|
|||||||
| Notka |
|
| Włosy kręcone: pielęgnacja, fryzury, inspiracje Forum dla osób z kręconymi włosami. Rozmawiamy o stylizacji i pielęgnacji loków. Wejdź, podziel się doświadczeniem, zadaj pytanie. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#56971 | |||
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Pielęgnacja loków, loczków i fal - XII część zakręconej opowieści
Cytat:
Po zielarskie kopnij mnie na PW wieczorem ![]() Cytat:
![]() Witamy Cytat:
Problem z falami polega na tym że właśnie nie będą proste ani kręcone. Najlepiej zaakceptować ich falistą i zmienną naturę Ale na bank jeśli spróbujesz pielęgnacji a'la CG i naszych metod stylizacji będą się bardziej falować Cięcie też ma znaczenie. Daj zdjęcia |
|||
|
|
|
#56972 |
|
Zadomowienie
|
Talka87 idziesz moim zdaniem w dobrym kierunku
ojp jakie afro cudowne ![]() Ja się boję swoich mierzyć Moim marzeniem są długie włosy a rosną mi potwornie wolno i boję się, że się znów zniechęcę Próbowałam wcierek, ale nie mam do tego cierpliwości. Dziwne jest to, że do olejowania potrafię się zmuszać. Myślę teraz intensywnie nad olejkiem Khadi, może by coś zdziałał ![]() Dziewczyny! O przekarmieniu proteinami słyszałam, ale czy można przesadzić z nawilżeniem włosów? W zasadzie nic specjalnego nie zmieniałam w pielęgnacji a coś dziwnego się z nimi zrobiło. Są takie na maxa miękkie, aż za miękkie. O ile podoba mi się to na końcach tak po długości niekoniecznie - skręt jest beznadziejny, wrócił pusz i cierpię na przyklap
|
|
|
|
#56973 |
|
Zadomowienie
|
AjriszMarta dzięks
to wybiorę się na tygodniu do Millenium
|
|
|
|
#56974 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#56975 |
|
Zadomowienie
|
iga_s
|
|
|
|
#56976 | |||||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
to tylko kwestia przeliczenia stężeńCytat:
![]() Cytat:
Odpadają wszelkie gotowe dania, pomysły na, zupki i sosy w proszku, vegeta. Ja jeszcze mocno ograniczam gotowe przegryzki typu ciastka, chrupki, ogólnie unikam słodyczy, wolę raz na jakiś czas upiec chałkę Oczywiście bywają momenty, kiedy łamię zasady, czasem trzeba zjeść jakąś chemiczną truciznę ![]() Cytat:
![]() Cytat:
Widzę, że tak jak podejrzewałam zestaw ziółek klasyczny, ale dodali niestandardowo 3 ekstrakty w glikolu propylenowym. Miło Zaraz idę myć włosy i będę nakładać to cudo.
|
|
#56977 |
|
Raczkowanie
|
Ale jaja, mam w swoich zbiorach zapomnianą odżywkę nivea
https://wizaz.pl/kosmetyki/produkt-3...magajacych.htm , myślałam, że ona jest be, a dzięki temu, że Iga wstawiła posta o przekarmieniu włosów dowiedziałam się, że ona jest zgodna z CG! Dziewczyny jeszcze mam pytanie co do Jantara: używacie go tak jak zalecają na opakowaniu? 3 tyg i przerwa? czy wcieracie na non stopie?
Pielęgnuję moje lokaski Edytowane przez Rabarba Czas edycji: 2012-02-17 o 17:50 |
|
|
|
#56978 |
|
Raczkowanie
|
Nie ma za co
No coś ty, nikt nie jest wstanie zapamiętać wszystkich informacji jakie są na tym forum i czasem trzeba się zapytać albo wrócić do pigułki czy FAQ od tego jest forum ![]() Ciekawe czy moje włosy nie uciekną po dwudniowym kokosie Jak na razie widzę, że jestem z tych, którzy spokojnie mogą nakładać na skalp oleje |
|
|
|
#56979 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Dziękuję za gratki
|
|
#56980 | |
|
Kazar Lady
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#56981 |
|
Raczkowanie
|
Ja właśnie wcierałam codziennie przez te 3 tygodnie, a teraz niby powinnam zrobić przerwę, dlatego pytam jak u Was
czy ta przerwa jest konieczna
|
#56982 |
|
Zadomowienie
|
włosowa ciekawostka: http://cukier.mybigcommerce.com/kami...e-g-sto-w-osy/
![]() Japoński preparat na szybszy porost... Skład: Alcohol Denat., Water, Rosemary Extract, Capsicum Frutescens, Glycerine, Menthol, Sophora Radix (Kujin-Extract), Allantoin, Panthenol, Pyridoxine HCl, Isodonis Japonicus (Enmeiso-Extract), Glycyrrhetinic Acid (Kanzo-Extract), Hinokitiol (Hinoki-Extract), Neo-Takanal, Fragrances.
Włosomaniaczka - od 1.12.2009 od 06.2010 piję pokrzywę i olej z wiesiołka 27.10.11 -Prawo Jazdy od 18.06.12 ćwiczę z Ewą Chodakowską Włosy 2011-2012 Edytowane przez anwen Czas edycji: 2012-02-17 o 19:21 |
|
|
|
#56983 | |
|
Zadomowienie
|
Przeglądając wątek z analizami natknęłam się na taką wypowiedź:
Cytat:
Ja lubiłam zawsze dokapywać miód do odżywek lub robić mixy z oleju i miodu. Miód zmywa się super i nigdy nie miałam problemów z rozczesywaniem. Nie przypominam sobie, żeby włosy były matowe. Jednocześnie pamiętam swój zachwyt, kiedy użyłam miodu na włosy po raz pierwszy, wyglądały fantastycznie. Siła autosugestii, czy może jednak coś dobrego ten miód niesie? A może nie ma rzeczywiście sensu go stosować? ---------- Dopisano o 18:48 ---------- Poprzedni post napisano o 18:47 ---------- tutaj link do artykułu o tej samej treści na blogu użytkownika wizażu |
|
|
|
|
#56984 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#56985 | |||
|
Rozeznanie
|
Niech zgadnę - dużo osób pytało się Ciebie czy robiłaś trwałą?
Uwielbiam jak mnie o to pytają ludzie którzy mnie znają od lat, miód dla mych uszu ![]() Cytat:
![]() Pytanie do Poznanianek: kupujecie gdzieś hennę Khadi w sklepie stacjonarnym?
|
|
|
#56986 | |||||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Może na razie nie tnij, poczekaj jeszcze trochę aż zobaczysz na co stać Twoje włosy i jak się układają. No chyba,że bardzo przeszkadza Ci to cięcie na prosto.Cytat:
już dawno chciałam spróbować na jednym pasemku folii,ale jakoś mi nie wychodzi... teraz chyba się skuszę ![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
Cytat:
)...nie Ty jedna widzisz fajne efekty po dodaniu miodu do masek, więc coś musi w nim być fajnego witaminy,składniki mineralne może?u mnie dzisiaj bad hair day. płukanka dżemowa nie działa jak płukanka lniana
|
|
|
#56987 |
|
Raczkowanie
|
claudiiin
jaka dluuugosc! ![]() yoanka85 o tak moja inspracja rowniez byly wlosy myszki kiedy zobaczylam jej efekty pielegnacji na blogu anwen stwierdzilam ze musze i ze swoimi cos zrobic skoro sie da ![]() ojj kochana uwierz ze do marzenia mi daleko ![]() iwonsia01 no co ty ze takie jaja z Jantarem to ja juz zamawiam na allegro Bo u mnie w calym miescie nie ma. Kurcze zamowie ze 2 buteleczki a co
|
#56988 | ||
|
Kazar Lady
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() się powtórze że to dzięki Wam ![]() ![]() ![]() agatka89 co tak skromnie u m nie jeszcze 9 flaszek a już kolejną zamówiłam tylko saponicsu nie wypróbowałam jeszzce |
||
|
|
|
#56989 |
|
Raczkowanie
|
Miska
a bo ja zawsze na poczatku nieufnie ale pewnie z czasem bedzie wiecej musze sie przekonac na wlasne oczy
|
#56990 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
ja następnym razem też tak zrobię, bo ja przelałam go do butelki z "psikadłem" i dość szybko się kończy jeśli chcę dobrze zaaplikować na całą skórę głowy. Zresztą gdzieś czytałam, że jedna starcza na połowę kuracji czyli ok 1.5 tygodnia.BTW Agatka zazdroszczę Ci tego pięknego koloru, już za nim tęsknie zdradziłam naszą Londę dla tego wstrętnego Garniera i mam za swoje Rudośććććććććććććććććcc
|
|
|
|
|
#56991 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Miód to nie tylko cukier (i to wcale nie sacharoza tylko glukoza, fruktoza ale też witaminy, aminokwasy, minerały, kwasy, enzymy!! (patrz ciocia wiki) Może komuś brakuje naukowego uzasadnienia ale mam dowód na własnej głowie: KLiK Dobrze ponad pół roku jechałam na miodzie i olejach i jakimś cudem miałam świetne włosy ;] Jeśli komuś sam miód może kosmosu nie zrobi, ale w połączeniu z olejem i np sokiem z cytryny = pełnowartościowa emulsja |
|
|
|
|
#56992 | ||
|
Raczkowanie
|
tak
tzn w przerwie będę wcierała moje magiczne psikadło z Green Pharmacy ![]() Cytat:
![]() Cytat:
|
|
#56993 |
|
Wtajemniczenie
|
Siedzę z kuracją 40 aktywnych składników na głowie
Ciężka jest w nakładaniu, konsystencję ma zbyt lejącą, jak śmietana.Najwyższy czas na nową wcierkę Rusz się, eiri leniwcu
|
#56994 |
|
Zadomowienie
|
A robiłaś tylko raz kurację? Czy potem też? Bo ja planuję, że tak powiem cały czas przez min. 4miesiące, bo chcę pobudzić te moje kudły do mega wzrostu o jakim czytałam u niektórych. Rekord chyba który dotarł do mnie chyba z KWC jantaru tu 6 cm w 7 tygodni. Jakoś nie wydaje mi się realne...
|
|
|
|
#56995 | ||||||||
|
Rozeznanie
|
Nadrabiam... Uff, "zaledwie 5 stron".
Cytat:
Cytat:
Teraz co najwyzej o 7.00 włażą mi do łóżka.Cytat:
Tu się pochwalę. Wczoraj zrobiłam szwagierce włosowe SPA-OMO z odżywkami wzbogaconymi półproduktami(już spłukując widziała różnicę w dotyku), płukanka lniano-octowa i oczywiscie ugniatanie żelem lnianym. Wyszło fajnie, aczkolwiek nie zdążyły doschnąć i rano były lekko wygniecione, ale widać było połysk i czuć miękkość. Jeśłi nawet nie ulegnie całosciowej pielegnacji, to żelik będzie gotować. . Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
)Cytat:
Dziękuję Cytat:
|
|
#56996 |
|
Raczkowanie
|
iwonsia01 tez mam zamiar przelac do psikadla wydaje mi sie to wygodniejsze, marzy mi sie taka dlugosc do pasa ahhhh
Ja juz nie mam zamiaru kombinowac z farbami znalazlam swoj ideal A na rudosc na moich wlosach moje oczy sa uczulone
|
#56997 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
i bardzo dobrze, niech rosną, bo nie lubię ich takich krótkich ![]() Ale mi w ogóle włosy całkiem szybko rosną, więc Jantar im kopa jeszcze dał dodatkowego ![]() Teraz tylko zastanawiam się, czy zrobić wcierać przez jakiś czas Eliksir ziołowy, czy dalej wcierać Jantara?
|
|
#56998 | ||
|
Kazar Lady
|
Cytat:
![]() Cytat:
ja już umyłam i podpięłam 3 żabkami większymi, zobaczę rano efekt, nie zamierzam ich dziś już ruszać ![]() mam tylko nadzieję, że te rożniaste oleje, które nałożyłam zostały zmyte ![]() aha - miałam dopisać o zapachu alterry z granatem - masakroza !! takiego mdłego zapachu nie da sie normalnie wytrzymać u mnie idzie pod folie, bo za to świetnie działą na włosy
|
||
|
|
|
#56999 | ||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() Cytat:
A ja wróciła z zakupów ale ma niewiele... Kupiłam Pottersa z aloesem, bo się kończy a był za 6zł ![]() No i mam BD do sutków i nie zawaham się go użyć!! Ino błagam, przypomnijcie mi do czego ![]() ![]() A jeśli chodzi o dzisiejsze włosy po +2, deszcz - wyglądaja jak ta pogoda - takiego puchu to ja dawno nie widziałam.... Zaraz nałożę na nie olej, bo nawet spinka nie daje rady ich utrzymać. |
||
|
|
|
#57000 |
|
Zadomowienie
|
Hm?Czytam to forum od października i czyżby mi coś umknęło? co to za człowiek i niech powie co robi, żeby mieć taki porost!
może w końcu zapuszczę moje"cienie"
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Włosy kręcone: pielęgnacja, fryzury, inspiracje
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 5 (0 użytkowników i 5 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 17:53.

Próbowałam wcierek, ale nie mam do tego cierpliwości. Dziwne jest to, że do olejowania potrafię się zmuszać. Myślę teraz intensywnie nad olejkiem Khadi, może by coś zdziałał 

ZUMBA
już dawno chciałam spróbować na jednym pasemku folii,ale jakoś mi nie wychodzi...
)...nie Ty jedna widzisz fajne efekty po dodaniu miodu do masek, więc coś musi w nim być fajnego 

Rusz się, eiri leniwcu
jak Wy podpinacie włosy?