Luty już mamy więc na pierwsze dziecko czekamy! Mamcie III-IV 2012 - Strona 111 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2012-02-17, 18:32   #3301
Cytrynka_Wawa
Zakorzenienie

Dot.: Luty już mamy więc na pierwsze dziecko czekamy! Mamcie III-IV 2012

Cytat:
Napisane przez Aguśkaa83 Pokaż wiadomość
A ma Ci kto pomoc po porodzie?
No wlasnie i tak mu powiedz
rodzice i teściowie i jestem rozczarowana bo nastawiłam sie na pomoc męża po porodzie
Stary 2012-02-17, 18:38   #3302
desia888
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez joanaros Pokaż wiadomość
Mój TŻ pojechał odwiedzić swoich rodziców, nie był u nich 2 miesiące. Mnie odtransportował do moich na weekend a moja mama już zaczyna swoje gadki, że za dużo mu pozwalam i powinien ze mną siedzieć. Sama już nie wiem czy dobrze zrobiłam
Ojej, chyba mama troszke przesadza, w koncu jestescie doroslymi ludzmi i skoro nie mialas watpliwosci wczesniej to jaki problem
Uwazam wrecze ze bardzo milo z Jego strony ze Cie podwiozl do Twoich rodzicow , obydwoje spedzicie na spokojnie torche czasu ze swoimi rodzicami, pozniej dlugo moze tak nie byc okazji ze spokojem
A co w tym dziwnego ze on chce swoich odwiedzic skoro 2 m-ce ich nie wiedzial to nie rozumiem!
Czasami teksty naszych mamusiek jednym uchem wpuscic a drugim wypuscic i nie przejmuj sie

Cytrynka a co to za teksty, On chyba chce zebys byla zazdrosna

Aguska wspolczuje Ci, ja sie rozkoszuje ze moja tesciowa za wielkoa woda siedzi

A bardzo dawno wogole juliczka sie nie odzywala, ja rozumiem ze firma itd ale nawet nie dala znac ani nic co u Niej
No i Iw 32 nadal cicho

Iw 32 widze Cie, napisz co u Ciebie bo kope lat

Viki 28.04.2012

Edytowane przez desia888
Czas edycji: 2012-02-17 o 18:41
desia888 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-17, 18:45   #3303
Cytrynka_Wawa
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez desia888 Pokaż wiadomość
Ojej, chyba mama troszke przesadza, w koncu jestescie doroslymi ludzmi i skoro nie mialas watpliwosci wczesniej to jaki problem
Uwazam wrecze ze bardzo milo z Jego strony ze Cie podwiozl do Twoich rodzicow , obydwoje spedzicie na spokojnie torche czasu ze swoimi rodzicami, pozniej dlugo moze tak nie byc okazji ze spokojem
A co w tym dziwnego ze on chce swoich odwiedzic skoro 2 m-ce ich nie wiedzial to nie rozumiem!
Czasami teksty naszych mamusiek jednym uchem wpuscic a drugim wypuscic i nie przejmuj sie

Cytrynka a co to za teksty, On chyba chce zebys byla zazdrosna

Aguska wspolczuje Ci, ja sie rozkoszuje ze moja tesciowa za wielkoa woda siedzi

A bardzo dawno wogole juliczka sie nie odzywala, ja rozumiem ze firma itd ale nawet nie dala znac ani nic co u Niej
No i Iw 32 nadal cicho

Iw 32 widze Cie, napisz co u Ciebie bo kope lat
chyba tak, teraz gada z nia przez telefon bo laska nie zna sie na komputerach a ja sie gryzę w jezyk zeby mu zaraz czegos nie powiedzieć ja mam jakies schizy czy co??
Stary 2012-02-17, 18:53   #3304
cziqua
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Cytrynka_Wawa Pokaż wiadomość
chyba tak, teraz gada z nia przez telefon bo laska nie zna sie na komputerach a ja sie gryzę w jezyk zeby mu zaraz czegos nie powiedzieć ja mam jakies schizy czy co??

ja bym powiedziała że za korepetycje się płaci nie schizuj kochana chociaż ja to już napewno coś bym powiedziała zazdrośnica jestem

Filip Jan

16.04.2012
godzina 16:30
najszczęśliwszy dzień w moim życiu
narodziny syna Filipa!!!

cziqua jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-17, 18:54   #3305
Aguśkaa83
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez agabi Pokaż wiadomość
Kochana, mam identyczną sytuację praktycznie...tak więc nie jesteś sama. moja z nami mieszka tzn, my mieszkamy u niej na szczęście my zajmujemy górę, teściowie są na dole.ale i tak masakra.we wszystko się wpierniczają. a ja taka ci.a jestem, że nie potrafię im powiedzieć co o tym myślę, bo wiem że mieszkam w ich domu...echhh... i jak się Gabryś urodzi, to będzie cały czas włazila do nas na górę i pouczała.bo moja teściowa to z takich co to wszystko wiedzą najlepiej, nawet jak o temacie pojęcia nie ma to się wypowiedzieć musi...ale Aguś, damy radę, będziemy się tu sobie żalić i jakoś przetrwamy
Ty masz dopiero przechlapane, z tesciowa jakbym miala mieszkac to chyba bym szybciutko w psychiatryku wyladowala.
Moi tesciowie mieszkaja klatke obok, ale nawet zapukac nie potrafia, czesto jak dluzej nie otwieram bo np jestem w wc to szarpia za klamke a najbardziej tesciowa. I dobija sie jakby sie palilo do drzwi.
I jak juz otworze, to mowi: Ja tylko na chwileczke a chwileczka zawsze trwa conajmniej godzine, dwie.
Moj maz nie rozumie nadal mnie, uwaza ze jego rodzice moga przychodzic tu kiedy zechca i nie raz mielismy o to spiecie.
Gdyby byli bardziej wyrozumiali i mieli wyczucie a szczegolnie tesciowa, to moglabym te odwiedziny zaakceptowac. Tesciowa procz tego czesto godziny odwiedzin ma pozne bo potrafi do nas wpasc o 22, 23. Albo zaglada nam do okien i wydzwania do meza czemu sie u nas jeszcze swieci o 23.! No idiotka.:brzydal :
Cytat:
rodzice i teściowie i jestem rozczarowana bo nastawiłam sie na pomoc męża po porodzie
Acha rozumiem. Moze cos sie jeszcze da zrobic. Przysluguje mu urlop ojcowski 2 tygodnie czasu i pracodawca ma obowiazek udzielenia mu go kiedy chce.
16.05.2009 godz. 11:55
SZYMONEK

08.03.2012 GODZ. 18:47

Najpiękniejsze dni w moim życiu!

Aguśkaa83 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-17, 18:57   #3306
desia888
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez cziqua Pokaż wiadomość
ja bym powiedziała że za korepetycje się płaci nie schizuj kochana chociaż ja to już napewno coś bym powiedziała zazdrośnica jestem
Wlasnie nie mozna dac sie sprowokowac, cos mis ie wydaje ze jemu o to chodzi, tylko dlaczego
Cytrynka, policz do 100 i wrzuc na luz

Viki 28.04.2012
Stary 2012-02-17, 19:01   #3307
Cytrynka_Wawa
Zakorzenienie

Cytat:
a to dobre nastepnym mu tak powiem
Cytat:
Ty masz dopiero przechlapane, z tesciowa jakbym miala mieszkac to chyba bym szybciutko w psychiatryku wyladowala.
Moi tesciowie mieszkaja klatke obok, ale nawet zapukac nie potrafia, czesto jak dluzej nie otwieram bo np jestem w wc to szarpia za klamke a najbardziej tesciowa. I dobija sie jakby sie palilo do drzwi.
I jak juz otworze, to mowi: Ja tylko na chwileczke a chwileczka zawsze trwa conajmniej godzine, dwie.
Moj maz nie rozumie nadal mnie, uwaza ze jego rodzice moga przychodzic tu kiedy zechca i nie raz mielismy o to spiecie.
Gdyby byli bardziej wyrozumiali i mieli wyczucie a szczegolnie tesciowa, to moglabym te odwiedziny zaakceptowac. Tesciowa procz tego czesto godziny odwiedzin ma pozne bo potrafi do nas wpasc o 22, 23. Albo zaglada nam do okien i wydzwania do meza czemu sie u nas jeszcze swieci o 23.! No idiotka.:brzydal :

Acha rozumiem. Moze cos sie jeszcze da zrobic. Przysluguje mu urlop ojcowski 2 tygodnie czasu i pracodawca ma obowiazek udzielenia mu go kiedy chce.
wiesz chodzi o to ze czesto jets tak tak ze szef idzie pozniej jemu na reke dajac premie itp dajac dni wolne kiedy chce, coz trzeba to przemyslec

a zmieniajac temat liczylam z mezem gosci na chrzciny i wyszlo nam 60 osob :O najblizsza rodzina.... masakra

Edytowane przez Cytrynka_Wawa
Czas edycji: 2012-02-17 o 19:03
Cytrynka_Wawa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-17, 19:04   #3308
Aguśkaa83
Zakorzenienie

Cytat:
wiesz chodzi o to ze czesto jets tak tak ze szef idzie pozniej jemu na reke dajac premie itp dajac dni wolne kiedy chce, coz trzeba to przemyslec
wiem, ja to rozumiem. No to musicie pogadac z mezem.
16.05.2009 godz. 11:55
SZYMONEK

08.03.2012 GODZ. 18:47

Najpiękniejsze dni w moim życiu!

Aguśkaa83 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-17, 19:10   #3309
emigra
Zakorzenienie

Cytat:
ja mam dodatkowego stresa
mama była dziś po wyniki biopsji i okazało się że jeden z guzków trochę się nie podobał lekarce i wysłała mamę na ginekologię na chirurgię na wycięcie. i się stresuję ale trzeba byc dobrej myśli trzymajcie kciuki
trzymam kciuki zeby to nie bylo nic powaznego a Ty staraj sie nie stresowac
Cytat:
Napisane przez Jolkaaa Pokaż wiadomość
czyli nie gotowałaś w garnku?
nie, bo sterylizator ze tak powiem to wygotowuje ja w garnku wygotowalam tylko laktator, butelki aventu co dostalam i smoczki malej bo nie chcialo mi sie na dwie tury robic to zrobilam wszystko za jednym razem ale na dwa sposoby
Cytat:
O matko !!
Nie wiem co powiedzieć, szok.
Mój nigdy w życiu nie użył takich słów ani żadnych podobnych.

Mam nadzieję, że przeprosi bo takie zachowanie nie jest na miejscu.

---------- Dopisano o 17:20 ---------- Poprzedni post napisano o 17:17 ----------

ogólnie wszystko piorę poza kocykiem i rożkiem bo wydaję mi się, że nie ma takiej styczności
sama nie wiem, kocyki w sumie mogę wyprać ale rożek?? On po praniu zrobi się do du...
jesli jest odpowiedniej jakosci to nie stanie sie z nim nic pomysl, oni musza uzyc do tego takich materialow ktore mozna prac, bo jak dziecku sie uleje i poleci na rozek to co? Wysuszyc i dalej uzywac? wypierz kochana, jak sie boisz to ustaw na jakis delikatniejszy program i nie bedzie problemu
Cytat:
Ja jesli urodze w marcu to mam pomoc mamy do kwietnia a pozniej maz wezmie 2-3 tygodnie urlopu. Jesli urodze jeszcze w lutym to bede sama do marca, bo moja mama musi opiekowac sie ciocia, ktora w ten poniedzialek bedzie miala usuwane jelito grube (nowotwor zlosliwy ) i zakladana stomie, a ze jej maz wyjechal w morze zanim poznala wyniki to zostala sama ... no z moja mama. Wiec bede musiala sobie jakos poradzic, bo maz tez ma cala firme do 5.3 na swojej glowie
07.03.2012, 20:35
3270g, 47 cm
emigra jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-17, 19:13   #3310
desia888
Wtajemniczenie

Ale spokoj dzisiaj
Adas mi wlasnie oswiadczyl ze Mikolaj u niego w przedszkolu zna takie smieszne slowa, a ja ze jakie? Sexi laseczki
normalnie szok!
Powiedzialam mu ze to brzydkie slowa i nie ma tak mowic , no ale skad 6-o latek zna takie slownictwo

Viki 28.04.2012
Stary 2012-02-17, 19:15   #3311
Nikii89
Zakorzenienie

Cytat:
Madziara wspolczuje Ci. Ale ja bym tego tak nie zostawila. Na pewno bym juz obiadku dla niego nie ugotowala. Takiego zachowania nie usprawiedliwia nic.

Flowrbombka prosze tam grzecznie z tztem

---------- Dopisano o 17:56 ---------- Poprzedni post napisano o 17:55 ----------

No to spokojnie tam tego 8marca
hehe myślę że małemu aż tak szybko się spieszyć nie będzie na świat

Cytat:
A ja sie dowiedzialam, ze 1 marca wraca moja tesciowa
Akurat wtedy kiedy prawdopodobnie moge juz rodzic.
Ona zawsze wie kiedy przyjechac i spieprzyc komus piekne dni, bo znajac zycie znow bedzie mnie nawiedzac codziennie, przesiadywac u mnie godzinami i meczyc radami.
Jeszcze dzis maz mowi do mnie, ze on moze w pracy tylko 2 tyg. wziac urlopu (tego ojcowskiego) a potem mi pomoze jego mama.
No na pewno, wole sie meczyc niz skorzystac z jej nachalnej pomocy i wpierniczania sie we wszystko co sie da !

---------- Dopisano o 18:23 ---------- Poprzedni post napisano o 18:20 ----------

Najlepiej zasmiej mu sie w twarz i powiedz ze Ty masz fajniejszych kolegow w pracy
To powiedz jej grzecznie że jak będziesz potrzebowała pomocy to sama się wtedy zgłosisz.... choć mam podobne obawy co Ty ....

Cytat:
Napisane przez agabi Pokaż wiadomość
Kochana, mam identyczną sytuację praktycznie...tak więc nie jesteś sama. moja z nami mieszka tzn, my mieszkamy u niej na szczęście my zajmujemy górę, teściowie są na dole.ale i tak masakra.we wszystko się wpierniczają. a ja taka ci.a jestem, że nie potrafię im powiedzieć co o tym myślę, bo wiem że mieszkam w ich domu...echhh... i jak się Gabryś urodzi, to będzie cały czas włazila do nas na górę i pouczała.bo moja teściowa to z takich co to wszystko wiedzą najlepiej, nawet jak o temacie pojęcia nie ma to się wypowiedzieć musi...ale Aguś, damy radę, będziemy się tu sobie żalić i jakoś przetrwamy
Mam podobnie tylko że my mieszkamy na dole a teściowie na górze i też głupio mi zwracać im uwagę aby się nie mieszali w nasze życie bo też mieszkamy u nich i obawiam się że jak urodzę to będę miała teściową codziennie na dole z dobrymi radami i nachalną wręcz natarczywą pomocą jak przeczytałam to zdanie "moja teściowa to z takich co to wszystko wiedzą najlepiej, nawet jak o temacie pojęcia nie ma to się wypowiedzieć musi.." to pomyślałam że chyba mamy jedną i tą samą teściową

A w ogóle dziewczyny ile kupowałyście Tantum Rosa ? całe opakowanie czy tylko kilka saszetek?
Stary 2012-02-17, 19:17   #3312
Asika21
Rozeznanie

Cytat:
Ale sobie pospałam Kochana Twojemu mężusiowi przysługuje 2 tyg zwolnienia na opiekę nad żoną, dodatkowo 2 tyg tacierzyńskiego i 2 dodatkowe dni okolicznościowego za urodzenie dziecka. Powinien to sobie wykorzystać, w końcu mu się należy.

http://zuziulek.blogspot.com/
Asika21 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-17, 19:17   #3313
cottonpuma
Rozeznanie

Wróciłam z Krakowa :/

INSULINA. szlag by to jasny...
w związku z insuliną, nie mam wyjścia - Kraków, Kopernika.
poszłam tam nawet dziś. ciężka komuna ze ścian odpada, nikt nic nie wie
mam się pojawić w poniedziałek zapisać do poradni patologii ciąży, która powie kiedy mam się pojawić na poród. będą też już może wyniki z prób wątrobowych żeby wykluczyć tą cholestazę.
w domu niespodzianka, w tym miesiącu na opłaty trzeba wyłożyć 5x tyle, co w zeszłym.
moja niefajna matka zaskoczyła mnie mówiąc, że funduje wózek (WOW!!!) ale mam się nie wygłupiać i zamknąć w tysiącu. lepszy rydz niż nic, choć tyle odpadło...

GRATULACJE DLA NOWYCH MAMUSIEK!!!
Stary 2012-02-17, 19:22   #3314
Cytrynka_Wawa
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Asika21 Pokaż wiadomość
Ale sobie pospałam Kochana Twojemu mężusiowi przysługuje 2 tyg zwolnienia na opiekę nad żoną, dodatkowo 2 tyg tacierzyńskiego i 2 dodatkowe dni okolicznościowego za urodzenie dziecka. Powinien to sobie wykorzystać, w końcu mu się należy.
wiem ze mu sie nalezy, 2 dni urlopu okolicznosciowego na pewno wezmie ale co z reszta to nie wiem czy od razu po porodzie wezmie bo nie wie czy bedzie kto mial zostac w firmie a jak zostawi szefa samego sobie to pozniej on nie bedzie taki laskawy dla niego... i odbije sie to na jego pensji(brak premii) no ale moze cos sie zmieni mam nadzieje
Stary 2012-02-17, 19:23   #3315
Jolkaaa
Zakorzenienie

GG do Jolkaaa

Cytat:
Napisane przez emigra Pokaż wiadomość

nie, bo sterylizator ze tak powiem to wygotowuje ja w garnku wygotowalam tylko laktator, butelki aventu co dostalam i smoczki malej bo nie chcialo mi sie na dwie tury robic to zrobilam wszystko za jednym razem ale na dwa sposoby

jesli jest odpowiedniej jakosci to nie stanie sie z nim nic pomysl, oni musza uzyc do tego takich materialow ktore mozna prac, bo jak dziecku sie uleje i poleci na rozek to co? Wysuszyc i dalej uzywac? wypierz kochana, jak sie boisz to ustaw na jakis delikatniejszy program i nie bedzie problemu
Ok rozumiem już wszytko, ja nadal nie zabrałam się za wygotowanie bo teraz nie wiem czy gotować czy wsadzić do sterylizatora.

MICHAŁEK

WYMIANA
Jolkaaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-17, 19:26   #3316
Asika21
Rozeznanie

Cytat:
a zmieniajac temat liczylam z mezem gosci na chrzciny i wyszlo nam 60 osob :O najblizsza rodzina.... masakra
U nas temat chrzcin to temat tabu i lepiej mnie tym tematem nie denerwować. Ja na chrzciny zamierzam zaprosić tylko rodziców i siostrę z mężem i synkiem i dziadka mojego, czyli raptem parę osób, ale mój mąż to by zaprosił wszystkich swoich najbliższych, a że on za najbliższych uważa oprócz mamy i brata, także rodzone siostry mamy, które mają po 2-3 dzieci z osobami towarzyszącymi, plus do tego znajomi. Lista też by wyniosła koło 50 osób. Jak to usłyszałam to szlak mnie trafił i powiedziałam, że chrzciny będą, ale bez biby później Albo tylko rodzice, rodzeństwo i chrześni, albo wcale. Bo jakbym ja miała rodzeństwo rodziców zapraszać, to pewnie razem by było 100 osób Wrrr... Ja też utrzymuję bliski kontakt z rodzeństwem rodziców, ale ze względów finansowych po prostu nie będę ich zapraszać. A ten wypalił że od niego około 25 osób no myślałam że padnę. Dlatego omijam temat szerokim łukiem.

Stary 2012-02-17, 19:29   #3317
rybka13
Zakorzenienie

Cytat:
to dobre wiesci
mąż od wczoraj jak wraca z pracy to nadaje o koleżance z pracy i podpytuje sie mnie czy jestem zazdrosna zaraz zacznę byc do jasnej ciasnej
On by po prostu chcial, zebys byla... Nie daj mu tej satysfakcji i powiedz, ze nie

Cytat:
A ja sie dowiedzialam, ze 1 marca wraca moja tesciowa
Akurat wtedy kiedy prawdopodobnie moge juz rodzic.
Ona zawsze wie kiedy przyjechac i spieprzyc komus piekne dni, bo znajac zycie znow bedzie mnie nawiedzac codziennie, przesiadywac u mnie godzinami i meczyc radami.
Jeszcze dzis maz mowi do mnie, ze on moze w pracy tylko 2 tyg. wziac urlopu (tego ojcowskiego) a potem mi pomoze jego mama.
No na pewno, wole sie meczyc niz skorzystac z jej nachalnej pomocy i wpierniczania sie we wszystko co sie da !
Biedna Ty... A moze Twoj maz ja poprosil, skoro akurat wraca na rodzenie, a maz o niej wspomnial...

Cytat:
Mój TŻ pojechał odwiedzić swoich rodziców, nie był u nich 2 miesiące. Mnie odtransportował do moich na weekend a moja mama już zaczyna swoje gadki, że za dużo mu pozwalam i powinien ze mną siedzieć. Sama już nie wiem czy dobrze zrobiłam
Mysle, ze dobrze zrobilas, przeciez nie pojechal do baru tylko do rodzicow. A skoro Ty jestes u swoich to tez nic Ci nie grozi.
A czemu nie jezdzicie razem do jednych i razem do drugich?

Edytowane przez rybka13
Czas edycji: 2012-02-17 o 19:48
rybka13 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-17, 19:30   #3318
Asika21
Rozeznanie

Cytat:
wiem ze mu sie nalezy, 2 dni urlopu okolicznosciowego na pewno wezmie ale co z reszta to nie wiem czy od razu po porodzie wezmie bo nie wie czy bedzie kto mial zostac w firmie a jak zostawi szefa samego sobie to pozniej on nie bedzie taki laskawy dla niego... i odbije sie to na jego pensji(brak premii) no ale moze cos sie zmieni mam nadzieje
Zobaczysz przyjdzie czas porodu, to szef będzie dla niego łaskawy i napewno sam mu powie, żeby na urlop poszedł. Wiem, że jak ktoś w prywatnej firmie pracuje to nigdy nic nie wiadomo, ale trzeba wykorzystywać jak coś takiego jest

Stary 2012-02-17, 19:32   #3319
Cytrynka_Wawa
Zakorzenienie

Asika dlatego u nas bedzie ok 60 osob juz rodzina meza jest obrazona wystarczajaco ze na slubie nie byli naszym, coz moglismy ich zaprosic na poniedzialek na 14 na 15minut do urzedu a to z lublina do wawy to kawalek
dla mnie to glupota straszna ale coz..

---------- Dopisano o 19:32 ---------- Poprzedni post napisano o 19:30 ----------

Cytat:
Napisane przez rybka13 Pokaż wiadomość
On by po prostu chcial, zebys byla... Nie daj mu tej satysfakcji i powiedz, ze nie
dlatego nie daje mu satysfakcji
Cytat:
Zobaczysz przyjdzie czas porodu, to szef będzie dla niego łaskawy i napewno sam mu powie, żeby na urlop poszedł. Wiem, że jak ktoś w prywatnej firmie pracuje to nigdy nic nie wiadomo, ale trzeba wykorzystywać jak coś takiego jest
moze i tak byc zobaczymy
jakas wene na pisanie dzis mam
Stary 2012-02-17, 19:33   #3320
joanaros
Zakorzenienie

U mnie chrzciny to tylko z najbliższą rodziną czyli rodzice i teściowie, siostra TŻ (chrzestna), moja siostra z rodziną. Szwagier będzie chrzestnym. Wsio
joanaros jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-17, 19:36   #3321
gkatarzynka
Zadomowienie

Cześć Dziewczyny! Ja was właśnie doczytałam...
U mnie malowanie kuchni i przedpokoju trwa - teść z mężem się tym zajęli, a ja z teściową przegadałyśmy praktycznie cały dzień. Na szczęście nie mogę za bardzo narzekać na teściów. Choć może ze względu na to, że dzieli nas prawie 200km odległości... no i oni są i nas rzadko, a my ostatnio też mało jeździmy, bo to za bardzo męczące... Ale tak szczerze mówiąc to wolę moją teściową od mamy, bo teściowa nie narzuca mi na siłę swojego zdania, a moja mama zawsze wszystko wie lepiej i nie dopuszcza do siebie, że już dużą dziewczynką jestem i mogę mieć swoje zdanie...
gkatarzynka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-17, 19:39   #3322
koniakonia
Zakorzenienie

Hej
Cziqua mam nadzieję,że to coś niegroźnego u Mamy, trzymam kciuki za i zdrowia dla Mamy życzę

Jolka na bank można prać rożki, bez sensu byłyby rożki, których nie idzie prać , bo wiadomo ,że dziecko ulewa, brudzi to itd.no chyba że ktoś produkuje takie rożki, ale to by było dziwne

Madziara to się tż popisał,oby się nawrócił na właściwą drogę

mój tż już sobie zaklepał opiekę , tzn. poinformował,że na trochę zniknie

Moje ktg ok, gorzej z chodzeniem, coś mi się porobiło i się ruszać za bardzo nie mogę
koniakonia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-17, 19:40   #3323
joanaros
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez rybka13 Pokaż wiadomość

Mysle, ze dobrze zrobilas, przeciez nie pojechal do baru tylko do rodzicow. A skoro Ty jestes u swoich to tez nic Ci nie grozi.
A czemu nie jezdzicie razem do jednych i razem do drugich?
Zwykle jeździmy Moi mieszkają tylko kilka ulic dalej a jego 200km. Ponad 3 godz podróż już nie dla mnie i bałabym się. Wolałam zostać bo gdyby coś się zaczęło dziać to tu mam szpital na miejscu a zostało mi 2 tyg do terminu
Stary 2012-02-17, 19:42   #3324
Asika21
Rozeznanie

Cytat:
U mnie chrzciny to tylko z najbliższą rodziną czyli rodzice i teściowie, siostra TŻ (chrzestna), moja siostra z rodziną. Szwagier będzie chrzestnym. Wsio
No ja też bym tak chciała Niestety mój mąż liczy się ze zdaniem swojej babci - głowy rodziny, więc co ja mogę. A że jedne chrzciny jak u nich w rodzinie były to zrobiono w taki sposób, że była tylko rodzina mojego męża, a z drugiej strony strony tylko rodzice. To trochę to dla mnie dziwnie wyglądało. Tymbardziej, że moi rodzice będą się do chrzcin dorzucać i mają jeszcze za nich płacić...? O nieee :/ Wystarczy, że wesele było na głowie moich rodziców i gdyby nie oni to byłaby straszna lipa. Bo jakoś rodzina męża zainteresowana ślubem i wszystkimi organizacyjnymi sprawami nie była.

Stary 2012-02-17, 19:47   #3325
rybka13
Zakorzenienie

Cytat:
Mysle, ze taka sytuacje powinien zrozumiec szef... Nie rodzisz przeciez co miesiac..., a zabieranie premii za takie cos to po prostu msciwosc.
Ale sami musicie rozwazyc "za" i "przeciw"

Cytat:
U nas temat chrzcin to temat tabu i lepiej mnie tym tematem nie denerwować. Ja na chrzciny zamierzam zaprosić tylko rodziców i siostrę z mężem i synkiem i dziadka mojego, czyli raptem parę osób, ale mój mąż to by zaprosił wszystkich swoich najbliższych, a że on za najbliższych uważa oprócz mamy i brata, także rodzone siostry mamy, które mają po 2-3 dzieci z osobami towarzyszącymi, plus do tego znajomi. Lista też by wyniosła koło 50 osób. Jak to usłyszałam to szlak mnie trafił i powiedziałam, że chrzciny będą, ale bez biby później Albo tylko rodzice, rodzeństwo i chrześni, albo wcale. Bo jakbym ja miała rodzeństwo rodziców zapraszać, to pewnie razem by było 100 osób Wrrr... Ja też utrzymuję bliski kontakt z rodzeństwem rodziców, ale ze względów finansowych po prostu nie będę ich zapraszać. A ten wypalił że od niego około 25 osób no myślałam że padnę. Dlatego omijam temat szerokim łukiem.
No no... rodzenstwo rodzicow, to przeciez nasze ciotki i wujkowie + ich dzieci i wnuki... my sie ograniczylismy do takiej rodziny na wlasnym weselu, wyszlo nam 150 osob Nie ma mowy o takich chrzcinach, tylko nasi rodzice i rodzenstwo, no i 2 babcie tz (ktore i tak pewnie nie przyjda). Byc moze wy macie mniej tych ciotek i moze one nie maja wnukow, ale dla mnie akurat chrzciny to nie okazja zeby spraszac taka rodzine... Jak juz to na komunie sw.
rybka13 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-17, 19:48   #3326
joanaros
Zakorzenienie

Cytat:
No ja też bym tak chciała Niestety mój mąż liczy się ze zdaniem swojej babci - głowy rodziny, więc co ja mogę. A że jedne chrzciny jak u nich w rodzinie były to zrobiono w taki sposób, że była tylko rodzina mojego męża, a z drugiej strony strony tylko rodzice. To trochę to dla mnie dziwnie wyglądało. Tymbardziej, że moi rodzice będą się do chrzcin dorzucać i mają jeszcze za nich płacić...? O nieee :/ Wystarczy, że wesele było na głowie moich rodziców i gdyby nie oni to byłaby straszna lipa. Bo jakoś rodzina męża zainteresowana ślubem i wszystkimi organizacyjnymi sprawami nie była.
Dlaczego twoi rodzice płacić mają za gości z drugiej strony Skoro tyle osób się nazbiera to raczej pewnie w jakimś lokalu zrobicie więc można zrobic tak żeby każda strona płaciła za swoich gości. Ja bym finansowo nie wyrobiła na chrzciny na 50 osób
Stary 2012-02-17, 19:51   #3327
emigra
Zakorzenienie

Cytat:
Ok rozumiem już wszytko, ja nadal nie zabrałam się za wygotowanie bo teraz nie wiem czy gotować czy wsadzić do sterylizatora.
Jak masz sterylizator to wrzuc do niego i po klopocie

Moje dziecie chyba chce mi wyjsc klatka piersiowa tak mnie napitala w mostek ze nie wiem juz jak siedziec..... i czuje tak jakbym miala ciezki kamien na brzuchu, tzn tak zaraz pod mostkiem, chyba mala usadowila sie przy samym zoladku .... ech.
3270g, 47 cm
Stary 2012-02-17, 19:53   #3328
karolca
Zakorzenienie

Cytat:
Cytat:
Asika dlatego u nas bedzie ok 60 osob juz rodzina meza jest obrazona wystarczajaco ze na slubie nie byli naszym, coz moglismy ich zaprosic na poniedzialek na 14 na 15minut do urzedu a to z lublina do wawy to kawalek
dla mnie to glupota straszna ale coz..
I co z tego, że się obrażą? Czy chrzciny to jest jakaś szczególna okazja do świętowania? Nie. U mnie - obojętnie czy sie poobrażają czy nie, zapraszamy rodziców, rodzeństwo i chrzestnych. I wszystko! Dziadków i całą resztę mogę zaprosić na mszę do kościoła. Poza tym chrzciny są na niedzielnej mszy, więc po mszy obiad, ciasto i do domu

♥ ♥ ♥

Komentuj.
Nie obrażaj.
karolca jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-17, 19:54   #3329
Asika21
Rozeznanie

Madziara ja Cię trochę rozumiem, bo mój mąż też z tych nadpobudliwych. Najpierw mówi, a potem myśli. Co do odzywek typu spier... itp. itd. To mnie to nie rusza, bo po pierwsze sama używam często takiego słownictwa i jak przy mnie mąż zabluźni i poczuję, że słowa skierowane są w moją stronę to ja na nim suchej nitki nie zostawiam. Zawsze mu powtarzam, że jak mu nie pasuję to mogę się wyprowadzić bo mam kochających rodziców i zawsze staną po mojej stronie. A odkąd jestem w ciąży i nakrzyczy na mnie to ja mu spokojnie mówię, że takim zachowaniem tylko pogarsza swoją sprawę, straszę go rozwodem i że dziecko i tak zawsze przy matce zostanie. Drastyczne ale pomaga. Słyszę potem że pierniczę głupoty i że on się rozwodzić nie chce, ale po fakcie dowiaduje się o co tak naprawdę chodzi, że albo miał problemy w pracy albo go akurat coś w dupinę konkretnego dnia ugryzło. Choć ja już kilka razy pakowałam rzeczy do torby i chciałam wychodzić z mieszkania, nie liczyłam się z konsekwencjami. Tylko że my się kłócimy zawsze ale to zawsze o teściową!!! O jej wtrącanie się ciągłe i odzywki w moim kierunku!!!
Faceci niestety nie potrafią o swoich problemach rozmawiać tak jak my. Oni po prostu gniota wszystko w sobie i jak sytuacja się wyjaśni to dopiero nam mówią...

Stary 2012-02-17, 19:55   #3330
emigra
Zakorzenienie

My chrzciny zrobimy wieksze jak nasz slub bo na slubie byla moja mama, mama meza, moj brat mlodszy i para przyjaciol - tak skromnie sie bawilismy. A na chrzciny chcemy zaprosic moja i meza mame, moj brat i meza kuzynka beda chrzestnymi, brata dziewczyna chyba bedzie, no i rodzice i siostra tej kuzynki - bo jej taka jest chrzestnym meza i bardzo przezywal ze nie byl na slub zaproszony, wiec powiedzialam mezowi ze nie mozemy im tego zrobic i nie zapraszac na chrzciny.... ciekawei bedzie ze spaniem, bo o ile kuzynke meza z jej rodzina ulokujemy u tesciowej o tyle u nas jest jedna sofa do spania a trzy osoby - wiec brat z dziewczyna beda spac chyba na dmuchanym lozku w Julki pokoju a mama na sofie - jakos pokombinujemy
3270g, 47 cm
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości