|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
| Pokaż wyniki sondy: Jaki wybieramy tytuł V cz. naszego wątku? | |||
| Nogi mocno zaciskamy, pierwsze porody jeszcze przed nami. |
|
0 | 0% |
| Na nasze maleństwa czekamy, póki co nogi zaciskamy. |
|
0 | 0% |
| Jeszcze z brzuszkami pobiegamy, do porodów trochę czasu mamy. |
|
0 | 0% |
| Pobiegamy jeszcze z brzuszkami, zanim przywitamy się z maluszkami. |
|
2 | 3,39% |
| Wyprawkę powoli kompletujemy, w maju-czerwcu powijemy. |
|
2 | 3,39% |
| Najpóźniej za 3 miesiące powitamy nasze brzdące. |
|
4 | 6,78% |
| Brzuszki mocno podskakują, maluszki na świat się już szykują. |
|
22 | 37,29% |
| Koniec już zimowych chłodów, coraz bliżej do porodów. |
|
15 | 25,42% |
| Już zimy końcówka, teraz czeka porodówka. |
|
6 | 10,17% |
| Wiosna juz za pasem, niedługo pierwsze spotkanie z bobasem. |
|
8 | 13,56% |
| Głosujący: 59. Nie możesz głosować w tej sondzie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#1651 |
|
Wtajemniczenie
|
Dot.: Luty, marzec, kwiecień, maj - w czerwcu będzie komplet mam! Mamusie V-VI 2012 c
Anulka, a masz jakiś Fenistil w domku czy coś takiego? Jak punktowo tylko odrobinkę posmarujesz to chyba nie powinno nic się stać, zwłaszcza że to nie błona śluzowa przecież, tylko brzuch. A ulgę poczujesz na pewno, bo to naprawdę działa przeciwświądowo. Może masz chociaż z lata jakiś żel po komarach - to też pomoże.
|
|
|
|
#1652 | |
|
Wtajemniczenie
|
Dot.: Luty, marzec, kwiecień, maj - w czerwcu będzie komplet mam! Mamusie V-VI 2012 c
Cytat:
nie mam ale posmarowałam się ziajką i ulgę troche przyniosło ale na jak długo I to juz kolejny raz mam takie coś![]() ---------- Dopisano o 20:12 ---------- Poprzedni post napisano o 20:08 ---------- i muszę się pożallic że mojego mężusia nie będzie w ten weekend |
|
|
|
|
#1653 |
|
Zakorzenienie
|
Hmmmm... Taki elaborat napisałam z cytatami i z podziękowaniami od Piotrusia i wcięło mi...
W każdym razie dziękujemy! Wczoraj wychodząc od gina widziałam dziewczynę z x-landerem, jakiś stary model, ale na dużych kołaćh, podobny do XA. Świetne dawał radę na ośnieżonym porządnie chodniku. Nawet na mężu zrobił wrażenie, bo mi dziś o cenach x-landerów mówił. Czyli tu też mamy postęp! Dziś mi się synio w sam róg brzucha wtulił mocno i mimo woli powiedziałam: synuś co ty robisz. Akurat przechodziłam obok męża, aż się zatrzymał i na mnie popatrzył. Zapytałam co się stało, a on do mnie mówi, że się zdziwił, bo nie wiedział czy to do niego było... Mężczyźni... ![]() ---------- Dopisano o 20:16 ---------- Poprzedni post napisano o 20:13 ---------- Czy te nowe x-landery są może już dostępne? Szukam na all, ale tylko to co było wcześniej znalazłam.
|
|
|
|
#1654 |
|
Wtajemniczenie
|
Ojej... no my Cię przytulimy!
nie martw się, tydzień szybko zleci![]() Dziewczyny, czy może któraś z Was testowała jakiś produkt na wizażu? Bo ja własnie testuję i mam wstawić sobie baner w podpisie i nie mam pojęcia, jak to zrobić próbowałam skopiować link do edycji podpisu ale kompoletnie nic nie wychodzi. Zresztą tam jest kilka linków w różnych formatach i z każdym d**a![]() A że mój mąż też wyjechał na tydzień, to jak Wy mi nie pomożecie, to już chyba nikt
[img=https://wizaz.pl/akcje/garnier/images/recenzje/vbaner.png] Edytowane przez SzmaragdowyKotek Czas edycji: 2012-02-17 o 20:25 |
|
|
|
#1655 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
są na stronach zaraz odkopię widziałam x-landera move i jakiegoś chyba x-landera xq 2012 ja jestem (chyba :P) zdecydowana na x-landera xq ale model 2011 z tego co widzę to chyba tylko kolorystyka nowa i stelaż w kolorze czarnym, a cena wyższa niż ten z 2011 proszz jeden http://www.bobowozki.com.pl/product_...7&%3CosCsid%3E drugi link ze wszystkimi 2012 http://dino.sklep.pl/nowy/xlander-2012-c-180_1075.html
"Tego dnia Aniołek Upadł duch Wygięła się do wewnątrz Bezpowrotnie elipsa ma" Wiktor Gloria- 07.06.2015 - nasza księżniczka Edytowane przez Alfahelisa Czas edycji: 2012-02-17 o 20:32 |
|
|
|
|
#1656 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Ja sobie pooglądam, ale na 99% będzie XA i też może być z 2011r. W ogóle to głodna jestem... Mam ochotę na kebaba.
|
|
|
|
|
#1657 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Dziewczyny jestem lekko podłamana. Dowiedziałam się dziś, że moja bliska kuzynka (25 lat) jest w 3 miesiącu ciąży i właśnie jej na cytologii wykryli raka szyjki macicy. Aż się poryczałam jak to usłyszałam. Ma dysplazję III stopnia czy coś takiego. W poniedziałek idzie do lekarza, mają jej coś tam wycinać, żeby sprawdzić (nie znam się na tym), w każdym razie strasznie się zdenerwowałam tą wiadomością. Mam nadzieję, że wszystko będzie dobrze z nią i z dzidziusiem Siedzę teraz na necie i czytam o tym raku. Chyba sama poproszę o badanie cytologiczne na następnej wizycie, bo miałam robione rok temu ostatnio.
|
|
|
|
|
#1658 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
, III- to już zagrożenie). Pewnie chcą pobrać próbkę tkanki do zbadania. Spokojnie, to jeszcze nie wyrok. Może być wszystko dobrze. Trzymam kciuki!
|
|
|
|
|
#1659 |
|
Konto usunięte
|
rinco - III grupa i dysplazja to jeszcze nie jest tak źle, to będzie raczej wczesne stadium, które można z powodzeniem leczyć, naprawdę jest to do wyleczenia - dlatego tak dużo mówi się o profilaktyce. Nie martwcie się na zapas, tylko czekajcie na to, co powie lekarz - wiem, że łatwo mówić, ale w ciąży to ważne, żeby się nie denerwować.
Edytowane przez ecd9a68db8379fc22aec14635aa2645aca7c721b_6070dc99c9f91 Czas edycji: 2012-02-17 o 21:05 |
|
|
|
#1660 |
|
Zakorzenienie
|
jak macałam oba naraz to jedyna różnica jaką dostrzegam to to że w XA nie da się spacerówki odwrócić
|
#1661 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Johnson`s Baby
|
|
#1662 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#1663 |
|
Zakorzenienie
|
mój tż zapowiedział, że on więcej macać wózków nie będzie i że wszystko już wiemy
no fakt ze 2 godziny macaliśmy pewnie ma już dość
|
#1664 |
|
Wtajemniczenie
|
Hej, hej, Kochane!
Ja tylko chciałam się Wam zameldować, że żyję i mam się dobrze Jesteśmy w Warszawie w końcu i nie miałam okazji się do Was odezwać wcześniej. We wt urządziłam sobie taki konkretny 3-godzinny spacer z Maksiem i po nim mnie dopadło straszne zmęczenie i jakieś trochę mocniejsze twardnienia i kłucia brzucha, więc do wieczora już leżałam Jak się na codzień tyle nie łazi, to nie można znienacka tak sobie zaszaleć Postaram się przeczytać przez weekend. Może uda mi się Was dogonić ![]() Przejrzałam pobieżnie wątek i widzę, że niektóre dziewczynki w szpitalu Trzymajcie się tam, mam nadzieję, że nic poważnego się nie dzieje
|
|
|
|
#1665 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#1666 | |
|
Wtajemniczenie
|
nooo, witaj kism. A już krążyły plotki, że nas niby nie lubisz
![]() I co tam w Warszawie słychać? Syrenkę i Zygmunta odwiedziłaś? ![]() Cytat:
A z tą cytologią kuzynki, to może faktycznie jest tak jak piszą Dziewczyny. Ja też tak pomyślałam w pierwszej chwili, że to może jednak jeszcze nie nowotwór. Teraz będą brali wycinek do histopatologi i dopiero będzie wiadomo co i jak. W razie najgorszego trzeba pamiętać, że rak to nie wyrok. Nawiązując do tematu, to ostatnio widziałam urywek jakiegoś programu, gdzie lekarze się wypowiadali, że powinno się badać piersi i inne narządy w czasie ciąży bardziej wnikliwie, bo rak podczas ciąży rozwija się w zastraszającym tempie
|
|
|
|
|
#1667 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
Tak, bo dysplazja to jest zmiana przedrakowa, a nie jakieś stadium zaawansowane. Na pewno wyleczalna. Nie strasz mnie z tym rakiem, mi nigdy żaden lekarz nie zbadał piersi... A teraz w ciąży badanie ich przeze mnie mija się z celem.. |
|
|
|
|
#1668 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Oj, ja sobie doczytam i wszystko będę wiedzieć ![]() Na razie takich żelaznych punktów programu nie wypełniliśmy Przyjechaliśmy w zasadzie w czwartek wieczorem, dziś tż z Maksiem byli parę godzin w Centrum Nauki Kopernik, ja byłam mocno rozdarta czy jechać z nimi, czy pooglądać sobie wózki i inne rzeczy i wybrałam to drugie, bo jutro i w nd właśnie chcemy pozwiedzać, a pon spędzić z bratem i bratową, bo na razie jesteśmy u szwagierki Niestety wózków, które chciałam nie udało mi się jeszcze znaleźć, ale inne rzeczy tak i jestem bardzo z oględzin zadowolona... Opowiem pewnie więcej później
|
|
|
|
|
#1669 |
|
Zakorzenienie
|
Kism, fajniutko, że zajrzałaś!
|
|
|
|
#1670 |
|
Konto usunięte
|
No właśnie, jak tam u Was? Bo u mnie istna tragedia, gdzieniegdzie jeszcze zaspy, po których się nie da chodzić, a gdzieniegdzie kałuże, po których... jw... Mimo, że mam naprawdę solidne buty, to przemokły trochę :/ Ja już chcę wiosnę i jakieś lekkie buty i koniec z ubieraniem się jak ludzik Micheline :/
|
|
|
|
#1671 |
|
Zadomowienie
|
Och, jak czasami czytam o tych Waszych lekarzach, że tych badań nie kazali robić albo tamtych to normalnie cieszę się, że trafiłam na tego mojego. Cytologia obowiązkowo co pół roku, badanie piersi ręcznie albo wysyłanie na usg, posiewy i cała reszta zawsze jest.
|
|
|
|
#1672 |
|
Wtajemniczenie
|
Dzisiaj mocno Nawet się dziwiłam, że chodniki takie nieodśnieżone, ale właściwie sypało cały dzień bez przerwy i szwagierka mówiła, że zwykle są bardziej eleganckie [1=ecd9a68db8379fc22aec146 35aa2645aca7c721b_6070dc9 9c9f91;32380904]Ja już chcę wiosnę i jakieś lekkie buty i koniec z ubieraniem się jak ludzik Micheline :/[/QUOTE] Hehe, fajne porównanie |
|
|
|
#1673 | |||
|
Zakorzenienie
|
Ale chcesz takiego prawdziwego mamusi syneczka zrobic?
![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
|
|
|
#1674 |
|
Zakorzenienie
|
Dzisiaj ja zaczynam sobotnie gadanie. Spać nie mogę, więc leżę sobie i słucham Złotych Przebojów
. Nie wiem, jak to jest z zamrażaniem nadżerki, ale brzmi przyjaźniej, niż wypalanie. Szczególnie, że ja miałam na prawdę bardzo dawno to robione, w zwykłej przychodni, no i takim jakimś przedpotopowym urządzeniem. Jedyne "znieczulenie", jakie mi wtedy gin zapodał, do dmuchanie w krocze w przerwach między laserem... zło jakieś.Młoda, jak się mi wtuli w prawy bok brzucha, to taka się śmieszna wypustka robi . Ale jest chyba wstydliwa po mamie, bo jak się jej popuka i spyta: "co robisz panienko?", to ucieka sobie w inne miejsce.
|
|
|
|
#1675 | |||
|
Zakorzenienie
|
[1=ecd9a68db8379fc22aec146 35aa2645aca7c721b_6070dc9 9c9f91;32380904]No właśnie, jak tam u Was? Bo u mnie istna tragedia, gdzieniegdzie jeszcze zaspy, po których się nie da chodzić, a gdzieniegdzie kałuże, po których... jw... Mimo, że mam naprawdę solidne buty, to przemokły trochę :/ Ja już chcę wiosnę i jakieś lekkie buty i koniec z ubieraniem się jak ludzik Micheline :/[/QUOTE]
U nas padało od południa, przez cały dzień i w nocy... Niech wiosna wreszcie przyjdzie bo już mam dosyć zimy... Robi się za ciepło na kożuszek, kurtkę mam już ciasną. Jak siostra mi dziś nie przywiezie nic to porażka... Już pominę fakt, że ten kożuszek taki ciężki mi się wydaje.. Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Mój się chowa z lewej strony, ale jeszcze wypustki nie robi... Wczoraj kota stłukł... Bidusia wlazła na kolana i z mruczeniem się przytuliła do brzucha, a robi to bardzo rzadko... A mały łobuziak ją bach, bach, bach! To jeszcze nie są mocne kuksańce, ale biedny kot był ciut zniesmaczony... Ja dziś do rodziców jadę. Oczywiście z mężem i z kitką. Przyjedzie siostra, weźmie swojego małego koteczka.... Oby tylko moja Miśka nie pożarła kociątka... I bez kocich wojen się obyło... Miśki nikt z rodziny nie lubi, bo jest nieprzytulna, a tamto małe to słodziak taki, że hej, można ją głaskać i tarmosić a ona mruczy całym swoim jestestwem... Jak moja się źle zachowa to ją zlinczują i znów się nasłucham, że będę musiała ją uśpić, bo mi dziecko zamorduje...Wczoraj pierwszy raz od dłuższego czasu się poprzytulaliśmy z mężem i taki skurcz mnie złapał, że podnieść się nie mogłam... W ogóle nie chciał puścić, aż nospę brałam... Wobec tego przytulanki nadal będą wielką rzadkością. ![]() Życzę spokojnego, zdrowego i przyjemnego weekendu! |
|||
|
|
|
#1676 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Dzisiaj mam Święto prania , piorę co popadnie od poszew i poszewek po skarpeciochy. Tzn. nie ja tylko pralka. Potem się wezmę za ciasto, a jak M wróci to za sałatkę gyros. Dzisiaj idziemy na Ostatki do znajomych. Zostajemy do jutra, więc dzięki Bogu za kolej podmiejską, bo M nie zamierza prowadzić pojazdów mechanicznych. Ja tam jakaś alkoholowa nie jestem, więc się cieszę, że pić nie mogę. Chociaż nie powiem, czasem bym się napiła jakiegoś Bailey's czy nawet zwykłe Karmi Poema di Cafe. Ale cóż, wytrzymam do przyszłego roku. A dzisiaj będzie "co ja pacze".
|
|
|
|
|
#1677 |
|
Wtajemniczenie
|
Dzisiaj wybieram się do dziadków(moich rodziców) M nie ma to niech chociaż młody z dziadkiem się pobawi,żeby tak nie odczuł braku taty.Normalnie zle mi bez M,tęsknie
|
|
|
|
#1678 | ||
|
Zadomowienie
|
Dzień dobry
![]() właśnie obejrzałam sobie "The Vampire Diaries" i lecę zrobić jakieś śniadanko, bo głód mnie dopadł ![]() Ślicznie dziękuję za gratulacje córy teraz tak sobie myślę, czy ona nie jest za duża...może później będzie wolniej przybierać na wadze... nie chcę, żeby była jakaś wielgaśna Cytat:
![]() Cytat:
---------- Dopisano o 09:06 ---------- Poprzedni post napisano o 08:59 ---------- A tak mi się jeszcze przypomniało z tą wagą dziecka....wczoraj rozmawiałam z siostrą, jej na ostatnim usg, chyba 2 tyg.przed porodem wyszło, że synek waży 3500g a urodził się z masą 2900...schudł? |
||
|
|
|
#1679 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#1680 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ja miałam wysypkę po j&j oliwce w żelu
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 14:36.

nie mam ale posmarowałam się ziajką i ulgę troche przyniosło ale na jak długo
I to juz kolejny raz mam takie coś

nie martw się, tydzień szybko zleci
próbowałam skopiować link do edycji podpisu ale kompoletnie nic nie wychodzi. Zresztą tam jest kilka linków w różnych formatach i z każdym d**a

Postaram się przeczytać przez weekend. Może uda mi się Was dogonić
Oj, ja sobie doczytam i wszystko będę wiedzieć