny.
Stary 2012-02-17, 18:23   #1523
Alexandraaa88
Raczkowanie

Cytat:
tak tanio..? wow

może spotkacie sie na porodówce
Dlatego od razu mnie to przyciągnęło
Fajnie by było się spotkać na porodówce

Cytat:
W tej klinice, w której będę rodzić jest oddział neonatologiczny. Kiedyś wożono do szpitala w nagłych przypadkach a teraz to się zmieniło.

Cytat:
Napisane przez Mandragorrka Pokaż wiadomość
Hmm to bardzo tanio. Jakoś ciężko mi uwierzyć, że to za prywatny poród. Prędzej wierzę w cenę którą podała KarolinaPW czyli 6000 (poród z pobytem, opieką położnej itd.)
Płaci się za sam poród a resztę pokrywa NFZ. W Katowicach cesarka też kosztuje 6tys.
Stary 2012-02-17, 18:23   #1524
blueberry88
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez sas Pokaż wiadomość
nio to jemy

Cytat:
Napisane przez Irmusia81 Pokaż wiadomość

Też nie umiem pisać na leżąco. Mam nadzieję, że już lepiej się czujesz

Mam to samo. Nawet nie chodzi o ból, bo ten jest zwykle do zniesienia. Tylko zaraz zaczyna się myślenie: czy z maluszkiem jest wszystko ok
Taki ból to niby mikroskurcze... I to po głupich, krótkich i małych zakupach spożywczych...
blueberry88 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-17, 18:27   #1525
prince_polo
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Kasik_12 Pokaż wiadomość
Prince Tobie także wielkie gratulacje, a chciałaś córcię czy synka?
mi bylo oboejtnie ale imie Rozalia mi sie podoba wiec tak ostatnio dziewczynka z amn,a chodizla
Cytat:
Napisane przez Mandragorrka Pokaż wiadomość

Super No i gratuluję, że prawdopodobnie znacie płeć
Dobrze, że mimo porannych zawrotów spokojnie dotarłaś do domu.
I pamiętaj, że masz jechać na oddział w razie wycieku, bo jak nie...

Cytat:
Treść usunięta
pewnie tak ale fajne spodnie i dobre bo wpasie odziwo szerokie ze sie dopinam a w udach i tylku normalnie przyległe drugie lekko za ciasne a sie nierozciagaja ale moze cos z nimi zrobie albo zostana na czasy sexi mamy no i golfik dlugasny jak sukienka czarny super. WYprałam je jutro cykne zdj
Cytat:
Napisane przez agunia82 Pokaż wiadomość
Ależ ja się dzisiaj fatalnie czuje nie wiem czy przez pogodę to czy jak...
ja dzis tez, a obecnie boli mnie zoladek

Ćwiczę
Zapuszczam naturalki!
prince_polo jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-17, 18:43   #1526
Mandragorrka
Zakorzenienie

Cytat:
Płaci się za sam poród a resztę pokrywa NFZ. W Katowicach cesarka też kosztuje 6tys.
Aha na takiej zasadzie To fajnie.
Ja do Bielska mam jakieś 90km więc i tak troszkę za daleko

Stary 2012-02-17, 18:53   #1527
Paula SHIN
Zakorzenienie

TZ dzisiaj siedzi u kolegi, wiec mam sporo czasu dla siebie
On jeszcze chyba mnie nie rozumie jak bardzo potrzebuje czulosci w ciazy i ciaglych przytulanek
Czemu nie wychodzi jak mam ochote pobyc sama, tylko wiecznie jak juz planuje czulosci
Albo nie da znac wczesniej tylko nagle mowi, ze idzie do kolegi, a tak moglabym sie umowic na jakis babski wieczor

Nasze Drugie Dziecko

Stary 2012-02-17, 18:54   #1528
KarolinaPW
Zadomowienie

Cytat:
Tutaj 6000 jest za poród naturalny z położną,cena za poród z opieką lekarza i ewentualną cesarką to 8300
And you’re crying
When you’re by my side
There is no defence
I forget to sense I’m dying"

KarolinaPW jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-17, 18:56   #1529
blueberry88
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Paula SHIN Pokaż wiadomość
TZ dzisiaj siedzi u kolegi, wiec mam sporo czasu dla siebie
On jeszcze chyba mnie nie rozumie jak bardzo potrzebuje czulosci w ciazy i ciaglych przytulanek
Czemu nie wychodzi jak mam ochote pobyc sama, tylko wiecznie jak juz planuje czulosci
Albo nie da znac wczesniej tylko nagle mowi, ze idzie do kolegi, a tak moglabym sie umowic na jakis babski wieczor
Ja też tego nie znoszę... A jak powiem, że to mi się nie podoba, to mówi, że nie pójdzie i wtedy mam wyrzuty sumienia
blueberry88 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-17, 18:57   #1530
Paula SHIN
Zakorzenienie

Cytat:
Ja też tego nie znoszę... A jak powiem, że to mi się nie podoba, to mówi, że nie pójdzie i wtedy mam wyrzuty sumienia
Wlasnie! Mam identycznie...

Nasze Drugie Dziecko

Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości