|
|
#2701 | |
|
Zadomowienie
|
Dot.: Mamusie wrześniowo-październikowe 2012
Cytat:
, podczas gdy ja już byłam wtedy w ciąży, nic o tym nie wiedząc. Z tego powodu sporo wypiłam niestety w święta. Byłam pewna, że się nie udało bo temperatura mi spadała, a tu jednak
|
|
|
|
|
#2702 |
|
Zakorzenienie
|
piękny widok umówiliśmy się na badania prenatalne na 3 marca ...
|
#2703 | ||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Ja już nie mogę doczekać się swoje wizyty w najbliższą środę, zobacze swojego maluszka ![]() ---------- Dopisano o 15:21 ---------- Poprzedni post napisano o 15:19 ---------- Cytat:
|
||
|
|
|
#2704 |
|
Zakorzenienie
|
Konczita super, że z Maluchem wszystko dobrze
U moich rodziców to będzie drugi wnuk, ale u Tż-ta... 18-ty ![]() Mam jakiegoś doła dziś. Nic tylko usiąść i płakać. Źle mi po prostu... |
|
|
|
#2705 | |||
|
Zakorzenienie
|
[QUOTE=ghola;32368896]Trochę Was ostatnio podczytywałam, ale nadeszła pora żeby się ujawnić
![]() Aga- stan na "liczniku" 9t4d - przewidywany termin porodu 19 września. Lekko zmartwiła mnie informacja dziewczyn z Krakowa, że takie kosmiczne zapisy są do szkół rodzenia. Planowałam szukanie takowej około maja, ale chyba trzeba będzie wcześniej. Jak już jestem to może na coś się przydam: Gratulacje i witaj wśród nas Cytat:
Ja od 6 tygodnia codziennie mam mdłości i wymiotuję,kiedy to się skończy ![]() [QUOTE=anusiaaniaanusia;32 369935]Mnie męczyły na początku. Mogłam jeść tylko czekolade, cukiereczki, króweczki. Teraz mnie puściło i bardzo dobrze się czuje. Już ze 2 tygodnie mam spokój. Jak tak ma wyglądać moja ciąża to mogę mieć 10-cioro dzieci Zazdroszczę energii,ja bym cały czas spała albo leżakowała. ![]() Cytat:
za wizytę a okruszek już całkiem dużyCytat:
Głowa do góry,czasem jest taki dzień,trzeba się wypłakać,poużalać żeby potem już było tylko lepiej Ja dzisiaj byłam na drugich jazdach,jakoś dałam radę choć przed samym wyjściem myślałam że nie dam rady ale zaliczyłam spotkanie z szuwarkiem i jakoś poszło. Mdłości mnie wykończą a na dodatek nie mam za bardzo na nic ochoty,jednym słowem jestem wykończona.
|
|
#2706 |
|
Rozeznanie
|
Witam się dziewczynki. Troszkę nadrabiałam i powiem Wam, że ja ze swoim mężem kłóce się prawie codziennie. On tak potrafi wyprowadzić mnie z rownowagi, że szok. Czasami to mam ochote tak go walnąć...
Zamiast razem cieszyć się, że zostaniemy rodzicami, celebrować każdy dzień to my się kłócimy. Ja nie wiem, ale jak dzidziuś urodzi się taki nerwowy jak jego mamusia teraz to juz nam współczuje. Ja już życzę Wam milego weekendu, bo jadę do szkoły, żebyście wiedzialy jak mi się nie chce Na szczęście zerknęlam w plan i chyba pierwszy raz w życiu mam taie szczęście, w niedziele kończę o 12:45. Autobus do domku o 14:15 i o 17:30 bede w domku. Wykończą mnie te dojazdy, ale w taką pogodę wolę jechać autobusem zresztą mąż potrzebuje auto, a narazie mamy jedno Tak więc milego weekendu kochane mamusie |
|
|
|
#2707 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Nie mam przez to apetytu![]() Niektórzy ludzie są powściągliwi w okazywaniu uczuć Muszą trochę oswoić się z tą myślą. Zresztą perspektywa oczekiwania ok 9 miesięcy może studzić odczuwanie ogromnej radości![]() Kiedy powiedziałam o pierwszej ciąży rodzicom, pogratulowali i cieszyli się ale bez przesady Potem poroniłam i dopiero wtedy usłyszałam od mamy: "tak bardzo się cieszyłam..."i widziałam jak była pełna nadziei że jeszcze nic straconego. Teściowej nie zdążyliśmy nawet powiedzieć.Tym razem tylko mamie obwieściłam radosną wiadomość. Ciągle pyta jak się czuję i widzę jak się martwi po tym co nas spotkało. Tacie powiem już niedługo- po drugiej wizycie u ginekologa. A teściowej chyba dopiero w 3 miesiącu. Przynajmniej taki mam plan. Miłego wieczoru |
|
|
|
|
#2708 |
|
Raczkowanie
|
O boszeeeeeeee dziewuchy, przy Was trylogia Sienkiewicza to pikus!!!
Takie tempo,ze jestem pod wrazeniem ![]() Podejrzewam,ze juz zdazylyscie mnie zapomniec ;-( , ale ja Was wiernie sledze, tylko jak juz skoncze Was podczytywac, to zawsze jakis klient wejdzie i Nie wiem czy pamietacie,ale mialam maly problem, zwiazany z brakiem duphastonu, a postraszylyscie,ze powinno sie go brac conajmniej do 12 tc, wiec zmniejszylam dawke do 1tabl. dziennie i takim cudem wytrwalam do wczoraj i akurat dostalam przesylke z Polski z nastepnym opakowaniem . (dzieki Bogu A tak poza tym to w srode mialam spotkanie z polozna, ktorej oczywiscie powiedzialam, o tym,ze biore ten duphaston, ale niestety musiala sobie wygooglowac, bo nie miala zielonego pojecia co to wogole jest (pomimo moich tlumaczen,ze to jest progesteron) MASAKRA!!! Poza tym, to juz nie moge sie doczekac USG w poniedzialek, po ktorym juz bedzie wiadomo czy fasolka zdrowa . (Test Pappa mialam juz we wtorek ) Bardzo sie ciesze, ze chociaz to, w tym kraju jest jakos porzadnie zorganizowane. Pozdrawiam wszystkie ciezarowki! |
|
|
|
#2709 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
|
||
|
|
|
#2710 |
|
Zakorzenienie
|
A ja 6 marca
|
#2711 |
|
Zadomowienie
|
a powiedzcie mi dziewczynki.w ktorym(mniej wiecej)tygodniu lekarz moze rozpoznac plec dziecka?
|
#2712 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() Kochana ja wczoraj miałam taki dzień ... dzisiaj mi lepiej i to o wiele .. a dla Ciebie i maleństwa Cytat:
sugerujemy się po prostu usg Cytat:
Martyś jeszcze troszkę i będzimy miały wakacje ja też mam uniwerek i na samą myśl chciałabym iść do łóżka i przespać hehe ... Co do waszych Onych ... hmm no nie wiem dlaczego takie dziady upierdliwe i nie potrafią przystosować się do Waszych humorów .. nie wolno się kłócić bo dzidzia to odczuwa ...
|
|
#2713 |
|
Rozeznanie
|
|
|
|
|
#2714 |
|
Zakorzenienie
|
Witam ponownie
![]() Byliśmy u rodziców,ledwo wróciliśmy i mąż poszedł do pracy . A ja nie lubie tak sama wieczorem jak mały idzie spać .Ghola witaj wśród Nas Sandra mi w pierwszej ciąży lekarka powiedziała już w 12 tyg i sprawdziło się także się rozpoznała .Ja mam kolejną wizyte dopiero 9 marca i jak ja wytrzymam .Przynajmniej więcej zobacze bo w 4/5 tyg nie wiele widziałam
|
|
|
|
#2715 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 17:42 ---------- Poprzedni post napisano o 17:35 ---------- Dziewczynki a powiedzcie mi w jakich cenach są Wasze szkoły rodzenia ????
|
|
#2717 |
|
Zakorzenienie
|
dziad jeden ... a odzywał się jeszcze? No pograł teraz na maxa ...
|
#2718 | |
|
Zakorzenienie
|
Ja też
Cytat:
Odmóżdżyłam się. Pisałam tą cholerną pracę dyplomową, bo przecież już po terminie i łeb mnie rozbolał. Idę odpocząć do kuchni, sałatkę zrobię |
|
|
|
|
#2719 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Właśnie miałam pytać jak tam Twój serek topiony. Wczoraj tylko był dzień miłosierdzia, a dzisiaj nawet zupy nie mogłam zjeść. Jeszcze nigdy nie odżywiałam się tak "zdrowo"... paluszki, woda, cola, migdały, banan ![]() ---------- Dopisano o 19:32 ---------- Poprzedni post napisano o 19:30 ---------- Teraz to ja się wkurzyłam ![]() ---------- Dopisano o 19:34 ---------- Poprzedni post napisano o 19:32 ---------- Moja kosztuje 400pln
|
|
#2720 |
|
Zakorzenienie
|
Sałatka zrobiona a teraz korzystając z okazji że córy nie ma, rozbiorę jej choinkę bo jeszcze stoi
Walki toczyła aby nie rozbierać.
|
|
|
|
#2721 |
|
Zakorzenienie
|
Gdzie tam, nie odzywał się
![]() A ja mam taaaaaaaaaakąąąąąąąąąąą ochotę się przytulić |
|
|
|
#2722 |
|
Zakorzenienie
|
colds oj to musiała być poważna kłótnia :/ a odzywa się ?
sandra23s ja już się nie mogę doczekać kiedy będzie można rozpoznać płeć ![]() A tak w ogóle to dziewczyny chcecie znać płeć czy nie ?? ![]() colds a on pewnie czeka żebyś to Ty się odezwała...
|
#2723 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ale uparty ten Twój tż
|
|
#2724 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#2725 | ||
|
Zakorzenienie
|
Oczywiście.
![]() Cytat:
![]() Cytat:
Widziałam stronkę internetową szkoły i bardzo fajnie to wygląda, więc chyba się zdecydujemy.
|
||
|
|
|
#2726 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
No właśnie pewnie czeka aż ja zacznę płaszczyć się przed Nim ![]() My to oboje tacy ![]() I to porządne
|
|
|
|
|
#2727 |
|
Zakorzenienie
|
Haha, faktycznie oboje uparci
![]() Co tak milczec do konca ciąży nie będziecie :P |
|
|
|
#2728 |
|
Zakorzenienie
|
Położyłam synka spac po 20 i wyjątowo sama nie usypiam jeszcze
.Oczywiście,że chce znac płeć najlepiej już w 6 tygodniu hehe.Colds mimo wszystko to cholernie nie odpowiedzialne co on robi,bez przesady,żeby cały dzień do domu nie wrócić . Zdenerwowałam się.A jak sie rano odzywał to co mówił,że wróci?
|
|
|
|
#2729 |
|
Zakorzenienie
|
Kończę mamusie na dzisiaj z wizażem bo zaraz tż wróci i chcę się nim nacieszyć.
Spokojnej nocy mamusie i brzusie
|
#2730 | |||||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Tak w ogóle to moi rodzice jak na razie mają samych wnuków-chłopców.. jeszcze żadnej dziewczynki.. może teraz będzie pierwsza dziewczynka chyba chciałabym miec teraz dziewczynkę, byłaby parka, starszy brat opiekowałby się małą siostrą ale z drugiej strony z chłopczykiem byłoby bardziej ekonomicznie, ciuchy i zabawki po starszym bratu.... A u moich teściów to będzie drugi wnuk, bo mój mąż jest jedynakiem ![]() Cytat:
my w pierwszej ciąży na początku też strasznie się kłóciliśmy.. głownie o to że mąż obiecał mi że przestanie palić jak zajdę w ciążę a popalał sobie ukradkiem, i robiłam mu o to straszne jazdy.. trochę z przesadą bo robiłam z tego koniec świata, ale wtedy dla mnie to był koniec świata jak wiele innych błachych rzeczy ale widze to dopiero po czasie.. teraz w tej ciąży nie kłócimy się..... bo nie mamy za bardzo jak się kłócic..jego ciągle nie ma bo ma taką pracę.. tzn mógłby być, ale chce teraz jak najwięcej zarobić bo chcemy szybko spłacic nasze zobowiązania zanim się maluch urodzi...Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() W ogóle podobnie jak większość z Was czuję się okropnie... jak dowiedziałam się że jestem w ciąży to miałam taką sielankową wizję poprzedniej ciąży.. pomyślałam sobie, ze znowu pewnie będę świetnei się czuła, będę tryskać energią, nic mi nie będzie dolegać wszyscy będą na mnie chuchać i dmuchać i będzie tak cudownie.. a tu nastąpiło brutalne zderzenie z rzeczywistością czyli mdłości okropne.. wstręt do jedzenia, wszystko mi cuchnie.. jak mama coś smaży to muszę otwierać okno i oddychać świeżym powietrzem, to samo jak ktoś uzyje dezodorantu albo jak wsiadam do naszego auta i czuję tą okropną choinkę.. poza tym mam takie huśtawki nastrojów że czuję się jak wariatka jakaś, płaczę za chwilę się śmieję.. masakra! i strasznie ale to strasznie chce mi się spać, słaniam się na nogach i kręci mi się w głowie.. ciężko jest mi wytrzymać zwłaszcza przy małym dziecku które tak mnie eksploatuje że wieczorem padam na cycki.. mimo że pomagają mi rodzice.. Szczerze mówiąc mniej byłam zmęczona jak pracowałam niż teraz na l4, już zapomniałam jak moje dziecko potrafi dać popalić ![]() ---------- Dopisano o 21:14 ---------- Poprzedni post napisano o 21:02 ---------- kurcze.. ja odżywam dopiero wieczorami, jak synek śpi zasiadam do kompa bo w dzień musiałabym się z nim szarpać o komputer a tu wieczorami pustka..
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 12:53.

(Już na Wigili musiało być).
, podczas gdy ja już byłam wtedy w ciąży, nic o tym nie wiedząc. Z tego powodu sporo wypiłam niestety w święta. Byłam pewna, że się nie udało bo temperatura mi spadała, a tu jednak 
Ja już nie mogę doczekać się swoje wizyty w najbliższą środę, zobacze swojego maluszka 

Zamiast razem cieszyć się, że zostaniemy rodzicami, celebrować każdy dzień to my się kłócimy. Ja nie wiem, ale jak dzidziuś urodzi się taki nerwowy jak jego mamusia teraz to juz nam współczuje. Ja już życzę Wam milego weekendu, bo jadę do szkoły, żebyście wiedzialy jak mi się nie chce
Na szczęście zerknęlam w plan i chyba pierwszy raz w życiu mam taie szczęście, w niedziele kończę o 12:45. Autobus do domku o 14:15 i o 17:30 bede w domku. Wykończą mnie te dojazdy, ale w taką pogodę wolę jechać autobusem zresztą mąż potrzebuje auto, a narazie mamy jedno 
Muszą trochę oswoić się z tą myślą. Zresztą perspektywa oczekiwania ok 9 miesięcy może studzić odczuwanie ogromnej radości

. A ja nie lubie tak sama wieczorem jak mały idzie spać
Walki toczyła aby nie rozbierać.
![:]](http://static.wizaz.pl/forum/images/smilies/krzywy.gif)